Kvitová uťala sérii porážek až na US Open, ostatní Češky končí

30. 8. 2010, 20:46
Aktuality 7
US OPEN ženy - Petra Kvitová se poprvé od semifinále Wimbledonu dočkala postupu do druhého kola. Počkat si musela až na další grandslamový turnaj. Na US Open si v českém souboji poradila s Lucií Hradeckou a ukončila sérii šesti porážek v řadě. Se soutěží se už rozloučily i další čtyři Češky, které se dnes představily.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se před dvěma měsíci dostala do semifinále Wimbledonu a dosáhla životního úspěchu, pak ale na pěti menších turnajích nepřešla úvodní kolo. Dočkala se až na dalším grandslamovém turnaji, kde obhajuje loňské osmifinále. 

Dvacetiletá Češka si v prvním zápase US Open poradila s o pět let starší krajankou Lucií Hradeckou, kterou porazila 6-4 7-5.

"Brala jsem to, že to je nový začátek. Určitě jsem si trošku oddychla a získala trošku sebedůvěry. Je to příjemný po těch porážkách zase vyhrát," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Je to lepší, než kdyby to bylo obráceně," culila se Kvitová, která navíc dala výhrou dárek trenérovi Davidu Kotyzovi k narozeninám. 

Se vstupem do soutěže se vypořádala na výbornou. Kamarádce z fedcupové reprezentace vzala celkem třikrát podání a zaznamenala pět es. Hradecká se nemohla opřít o svou tradiční zbraň servis, při kterém vyrobila osm dvojchyb. 

"Byl to hodně těsný zápas. Já jsem hrála strašně opatrně, což se s Péťou nedá. Měla jsem jít do většího rizika," vyčítala si Hradecká. 

Další sokyní Kvitové bude Britka Elena Baltachaová, jež si hladce poradila s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Ještě že se hned v úvodním kole střetli dvě Češky, jinak by možná žádná z nich do druhého kola nepostoupila. Ostatní české reprezentantky dnes totiž prohrály. 

Sandru Záhlavovou smetla za necelou hodinu 6-0 6-2 Agnes Szavayová, jež z posledních čtrnácti zápasů už potřinácté vyhrála. Česká hráčka vyhrála dosud na gradslamových turnajích jediný zápas, letos na Australian Open. 

Vypadly i Zuzana Ondrášková a Renata Voráčová, které také neuhrály v prvním kole ani set stejně jako Klára Zakopalová. Finalistka z Kodaně ani posedmé v kariéře nepřešla na grandslamovém US Open první kolo, tentokrát prohrála s Virginií Razzanovou z Francie 3-6 2-6. 

Napodobit Kvitovou může v úterý ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou čeká Maria Kirilenková, Iveta Benešová nebo národní jednička Lucie Šafářová.

Clijstersová měla drobné problémy
První ze sedmi překážek na cestě za obhájením titulu úspěšně překročila Kim Clijstersová. Belgičanka nejprve nadělila Gretě Arnové 'kanára', v druhém setu však prohrávala už 0-4. Nakonec ale vývoj dějství obrátila a zvítezila 6-0 7-5.

Ve druhém kole turnaje ve Flushing Meadows je už vítězka Roland Garros Francesca Schiavoneová. Italka po dvou porážkách v řadě smetla Japonku Moritaovou za pouhých 57 minut 6-1 6-0.

Skončila naopak někdejší světová jednička Dinara Safinová z Ruska, která po dlouhodobém výpadku formy podlehla Slovence Daniele Hantuchové 3-6 4-6.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (30. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (27-ČR) - Hradecká (ČR) 6-4 7-5
Szavayová (Maď.) - Záhlavová (ČR) 6-0 6-2
Pironkovová (32-Bulh.) - Voráčová (ČR) 6-3 6-4
Bammerová (Rak.) - Ondrášková (ČR) 7-5 6-0
Razzanová (Fr.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-2
Clijstersová (2-Belg.) - Arnová (Maď.) 6-0 7-5
V. Williamsová (3-USA) - Vinciová (It.) 6-4 6-1
Stosurová (5-Austr.) - Vesninová (Rus.) 3-6 7-6(2) 6-1
Schiavoneová (6-It.) - Moritaová (Jap.) 6-1 6-0
Dementěvová (12-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-2
Peerová (16-Izr.) - Kostaničová-Tošičová (Chorv.) 6-4 7-5
Pavljučenkovová (20-Rus.) - Barroisová (Něm.) 6-4 6-1
Azarenková (10-Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6-0 5-7 6-1
Bartoliová (13-Fr.) - Gallovitsová (Rum.) 6-3 6-2
Pennettaová (19-It.) - Falconiová (USA) 6-2 6-1
Čeng Ťie (21-Čína) - Bacsinszká (Švýc.) 7-6(0) 7-6(1)
Hantuchová (24-SR) - Safinová (Rus.) 6-3 6-4 
Klejbanovová (28-Rus.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(4) 6-2
A. Bondarenková (29-Ukr.) - Duševinová (Rus.) 6-0 5-7 6-4
Minellaová (Luc.) - Hercogová (Slovin.) 6-4 7-5
Dulková (Arg.) - Kerberová (Něm.) 6-3 6-1
Peersová (Austr.) - Wozniaková (Kan.) 6-0 6-1
Oudinová (USA) - Savčuková (Ukr.) 6-3 6-0
Baltachaová (Brit.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-2
Camerinová (It.) - Fergusonová (Austr.) 6-4 6-0
Erraniová (It.) - Garbinová (It.) 7-6(4) 7-5
Rodionovová (Austr.) - Jovanovská (Srb.) 7-5 6-4
Mirzaová (Indie) - Larcher de Britová (Portug.) 6-3 6-2
Ivanovičová (Srb.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-2
Kingová - McHaleová (USA) 6-3 0-6 6-1
Parmentierová (Fr.) - Briantiová (It.) 4-6 6-3 7-5
Marinová (Kan.) - Pervaková (Rus.) 6-4 4-6 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
BooOoo
bylo to více než očekávatelné, ale Kláře jsem určitě věřil .. teď, když Petra vyhrála tak ji to může dát trochu sebevědomí a obhájit tak OF .. zbývající hráčky Šafářová, Benešová a Strýcová .. tak Lucka má více než velkou šanci postoupit, Iveta určitě taky ale Bára nemá co ztratit .. proti Kirilenko moc velkou šanci nemá, ale přijemně překvapit určitě může ..
Reagovat
smazaný uživatel
no snad nepřekvapí:-) Lucka a Iveta to snad ale zvládnou:-) dnešní den bude hodně zajímavej... Groth vs Sharapova, Troick vs Djokovic... a další..
Reagovat
smazaný uživatel
No konecne, i kdyz na ukor nasi hracky. Ale zase v zaveru zapas ukoncila az na druhy pokus.Asi byly nervozni obe a Lucka vic. ¨Tak snad se blyska na lepsi casy. Ostatni nase hracky me zklamaly, hlavne Klara. Verila jsem, ze to zvladne. Vzdyt Virginie mam pocit ted dlouho nehrala. Zpocatku si dvakrat vzaly podani, Klara mela sanci 2xpotvrdit break,ale pak to slo moc rychle, Uz jsem to nesledovala, bylo tech zapasu moc najednou a v tu chvili zajimavejsích, bohuzel.
Reagovat
majkl005
jj :-( taky sem boužel Kláře věřil...njn co se dá dělat...
Reagovat
kohlik
škoda Kláry co se dá dělat
Reagovat
majkl005
vždyť ještě hraje Beneška s Šafářka !
Reagovat
majkl005
oprava: Beneška a Šafářka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist