Kvitová smetla i Bencicovou a po 7 letech je v osmifinále Australian Open

18. 1. 2019, 09:15
Aktuality 57
AUSTRALIAN OPEN - Petra Kvitová v Melbourne pokračuje ve skvělých výkonech a po hladké výhře 6-1 6-4 nad Švýcarkou Belindou Bencicovou postoupila poprvé od roku 2012 do osmifinále Australian Open. V něm na ni čeká sedmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová (h2h 0-1).
Petra Kvitová

Petra Kvitová minulý týden triumfovala na turnaji v Sydney, kde odehrála tři noční zápasy a v sobotu absolvovala vyčerpávající třísetové finále. 

Do Melbourne tak dorazila unavená, navíc do úvodního grandslamu vstupovala po pouhém jednom dni odpočinku. Únavu ale přebila získaným sebevědomím a soutěží prochází zcela bez klopýtnutí. 

V prvním kole porazila 6-3 6-2 Slovenku Rybárikovou, ve druhém přehrála 6-1 6-3 Rumunku Irinu Beguovou a dnes si poradila znovu hladce ve dvou setech 6-1 6-4 se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Po dvou zápasech na kurtu s názvem 1573 Arena se dnes Kvitová představila na větším stadionu v Melbourne Areně a stejně jako v předchozím zápase na kurt nastupovala v půl sedmé večer. A znovu jí podmínky 'chutnaly'.

Osmadvacetiletá Češka po svém podání ztratila jen 10 míčků, o sedm let mladší Švýcarku přestřílela na vítězné údery 32-12 a přitom udělala jen 19 nevynucených chyb. I třetí vzájemný souboj tak vyhrála 2-0 na sety.

"V prvním setu jsem hrála skvěle, ale druhý už byl vyrovnaný. Byl o jednom míči a jsem ráda, že jsem ji brejkla a prošla dál," komentovala Kvitová, která zaznamenala už osmou výhru v řadě a svou letošní bilanci vylepšila na 9-1.



Do osmifinále Australian Open Kvitová postoupila potřetí v kariéře a poprvé od roku 2012, kdy v Melbourne došla až do semifinále. 

"To už je dávno, jsou to krásné vzpomínky," usmála se Kvitová. Pokud by letos své tehdejší maximum dokázala alespoň vyrovnat, má šanci stát se poprvé světovou jedničkou. Jistotu premiérového posunu na 1. místo žebříčku jí v tuto chvíli dává jen zisk třetího grandslamového titulu.

O postup mezi osmičku nejlepších si Kvitová zahraje proti sedmnáctileté Američance Amandě Anisimovové, které v jediném vzájemném souboj loni v Indian Wells podlehla hladce ve dvou setech.

"Hraje agresivně, bude nebezpečná, musím se soustředit na sebe," řekla Kvitová.

Také Anisimovová v Melbourne, kde hraje soutěž dospělých poprvé v kariéře, neztratila ještě ani set. Postupně přehrála Rumunku Niculescuovou, Ukrajinku Curenkovou a dnes nedala šanci ani Bělorusce Sabalenkové. Až dosud přitom na grandslamu nevyhrála ani jeden zápas.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
páteční výsledky (18. 01. 2019)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kvitová (8-ČR) - Bencicová (Švýc.) 6-1 6-4
Kerberová (2-Něm.) - Birrellová (Austr.) 6-1 6-0
Šarapovová (30-Rus.) - Wozniacká (3-Dán.) 6-4 4-6 6-3
Stephensová (5-USA) - Martičová (31-Chorv.) 7-6(6) 7-6(5)
Anisimovová (USA) - Sabalenková (11-Běl.) 6-3 6-2
Bartyová (15-Austr.) - Sakkariová (Řec.) 7-5 6-1
Collinsová (USA) - Garciaová (19-Fr.) 6-3 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6-0 6-3
• Čtyřhra 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Adamczaková/Mooreová (Austr.) 6-4 6-4
Peschkeová/Melicharová (4-ČR/USA) - N. Kičenoková/Yafan Wang (Ukr./Čína) 6-4 6-3
Baraová/Niculescuová (Rum.) - Hradecká/Makarovová (6-ČR/Rus.) 6-4 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
Fransoas
Giorgiová + Anisimová jsou podobné tipy hráček.Řežou do míčků jako splašený a jsou současně hodně pohyblivý.Dnes Karolína nedokázala eliminovat ten tlak od Camili.Někdy měla ty údery super,ale bylo to v malým rozsahu.V okamžiku,kdy Kája přitvrdila měla navrch.Měl jsem pocit,že se poměrně přizpůsobila její hře.Výkon byl nevýrazný a proto to bylo velký drama.Pořád mám pocit,že není taková bojovnice jako Petra.Zítřejší Zápas Petry s Američankou bude hodně těžký.Jejich bilance letos na AO je podobná.K současné hře přeji jěště hodně štěstí.Petro poooooojď.
Reagovat
Fandina
Kája s Camilkou bude hrát zítra poslední noční mač v Rod Laver Areně. Před ní má hrát od 9 našeho času Šáša s Boltem. Takže zítra dopoledne. To je super čas.
Reagovat
tommr
zápas Zvereva se určitě protáhne na 3 a více hodin takže počítám, že se Karolína dostane na kurt až po poledni našeho času ...
Reagovat
Torn
A není nějaký čas, do kdy může hráčka vůbec nastoupit? :D V kolik se dostanu na kurt? V jednu ráno?:D
Reagovat
aligo
Vem si kdy se dostala na kurt muguhrůza a v kolik končili
Reagovat
tommr
pokud vím tak Konta s Muguruzou dostaly na výběr jestli chtějí začít dřív na jiným kurtu nebo si počkat až na centru skončí předchozí ATP zápas a samy si vybraly že radši budou hrát pozdě v noci. Takže v těhle extrémních případech asi vždycky záleží na dohodě pořadatelů a hráček ...
Reagovat
horska.kraslice
Hráčkám to možná vyhovuje, redukují časový posun :-)
Reagovat
Fandina
Jj, zápasy se Šášou jsou většinou pětisetové a dlouhé, ale já ho mám ve Fantasy, tak bych ráda, kdyby prošel nějak jednodušeji. S Bedenem to byly necelé dvě hodiny a nezlobila bych se, kdyby to teď také vyšlo a Kája by nemusela dlouho čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Bolt by ho neměl mít čím ohrozit, pokud se Zverev neohrozí sám, umí to :D
Reagovat
Kozoroh
Název jak od Borgů ze Star Treku - Nové generace. Pro tenisový stadion škaredý název.
Reagovat
Krisboy
To je rok postavení haly? :)
Reagovat
milik254
Ne, název nějaké čínské společnosti, která je sponzorem. :-)
Reagovat
Jan
To je číslo rasy, která v té aréně může hrát :)
Reagovat
Carloss
na zápas Petry a Amandy jsem fakt zvědav. celkem si pamatuju jejich předchozí zápas v IW a Petra se na Amandu moc nechytala. Amanda hlavně překvapila Petru hodně rychlými míči hranými hned po odskoku, zároveň přesností úderů, výborným pohybem a i výborným dobře umístěným servisem. navíc hraje tak trochu na riziko, míče umístuje k lajnám. takže jí to bude vycházet, bude to mít Petra setsakra těžký. doufám že trenéři Petře dobře poraděj.
Reagovat
Andrew89
podle mě nemá vůbec cenu srovnávat zápas z minulého roku. Petra měla 13 výher v radě (unava), na svém velmi neoblíbeném turnaji (pomalejší hard) a ještě k tomu byla Amanda doma.

Pokud Petra nic nepodcení, jako že si myslim, že ne. Tak jí přejede ani Amanda nebude vědět jak. Stačí když bude hrát jako do ted. Jasný, může zrovna přijít slabší zápas, ale je to bojovnice a v téhle fázi turnaje to nevzdá. Sabalenka nebyla měřítko, už jsem to psal včera. Neměla nikoho těžkýho jak v číně tak tady. Jasně...můžete říct, že Petra taky ne...no ale ona měla. V Sydney ;). Může se stát všechno, ale nevěřim, že jí to případně jen tak dá...můj tip 6:2 , 6:4 Petra
Reagovat
marcel19752
všichni tady píšu téměř opak,že Belinda nic nepředvedla,ale já si myslím,že nemohla, protože na tu agresivní a přesnou hru se moc nedalo,než začít víc riskovat což ji dostalo do hry. To máte těžky,když na jakýkoliv míček,který Benčič nedala někam k lajně dostávala od Petry zpátky okamžitě kouli zpět. Celý zápas Vám prostě nevychází,že Vám to bude padat na lajnu.Pokud tedy Anisimová nebude všechny míčky dávat jen na lajnu tak bude prostě pod stejným tlakem a klidně může dopadnout stejně.
Reagovat
bIbec
Amanda je typem hráčky, co může vzít otěže zápasu do svých rukou a to i proti Petře Kvitové (takových hráček na světě moc není). Aby nakonec pod tlakem nebyla Petra. Sám sem zvědavý, jak to bude vypadat. Hlavně, aby šlapal servis.
Reagovat
EllNino
Krásně se rozehrála na Petře v Brisbane a teď přejela Caroline Garcíu... Američankám se tu velmi daří letos, už 3 ve 4. kole a to ještě nehrály W+w a Keys :)
Reagovat
EllNino
Gratulace k prvním 4. kolu na AO od sezony 2012, smutné, ale aspoň že tak ...pomáhá i to, že zatím nehrála na žáru a že je letos v Melbourne spíše pod mrakem ... a taky ty soupeřky zatím nebyly nic moc ... ale já myslím, že je to spíše zdání, nebo alespoň dneska ...

Belinda měla šance, hlavně ve druhém setu, ale Petra prostě dobře servíruje, nedělá moc chyb z lehkých pozic a je zdravě sebevědomá ... mám pocit, že takhle na GS už dlouho nehrála, ať měla soupeřky sebelehčí :) ... Snad to vydrží ...

S Amandou to bude určitě těžký, je třeba na něj jít s pokorou, ale ne s přílišným respektem, ty zkušenosti z velkých akcí jsou nesporné, Amanda se rázem dostala do povědomí, a teď už bude hrát s vědomím, že může vyhrát, což sice nabije sebevědomím, ale zase na druhou stranu může i svázat ... uvidíme, hlavně v klidu :)
Reagovat
milik254
https://twitter.com/tammylt2/status/1085820396467900416

Jenom to není Serena, takže je všechno OK. .-)
Reagovat
horska.kraslice
Hmm, tady je i vidět, že Simona komunikaci sama iniciovala..... :-(
Reagovat
horska.kraslice
Takže ta závěrečná kopcovaná, kterou Simona nakonec porazila Kenin, nebyla ze Simoniny hlavy, ale idea šla od pána z hlediště......
Reagovat
jirkaS
"já nekoučoval, to byla jen jednoruč mexická vlna!"
(...a ta částka taky nesouhlasí.. :-D )
Reagovat
blixa
Z toho je vidět, že zákaz koučinku na GS je naprostá pitomost. Tomuhle nikdy nezabráníš. Prostě to má být jak při běžných turnajích.
Reagovat
kada.tom
Petra tedy zatím září, ale je fakt, že zatím měla tři soupeřky, které úplně neoplývaly formou, to Anisimova zatím vypadá na AO nebezpečně a ten zápas asi nebude vůbec nic lehkýho, ale snad to Petra ve své formě dá, klidně ve 3. setech, síly už docela pošetřila :-)
Reagovat
FulnekUltras
takže držme palce proti pokořitelce brojlera. Pooooojď !!!!!!!!!!
Reagovat
vendulkabendulka
Belinda dneska neukázala nic. Zápas Petry s Anisimovovou bude první skutečná prověrka jak na tom Petra opravdu je.
Reagovat
EllNino
ono se zdá, že nehrála nic, protože když hraješ proti Petře v zóně, tak prostě nevíš, co máš hrát ... Belinda se hlavně ve 2. setu dobře hýbala a vypadalo to, že se to protáhne, ale Petra pak zabrala ... Belinda předvedla slušnou hru, ale na Petru v téhle formě nemá
Reagovat
Blondie
Petra jí nic nedovolila.
Reagovat
tommr
překvapivě hladká výhra - čekal jsem, že Bencicová bude kousat víc. V prvním setu jí Petra doslova smetla. Ve druhým setu se Bencicová hodně zlepšila na podání a za stavu 1:2 měla dokonce dva brejkboly. Petra ale tuhle kritickou situaci ustála a pak už to od ní byla zase jízda ...
V příštím kole čeká Petru velký překvapení tohoto turnaje - nečekaná přemožitelka Sabalenky. Snad se Petra od ní nenechá zaskočit ...
Reagovat
horska.kraslice
Belinda byla dnes neškodná. Petra se v druhém setu nechala rozhodit neproměněným breakballem, kdy ji z odchodu na lavičku vrátilo jestřábí oko a gem nakonec ztratila. Od té doby se Petra začala vyhazovat a téměř posadila Belindu na koně. Naštěstí konec setu dopadl dobře pro Petru, protože Belinda se opět upozadila a Petra se uklidnila. Takže konec dobrý, všechno dobré, zdánlivě. Ovšem Anisimova bude podstatně tvrdší oříšek.
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že Petru ten odvolanej brejk dost rozhodil a to vedlo k tomu, že hned v následující hře musela čelit dvěma brejkbolům do tý doby neškodný soupeřky. Naštěstí to ale ustála, protože jinak se moh zápas vyvíjet postatně jinak ...
Reagovat
horska.kraslice
Jinými slovy totéž. A já mám velké obavy ze zápasu z Anisimovou, to je jiná bojovnice než dnes matná Belinda.
Reagovat
tommr
omlouvám se za nepochopení původního příspěvku. Čet jsem tam totiž že se Petra "nenechala rozhodit neproměněným breakballem" a na to jsem reagoval ...
Reagovat
horska.kraslice
Stane se, díky za vysvětlení :-))
Reagovat
Fransoas
Souhalsim s Váma.první set byl exelentní.Dle toho to vypadalo,že druhý set by mohl být ve stejné režii.To tak nebylo.Naštěstí to Petra ve druhém setu stála.V tuto chvíli gratulace.Jak bylo uvedeno příští soupeřka bude o dost těžším soupeřem.
Reagovat
Pavlis
Petra v letošní Austrálii působí jako uklízečka, která to tam přijela kompletně vyčistit od špíny. K čemuž jí pomáhá ten Nike úbor i její profesionální vystupování. Fakt pastva pro oči dnes. Bencic gratulace k druhému setu, držela se a věděla, co na Petru hrát. Nakonec pár šancí měla, i jestřáb byl na její straně. Peti to ale ustála a dál nekompromisně uklízela před sebou. Sabalenka venku, čas na fenomenální odvedu s Amandou nadešel. Je to jen o tom, aby se Kvítí vyhnula spalujícímu dennímu žáru, doposud ale vývoj nasvědčuje, že by to tak mělo zůstat. I z hlediska atraktivity by byla škoda to dávat na dřívější čas. Rád si zase přivstanu. Je to vážně nářez! Fíha. Respekt.

Za postup Petře opět patří můj dík.
Reagovat
bIbec
Petra v cajku. Ve čtvrtém kole bude mít konečně už nějakou tu adekvátní soupeřku.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra celkem v pohodě,Bel neměla moc šancí.Ani se nechce věřit že tak daleko došla v Austrálii po dlouhých 7 letech..
Reagovat
jirkaS
zas ta fotka :-/
Reagovat
sosna
jojo, zasloužila by si nějakou pěknou vítěznou, tady na téhle je taková zasmušilá
Reagovat
FulnekUltras
nechte to na příští sobotu ;-)
Reagovat
Andrew89
jede ve velkým stylu a myslím, že zatím všechny jen překvapuje. Dneska jediný BB jestli se nepletu, jinak hraje hodně pohledně a hlavně hodně v pohode. Radost se na tohle dívat!:) Ted Anisimova, která pokud bude hrát takhle..tak problém snad nebude
Reagovat
milik254
Já vím o dvou BP, ale jinak souhlas
Reagovat
Andrew89
jojo pravda, přehlédl jsem se. :)
Reagovat
Blondie
Nádhera, mám za Peťu obrovskou radost :D s americkou nadějí to bude těžké, záleží na tom, zda se Peti udrží v tom krásně sebevědomém stylu.
Reagovat
George_Renel
Petra naprosto přesvědčivě a bez problémů.
Pokud by se podařilo překonat i příští soupeřku, může už dojít až do konce.
Reagovat
FulnekUltras
mezi poslední osmičkou už to bude zase především o hlavě - a tudíž možné úplně všechno - moc bych Petře přál, aby si v OF opět vybojovala šanci dostat se do absolutního vrcholného tranzu ;-)
Reagovat
Fandina
Tady na AO fakt jede. Dneska byla od začátku do konce na koni. Gratuace veliká. Fakt pěkná podívaná. Pohodička veliká.
Reagovat
Fandina
S Anisimovou hrála vloni v IW a prohrála ve dvou setech, tak doufám, že Petruška se na ní dobře připraví a držím palce.
Reagovat
milik254
První 4. kolo na GS od US Open 2017, první 4. kolo na GS mimo US Open od French Open 2015, první 4. kolo v AO od 2012. Krása.
Reagovat
vendulkabendulka
To jsou popravdě dost smutná čísla na takovou hráčku.
Reagovat
Jan
Co bylo je pryč. Teď aby se dostala do finále :)
Reagovat
FerrariF50
To bylo bez problémů :) Paráda
Reagovat
smazaný uživatel
Dopodávat!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bez problému! Paráda! :))
Reagovat
Fandina
Teď to je zase na Eurosportu 2.
A Petra sebrala BeBe servis v druhém setu na 4:3. Tak ještě dva game Peti. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist