Kvitová si před Fed Cupem vyčistila hlavu v Disneylandu s neteří

5. 11. 2018, 20:07
Aktuality 10
Petra Kvitová si před přípravou na víkendové finále Fed Cupu proti USA na chvíli odpočinula od tenisu. Nejdříve nuceně, když ji po Turnaji mistryň v Singapuru skolila nemoc, a pak příjemně na výletě v pařížském Disneylandu s neteří. Atmosféra dalšího boje o cennou týmovou trofej na ni zatím nedolehla.
Profily hráčů
© Česká sportovní/Pavel Lebeda

Dvojnásobná wimbledonská šampionka v zábavním parku přišla na jiné myšlenky. "Vůbec jsem nepřemýšlela nad sebou, ale pořád nad tou malou. Vůbec nebyl prostor něco řešit, takže myslím, že tím jsem si tu hlavu vyčistila," svěřila se dnes novinářům. Byla i na některých atrakcích. "Malá má deset let, takže jsme nechodily na ty úplně brutální, ale mně to stačí, já taky nejsem úplně kaskadér," vyprávěla.

Příjemný mimotenisový program zakončila dnes v Jablonci nad Nisou, kde se razily mince s jejím portrétem. Odpoledne se už hlásila do tenisových služeb kapitánovi Petru Pálovi a v úterý dopoledne ji čeká první trénink v pražské O2 areně. "Mně to zatím ještě úplně nepřijde, že nás čeká Fed Cup. Myslím, že během týdne do té atmosféry zase zabrouzdám. Ale zatím v tom módu nejsem," popisovala.

Po užívání antibiotik se její zdravotní stav zlepšil, ale ještě není ideální. Věří v tradiční podporu vyprodané haly, ve které ještě Češky neprohrály. "Hala nás vždycky hnala a určitě nás bude hnát i tentokrát, protože víme, jak skvělí fanoušci to jsou. Je to opravdu velká pomoc, která se vždycky hodí ve vypjatých a důležitých chvílích," těšila se.

Spoléhá na vyrovnanost českého týmu, který je i při absenci zraněné Karolíny Plíškové hodně silný. Nezbytné tři body může posbírat kdokoliv. "Máme výborné singlistky i výborné deblistky, takže je to úplně jedno. Je to potěšující a uklidňující nejenom pro nás hráčky, ale i pro kapitána, že když se něco zdravotního stane, tak někdo může zaskočit," řekla.

Američanky sice nepřijely v nejsilnější sestavě, ale Kvitová varovala, že i tak mohou být nepříjemné. Se Sofií Keninovou hrála na jaře v Miami vyrovnaný zápas, který vyhrála až 6:4 ve třetím setu. "Určitě umí odehrát výborné zápasy a je na nás, jak my ten tlak, to publikum a tu hráčku zvládneme. Samozřejmě jsme favoriti, o tom asi žádná, ale nesmíme je podcenit," připomněla Kvitová.

Bronzová olympijská medailistka byla u všech pěti fedcupových titulů, které tým kapitána Pály získal. Ve finále současná generace českých tenistek ještě neprohrála. "Mně to trošku připomíná mou individuální kariéru. Přece jenom mi to v těch finále docela jde, tak jsem ráda, že i v těch Fed Cupech. Vlastně v Praze jsme ještě neprohrály. Musím říct, že je to skvělá bilance a jsem na to velice pyšná," dodala Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
bIbec
Přijde mi celkem zvláštní, že většinou, když si čtu o tom, že byla nějaká tenistka nemocná, tak tu nemoc léčila s pomocí antibiotik.
Ty jo, já snad naposledy užíval antibiotika někdy na základní škole. A to už je teda hezkých pár roků dozadu.
Reagovat
peggy
Je videt,ze nevi jak se predvadet,na hrad nemohla,ale na vylet ano.K soudu take nemuze,to je divne?Ty jeji mince to je rozmar.Proste je to od rodicu rozmalena holka.
Reagovat
gigin
Mne by strašně moc zajímalo, jestli jsi fakt taková piča, nebo to na nás jenom hraješ a máš z nás těžkou legrandu.
Reagovat
dunphy
:D
Reagovat
George_Renel
Ty vole, já myslel že znáš Express nazpaměť.
A tak bys měla vědět, že Petra soudu minulý týden slíbila plnou spolupráci K soudu ráda přijde toho Šmejdozmetka usvědčit. Společně se soudem hledají termín.
Reagovat
Fransoas
Je to od PK zajímavý moment.Nevim, zda s touto aktivitu pro někoho to chtěla někdy uskutečnit,ale může to mít dvojí dimenzi úhlu pohledu. Tak ať je Petra zdravotně fit a zahraje svojí klasickou herní úroveň.
Reagovat
gigin
https://liberec.idnes.cz/petra-kvitova-mince-razba-jablonec-mincovna-fzf-/liberec-zpravy.aspx?c=A181105_154843_liberec-zpravy_jape
Reagovat
slacker
spirutus nebo sampon
Reagovat
Fransoas
Tomuto prosim nerozumim.
Reagovat
slacker
prostredky na myti hlavy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist