Kvitová titul neobhájí, ve čtvrtfinále padla se Serenou

3. 7. 2012, 17:25
Aktuality 250
WIMBLEDON ženy - Petra Kvitová svůj loňský wimbledonský triumf nezopakuje. Dvaadvacetiletá Češka končí ve čtvrtfinále na předloňské šampionce a čtyřnásobné vítězce Sereně Williamsové, která zaslouženě vyhrála ve dvou setech. Semifinálovou soupeřkou Williamsové bude Běloruska Azarenková. Poprvé do grandslamového semifinále postoupila Agnieszka Radwaňská
Petra Kvitová

Petra Kvitová ve Wimbledonu prohrála naposledy předloni v semifinále se Serenou Williamsovou, pak na londýnské trávě vyhrála 11 zápasů za sebou, něž znovu narazila na Serenu. O téměř 9 let starší Američanku, se kterou neuhrála set před dvěma lety ani loni na Australian Open, nedokázala porazit ani na třetí pokus, dnes v All England Clubu třináctinásobné grandslamové šampionce podlehla 3-6 5-7.

"Byl to skvělý zápas z obou stran, ale ona podávala mnohem lépe než já. Pár důležitých míčů jsem měla hrát lépe a to byl ten rozdíl," řekla Kvitová. "Ráda bych pokračovala, tenhle turnaj zbožňuju a jsem smutná, že ho musím opustit," doplnila tenistka, která se do Londýna vrátí koncem měsíce na olympiádu.

Porážka znamená, že dvaadvacetiletá Kvitová neobhájí 2000 bodů za vítězství a v žebříčku WTA klesne ze čtvrtého místa - na šestou, nejhůře sedmou pozici.

Letošní čtvrtfinále se hrálo na centrkurtu pod zataženou střechou a Kvitová začala nadějně. Vedla 30-0, ale v tu chvíli netušila, že uhrála třetinu bodů při podání Williamsové v prvním setu. Američanka skvěle servírovala a Češku k ničemu nepustila. Rozdíl v rychlosti prvního podání byl markantní - přes 20 kilometrů v hodině.

V ostrých výměnách se Kvitová soupeřce vyrovnala, ale více kazila a při svém servisu čelila agresivnímu returnu Američanky. Šestou hru Kvitová začala dvojchybou, Williamsová přidala vítězné míče a po forhendovém autu přišla ztráta podání české tenistky.

V tu chvíli měla Serena na kontě už 10 winnerů a jedinou nevynucenou chybu. Za stavu 2-5 odvrátila Kvitová setbol, ale o hru později už o set přišla, neboť se nedostala ani k ždádnému brejkbolu.

Kvitová v druhé sadě zvýšila intenzitu a ukázala vítězné forhendy i bojovnost. Povzbuzovala se a vzduch častěji prořízl její pokřik "Pojď!", doprovázený zaťatou pěstí. 

Kvitová přidala do podání více rotace, hrála odvážněji. Za stavu 5-4 měla po vítězném bekhendu první brejkbol a zároveň setbol, ale při něm trefila z returnu síť. "Druhý set jsme hrály hodně dobře, mohlo to spadnout na moji stranu, ale bohužel. Setbol byl, ale skoro nebyl, když trefila první servis. To se nedalo," řekla Kvitová.

Rozhodnutí tak přišlo o hru později. V jedenácté hře vedla Kvitová 30-0, ale další čtyři výměny ztratila a podruhé přišla o podání. Čtyřnásobná wimbledonská vítězka Williamsová následně zápas jistě dokončila - dala mimo jiné tři esa. "V té poslední hře se ukázal mezi námi největší rozdíl. Myslím, že tady vyhraje," řekla Kvitová. 

"Musela jsem se zlepšit, protože jsem hrála s obhájkyní titulu a hrála opravdu dobře. Neměla jsem co ztratit a zápas jsem si moc užívala," řekla Williamsová, jež v předchozích dvou kolech vyhrála po boji ve třech setech. Na otázku, jestli myslí na pátý titul, odvětila: "Každý se ptá, jestli zvednu trofej, ale musím se ještě zlepšit, to je můj hlavní cíl. Je tady ještě hodně soupeřek."

Kvitová vypadla při obhajobě ve čtvrtfinále stejně jako v roce 1999 Jana Novotná, kterou tehdy vyřadila pozdější vítězka Lindsay Davenportová z USA.

Serena si o finále zahraje s Victorií Azarenkovou, jež se do semifinále dostala stejně jako před rokem přes Tamiru Paszekovou.

Rakušanka, která letos prohrála 16 z 18 zápasů a týden před Wimbledonem pak překvapila triumfem na trávě v Eastbourne, v Londýně vyřadila Wozniackou či Wickmayerovou a po již devíti vyhraných duelech v řadě vyrovnala své grandslamové maximum. 

Svou náklonost k travnatým povrchům jednadvacetiletá Paszeková potvrdila i dnes proti favorizované Bělorusce. Ta sice v devíti gamech na servisu ztratila jen šest fiftýnů a za stavu 6-3 a 5-4 šla podávat na vítězství, jenže zápas ani nadvarát při svém podání neukončila, neboť Paszeková ji zaskočila agresivními údery. V tie-breaku ale světová dvojka nezaváhala a vyhrála 6-3 7-6. 

Azarenková stále nemá jistý návrat do čela světového žebříčku. Ten si definitivně zajistí v přpadě, že v semifinále porazí Serenu. Na zkušenější Američanku ale vyzrála dosud pouze v jednom z osmi vzájemných duelů

První semifinále: Radwaňská na grandslamu, Kerberová ve Wimbledonu
Místa v druhém semifinále obsadily tenistky, které si ve čtvrtek zahrají o první grandslamové finále. Angieszka Radwaňská, jež je v Londýně dokonce poprvé v semifinále, a Angelique Kerberová, jež si semifinále zahrála už na loňském US Open. 

Čtvrtfinálový zápas Agnieszky Radwaňské s Marií Kirilenkovou začal už v 15:30 hodin na kurtu číslo 1, ovšem hned několikrát byl přerušeň deštěm. Nakonec se dohrával od 22:30 hodin pod střechou na Centrálním dvorci, kde hráčky pokračovaly za stavu 1-1 na sety a 4-4 na gamy. 

Dohrávku začala lépe pětadvacetiletá Kirlenková, jež před zraky přítele - hokejisty Alexandera Ovečkina - byla za stavu 5-4 při podání soupeřky třikrát dva míčky od svého premiérového postupu do semifinále, nakonec ale stejně jako předloni na Australian Open skončila ve čtvrtfinále. Z posledních 11 fiftýnů totiž hned 10 prohrála a naopak po výhře 7-5 4-6 7-5 se ze svého prvního semifinále mohla radovat Radwaňská. 

"Jsem teď velmi unavená, ale hlavně šťastná. Dnes to byl dlouhý a náročný den, ale stálo to za to. Jsem poprvé v semifinále," komentovala třiadvacetiletá Polka, jež se přes grandslamové čtvrtfinále probyla až na sedmý pokus.

Radwaňská má navíc stále naději, že bude po Wimbledonu světovou jedničkou. Musí však získat titul a Azarenková zároveň nesmí vyhrát nad Serenou. Pokud Polka dojde alespoň do finále, posune se poprvé v žebříčku WTA na 2. místo. 

Semifinalistka loňského US Open Angelique Kerberová se mezi nejlepší čtyřku na grandslamovém turnaji dostala podruhé poté, co zdolala krajanku a fedcupovou kolegyni Sabine Lisickou

Čtyřiadvacetiletá Kerberová, jež v předchozím zápase deklasovala Clijstersovou, vyhrála první set 6-3 a v závěru druhého měla 3 mečboly. O dva roky mladší Lisická, jež zase v osmifinále vyřadila Šarapovovou, se však nevzdala a ve třetí sadě vedla 5-3. Jenže koncovku nezvládla, v následných čtyřech gamech uhrála jen pět fiftýnů a loňské semifinále ve Wimbledonu nezopakuje.

Kerberová má jistotu, že se stane světovou sedmičkou a pokud postoupí do finále, dostane se dokonce na 6. místo před Kvitovou. 

Hlaváčková s Hradeckou do čtvrtfinále
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká postoupily ve Wimbledonu už do čtvrtfinále. České deblistky dnes otočily utkání proti Vladimíře Uhlířové s Jihoafričankou Natalií Grandinovou, které zdolaly 5-7 6-3 6-3.

O semifinále se český olympijský tým utká se sestrami Radwaňskými, nebo Italkami Erraniovou a Vinciovou, které neprohrály už 25 zápasů v řadě.

- WIMBLEDON ženy -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
úterní výsledky (03. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (6-USA) - Kvitová (4-ČR) 6-3 7-5
esa: 13-3
dvojchyby: 0-2
využité brejkboly: 2/4 - 0-1
vítězné údery: 27-21
nevynucené chyby: 10-14
čas: 1 hodina 24 minut

Azarenková (2-Běl.) - Paszeková (Rak.) 6-3 7-6(4)
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kirilenková (17-Rus.) 7-5 4-6 7-5
Kerberová (8-Něm.) - Lisická (15-Něm.) 6-3 6-7(7) 7-5

Semifinálové dvojice: Kerberová - A. Radwaňská, S. Williamsová - Azarenková. 

Čtyřhra - 3. kolo:

Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Grandinová/Uhlířová (11-JAR/ČR) 5-7 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

250
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratuluju k dobrému výsledku. Vzhledem k tomu, že letos má Petra formu slušnou, ale ne nejlepší, tak myslím, že letošní výsledky jsou výborné. SM na AO a FO, ČT ve Wibledonu, Hopman cup s Berďou vyhráli a ve Fed Cupu jsou holky ve finále. Dlouho jsme neměli tak vynikající tenistku, jakou Petra je, proto se divím všem, co jí pomlouvají, ale to Pětě vůbec nemusí vadit, naštěstí je daleko víc lidí, kteří ji mají rádi a fandí jí. Pokud bude mít Petra přípravu jakou s si trenérama naplánují a hlavně bude držet zdravíčko, dostane se zase do formy z roku 2011. Vždyť letos má slabší rok a podívejte se, hráčky níže žebříčku už nejsou problém a s těma nejlepšíma hraje vyrovnané zápasy i když o pár míčků prohraje, je jasné, že až se vyladí formu, bude ty holky porážet. A Petry nervy bych chtěla mít, po psychické a mentální stránce nemá Peťka chybu. Péťo, moc ti držím palce a hlavně hodně zdravíčka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........miluju na Petře to, že je NORMÁLNÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
rib
hezké shrnutí, souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To podepisuju, už jsem tady napsal dík Petře, díky i tobě maart, ja k jsi to hezky napsala. :-)
Reagovat
Fandina
Taky se připojuji. Peťo pojď
Reagovat
smazaný uživatel
pridava STESTI! :-)) Ktery preje pripravenym.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to si natahuješ budík?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tak dlouhý text neumístíš nahoru?
...může z Wimbledonu odjet s dobrým pocitem... :-)))
To je hodně hloupý vtip! Obhájkyně titulu, bývalá virtuální jednička a nejlepší tenistka roku 2011 dohrála po nevalných výkonech ve čtvrtfinále. Fakt úspěch.

Jeden píše o dobrém pocitu a druhý zase o "solidních" výsledcích Kvitové v tomto roce! Neskutečný hlouposti. Kolik turnajů vyhrála? Jakou má letos bilanci s hráčkami Top 10 a Top 20? Tristní! Pro méně chápavé dodávám, že je nutné brát vždy žebříček platný v době vzájemného utkání a že sranda HC mače nikoho nezajímají a nepočítají se.
Reagovat
freeteepek
Už jsme to tady rozebírali mockrát(letošní výkony). Ve Wimbledonu Petra skončila už ve ČF, protože tak brzo narazila na fenomenální Serenu. Se kterou uhrála naprosto vyrovnaný druhý set. V tom prvním se Petra na začátku dlouho hledala. Tam vidím největší problém.
To, že Petra porazila letos z top 10 jen Kerberovou a Eraniovou (když nepočítáš HC) není její chyba. A neznamená to, že kdyby na sebe narazili, že by Viku, Agu...nedokázala porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Z top 10 letos neporazila vůbec nikoho! Pokud se s takovou tenistkou potkala, vždy to projela.
Reagovat
freeteepek
On ten žebříček má trochu setrvačnost. Eraniovou porazila 2x, než se do top 10 stihla dostat. Kerberovou porazila před dvěma měsíci, je také v top 10. A s kým z top 10 prohrála? Akorát se Šarapovovou. A nyní se Serenou.
Reagovat
freeteepek
Petra na žebříčku letos propadla, protože neobhajovala 470b za titul v halové Paříži a neučástnila se turnajů v Dubaji a Dauhá. Tam mohla ztratit dohromady nějakých 1000b. Proč? Protože v hale byla začátkem roku neporazitelná. A protože se těch turnajů neúčastnila Serena Williams. Kdo ty turnaje nakonec vyhrál? Kerberová, Azarenková, Radwaňská. Jakou s nimi má Petra bilanci? Výbornou.
V USA - IW, Miami - byla petra bez šancí. Kvůli zdravotním problémům. To nijak nesouvisí s její hrou, jako s spíš s jejím astmatem a antibiotiky, které před cestou do Ameriky užívala.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezona na trave > Pro mne osobne opravdu zklamani...:( Uf trochu nepovedene. Uz ten Eastbourne...Potom i presto - fakt jsem veril, ze by Petra mohla W. obhajit. Nemam problem uznat, ze Serena byla v zapase lepsi, ale myslim si, ze Petra mela teda na vic, hlavne na tomto povrchu - a bez diskuze, ale nejak to vubec nedokazala prodat na kurtu. Zda se mi, ze se uz i na te trave pere sama se sebou, nejakej blok, nebo co - takze sliby a analyzy atd. Kotyzy minuly rok trosku mimo. Jako nevim, jestli si mysleli, ze se uz nemusi tolik pripravovat...Prvni kolo vypadalo dost, dost spatne, pozdeji prisla nadeje, no a s Fran prisly opet obavy...vsechno hrane jak na nahodu. Casto pusobila dost mimo - jako celkem nechapu, ze to nevidite, zvlast na povrchu na kterem ten jeji styl je jak usity - jen opakuji slova jejiho trenera, nooo mozna si mysleli, ze staci par krat pinknout a pujde vse samo...hmm jak vidno nestaci.

Sice jeste je OH, ok....ale potom uz nas cekaji americke betony, a teda by mne osobne sokovalo, kdyby nekde zahrala aspon QF. A o OH si nedelam uz moc iluze, nebot pokud se na to pripravi jak na Eastbourne, tak potez...

Petre fandim dal jasne, ale teda osobne bych jim oboum s Kotyzou doporucil nejakeho dobreho motivatora a organizatora, nebo aspon aby jim nekdo vysvetlil, ze zapasy hrace se servis volejem se i v pripravnych turnajich nahraji tim zpusobem, jak Peta predvedla.
Po delsi dobe jsem fakt dost vytoceny, jine jeji prohry beru s nadhledem...

Vitezstvi ve Wimbledonu preji urcite Serene! A doufam, ze uz nic nepodceni jako na letosni Australian Open nebo hlavne minuly rok na USOpen - tam mela proste vyhrat. Takze Sereno ted do tretice vseho nej, na Tvem nej povrchu:) Jednak bych ji to moc pral, a jednak si myslim, ze to je nejlepsi hracka na trave od dob Navratilove. Takze, pokud to vyhraje jina, budu nastvanej jeste vic:D))))

Pisu to s velkym casovym odstupem, bo by admina asi trefil slak:D Proste pomalu to zkousavam...:)
Reagovat
Fandina
já tě nepoznávám ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Píšeš, že je Serena nejlepší hráčkou na trávě za posledních 20 let? Není tedy divu, že s ní dnes Petra prohrála. Nevím, co jsi čekal a čemu se teď divíš. Bohužel - blbej los. Také jsem tajně doufal, že by Petra mohla Serenu porazit, jenomže to by musela do zápasu vstoupit s větším klidem a jistotou. Bohužel se stále ještě nevyrovnala s rolí favoritky, příslušnice top třídy. To Petru brzdí v lepších výkonech, i když já věřím tomu, že se herně zlepšuje. Jenomže v zápasech bojuje s tím tlakem velkých očekávání. Proto se jí to nedaří prodat. Když je uvolněná, hraje dobře. I dnes proti Sereně se do toho nakonec dostala. Proti ní ale stála zeď:-)
Jakým style by podle tebe měla Petra hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to prejde:)....usmev.
Jsem proste rozladeny no:)))) stane se, jak by to bylo na cemkoliv jinem - myslim povrch, fakt s tim nejak nemam ani problem:). Ale i tak za tyden uz o tom nebudu vedet, neboj. Ted jen doufam, ze to Serena nejak nepodela a GS na trave udela:) Aspon bych mel pocit, ze odpadla s vitezkou...:)

Musis pochopit, ze pro mne to je to samy jak pro fandy Nadala, kdyz by koukali jak prohraje a vypadne na antuce na RG, i kdyz je to s Rogerem nebo Djokerem...proste zklamani:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší? Venuše byla ve finále Wimbledonu 8x, pět titulů a tři prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
No srovnej si jeji semi dva roky zpatky a letosni QF...teda mozna jsem natvrdlej, ale dva roky zpatky Serenu na tomhle povrchu lepe proverila. Ja se tomu pocitu nedokazu nejak ubranit:)

Souhlasim s Navratilovou, musi byt vice aktivni a agresivnejsi s timto stylem - hlavne na trave...takze styl na travu ok, pro rychle koberce v hale asi taky.:). Co se tyce jinych povrchu jako betony nebo antuka, asi vic pestrejsi mezihra, nevim...ale to uz neresim...chapu, ze to muze byt narocne, takhle hrace pripravit.
Tohle je jinak nazor take samotneho Kotyzy rok zpatky, jak to vidi dnes, nevim, rad bych ho slysel:)

Jinak, kdyby takhle zahrala s Serenou na betonech, uznavam, ze to byl slusny vykon...Takhle je to pro mne zklamani. je to muj pohled:) Mozna se ruzni od jinych, ale na trave by mela Petra dominovat vzdy, pokud je zdrava, vsechny predpoklady k tomu ma, a jestli se nedokaze vyrovnat s tlakem, neni ostuda, kdyz bude v tymu nekdo, kdo ji dobre psychologicky pripravi...:) Takze jeste jednou, uznavam kvality Sereny, ale zaroven si myslim, ze Petra mohla zahrat lepe...
Reagovat
smazaný uživatel
Venusi se rozhodne omlouvam!!! Psal jsem to v laufu...ted jsem o ni tolik nemyslel.
Hlavne si myslim, ze na to Kvitka ma a pekne to dodr...ale cert to vem.
Jeste mne provokuj...uz jsem myslel, ze jsem to nejak zkousl...:)
Reagovat
Fandina
Já myslím že freeteepek to přesně popisuje. Serena byla favoritkou a jen to potvrdila. Petra se pomalu rozjížděla a podle mě byla málo agresivní. Každý den je jiný a dnes od prvního okamžiku bylo jasné, kdo má navrh. Nevím, podle mě si měla Petra víc věřit, ale do hlavy jí nevidím. Zabrala, když už bylo pozdě, Serena šla od začátku za svým. Je to sport, žádné neštěstí, Petra hrát umí a dnes prostě nestačila, neznamená to, že jí neporazí třeba na OH, u holek je to každý den jiný, nikdy nevíš, pak je rozhodující los. Jinak Petra má na čem stavět. Klidně může vyhrát OH i US open, nebo vypadne v prvním kole. My jako pozorovatelé to můžeme tak maximálně konstatovat a to je asi všechno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam problem s tim souhlasit, krom dvou veci:) Pro mne Serena nebyla jasnou favoritkou. Petra a USOpen vyhrat:D...usmev:), ale dobre, rekneme zazraky se obcas stavaji:)

Neboj za tyden to bude uz v pohode 2x usmev:)
Tenis na OH mne tolik nebere, kdyby se to ted nehralo na trave, asi bych to ani nesledoval...3 x usmev.
Reagovat
Fandina
Serena byla favoritkou pro tipéry. Já zásadně tipovat neumím, většinou se seknu, takže výsledky si jen přeji, abych se moc neztresovala, i když to někdy vyjde nastejno ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak tady v klidu sedím a pomalu pročítám všechny ty rady, hodnocení a pochopitelně i závěry. Musím předeslat, že 2 zápasy jsem si užíval a vychutnával plnými doušky a to přesto, že Peta prohrála. Důvodem byla konečně atmosféra důstojná Wimbledonu, to znamená klid při výměnách, tak jak to má být. Zápas Tam. s uječenou Vikou to opět vše vrátil do starých kolejí na které jsme si bohužel museli zvyknout. A pár slov k Petře. Asi si musíme nebo měli bychom si uvědomit, že celý letošní rok do kterého jsme vkládali velké očekávání byl a je narušen jejími zdravotními problémy i když si všichni asi mysleli, že to nebude mít až takový dopad. A ono se to ukazuje v plné nahotě při každém turnaji. Dnes se již veřejně přiznává, že je potřeba zapracovat na servisu, returnech, pohybu, prostě, že tréninkové manko je veliké. Před zápasem jasně Kotyza mluvil o tom, že bude rozhodovat servis a return a hlavně jak bude Petra to schopná plnit. A to se dnes přesně ukázalo a hlavně rozdíl v servisu, který byl ještě nedávno její výkladní skříní. Petra nehrála špatně, to zde bylo již mockrát napsáno a hlavně ve 2 setu bylo vidět jaký je v ní obrovský potenciál a i při všech problémech chybělo málo a myslím si, že by to začala otáčet. Potřebovala set. Myslím si, že oni moc dobře vědí na čem je potřeba zapracovat, ale je k tomu potřeba jedna zásadní a důleýitá věc a to je pochopitelně, aby byla Petra zdravá. Tak držme palce.
Reagovat
Fandina
Hezky jsi to shrnul. Serena dnes super a Petra taky, ostatní píšeš, tak zase dál a uvidíme, je tu OH, US a další výzvy, tak fandíme a těšíme se jak zase uvidíme Petru hrát. Nejdůležitější zdraví a veselá mysl. A tady taky bojovný duch. Taky držím palce.
Reagovat
Frick
Petra 2011 - Serena 2012

Jak by skončil?
Reagovat
Denis92
takze zajtra ma zaujima len center court
Reagovat
Sonja
Zápas Noleho bude zas nuda no:-(...ale Tsonga-Kohlschreiber bude rozhodně hooodně zajímavý zápas:-)
Reagovat
Denis92
mozno hej,ale radsej si pozrem zapas Murray - Ferrer..myslim ze to bude lepsi zapas :)
Reagovat
Denis92
zajtra by mal hrat na center kurte prvy Federer a po nom Murray a na kurte c1 Djokovic a potom Tsonga
Reagovat
Sonja
kde to bereš?
Reagovat
Denis92
ofic. schedule este neni ale takto to uvadzalo ESPN.. a da sa to tak predpokladat ze Federer - Youzhny zacnu pretoze dohrali svoje zapasy pondelok a ze Murray bude hrat po nich na center kurte..
Reagovat
Denis92
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
Heather_Fedex
tak radwa to ma v suchu. snad ji angie vyprasi kozich ;pppp
Reagovat
smazaný uživatel
Taktickou přípravu u Agnisky bych vůbec nepodceňoval, je v tom mistrovská :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak agnieszka naklnec dokazala vyuzit haluzniho losu, kde nenarazila na zadnou kvalitnejsi tenistku. marii jsem neverila ani nahodou, ze by radwu mohla porazit. ovsem ted pro agu prichazi narocnejsi skouska, konecne hracka, kt. na trave umi.
c'mon angie!!
Reagovat
tommr
ač nerad budu ted muset v SF přát vítězství Radwanský. Pokud by totiž vyhrála Kerberová, tak předskočí v žebříčku Petru a odsune jí až na sedmý místo ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak ale potom si prej finale azarenka vs radwanska, protoze aga ma z viki komplex a samozrejme nechci agu na trun ;/// a v pripade finale radwanska vs williams by se aga stala jednickou, nebo ne???
Reagovat
tommr
Radwanská se může stát světovou jedničkou jen když získá titul ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak to doufam, ze k tehle katastrofe nedojde ;)) to bych radci chtela na trun caroline, nez ji ;))
Reagovat
freeteepek
To je teda blbá situace. A je v tom nějaký zásadní rozdíl, být 6. nebo 7.? Myslím z hlediska nasazování do turnajů...Když se podívám, kdo je nahoře, tak si nemůžu pomoct, ale ten žebříček mate. Petra je lepší než Aga, Vika. Otázkou je, jak by dnes vypadal její souboj s Kerberovou, ale myslím, že zdravá Petra ji stále ještě porazí. Negativní bilanci má Petra jen s Marií a se Serenou. Přesto bude od pondělka až sedmá na světě:-(
Je dobře, že Serena se dostane, tam kde už dávno měla být. I jí však začnou krušné časy. Bude muset začít obhajovat tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Aguš awansuje :). Maikiri jsem vůbec nepochopil koncovku úplně odevzdala....
Reagovat
Heather_Fedex
typicka maria ;pp prave proto to dneska mela aga prilis easy, ale angie ji nic nedaruje, to se muze vsadit
Reagovat
smazaný uživatel
To jistě ne, o finále se nehraje každý den....., ale Kerber moc nevěřím. Agnieszka je v hlavě vyrovnanější a pokud bude hrát svou úderovou pestrost, myslím, že bude hotovo. Ve výměnách bude mít určitě navrch a Kerber určitě není žádná servismanka.
Já mám jasno - Agniszka do finále ;)
Reagovat
rib
musím říct, že pokud postoupí Aga, tak to bude opravdu tragické - další pinkalka na špici ženského tenisu... Na druhou stranu Anděla Kerber je dost labilní, taky jen vrací a běhá, útočný úder si dovolí jen když si je jistá, že to zabere... Nevím nevím, z této dvojice je to jako z bláta do louže...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky bohu, že to Vika ukončila ve dvou setech! :) Většinu zápasu hrála Vika výborně, ale poslední krok byl nejtěžší... V prvním setu to bylo o jednom brejku. Ten mohla Vika získat už za stavu 2:1, ale s trochou smůly se nepovedlo využít čtyři brejkboly. Nakonec se to povedlo v osmém gemu. Vika šla do vedení 5:3 a dopodávala první set... Druhý set začal podobně. Hodně dlouhý byl tentokrát třetí gem, ve kterém Vika nevyužila jeden brejkbol. Za stavu 4:4 se ale Vice povedl brejk čistou hrou a šla podávat na vítězství. Jenže jak celý zápas výborně fungoval servis, tak zrovna v tento důležitý moment přestal chodit. Tamira měla dva brejkboly a na ten druhý zahrála Vika dvojchybu. Bláznivý konec druhého setu pokračoval, když za stavu 5:5 získala Vika další brejk. Tamira už vedla při svém podání 40-15, ale Vika dokázala vývoj toho gemu otočit. Ale ani napodruhé se Vice nepovedl servis na vítězství a zase tam byla dvojchyba. Tamira srovnala a šlo se do tie-breaku. Ten se zpočátku vyvíjel lépe pro Tamiru, ale nakonec se Vika dostala do vedení 6-3 a využila druhý mečbol... Ten konec zápasu byl trochu o nervy. Ani nevím, jestli to bylo víc nervozitou Viky nebo tím, že Tamira se prostě nevzdává za žádného stavu. To už ukázala v poslední době hodněkrát... Kdybych měl hodnotit zápas do stavu 5:4 ve 2. setu, tak musím říct, že Vika hrála výborně. Dneska jí skvěle chodil servis (až na ten konec) a celkově to byla přehlídka krásných úderů z obou stran... Mám velkou radost, že je Vika podruhé za sebou v semifinále Wimbledonu. Semifinále grandslamu je vždycky úspěch. :) Serena bude velmi těžkou soupeřkou, ale když Vika předvede výkon jako proti Aně nebo většinu zápasu proti Tamiře, tak rozhodně není bez šance. Samozřejmě by to chtělo, aby Sereně tolik nechodilo podání a Vice naopak jo. Pak bych viděl šanci pro Viku v delších výměnách... Tak uvidíme. Důležité je, že tam Vika je a že stihla ještě dneska postoupit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena musí padnout! Chlapisko jedno! :D Kdyby se šlo do 3. setu, kdoví, kdoví, už jsem se bál, že po Sabine bych mohl zažít další zklamání, ale nakonec to Vika zvládla. Věřím ji,Serena není neporazitelná a Vika předvádí fantastický tenis.
Reagovat
Heather_Fedex
pokud se budou hrat dlouhe vymeny, tak ma samozrejme sanci. a 2. vec musi zapomenout na na minulost, kdy se serenou prohravala zapasy driv, nez vubec zacali a soustredit se tak jako dneska, ze ztrati pri svem podani minimum micu. verim, ze nas ceka 3-setak
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, buďme gentlemani. Už jsem ti psal, že Serena je velká ŽENA. :) Vždyť se s Vikou docela i kamarádí...

Heather: Vika zatím porazila Serenu jednou, ve finále Miami 2009.
Reagovat
tommr
musím uznat, že Vika hraje opravdu dobře i když jsem to dneska víc přál Tamiře. Nevím ale jestli to bude stačit na Serenu ...
Nemůžu si ale odpustit jednu rejpavou poznámku. Vika zřejmě aspiruje na titul nejhůř oblíkaný světový jedničky - ty její legíny pod sukní jsou už opravdu trapný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: jj ty leginy nejsou zrovna elegantní :D ale i tak se mi pořád celkově líbí :D

monty25: ale jo, já ji beru, jen si ty poznámky na ni nemohu odpustit. vím, že se hodně kamarádí, speciálně s caro a btw. caro a vika, ten přátelský a dost blízký vztah mi přijde, že docela dost ochabl od doby, co byla Vika na trůnu
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou sračky co tu píšeš asi si zapomněl na jednu věc a ano máš pravdu Serena není neporazitelná ale ne když ji chybí dva zápasy od triumfu tak to je neporazitelná navíc má hlad po grnad slemovém titulu tak se nemusíš vůbec bát že by Serena něco podcenila v semifinále to není první druhé či třetí kolo ale semifinále a věřím že předvede koncentrovaný výkon jak to předvedla proti Zheng Shvedove a Kvitove kde diktovala tempo sama Serena a ne její proti hráčky .A může se ti jen nechat zdát že Azarenka bude diktovat tempo hry proti Sereně v semifinále wimbledonu kde Serena kraluje od samého začátku své karieri a o vzájemné bilanci není třeba psát a je každému jasné že Serena na Azarenku prostě zahrát umí když je rozjetá a ve wimbledonu rozjetá je .
Reagovat
Heather_Fedex
a me se zase ty leginy hodne na vice libi ;) hodne ji seknou, v tech samotnych satech by vypadala jako princezna ale s nema vypada vic rockersky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli muzu technickou k leginam, vubec prece nejde o modu, ale o prakticnost, neni v nich chladno a pritom vubec nevadi, jako plandave teplaky, pod sukni idealni... znam... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aria :D tak zaprvé, Vice taky chybí jen dva zápasy a co? :D a za druhé nic o podcenění Serenou a udávaní tempa Vikou jsme tu nepsal, takže nevím o co ti tu jde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tuhle jsem viděl, jak Serena psala Vice na twitter, že se jí líbí její kabelka. :D To si nemyslím, že by vztah mezi Caro a Vikou ochabl... Nedávno jsem viděl jejich společný rozhovor pro Tennis Kids Zone a bylo to fajn. :) Ale že mají obě svoje starosti, to taky chápu.

tommr: Jo, ty legíny se mi taky moc nelíbí, ale Vice je asi zima. Určitě si je nebere jen tak... Taky bych zase rád viděl její šaty bez toho, ale když se v tom cítí dobře, tak nejsem proti. :)

Aria: Serena je bezesporu velká hráčka, ale loni ve finále US Open taky prohrála...
Reagovat
smazaný uživatel
adam9 ano máš pravdu že Vice chybí taky dva zápasy ale zapomněl si na jednu podstatnou věc že Serena je daleko kvalitnější hráčka než Aza a další věc Serena měla těžší soupeřky než Aza a nedala ani jedné žádnou šanci na zdramatizování výsledku vyděl sem zápasy jak proti Zheng tak Shvedove tak Kvitové i když to podle výsledku vypadá jako boj ze štěstím tak to není pravda Serena si ty zápasy hlídala a ani jedné soupeřce nedala šanci .
Reagovat
smazaný uživatel
právě o to víc bude koncentrovanější jak se bude přibližovat k titulu .
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš na ten kidszone odkaz? To jsem jedině rád, jen mi přijde podle twitteru, že na sebe moc (vůbec) nereagují. S tou pochvalou kabelky jsem si taky všiml :D

Ario ty se nauč trochu česky a jinak nevím, co se tu do mě obouváš. Já jen podotkl, jak Serena vypadá, o tom, že je to bezesporu kvalitní hráčka není pochyb, ale nevím, kde bereš tu jistotu, že Viku rozemele. Já osobně si myslím, že nás čeká tříseťák s velkým drama a věřím, že ji Vika konečně zdolá. Má na to stejně jako Serena. Šance jsou vždy 50 na 50. O tom, kdo měl těžší soupeřky se nehodlám bavit, los je los. Jednou máš kliku, jindy zase ne. A zápasy Sereny jsem sice neviděl, ale že by si třeba utkání s Jie Zheng podle výsledku 9-7 z třetí sady hlídala a šanci nedala, to teda silně pochybuji. Kdyby byla taková dominantní jak píšeš, tak vše ukončí jak Vika už ve dvou setech :p
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš jen diskutuji nic víc, kde já beru tu jistotu ? to samé můžu říct i o tobě kde bereš tu jistu . A nechápu proč by měla Zheng smést Serena ve dvou setech Zheng hrála svoje maximum navíc je to hráčka která na Serenu umí zahrát a silně pochybuji že si ten zápas viděl Zheng Serena jinak by si to nenapsal byl to naprosto vyrovnaný zápas ale s tím rozdílem že Serena si diktovala tempo hry a Zheng jen hrála druhé housle i když to skončilo 9-7 tak pořád to měla Serena pevně v rukou .Ale jinak v pohodě ber to jen jako reakci ne urážku .
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě dodat že Zheng podala fantastický výkon akorát s tím rozdílem že měla smůlu že narazila na rozjetou Serenu jinak by došla daleko s tím co předvedla .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nevím, jestli čteš moje odpovědi pozorně. Říkám, že šance jsou padesát na padesát, nikde jistotu neberu, pouze věřím jako fanoušek. A taky jsme napsal, že jsem zápasy Sereny neviděl, takže to byla jen domněnka soudě podle výsledku 9-7, neberu ti tvoje, že si to pohlídala.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ne, neurazím se. Já si vyměňuji názory rád ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ten rozhovor. Je to z letošního února, to už Vika na trůnu byla. :)
http://www.youtube.com/watch?v=-iEFZtiGc4M

Jinak on ten twitter je svým způsobem trochu nepřehledný a vzhledem k tomu, kolik mají Caro a Vika "following" a "followers", tak některé příspěvky nemusí ani zaznamenat. Nehledě na to, že si píšou i se spoustou dalších lidí...
Reagovat
Denis92
Radwanska ide hrat na center court..to som necakal..ale v pohode to stihnu dohrat
Reagovat
smazaný uživatel
A vysílají to nováci?
Reagovat
Heather_Fedex
;)) pekne od anglanu. nema se hrat nahodou do 23:00??
Reagovat
Denis92
to neviem,neni som momentalne pri TV.
tu je link : http://lsh.lshunter.tv/static/popups/10045902749900.html

hra sa dom 23.00 londynskeho casu
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to už dopodává.
Ne, 23:00 jejich času je naše půlnoc.
Reagovat
Denis92
a je hotovo
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff a hurá, ta polská nešťastnice konečně prolezla do grandslamového semifinále !!!
Reagovat
Heather_Fedex
aby ne, kdyz proti ni stoji hracka nehodna gs ctvrtfinale ;//
Reagovat
smazaný uživatel
Sabi :( už to měla ve svých rukou. Měla na to, aby se ji povedl parádní obrat, bohužel ty chyby, především z bekendu, byly tristní. Angelique byla položena, stačilo to jen doťukat. I tak jsem na Sabine ale neskutečně pyšný, potvrdila, že Wimbledon je její turnaj a snad na tyto výkony naváže. Angelique přeji finále, její obrana je neskutečná!

Klobouk dolů před Tamirou! Hrála neskutečně! Nejen že vyřadila SKVĚLE hrající Karolínu, ale teď i pořádně potrápila Viku. Dělala co mohla, ale Vika to zvládla, je nezdolná, fantastické returny, parádní servis, kvalitní pohyb... je prostě perfektní. Na Serenu se těším, bude to mač jak sviňa a doufám, že Vika celý turnaj ovládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme dva, kdo doufáme. :) Serena je Serena, ale jak jsem napsal výše, Vika určitě má šanci... Jinak to vyřazení Caroline mě pořád mrzí. Měla určitě na víc, ale bohužel dostala hned v 1. kole Tamiru, která hrála skvěle. Dnes to jenom potvrdila... Tak aspoň že to Vika zvládla. :)

Sabine jsem dneska neviděl, ale je to škoda. Přál jsem jí víc než Angelique. Prohrát ze stavu 5:3 ve třetím setu, to vždycky zamrzí... Já myslím, že Angie má velkou šanci na finále. Teď vidím, že postoupila Aga... No, bude to asi hodně zajímavé semifinále.
Reagovat
Sonja
Achjo, já jí tak fandila:-((...škoda, na Azarenku neměla. Ale je to bojovnice, maximálně sympatická, hrozně jí přeju úspěchy i do budoucna:-))..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem jí přála za prvé že nesnášim Azarenku a druhé je Tamira moc příjemná,a nic nedá zadara....škoda! Serena Azarence vypráší kožich!
Reagovat
smazaný uživatel
chapu! Ale musime byt na urovni, nefandime proti nekomu, ale nekomu.. Come on, Sereno! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela se těším na slábnocí sténání během zápasu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to byva mrazive dobre znameni! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, že nesnášíš Viku. Já mám rád Mashu i Viku. Asi jsem jeden z mála. :D

sojka, climmacus: Jen si fanděte, my si s Adamem vystačíme. :D Já věřím tomu, že Vika není bez šance. Její výkon proti Aně byl super a dneska taky až do stavu 5:4 ve 2. setu... Bude hodně záležet na servisu a když se Vika bude dostávat do výměn, tak to nemusí být beznadějné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitěěě ;) Je třeba věřit.......vidím to na dva scénáře - pokud si Vika bude držet podání dost dlouho může se důstojně rozloučit se semifinále, v druhém případě to bude rychlá jízda :). Ale myslím si, že Serena si to bude chtít užít ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nenecham se vyprovokovat, Chazy bude jako cert - co nikdy nespi.. ;-) Takze opatrne: doufam, ze bude Serena ( i ja) se svymi zazitky nakonec navysost spokojena.. :-)
Reagovat
Sonja
Taky je mně Azarenka nesympatická:-(
Ale už je mi fakt šumafuk, kdo to vyhraje, vypadly mi všechny sympaťandy:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
a to ja mam jeste svoji srdcovku ve hre a budu se za ni bit.. I kdyz si Serena poradi jiste i beze me..:-)
Reagovat
Frick
Proč tak strašně nemůže Petra vyhrát US Open? Vždyť tamnější povrch je snad rychlý jako tráva nebo povrchy po halách. Či ne? A nebo jde o to astma?
Reagovat
tommr
mě to taky nejde moc do hlavy, ale prej je to tamnějším klimatem. Letos tam ale Petra bude muset zabrat jinak se s první desítkou bude muset rozloučit ...
Reagovat
freeteepek
Myslím, že právě letos tam Petra vyhrát může. v r. 2010 tam došla do 4. kola, v roce předchozím vypadla s pozdější vítězkou a loni měla kocovinu po Wimbledonu. Takže s úrovní hry, na který je dnes, může. Pokud Serena s Marií budou na druhý straně pavouka. A pokud se jí podaří správně naladit formu přes léto:-)
Reagovat
freeteepek
Ještě je ve hře 685 olympijských bodů. Hraje se ve Wimbledonu. Petra nebude bez šancí. A na US open obhajuje jednom jeden bod, takže zas tak moc zabírat nemusí, aby si nějaký body připsala. Čvrtfinále nebo SF by pro ni neměl být problém. A 500 bodů má pod sukní:-)
5.Stosurová tam obhajuje titul (2000b.)
6.Serena 1400b
7.Wozniacká 900b
8.Kerberová 900b
9.Bartoliová 100b
11.Li Na 5b
To jsou její největší konkurentky na místo v desítce.
Petra na podzim skoro nic neobhajuje, takže si může body vlastně už jen připisovat.
Třeba taková Radwaňská musí do konce roku obhájit nějakých 3000b. I když teď si Wimbledonem pomůže k dostatečný rezervě.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra tam letos může vyhrát? Zjisti si její výsledky proti top hráčkám. Má čím dál horší bilanci. Kdy naposled nad některou vyhrála?
Serena byla 2x (Zheng, Jarka) na pokraji vyřazení. A co proti ní předvedla Kvitová? Hru plnou chyb a porážku ve dvou setech, kde nebyl ani tajbrejk.
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že na OH má Petra ještě menší šanci než ve Wimbledonu. Už jen proto, že nebude nasazená mezi první čtyřkou a dostane tak těžkou soupeřku už ve čtvrtfinále. A bodování za OH je navíc strašně nízký na to, aby se mohla někam posunout pokud nezíská medaili ... :)
Na USO by si nějaký body nahrát mohla, ale znáš to jak tam každej rok končívá. Moc nevěřím tomu, že by to letos mělo probíhat jinak ...
Reagovat
Fandina
Ve čtvrfinále je to přece vždy mezi první osmičkou, to je stejné na OH jako tady. První čtyři jsou nasazováni na semi atd.
Reagovat
tommr
doted mohla Petra ve ČF jako nasazená čtyřka dostat jen hráčky z 5.-8. místa (nebo horší). Na OH už ale bude jako šestka nebo sedmička a ve ČF tak může dostat jen hráčky z 1.-4. místa tj. Azarenkovou, Sharapovovou, Radwanskou nebo Serenu - a to není rozhodně dobrej výběr ... :)
Reagovat
freeteepek
Broz: Serena byla sice 2x na pokraji vyřazení, jenomže dnes hrála mnohem lépe, než v těch dvou předchozích případech. Dnes to byl její nejlepší výkon na turnaji. Petra také na závěr předvedla svůj nejlepší tenis ve Wimbledonu. Měla bohužel pomalý start a její soupeřka - hraje jinou ligu. Serena letos Wimbledon zase vyhraje. Nevidím důvod, proč by Petra s touhle hrou nemohla kohokoliv jinýho porazit...
Tommr: Petra může z Wimbledonu odjet s dobrým pocitem. Bohužel chytila černýho Petra - Serenu už ve čtvrtfinále. Je potřeba, aby v olympijským turnaji měla větší štěstí na los. S tím nasazováním je to těžký. Serena byla dole, když byla Petra nahoře, proto se potkaly tak brzo. Teď bude zase Serena nahoře a Petra dole...Koho myslíš tou těžkou soupeřkou? Do Wimblu Petra přišla nerozehraná a nervózní. Dnes si dokázala, že na trávě má i na Serenu W. Byl to pro ní velmi užitečný zápas, kdy nakonec kvůli jedný hrubý chybě prohrála, jinak si ale nemá co vyčítat. Když teď bude dál trénovat na trávě, budu na olympijský turnaj dobře připravená. Má na čem pracovat. Což je pozitivní. Jiné hráčky už rezervy žádný nemají, zatímco Petra může např. už tak vynikající servis ještě zlepšovat Tím, že je letošní travnatá sezona tak dlouhá má Petra možnost jako nikdy doposud svou hru na trávě zdokonalit. A když ne už na Olympiádě, tak ve Wimbledonu příští rok zase vyhrát.
Pokud jde o US Open, podívej se pořádně na její výsledky. Nikdy nic neuhrála? 2010, kdy ještě zdaleka nebyla tak dobrá jako dnes, došla do čtvrtýho kola, kde vypadla s pozdější šampionkou. Loni po Wimbledonu mě problém s čerstvě nabytou slávou, proto vypadla už v prvním kole. Je těžký to pochopit? Letos má Petra na GS nejlepší bilanci v kariéře. I když ani jednou nedošla do finále. 2 x SF, 1 x ČF - z toho dvakrát vypadnout s pozdější šampionkou (Serena Wimbledon letos zase vyhraje) Tak proč by nemohla na US open opět uhrát dobrý výsledek? Její standard je výš než loni, kdy střídala tituly s prohrama v prvním kole...
Reagovat
Fandina
... teď dostala Serenu, byla na čtvrtém ... když bude na sedmém, zase dostane jednu z nich, vždy dostane nějakou silnou, až jí porazí, vymění si z ní místo a pořád dokola ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ale má to taky výhodu, že jedna z těch prvních čtyř vypadne dřív než ve čtvrfinále, jako se to stalo s Márií. Pořád musí k vítězství vyhrát sedm zápasů ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Ne, to není dobrý výběr. Pro kohokoliv jinýho, než pro Petru. Hraje se totiž opět na trávě, kde má Petra za poslední tři roky vynikající bilanci.
Od roku 2010 do dneška: 20/5, přičemž jak Azarenkovou, Radwaňskou, tak Šarapovovou na tomhle povrchu porazila. (Azarenkovou dokonce 2x) zatímco ony to nedokázali ani jednou. Negativní bilanci má Petra akorát se Serenou Williamsovou!
Reagovat
Heather_Fedex
victoria se zda byt vic, nez slusne rozjeta. jediny mic ztraceny pri svem podani. nic proti tamire, ale dneska postoupi victoria, i pres bojovnost a obrovskou touhu po odvete sve souperky. snad se aza v zapase se serenou nepolozi uz v satne a bude to atraktivni zapas. a jinak doted nechapu, jak mohla janka cepelova proti bieloruske masine uhrat 6 gemu- to zrejme proti ni nastoupila uplne jina azarenka, jako dneska. zrejme podobne jako serena nebo petra se koncentrujou jenom na ty nejdulezitejsi zapasy
Reagovat
Heather_Fedex
ale i tak obdivuju tamiru, s jakou virou a odhodlanim se tamira stavi proti breakballum azarenky. tamira hraje dneska pravdepodobne sve herni maximum, ale proti takhle rozjety vice je Tona returnu hrozne moc tezky
Reagovat
Heather_Fedex
aza pri svem servisu dneska vali jak serena proti petre
Reagovat
Heather_Fedex
konecne uz je to I u tamiry rezkejsi na podani ;)
Reagovat
Heather_Fedex
skoda, 2 hry pri podani tamiry vypadali nadejne, ale ted vika pritlacila a vytouzeny brejk ziskala. nicmene, chvalim tamiru za obrovske srdce, kt. na kurtu odevzdala
Reagovat
Heather_Fedex
do stavu 5:4 ztratila aza jen 5 micu pri svem servisu a zrazu kdyz podava na vitezstvit tak se zesype jako domecek z karet...
Reagovat
Heather_Fedex
uz jsem myslela, ze je tamira bude na koni, ale bohuzel nedotahla gem pri svem servisu kdyz vedla 40:15.
Reagovat
Heather_Fedex
zensky tenis!!
Reagovat
tommr
ale taky krásnej a napínavej tenis ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
victoria nakonec jen tak-tak. proti serene si samozrejme tenhle kolaps nemuze dovolit. zboznuju tamirinu bojovnost a originalni uderovou techniku. je to ten samy pripad co tsveta, kdyby se hralo na trave vic turnaju, tak jsou obedve v top 10. tamira rozhodne zanechala dobry dojem
Reagovat
smazaný uživatel
to snad vubec nevyslovuj.. :-) Totiz nepis, jeste doloz (jako Forehand) bidu a nedustojnost zenskeho tenisu raritni udalosti, ktera se stava jednou za 30 let a bude to uplna spica.. :-))
K zenskemu tenisu patri uplne vsechno - protoze jen my jsme tak sikovny, ze tam vsechno umime nacpat! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, když to dospělo do TB, věřil jsem, že by se mohlo jít do třetího setu, ale nepodařilo se. Jinak moc sympatický výkon od Tamiry tady na turnaji, je to bojovnice. Akorát ten slabší servis je problém....
Tak snad už vydrží zdraví a přenese si formu i na betony.:-)
Reagovat
Heather_Fedex
sojecko, promin!! samozrejme ja v zadnem pripade neznizuji uroven a kvalitu zenskyho tenisu oproti tomu muzskymu. narazela jsem na to, jak se vsechno muze zvrtnout na 1 nebo 2 micech, v muzskym tyhle momenty zazivame jen sotva. po herni strance to pro me osobne vynikajici duel s dramatickou koncovkou
Reagovat
smazaný uživatel
ale to prece vim, jen jsem si vzpomnela v souvislosti s tim terminem na naseho zastance a obdivovatele! ;-) Mezi nama, vubec prece nema cenu cokoliv srovnavat, z prosteho duvodu: muzi nejsou zeny a naopak.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě hlavně za stavu 5:5 ve druhém setu vypadl signál, protože byla hrozná bouřka a vítr, takže jsem přišel o nejklíčovější momenty, byl jsem odsouzen na scoreboard. Po deseti minutách to naskočilo, ale už bylo po všem....
Já jsem smutný z toho, že takto kvalitní zápas bylo pouhé čtvrtfinále.
Petra hrála dobře, hlavně v tom druhém setu, zlepšila podání a šla do toho agresivněji, takhle jsem jí dlouho neviděl. Třeba v semi. RG to byla jiná Petra než tady. Je vidět, že jí tráva svědčí a že na to stále má. Byla koncentrovaná, bojovná, nic nevzdávala. Zůstávala klidná. Měla na své poměry malé množství UE. To, že došla do čtvrtfinále a tam vypadla se Serenou, není ostuda.
Nestačím se divit, co tu někteří píší? Že si měla Petra stoupat více na téčko, protože tam Serena umísťovala servis? No tak kdyby si tam stoupala, Serena by začala servírovat ven z kurtu, ona umí i tuto variantu a přizpůsobila by se, takže to bych Petře nevyčítal.
Akorát jsem se teda ráno probudil s tím pocitem, že Serena prohraje a vsadil si na Petru....
Reagovat
freeteepek
Tak já jsem si vsadil na Serenu. Něco jsem vyhrál, ale netěší mě to:-(
Reagovat
Heather_Fedex
takze gratulka ;) letos nemcum a nemkam wimbledon preje. samozrejme, ze jsem fandila angelice a jsem moc rada, ze se po nepromenenych matchballech nepolozila a zvitezila. pevne verim, ze si s radwou poradi. umite si predstavit, ze by agnieszka byla svetovou jednickou????
Reagovat
tommr
já doufám, že Radwanskou vyřadí už Kirilenková ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tor to samozrejme doufam I ja ;)) ale neverim tomu.
Reagovat
wojel.sem.kaiu
Ať je n.1 kdokoliv, jen né proboha Radwan se svým tenisem. Děkuji tenisový Bože, že to pohlídáš...:P
Reagovat
tommr
škoda toho přerušení - Kirilenková se těsně před ním zdála o něco lepší a mohla to dotáhnout - v dohrávce může bejt všechno úplně jinak ...
Reagovat
Heather_Fedex
no prave TOHO se obavam ;pp
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon byla poslední šance Petry na obhájení ocenění nejlepší tenistky roku. Kombinace 1x titul z grandslamu + titul OH + titul TM mohla klidně stačit.
Velké zklamání z letošních tristních výsledků (0 titulů, 0 finále), FC a HC mě vůbec nezajímá.
Teď by to mohla ještě tradičně (ani jedno SF na grandslamech) projet Agnežka s uječenou Marfušou a bude to úplně v háji.
Reagovat
tommr
čistě teoreticky Petra ještě tu "kombinaci 1x titul z grandslamu + titul OH + titul TM" může získat. Prakticky je to už ale skoro vyloučený ...
Reagovat
smazaný uživatel
nahodou mne dodala Petra po dnesnim vykonu, ktery jsem od ni uz ani neocekaval zase optimismus. Letos moc vavrinu asi uz nesklidi, ma toho hodne, na cem musi pracovat. Vrcholne uspechy ale v brzke budoucnosti urcite zase prijdou.
Reagovat
Fandina
za měsíc OH ... Peťo pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
No už od FO je poměrně jasné, že titul nejlepší hráčky bude mít buď Máša nebo Vika, to podle toho, která zrovna bude jedničkou.
Reagovat
freeteepek
Už dánvno říkám, že ten letošek je z pohledu Petry příprava na velký útok v roce příštím. Je ale pravda, že by nějaký ten turnaj občas mohla i vyhrát. Doufám, že letos vyhraje znovu FC a příští rok se na něj vybodne. Jestli chce vyhrávat GS, musí víc zdrsnět. Skromnost stranou a sobectví na první místo. Roste jí konkurence v podobě tenistek s podobným stylem hry.
Jako třeba další levačka Kerberová. Letos vyhrála v Paříži - jako loni Petra, v Eastbourne runer-up - stejně jako Petra. Do Wimblu přišla jako osmá v žebříčku a příští týden může jít třeba i před ní. Až to celý vyhraje...(jako loni Petra:-)
Reagovat
Heather_Fedex
PRESNE tehle podobnosti jsem si vsimla i ja ;)
Reagovat
Jan
Petra potřebuje víc trénovat. Fyzičku i údery. Bez toho se jí úspěchy vzdálí. Soupeřky už ji znají a nebude to s nimi mít lehké.
Reagovat
Denis92
Azarenku presunuli na center kurt
Reagovat
tommr
byl přerušenej kvůli dešti, ale Navrátilová s Novotnou hrajou dál. To ve Wimbledonu prší jen na některejch kurtech? :)
Jinak doufám, že po skončení německýho derby se přesunou oba zbývající čtvrtfinálový zápasy žen na centr a dohrajou se ještě dneska ... :)
Reagovat
dadaft
taky doufám, že Tamiru s Vikou přesunou na centr.
doufám, že to není proti nějaké tradici. ))
Reagovat
smazaný uživatel
prominte, ze s tim otravuju, ale nekoho fascinuji komenty, me zajima tenis.. :-) Nekteri se zde podivovali, ze si Petra nestoupla na prijmu vice do stredu kurtu, snazila jsem se vysvetlit, ze to neni pro holky prirozeny.. Bedlive sleduju ted Sabine i Kerber, zkuste se vsimnout se mnou, kde obe stoji.. a Kerber je i levak jako Petra..
Mimochodem - doufam, ze ji Sabine da, plakat s ni ale nebudu.. :-)
Reagovat
tommr
první servis Sereny se dá jen těžko vybrat at si stoupneš kam chceš - ona nedává jen velký rány ale je schopná to dobře umístit podle toho kde její soupeřka stojí. Mě dneska víc mrzelo to, že Petra nebyla schopná dobře returnovat ani z jejího druhýho servisu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vim a rikam to i tady dole, jen jsem chtela, aby to videli i "odpurci" - neni nad nazorny priklad.. :-) Jinak me mrzelo vic veci, ale nechci a nebudu myt Pete hlavu. Prece!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je nejlepší podávat ven z kurtu, kdy pokud sedne podání, tak se otevře polovina dvorce :). Proto většina hráčů stojí právě tam...
Reagovat
tommr
Petra dneska dostala od Sereny slušný školení - ta jí předčila skoro ve všem - snad se z toho Petra dostatečně poučí do budoucna ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, ale eso na tecko neni taky vubec spatny.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom žádná, já jsem pro střídat obě strany čtverce :).
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že na 1.servis Sereny prostě žádná rada neexistuje.
To by tam musel stát Djokovič, aby ji utřel.
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš, nechceš, sojko, sem s těmi postřehy, mě by to moc zajímalo. Jak porazit Serenu? Od Tebe to v žádném případě nebude mytí hlavy Péťe.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se do toho nechce, protoze nevim, jak se na Serenu pripravovali. Vubec si nemyslim, ze Peta dostala ve vsem lekci, ale zrovna v ty priprave a koncentraci urcite rozdil byl, ten je navic dany i vekem a zkusenostmi.... Herne je mi napr. lito servisu, kam se podel, neni to furt ono atd, ale ja si tu fakt nechci cintat pentli.....
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je na seznamu.cz rozhovor s Petrou. Holka nám dospíva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine je škoda, moc jsem jí to přál. To jí bude strašit, že to nedopodávala.
Tak Tamiro pojď, nedej jí nic zadarmo.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Ok.
Že dostala lekci je blbost, to bychom snad mohli říct o zápase s Mášou na RG, dnes to byla mnohem "lepší" prohra.
Mě napadá jenom hrát ty bekendové returny více defenzivně, jednoruč čopem, jednou rukou dosáhne dál než dvěma, jestli to ovšem může na jedné ruce udržet. Dostat to prostě do hry.. Ale fakt nevím, no.
Reagovat
freeteepek
Tak v prvním setu servis nebyl dobrej, protože i jiný údery nebyly dobrý. Petra byla ztuhlá. Jak se chytla, zlepšil se i servis. To bylo hned vidět. A ve druhým setu byl už servis OK. Jenomže ty asi srovnáváš se servisem Sereny, kterej byl fantastickej...
Petra zase byla lepší v úderech od základní čáry. Má lepší rozdíl ve vítězných míčích ze hry. Serena má naopak 13 es. Petře se bohužel nepodařilo Serenu brejknout a dostat se do pohody. Pak bys viděla ten servis!
Reagovat
smazaný uživatel
myslis jako Fran? :-) Ja nevim, jestli zvladne jednorucny copovany BH na returnu proti takove rane, ale cop ve hre by bodnul kazdopadne, ona by se Serena (v idealnim pripade rozbehana Serena) musela ohnout a ztratila by na razanci a vubec by se ji to spatne bralo, hraje otevreny FH z druhy nohy a nechodil by ji..
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za rozbor, no jo no, otevřený FH.. nízké těžiště a ta síla, Serena jedna..
Reagovat
freeteepek
Sabine mě překvapuje. Dostala se ze 3 mečbolů! a srovnala na 1:1. Na začátku druhého setu jsem vsadil 100kč na Kerberovou při kurzu 1,28. Za chvíli 10Kč na Lisickou při kurzu 11:1. Ještě, že jsem to udělal!
Reagovat
smazaný uživatel
fakt mě to fascinuje tady ty komenty jak Petra prohraje tak rozhodl jeden jediný míček nebo příště ji porazí nebo že neměla den a podobné blbosti .Jde vidět že je tu fanatiku hodně od Petry ale to už není o fanouškovství ale o fanatismu .Já věděl od samého začátku že Petra neobhájí titul jen sem čekal kdy narazí na silnou soupeřku Schiavone už ji měla na lopatě díky dešti to dopadlo úplně jinak a kdyby se nepřerušovalo mohlo to skončit i v osmifinále pro Petru .Jako že Petra porazí hráčky tipu Lepchenko ,Baltacha ,Amanmuradova, které ani neumí podávat na tož hrát tenis je sice pěkné ale ukázalo se o ničem .Serena měla Zheng ta předvedla super výkon věřím že by Petru porazila nebo Shvedova taky předvedla své maximum a věřím že by na Petru taky měla kdyby se potkali ale Serena je letos hodně silná a koncentrovaná a jen proto ty to hráčky dokázala porazit a věřím tomu že ji posílila ta porážka proti Razzano na French Open a myslím si že má velkou šanci vyhrát titul .
Reagovat
smazaný uživatel
navíc stačilo se podívat jak Petra hrála na French Open taky slabé hráčky pak narazila na Shvedovou a ta ji měla na lopatě ale zalekla se výhry nebo spíš postupu do semifinále . Že by Petra letos hrála super se mi nezdá ona má jen štěstí na los a díky umístění v žebříčku má lehčí soupeřky na velkých turnajích jinak by padla velmi brzy .
Reagovat
freeteepek
A nejseš ty fanatickej fanoušek Sereny? Řekl bych, že tady nemáš co kázat. Asi sis nevšim, že Petra hrála se Serenou po nervozním začátku naprosto vyrovnanou hru. I když jí nevzala set. Získávala pomalu navrch. Bohužel to nestihla. Neviděl jsem Serenu hrát v předchozch dvou zápasech, ale zdá se mi, že Serena dnes předvedla svůj nejlepší výkon na turnaji. Se štěstím vyhrála dva předchozí třísetové zápasy a dobře se na Petru rozehrála. Shvedovová nebo Zheng neměly co ztratit, tak předvedly proti megafavoritce super výkon. To byl "Rosolův efekt".
Dnes šlo Petře o hodně. Proto pochopitelná počáteční nervozita. Serena má nahráno. Tenisem se baví. Už jí v podstatě o nic nejde. Ani toho letos ve Wimbledonu moc neobhajuje, zatímco Petra titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš z jakým štěstím vyhrála Serena předchozí dva zápasy ? vždyt si tvrdil že si je neviděl a podle toho cos napsal tak si je fakt neviděl protože tam žádné štěstí nerozhodovalo Serena jak proti Zheng tak Shvedove diktovala tempo hry a byla o kousek na před ale ty to dvě hráčky hrály 10krát líp jak dneska Petra .Serena tu pod tlakem vůbec nebyla jak ze Shvedovou tak ze Zheng a troufnu si tvrdit ani proti Kvitové tam taky diktovala tempo Serena tak se zas nezblázni s toho .
Reagovat
freeteepek
Myslím, že seš úplně mimo kámo. Serena dnes hrála nejlepší zápas na turnaji a přesto jí Petra byla vyrovnanou soupeřkou. Nechybělo moc, vyrovnala by stav na 1:1. Pak by se vidělo. Proč by měly Shedovová s Zheng teda Petru porazit, když nestačily ani na Serenu při jejím horším, než dnešním výkonu?
Chápeš vůbec jak těžký je obhajovat GS titul? To se lechce hraje, když nemáš, co ztratit...
Reagovat
dadaft
tenhle zápas má stejně jako Petra-Serena své kouzlo.
chci třetí set.
Reagovat
dadaft
tak 3. set je TADY ! ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam....Sabine se rozjela k parádnímu výkonu :). Chci finále Sabine-Serena!
Mimochodem Sabine má pro mě nejhezčí úsměv mezi TOP hráčky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Angelique už je pěkně nahlodaná :)
Reagovat
tommr
zápas je to velice zajímavej a napínavej, ale vadí mi, že hráčky skoro nejsou k rozeznání. Obě mají stejnou postavu i účes a v bílým se dají jen velice těžko rozlišit ... :)
Reagovat
dadaft
Kerberová místy nechápe. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď ji Sabine komletně rozebrala :)
Reagovat
tommr
... aby vzápětí byla sama rozebraná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, snad to ještě neprojede :(. Evidentně holky melou z posledního.....
Reagovat
tommr
bohužel stalo se - u Lisický mě ale tenhle závěrečnej kolaps až tak nepřekvapil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sport, ale "naturel" od Sabine si mě hodně získal :)
Reagovat
carolyn
Chápete, proč tu někdo na konci vždy napíše "úsměv"? Asi aby byla originální a lišila se. Prostě image :-D
To mi připomíná, jak jeden pán se chtěl taky lišit od ostatních, tak se rozhodl, místo "klobouk dolů" říkat "klobouk nahoru" a pak byl předevšema za úplnýho trotla a k smíchu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je tím, že Fandina není na rozdíl o nás líná : úsměv : :-) = 5:3 :-)))
Reagovat
Fandina
na konci se mi líbí ... vždycky když něco napíši tak si pak řeknu život je krásný tak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty. Já naopak oceňuju originalitu... Jak píše lajna. Někdo je prostě lempl (jako já) a napíše jenom dvojtečku a závorku. Fandina zase napíše úsměv... Důležité je, že to oba myslíme stejně a nemračíme se. :)
Reagovat
carolyn
Však jo, ale psát se s tím za každým příspěvkem mě přijde unavující, mě by se teda nechtělo :-P
Reagovat
Fandina
každý jsme jiný. Ten úsměv třeba ber měj se hezky, ať se ti daří, měj se fajn ... v raálu to pochopitelně nepíši ... úsměv
Reagovat
vendulkabendulka
Chápete, proč tu někdo na konci vždy napíše ":-D" ? Asi aby byl originální a lišil se.
Reagovat
marika
To se ti moc nepovedlo, viď
Reagovat
Padme
To bude hodně zajímavý zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabina je úplně v háji a Agnežka nebyla schopna dopodávat první set.
Reagovat
smazaný uživatel
evidentně zpracováváš zastaralá data :)
Reagovat
dadaft
))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno utkání nahrávám a druhé koukám. Díky BBC.
Reagovat
freeteepek
Je pravda, že Serena Petře dnes moc šancí nedala, nicméně Petra ukázala, že jako jedna z mála hráček s ní na trávě dokáže držet krok. Ba co víc. Ve druhém setu šel výkon Petry nahoru. Ten rozdíl byl nakonec v jediném míčku, kdy Serena odvrátila brejk zatímco Petra při svém podání zrovna na brejkbol pokazila jednoduchý forehand. To byl ovšem důsledek toho, že Petra prohrála první set a tím pádem v pohodě hrající Serena měla nahráno. V případném třetím setu už mohl být obraz hry z pohledu Sereny zcela jiný. Petra byla správně rozjetá.
Troufám si tvrdit, že příště na trávě Petra Serenu porazí. Pokud se ještě někdy potkají.
Letošní Wimbledon z pohledu Petry ovliňily dost dvě věci. Jednak los, kdy na Serenu narazila už ve čtvrtfinále, jednak skutečnost, že na přípravném turnaji vypadla už v prvním kole a neměla tak na trávě nahráno dost zápasů. Příprava na sezonu se Petře letos nevydařila, tak jako loni. Jelikož i kvůli zraněním a nemocem s Kotyzou málo trénovaly. Začátek zápasu hodně ovlivnila Petřina nervozita. Jaký rozdíl např. oproti finále loni v Istanbulu nebo nakonec i oproti finále loni ve Wimbledonu. Dlouho se do toho Petra nemohla dostat. A na to nakonec doplatila.
Reagovat
Heather_Fedex
me naopak peta na zacatku neprisla vubec nervozni. vyhrala 1. dva fiftiny pri podani sereny diki sve aktivni hre, bylo videt, jak moc serenu porazit chce. podle me petra mela zmenit taktiku a snazit se mic vic udrzet ve hre, zejmena v 2. setu. petra podle me dneska neudelala zadni zasadnu chybu, chyby proste k jejimu stylu patri.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. O výsledku zápasu rozhodl brejk v prvním setu. Serena šla od prvního míčku za svým a v druhém setu Petra nestihla otočit. Měla málo času proti naprosto koncentrované Sereně. Zápas se mi líbil, výsledek pochopitelně radostný není. Petra umí a to dnes zase předvedla. Tak pokračovat a bude to super. Peťo pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Jie Zheng a Yarka taky držely se Serenou krok... Já si právě myslím, že tyhle dva zápasy Serenu posílily a teď už to proti ní bude jenom těžší.
Reagovat
Fandina
... dodatek souhlasím s freeteepek 18:24 ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Statečná hra Petry, ale chlap jménem Serena má prostě servis neskutečný, bezchybný, drtící.
Reagovat
Frick
Tak proč ho tolik ztrácela proti průměrnejm hráčkám jaké Švedovová apod?
Reagovat
smazaný uživatel
Že by koncentrace ? :-)
Reagovat
Andrew89
asi tak..asi ste si možná málo kdo všiml, že Serena se tak soustředila, že pomalu ani nehekala...byla soustředěná jako svi-e:D
Reagovat
Andrew89
a věděla co od Petry hrozí :)
Reagovat
Heather_Fedex
i koncentrace ale i fakt, ze yarka zarucene drzela micek ve hre dele, nez petra.
Reagovat
rib
myslím, že to bylo tou koncentrací - na ESPN se shodli, že Serena hrála jeden z nejlepších zápasů tohoto roku. Je fakt, že každý zápas je jiný, ale Serena se při hře s Petrou nerozptylovala, nehekala, nehádala se ani sama se sebou, prostě jen hrála jako stroj... Viděla jsem ji s Jarkou a to opravdu byla jiná Serena. Tak to je v tenise, každý den je jiný a tady šlo i Sereně o hodně
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, Serena je velká ŽENA. Nejen svým vzrůstem, ale především tenisovým umem. :)
Reagovat
Andrew89
přesně. Bylo to na ní vidět. Serena sehrála skvělý zapas.
Reagovat
Fandina
Taky to tak vidím. Serena nic jiného neviděla, než míčky, jak je vybrat, kam je podat. Přesně tak se chovala v Madridu proti Lucce Hradecké, míček po míčku a nic ji nezajímalo ... úsměv
Reagovat
rib
o tom, že Petra se Serenou hrály zápas z jiné kategorie, se můžete přesvědčit při sledování Anděly se Sabinou - je to nuda, pomalé, bez razance a psycho k tomu... Co dodat, i takový je Wimbledon
Reagovat
Frick
Hm, takže je o tom, kdo vyfásl Sirému dříve.

No, nikdo těžší v tom QF být nemohl, co?
Reagovat
Andrew89
Bohužel nikdo těžší fakt nebyl:DDDDD
Reagovat
freeteepek
Lisická měla včera Rosolův den. Pálila na max riziko a skoro všechno jí tam padlo. V následujícím zápase, dle očekávání, svůj mimořádný výkon ze zápasu s Šarapovovou zopakovat nedokázala.
Reagovat
smazaný uživatel
To neva, své splnila :-)
Reagovat
Frick
Nejvyšší kurz na Petru v zápase, který vyhrála, bylo 1,85 ve Stuttgartu proti Kerberový.
http://www.oddsportal.com/search/results/P11431/

Jinak kdyby to šlo proti Sereně do TB, tak by ho asi prohrála, že?
Reagovat
Frick
...co se tedy týče tohoto roku...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnul jsem to za stavu 3:2 v 1. setu. Od toho stavu až do konce prvního setu byla Serena lepší. Pak se to hodně vyrovnalo a myslím, že v některých fázích zápasu byla herně lepší Petra. Pro Petru je hodně velká škoda toho druhého setu. Ten setbol za stavu 5:4 pro Petru odvrátila Serena hlavně skvělým servisem, ale nechybělo moc a ten míček mohl přepadnout přes pásku... Rozhodující byl určitě jedenáctý gem druhého setu. Petra vedla při svém podání 30-0, ale Sereně se povedly nějaké delší výměny, což se jinak v zápase moc nestávalo. Serena se dostala k brejkbolu a Petra udělala zbytečnou chybu, díky které se Serena dostala do vedení 6:5 a podávala na vítězství. Pak už bylo pro Petru strašně těžké získat brejk. Serena dala eso prakticky při každém druhém fiftýnu a dotáhla zápas do vítězného konce. Vlastně ve všech důležitých momentech pomohlo Sereně její skvělé podání, o které se po celý zápas mohla opřít... Jinak to byl moc pěkný tenis, i když mám rád o něco delší výměny. Bylo vidět, že obě hráčky chtějí zakončovat výměny co nejdříve, nejlépe hned po svém podání. :D Takže nebuďte smutní, Petra dnes prohrála se vztyčenou hlavou. Osobně si myslím, že Petra bude mít ještě hodně šancí Wimbledon vyhrát. Do budoucna ji na něm favorizuju o něco víc než na ostatních grandslamech, protože její hra je na trávu jako dělaná.

Tak teď ještě Serena čeká na soupeřku... Jestli bude pořád pršet, tak si Vika asi počká. :(
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zklamaná,že Petra prohrála,ale jsem spokojená,jak hrála i přes ty chyby,které vidíme v tv přenosu.Totiž vtip je v tom,že nestojíme na jejím místě.Serena skoro nechybovala,podání má dělové... nikdo se nezmínil,jak do Petry napálila míč u sítě.Můj názor je,že se toto nedělá,kolem bylo místa dost a dost.Petra u mě vítězí právě svojí slušností.Co myslíte?
Reagovat
Andrew89
Serena se jí za to omluvila:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu výměnu u sítě jsem samozřejmě viděl. Takhle na tělo to hraje spoustu hráčů. Možná to není úplně nejférovější, ale je to jistota. Serena se potom omluvila... Je mi jasné, že kdyby se to stalo Berdychovi, tak po zápase nepodá ruku. :D
Reagovat
Heather_Fedex
serena chtela petru prohodit, byla to hodne rychla reflexivni reakce, ale petre se nastesti nic nestalo, stihla tam nastavit ruku. urcite to serena nudelala s umyslem sestrelit souperky, tohle byla ani ne vterinova zalezitost
Reagovat
Heather_Fedex
stihla nastavit RAKETU
Reagovat
smazaný uživatel
hm,viděla jsem,zvedla mírně ruku.Mno,dobrá.Ale myslím,že to dělat nemusela,tedy napálit míč na soupeřku.Holt dřív byl tenis slušnej,pamatuju si to,když jsem se ho učila hrát.V dnešním světě přece účel světí prostředky(vyjimky potvrzují pravidlo,prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak tenisák není ze železa, tohle nemusíme Sereně vyčítat. hmmm... dnešní svět. A co Ivan Lendl ? A stejně jsem mu fandil, jak od té doby nikomu, až teď Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) taky jsem z minuleho stoleti a nedovedu si ani predstavit napriklad, ze bych smerem ke sve souperce zatala pest... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť ty holky to nedělají kvůli soupeřce, ale podporují tím sebe. Proti řvaní je to úplná maličkost.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mě napadlo,že Berďa by ruku nepodal.Je to vteřinová záležitost,ale mohla to napálit vlevo nebo vpravo..Souhlasím,že to byla jistota,ale hezké to není a stále mám v hlavě zapsáno - to se nedělá! A opravdu si myslím,že Serena měla možnost zahrát míč jinam.Jinak končím,díky všem za diskuzi.Mrzí mě prohra Peti,ale jsem ráda,že se rvala o to vítězství a jak tady někdo napsal,nesesypala se.Ahoj všem.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ještě moje reakce na tento názor.Fakt je,že někteří dělají horší věci po vítězném míči.Ale to se děje po výměně a ne v průběhu výměny,to je ten zásadní rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
ode me jen pokus o odlehcujici glosku k "dnesnimu svetu", vymenu u site jsem zrovna vubec nevidela.... ale osobne mam taky zabrany a s udery do tela soupere setrim vic nez je zdravo..
Reagovat
Heather_Fedex
ale petra podle me mela na 2. servis hrat jinak. minimalne 3-krat jsem videla, ze se snazila zahrat bombu z returnu, jenomze to slo bud do site, nebo do outu. pritom kdyby tolik neriskovala, tak by mohla nechat micek ve hre. musela si vsimnout, ze v mezihre je serena posledni mesice nemastna neslana, ze mava obcas problem s koordinaci, dneska to tak moc k videni nebylo, protoze se vetsinou hraly prestrelky, ale treba v zapase s yaroslavou serena opravdu mela znacny problem s pohybem. ale ovsem, wimbledon se da vyhrat i z mista. recept na americanku: jednoznacne menit rytmus hry a rozpohybovat. vic variace. petra tusim dneska zahrala pouze jediny cop. kdyby jich zahrala vic, mohla byt serena ve vetsich potizich
Reagovat
ReadyTeddy
nemyslím si, že by měla být Serena tak výjimečná, opírá se prakticky jen o dělové údery a když má den, tak i přesné. Škoda že už v kariéře nepokračuje Heninová, to je přesně ten typ hráčky, který dokázal rytmus hry úspěšně měnit. Tu kouli Serenu je třeba rozpohybovat, ať pěkně lítá po kurtu
Reagovat
Andrew89
Taky se k tomu trochu vyjádřím:)..Tohle byl pro mě zápas na který jsem čekal 2 roky! Moje dvě nejoblíbenější hráčky konečně proti sobě. Dneska se Petře dá málo co vytknout:) Hrála statečně. Nevynucené chyby(tuším, že ve dvou setech jich udělal jen 15) což je na Petru miminální číslo. Tohle občas zvládne i za 4 gemy:D Strojově hrající Serena jako za starých časů. Serena vyhraje Wimbledon. řekl bych, že je to téměř stoprocentní. A jen tak pro porovnání..Serena Víku zničila, Serena zničla i Mariu a jediná Petra z těhlech 3 s ní držela krok. Výsledny na GS jsou skvělý! a věřte,že až si Petra zvykne na ty mimotenisové povinné aktivity, tak pak půjde tenisově víc nahoru. pro príkladn nemusíme chodit daleko. Na Li loni do RG jela jako fredka. RG vyhrála pak jí začali ty aktivity a nevypořádávala se s tim tak dobře jako Petra a Na li letěla tenisově dolů. Tohle se Pétě díky bohu nestlo. Uvidíte, že Petra nám ještě všem ukáže. :)
Reagovat
rib
tohle shrnutí se mi moc líbí, díky moc za něj
Reagovat
smazaný uživatel
Statistika utkání:
S. Williamsová - Kvitová
Procentuální úspěšnost prvního podání: 70% - 57%
Esa: 7-5
Nevynucené chyby: 14-20
Dvojchyby: 3-4
Vítězné míče: 19-24
Brejkboly: 3/6 - 1/3
Reagovat
gocii
nějaky divni na esa to bylo 13:3
Reagovat
smazaný uživatel
sry isport ....jinej zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Tak předpovědi o šíleném výprasku, jaké jsme tu četli včera se nepotvrdily. Letošní Wimbledon není super úspěch, není to ani neúspěch, takový solidní výsledek.
Má to letos Petra těžké, rve se, zaslouží si podporu.
Sereně vzít servis je téměř nemožné, její servis je skoro z kategorie mužského tenisu, takové předpoklady žádná jiná holka nemá, to je fakt.
Šance byla, ale byla malá, 1 setbol není zase tak hodně. Prostě petra nedokázala to, co nedokázala letos před ní ani Vika, ani Máša. A i když jsem z toho, že Petra vypadla, moc smutný, je to sport a jede se dál, Petro vydržať !!!
Letošní rok je takovým přesným protipólem toho loňského, žádné vyhrané turnaje a žádná extra výjimečná vítězství, ale na GS velice solidní výsledky, žádné propadáky. Tak příští rok se obě stránky snad potkají s spojí a zase to přijde, držím Petře palce, třeba to bude i dřív !!!
Reagovat
Paseka
Přesně tak. Fandím ji a i kdyby už žádný GS nikdy nevyhrala, tak ten jeden a největší, ji už nikdo nevezme !
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že Azarenka ji vyřadí a ukáže jak proti Sereně returnovat. 80% es šlo ke středové lajně, stačilo tam zkusít pár krát přeběhnout, nic by tím nezkazila hroší by to být stejně nemohlo. Udělat si za 2 sety je jeden breakball je ostuda, to i Shevedova a Zheng daleko lépe returnovali
Reagovat
Paseka
...returnovalY !!!
Reagovat
smazaný uživatel
A nejenom GS, ale i Masters a FedCup. Ale buď v klidu, ona zase něco velkého vyhraje. Jak dlouho to trvalo Vice, než svoji příslušnost k světové top proměnila ve velké vítězství, s jakou periodicitou vyhrála ty svoje GS Máša?
Petra na tom určitě zamaká a pokusí se dál zlepšovat. A když to shrnu : kolik je dnes lepších hráček ? Myslím, že 3 : Serena, Máša, Vika (v tomto pořadí). Serena je prostě pořád nejlepší, pokud je OK, je neporazitelná, to musím uznat, i když ji nemám rád, stejně jako Mášu. Nebo vidíte někdo nějaká další jména?? A myslím to konzistentně podle výsledků i předváděné hry ne na Wimbledonu, ale za poslední rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Solidní výsledky??? Pro nejlepší tenistku roku 2011? Copak se hraje na nějaká semifinále a čtvrtfinále? Vždyť před AO podle pisálků už byla virtuální jedničkou.
Kolik titulů měla loni touto dobou a kolik má letos? Obrovský zklamání a velký výsledkový úpadek.
Jeden grandslamový titul mohl přemazat všechny dosavadní letošní neúspěchy, jenže ten Kvitová nemá a letos už mít nebude !!!
Reagovat
smazaný uživatel
...zase něco velkého vyhraje...
Aha a kdy to má být? Na USO kvůli problémům s dýcháním v tamějším klimatu nemá šanci, olympiáda a TM absolutně s grandslamy nejsou srovnatelné!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nepsal, že to jsou letos super výsledky, ale vyýsledky solidní... Kéž by jste všichni byli na sebe sama stejně tak přísní, jako jste na Petru...
Reagovat
smazaný uživatel
tak,tak.kdyby byli všichni na sebe tak přísní,jako na Petru...Myslím,že by v tom případě naše vlast vzkvétala...to by se nám žilo...jojo
Reagovat
Jan
souhlasím s Brozem. Vzhledem k ambicím a možnostem Petry to solidní výsledek není.
Reagovat
Fandina
K prověřování možností jsou právě zápasy, jiné měřítko není možné ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
tezko petre neco vytknout. kdyz nekdo sazi 1 eso za 2. tak s tim se hrat neda. 1 jediny nabidnuty breakball a ten byl zaroven setballem, jenomze tem opet odvratila neprustrelnym 1. servisem. navic serene fungoval i backhand. forehand petre lital pekne. ale dobolim si rict, ze proti jakekoli jine hracce by ten 2. set vyhrala. jenomze serena dneska podavala jako robot, maximalni koncentrace na podani, zejmena na tecko ji to padalo. petra v 2. setu byla opravdu nahecovana, jenomze serena ji pokazde schladila. pokud by serena podavala jak dneska, tak by cely turnaj vyhrala. ale v mezihre to podle me porad neni to prave orechovy.
Reagovat
Paseka
Já asi vezmu bambitku a tu gambu pojedu odstřelit !! Už tam straší léta letoucí a je hroznááá !! Dokud ji někdo neodstřelí bude tam strašit !! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrála Petra dobře, ale na dělový servis nenašla zbraň. Jinak pád k 10. místu žebříčku je zasloužený, množství chyb, které Petra dělá při zápase snad u jiného hráče TOP 20 nenajdete.

Měla by zkusit změnu trenéra, Kotyza ji již nemá co nabídnout
Reagovat
smazaný uživatel
to sem zvedavej jestli by do toho sla, zda se mi, ze je na nej dost fixovana
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný velký pád to není je šestá a přeskočit jí může maximálně Angelique pokud postoupí do finále :)
Reagovat
Paseka
Petra klesne jen o dvě(max. o tři) místa, což jde. Je ale pravda, že možná obměnit tým by nebyl k zahození.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nic neměnil, myslím, že rozbor už někde psala Sojka, u Petry by to byl krok zpět. Maximálně bych přidal do týmu nějakého psychologa, který se vyzná v motivaci. V tom věku to evidentně potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to neslo, ale zadny propadak od Petry, dik, nesesypala se, dustojne se i rozloucila s divaky... Serenko, nabrus svaly, ted uz proste musis! :-)
Reagovat
gocii
nepochopim proč se petra nepokusila aspon párkrát při podaní sereny pohnout dřív nebo si stouponout blíž ke středu, všechny esa a body z podání šli do středu až na poslední míček
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, přesně tohle mě také napadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím proč,ale Kvitová mě poslední dobou akorát umí pekelně nasrat ....
Reagovat
smazaný uživatel
uz te vidim, jak si proti takovem delu postoupis dopredu a smele nastavis hrud.... promin, vim, jak to myslis, na risk, to je ale prece hrozne tezky, mas jen zlomek casu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak běžte hrát místo ní,nebo nesledujte tenis.dnes Serena skoro nechybovala,chtěla bych vidět hrát proti Williams někoho,kdo tady pořát kritizuje,to by byl brzo konec zápasu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
dneska byla kritika Petry velmi velmi mirna oproti nekterym zapasum, spis to lidem prijde lito...
Reagovat
gocii
ale co hned utočite, ja neřikam aby šla blíž ale víc do strany ke středu, když tam hrála 90 % těch prvních podání, ale tak nebyl to špatnej vykon škoda toho miče u bp na konci to bylo zbytečná chyba, snad si odpočine a připravý se dobře na oh a usopen kde loni hned vypadla tak tam nemusí byt pod tlakem :)
Reagovat
smazaný uživatel
pomerenim vzdusnou carou snadno zjistis, ze ve stredu jsi temer primo proti a urcite bliz k podavajicimu... :-) Navic by Serena urcite odpovedela a podala do strany, dneska si totiz strilela, kam chtela.
Reagovat
gocii
no právěže do strany ji to moc nešlo, jen jedno nebo dvě první podání
Reagovat
smazaný uživatel
Tož to je přece tak jednoduché poradit od obrazovky, co by měla aby... jasně, máme trošku nadhled. Ale kolikrát jste někdo hráli, nehráli blbě, a stejně to nešlo zlomit na svou stranu a necítili jste se špatně, věřili, že se to zlomí, přemýšleli, jestli v dalším gamu hrát trochu jinak nebo jak...ale on (ona) byl (byla) prostě furt o trochu lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
protoze to tam Petra vykryvala... nema cenu se dohadovat, uz to stejne nevyhrajeme, ale kdyz na me nekdo takhle pali, nestoupnu si doprostred, protoze pak dostanu bombu primo do tela ....

lajna: mockrat a je to hnusnej pocit - verim si totiz do posledniho micku.. :-))))
Reagovat
gocii
šak ne doprostřed ale o malej kruček nebo to někdy zkusit, lehko se mi to řiká když to takhle vidim, jinak vykon byl si myslim hodně dobrej petra určitě nezklmala
Reagovat
smazaný uživatel
"verim si totiz do posledniho micku.. :-))))"
V tom je krása i krutost tenisu.
Italové to proti španělům asi nemohli říct, že si věří do poslední minuty :-))) Zase si mohli po poločase už v pohodě a klidu přemýšlet, kam na dovču.
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist