Kvitová suverénně prošla do 3. kola. V něm je poprvé také Zakopalová

31. 5. 2012, 12:49
Aktuality 100
Stoprocentní úspěšnost mají dnes české tenistky na French Open. Do třetího kola grandslamového turnaje postoupily Petra Kvitová i Klára Zakopalová; čtvrtá nasazená Kvitová porazila mladší ze sester Radwaňských Urszulu hladce 6-1 6-3, Zakopalová ve třech setech zdolala Rusku Kirilenkovou a vylepšila si své maximum na Roland Garros.
Petra Kvitová

Petra Kvitová měla zápas se světovou devadesátkou Urszulou Radwaňskou většinu času pod kontrolou. V prvním setu prohrávala 0-1, ale pak získala sedm her za sebou. Jediná komplikace přišla ve třetí hře, ve které odvracela tři brejkboly. K zisku druhé sady stačil Kvitové jediný brejk a zápas ukončila při druhém mečbolu.

"Myslím, že jsem zahrála dobře. Servis sice mohl být trošku lepší, ale co se týká hry, jsem docela spokojená. Je ale pravda, že její styl mi seděl. Nehraje moc rychle, mohla jsem chodit do míčů," citoval Kvitovou server iSport po utkání, které trvalo přesně 70 minut. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy si k postupu pomohla třiceti vítěznými údery, Polka jich měla jen šest.

O osmifinále bude dvaadvacetiletá wimbledonská vítězka Kvitová hrát se 108. hráčkou světa Ninou Bratčikovovou z Ruska. "Každá hráčka, která je na grandslamu a navíc postoupí do třetího kola, musí hrát dobře. Není to tak jednoduchý, jak se může zdát," řekla Kvitová, kterou pravé rameno při utkání příliš nebolelo.

"Zítra to bude asi horší," řekla. Loni při triumfu ve Wimbledonu se také potýkala se zraněním, tehdy měla problém s nohou. "Tohle je možná o trošku lepší. Musím být zase zraněná, abych tady vyhrála, ne?" uvedla v dobré náladě.

Zakopalová je premiérově ve 3. kole
Zatímco Petra Kvitová byla v dnešním duelu favoritkou, Klára Zakopalová nastoupila proti turnajové šestnáctce Marii Kirilenkové v pozici outsiderky. Duel se soupeřkou, s níž měla zápornou bilanci 1:3, na turnaji, kde nikdy nepřešla přes druhé kolo, ale česká tenistka zvládla a ve třech setech vybojovala postup.

Na kurtu ukázala pražská rodačka bojovné srdce. V první sadě prohrávala rychle 0-4, ale po zbytek setu už Rusku nenechala uhrát ani game a vyhrála ho 6-4. "Nemohla jsem se do zápasu dostat hlavou, pospíchala jsem a dělala spoustu chyb," řekla MfDnes. Ziskem šesti her ale sadu otočila. "Uvolnila jsem se," vysvětlila Zakopalová.

Svěřenkyně kouče Petra Kralerta vstoupila do druhé sady lépe než do úvodní, ale na rychlý brejk Kirilenková zareagovala a srovnala. Po další výměně brejků si Zakopalová znovu neudržela servis za stavu 3-4 a její soupeřka si o několik minut později vynutila rozhodující třetí set.

V něm tentokrát ztrátu podání doháněla hned dvakrát česká tenistka, která v klíčových momentech prokázala pevnější nervy. Nejprve v sedmé hře odvrátila brejkbol Kirilenkové, které vzápětí sebrala její podání. Při svém servisu už Zakopalová nezaváhala a poprvé v kariéře přešla v Paříži přes druhé kolo. "Na konci už mě docela bolely nohy. Některé výměny byly dlouhé a už je mi třicet. Ale na to člověk nemyslí, když je v boji. Chce vyhrát za každou cenu," dodala Zakopalová.

Její příští soupeřkou bude další nasazená Ruska, turnajová dvaadvacítka Anastasia Pavljučenkovová., která si rovněž ve třech setech poradila s Maďarkou Melindou Czinkovou.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:3, Zakopalová (ČR) - Kirilenková (16-Rus.) 6:4, 3:6, 6:3, Li Na (7-Čína) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 6:2, 6:2, Wozniacká (9-Dán.) - Gajdošová (Austr.) 6:1, 6:4, Kerberová (10-Něm.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:2, Schiavonenová (14-It.) - Pironkovová (Bul.) 2:6, 6:3, 6:1, Lepchenková (USA) - Jankovičová (19-Srb.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4, Pavljučenkovová (22-Rus.) - Czinková (Maď.) 4:6, 6:3, 6:3, Kanepiová (23-Est.) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:1, Görgesová (25-Něm.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:4, Šuaj Pcheng (28-Čína) - Domínguezová (Šp.) 6:4, 6:3, Suárezová (Šp.) - Karatančevová (Kaz.) 4:6, 6:4, 6:1, Rusová (Niz.) - Razzanová (Fr.) 6:3, 7:6 (7:3), Švedovová (Kaz.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:1, 6:0, Bratčikovová (Rus.) - Feuersteinová (Fr.) 3:6, 6:3, 7:5, McHaleová - Davisová (obě USA) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Govorcovová/Voskobojevová (Běl./Kaz.) 7:5, 6:1, Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Grönefeldová, Martičová (Něm./Chorv.) 6:4, 6:3.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/M. Bryan (2-ČR/USA) - Parmentierová/Paire (Fr.) 6:4, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

100
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Světlana Agu slušně přejela a vyškolila! Ta se nezmohla téměř na nic a podání dnes snad ještě horší než jindy. Bylo by fajn, kdyby si takový styl hry Světlana podržela i do příštích kol.
No, Any je škoda, po prvním setu jsem myslel, že s přehledem vyhraje. Ale Errani se zvedla, začala se tlačit do kurtu, hrát agresivněji, využívala často zkrácení hry a většinu úderů se jí dařilo vracet do kurtu. To jí většinou stačilo, Ana nedokázala hrát konzistentně, začala dost chybovat a vyhazovat se. Nepodržela si ani kvalitní servis z prvního setu.
Reagovat
dadaft
Ze začátku byla Sara pod tlakem, ale od půlky prvního setu se zlepšila na returnu a začala hrát nesmírně útočně. Pokud se jí podařilo udržet ve výměně a přišel míček, na který měla aspoň trochu času, okamžitě přitlačila na pilu. Většinou z forhendu. Jenže dvakrát její klíčový úder zbrzdila a nadzvedla páska (to Ana trestá), jednou nedala forhend do odkrytého kurtu, zkazila těžší volej a tak dále.
Takže Ana vyhrála set jednoznačně, ale ke konci psala i dost bodů, které byly spíš neproměněné winnery soupeřky než něco jiného.
Ve druhém setu Sara ještě přidala, začal chodit dobře i první servis, který sice není bůhvijaký, ale pořád lepší slabší první servis, než nic (protože druhý serv byl v prvním setu nic))).
Přechody na síť nebyly náhodné a navíc skvěle provedené.
A protože Ana přes skvělý forhend nedokáže vyvinout takový tlak jako třeba Kvítko a jiné, časem se rozdrolila.
Konec zápasu už Sara odehrála v klidu.
Nicméně jestli bude hrát Světlana jako dneska proti Agnieszce, čeká ji tvrdý ořech.
Reagovat
Heather_Fedex
nikde masu nevysilaj ;(( pritom berdu muzou vysilat i na ct
Reagovat
smazaný uživatel
ted ji davaj na ES...jeji jeceni je slyset az na Sibir...Teda na ES anglickem...nevim jak jine jaz. mutace.
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze na kazdem kanalu to pujde stejne hladite ;)) ale uz to na es davaj, takze dobry
Reagovat
Heather_Fedex
hlaSite
Reagovat
smazaný uživatel
Tak obdobi na nejake diskuse nemam, ale aspon jednou si neodpustim.

Opravdu paradni Svetlana, skvela hra!
Doufam, ze Agu dorazi, nebot Agnieszce za posledni dobu tak trochu prsklo v hlave. Potrebuje se poradne probrat s omamu, ze se muze jako trenovat sama, hvezda...

Ale v kazdem pripade, Svetluska palec nahoru, opravdu paradni vykon, zatim velka gratulace. Doufam, ze to dorazi takhle do konce...a neprejde ke svemu oblibenemu vyhazovani...Je pekne, kdyz se da koukat, jak to te Svetlusce jde.
Reagovat
Heather_Fedex
presne tak, sveta hraje tvrde a presne, aga to jenom vraci a nebo se vyhazuje...
Reagovat
Heather_Fedex
libore, neprezivej to tak ;)) predci jen, sveta je sampionka rg z roku 2009
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo totalni a ultimatni tenisove skoleni. Svetluska s ni udelala pouhou prihlouplou statistku.
Opravdu Svetluska, krasnej pohyb, presne udery, vubec pestra hra. Aga nic nevymyslela, jen to hazela zpatky. Doufam, ze toto tvrde skoleni ji probere, jestli ne...skoda zahozeneho potencialu.
A opet se potvrzuje, ze Aga (je to mozna trochu nepochopitelne) na antuce hraje prdlajz...
Reagovat
freeteepek
Zápasy našich děvčat jsem sledoval tentokrát prostředníctvím přímých vstupů č.TV,což je donedávna nevídaná věc.Super.Měl bych ale pár výhrad.Kdo to komentoval? Úroveň bohužel podobná té na Nově a č.Eurosp.Dívák se nic moc nedozví.Je to takový komentář bez přidané hodnoty.Komentátor používá netenisové výrazy(čímž se nejspíš snaží příbližit obyčejnému lidu)a občas se i fakticky pletl.Např.když řekl, že Kvitová zvítězila 6:1(zatímco ona jen vyhrála první set,či získala první sadu...)Taky si myslím, že pří sledování dvou a více zápasů současně by mohl občas zmínit vývoj na tom druhém kurtu,aby divák netrnul a mohl se lépe soustřit na to, co právě vidí.Viděl jsem dva výstupy Tomáše Budky a v obou se přeřekl(i když se vzápětí opravil)Jeho slova dokreslovala chybná grafika,kde Zakopalová právě prohrála první set 4:6.
Nejlépe bych hodnotil režiséra přenostu,i když ten v tom tentokrát byl nevinně. Vstupovali jsme do zápasů po aktuálně dohraném prvním setu a ve všech třech případech, světe div, v ten nejlepší tenisový moment (těsně než nastal zlom ve vývoji a příznivý obrat ať už v případě Zakopalové nebo Kvitové).Pokud jde o naše holky.Když jsme ji mohli vidět, Klára hrála skvěle. Na vítězství to tentokrát stačilo a doufejme, že si z toho dnešního zápasu vezme to lepší a příště bude pokračovat tam,kde dnes skončila.Jako tenisový rozumbrada bych vypíchl,že tlačila dost na Kirilenkovou křížnými údery do jejího bekhendu,což fungovalo.Ale šel jí i forhend,i když ten Kirilenková měla lepší.Kiri.se zase snažila vysokými dlouhými míči Kláru dostat,což se jí ale moc nedařilo.Klára ty vysoký míče krásně stahovala a pálila z nich i vítězné míče.Byl to krásný tenis.
Pokud jde o Petru,hrála tak,jak jsme čekali.Statistiku UE si pokazila těsně před koncem zápasu,kdy už se viděla v šatně a byla netrpělivá.Při soupeřčině servisu a vedení 5:2nebylo třeba tak riskovat.Myslím,že by do své hry na antuce měla přidat více trpělivosti.A někdy si ten útok i připravit.Bude mít míň UE,skóre nebude lítat nahoru a dolů,divák si užije delší výměny:-)
Reagovat
Fandina
Taky kvituji :-) že ČT4 dává z RG zápasy našich hráčů. A zajímalo by mě, jestli to bude i z Wimbledonu. Nevím kdo včera komentoval, když je to Svačina, komenty se mi líbí, ví, kdy mluvit a zároveň se dost dozvím. Ale rozumím tomu, že když je tolik sportovních kanálů ČT4, Eurosport, Novasport, Sport1, Sport2, Digisport na kterých bývá tenis, vždycky nemůže komentovat tenisový specialista a také je to individuální, lepší horší komentátoři. Nejlepší by byl česky mluvený tenisový kanál třeba jako golfový ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak to by byla bomba kdyby Tě vyslyšeli a byl na naší televizi tenisový kanál. Ale myslím si, že je to v oblasti sae.... fi.. Jinak já si to přepínám podle komentátorů, pokud to jde i na 4. Poslouchám toho lepšího. Ted koukám na Toma, zatím moc dobře, neuvěřitelně se zlepšil, myslím mentálně, dříve by to takhle nehrál. Jen tak dál, doufejme, že to dotáhne.
Reagovat
dadaft
tak dneska jsem neviděl nic. ((((
když se podívám na výsledky, tak mě překvapilo, že Sofia Arvidsson dostala od Shvedovové takový kartáč. to bych nečekal, Sofia podle mě hraje poslední dobou vcelku dobře...
........
neviděl jsem nic a Marii dneska asi taky neuvidím.(
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Isner a Mathieu si pronajali kurt a chtějí si to rozdat asi ještě zítra. :(
Reagovat
dadaft
tak jsem se díval na zítřek, protože zítra čas bude, a jsem nadšený:
Angelique Kerber - Flavia Pennetta
Nadia Petrova - Samantha Srosur
Sara Errani - Ana Ivanovič
Agnieszka Radwanska - Svetlana Kuznetsova
Victoria Azarenka - Aleksandra Wozniak
- - - to jsou parádní zápasy !!!
mno, Aleks s vysokou pravděpodobností dostane nakládačku, ale já ji prostě rád uvidím na velkém kurtu velkého turnaje proti velké hráčce,
ostatní mače by měly být vyrovnané a dobré. Co jméno, to kvalitka. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já na tom právě budu zítra s časem hůř. :( Ale uvidíme... Jo, budou to zajímavé zápasy. Vika má nepříjemnou soupeřku. Proti Aleksandře odvracela Caro loni na RG setboly. No a proti Aně Sara, to je zase výborná antukářka... Caro bude mít pozítří ve 3. kole Kaiu, to taky nebude lehké. No a Mashu čeká po dnešním maratonu ještě pořád 2. kolo. :D

Teď koukám, že Masha i Ana budou hrát už od jedenácti, tak to je určitě neuvidím... Holt uvidím až Viku, ta hraje večer.
Reagovat
VlS
Maša hraje až od 12:30 (nejdříve)
Reagovat
baggik
Věřim, že Klára Zakopalová by mohla vyřídit i další Rusku Pavlyuchenkovou, když bude hrát jako dneska. :-) A Tomáš zítra s Andersonem snad potvrdí formu, poradí si ve třech setech a posílí sebevědomí, protože od 4. kola ho čeká masakr.
Reagovat
tommr
Andersona už Tomáš letos porazil dvakrát a měl by ho dát i do třetice všeho dobrýho. Jen doufám, že to nebude takový drama jako na AO kde se v prvních dvou setech muselo rozhodovat až v TB ... :)
Reagovat
Bob
jak se Ula tak nevěříčně pousmála nad Petry skvělě zahrané míčky, které nedokázala vychytat? :)
Reagovat
tommr
po senzačním vyřazení Sereny se ted trápí s Rusovou a první set už dokonce prohrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Virginie má ve 2. setu brejk... Jinak nevím, komu mám přát. Arantxa se mi moc líbí jako holka, navíc i dobře hraje. Virginie je zase sympaťačka a ten její výkon z 1. kola byl nezapomenutelný.

Ale hlavně si přeju, aby ty dva jelimani (Isner a Mathieu) už konečně dohráli a pustili na kurt Mashu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak může to ještě otočit. Ale hned jsem si myslel, že nedojde daleko. Za prvé to bylo fyzicky hodně náročné utkání, chytaly ji křeče a i emočně se úplně vydala.
A ono to tak i bývá, že když někdo vyřadí favorita, tak pak zpravidla rychle vypadne....
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda sleduji Dimitrova a vypadá to, že je nějaký zraněný, ach jo.
Reagovat
tommr
taky netrpělivě čekám na konec. Doufám, že to nebude nějaká další variace na zápas Isner-Mahut ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bychom si na Mashu ještě počkali. :D Já nevím, proč na RG neudělají v 5. setu normální tie-break. Myslím, že třeba na US Open se to tak hraje... Fakt nechápu, jak se někdo může dívat čtyři a půl hodiny na jeden zápas. To je šílenství. :D
Reagovat
tommr
já bych šel ještě dál a zrušil bych i zápasy na tři vítězný - aspon v prvních kolech. Jediný co by se mohlo hrát na tři vítězný i nadále by bylo finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to by bylo úplně nejlepší. :D Teď to dávají na Eurosportu. Mathieu před chvilkou nedal tři mečboly, teď vede 12:11... Hrůza! :D

Jinak Arantxa vyhrála nad Virginií, ale ten konec 2. setu jsem neviděl. Virginie podávala za stavu 5:4 na vítězství v setu, ale Arantxa ji brejkla...
Reagovat
VlS
Vypadnutí Virginie jsem čekal.
Reagovat
smazaný uživatel
..koukala sem teď na Péti po zápasové interwies na stránkách roland garos..úplně normální fajn holka,ženská jak se patří,klobouk dolů jak vystupuje,ikdyž se třeba nedaří..radost pohledět.
Reagovat
tommr
proč sem nehodíš odkaz, at to nemusíme pracně hledat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/multimedia/2012-05-31/0137a2d19fe0000003ab.html
Petra tam vypadá dobře! Btw všimli jste si, že stránky Roland Garros jsou i v čínské verzi? :)
Reagovat
smazaný uživatel
..příde mi,že ta Peťule začíná bejt u míčků zase včas,což je základ pro její úspěch :) a Béďa má období výborné psychické odolnosti..navíc předvádí skvělý tennis..jupí,jen tak dál :)
Reagovat
Bob
Teď koukám na záznam a máš pravdu, teď krásně doběhla k síti od čáry a šoupla to Ule hezky k lajně ;)
Reagovat
tommr
v dalším kole jí čeká téměř neznámá Ruska Nina Bratchiková, která je v žebříčku až na 109. místě. Lepší soupeřka do třetího kola GS by se asi jen těžko hledala. Pokud to Petra nepodcení tak by měla s přehledem postoupit do osmifinále a obhájit tak lonskej výsledek ... :)
Reagovat
VlS
Nuda, nuda, nuda, diváci usínalio snad i ve stoje. Bídnej zápas, kurt číslo 17 by byl až moc důstojnej na předvedenou úroveň. Jarka aspoň v přestávkách mezi UE hrála tenis, Caro hrála cvičnou zeď a bohužel jí to vzhledem ke 40 UE Jarky stačilo (2/3 vítězných bodů byly na konto UE Jarky). Monty, jestli zde dnes proneseš chvalozpěv na úžasné vítězství Caro, tak jsi ....neobezřetný :-D. Hrála hrozně.
Reagovat
Bob
až tak? Jsem se chtěl tak dívat, ale nestihl jsem..
Reagovat
tommr
ten úpadek Gajdošový je úděsnej. Jeden čas měla nakročeno do první dvacítky a vypadala velice nadějně, ale pak přišel ještě stále trvající útlum a pomalej ale jistej propad žebříčkem. je to velká škoda protože Gajdošová je - aspon teda pro mě - velice sympatická hráčka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten usínající pán, kterému padal klobouk z hlavy, byl dobrý. :D Ale nemyslím si, že by to bylo kvalitou toho zápasu. Tam v tom hledišti pořád někdo chrápe... No, co se týká toho zápasu, tak ho rozhodl velký rozdíl v počtu nevynucených chyb. Caro prostě hrála, co potřebovala. Ona už s Jarkou pětkrát vyhrála (dnes pošesté), takže asi věděla, jakou taktiku zvolit. Prostě si byla vědoma toho, že proti Jarce stačí držet míček co nejdéle ve hře. Občas bylo skoro neuvěřitelné, jaké chyby Jarka dělala. Ale když jí to tam padá, tak umí být nebezpečná... Caro nehraje proti každé soupeřce stejně. To bylo vidět např. proti Petře na Hopman Cupu nebo v Madridu proti Sereně... Pro Caro je hlavně důležité, že vyhrála ve dvou setech, ani jednou neztratila servis a poosmnácté za sebou postoupila na grandslamu do 3. kola. :)

A ještě musím trochu okomentovat zápas Klárka - Makiri, který se mi líbil ve všech směrech (pěkný tenis, pěkné holky). :) V prvním setu předvedla Klárka skvělý obrat z 0:4 na 6:4. Druhý set naopak patřil Makiri, hlavně od stavu 3:3. Poslední tři gemy ve 3. setu zase patřily Klárce. Byla to loterie, kdo se dřív chytne na podání. Klárka využila servis na 4:3, pak získala brejk a následně to dopodávala... Upřímně jí to moc přeju. Klárka jasně ukázala, že si olympiádu zaslouží a konečně ji uvidíme v národních barvách. Vyřadit šestnáctou nasazenou a poprvé postoupit do 3. kola RG, to je pěkný úspěch. Sice Klárka vyřadila Lesiu a Makiri, které mám taky rád, ale co se dá dělat. Makiri určitě utěší Alex a navíc ji čeká ještě čtyřhra, tak snad se zadaří aspoň tam. :)
Reagovat
Heather_Fedex
mne moc jarka sympaticka neni...je ji vzhled neni spatny, ale ma hodne vykyvu a je tragikomedicke koukat na ni jak se vzteka a pod.... potencial na top 20 tam je, ma silny servis a hraje utocni tenis. jen ta hlava.....
Reagovat
tommr
no je fakt, že Gajdošová je asi nejlabilnější hráčka na okruhu. Svůj vliv na to asi má i ten bouřlivej rozchod s tím jejím vypečeným manželem, kterej jí dost poznamenal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taková perlička: Zkus si na translate.google.com napsat "Gajdosova" a přeložit z češtiny do angličtiny. Přeloží ti to jako "Groth". :D
Reagovat
VlS
Tak to je dobrý :-D, to nezná bagpiper ?. Ono to asi neví, že Gajdoš je Dudák.
To Tommr : je to škoda, Jarka má krásný údery, celkem občas i myšlení, ale absolutně to zabíjí nesmyslnejma chybama, kterejm by člověk snad ani nevěřil. Nedával bych to za vinu Samovi, třeba je tak praštěná, že s ní nešlo vydržet. I když já ji celkem fandím, ale málo kdy k tomu dá člověku příležitost dál, než v 1. kole.
Reagovat
Fandina
Ale stejně, když napíši Gajdošová není ani Groth ani dudák ani bagpiper ... je tam pořád Gajdošová :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš napsat "Gajdosova" (bez diakritiky).
Reagovat
Fandina
... napsala napsala pro jistotu obojí a s háčkama to neplatilo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je vážně povedený.:D Teď jsem to zkusil napsat a ukázalo se mi to tam.
Reagovat
Fandina
Zřejmě se to načetlo do paměti překladače když manželovo jméno používala a je to tam pořád ... nevýhodu mají jiné Gajdosove ... ale je to jméno tak o nic nejde, jen zajímavost ... úsměv
Reagovat
tommr
U Petry Kvitový se sice vítězství čekalo, ale tak hladkej postup asi ne - Petra Ulu dneska jasně přehrála a udržela si tak neporazitelnost proti klanu Radwanskejch ... :)
Ještě víc překvapilo vítězství Kláry Zakopalový proti favorizovaný Rusce. Klára navíc hrála velice dobře a pokud podobnej výkon dokáže zopakovat i proti Pavlyuchenkový tak má slušnou šanci na další postup. Už samo dnešní vítězství jí ale zaručuje postup do první čtyřicítky v žebříčku ... :)
Velice potěšily i Hlaváčková s Hradeckou, který udělaly přesvědčivej druhej krok v cestě za obhajobou lonskýho titulu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klára mě hodně mile překvapila. Dokonce jsem chvíli viděl i jak se usmívá, takže super, a hodně štěstí do dalšího kola :)
Reagovat
Fandina
Usmívala ... usmívala ... bylo proč ... úsměv

Klárko pojď do dalšího kola ... úsměv ti moc sluší ... Kláro pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Klára dneska moc dobře, bojovala a jak to zvládla ke konci třetího setu bylo hezké. Byl to pěkný zápas. A dokonce se i usmívala a i během zápasu jsem na ní viděl to odhodlání a bojovnost. Takže to není tak, že se tváří stále stejně, jak tu někdo minule psal, když hrála se Sharapovou v Madridu.:)
Neviděl bych to zle ani v příštím kole. Pavlyuchenkova v poslední době nehraje dobře a rozhodně není to co před rokem. Na AO sice porazila Kláru v prvním kole, ale první set byl těsný a rozhodl až TB. Bude důležité, aby se Klára snažila co nejvice podržet podání, dneska ho ztratila hodněkrát a pro obě hráčky bylo podávat spíše nevýhodou....
Reagovat
tommr
v ženským tenisu je to, že je servis vlastně nevýhoda skoro pravidlem. U Kláry se s tím vzhledem k jejímu malýmu vzrůstu už asi nic dělat nedá. V zápase s Pavlyzuchenkovou by to ale neměl bejt tak velkej problém, protože ta má servis možná ještě o něco horší a na DF je expert ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
... k tomu lze říct jen to, že asi čte Tenisportal a chce nám dělat radost :-)

No, uvidíme, jak se bude tvářit příště. Ale doufám, že to bude opět úsměv po vyhraným zápase! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, že je to u žen k vidění často. A když pomyslím, jak hrála Klára třeba proti Sharapové, tak myslím, že by Nasťu dát mohla. Snad bude mít dobrý den. A i kdyby ne, tak to třetí kolo je pro ni úspěch.;)
Škoda těch holek včera. Ani jeden zápas jsem neviděll, ale myslel jsem, že by mohly postoupit obě. Alespoň ta Lucka, to mě dost mrzelo, Španělka byla rozhodně hratelná a pro ni to byla šance.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase, její returny jsou úžasné. Některé ty body přímo z returnu, paráda! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Také doufám v úsměv po vyhraném zápase.
A myslel jsem, že to tu čte i Petra, která vyslyšela návrhy některých a vzala si v úterý kšilt.:)
Reagovat
Fandina
Jestli myslíš včera proti Lucce zkracované returny Martinez, tak souhlas. Vždy je použila v rozhodujících okamžicích a než si na ně Lucka zvykla bylo po zápasu ... úsměv
Reagovat
Fandina
Souhlas, taky doufám že Klárka, Petra atd. by mohly Tenisportal číst ... a osvojit si názory nicků ... Klárka dneska opravdu bojovně naladěná a usměvavá a hned má ona radost z výhry a my radost z její výhry a komu fandit ....... jooooooo
Reagovat
tommr
jj ta porážka Lucky mě taky strašně mrzí. Lucka už mohla bejt v první dvacítce. I přes tu neštastnou porážku se ale posune na 21. místo, protože předskočí Jankovičovou, která dneska taky vypadla a neobhájí lonský body ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelenu začínám podezírat z nové strategie. Soupeřku se snaží utahat ve třech setech a pak hraje vabank... Bohužel jí to už párkrát nevyšlo, vlastně skoro vůbec...
Reagovat
tommr
Jankovičová vždycky vynikala dobrou kondicí takže by taková taktika byla od ní celkem pochopitelná. Když se ale herně nedaří tak nepomůže ani ta sebelepší fyzička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim vás, nevíte jestli i letos na Roland jsou stižnosti na težké míče Babolat ?

A nemáte někdo náhodou osobní zkušenost s míčema Head ATP oficial ? Případně prosím o doporučení určitého typu

Děkuji
Reagovat
baggik
Tak dneska bych chtěl hlavně pochválit Kláru Zakopalovou, hrála skvěle, ten zápas byl moc hezkej, málo chyb, dlouhý výměny, parádní údery, na ženský tenis opravdu super zápas. Petra samozřejmě taky hrála dobře, ale od té jsem nic jiného než jistý postup nečekal. :-) Ještě bych chtěl říct, že Urzsula Radwaňská je hezčí než její sestra. Jo a jestli jsem to dobře pochopil tak arnaud Clement asi hrál v Paříži naposledy.
Reagovat
tommr
obě Radwanský jsou hezký holky, ale Ula se mi taky líbí víc než Aga. Ocenuju u nich i to, že s Petrou pořád prohrávají ... :)
Reagovat
baggik
mně se právě Aga nelíbí vůbec. Ten její obličej mi přijde jak u pětatřicetiletý kuřačky, barva vlasů taky nic, na stehnech celulitida.. :-D
Reagovat
Fandina
... moc se bavím ... ocenění Radwaňských vzhledem k Petře :-)
Reagovat
VlS
Nevím, mě se moc nelíbí ani jedna a nemůžu říct, že by na mě působila kterákoliv z nich nějak sympaticky. Oceňuji Agu jako výtečnou tenistku se stylem hry, kterej nemám úplně rád, ale je většinou velmi efektivní. To, že prohrávají s Petrou pro mě není důvod k jejich oblibě. Navážení se Agy do jiných tenistek a vyhlašování útoku na post jedničky ve mě vyvolává pochyby o míře sociální inteligence. Ať už prohraje.
Reagovat
Fandina
Aga se navezla do Viky a ještě do někoho?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě co do krásy nezaujala ani jedna. Je fakt, že Aga v obličeji vypadá starší. Ve hře Uly jsou vidět některé prvky její sestry. Já respektuji a uznávám úspěchy i umístění Agy, ale její herní styl mě neoslovuje a není mi blízký. Sice to není pouhá vracečka, oceňuji na ní, že hraje chytře a snaží se něco vymyslet, ale ona sama mi prostě moc sympatická není. Řadím jí do takové kategorie hráček, které jsou mi víceméně "volné".
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, mně se taky nelíbí ani jedna, Aga ale hraje víc technicky, než třeba Caro, ale i tak je její tenis pro mě nudný, vzhledově mě taky nijak ničím neoslovuje.
Ale nevadí mi třeba, jestli vyhlásila útok na post jedničky, to klidně říkat může..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, její hra je techničtější a chytřejší než ta Caroline. Já jsem na ní třeba ocenil, jak minulý rok v Pekingu bojovala proti Petkovič i přes zraněné rameno a ubojovala to.
Jestli vyhlašovala útok na post jedničky, tak to mi nevadí. Sebevědomí je potřeba. Spíše by bylo divné, kdyby prohlašovala, že je spokojená s postem trojky a nechce se nikam posouvat. Ale nevím, v jakém kontextu to bylo řečeno. Jelikož jí moc nefandím, tak ani nesleduji její výroky.
Ale to, jak se navážela do Viky a pak sama zraněná jela hrát na turnaj, bylo celkem dost hloupé.....
Reagovat
Fandina
Já právě Agu taky moc nesleduji, ale vím, že řekla, že chce GS a chtěla by být jedničkou. O Vice řekla že vyváděla s bolestí nohy a pak běhala a porazila jí. A jak to bylo s tím turnajem?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/bude-valka-rika-bartoliova-funkcionari-ji-nechteji-pustit-do-londyna-1jd-/tenis.aspx?c=A120531_131639_tenis_ma

Nevím, jak se to sem vkládá, ale je to zajímavý rozhovor s Marion o možnosti hrát na OH. Tak nějak potvrzuje, co jsme tu psali, jak je na otce upnutá :-/

Jinak zrovna Vika s Agou si nemají podle mě vůbec co vyčítat..
Reagovat
Fandina
Zajímavé. Je vidět, že by Marion na OH chtěla. Tak uvidíme, jak to dopadne. Moc času nezbývá. Já si ale nemyslím, že je vázaná na otce. Hlavně na kurtu je moc svérázná. Ta si nenechá nic diktovat. I to jak vykázala rodiče z kurtu bylo jednoznačné. Má také věk a v rozhovorech je znát, že ví o čem mluví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To mě taky napadlo, nevypadá utáple..ale co když je na ní spíš nezdravě fixovaný táta ? Z toho se těžko vymanuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslel jsem to tak, že nařkla Viku z toho simulování a že když je tedy tak zraněná, tak by neměla hrát. Ale sama když byla zraněná, odjela hrát na turnaj do Malaysie.
Reagovat
Fandina
Marion jak včera tak předtím proti Karolíně hrozně chtěla vyhrát a ždímala ze sebe co mohla a včera skončina zřejmě na své momentální herní hranici. Po přečtení toho článku to viditelné bojování bylo motivováni zřejmě OH. Otec je svéráz jako ona, samorost asi introverti, ti se nefixují, obvzlášť jestli mají vyšší IQ ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ve vztahu otec - dcera zas tak velkou roli vyšší IQ nehraje, třeba Š. Záhrobská, a jsou i jiné případy.
Ano, nefixují se na někoho jiného, mají svůj vlastní svět a to je ta izolace, ale to neznamená, že se nemohou fixovat na sebe, její pohled po každém míči směrem k tátovi je docela výmluvný.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz, zajímavý článek.
Tu její touhu hrát na OH úplně chápu a ona by i vzhledem k tomu, že to bude na trávě měla šance.
Ten postoj svazu trochu nechápu. V ostatních zemích se to většinou snaží udělat tak, aby hráčka jet mohla. Je tam pravidlo, že hráčka musí být alespoň k dispozici ve fed cupu a to se dá vykládat různě. Ale stále je přece Marion jejich nejlepší hráčka a mělo by být v jejich zájmu, aby hrála a reprezentovala. Asi nemají rádi toho tátu a bude tam plno osobních antipatií. Je to hlavně velká škoda pro ni. Přál bych jí, aby to nakonec vyšlo.
Třeba v Americe když byla B. J. King kapitánkou fed cupu, nedovolila Capriati hrát v týmu, protože porušila pravidlo a vzala si na kurt vlastního trenéra. Byl tenkrát kvůli tomu poprask a ona sama pak uznala, že udělala chybu.
Já si myslím, že na toho otce vázaná je. Bude to asi z obou stran.
I když je svérázná, má své názory i věk, myslím, že je na něho hodně fixovaná. Hodně často o něm mluví, teď si hned nevybavím, kde to bylo, ale v nějakém rozhovoru po zápase říkala, jak spolu tráví volný čas, že mají rozehranou partii v šachu. Přijde mi to vždy, že tam ta velká až možná trochu nezdravá vazba bude. Ale je to takto na dálku těžko soudit.....
Ty rodiče z kurtu vykázala. Pak se jí na to ptali novináři a ona říkala, že to táta pochopí. Že bude vědět, jak to pro ni bylo důležité, a že se dobře znají a chápou.
Jinak když už tu mluvíme kdo jak se komu líbí, Marion to v civilu sluší. Je taková snědší po mamince a má hezké tmavé vlasy, třeba jak jela v tom autě, tam jí to podle mně slušelo.
Reagovat
rib
V každém případě je zvláštní ten vyhraněný postoj "bez otce to na Fedcupu nejde..." Vždyť to nejsou týdny hraní, jde vpodstatě o cca 5 dní bez táty. Promiňte dámy, ale bez ohledu na výši IQ - vzhledem k věku Marion (28), to ve mně vzbuzuje různé fantazie a úvahy o její psychické kondici :-))))))))))
Reagovat
Fandina
Také to může být součást nějakého sporu z minula, týkajícího se proč nereprezentovala. Hádka. Já dobře hraju, vy budete poslouchat. Nemusí jít o psychickou věc. Prostě hádka, spor. Já jsem nej a vy poslouchejte. Nebo nechtěli jste trenera tátu tak nepojedu na fed ani já. Různé.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem to tady včera někde psal, že má vysoké IQ a že jsou si s otcem pravděpodobně hodně podobní. Právě proto, že lidé s vysokým IQ bývají izolováni ve svém světě, myslím, že k sobě mohli hodně přilnout.
Ale pohledy téměř po každém míči vrhala na trenéra i Justine Henin a nevím, zda na něm visela i mimo kurt nebo ne...
Takže to může být pouze v rámci zápasu, že potřebuje nějaký bod a oporu. A v osobním životě to může být jinak.
Ale když uvážím, jak dlouho ji vlastně trénuje a jaké různé "zvláštní metody" ji ordinoval a ona vždy poslechla, tak on může být tím člověkem, kterému se nedokáže vzepřít.
Dobrá zmínka o Záhrobské. Vezměte si, jak dlouho jí trvalo, než se vzepřela. A dokázala až tehdy, když se prostě zamilovala a byl tu najednou jiný člověk, který byl pro ni důležitý. To, že pak šla její forma k šípku, je zase jiná věc.
Reagovat
baggik
mně taky aga není sympatická, jsem jí na kurtu snad neviděl se usmát, pořád se mračí a vzteká, ale to je taky možná tím, že já jí viděl většinou proti Vice.:-D
Reagovat
Fandina
Spor Záhrobské s tátou je dost bulvarizovaný. Každý z nich tvrdí něco jiného. Těžko soudit. Ale škoda Šárky, že už jí to tak nejezdí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Právě proto, že je to vše přes média a nebo o osobních doměnkách, když ty lidi přímo neznáme, tedy alespoň já ne, tak je to těžko posoudit v obouch případech.:)
Reagovat
pepin
Třeba se to letos změní, toho svýho "trenéra, přítele" vyměnila a možná, že to bude k lepšímu -pozdrav-
Reagovat
VlS
Nevím samozřejmě jaká vazba mezi Marion a otcem je a Freuda nechejme raději spát. Dívám se na to jinak. Fed Cup je soutěž národních týmů a v té má národní federace statutární postavení. Proto federace stanoví podmínky. Jestli je hráč (hráčka) neakceptuje, tak za národní tým hráč nemůže. Připustit individuální podmínky by totiž znamenalo připustit individuální podmínky pro všechny a praktickou nemožnost stanovit strategii. Tým může mít jen jednoho šéfa, ne 5 šéfů, kteří se pak neshodnou ani na strategii, ani na taktice. Připadá mi to naprosto logické a nevidím na tom nic divného. Jestli Marion odmítla reprezentovat za podmínek stanovených federací, tak prostě nesplnila kvalifikační kritérium a tečka. Osobně bych jí taky žádnou výjimku nedával, ani kdyby teď hrála dobře a útočila na první čtyřku (což teď nehrozí a může mít problém se udržet v osmičce. Výjimky jsou cesta do pekla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten odkaz dala jako zajímavost, nijak s obsahem článku nepolemizuju, jen se vyjadřuju k tomu "divnýmu" poutu dcera- otec..to, co píšeš ve vztahu k OH a pravidlům, je logický a já s tím souhlasím.
Reagovat
Jan
Líbilo se mi jak naše holky hrály. Moc pěkné. Petra dělá dost chyb, ale hlavně že jde dál.
Reagovat
Andrew89
tak oproti jiným zápasům, pokud jí sleduješ dýl tak jich zas tolik nebylo:)
Reagovat
smazaný uživatel
U Petry je tohle normalni, tam je spis dulezite vzdycky koukat na ten pomer winner/UE a dneska mela Petra viteznejch micu hromady. Otazka je, jestli ji to bude stacit v QF nebo dal, pokud se tam teda dostane, ale rek bych, ze na to ma.
Reagovat
Fandina
dnes přesvědčivě hlavně první set a v dalším kole ještě líp a držím palce ... Peťo pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
jste včerejšek, tak jen tak dál. Petra splnila očekávání a jasně postoupila, škoda pár chybiček v osmé hře druhého setu, mohlo to být ještě přesvědčivější, ale to je detail a nebuďme rozežraní.
Klárka mě milepřekvapila. I když Makirii hraje letos bídně, tak jsem postupu nevěřil. Super Klárko.
Reagovat
Andrew89
Super Kláro...nádhernej zápas!!! obrovská Gratulace!!!:)))
Reagovat
ReadyTeddy
...stačí jen málo, a budeš mít set :)
Reagovat
Andrew89
poooood Kláro!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, az na ty pitome dvojchyby v dobre pohode. Tak snad to bude jen lepsi a lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dnes předvedla dobrý výkon, především v prvním setu, tam se mi moc líbila. Jen tak dál, los má dobrý, tak snad to dotáhne daleko. Gratulace a hodně štěstí do dalších kol.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist