Kvitová, Strýcová i daviscupový tým se chystají na Spartu

30. 4. 2020, 12:33
Aktuality 26
Mezinárodní tenisová sezona je kvůli koronaviru přerušená a obnovení je nejisté, ale tuzemská špička půjde do akce. Český tenisový svaz připravil na rozehrání seriál, který zahájí turnajem O pohár prezidenta ČTS a účast na pražské Spartě přislíbili Petra Kvitová, Barbora Strýcová a kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým. Hrát se má od 26. do 28. května.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Turnaj se uskuteční bez veřejnosti, ale bude přenášen v televizi a na streamech, takže fanoušci o duely nepřijdou. Organizátoři jsou připraveni dbát na pravidla a omezení ohledně šíření nemoci covid-19. "Areál bude uzavřen a budou zde jen hráči, jejich týmy a rozhodčí, abychom splnili nařízení vlády," řekl ČTK ředitel turnaje David Trunda.

Podle jeho slov už účast ve dvouhře žen potvrdily dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. "Bude dobré mít zase nějaký adrenalin a být s lidmi okolo," řekla Kvitová ČTK minulý týden.

Na osm startujících by je mohly doplnit světová trojka Karolína Plíšková, její sestra Kristýna, loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová nebo další z domácích hvězd Karolína Muchová. "Čekáme na jejich vyjádření," řekl Trunda.

Obsazení dávali do kupy kapitáni týmových reprezentací - ženský turnaj fedcupový lodivod Petr Pála a muže daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil. Tomu potvrdili start Veselý i celý výběr z úspěšné kvalifikace na Slovensku Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. Ty doplní Tomáš Machač, Michael Vrbenský a Jiří Lehečka.

Hrát se bude klasicky v pavouku, ženy na dvorci s tvrdým povrchem a muži na antuce. Každý účastník obdrží za start 50 tisíc korun, z kterých může část nebo celou sumu věnovat na charitu a výsledný šek svaz předá na boj proti koronaviru.

Projekt už před měsícem avizoval šéf svazu Ivo Kaderka. "Bude to první silný signál, že se český tenis vrací. Soutěžní zápasy se nedají v přípravě nijak stoprocentně nahradit. A přitom jsou pro návrat na turnaje tak důležité," uvedl.

Na zahajovací turnaj ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Začít se má ve Starých Splavech 22. června a plán je až do začátku prosince. Pod širým nebem na antuce se bude hrát v Prostějově, Liberci, Ostravě, Přerově, na pražské Štvanici a na Spojích. Následovat by měla halová část, ale pokud se rozběhne světová sezona, seriál bude ukončen.

Každý turnaj bude mít dotaci 980 tisíc korun, z které vítěz získá 150 tisíc. "Je to forma podpory hráčům z nižších pater, aby si v době krize něco vydělali. Kdyby se půl roku nehrál tenis, bojovali by o holý život," uvedl Kaderka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
paddy
Její zdejší věrní fanoušci určitě ocení nejnovější info.

Chuderka má smůlu, že většinou potkává bohaté chlapy. Řada dlouhá jako telefonní seznam :)

https://www.extra.cz/jak-misa-ochotska-svedla-zenateho-chlapa-sokovana-manzelka-se-o-nevere-dozvedela-z-novin
Reagovat
FulnekUltras
toho Forejta neznám vůbec - ale myslím, že to nejhorší už má teď šťastně za sebou ;-)))
Reagovat
George_Renel
Jednoho mediálního Forejta si pamatuju, ale ten by prý měl se ženou problém..... :-)
Reagovat
paddy
Forejt moderuje Masterchef a je majitelem jedné známé olomoucké restaurace
Reagovat
George_Renel
Já v nadsázce myslel tohoto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jind%C5%99ich_Forejt
.-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdo to je ta Ochotská?
Reagovat
George_Renel
Matka Rosolova syna.
Reagovat
blixa
Celebrita ! To vy vlci neznáte ;-)
Reagovat
Fandina
:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Bodejt...Jak to neni neco k jidlu...:)
Reagovat
blixa
A tak ... schroupnout by se myslím dala ... :-D
Reagovat
paddy
zbyde aspoň ES1 GE
ES asi chtěl moc peněz
https://www.youtube.com/watch?v=vcOqV65R4UI
Reagovat
Frick
Zda jim tam zavřou celou ulici "Za Císařským mlýnem", aby tam nebyli čumilové přes plot.

https://mapy.cz/s/fenujuguno
Reagovat
blixa
Čumilové přes plot = Frick ? :-D
Reagovat
Jon61
On spíše operuje v parcích, kdy vyskakuje z keřů. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
lvicek
To je fajn, ze se neco bude dit. A treba jeste casem pribudou i nejaci zahranicni teniste - treba Slovensko, atd., se kterymi postupne zacne fungovat cestovani.
Reagovat
FulnekUltras
hranice mezi Českem, Slovenskem a Rakouskem by měly jít jako první - potom Polsko, Slovinsko a Chorvatsko - ještě v létě se normálně nadechneme
Reagovat
FulnekUltras
ještě na Maďarsko jsem zapomněl - nevylučuju ani Rumunsko, případně Bulharsko, Srbsko (Černá Hora, Makedonie) - a do budoucna věřím, že hlavně státy V4 plus Rakousko a Slovinsko budou vůči EU postupovat co nejvíc společně a s tomu odpovídajícím sebevědomím
Reagovat
Nenela
Super! Konecne opravdovy tenis, vubec mi nevadi, ze jen na narodni urovni. Madridsky turnaj na konzolich me moc nebavil.
Reagovat
Fransoas
Už když s tímto projektem přišel Ivo Kaderka,tak to má pro všechny zapojené hráče daleko větší význam než jakýkoliv domácí nebo venkovní trénink,i když to bude bez diváků.
Reagovat
FulnekUltras
KadCup - važme si ho
Reagovat
tommr
a doufám, že účast potvrdí i naše zbývající hráčky z top-100 ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobre, ze se uz tvori narodni tour na ruzne zpusoby a ruzne kategorie.
Nema smysl cekat na svetovy cirkus ATP/WTA/ITF, ktery - pokud se neco zasadne nezmeni - spis ceka rozklad, nez nejaky restart.
Reagovat
misa
Národní turnaje na rozehrání jsou dobrý nápad, ale z dlouhodobého hlediska by asi moc zájmu nevyvolaly. Třeba proto, že ve většině zemí je velmi omezený počet špičkových hráčů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Narodni turnaj neni ostuda. Chapu, ze to uz je pro fans prehistorie, ale proc by to nemohla byt staro-nova budoucnost? ;)
Potom nejake to dostavenicko na Svetove urovni.
Je to tak defacto v kazdem sporte...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist