Kvitová si ve Wuhanu poradila s Jastremskou a po pěti měsících bude bojovat o finále

26. 9. 2019, 14:29
Aktuality 85
WTA WUHAN - Petra Kvitová ve Wuhanu pokračuje ve skvělých výkonech. Dvojnásobná šampionka si poradila s ukrajinskou teenagerkou Dajanou Jastremskou, jež v předchozím kole vyřadila Karolínu Plíškovou a dnes odehrála své největší čtvrtfinále. Po cestě do svého prvního semifinále od dubnového triumfu na antuce ve Stuttgartu neztratila jediný set a zítra si proti Alison Riskeové zahraje o páté letošní a 37. kariérní finále.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová, jež měla na začátku sezony skvělou formu a aspirovala na post světové jedničky, kvůli zranění levého předloktí hraje od poloviny května teprve čtvrtý turnaj.

Ve Wuhanu, kde v letech 2014 a 2016 nenašla přemožitelku, zahájila své letošní působení vítězstvím nad Polonou Hercogovou a poté na třetí pokus našla recept na Sloane Stephensovou.

Kvitové zatím předloktí drží a v čínské metropoli se zápas od zápasu lepší. Dnes v premiérovém souboji nedala šanci 19leté Dajaně Jastremské, jež v předchozím kole vyřadila Karolínu Plíškovou a dnes odehrála své největší čtvrtfinále, a za necelou hodinu a čtvrt zvítězila 6-2 6-4.

Česká favoritka byla od začátku aktivní, výborně servírovala i returnovala, skvěle se pohybovala a v přestřelkách od základní čáry měla navrch. Pokud bylo třeba, tak přitvrdila, dostala soupeřku pod tlak a ta většinou zkazila.

Kvitová až do stavu 6-2 1-0 s náskokem setu a brejku v zádech jasně dominovala. Brejk z úvodního gamu ale nepotvrdila a poprvé na turnaji přišla o podání. Zaváhání ovšem ihned napravila a vedení brejku si pohlídala.

Devětadvacetiletá rodačka z Fulneku, která si ve Wuhanu po postupu do čtvrtfinále vždy došla pro trofej pro vítězku a letos na turnaji ještě neztratila set, si čtvrtfinále zahrála poprvé od květnového podniku v Madridu. Zítra ji čeká první semifinále od dubnového triumfu na halové akci ve Stuttgartu, kde získala 27. titul.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka na své páté letošní a 37. kariérní finále zaútočí proti Alison Riskeové, s níž se utká po šesti letech a má vyrovnanou bilanci.

Riskeová musela ve Wuhanu v úvodních kolech oba zápasy otáčet, poté však smetla domácí Qiang Wang a dnes po setech 6-1 6-3 světovou trojku Elinu Svitolinovou, kterou porazila na čtvrtý pokus. Devětadvacetiletá Američanka, jež si nedávno ve Wimbledonu poprvé zahrála čtvrtfinále na grandslamech, se v čínském městě dostala do svého největšího semifinále a zítra bude bojovat o své deváté finále, už šesté na čínských turnajích.

Aryna Sabalenková letos poprvé ve Wuhanu ztratila set, ale i tak pokračuje v suverénních výkonech a v čínské metropoli vyhrála i 10. zápas. Obhájkyně titulu přehrála 6-3 1-6 6-1 divokou kartu Jelenu Rybakinovou, jež si dnes zahrála své největší čtvrtfinále. Sabalenková v semifinále, v němž zaútočí na třetí letošní a celkově osmé finále, vyzve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, kterou loni právě v semifinále porazila.

Předloňská finalistka Bartyová zdolala 7-6(6) 3-6 6-3 Petru Martičovou, ukončila její sérii 16 třísetových výher a i při své třetí účasti ve Wuhanu si zahraje semifinále. V něm bude vítězka letošního French Open usilovat o postup do svého pátého letošního a celkově 11. finále.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,828.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (5-ČR) - Jastremská (Ukr.) 6-2 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Martičová (Chorv.) 7-6(6) 3-6 6-3
Riskeová (USA) - Svitolinová (3-Ukr.) 6-1 6-3
Sabalenková (9-Běl.) - Rybakinová (Kaz.) 6-3 1-6 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ninomijaová/Z. Yang (Jap./Čína) - Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) 6-4 6-7(4) 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Petře gratulka. Sice jsem byla zafandit klukům v Říčanech, zápas Petry jsem neviděla, výsledek samozřejmě ano. Gratulka a čtu, že i průběh byl super. Držím palce dál. Peti pojď!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peťa zítra 13.30!
Reagovat
FulnekUltras
K tomu příjemné čínské prostředí. Uvidíme, co to udělá.
Reagovat
brixner
Takový čínský nudle...no ty dělaj fakt divy! Já se tak jednou prohrabuju sbírkou porna ve svym kompu, prostě sem si udělal čas i na sebe, no a přemejtam vo tom, proč je čas tak krutopřísnej a rychlej jako Gay. A vtom SMS-sousedka, kdo jinej a prej, že ten její testosteronovej břídil narval svojí Ducatti někam do svodidel, krvácí v ňákym špitále a vona je tím pádem, samosebou nečekaně, sama doma a tak bych prej měl naklusat! No, to se ví, tydle výzvy k mači já neignoruju, takže sprcha, Kouros...no dyť víte. Jenže pak mi došlo, že tadle sousedka patří mezi ty lakomější, u ní dycky trpim hlady a abych tomu předešel, narychlo sem si zalil jeden větevbujón s nudlema a kopnul to do sebe. Zvesela sem dohopkal skrz sídliště k jejímu domu, vejtahem do prvního flooru a zaškrabal na dvéře jeko vykastrovanej kocourek. Jenže v tu chvíli to ve mně ňák divně zabublalo, sousedka votevřela v županu, já jí vodstrčil a zabouch se na jejím hajzlu. No a když sem tam prováděl ty nechutnosti, došlo mi, že se to může vrátit a co já pak v jejím pelechu, žáno. Tak sem radši ani nesplách, aby mě neslyšela a potichu se vypařil domů. No, pak mi asi po hodině zavolala, že prej po mně zůstal jen smrad jako po stádu makaků a že sem hroznej, ale fakt neskutečnej dobytek a chlív. Takže pozor na to, já fak nevim, jestli bych si na Petru v Číně vsadil...
:-))
Reagovat
FulnekUltras
Celkem nedávno jsem bez větších potíží prubnul tři roky prošlýho sáčkovýho dragoouna z doprodeje za 1,90 káč - ale Peťa bude mít na místě určo něco onačejšího, i kdyby jí to podávali lopatou... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=eWjhzfosvBc
Reagovat
brixner
No jo, v Číně je prostě moc hladovejch krků! Já tuhle taky málem potřeboval lopatu - můj novej vobjev, hezoučká a vyvinutá brunetka z konce sídliště no a abych nevypadal jako srab, pozval sem jí na nóbl večeři. Vyšlechtil sem se jako ocel, zavolal tágo do krajskýho města a už teď se těšil na hormonální výměnu, kteroužto sem pozdě v noci vočekával. Stůl byl zamluvenej, pingl slušnej, z džuboxu sípal svoje moudra Lennon, svíčky, prostě paráda. Slečna si vobjednala večeři, skoro se to na talíři ještě hejbalo, ale srát na to, co na tom, že si ještě přidala,pak kaviárek, nějakej zákuseček, pak ještě malou porcičku něčeho, to já se spokojil s utopencema s cibulí a byl jsem docela mile překvapenej, jak jí chutnalo a jak je málomluvná, tydle tichý břehy...No, vyřešila si svůj FB, vypila jednu jahvinku a pak druhou a když si vodskočila, pingl se mě nenápadně ptá, jestli nemá moje manželka tasemnici, že někoho taklenc hubenýho žrát snad eště neviděl. No, po další lahvince božolé mi byl přinesenej oučet a já z něj normálně dostal erekci, eště, že tam byl dlouhej ubrus a nebylo nic vidět. A před barákem v tágu mi vobjev třesoucím se hlasem sdělil, že doufá, že manžel už bude chrápat, nerada by ztropila scénu uprostřed noci v novym bydlišti. Ale jó, užil sem si to, stálo mě to ranec a utřel sem lusk, ještě, že mě doma čekal aspoň věrnej Čenda. Vod tý doby zásadně-nejdřív hormony, pak teprv papů! Ale střídmě, rozumíme si, že jo :-))
Reagovat
Nenela
Tvoje pribehy at ut se sousedkou nebo bez stoji vzdycky za to :-)
Reagovat
Blondie
*zakrývá si oči*
Reagovat
Mantra
nevidím kam,
Murray dle očekávání, Alex se sice v 1. setu asi leknul jak to jde lehce, pak ale opravdu potvrdil 2 věci: je na vzestupu a AM na odstupu
Reagovat
Davor1
Tento zápas toho práve veľa nepotvrdil, a to bol súboj jedného z najväčších súčasných talentov proti tenisovému invalidovi. Aj keď je De Minaur fyzicky o svetelný rok inde ako súčasný Andy, tak v koncovke toho tretieho to mal obrovský problém dohrať napriek tomu, že Murray už bol totálne v koncoch so silami a nechýbalo veľa, aby sa tam zrútil priamo na kurte. Potvrdilo sa akurát to, že táto súčasná mladá generácia je extrémne slabá a taktiež výnimočnosť B4, keď aj jej najslabší článok s úplne zdevastovanou fyzickou schránkou dokáže stále hrať v tomto stave vyrovnané zápasy s najlepšími mladíkmi súčasnosti. Andy to v ruke a hlave stále má, ale zvyšok tela už nie je stavaný na vrcholový tenis.
Reagovat
FulnekUltras
B4 fakticky nikdy neexistovala - to už spíš V4
Reagovat
Mantra
Však ni jedno z toho co píšeš jako kontr proti mě, jsem nerozporoval :-)
Reagovat
EllNino
Ali Riske má podobné údery po dlouhých strunách jako třeba Denda Allertová a především Madison Brengle ... ty "jakoby" nahazované údery tlačené před sebou :)

To Petře úplně nesedí :)

Ale věřím
Reagovat
Mantra
já tipuju že Alison tu formu potvrdí, vždycky když se už zdá že to těžké má Petra za sebou, přijde takový jakoby lehčí, potvrzovací průchoďák a na tom shoří, v sázkařské terminologii bych ten zápas označil public bet - všichni už jaksi věří že to do toho finále docvakne, ale to je nejtěžší krok
Reagovat
EllNino
já si teda nepamatuju, že by se tohle někdy říkalo, Petra málokdy končí na turnaji v semifinále nebo ve finále, když se tam už dostane ... tohle spíš platí pro Karolínu než pro Petru, protože ta naopak na velkých turnajích tohle nezvládá, naučila se to zvládat na menších, tak snad to přenese i na ty větší ...

jinak to nejtěžší ji určitě čeká až v případném finále, ať už tam bude Ash či Aryna
Reagovat
Mantra
platí to podle mě obecně, "říká se to", tak jsem to myslel
Reagovat
EllNino
to jo ... ale tak nějak mi nepřijde, že by to platilo na Petru ...:) ale fakt uvidíme
Reagovat
com
uvidime, uvidime, ale byt tebou, tak si pripravim kapesnicky :D
Reagovat
EllNino
můžu si půjčit ty tvoje ze včera? :) Jestli ti teda z toho balíčku zbyl aspoň jeden ...
Reagovat
Blondie
:D :D :D :D
Reagovat
lvicek
Tomu naopak po vcerejsku pri dnesnim zapasu Peti jeste dosel i toaletak na hajzlu :D. Konecne tu od nej mame nejake prispevky, skoda (mozna teda :D ) ze ne moc k veci.
Reagovat
EllNino
neboj, až Peťa zase prohraje, tak tu bude první se vzkazem "výborně" :))
Reagovat
EllNino
to už je taková klasika, když se od Petry nic nečeká, většinou je z toho super výsledek :)

Semifinále už je fajn, pojistila si nějaké body směrem k TM, přijde mi odpočatá, jak moc netrénovala ... má ještě z čeho brát, i když tu ruku musí samozřejmě hlídat ...

Semi proti Alison, tu prohru na US Open s horečkou si dobře pamatuju, Ali ani nemusela moc nic dělat, Petra se ochotně vyházela za ni :)

Jsem na to zvědav a přeju si finále s Arynou
Reagovat
Petur_Fisk
Mně by se o trochu víc líbil střet dvou tenisových vesmírů "Slajzbába" vs "Ostrostřelkyně" ikdyž by možná měla Petra menší šance na vítězství.
Reagovat
EllNino
ba ne, na Ash to celkem umí, prohrála s ní v Miami, ale to měla Ash trochu lepší formu, než má teď ... škoda, že Petra Martic nezvládla Ash porazit, finále Petra - Petra by byl sen :)
Reagovat
Petur_Fisk
Takže Ty si myslíš, že Aryna je pro Petru těžší soupeř? Hrály spolu jen třikrát a je to 2:1 pro P.
S Ash to sice má 4:1, ale myslím, že letošní Ash je nejlepší Ash dosavadní kariéry. No nic - šedá je teorie a......atd.
Reagovat
EllNino
jojo, tak nějak mi říká, že zápas s Ash má Petra trochu ve svých rukou ... Aryna v laufu je nehratelná
Reagovat
misa
To už je let... Přesně 6. Petra se před zápasem v šatně ještě prospala.
Reagovat
Torn
No, já bych řekl, že tohle platí o více našich hráčkách. KDo by tušil, že Řím nebo teĎ v Číně vyhraje zrovna Kája? :D A že bude Týna v Taškentu v SF? :D Možná je lepší nic nečekat a tak nějak si vážit toho, že vůbec mohou hrát. :)
Reagovat
EllNino
tak Karolína byla nasazená jednička v Zhuhai, tam se ta výhra i čekat dala, nebo aspoň finále :) ... Týna i Petra jsou určitě větší překvapení, t je fakt, hlavně ta Petra, nějak jsem se bál, že ten konec roku bude stejná bída jako loni :) Hlvně, ať vydrží zdravé, všechny (ach, ta Markéta)
Reagovat
Fransoas
Nakonec došlo k překvapeni a Petra bude bojovat o finále s Alison,což je přijatelnější soupeřka.Tak Petro pojď.
Reagovat
tommr
zase tak velký překvapení to není. Riske má letos životní sezónu ...
Reagovat
Petur_Fisk
Nabízí se otázka, jak moc Svitolinu limituje to koleno. Není to sice moc vidět, ale při jejím stylu hry i drobný problém v pohybu může spustit řetězovou reakci důsledků.
Reagovat
Pavlis
Ten šest let starej zápas z US Open si pamatuji dodnes. A ony spolu hrály dosud jen v tom tehdejším roce. Petra jí má co vracet.
Reagovat
Pavlis
Sorry, mělo být vloženo jinam.
Reagovat
kada.tom
Petra zatím potvrzuje, že v Číně se jí daří. Klidně může turnaj vyhrát :-)
A navázat na to v Pekingu a pak ideálně i v Shenzhenu :-)
Reagovat
lvicek
To jsem si taky rikala, pekne zarovnat letos pocet titulu na 30, to by nebylo spatne, ze? ;). Gratulace Pete dneska a at je takhle v pohode i dal :).
Reagovat
Mantra
Riske Hewittová (no řekněte sami, celej Hewitt) jede jak parní válec, Svitka konečná asi dneska.
Reagovat
Jon61
Ale Petru také už hladce porazila.
Reagovat
Mantra
no však zítra jí také porazí, uvidíš :)
Reagovat
com
uz aby to bylo! :D
Reagovat
Krisboy
To bylo strachu :)
Reagovat
drabona
před odjezdem do Číny prohlásila, že je v pořádku. Myslím podle toho, co jsme dosud viděli, že se tomu dá věřit. A když je Petra v pořádku, mohou se dít velké věci. Gratuluji!! Jen aby ta pohoda vydržela co nejdéle.
Reagovat
FulnekUltras
subjektivně mediální pindy - přece nepojede (zkusit) hrát přes půl světa a zároveň veřejně přiznat nějaké zdravotní potíže
Reagovat
Petur_Fisk
Taky si myslím...
Reagovat
tommr
úvodní hra se hrála skoro čtvrthodiny ... :)
Reagovat
Andrew89
Elina zatím bez šance teda, je fakt, že jsem to zapnul po tom maratonskem gemu :D
Reagovat
Andrew89
jak jí znám, tak to zachvíli skrečne
Reagovat
tommr
dneska neskrečne i kdyby jí měla noha upadnout. Hraje o TM ...
Reagovat
Andrew89
zatím dostává teda dost, Alison hraje skvěle
Reagovat
tommr
ta maratónská první hra Svitolinu nejspíš mentálně zlomila ...
Reagovat
Andrew89
Marie Mestlová, Nýřany
dnes 14:49
Raději bych tam viděla Pliskovou,člena Kvitovat ta je šílené namylena.Tezi z toho co se jí stalo.

Dost podobné vyjadřovací schopnosti a typ komentu :D
Reagovat
rybicka
Ano, je.
Reagovat
Krisboy
Nadal, KSČM, extra.cz, TV Nova - to musí být ona :D
Reagovat
rybicka
Přesně tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bez pochyb! :))
Reagovat
Blondie
To je hodně smutnej příběh!
Reagovat
Petur_Fisk
Tady je zajímavý ten překlep ...je šílené namylena...
Stává se, že nějakým řízením osudu pisatel nechtěně (podvědomě) definuje sebe sama.
namylena - omyl...:)
Reagovat
vibbi
Je to ona. Pred lety tu sama potvrdila svuj facebook.
Reagovat
Blondie
Já jsem si pořád myslela, že si tak trošku dělá srandu...
Reagovat
Krisboy
Taky říkala, že peggy je její pravé jméno.
Reagovat
sojka1
ten kurt je priserny, c.5 vedle to same.... :-((( nejlepsi povrch ma c.1, ten vedle restaurace, ale pro zmenu inzenyrsky navrzeno, opacna orientace, takze ted na podzim strana proti slunicku (je-li) absolutne nehratelna... neuveritelne!
Reagovat
Krisboy
To je všude stejný - nejlepší kurt je VŽDY ten u restaurace :)
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Fandina
A v restauraci mají výborný mrkvový zákusek a výbornou kulajdu. :-))-Jinak, co se jedničky týká, tak si myslím, že a si by se tam jinak umístěný kurt ani nevešel. A možná má i trochu jiné klima mezi těmi budovami, že je tam nejlepší povrch, nebo o něj víc pečují. Zase má výhodu, že jako jediný kurt má vedle sezení pro případné diváky. Ale na tenhle turnaj to vyřešili, že na místo jednoho kurtu u pětky šestky dodali pár laviček k sezení, je to vidět i na videu. Ale evidentně tam moc lidí nechodí.

Jonášovi gratulka. Zápas s Hellerem zvládl a pokračuje ve šňůře výher. Je to šikula.
Reagovat
sojka1
ale TB v tom piskovisti nakonec ubojovany, dobre Jonas... :-)
Reagovat
George_Renel
Ale teď má nasazenou jedničku a ta je kolem 250. místa. To bude těžké.
Reagovat
Pavlis
První set byla Jastřemská nerozehraná, takže chybovala. Navíc nevěděla, jak na Peti hrát. Tudíž si Petra mohla hrát svoje, což jí vycházelo. Ve druhém setu Ukrajinka Petře nemile zatápěla. Jeden ztracený servis Češce nijak neublížil, ale není divu, že to následně Peti většinou dávala jen přes esa. Další výbornou vlastností Dayany je totiž pohyb, a pěkně četla Petře hru. Jinak má Jastřemská i perfektní údery k lajnám. Jestli bude Kvítí hrát příště se Svitolinou, tak se nesmírně těším. Hodně zdaru, Petro. Zasloužíš si vše vyhrávat, jen co vejdeš na kurt. A gratuluji k výhře. Ať je ta zápasová bilance přívětivější, než dosud dlouho byla.
Reagovat
Andrew89
hrála fakt dobře, nemám co bych vytknul SF je doma a TM je zas o něco blíž:)

Elina x Riske - je mi to asi jedno, Petra na Elinu umí (krom toho posledního zápasu takže bilance 7-2) Alison 1-1 v roce 2013. Vystříli obě, tak je jedno která:)))))
Reagovat
tommr
já bych přece jen radši tu Riskeovou. Se Svitolinou by se Petra mohla spíš vyházet ...
Reagovat
Andrew89
jojo já asi taky o něco málo:) navic Elina jí vlastně taky může ohrozit o TM i když vím, že PEtra už to má téměř jisté.
Reagovat
tommr
přesně tak. Riske už v letošní Race nemůže Petru ohrozit zatímco Svitolina by jí mohla ještě předstihnout. Osud by se neměl pokoušet ...
Reagovat
George_Renel
Ovšem podle toho co zatím předvádějí snad raději opět Ukrajinku.
Reagovat
tommr
no dlouhý výměny od BL si Petra nebude moct dovolit ani s jednou ...
Reagovat
Pavol
Vypadá to tak že vo Wuhanu Petru nemá kto zastaviť.
Reagovat
George_Renel
Bylo úžasné, jak Petra hrála v dlouhých tvrdých výměnách. Žádné vyhazování se, žádná páska z forehandu jako včera.
Reagovat
tommr
zdá se, že ruka drží ... :)
Reagovat
Petur_Fisk
Opatrně...(Jinx)
Ale je fakt, že obecně čím více se Petra blíží k finále, tím se snižuje pravděpodobnost, že selže.
Takto to má málokdo.
Reagovat
tommr
dneska nadějný Ukrajince udělila lekci. Jako fanoušek Karolíny Plíškový to říkám nerad, ale ta nepřímá konfrontace mezi ní a Petrou vyzněla zcela jasně pro Petru ...
Ted budu s napětím čekat koho Petra vyfasuje do semifinále. Moc bych si přál Riskeovou ...
Dnešní výhra už nejspíš taky rozhodla o tom, že si Petra i letos zahraje TM. Těžko si představit, že by jí předstihly ještě 3 hráčky a to i kdyby už nevyhrála ani jeden zápas ...
Reagovat
George_Renel
Včera jsem to psal jako první již po 1. setu. Karolína viděla Petru trénovat. .-)
Reagovat
Petur_Fisk
Petra je vítězný typ a tak má určitou výhodu před Karolínou. Přesto Karolínu nezatracuji a pořád věřím, že její čas přijde.
Reagovat
George_Renel
Nemělo to chybu! :-)
Reagovat
Petur_Fisk
"Nerozehraná" Petra může v praxi znamenat velmi dobře hrající Petru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist