Kvitová už počtvrté v řadě nestačila na Bartyovou, finále Australian Open neobhájí

28. 1. 2020, 02:45
Aktuality 320
AUSTRALIAN OPEN - Petra Kvitová loňské finále na Australian Open neobhájí. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře prohrála čtvrtfinálovou reprízu se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a nestačila na ni už počtvrté v řadě. Vítězka loňského French Open Bartyová se tak na domácím grandslamu poprvé dostala do semifinále. O druhé kariérní finále na podnicích velké čtyřky zabojuje proti Sofii Keninové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová si loni na Australian Open zahrála své třetí kariérní grandslamové finále, v němž nestačila na Naomi Ósakaovou a svou sbírku grandslamových trofejí nerozšířila.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka, která letošní sezonu odstartovala semifinálovou účastí v Brisbane a posléze se odhlásila z Adelaide, za obhajobou loňského finále dlouho kráčela úspěšně. Bez ztráty setu si poradila s krajankou Kateřinou Siniakovou, Paulou Badosaovou i se 12 zápasů neporaženou Jekatěrinou Alexandrovovou a v osmifinále otočila souboj s nebezpečnou Marií Sakkariovou.

Další výhru už ale světová osmička nepřidala. V repríze loňského čtvrtfinále neuspěla proti Ashleigh Bartyové. Se světovou jedničkou tentokrát prohrála 6-7(6) 2-6 a na domácí naději nestačila už počtvrté v řadě.

Kvitová měla v nervózním více než hodinovém úvodním dějství nespočet šancí. Po skončení třetího gamu se jako první radovala z brejku, o něj však ihned přišla. V dalším průběhu měla celkem osm brejkbolů, v sedmé hře dokonce disponovala vedením 40-0 a měla pět možností Bartyové sebrat servis, ale ani jednu z těchto osmi příležitostí neproměnila a rozhodnout musel tie-break. V něm česká tenistka nevyužila setbol a nakonec zkrácenou hru poměrem 6-8 ztratila.

Ve druhé sadě už měla jasně navrch domácí hráčka. Bartyová vyhrála těsný úvodní game, šla do vedení setu a brejku, což ji výrazně uklidnilo. Poté začala Kvitovou přehrávat a vedla už 4-0. Kvitová se poté ještě vzchopila a snížila na 2-4, ovšem Bartyové se povedl další brejk a na první pokus utkání dopodávala, zakončila jej svým pátým esem.

"Se světovou jedničkou jsem hrála vyrovnaný první set a mohla jsem ho vyhrát. Bylo to opravdu o pár míčích. Tak dobrý tie-break jsem neodehrála hodně dlouho, což mrzí o to víc. Myslím, že to rozhodlo. Byl to těžký zápas, mohlo to být i finále grandslamu," řekla Kvitová novinářům v Melbourne.

Bartyová odehrála své třetí grandslamové čtvrtfinále a podruhé se dostala do další fáze turnaje. Když se jí to loni na French Open povedlo poprvé, tak si došla pro titul. Navíc se stala první domácí semifinalistkou Australian Open od roku 1984 (Wendy Turnbullová) a poprvé v kariéře na grandslamech vyřadila členku Top 10 (bilance 1-5).

"Petra je v mých očích skvělá soupeřka. Vždy ze sebe vydá to nejlepší a bez ohledu na výsledek, jestli vyhraje nebo prohraje, tak má úsměv na tváři. Miluji zápasy s ní," řekla Bartyová na kurtu a dodala: "Věděla jsem, že musím hrát naprosto dokonale, což mi vyšlo. První set byl klíčový. Petra odehrála dobrý zápas."

Bartyovou v semifinále čeká Sofia Keninová, která na letošním Australian Open podruhé vylepšila své grandslamové maximum. Jednadvacetiletá Američanka přehrála 6-4 6-4 první arabskou čtvrtfinalistku grandslamu Ons Džabúrovou a jako první postoupila mezi nejlepší kvarteto. Pokud porazí i Bartyovou, poprvé se objeví v elitní desítce žebříčku a vytlačí z ní Kvitovou.

"Už dlouho cítím, že můj tenis je na vysoké úrovni. Jsem moc šťastná, že jsem to tady v Melbourne dokázala prodat v postup do semifinále a věřím, že ani tím to pro mě nemusí končit," prohlásila sebevědomá Keninová.

Druhá polovina čtvrtfinálových soubojů je na programu ve středu. O postup budou bojovat Anett Kontaveitová se Simonou Halepovou a Garbiñe Muguruzaová s Anastasií Pavljučenkovovou.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
úterní výsledky (28. 1. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (7-ČR) 7-6(6) 6-2
Keninová (14-USA) - Džabúrová (Tun.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

320
Přidat komentář
Cico93
Škoda...
Petra je fajn žena.
Reagovat
FulnekUltras
ešte raz jej to až na vrchol určite vyjde
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11149--fruhvirtova-sni-o-juniorskem-grandslamu-start-mezi-zenami-mam-presny-turnajovy-plan-naznacila
Reagovat
misa
Mohla by dostat WC do Prahy.
Reagovat
smazaný uživatel
To je celkem pravděpodobný.
Reagovat
com
a ted uz neni komu fandit :(
Reagovat
tommr
ještě jsou tu naštěstí debly kde už máme jistou účast ve finále a Krejčíková má dobře rozehranej i mix ...
Reagovat
jirkaS
Slováci maj zástupce v deblu a daj
aspoň záznam na STV2, ČT s Češkami nic :-(
Reagovat
tommr
aspoň to deblový finále by ČT určitě koupit měla ...
Reagovat
jirkaS
uvidíme, moc tomu nedávám
Reagovat
Grape
To ti ještě nikdo neřekl, že můžeš zahraničním tenistkám fandit, i když zrovna nehrají proti Petře?
Reagovat
EllNino
Má ale před sebou silnou slajzbábu Pavljučenkovou, která někdy hraje podobně jako Niculescu.

co to má jako být? :D nepleteš si ultraofenzivní Nasťu s někým jiným?
Reagovat
Nola
turista si zase ujel :D
Reagovat
Hector21
od tý doby, co jí trénuje Sumyk, tak je to učiněná niculescublesku....
Reagovat
misa
:)
Reagovat
blixa
Že von chce taky Nastěnku za ženu ???!!! ;-)
Reagovat
LukasH
Troufám si říct, že zápas rozhodlo to, že se hrálo odpoledne na slunci. Pro Petru je to to nejhorší možný. Už když před pár lety vypadávala v prvních kolech, jsem si říkal, že to tam pro ni moc nevidím. Loni měla štěstí, že hrála večer a v SF se zatáhla střecha. A okamžitě byl ten rozdíl znát. Teď v rozhovoru o tom mluví. Jedním dechem dodává, že podmínky jsou pro obě stejný. To jo, ale víme, jak se s tím Petra pere a Ash je přece jen jinej typ, je na to zvyklá.
Jako velký pozitivum vidím, že snad už přestala zamrzat v prvních kolech na GS.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - i kdyby včera Peťa první set urvala, bylo by to ještě velmi těžké
Reagovat
Pavol
Škoda toho setbolu pri vlastnom podaní. Inak hlavne že sme zdraví.
Reagovat
EllNino
ona neměla setbol při vlastním ale ...
Reagovat
tommr
vyřazením Petry pro mě letošní ročník AO v podstatě skončil. Na zbývající zápasy rozhodně vstávat uprostřed noci nebudu a tak se aspoň zase po dlouhý době pořádně vyspím ...
Z těch hráček co zbývají přeju titul jednoznačně nejvíc Pavlyuchenkový. Nevadila by mi ale ani Keninová nebo Kontaveitová. Hlavně at to nevyhraje slajzbába ...
Reagovat
cabuna
Mám to stejně ...po měsíci půjdu normálně spát .Titul přeji Anet a nebo Pavlyuchenkový .
Reagovat
Drzymalski
Máš něco proti slajzu? V tenisu je důležité trefit do kurtu o jeden balon více než soupeř. A to Ashley umí v současné chvíli nejlíp na světě. Není to tenistka formátu Martiny, Stefi nebo Sereny, ale využívá krize elity tak co? Já ji přeju titul. Je skromná a po kdejakém wineru neječí jak Viktorka u splavu...
Reagovat
slacker
Skromna? Nekdo kdo zacne opkovat porazet nase hracky nemuze byt skromny, je to "legitimni" terc k likvidaci, jako Sulejmani
Reagovat
FulnekUltras
ty jsi snad musel podržet Pompeovi ;-)
Reagovat
Jan
Měl jsem takový pocit před zápasem, i když jsem si říkal, třeba Petra vyhraje, ale nestalo se. Tak zase příště další pokus.
Reagovat
tmora
Teď koukám na záznam , v Petra v I setu nehrála vůbec špatně na to ze ji nešel servis. Vůbec to nebylo spatny, samozřejmě nevyužila chyb, ale podle me odešla fyzicky. Nevím co se přesně stalo, ale bylo vidět ke konci sady ze už nemůže fyzicky. 90% horko.
Reagovat
Alien
Kde se to nechá dohledat ze záznamu? Děkuji.
Reagovat
Drzymalski
O2 TV....zpětné shlédnutí.
Reagovat
tmora
Eurosport - horizon.tv
Reagovat
Fandina
Eurosportplayer, Skylink zpětně týden.
Reagovat
Alien
Všem děkuji: Bohužel nemám!
Reagovat
Fandina
Ale mám to i tady, někdy to jde do druhého dne zpětně přehrát. Já to tam mám.

https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=1072256
Reagovat
Drzymalski
Vysoká hra nízké úrovně. Hlavně v první sadě to byl co do kvality z obou stran docela špatný tenis. Bartyová bez prvního servisu, se školáckými chybami od základní čáry. Kvitová byla herně o něco lepší a set si zasloužila vyhrát. Už v koncovce setu se Barty vrátilo podání a hlavně ji drželo skoro až do konce špílu. Suma sumárum dramatický náboj tomu nechyběl ale od světové jedničky a hračky TOP 10 bych očekával víc.
Reagovat
pepin
Je tady spousta různých komentářů, a musím dodat, že některé úplně mimo tenisovou mísu, ale kdo opravdu dnešní zápas viděl a aspoň trochu ví něco o tenise tak velice správně napsal, že bez servisu se prostě nedá vyhrát a nebo musí stát na druhé straně tenisový začátečník. Máme možnost vidět spoustu ženských zápasů, ale podání Petry je jedním z nejméně účiným. Příklad dneška to potvrdil a dokonce to neopomenul zdůraznit i komentátor zápasu. Naprosto minimáloně funkční první podání, kterým si dnes pomohla opravdu jen ve vyjímečných případech, jaký rozdíl od soupeřky. Apochopitelně se od toho odvíjí i další průběh hry. Pokud Petře podání funguje, a určitě to není konzistentní, tak mají zápasy úplně jiný jednodušší průběh protože její neuvěřitelná nátlaková hra bez dlouhých výměn nemá konkurenci. Škoda, další soupeřky by byly určitě hratelné.
Reagovat
slacker
jo s tio podanim to pekne posrala, temer pokazde kdyz byla na leve strane tak prvnim podanim se nesnazila trefovat lajny nebo ruzky ale vsechno bezpecne pul metru pre cary. PROC ?
Reagovat
Petr_Fisk
Ash je pro Petru těžká soupeřka nejen slajzy a pestřejší hrou, ale také pohybem a především hlavou. Vyzrála a kazí poměrně málo a především se nesesype. Je jak buldoček, který se zakousne a nepustí. Dnes v prvním setu do toho dala Petra všechno a když to o chloupek nestačilo, tak postupně rezignovala. A v tom je ten rozdíl. Ashley prohraje poměrně často první set, ale vůbec nic to neznamená a právě naopak se "zatne", soustředí a hraje ještě lépe.
Reagovat
drabona
měla v prvním setu spoustu šancí jak ho vyhrát, nepovedlo se. Barty se pak uklidnila a začala hrát svou hru a bylo rozhodnuto. Je to sport, příště bude líp.
Reagovat
Torn
Tak zápas asi zase ze záznamu, podle skóre trochu jako finále Kája vs Ash v Miami. Pro Petru ČF určitě dobrá vizitka, leč tedy díky loňskému finále příjde o dost bodů jako Kája. Letos jdou holky v opačném gardu. Petra SF, ČF a Kája titul a 3. kolo.

Co se týče dalších GS, tak se obávám, že ani jedna se na FO úplně neprosadí a z W má Petra deku z tlaku a Kája je tam víc mimo než kdekoliv jinde. Hádám, že jestli se jedna z nich prosadí, tak asi na USO a tam aktuálně věřím víc Petře.

A ke zbytku AO. Osobně doufám, že to tam tedy vyhraje Ash nebo Simona, protože ostatní hráčky by byly jinak do SF či F pro naše hráčky docela hratelné.
Reagovat
tommr
Petře po dnešním vypadnutí z AO hrozí i vypadnutí z top-10 v žebříčku. Z desítky jí můžou vytlačit Keninová (pokud postoupí do finále) a Kontaveitová (pokud získá titul) ...
I kdyby si ale 10.místo udržela tak se její horší postavení v žebříčku promítne v tom, že na větších turnajích ted nebude nasazovaná mezi první osmičkou a hrozí jí tudíž, že ty nejsilnější soupeřky bude potkávat už v osmifinále ...
Reagovat
peggy
Nevím proč se říká slečně Kvitova lvice,toto zvíře přemýšlí.Prasky ji také nepomohli a australance to snad nedala,druhý set na to vypadal.Jo pomalu se blíží konec tak co???
Reagovat
Drzymalski
Protože Vaněk.
Reagovat
Hector21
Ash, ty potvoro jedna jakási :(
Reagovat
Petr_Fisk
Hrozná nadávka...:)
Reagovat
Grape
Škoda Petry. Dnes byla Ash k poražení.
Celkově to ale od ní byl celkem dobrý turnaj, který nějak nenadchl, ale zklamání to taky není. Petra si odehrála svůj standart.
Je fajn, že jsme se zase dozvěděli, že Petra opět propásla svoji poslední šanci a že tak dobrý los už nikdy mít nebude. Mám pocit že to čtu už asi po čtyřstašedesátédruhé. Ještěže její soupeřkou byla dnes světová jednička, tudíž aspoň nešlo o ostudnou prohru. Aspoň tady je svět ještě v pořádku.
Nejsem ale úplně přesvědčen, že Ash získá titul, byť bych jí jej doma přál. Sofii by asi dát měla, ale v té druhé půlce jsou hráčky s dost dobrou formou. Garbine, Simona... No pozitivní je, že už tam není nikdo komu bych ten titul nepřál, takže hlavně dobrému tenisu zdar.
Reagovat
Frick
Jak se vám pozdává ten komentátor, co komentoval tu druhou půlku Petřina zápasu?
Reagovat
Drzymalski
Já si ztlumil zvuk na minimum. Slyšel jsem jak mluví ale ne co říká. Trošku chybí zvuky z kurtu, ale ten klid od moudrých keců je boží. Mě ale nejvíc jeduje ten expert co tam dochází o víkendech. Nevím jak se jmenuje ale plácá tam samé békárny. Protože o pauzách jdou reklamy má tendenci diváka zahrnout mluveným slovem během hry.
Reagovat
mahycek
Petra nevyužívá BB, ani servis není jistý, prohrála si to
sama. Není co řešit.
Reagovat
Tiebraker
Petulka jeste nema dolecenou pacinku. Kdyz je holt blba hlava, trpi cele telo.
Reagovat
Grape
Vlastní zkušenost?
Reagovat
Frick
mělo to zůstat u ledu. Pachatel nenalezen.
Reagovat
EllNino
ty jí hlavně ani nikdy nefandil :) pamatuju si, jak jsi tu psal, že se snažíš jí fandit, ale nejde ti to :))

tak to teď nesváděj na Vondru Žondru :D
Reagovat
Frick
To je něco jinýho. Tenkrát jsem na ní byl naštvanej kvůli Lucce. Teď mne děsí, že by vědomě poslala do basy na 8,5 roku člověka, co jí nepřepadl. jestli ji vůbec někdo přepadl
Reagovat
EllNino
pokud si tohle vážně myslíš, tak se divím, že už nejsi někde zavřenej sám
Reagovat
Fandina
On je zavřený, ve svých myšlenkách. Neuvažuje logicky. Je nedůvěřivý.
Reagovat
Frick
Takže si mám myslet, že Žondra (který se v minulosti neštítil surově přepadávat důchodce - byť je možné, že samotné svazování atp. prováděli kumpáni) se chtěl na Petře napakovat, ač známá firma, nechrání si totožnost a když následkem rubanice začne téct Petře krev z ruky, tak se v ten raz přestane zajímat o nějaký šperky, kabelku, mobil a stačí mu, že mu Petra dá 10 000? To by ani v tý nejstupidnější kriminálce neuspělo!
Reagovat
Frick
Upřímně - fakt se ti tahle storka, kterou jsme krmeni, zdá logická?
Reagovat
Fandina
Logické je to, že někdo přišel někoho vykrást a přitom došlo ke zranění. Všechno ostatní jsou spekulace.
Reagovat
d@ve
Buďto seš tak hloupej nebo jsi prostě troll. ;)
Reagovat
tommr
je to kombinace obojího. Škoda, že se tu najde vždycky někdo kdo na ty jeho šílený slinty reaguje ...
Reagovat
bIbec
jo, to jo. Já vždycky když vidím fricka a ty jeho referáty o Žondrovi, tak roluju diskuzí dál. To se nedá číst.
Reagovat
bIbec
vlastně ani nevím, kam s tím pátráním postoupil dál. Fakt na to nemám sílu to číst už relativně dlouhou dobu.
Reagovat
Grape
Jo, nevím co to do mě dnes zase vjelo, že jsem na něj reagoval. Sypu si popel na hlavu.
No vlastně jsem chtěl slyšet nějaké zdůvodnění, proč by si to Petra celé vymýšlela. :D A nic moc teda.
Reagovat
Frick
Takže ta storka, jak je nám předhozena, se ti zdá plně logická? Zdá se ti, že takhle by se mohl chovat příčetný a vcelku inteligentní člověk s tužbou po majetkovém prospěchu a s vědomím toho, že je známou firmou?
Reagovat
Fandina
Ano, je to logické, šel krást a přitom se to a to přihodilo.
Reagovat
Grape
Fricku, my víme že už Petře nefandíš. Řekl jsi nám to už asi 150krát.Vážně potřebuješ být tak moc středem pozornosti, že ti to stojí za to dělat ze sebe čím dál většího tragéda?
A mimochodem, jak tady neustále meleš nějaké teorie o tom, že snad Petru vůbec nikdo nepřepadl... Můžeš nějak rozumně vysvětlit, proč by si proboha Petra něco takového vymýšlela? Co by tím sledovala? Co tím vším získala?
Reagovat
Frick
Hele, to je samozřejmě velmi silný protichůdný tvrzení.

Mohlo tam dojít k nějaký afektu atp. Teoreticky potřeba se náhle vyhnout testum na doping.

Samozřejmě - VELICE divoký a nepříliš smyslně znějící terorie, na druhou stranu to, co je nám ofiko předkládáno, je taky stupidita.

Nemluvě o tom, že Žondra (osoba, kterou mělo být velmi lehké vypátrat), vypátrán nebyl až PČR svolá tiskovku (v 11/2017), jak udělala všechno možné i nemožné a nic! Aby v 5/2019 se náhle zjevil bytový ex-lupič, odpovídající popisu a přebývající přímo v Prostějově.

Netvrďte mi, že Petra hned po přepadení neviděla jeho fotku....
Reagovat
Fandina
Mně jednou někdo ukradl z kabelky 6 tisíc občanku řidičák a dvě platební karty. A když jsem šla na policii to ohlásit, tak jsem si nemohla ani vzpomenout ani na rodné číslo, jak jsem z toho byla vyřízená a to se mi nic nestalo, nikdo mě nezranil. Jak chceš od člověka v šoku chtít cokoli.
Reagovat
Frick
Tím "hned" jsem myslel řády dní.
Reagovat
Fandina
Ale na té podobizně, co pomohla vytvořit, tak tam si je podobný.
Jinak nevím, jen vím, že člověk je v šoku, když se mu něco takového stane a jedná všelijak. Jsou to stresové situace a mnohdy hledat tam logiku ani nejde. My jsme si nechali opravit komín od jednoho pána a on spadl ze střechy a zranil se. Samozřejmě jsme hned zavolali pomoc, já na něj hned dala přikrývku, ale vím, že jsem byla uplně vyřízená, šokovaná z té situace.
Reagovat
Grape
Naopak, kdyby šlo o konspiraci, tak Žondru (či někoho jiného) vypátrají hned, bylo by to připraveno i s obětním beránkem.
Kdybych připustil tvou verzi dopingu - tak vyhnout se testu na doping a případnému dvouletému zákazu tím, že ohrozím celou svoji kariéru se mi nezdá jako ten úplně nejlepší nápad.
Neříkám, že v té kauze působí všechno stoprocentně věrohodně, ale ty tvé teorie jsou ještě mnohem horší. Možná bys měl zvážit, že lidé nemusí vždy jednat logicky, zvlášť ve stresových situacích.
Reagovat
Frick
Hele, samozřejmě, že i tohle je pravda. Mohlo by tam jít o nějaký soupeření různejch složek PČR, co my víme.

Černošek velký zvíře, tohle je otec Žondrový expřítelkyně se kterou končil vztah, když došlo k přepadení...
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/jaroslav-kralik-soud-poradenske-sluzby-obvineni-z-fiktivnich-sluzeb.A160920_2274390_olomouc-zpravy_stk

bůh ví, co se tam dělo a kdo měl na čem zájem
Reagovat
Frick
Chtělo by to aspoň jasněj důkaz, že tam Žondra byl. Máme Petřinu svědectví a nespolehlivý pachový stopy.

Proti tomu by měl bejt úspěšnej test na polygrafu a chování absolutně neodpovídající Žondrově profilu.

Plus záhadu (ne)přítomnosti jména na zvonkách
Reagovat
Fandina
Svědectví a pachové stopy jsou důkaz, že tam byl.
Zvonky jsou nepodstatné, protože teď tam od té doby nebydlí, jak to bylo předtím ví sama, kdy je označila a odznačila, nebo kdo to udělal místo ní.
Všechno ostatní je irelevantní.
Reagovat
Davor1
Ash super, v tom čase na priamom slnku bolo ťažké hrať nejaký top tenis, ale ten zápas zvládla hlavne v hlave skvele. Semifinále skvelý výsledok a proti Sofii bude jasná favoritka, ale Kenin sa stále zlepšuje a jej výhra by ma vôbec neprekvapila. Ash by to ale mala urvať skúsenosťami a hlavou.
Reagovat
misa
Sofia taky nemá s psychikou nějaké větší problémy, spíš naopak a loni Ash porazila v Torontu. Tak uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vstal jsem presne na MB. Takze jsem videl posledni vymenu. Kouknu tedy na TP, a vsechno jasne,....bez tommrovani nema Petra sanci...ikdyby hrala v modu robocopa, urcite by prisel blackout pred koncem...a....konec. Tezko si vysvetlit ten kolaps tommra, pritom forma na zacatku roku tu byla.

To je tak, jak se podcenuje slajs...:)

Petry skoda. Treba aby Garbinka to zvladla...jinak leva prava ma asi dalsi titul...
Reagovat
tommr
během AO nemám na nějaký komentování zápasů sílu ani chut. Ty zápasový časy jsou prostě zničující ... :(
Reagovat
FulnekUltras
stačilo pár krátkých vsuvek a byli jsme v sf ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja take ne, jen si privstanu driv do prace...
...te Petre ta Ash uz moc nejde. 4 prohra v rade, tohle uz pomalu bude mit v hlave. Potrebovala by s ni uz konecne vyhrat.
Reagovat
EllNino
To jo, navíc nad ní Petra vedla 4:0 na zápasy:) Ale mám pocit, že ty dvě porážky od Petry na domácí půdě v krátké době z loňska byly pro Ash prostě kulky přímo do srdce, Petra ji obrala o téměř vyhraný titul ze Sydney a následně ji ještě porazila na AO ve čtvrtfinále :) A to ji ještě předtím obrala o titul z Birminghamu

Od té doby jako by si Ash řekla, že s Petrou už prostě nikdy neprohraje :D
Reagovat
tommr
tahle černá série proher jde i za Vankem. Petra má zcela evidentně strašný problémy s těma slajzama a na to by jí měl dobrej trenér připravit ...
Reagovat
EllNino
na kurtu je to ale jen o Petře, trenér může poradit, ale zápas ti nevyhraje :)
Reagovat
Fandina
Souhlas. Hlavní zbraň Bárty jsou rotace a Petra už počtvrté na to dojela.
Reagovat
FulnekUltras
ve třiceti s celoživotně zažitýma placákama už se proti přirozené pestrosti těžko něco dělá - to je pořád nějaké hledání příčin, se kterými Peťa už stejně nic nenadělá - musí jít dál, a ono to jednou zase vyjde
Reagovat
FulnekUltras
jít dál a stavět na tom, co vždycky uměla a umí
Reagovat
Fandina
Petra umí přijít na kurt a sázet to tam na první dobrou. Nezdálo se mi, že by dneska tohle dělala.
Reagovat
FulnekUltras
tak byly tam trochu nervy - ale to i na druhé straně, takže tenhle aspekt se vlastně vyrušil - škoda prostě prvního setu
Reagovat
Fandina
Nejde o nervy, mluvím o tom, že s ní zbytečně vyměňovala.
Reagovat
FulnekUltras
tohle je laciné - zrovna tak se mohla rychle vyházet - odskoky od ash jsou často tak nepříjemné, že mlátit se do toho prostě nedá
Reagovat
Fandina
Nepsala jsem o mlácení, psala jsem o to, že měla víc útočit, nevyměňovat.
Reagovat
Fandina
A nemusíš se tak čílit, že to nevyšlo. Petra dneska nehrála dobře. Servis nic moc a celkově to nebylo ono.
Reagovat
Fandina
Hrála tak na 40 procent :-)).
Reagovat
Mr.Pink
S tak dobrymi copy ma problem kazda vyssi hracka
Reagovat
Pavlis
Petřino podání hapruje, to bylo patrné už v Brisbane s Nasťou. Dnes klasicky spousta nevyužitých příležitostí. Jenže i kdyby je dala, byly by to haluze. Pro Petru je ztráta času hrát delší výměny, jakkoli super jsou por oko. Prostě vždy v danou chvíli dala špatný úder, tím ty šance v prvním setu přišly vniveč. Ale ona tahala za kratší konec od začátku zápasu.

Barty je jednička právem, ale je to dáno okolnostmi, kdy krom ní tápou všechny ostatní. Petra potřebuje trénovat servis, ale to je provázáno psychikou, sluníčkem, trémou, napětím.. Ale co, čtvrtfinále je úspěch.
Reagovat
EllNino
Je to dáno taky faktem, že Petřina ruka už je dost opotřebovaná ...
Reagovat
FulnekUltras
a servisem trpí nejvíc - ten to ale dneska zásadně neovlivnil
Reagovat
Andrew89
Hodne lidi tu pise,ze si jde pro titul...no nejde, nevyhraje..sry
Reagovat
Kozoroh
Já nyní věřím Garbine, že to urve.
Reagovat
Aussie
Je tam několik možností. Také Kenin, Kontaveit... Myslím ale, že je Barty ustojí. Nevím, kde se to v ní vzalo? Jim Joyce, u něhož začínala, žádný skvělý kouč nebyl. Našeho syna jsme dokonce odtamtud vzali, ovšem naskytl se nám tehdy Derek Shroeder, který hrál Wimbledon 13x a koučova jihoafrické juniory, než se sem přestěhoval.
Reagovat
FulnekUltras
Ash je fyzicky všestranná - a to dělá hodně - podíl testosteronu myslím ještě v normě
Reagovat
Aussie
Testosteron tam také bezesporu je v poněkud větší míře. Ten ji také odvál na čas ke kriketu, stál za tím ale navíc i romantický zájem.
Reagovat
turista
Má ale před sebou silnou slajzbábu Pavljučenkovou, která někdy hraje podobně jako Niculescu.
Reagovat
EllNino
prosím? Nasťa hraje někdy jako Niculescu? :D
Reagovat
misa
Po deseti pivech jo.
Reagovat
misa
Mohla by skončit už příští zápas :)
Reagovat
misa
Přeju jí ještě nějaký velký titul. S postupujícím časem to bude díky zvětšujícímu se tlaku mladších stále těžší. Uvidíme... Povedený turnaj, prohrát se světovou jedničkou není žádná hrůza.
Reagovat
Mac
zadnej velkej titul uz nebude, ztratila potrebnou sebeduveru. ted uz mame jenom samé berdysky. jedina co by mohla nekdy neco udelat je podle me muchova, ale letos to zatim moc optimisticky nevypada...
Reagovat
EllNino
Takže po dvou nepovedených turnajích Muchová už nemůže myslet na lepší výsledky jo? :) Takhle to je
Reagovat
Mac
ale jo, rikam, ze podle me je jedina nadeje... akorat, ze letos moc dobre nezacala, pisu...
Reagovat
EllNino
podle mě teda dosáhnout kvality Petry a Karolíny, případně Lucky Šafi je celkem hodně těžké, tu laťku nasadily hodně vysoko všechny tři ... a Petra má ten horní level pořád ještě lepší než Muška, Markéta a spol., ostatně, to i Karolína
Reagovat
Mac
souhlas, ale po mentalni strance si zrejme delam iluze jen o musce...
Reagovat
EllNino
no Markéta má zatím daleko větší úspěchy
Reagovat
Mac
ja nevim, ale markete jsem nikdy moc neveril a i ted si myslim, ze tim finale na RG si uzila svoji 1/4 hodinu slavy a vic uz toho nebude... rad bych se pletl...
Reagovat
EllNino
tak u ní je problém zdraví, loni byla půl roku zdravá a výsledků měla jako máku, na každé turnaji minimálně čtvrtfinále, 3 finále ...

ale když pak půl roku nehraje, tak ten level samozřejmě spadne, kor po operacích
Reagovat
bIbec
no.. ta mentální stránka.. My ani nevíme, jakou tu mentální stránku vlastně Karolína má. Vždyť začíná první sezónu ve stovce. Bude obhajovat body, těžko říct, co to s ní udělá.
Reagovat
EllNino
přesně ... a jak je vidět, s novou rolí se ještě ani nestačila srovnat
Reagovat
Mac
prave proto pisu, ze si o ni jeste muzu delat iluze... ty ostatni vim na 100%, ze se drive ci pozdeji podelaji...
Reagovat
EllNino
i kdyby, trumfnout 2 GS, TM, 27 titulů WTA, navíc většina Premier a výše, to bude opravdu chtít hodně práce a myslím, že Muška na to nemá, respektive už jí je 23 ...

a nemá na to ani Markéta, a myslím, že dlouho žádná mít nebude, pokud ještě někdy vůbec, je to fakt hodně :)
Reagovat
tommr
obávám se, že tohle byla poslední šance a další už nepříjde. Takhle snadnej los už Petra na GS nikdy mít nebude. Vrátí se Andreescu a další hráčky ze špičky budou na příštích GS určitě hrát líp než na tomhle AO. Petra už na to nemá ani herně ani kondičně ...
Reagovat
EllNino
to samé jsi psal loni, že to byla poslední šance, přesně na tomhle turnaji :)
Reagovat
Mr.Pink
A to same bude psat pristi rok :)
Reagovat
tommr
a stalo se snad něco co by to moje tvrzení vyvrátilo? Petra se od tý doby finále GS ani nepřiblížila a bude to ještě horší ...
Reagovat
LukasH
Tak jasně, když se před dalším GS zranila.
Reagovat
EllNino
ty mě bavíš ... RG nehrála kvůli ruce, která ovlivnila Wimbledon a náaldně i US Open ... na prvním GS, kde měla ruku snad v pořádku, uhrála čtvrtfinále ... tolik asi k tomu "ani nepřiblížila" ...

Ani se k němu nepřiblížila Karolína, která na posledních čtyřech GS hrála jen dvě osmifinále a byla zdravotně fit, ale tam je problém jinde
Reagovat
tommr
já myslím, že problém mají obě a to naprosto stejnej. Na GS se v důležitých zápasech se silnějšíma soupeřkama nedokážou vybičovat k maximálnímu výkonu. A lepší už to s nima nejspíš nikdy nebude ...
Reagovat
EllNino
ano, mají s tím problém, ale nebudu dělat závěry, obě ještě budou mít dost příležitostí, a i kdyby už nikdy ani jedna GS nevyhrála, budu si tuhle dobu užívat ...
Reagovat
LukasH
Upřímně řečeno, Petra porazila na GS lepší hráčky naposled ve W 2011. Kromě vyhranýho W 2014 to byla na GS tragédie. Zlomilo se to loni na AO a snad to takhle vydrží. Pak je určitě větší šance na výhru než když pravidelně vypadávala v prvních třech kolech.
Reagovat
EllNino
je to tak :) Od loňského AO se mi zdá, že se na GS přestala tolik stresovat
Reagovat
FulnekUltras
vylízáš teda fakt brzo ;-)
Reagovat
LukasH
Ale no tak. A kdy na to Petra vlastně měla? Když prohrála s Kumkhum? Potřebuje zas akorát vyhrát těžkej zápas s lepší hráčkou, od toho zranění ruky se jí to nedaří. To se může zlomit.
Reagovat
tommr
a kdy to chce zlomit když nedokáže porazit ani slajzbábu, která je úplně z formy a nabídla jí dneska milión šancí?
Reagovat
EllNino
kdekoli panebože, končí snad dneska tenisová sezóna, nebo WTA zavírá krám a tenis už se nebude hrát nikdy? :) sleduješ tenis takovou dobu ...
Reagovat
tommr
na antuce nemá šanci, ve Wimbledonu se jí úplně přestalo dařit a do Ameriky ani nemusí jezdit. Takže další teoretická šance na zisk GS bude až příští AO a to už bude Petra zase o rok starší a konkurence zase o něco silnější ...
Reagovat
EllNino
Ok, tak v tom případě nemusíš sledovat tenis zase až do ledna ... ty jsi se vším vždycky hned hotov ... vždycky si vzpomenu na památnou prohru s Kumkhum :)))
Reagovat
Grape
Tady holt platí ono známé, že čím míň člověk dané věci rozumí, tím si je jistější ve svých názorech.. :-)
Reagovat
Fandina
Barty je z formy? Kdyby byla, tak dneska prohraje. Petra nehrála dobře, ale ono je to také tím, že Barty všechno vrátí a sama nehraje na riziko. Zápas se mi nelíbil, ale Barty tímhle stylem vyhrává.
Reagovat
tommr
a tobě se dneska výkon Bartyový líbil? Sice vyhrává, ale to není tím, že by soupeřky nějak přehrávala. Konkurence je prostě jen ještě horší ...
Reagovat
Fandina
Styl se mi nelíbí. Já mám radši útočné hráčky. Ale o to co se líbí mě nejde. Ona hraje tak, aby vyhrála a to se jí daří.
Reagovat
Fandina
Já jsem z obranářek měla slabost pro Caro, ona měla zvláštní cit na míč, dovedla zahrát dobře i když to nevypadalo. A proti Ash nepřevládaly rotace.
Reagovat
Mr.Pink
Ale Ash je utocna hracka se skvelou obranou a citem pro mic
Reagovat
Fandina
Spíš mi jde o techniku. Mám ráda přímé winery.
Reagovat
Mr.Pink
Ash je umi taky. A techniku ma prave vybornou, maloktera hracka se ji v tomhle muze rovnat
Reagovat
Fandina
Já přece vůbec neříkám, že Ash hraje špatně, naopak, hraje výborně, vyhrává. Já psala o tom, že mám radši útočnou ranařku.
Reagovat
EllNino
přesně .... a i kdyby se to nezlomilo :) tohle přece všichni vždycky chtěli ne, konzistentní Petru, bez velkých výsledkových výkyvů ...

Momentálně má Petra málokdy horší než čtvrtfinalovou účast, ustálila se, ale jak říkáš, chybí jí teď ten vyhraný zápas s topkou :)

Já myslím, že není nutný pořád takhle odepisovat, ostatně, sama Petra pozná, když už na to nebude mít
Reagovat
lvicek
Já nechápu to "snadnej los". Vždyť je to celkem jedno, kdo byl v prvním kole, když hned do čtvrtfinále chytla světovou jedničku. Myslím, že teda mohla mit rozhodně přijatelnější los, stačí se podívat, kdo hraje ta další čtvrtfinále...
Reagovat
tommr
losem je myšlena celá cesta až do případnýho finále nejen první kolo. Petře se cesta do finále krásně vyčistila vypadnutím Osakaový, Sereny, Keysový a dalších a současná Barty není žádná strachnahánějící jednička jako byly dřív Serena, Wozniacká, Kerberová nebo Halepová ...
Reagovat
lvicek
No tak strachnahanejici mozna neni, ale je to porad svetova jednicka a az tak moc lepe hrajicich hracek, ktere by ji mohly v QF ohrozit vic nez ona ted momentalne nevidim. Mohla ji mit klidne v semifinale nebo ve finale, ale chytla ji ve ctvrtfinale. Pak uz je celkem jedno, ze dal byly (nebo nebyly) lehke souperky. Mne naopak prislo celkem blby, ze ji zase znovu vylosovali Barty (ktera taky cestou do QF nevypadla). Kdyby dostala jinou nasazenou, tak by ji v tom QF vubec nemusela potkat.
Reagovat
tommr
Barty hrála kulový, Petra dvojitý. S tolika lacinejma chybama jako dneska předvedla Petra se prostě nedá vyhrát ani proti tak slabý soupeřce jakou byla dneska slajzbába ...
Nikdy bych nevěřil, že budu se slzou v oku vzpomínat na doby kralování Wozniacký. Sice hrála stejně hnusnej tenis jako Barty, ale aspoň to byla pěkná ženská a bylo na co se dívat ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Mr.Pink
Hnusnej tenis. Opet se zbytecne ztrapnujes
Reagovat
slacker
trapny je ze se prece jen dival ale zapomel tradicne tommrovat v prubehu zapasu
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))
Reagovat
Aussie
ale nestačilo to na Barty. Ta myslím prokázala, proč je světovou jedničkou. Skoro všechno vrátí...
Reagovat
Mac
pravda, vratila toho dost, ale hlavne se prokazala mentalni slabost kvitove. mela spoustu brejkbolu pri druhem podani a pouze jednou dala vitezny uder... navic se za nej asi zastydela, protoze hned nato dala sve podani barty zpet. te v celem gamu stacilo 2x prehodit sit...
Reagovat
GaelM
Na zápas proti světové jedničce měla Petra celkem dost šancí, první set mohla několikrát mít a zbytek zápasu by vypadal jinak. V tomhle směru žádný problém. QF není žádná ostuda.

Co už je horší, že Petra evidentně přestává fyzicky stíhat proti mladším hráčkám. Možná je to nějaká momentální indispozice která to zvýraznila, ale věk nezastavíš. Pořád může soupeřku vystřílet a pak je to jedno, ale obávám se, že zisk dalšího GS už takhle přestává být úplně reálný. V těch 7 zápasech se vždycky najde někdo, koho nevystřílí, kdo to bude tahat kondičně a pak přijdou problémy :(
Reagovat
EllNino
Jasně, GS už bude těžký, myslím, že Petru dost vyčerpalo to 4. kolo se Sakkari ...

Ale podle mě to dneska nebylo o fyzických silách, ale o tom, že prostě ten první prohraný set ji psychicky vyčerpal a pak nebylo kde brát ...

Kdyby ho vyhrála, určitě by se zabejčila víc
Reagovat
FulnekUltras
v TB se to lámalo - pak už to byla spíš psychika dole
Reagovat
d@ve
Tak Ash si jde pro GS titul. Kdo jiný by ji tam mohl zastavit? :)
Reagovat
tommr
možná Halepka pokud se Barty oproti dnešku nějak zásadně nezlepší ...
Reagovat
Kozoroh
Anebo Muguruzaová. Ta evidentně opět najela na tu správnou vlnu.
Reagovat
EllNino
Tak moc to mrzí ...

S odstupem to budeme určitě hodnotit pozitivně, ale prostě ten první set měl být její

I tak dobrý turnaj, ukázala, že na to pořád má, že prohrála se světovou jedničkou není ostuda, první set naprosto klíčový, rozhodlo pár chyb a taky trochu štěstí

Australani udělali vše pro to, aby měla Ash co nejlepší podmínky, sluníčko do nadhozu, teplo atd., poučili se z loňského roku, kdy měla ideální podmínky (ne úplná noc) Peťa

Nevadí, jede se dál
Reagovat
FulnekUltras
bylo to celkově vynikajicí a nečekané. A bude ještě líp. Cítím finále Kontaveit-Kenin.
Reagovat
Blondie
Ash / Simona
Reagovat
d@ve
Ash/Garbi?e
Reagovat
Andrew89
Nevyuzite prilezitosti,Barty stesti kdy kolikrat nevedela ani jak si udrzela podani. Ted to tu bude Petra schytavat, ale alespon uhrala CF a nehrala na 30-40%
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - nechala tam tradičně všechno
Reagovat
tommr
no já bych řek, že Petra umí hrát o mnoho líp než dneska předvedla takže ty procenta se nebudou o moc lišit ...
Reagovat
Fandina
Přesně, dneska hrála Petra hodně blbě.
Reagovat
FulnekUltras
kdyby dotáhla první set, bylo to celé úplně jinde
Reagovat
smazaný uživatel
co Lavičková?
Reagovat
Fandina
Ze začátku to vypadalo dobře, ale pak ji Kasintseva přetlačila. Byla vzhledově silnější a herně razantnější.
Reagovat
smazaný uživatel
utrpení končí
Reagovat
slacker
halzbaba se nehoraznym ststim proti pani errorove
Reagovat
Kozoroh
Neuvěřitelná zaujatost, bez uznání soupeřky, no jo.
Reagovat
Fandina
Škoda, dneska to bylo tak na 20 procent.
Reagovat
Blondie
Ash zaslouženě, měla odpověď na všechno :) gratulace!
Pro Peti zápas, na který raději zapomenout - spousta BB šancí, dokonce neproměněný SB...
Ale QF moc fajn výsledek.

Vyhraj to tam celé, Ash!
Reagovat
FulnekUltras
vypadá to na celkem klidný konec

kdo by ale před AO věřil, že Peťa dojde do čf?

těšme se na jaro a další šance - v tenisu je jich naštěstí dost
Reagovat
Fandina
A kdo umí sledovat víc zápasů najednou, tak si může po deblu přepnout na Lavickovou proti Jimenez Kasintseva.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
EllNino
bože
Reagovat
Jon61
Je to zmar. :(
Reagovat
smazaný uživatel
+1 je a jakej
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by si Barty povodila, ale
Reagovat
smazaný uživatel
zakončuje dvojchybou-co dodat-porazila se sama
Reagovat
misa
Jeden brejk je smazaný, teď udržet servis.
Reagovat
misa
tak ne
Reagovat
FulnekUltras
ZABER JEŠTĚ PETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
ipko
velký špatný
Reagovat
smazaný uživatel
Strýčková, Hsieh bez zaváhání
Reagovat
EllNino
Myslím, že momentum se lámalo, jak Ash vyhaluzila ten míček na 3:3 v TB, tam Petra spadla levelem o dost dolů :/
Reagovat
FulnekUltras
ještě bylo 6:6, ale pak blbá strana

klokani organizačně ovlivnili co mohli - a uvidíme, zda jim to karma nevrátí ještě tento týden
Reagovat
Mac
lamalo se to vickrat. nejprve kdyz kvitka brejkla a okamzite na to odevzdala zadarmo svuj servis. pak jeste 2x byla velka rvacka o barty podani. celkove 4x si petra mohla jit pro set a misto toho se popo...
Reagovat
slacker
lamalo se to uz kdyz nepotvrdila vedeni 3:1 a prohrala cistou vyhazenou hrou na servisu
Reagovat
Mac
dyt to pisu...
Reagovat
mahycek
Teď vyhrát servis a v zápětí její a možné bude zpět.
Mít, ale v hlavě, že je 1 set pryč, to je srážející.
Reagovat
Dobry-den
Když už nic, tak aspoň toho kanára bych jí přál, aby neletěla z Austrálie s prázdnou.

Jinak samozřejmě gratulka, jak jinak. :-)
Reagovat
FulnekUltras
osobně jsem rád, že - jak to vypadá - už nemá zásadní potíže s tím natrženým předloktím - na jaře se ještě můžou dít věci
Reagovat
smazaný uživatel
chtělo by to kanára
Reagovat
Blondie
Nevím, Peti to asi do třetího nedostane - a Ash je moc dobrá, než aby dostala 0:6 :)
Reagovat
smazaný uživatel
není
Reagovat
Jon61
Tak ten nebude, ale to je slabá náplast.
Reagovat
mahycek
Ach jo, když nevyužívá šance ? Dalo se to čekat, že přijde
trest. I když taky takový stav už obrátila.
Reagovat
Fandina
KrejSi porazily Dabrowski Ostapenko ve třetím 6:3. Gratulkaaaaaaaa!!!
Reagovat
EllNino
jak teď můžeš otravovat s deblem, to fakt nechápu :D
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
misa
Tak tenhle komentář vypovídá o prestiži čtyřhry vše :
Reagovat
misa
¨:)
Reagovat
Fandina
Spíš o trapnosti Ell ...
Reagovat
Blondie
díky za info, alespoň něco milého :D
Reagovat
Blondie
Tak asi hotovo, no :) škoda těch šancí, obrovská škoda.
Reagovat
Mac
na ty siti dnes dala snad jenom jednu obstojnou volej... pritom takova velka holka...
Reagovat
FulnekUltras
nemá to v krvi - ještě generace BL
Reagovat
farr
Finito totali, tohle byl hřebíček. Jdu radši spát. Ale i tak ďíky Peťo QF s momentální formou slušný uspěch.
Reagovat
FulnekUltras
tak už se uklidníme, Peti - maximálně můžeš prohrát

POOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ DO NÍ JEŠTĚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Andrew89
Vubec nema Barty stesti :D
Reagovat
smazaný uživatel
začátek famozní
v podstatě na ní má, ale konec se blíží
Reagovat
farr
Nechci sýčkovat, ale jeden poznatek je naprosto zřejmý. Je to ohran? kliš?, ale pravdivé kde ty loňské sněhy jsou. Petra loni demolovala jednu soupeřku za druhou excelentním servisem a od toho se pak odvíjí vše. Se Sakkari i s Barty servis špatný. Nechápu, že loni to neustále zmiňované slunce vadilo až v semifinále kde ale bylo díky němu asi 40°C.
Reagovat
EllNino
loni taky všechny zápasy hrála celkem pozdě, ty sýčku, kdy už žádné slunce nesvítilo :D
Reagovat
Andrew89
Loni hrala skoro vse pozde
Reagovat
Blondie
Peťa bohužel hodně dole. Co se dá dělat, QF dobrý :)
Reagovat
Fandina
A KrejSi mají druhý set, tam hrály výborně, ale teď je to zase hodně vyrovnané 4:3.
Reagovat
FulnekUltras
kde je kwa tommr? to je zločin!!! ;-)
Reagovat
EllNino
Teď už je to v pytli bohužel
Reagovat
Blondie
:(
Reagovat
EllNino
to není možný, jakou má dneska smulu :(
Reagovat
FulnekUltras
TB byl jazýček
Reagovat
slacker
takove chyby :-(
Reagovat
d@ve
Škoda. Ten SB zamrzí.. :(
Reagovat
Blondie
Trest za neproměněné šance, no :(
Ash si pro to šla.
Ale ještě se hraje :)
Reagovat
Andrew89
To nevim pro co si sla teda, ale vyhra to nebyla
Reagovat
farr
Přesně Barty hrala v 1. setu naprostý kulový. I díky její absolutní bezzubosti na příjmu to Petra dotáhla přes 2.servis do TB. Kde měla Peťa smůlu...Bohužel
Reagovat
FulnekUltras
zatím totéž co se sakkari
Reagovat
FulnekUltras
připrav v klidu koš
Reagovat
Blondie
Jako já bych byla ráda, ale nevěřím :(
Reagovat
Mac
tak barty se muze uklidnit, kvitka jakoukoliv prilezitost jit dopredu okamzite zazdi....
Reagovat
Ela-fon-isi
Péťa se naprogramovala na prohru. :-)
Reagovat
Fandina
Doufám, že Petra ve druhém setu zpřesní hru.
Reagovat
farr
Šílená kvalita hry, Šlajzčůza s klikou jak od blázince první set. Petra je nervní tak snad to z ní spadne jako v zápase se Sakkari. Barty nemá co nabídnout krom slajzu a prvniho podaní. Je to jako vždy o Petře...
Reagovat
FulnekUltras
zkus si tam na tu stranu dál od kamery stoupnout - hraje se o to, která z holek právě TAM uhraje víc
Reagovat
Kozoroh
Děláš si legraci?!? Bartyová velmi dobře četla hru Kvitové a skvěle bránila.
Reagovat
Jabadu
Šance byly, ale žádné překvápko se nekoná. Barty to letos vyhraje. I když hraje blbě, její univerzálnost jí stačí.
Reagovat
FulnekUltras
nervy mají obě - obrovská škoda té Petiny pásky, kdy to pak v TB bylo 3:3 místo 4:2
Reagovat
Kozoroh
Kvitová to přehání s razancí returnů, spoustu brejkbolů tím zahodila. Ash získala první set, protože je trpělivější hráčkou na kurtu.
Reagovat
FulnekUltras
faktický rozdíl je jeden mikrochloupek

jedeme dál, POOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Andrew89
Mela x sanci dobre...ale jako co za stesti na Barty to nechapu proste
Reagovat
Andrew89
Ma Barty
Reagovat
Kozoroh
To nebylo štěstí, ale výborná obrana Ash a hra nervů.
Reagovat
misa
Na setbol Petry trefila snad dvě čáry.
Reagovat
Davor1
To nebol setbal, to bolo už pri 6-6
Reagovat
misa
Máš pravdu, pustil jsem si to teď znova. Dík za opravu.
Reagovat
Kozoroh
No a co? Zahrála nejlepší údery v okamžicích, kdy to nejvíc potřebovala. Toto odděluje ty nejlepší od zbytku herního pole.

Ta česká mentalita, že je to jenom o štěstí, které přeje cizincům, to je fakt něco. Není divu, že s takovým myšlením Berdych nikdy nevyhrál grandslam (a to nic proti Berďovi).
Reagovat
HolyMotors
nelži
Reagovat
misa
Chyběl kousek štěstí při setbolu. Snad má Petra dost sil na další třísetový boj.
Reagovat
Dobry-den
Nemá na to. Sorry jako.
Reagovat
HolyMotors
Kruté. Ale šancí bylo požehnaně.
Reagovat
slacker
hajzlbaba hazlovita
Reagovat
ipko
49:49
Reagovat
FulnekUltras
výstižné
Reagovat
HolyMotors
Neuvěřitelný
Reagovat
HolyMotors
45 % první servis. Proti tomu slunci je to vyloženě gambl na podání od Péti.
Reagovat
mahycek
Už mohla Petra mít set v kapse, když nevyužije před 20 min.
5 BB a teď 2, tak si může prohrát set.
Reagovat
d@ve
Ještě že to nevidím naživo.. Těch nevyužitých BB.. :/
Snad to nějak Petra urve..
Reagovat
d@ve
To ty BB musí ale Ash mazácky mazat.
Reagovat
Petr_Fisk
To slunce v tom dělá paseku. Ash je na to zvyklá, proto si vybrala tuhle hrací dobu.
Reagovat
d@ve
Vyhrané body fifty fifty..
Reagovat
FulnekUltras
ZABOJUJ JEŠTĚ PETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
HolyMotors
Tohle jí bude stát zápas. Nebo ne?:)
Reagovat
Blondie
jo :(
Reagovat
FulnekUltras
a taky sedmý gem prvního setu - ale věřím, že max. zase jen ten první set
Reagovat
misa
brejkboly :(
Reagovat
Blondie
Teď servis pod tlakem a proti slunku, špaténka :(
Reagovat
Blondie
ALE UŽ, PROMĚŇ ŠANCE, PROSÍÍÍÍM!
Reagovat
Blondie
Zmar :(
Reagovat
Blondie
Čelenka dole? Už?
Reagovat
HolyMotors
Teď napnout všechny síly a pojďme si pro break.
Reagovat
Blondie
Konečně roar!
Reagovat
Fandina
Petruška je nejistá, ale kdyby set vyhrála, věřím tomu, že by se rozehrála.
Reagovat
FulnekUltras
ještě je šance.

POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
misa
Královna slajzu dostala Petru ke zdi. Ta teď bude muset podržet servis. Jedem!!!
Reagovat
FulnekUltras
slajzbába ukázala co umí, Petra zas celodvorcový tenis ;-) ale ty vysoké balony proti slunku bohužel...
Reagovat
Blondie
Obávám se, že teď to bude špaténka a Ash si set vybojuje na returnu :(
Reagovat
Blondie
Někdo tady musí tommrovat, sakra!
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Blondie
Sluníčko na moment zašlo, využij toho, Peti! :)
Reagovat
Fandina
Baruška s Hsieh win ... byla to rychlovka.
Reagovat
Petr_Fisk
B/K statečně bojují.
Reagovat
Jon61
Mají set, klasické počítání i při deblech na Grand Slamech je spravedlivější.
Reagovat
FulnekUltras
nicméně první gem proti slunci bere Ash - a ještě že máme na empajru Slovanku
Reagovat
HolyMotors
Hrozná škoda.
Reagovat
Blondie
Teď se z toho Peťa neoklepe a bude to 5:3 :/
Reagovat
Petr_Fisk
Bývá to tak, ale třeba taky ne.
Reagovat
Blondie
Ash vrátí všechno.
Je fakt dobrá i pohyblivá, v tomhle případě každá nevyužitá šance mrzí 10X víc.
Reagovat
Blondie
Kolik to bylo BB?
Pět? :/
Reagovat
Petr_Fisk
Petra zatím těžce bojuje s Kvitovou...a asi i se sluncem nad hlavou...:)
Reagovat
Jon61
Střídá skvělé údery a hloupé chyby.
Reagovat
Blondie
Neproměněné šance, au.
To bolí :(
Reagovat
HolyMotors
Tohle je hrozná škoda nevyužit přece :(
Reagovat
HolyMotors
Proměn ale petooo
Reagovat
Fandina
Barča s Hsieh proti Brady Dolehide mají set ale KrejSi proti Darowsky Penko ho prohrály.

Baruška hraje pěkně na síti, tak snad to alespoň jí vyjde.
Reagovat
Fandina
Dabrowski oprava. KrejSi to mají těžké, proti silným soupeřkám. Ve druhém je to 2:1 a nehrají špatně. Tak třeba to ještě otočí.
Reagovat
Blondie
Zatím nervozita a nejde to :/
Reagovat
Hypertac
Teď už se Ashly rozjede.
Reagovat
Hypertac
Strašidelné....
Reagovat
misa
Slunce je nepříjemné...
Reagovat
FulnekUltras
vyhrát gem po sluníčku jde zatím oběma
Reagovat
slacker
ji mrdlo ?
Reagovat
Andrew89
Dneska to docela lita...dneska to pujde
Reagovat
Jon61
Vypadá to dobře, Petra působí klidně a odhodlaně, í její returny šílené rány.
Reagovat
Andrew89
Uvidime jak to bude dal
Reagovat
Blondie
Mno...
Moc nevypadá :/
Proč vlastně nehraje s kšiltem :/
Reagovat
Jon61
Nikdy jsem neviděl, že by s ním hrála, slunce dle kraťkého stínu mají přímo nad hlavami. Petra začala hodně kazit. Brejbol byl záchvěv.
Reagovat
FulnekUltras
Slunce nad hlavou vypadá úplně jinak, Zdendo.
Reagovat
patriks
Petra z prvního záběru před nástupem na kurt má v očích smutek. Je to velký rozdíl oproti utkání se Sakkari, kde měla v očích jistotu a sebevědomí.
Reagovat
misa
Je smutná z toho, že musí vyřadit tak sympatickou tenistku :)
Reagovat
FulnekUltras
mě zas u sítě uspokojilo, že se nemusím dívat na ohavné psychopádlování ještě ohavnější krakatice - královna s ogarem se přivítali navýsost korektně
Reagovat
misa
v semifinále grandslamu, krása! Druhý set zlomil maratónský gem, při kterém Kenin vlastním servisem srovnala na 3-3 a poté vzala unavené soupeřce servis na 4-3. Zápas zvládla dopodávat v pohodě, akorát jsem čekal, že projeví víc radosti z výhry :)
Reagovat
misa
Ovšem cestou do semifinále nepotkat nasazenou tenistku je celkem rarita. Sofia dokáže bezpečněě porážet hůře postavené tenistky a dokonale tak využít možností, které nabízí los.

Jabeur umí hrát hodně nepříjemný tenis a diktovat výměny, trochu by mohla vylepšit kondici.
Reagovat
FulnekUltras
semifinále je tam - a jak, na to se už historie moc ptát nebude ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist