Kvitová testuje stav ruky na trávě v Londýně. Start ve Wimbledonu je stále nejistý

25. 6. 2019, 14:42
Aktuality 15
Petra Kvitová zkouší trénovat na trávě v Londýně. O svém startu ve Wimbledonu po zranění ruky dvojnásobná vítězka grandslamového turnaje teprve rozhodne. Hráčka o tom informovala na sociálních sítích.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© facebook P.K.)

"Ahoj Wimbledone, jsem zpět," napsala Kvitová k fotografii, na které sedí se zdviženým palcem na trávě na tréninkových kurtech. "Jsem šťastná, že můžu říct, že jsem si poprvé (letos) zahrála pár míčů na nádherné trávě," uvedla.

Devětadvacetiletá Kvitová léčí natržený sval v předloktí levé ruky, kterou si zranila v Paříži před antukovým Roland Garros. Od té doby nedržela raketu v ruce a nemohla minulý týden obhajovat titul na trávě v Birminghamu.

Pro cestu do britské metropole se rozhodla po pondělním vyšetření magnetickou rezonancí, i když výsledek ještě nebyl ideální. "Ruka je lepší. Dělám všechno možné, abych mohla hrát, ale definitivně se rozhodnu později v týdnu. Držte mi palce," uvedla Kvitová a pravděpodobně tak učiní do pátečního losování.

Vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 turnaj nikdy nevynechala. Loni ale vypadla v prvním kole.

Sezonu letos Kvitová rozjela ve velkém stylu. Vyhrála turnaj v Sydney a postoupila do finále grandslamového Australian Open. Pak slavila titul ve Stuttgartu a zahrála si finále v Dubaji. Ve světovém žebříčku je šestá a v pořadí sezony druhá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
Petra je na dneska vyšlým seznamu nasazených jako šestka takže pravděpodobnost, že bude hrát je zase o něco větší. Otázka samozřejmě je v jaký formě bude po tak dlouhý pauze ...
Reagovat
EllNino
jakmile byla před turnajem Petra zraněná, víme, jak to dopadlo ... ale ne tentokrát je to prostě sval v ruce, který se hojí hůře než ten v noze ... uvidíme, já spíš tipuju, že hrát nebude
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že se definitivně rozhodne koncem týdne. Takže zřejmě čeká, jestli ta ruka nebude lepší.
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1118700-bliz-navratu-na-kurty-berdych-trenuje-ve-wimbledonu.html#hp-sez
Reagovat
Fransoas
Abych se vyjádřil ke všem recenzím. Na přechod z antuky na trávu je velice krátká doba pro hráčku,která nemá žádný zdravotní problém,natož když se něco takového objeví.Ona je silovou hráčkou a je smůla,že se to zranění projevilo na straně,kde drží raketu.To znamená,že tam je větší zátěž.Pokud by se rozhodla,že do toho půjde - je to riskantní.A především jde o zdraví.To by mělo mít přednost před všemi možnými úvahami.
Reagovat
FulnekUltras
zaplňují trhlinu ve svalu i za naprostého klidu strašlivě pomalu. Člověk na to pořád musí dávat pozor, a pak třeba po dvou třech týdnech stačí jeden blbý pohyb - a jede se znovu od začátku. Takže Peti (já vím, že to dobře víš, stejně jako tým okolo), nic neuspěchat, pořádně doléčit, teprve potom nasadit plnou zátěž - a někde v Tokiu nebo Pekingu by to zase mohlo být naše. Ve Wimblu to tentokrát holt zvládne Kája. QF, možná i SF.
Reagovat
Fandina
Už se mi zase po ranařce Petře stýská. Bylo by super, kdyby se to zhojilo a Petra mohla hrát.
Reagovat
Pavlis
Hodně zdaru. Ať ti to, Petro, ve Wimblu, zase klapne.
Reagovat
Andrew89
si myslím,že startovat nebude. Pokud jo..tak budu rád za každé kolo:) ale lepší by bylo, kdyby to vyléčila na 100%, ale věřím, že kdyby to dobré nebylo tak by nehrála. I tak bude určitě celá ovázaná:))
Reagovat
Blondie
Taky věřím, že kdyby to dobré nebylo, tak nestartuje!
Reagovat
rybicka
Čert to vem! Letošek to holt nebude :-( I kdyby nastoupila, moc to nevidím. Nicméně ráda, moc ráda budu za hlupáka a špatného proroka :-)
Reagovat
Blondie
Vaše příspěvky jsou mi obvykle sympatické, ale tentokrát také doufám, že budete za špatného proroka :D
Reagovat
rybicka
To budu fakt moc ráda. Klidně budu za pitomce, pokud by jí to vyšlo :-))
Reagovat
Blondie
já budu klidně za hadr na zemi, pokud to celé vyhraje! :D
Reagovat
FulnekUltras
devatenáctka je prd číslo - od 2020 to teprve začíná být zajímavé ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist