Kvitová si obnovila zranění předloktí a ukončila trénink. Proti Slovensku nenastoupí

2. 7. 2020, 17:40
Aktuality 22
Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová si obnovila zranění levého předloktí a nezúčastní se o víkendu bratislavského utkání fedcupových týmů Česka a Slovenska v rámci Poháru přátelství. Kapitán Petr Pála místo světové tenisové dvanáctky narychlo povolal Miriam Kolodziejovou, která doplní Markétu Vondroušovou a Terezu Martincovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

V rámci projektu obou tenisových svazů Spolu pro budoucnost se budou hrát v sobotu a v neděli v Praze, v Říčanech a v Bratislavě zápasy od výběrů do 14 let až po daviscupové a fedcupové týmy. Losování pořadí jednotlivých duelů je na pořadu v pátek.

Kvitová měla být hvězdou klání na tvrdém povrchu v bratislavském Národním tenisovém centru, ale nedokončila tam kvůli bolesti dnešní trénink. "Je mi to moc líto, na zápasy za Česko v Bratislavě jsem se těšila, ale v úterý jsem si v Prostějově na antuce obnovila zranění levé ruky, která se už zdála v pořádku. Bohužel nebyla a potvrdilo se, že hra na antuce pro mě nyní není ideální," uvedla Kvitová v tiskové zprávě.

Třicetiletá hráčka si poprvé obnovila problém s předloktím po koronavirové pauze v tréninku. Koncem května ještě ovládla turnaj O pohár prezidenta ČTS na tvrdém povrchu a pak si dala pauzu. Znovu hrála dvouhru nyní v úterý na antuce v rámci Tipsport Elite Trophy a v Prostějově prohrála s Vondroušovou. "V Bratislavě se zúčastním jako host losování a pak pojedu do Česka řešit, co s rukou dál," pronesla Kvitová.

Pála sháněl narychlo náhradu. Většina dalších českých hvězd většinu času trénuje na antuce a naděje jako Linda Fruhvirtová jsou v sestavách ostatních výběrů. "Nechtěl jsem rozbít tým do 23 let, protože bych spustil domino, které by mohlo pomíchat a oslabit další reprezentační výběry. Rychle jsem se domluvil s Miriam Kolodziejovou, dříve juniorskou reprezentantkou, která se vrací po zranění," uvedl Pála.

Slovenskou fedcupovou sestavu tvoří Viktoria Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková a Katarína Kužmová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
budou zápasy proti Slovensku v nějaký televizi?
Reagovat
Fandina
https://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[nadtitul]=Tenis
Reagovat
jirkaS
ČTsport, STV2
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktualne.cz/tenis/uz-brzy-snad-potkam-federera-s-nadalem-veri-cesky-tenisovy-z/r~df8cc982bb9f11eaa6f6ac1f6b220ee8/
Reagovat
sojka1
jsem zvedava na tu svalovou hmotu, mne postavickou s lehce klucicim nadechem pripomina Tkanicku.... Astru Sharmu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tintítko! ;) Taky jsem na ní hodně zvědavá.
Reagovat
George_Renel
Vzpomeňme si na útlounké paže Plíškových..... Také byly samá ruka samá noha, ale rány dokázaly přes ty dlouhé páky a dobrou techniku dávat neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/CCK8HYoH-wy/
Reagovat
aligo
Co teprve kdyby hrála
Reagovat
baba
Tak to jsem zvědavá, jestli Petra pojede do Německa na ty slíbené turnaje. Vsadím se, že ano, tam jde o veliké peníze.
Reagovat
Mantra
jako správný konspirátor bych navrhl ještě variantu,že neúčast (kdo by chtěl hrát proti SK noname teamu v její pozici?!) prostě má za co schovat a prostě si dá individuál s Vaňkem někde v přímoří :-)
Reagovat
Mantra
já když byl zamilovanej taky jsem občas nešel do práce a šel na rande :))) fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ti na tom nevychází, že ona na tom Slovensku je a tam se při tréninku zranila...
Reagovat
EllNino
Ruka začíná zlobit ...
Reagovat
LukasH
Taky se mi to nelíbí. Největší pech na tom je, že to Petru stoplo na vrcholu, když si konečně srovnala psychiku na grandslamy.
Reagovat
EllNino
uvidíme no ... třeba to ještě půjde, nějaký omezený program ... ale jak je vidět, přichází to dost náhle a člověk si vlastně myslí, že ruka je v pohodě ... a evidentně není
Reagovat
LukasH
Jojo, jak Federer....vynechat celou antukovou část :D
Reagovat
Denis92
Tak to ma velmi mrzi. Na Petru som sa tesil a rad by som si pozrel jej zapasy nazivo.
Reagovat
tommr
zdá se, že to zranění ruky začíná nabývat chronickýho rázu ...
Se Slovenskem by ani náš oslabený výběr neměl prohrát. Jasná jednička bude Markéta Vondroušová a Tereza Martincová se v poslední době hodně zlepšila. Miriam Kolodziejová je zase poměrně slušná deblistka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám, že už nebude hrát na antuce. Maximálně Madrid..
Reagovat
travar
Hodně slušná deblistka. Miriam s Markétou vyhrávaly v deblu juniorské GS a mohly by na to navázat podobně jako Krejčíková se Siniakovou. Jejich soupeřky slýchávaly, že nemají šanci,když se dozvěděly, že proti nim mají hrát :)
Reagovat
rybicka
Kolodziejová a Malečková včera zvládly KrejSi 7/5 6/2. Ale je otázka jak moc Bára s Kačkou chtěly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist