Kvitová: Takhle vstup do sezony jsem dlouho neměla

16. 1. 2023, 17:00
Aktuality 11
Petra Kvitová byla spokojená, že na rozdíl od minulého roku ustála na Australian Open zrádný úvod a postoupila na prvním grandslamovém turnaji sezony do 2. kola. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce si po výhře nad Belgičankou Alison van Uytvanckovou 7-6 6-2 pochvalovala v rozhovoru pro Radiožurnál formu, k níž jí pomohlo i předchozí vystoupení v United Cupu. Po utkání poděkovala fanouškům v Melbourne speciálně namalovaným vzkazem na kameru.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Jsem ráda, že jsem to nějakým způsobem zvládla. Pro mě jsou ta první kola na grandslamu vždy hrozně těžká a dnes to nebyla výjimka," řekla Kvitová. "Naposledy jsem s Alison prohrála na olympiádě a tehdy mě to hodně bolelo. Když mi Jirka (trenér a snoubenec Vaněk) řekl, s kým hraju, nebyla jsem nadšená. Jsem ráda, že jsem to zvládla s úctou," doplnila česká jednička.

Kvitová za celý zápas nedovolila soupeřce ani jeden brejkbol. Nasazená patnáctka vyhrála první set díky zkrácené hře, ve druhém pak prolomila dvakrát soupeřčin servis. "První set jsem dobře podávala, což mě udrželo ve hře. Po vyhraném tie-breaku to ze mě spadlo a začala jsem hrát uvolněněji," uvedla Kvitová, jež minulý rok vypadla v Melbourne hned v úvodu s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

V nové sezoně vyhrála Kvitová pátý ze šesti zápasů. V United Cupu porazila Američanku Jessicu Pegulaovou či Němku Lauru Siegemundovou, další dva triumfy si připsala na turnaji v Adelaide.

"Musím říct, že takhle dobrý začátek sezony jsem dlouho neměla a hodně si toho vážím. Před odletem do Austrálie jsem byla týden nemocná, takže jsem ani nehrála. V přípravě jsem pokračovala až v Sydney. United Cup byla skvělá příprava s výbornou partou," podotkla Kvitová.

Během utkání si díky podpoře vzpomněla i na rok 2019, kdy v Melbourne hrála finále. Po postupu proto namalovala na kameru AO a srdce. "Bylo to neplánované. Tehdy to pro mě byl neuvěřitelný grandslam, jelikož jsem se vracela po hnusném zranění. Všechno se mi teď vrátilo. Mám to tady moc ráda, a proto jsem zvolila ten vzkaz," dodala Kvitová pro web Tenisový svět.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
EllNino
Petra hrála dobře, první set to trochu drhlo, ale to letos ve všech krom jednoho zápasu zvládla vybojovat a pak už to bylo dobré :))

Jsem zvědav na Kalininu, trochu se obávám ... ale snad to Petra zvládne :)
Reagovat
lvicek
Jo, neco jim tam chybi, nejspis slovo dobry ;). Take trnu, jak to pujde dal, ale to posledni dobou s Petou vzdy, tak at trnuti vydrzi co nejdele ;).
Reagovat
lvicek
A co tim jako mysli, ze to zvladla s uctou? Bylo mysleno jako se cti? Jinak to zni dost podivne, ze by Peta mela problem AVU projevit uctu, protoze ji porazila na OH? :D
Reagovat
EllNino
Rekla to i do rozhlasu, taky jsem se divil :)) ale urcite myslela se ctí
Reagovat
Holahej
Teď už se musí připravovat na druhé kolo, v němž narazí na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou, jež zdolala Američanku Coco Vandewegheovou.

Měla jsem proti ní hrát už na US Open, ale ona tehdy odstoupila. Jednou jsem s ní trénovala, trochu vím, jak hraje, ale zápas jsem proti ní ještě neměla, připomněla.

Česká nasazená patnáctka by měla být proti 39. tenistce světa jasnou favoritkou. Ona je ale hráčkou, která nemá, co ztratit, hraje hodně uvolněně, má hodně čisté údery. Ale myslím, že to bude hlavně o mně, jak tlak zvládnu. Jak budu agresivní a zda mi bude fungovat servis, dodala Kvitová.
Reagovat
tommr
vždycky když si Petra pochvaluje formu trnu hrůzou jakej propadák bude následovat. Kalinina je přesně ten typ hráček se kterýma Petra na GS s oblibou vypadává ...
Reagovat
Alien
Pane Tommre prosím vás, nemalujte čerta na zeď!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když on musí smile
Reagovat
paddy
na USO22 s ní neztratila ani gem, takže můžeš být v klidu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mám to stejně a u Káji se sebevědomé prohlášení před zápasem téměř rovná tenisové sebevraždě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mám to stejně a u Káji se sebevědomé prohlášení před zápasem téměř rovná tenisové sebevraždě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist