Kvitová si oblibuje noční duely. Po pětihodinovém čekání v Sydney ovládla semifinále

11. 1. 2019, 11:15
Aktuality 70
WTA SYDNEY - Petra Kvitová v Sydney vyhrála třetí noční zápas během tří dnů. V dnešním semifinále, které kvůli dešti začalo s téměř pětihodinovým zpožděním až krátce před půlnocí, smetla bez ztráty podání Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou a oplatila jí porážku z loňského Wimbledonu. V prvním finále od loňského června se utká s domácí Ashleigh Bartyovou.
Petra Kvitová (@ j48tennis.net)

Společný turnaj mužů a žen v Sydney v posledních třech dnech komplikovalo počasí a pokaždé na to doplatila Petra Kvitová. Pokaždé se však s náročnými podmínkami vypořádala a zvítězila ve dvou setech.

Ve středu po několikahodinovém čekání proměnila mečbol proti Su-Wei Hsieh až 10 minut po půlnoci. Ve čtvrtek byl dvakrát přerušen její čtvrtfinálový duel se světovou dvojkou Angelique Kerberovou, kterou vyřadila půl hodiny před půlnocí.

A vůbec nejdelší čekání a nejpozději skončený zápas absolvovala v dnešním semifinále proti Aljaksandře Sasnovičové. Duel měl být rozehrán v 19:00 (9:00 SEČ), ale nakonec po opakovaném odkládání začal až ve 23:40.

Navíc mezitím pořadatelé dvakrát změnili místo konání. Nejprve utkání přesunuli z hlavní Ken Rosewall Areny na kurt číslo 1, aby se stihlo odehrát i druhé semifinále dvouhry mužů. Hodinu před půlnocí ale rozhodli, že se dnes odehraje už jen souboj Kvitové se Sasnovičovou na původně hlášeném centrálním kurtu.

Dlouhé čekání ale výkon české tenistky nepoznamenal, do zápasu vlétla ve velkém stylu a v prvním setu ztratila jen jednu hru. Ve druhé sadě se Sasnovičová držela jen do stavu 2-2. Pak Kvitová vyhrála čtyři gamy za sebou a po 67 minutách zvítězila 6-1 6-2. Před i přes pozdní hodinu solidně zaplněným hledištěm odvrátila všechny tři brejkboly.

"Stálo za to si počkat. Jsem opravdu ráda, že jsme se dostaly na kurt. Myslím, že jsem odehrála výborný zápas," poznamenala po zápase na kurtu Kvitová, která Bělorusce vrátila překvapivou porážku z loňského prvního kola Wimbledonu.



Kvitová byla stejně jako v předchozích zápasech agresivní na returnu i ve výměnách. Nasbírala 22 vítězných úderů a udělala jen 13 nevynucených chyb. Navíc vyhrála více než 80 procent výměn po svém prvním servisu. Sasnovičová se snažila o obdobný herní projev, ale hůře podávala a více chybovala.

Osmadvacetiletá Češka v Austrálii postoupila do prvního finále od loňského června, kdy na trávě v Birminghamu slavila již pátý sezonní triumf a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 26-7. Dnešní postup do finále jí v žebříčku zajistil návrat před českou jedničku Karolínu Plíškovou, která minulý týden triumfovala v Brisbane a je sedmá na světě.

A pokud si tento týden udrží neporazitenost, polepší si Kvitová na post světové šestky. Na Australian Open, kde ji už v pondělí čeká Slovenka Magdalena Rybáriková, pak bude moct zaútočit dokonce na post světové jedničky. Potřebovat k tomu bude minimálně postup do semifinále.

V sobotním finále Kvitová může navázat na triumf z roku 2015. Utká se s domácí Ashleigh Bartyovou, kterou v obou vzájemných duelech porazila. Naposledy spolu hrály v roce 2017 ve finále v Birminghamu, kde Kvitová získala první titul po napadení a pořezání levé ruky.

Dvaadvacetiletá Bartyová v Sydney na cestě do finále vyřadila vítězky posledních dvou ročníků French Open a tři hráčky Top 12, když porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, světovou jedničku Simonu Halepovou, Belgičanku Elise Mertensovou a dnes zdolala Nizozemku Kiki Bertensovou po setech 6-7 6-4 7-5.



"Podpora australských fanoušků mi dodává energii. Na domácích turnajích hraju opravdu ráda," řekla Bartyová, jež si finále v Sydney zahraje druhý rok po sobě.

Singlové finále v sobotu začne v 17:00 (7:00 SEČ) a počasí by ho komplikovat nemělo. Hlášena je jasná obloha, teploty až 30°C a vysoká vlhkost.

Siniaková deblové finále dohrát nestihla
V 18 hodin začaly bojovat o druhý společný titul Kateřina Siniaková a Srbka Alexandra Kruničová. Souboj s japonsko-polským párem Eri Hozumiová a Alicja Rosolská začaly výborně a první set vyhrály 6-1. Ve druhé sadě ale ztratily první dva gamy a následně byl outkání kvůli dešti přerušeno.

Čtyři hodiny pak finalistky čekali na rozhodnutí pořadatelů, kteří jim hodinu před půlnocí oznámili, že zápas se bude dohrávat v sobotu od 12:00. Siniaková a Kruničová tak kvůli tomu musí odložit přesun do Melbourne, což je komplikace hlavně pro českou tenistku, kterou už v pondělí čeká v 1. kole Australian Open souboj se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, v. povrch, 823.000 dolarů
páteční výsledky (11. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (5-ČR) - Sasnovičová (Běl.) 6-1 6-2
Bartyová (Austr.) - Bertensová (7-Niz.) 6-7(4) 6-4 7-5
• Čtyřhra - finále •
Siniaková/Kruničová (ČR/Srb.) - Hozumiová/Rosolská (Jap./Pol.) 6-1 a 0-2 *dohrávat se bude v sobotu
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
Jabadu
TOBĚ budiž věnec dán! ...
Reagovat
Ptolemaios101
Bravo, Petro, super, jedeme dál!
Reagovat
FulnekUltras
kam až to půjde ;-)
Reagovat
peggy
Nini slecna Kvitova vyhrava a prijde dulezite a Karolina bude jednicka.
Reagovat
Nola
omg.... Slovaci by boli stastni, ze maju 2 skvele hracky v T10, velmi smutne citat prispevky trollov....
Petra ma 2 GS a Karolina post NO1, Tomas sa tiez nema za co hanbit...
Slovaci maju momentalne iba Petra Sagana a Petru Vlhovu, ale fandia im neskutocne
Reagovat
FulnekUltras
s ohľadom na nasledujúce najmenej dvoje LOH poznám ešte jednu zaujímavú ašpirantku... ;-)

https://vimeo.com/226750614
Reagovat
d@ve
A co třeba i Pája Fialková? :)
Reagovat
PetaM
Uvidíme ;)
Reagovat
FulnekUltras
Výhra o to cennější, že byla znovu dosažena po časově nevyzpytatelném a odkládaném průběhu. Teď finální Cvalík - tak doufám, že tricmrnd ho nebude moc tlačit... ;-)
Reagovat
tommr
tak jsem kvůli blbýmu počasí propás druhej zápas Petry za sebou ... :(
Podle čísel se zdá, že Petra na kurtu dominovala. Potěšující je i to, že zápas byl rychlej takže snad Petra nebude zítra ve finále příliš vyčerpaná. Je ale jasný, že Bartyová bude mít výhodu. Tři noční zápasy za sebou se na Petře musí nějak projevit ...
Jinak dnešní výhra znamená, že Petra je opět českou jedničkou. Hezky se holky o to první místo mezi sebou přetahujou ... :)
Reagovat
misa
Každý vyhraný zápas v Melbourne bude bonus.
Reagovat
PetaM
Necháme si líbit 7 bonusů. Na to, že Petra v té Austrálii ani nemusela být ...
Reagovat
Fransoas
Jak bylo v některém komentáři zmiňováno je to tedy noční martyrium zaviněné počasím a tím mohou vznknou navazující problémy.Naštěstí se to Petry významně netýkalo.Finále s Australankou bude velice těžké.Ona je teď v dobré herní kondici.Pokud by se stalo,že by Petra prohrála bude záležet na tom,aby si Petra přenesla svojí lepší herní pohodu,kterou má doposud na AO.Jinak samozřejmě gratulace k postupu do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechtěně povedený dvojsmysl o Petřiný pohodě na AO:-)
Z deseti účastní na AO Petra přešla jen 2x přes 3.kolo...
Reagovat
milik254
Žádný nechtěný dvojsmysl, chybějící čárka měnící smysl věty.
Reagovat
Nola
radsej som ticho, ale prajem jej a velmi
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
lvicek
Gratulace, jen ať to vydrží co nejdéle! To je pak paráda se na to dívat. Hrozně moc držím pěsti do Melbourne.
Reagovat
Pavlis
Je neuvěřitelné, že ve třech zápasech za sebou hrála Peti v noci a pokaždé to ovlivňoval déšť. Naštěstí to byly dvousetové zápasy, takže pohoda. Další finále, po čtyřech letech v Sydney a po sedmi měsících od Birminghamu. Perfektní práce tento týden. Kerber ze včerejška nakonec viděna v opáčku, jak jí Petra krásně naložila v prvním setu. Dnes si kvítí hlídala styl hry a k ničemu soupeřku nepouštěla, dost jí to ale Aleksandra usnadňovala. Prasátka od obou byla dokonalá.
Reagovat
EllNino
Zase skvělý výkon, naštěstí to má Petra vždycky docela rychlé ty zápasy :)

Zítra s Ash to bude těžké, ale určitě otevřený zápas :)
Reagovat
EllNino
Jinak pro ty, kteří se ptali na komentátorku, je jí Tina Krizan, ývalá slovinská tenistka, 19. hráčka světa
Reagovat
smazaný uživatel
To byl kvapík!! Petra prostě ví že moje oblíbená hospůdka otevírá v 15.00 a prostě nechtěla abych měl skluz a tvrdnul doma))))))))))))
Reagovat
d@ve
Jen tak dáál.. Udrž si tenhle KillMode. :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
PetaM
Tak letos specialistka na noční (skoro ranní :D ) zápasy :D Na to, že noční zápasy nenáviděla a prohrávala je, dobrý :D
Reagovat
Andrew89
ona tu přípravu na AO bere se vším všudy:D ...:D
Reagovat
PetaM
To teda :D Navíc mě pořád fascinuje, že oba kouče vyhodila na tribuny a nechce radit. Doufám, že jí to na AO pomůže.
Reagovat
Fandina
super, pospíchala pospíchala a nakonec se jí to vyplatilo. Gratulka k finále a samozřejmě, držím palce do finále. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
W/UE Petra 22/13 Aliaksandra 13/20
Reagovat
Fandina
V Sydney už je po půlnoci, ale nějací nadšenci v hledišti ještě jsou :-)).
Reagovat
Torn
Ten déšť je vždycky trochu vabank, jednu to nakopne, druhou srazí, ještěže to dopadlo takhle.
Reagovat
vendulkabendulka
Finále debla bylo zrušené.
Reagovat
peek
Téhle Petře
už se těžko
někdo vzepře
Reagovat
EllNino
V tomhle módu je nehratelná ...
Reagovat
Andrew89
je ta Petra, která loni válela. Super super super!
Reagovat
Andrew89
První půlku sezony.)
Reagovat
smazaný uživatel
Ať ji to vydrží!!
Reagovat
Fandina
Pátý game ve druhém setu, to byly asi tři jestřáby, nebo i víc, nicméně nakonec Petra ve druhém setu moc dobře hrající Sosnovich brejkla.

Tak teď Peti potvrď svoje podání a bude to. Pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Alík občas zkouší returnovat jako Petra, ale kdepak...to není pro každého.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set už taková sranda nebude!
Reagovat
paprikovygulas1
Ľudia neviete kto spolukomentuje ten stream na youtube, čo som zachytil tak hlavná komentátorka ju oslovila Tina a rozhodne má Česky akcent to sa nedá pomýliť
Reagovat
vibbi
navrátilka, ne?
Reagovat
Krisboy
Navrátilová to určitě není.
Reagovat
paprikovygulas1
Určite to nie je Navrátilová
Reagovat
paprikovygulas1
Tak nakoniec by to mala byt Slovinka Tina Krizan.
Reagovat
Krisboy
Masakr pokračuje :)
Reagovat
EllNino
Wow ten BHDTL, to byla koule, jako Jelena Jankovic před 10 lety, to byl její trademark :)
Reagovat
Krisboy
To teda! Mě to zas připomnělo Wawrinku, jak Nole vždycky jenom nevěřícně kroutil hlavou ?D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Krisboy
thanx!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím super,jen nepolevit.
Reagovat
Fandina
Petra je na kurtu, SuperTennise a 02 TV Tenis. PojĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Byl by nějakej stream na Petru?
Reagovat
vibbi
taková malá rada....youtube
vyhledat kvitova
a filtrovat zápasy živě :)
Reagovat
vibbi
nedělá mi radost ten stream takto propálit, protože pak se to bude sekat, ale taky bych byla za tuto radu ráda.
Reagovat
Pavlis
http://www.jokerlivestream.com/streamvideo10/sasnovich-vs-kvitova-live-stream-4821375.html
Reagovat
Fandina
Tohle a pokud to nezavřeš, může se pak podívat i zpětně.

https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=646625
Reagovat
PetaM
Zápas Petry dali z centru na jedničku a teď zase z jedničky na centr :D :D Mužské SF se bude hrát až zítra :D Fakt bordel :D
Reagovat
Andrew89
proč to proste nedaj do haly někam...je 2 dny do AO a tohle je fakt na....
Reagovat
smazaný uživatel
To není možný..bude se vůbec dnes hrát???
Reagovat
PetaM
Koukal jsem na radar a mělo před pár minutami přestat pršet ...
Reagovat
smazaný uživatel
Chtějí to dneska odehrát!!
Reagovat
lvicek
Vazne furt nic? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Cas investovat Magdu
Reagovat
George_Renel
Bych se na to vybodl, zvlášť jestli bude muset hrát oba zápasy zítra.
Reagovat
Fandina
Postup do finále znamená plus 35 tisíc dolarů a 120 bodů. To bych určitě zkusila.
Reagovat
Andrew89
to je turnaj :D
Reagovat
Andrew89
kdy Petra hraje na AO? první nebo druhý hrací den?
Reagovat
PetaM
V pondělí.
Reagovat
Holahej
píše se v ČR médiích...
Rozvrh 1.kola
PONDĚLÍ = Kvitová, Berdych, Strýcová, Siniaková, Vondroušová
ÚTERÝ = Kar.Plíšková, Kr.Plíšková, Veselý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist