Kvitová si v Pekingu na úvod poradila se svou oblíbenou soupeřkou Mladenovicovou

1. 10. 2019, 08:54
Aktuality 41
WTA PEKING - Petra Kvitová po volném losu v prvním kole úspěšně vstoupila do turnaje Premier Mandatory v Pekingu. Nasazená Češka si poradila s Kristinou Mladenovicovou, kterou bez ztráty setu porazila už poosmé v řadě, a postoupila do osmifinále. V něm narazí na turnajovou devítku Belindu Bencicovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová měla v úvodu letošní sezony skvělou formu a aspirovala na post světové jedničky. Jenže dvojnásobnou wimbledonskou šampionku zastavilo zranění levého předloktí, kvůli němuž musela vynechat grandslamové French Open a od poloviny května hraje teprve svůj pátý turnaj.

Devětadvacetiletá Češka na předchozí velké akci ve Wuhanu došla bez ztráty setu až do semifinále a díky postupu mezi nejlepší kvarteto měla v Pekingu v úvodním kole volno.

V hlavním městě, kde si v roce 2014 zahrála finále, začala hladkou výhrou 6-4 6-4 nad Kristinou Mladenovicovou, kterou bez ztráty setu porazila už poosmé v řadě.

Kvitová mohla slavit postup mnohem dříve. V úvodní sadě však využila jen jeden z devíti brejkbolů a ve druhém setu dovolila Francouzce snížit 1-4 na 3-4. Další zaváhání na servisu však v celém utkání nepřipustila a za necelou hodinu a půl prošla do osmifinále.

V něm se jedna z největších favoritek, jež má po postupu do osmifinále velmi blízko k účasti na Turnaji mistryň, střetne s Belindou Bencicovou. Švýcarce, která rovněž bojuje o start v Shenzhenu, může oplatit letošní porážku z finále dubajského podniku.

Osmifinále bude hrát ještě Kateřina Siniaková. Loňskou čtvrtfinalistku čeká souboj s Caroline Wozniackou. Obhájkyně titulu v Pekingu pokračuje ve skvělé formě. Dvojnásobná šampionka po Lauren Davisové povolila pouhé čtyři hry i další americké kvalifikantce Christině McHaleové, zvítězila hladce 6-4 6-0 a teprve podruhé v sezoně prošla do čtvrtfinále.

Ashleigh Bartyová si v úvodním zápase v Pekingu poradila 6-4 6-2 s Julií Putincevovou. V osmifinále světovou jedničku vyzve Saisai Zheng. Domácí naděje deklasovala 6-3 6-1 grandslamovou šampionku a nasazenou třináctku Sloane Stephensovou.

Ve výborné formě pokračuje Naomi Ósakaová. Vítězka generálky v Ósace v utkání druhého kola smetla 6-2 6-0 Andreu Petkovicovou a vyhrála už šestý zápas v řadě bez ztráty setu. V osmifinále bude dvojnásobná grandslamová šampionka čelit finalistce wuhanského podniku Alison Riskeové.

V osmifinále nebude chybět ani Sofia Keninová, jež letos ovládla tři menší turnaje a prožívá nejlepší sezonu své kariéry. Talentovaná Američanka bude příští soupeřkou Eliny Svitolinové.

Aryna Sabalenková v sobotu úspěšně obhájila titul ve Wuhanu, ale v Pekingu na triumf nenaváže a neobhájí loňské čtvrtfinále. Nasazená Běloruska po mizerném výkonu nestačila 4-6 6-7(5) na trápící se Darju Kasatkinovou. Ruská hráčka si o své teprve druhé letošní čtvrtfinále, první od února, zahraje s krajankou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Angelique Kerberová pokračuje v trápení i pod novým trenérem. Trojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička už ve druhém kole po porážce 4-6 2-6 s Polonou Hercogovou. Slovinka v osmifinále vyzve Kiki Bertensovou.

Poslední osmifinálovou dvojici zítra vytvoří vítězky soubojů Bianca Andreescuová - Elise Mertensová a Jennifer Bradyová - Madison Keysová.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8,285.274 dolarů
úterní výsledky (1. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (7-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-2
Ósakaová (4-Jap.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 6-0
Hercogová (Slovin.) - Kerberová (10-Něm.) 6-4 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Sabalenková (12-Běl.) 6-4 7-6(5)
Saisai Zheng (Čína) - Stephensová (10-USA) 6-3 6-1
Keninová (15-USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-3 6-2
Wozniacká (16-Dán.) - McHaleová (USA) 6-4 6-0
Riskeová (USA) - Tomljanovičová (Austr.) 6-3 3-6 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Alexandrovová/Siniaková (Rus./ČR) - Kuděrmětovová/Sasnovičová (Rus./Běl.) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
lvicek
Peti, gratulka, a zitra drzim palce zase :).
Reagovat
smazaný uživatel
Novým trenérem Amandy Anisimove bude Carlos Rodriguez.
Reagovat
smazaný uživatel
Dayana Yastremska a trenér Olivier Jeunehomme ukončují spolupráci!
Reagovat
slacker
hlavne ze se nerozesli, to je ted takova moda ze treneri chodi s tenistkama
Reagovat
smazaný uživatel
Tak chodí spolu na kurt, z kurtu a někdy taky po kurtu. Celkově toho spolu nachodí dost. :))
Reagovat
Enterprise
No móda, zas až tak dramatické to není - co vím z hlavy tak Sevastova, Mertens, Su-Wei Hsu, Putintseva, Kudermetova a pak dvě vdané Tatiana Maria a Polona Hercog, která se ale se svým manželem/trenérem na počátku roku rozešla
Reagovat
Holahej
" Jsem ráda, že jsem to dnes zvládla. Proti Kiki to není nikdy jednoduché. Dobře jsem dnes servírovala, to byla moje velká zbraň. Proti Belindě to bude těžké utkání. Hrála jsem s ní v Melbourne i Dubaji. Myslím, že to to bude kvalitní zápas."
- Petra.
Naštěstí nehraje ráno, ale až po poledni našeho času, 3/1 bilance, tak uvidíme, snad bude více diváků, pěkný zápas a úsměv na konci.
Reagovat
turista
Dobře to dopadne. Holahej, nikdo nemeškej!
Reagovat
tommr
má štěstí, že dneska nečekaně vypadly velký favoritky Mertens/Sabalenka s Kenin/Mattek-Sands. Její šance na udržení postu deblový jedničky tak výrazně stouply ...
Reagovat
kodkar
Bohužel jak Bára tak Katka vyletěly taky:(
Reagovat
tommr
jj Bára nečekaně selhala a udržet se na postu jedničky může jen pokud i Babos/Mladenovic nezvládnou svůj úvodní zápas ...
Reagovat
EllNino
No nečekaně ... s Penko už prohrály poněkolikáte, když se k tu přidá Dayana, jsou to docela mašiny
Reagovat
tommr
Ostapenko je hlavně poděs, kterej může kdykoli zazářit i vybouchnout. Letos převažuje ta druhá varianta a ani dneska zrovna nezářila. Kdyby Hsieh/Strýcová podaly svůj standardní výkon tak nemohly prohrát. Hlavně Hsieh byla dneska nějaká divná ...
Reagovat
EllNino
sezóna je dlouhá a holkám už není 20, prostě se občas nedaří no
Reagovat
tommr
škoda, že ztráta formy přišla zrovna ve finiši sezony. Snad se ještě stihnou dát nějak dokupy na TM ...
Reagovat
Petur_Fisk
Belinda s Petrou to může být velmi zajímavý zápas. Belinda potřebuje bezpodmínečně vyhrát, protože se s Kiki přetahuje o poslední postupové místo na TM (za předpokladu, že to Serena zabalí).
Petře by se nějaký ten bodík také ještě hodil, zatím také nemá naprostou postupovou jistotu. No a koho bude mít Bertens v osmifinále se právě teď "řeší" mezi Polonou a Angie.
Reagovat
tommr
jj Bencicová bude hrát jako o život, protože jí jde o postup na TM a navíc si na Petru bude po tý poslední výhře z Dubaje věřit. Pro Petru to bude nesrovnatelně těžší zápas než ta dnešní idylka s Mladenovicovou ...
Reagovat
drabona
Ačkoliv KM nehrála vůbec špatně, potvrdilo se, že hra Petry je jen o ní samotné, pokud hraje v pohodě málokterá teniska na o kruhu má nějakou šanci. Přejme si, aby jí to vydrželo co nejdéle.
Reagovat
tommr
přesvědčivá výhra česko-ruskýho páru. U Katky bylo vidět, že si pohodu ze singlu přenesla i do deblu ... :)
Reagovat
Petur_Fisk
Neviděl jsem. Komunikují spolu předpokládám česky...?
Reagovat
annah
Spíš rusky, ne? Když je Alexandrova Ruska a Siniakova rusky určitě taky umí, když má otce Rusa.:-)
Reagovat
Fandina
Alexandrová mluví perfektně česky, protože tu žije od 12 let viz citace z Wikipedie.

Narodila se v listopadu 1994 v uralském Čeljabinsku do rodiny Jevgenije a Julie Alexandrovových. Tenis začala hrát v šesti letech. Poté, co odehrála turnaj žákyň v České republice, rodina emigrovala roku 2006 do Česka v důsledku lepší kvality života i podmínek pro tenis. Trénovat začala na dvorcích Spojů Praha pod vedením kouče Petra Kralerta. S rodinou žije v Říčanech u Prahy.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jekat%C4%9Brina_Alexandrovov%C3%A1
Reagovat
Fandina
A můžu to potvrdit, že mluví výborně, letos na turnaji v Budapešti jsem se s ní chvíli bavila.
Reagovat
Jon61
V práci jsem měl kolegu Slováka, který i po čtvrt století prznil češtinu. On byl opravdový Čechoslovák, po slovensky zabúdol a česky se nenaučil.:)
Reagovat
Fandina
Trochu jsem u ní ruský akcent zaznamenala, ale je to možná proto, že vím, že je Ruska. Jinak ale je potřeba si uvědomit, že jestli se narodila 1994 a od roku 2006 žije i s rodinou v ČR, tak je to vlastně větší polovina jejího života a pak, děti se rychle přizpůsobují.
Reagovat
Petur_Fisk
To je strašně individuální. Někdo se naučí výborně druhý jazyk, že pomalu není poznat, že je cizinec a někdo "ztratí" mateřštinu tak, že není pomalu poznat odkud pochází (např. Ivan Lendl).
Mám kamaráda Nora, který dlouhodobě žije v Česku a mluví krásně česky.
Reagovat
Petur_Fisk
Přišel sem (do Prahy) až v dospělosti, kvůli holce.
Reagovat
FulnekUltras
U Lendla je jeho "přízvuk" prostým projevem ponížené maloměšťácké podlézavosti všemu ušáckému.
Reagovat
FulnekUltras
a zároveň přezíravé povýšenosti nad vším "východním" - zkrátka klasická čecháčkovská figurka, kterých se později po havloidním převratu vyrojilo odkudsi z nor mnohem víc, než by ještě pár dnů předtím kdo čekal
Reagovat
Jon61
To jste mne pobavil, pochybuji, že v Americe poslouchají rozhovory Lendla v češtině a radují se z jeho akcentu. :) U někoho, kdo dlouhodobě žije jen mezi Američany (Lendl má i americkou manželku), se může přízvuk objevi, jiný si zachová čistou češtinu i slovní zásobu.
Reagovat
FulnekUltras
Naopak - jde o to, co od "velkého hroznýše" "mají" slyšet Češi. Krátce a jasně - Ivanek se před krajany vždycky natřásal jak howno na vodě, ale stejně mu to ve výsledku nebylo nic platné. Stejně jako venku, kde jeho veřejná "obliba" zhruba odpovídala pozdějším parametrům kordovským či berdychovským.
Reagovat
Jon61
Ale Grand Slamy mu nikdo nevezme. :)
Já takové osobní nesympatie neřeším, dokáži se nad ně povznést.
I v osobním životě, bych se nikdy nesnížil k pomstě lidem, kteří mi ublížili, prostě je jen ignoruji nebo jimi pohrdám.
Reagovat
FulnekUltras
Wimbl nemá - a to je karmicky OK. ;-)
Reagovat
turista
Co znamená Petur Fisk?
Reagovat
Petur_Fisk
Petr Ryba
Reagovat
Torn
Katka rusky umí, snad loni v Moskvě mluvila po zápase rusky. Sice řekla jen pár vět, ale znělo to docela dobře. Nejsem rusista, ale trochu rusky umím, docela dobrý přízvuk má.
Reagovat
Fandina
Jj, hrály pěkně. Obě. Bylo to rychlé, svěží, po potání skoro bez výměn. Gratulka.
Reagovat
Fandina
podání :-))
Reagovat
Jon61
Také si mi to stává, někdy napíši ještě horší nesmysl.
V práci dělal jeden kluk, poněkud prostoduchý, jehož písemný projev byl jako od cizince. Například Ůklyt velima (úklid velínu) :)
Reagovat
tommr
pohodová výhra nad oblíbenou soupeřkou. Za menší problémy si mohla Petra jen sama: v prvním setu trestuhodně zahazovala brejkboly a ve druhým setu po druhým brejku zbytečně polevila. Proti Mladenovicový jí to ale prošlo bez následků ...
Po dnešním dni už je možno říct, že se Petra kvalifikovala na letošní TM. O už téměř jistou účast by jí mohla připravit jen neuvěřitelná souhra náhod ...
Reagovat
d@ve
Gratuluji Peťo. Hned je hezčí den. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist