Kvitová v Charlestonu nezvládla osmifinále proti Koviničové

8. 4. 2021, 19:58
Aktuality 84
WTA CHARLESTON - Petra Kvitová končí na turnaji WTA 500 v Charlestonu nečekaně už po svém druhém vystoupení. V boji o čtvrtfinále na zelené antuce v Jižní Karolíně prohrála nečekaně snadno 4-6 1-6 s Dankou Koviničovou z Černé Hory.
Petra Kvitová (© AFP)

Poslední Češka v pavouku dvouhry Petra Kvitová dnes na zelené antuce příliš chybovala a s Dankou Koviničovou z Černé Hory prohrála 4-6 1-6.

Kvitová první dva vzájemné duely s Koviničovou (91. WTA) před pěti lety po třísetových bojích vyhrála, ale dnes se nemohla spolehnout na servis, o který přišla v každém setu třikrát. V první sadě sice otočila z 0-2 na 3-2, ale soupeřku nezlomila. Druhý začala brejkem a pak ztratila šest gamů v řadě.

Před jednatřicetiletou Kvitovou skončila o kolo dříve Marie Bouzková. Hrát měla i světová dvacítka Markéta Vondroušová, ale kvůli nemoci se do hry nedostala.

Přístavní město Charleston je jedním z mála turnajů okruhu WTA, který dosud žádná česká tenistka ve dvouhře nevyhrála. Do finále se zde od vzniku akce v roce 1973 dostaly jen Martina Navrátilová v roce 1975, Regina Maršíková (1980) a Lucie Šafářová (2012).

Australanka Ashleigh Bartyová ve večerním osmifinále zdolala 7-6 4-6 6-4 domácí Shelby Rogersovou a vyhrála tak i čtvrtý vzájemný duel, z toho třetí v této sezoně.

Bartyová, jež před týdnem triumfovala na tvrdém povrchu v Miami, získala ve vyrovnaném duelu s Rogersovou poslední dva gamy a po téměř dvou a půl hodinách zápas ukončila.

"Byl to dost rychlý přechod," poznamenala ke změně povrchů z týdne na týden. "Ještě si dávám čas na to, abych si zvykla. Ale s každým odehraným zápasem je to lepší a lepší," dodala 24letá Australanka.

Ve čtvrtfinále se světová jednička Bartyová utká se Španělkou Paulou Badosaovou.

Mezi osmičku nejlepších postoupila i vítězka zdejšího turnaje z roku 2016 Sloane Stephensová. Šampionka US Open 2017 porazila 6-3 6-4 přemožitelku Bouzkové Australanku Ajlu Tomljanovicovou a poprvé od Roland Garros 2019 vyhrála tři zápasy po sobě. Zároveň ukončila stejně dlouhé čekání na čtvrtfinále.

O první semifinále od Turnaje mistryň 2018, kde prohrála až ve finále, si 28letá Stephensová zahraje s Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou.

Už v semifinále čtyřhry jsou v Charlestonu Marie BouzkováLucií Hradeckou. Mezi poslední čtyři páry turnaje prošly bez boje, jejich čtvrtfinálové soupeřky, druhé nasazené Tímea Babosová a Veronika Kuděrmětovová, už před zápasem odstoupily.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (08. 04. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Koviničová (Č. Hora) - Kvitová (3-ČR) 6-4 6-1
Bartyová (1-Austr.) - Rogersová (USA) 7-6(3) 4-6 6-4
Putincevová (11-Kaz.) - Muguruzaová (6-Šp.) 0-6 2-2 skreč M.
Džabúrová (12-Tun.) - Cornetová (Fr.) 5-7 6-3 6-3
Gauffová (14-USA) - Davisová (USA) 6-2 7-6(2)
Kuděrmětovová (15-Rus.) - Naraová (Jap.) 6-0 6-3
Badosaová (Šp.) - McNallyová (USA) 6-3 6-3
Stephensová (USA) - Tomljanovicová (Austr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

84
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
jsem neviděl a ani mě to teda moc nemrzí.
Nechtěl jsem to tu dopředu tak naplno..., ale zmíním se aspoň teď - měl jsem od začátku tohoto turnaje dojem, asi i díky rozhovoru, kde se Petra k němu vyjadřovala, že si ho jde zkusit, nic za to nedá a nic moc od sebe neočekává. Slávii na Arsenalu měla v hlavě určitě taky a kdoví, co se jí do ní ještě vešlosmile
S Dankou by sice prohrát neměla, ale platí k tomu to výše napsané. Tipoval bych 1.serve 50-60%, returny nepsaly jako v Miami, což určitě stačí ke krásné výhře Danky, která z ní určitě měla náležitou a zaslouženou radost.
A my z prohry nebudeme dělat drama, naopak, budeme se soustředit na evropskou antuku v té správné barvě.
Reagovat
Mony
Nebuď rasista!
V USA je zelená vetsinova
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ježíš, já napsal ve správné barvěsmile To vadí i když jde jen o antukusmile?
Kdo chce psa bíti...
Ale taky platí: starého psa novým kouskům nenaučíšsmile
Reagovat
Mony
smile.. To bylo v legraci
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to tak taky bralsmile
Reagovat
Haitik
WTA se dohodla s ITF, že pro turnaje W25, W60 a W80 navýší po zbytek roku 2021 body..

Nyní si tedy hráčky za výhru na turnaji s dotací 25 tisíc dolarů odvezou 65 bodů místo stávajících 50..

https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/itf-and-wta-agree-ranking-point-increases-at-itf-world-tennis-tour-events-in-2021/

Avšak body pro turnaje s 15 tisícovou dotací pořád zůstávají stejné, tedy bídných 10 bodů za výhru..
Reagovat
Mony
Zase tam bude lehčí procházet, protože Esa se malé turnaje vyprdnou. A taky se asi hodně 15tek asi navýší na 25ky. Pro to tak asi udělali.
Reagovat
Haitik
Tak ale pak nechápu proč se od ledna 2022 zase vše vrátí k normálu..
Reagovat
Mony
Jo, tak v tom bude asi něco jiného.. Aby ty podmínky ladily jak v ITF, tak u WTA
Reagovat
tommr
Slavia uhrála na Arsenalu cennou remízu! Skoro bych podezříval Petru, že dneska na kurtu v závěru tak spěchala, aby mohla v klidu sledovat zápas Slavie ... smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
FulnekUltras
velmi dobře, hoši

okázalé servilní ponižování a sebemrskačství neřeší absolutně nic

smilesmilesmile

https://sport.aktualne.cz/fotbal/evropska-liga/slaviste-v-londyne-nepoklekli-svuj-postoj-vyjadrili-jinak-ro/r~76b73ff498a411ebb2f60cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=tNnQuMu3T4a-202104082107&dop_id=11194522
Reagovat
tommr
a jak se tam kvůli tomu rozčiloval ten šmejd rozhodčí, kterej by měl bejt nestrannej ... smile
Reagovat
FulnekUltras
pochází to ze stejného zdroje, jako "duhové" průvody, Gréta i kovidpsychóza "jediné možné cesty" - a člověk se jen nestačí divit, co všechno jsou "lidi" sami se sebou schopni sehrát za tragikomedii smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
a naprosto stejná skupina mesianisticky úchylných miliardářských šmejdů přes různé nastrčené prostředníky a neziskovky platí také cílené pašování "chudáčků migrantů" do Evropy
Reagovat
Vlk-v-trave
Celkem jsem sokovan tedy. Uz ten sport nesleduji... takze vubec nevim, co se tam deje. A dovidam se spis pri nejake prilezitosti.

Ale dost me prekvapuje, co udelali hraci Arsenalu.

Kazde lidske gesto ma velmi dulezity vyznam.

(spise vypada, ze melo, a ted je kazdemu suma fuk vsechno jak v nejake anarchisticke spolecnosti magoru)

Pokleknuti znamena prisahu, vernost, proto se prirozene uziva ve chvilich, kdy trebas muz zada zenu o ruku:) Nebo kdysi v armade vuci veliteli atd. nebo take verici, kdy vyjadruji uctu k Bohu...

To gesto Arsenalu je zneucteni intimnich lidskych hodnot, nebot to jako maji ti chlapi intimni vztahy se vsemi cernymi, nebo jinymi etniky? Co na to jejich manzelky :D Ti fotbalisti fakt maji v hlavach nechci rict ani co...

Slaviste naopak uzili gesto tzv. pratelstvi, to si myslim je mozne nabidnout:) Ale tezko nabizet nekomu intimni vernost, kdyz ho ani neznam, a nebudu ted rozebirat ten nabozensky prvek... to je kazdeho vec, ale stale vec intimni.

Jako nechapu... jako ja bych nepoklekl pred kamosem z prace, ktery je cerny jako bota ani nahodou, a myslim, ze by me bral jako magora...neudelal by neco takoveho taky, ten poklekl tak max. pred svou budouci zenou. Mam ho rad, je mi u zadele jestli je cerveny, zluty... ale chovame se k sobe uplne normalne, a ne jako id*oti. Jako respekt ok, ale kleci se u jinych prilezitosti...

Celkem tem hracum z Arsenalu hrablo teda.
Reagovat
Grape
Tohle není o Arsenalu. Tohle dělají už rok všechny britské týmy. Běda hráči, který by se odmítl přidat... dobře to samozřejmě není.
Reagovat
FulnekUltras
zdaleka nejen britské - této pokrytecké novosvazácké masturbaci se zatím postavili na odpor vlastně jen Češi a Poláci (?)
Reagovat
Grape
Popravdě nevím, jestli to třeba Francouzi či Němci dělají i v rámci svých lig nebo jen na mezinárodní úrovni... Každopádně to neschvaluji nikde, ale neviděl bych v tom problém, kdyby netlačili i na jiné, což se bohužel děje.
Reagovat
Vlk-v-trave
hmmm, tak to fakt uz nejsem v obraze.
svet se zblaznil:) za chvili uz nebudeme vedet vubec co je spravne, gesta, slova nebudou mit zadny vyznam, a vznikne jeden gulas...
Reagovat
Grape
Popravdě si u Tebe nikdy nejsem jistý, kdy si z nás jen střílíš a kdy myslíš vážně, co píšeš - ale pokud ten fotbal fakt nesleduješ, tak se radši ani nezkoušej informovat, co všechno se dělo po zápase Slavie v Glasgowě proti Rangers.. smilesmile
A rozhodně, svět se v tomhle ohledu zbláznil...
Reagovat
lars
rok asi ne, ale tipuji od srpna 2020
Reagovat
Grape
Jo, máš pravdu.
Reagovat
Marduch
Ty odkud jsi spadl;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Z Marsu :)
Nestacim se divit, ale asi jsem ze stare skoly, no.
Reagovat
sojka1
ja jsem z Venuse... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
a take ze stare skoly?:)
Reagovat
Krisboy
Nevěř jí, na Venuši sojky nežijí smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No tak hlane, ze vlci se po Marsu prohaneji v houfech :)
Reagovat
sojka1
taky... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
aspon nejsem sam:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to horší, než si myslíš. Tvému alter egu z pohádky O červené Karkulce hrozí vyhazov. Proč? Pohádka zavání šovinismem, Karkulka je sexuální objekt a ani myslivec to nezachrání. Nejsem si jist, ale myslím, že v Maďarsku se jakási inteligentní dáma, možná poslankyně dožadovala vyškrtnutí této pohádky z čítanek. Problematických pohádek je samozřejmě víc. Hrozí reálné nebezpečí, že tihle novodobí vandalové pustošící ne hmotné, ale duševní statky, zlikvidují to nejdůležitější, co lidstvo má - archetypy. Ono to naštěstí tak snadno nejde, ale určitě zkreslování se jim může povést a je to hodně nebezpečné. Lidi jsou už takhle hodně vykořenění a tímhle se situace zase zhorší. Vytvářejí klam na základě nevimčeho...smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Já myslím, že pohádky budou zrušené jako celek ! Copak je některá z nich genderově a politicky korektní ? smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je fakt průšvih. Kde nebo v čem a v kom mají dnešní děti vidět vzory? Horempádem mizí a ke všemu se najdou paka, která by nejradši zlikvidovala jeden z nejlepších zdrojů. Pak jim ale nebudou stačit cvokhausy a i na ulici to bude pestré...
Reagovat
blixa
Zhroucení civilizace se neobejde bez následků. Naši následovníci si přinesou vlastní pohádky ...
Reagovat
FulnekUltras
už to začalo... ;-)))

https://www.megaknihy.cz/zabava/60016-kdo-to-je-kdo-to-je-kdo-ten-zachod-blokuje.html
Reagovat
Tomas_Smid_fan
musíme se spokojit s málem - slonice ještě pořád vypadá jako slonice.
V Americe bych to ale viděl jako potencionálně nekorektní vůči nadměrně velkým dámám, takže všude by se to asi do distribuce nedostalo.
Reagovat
paddy
až bude válka, tak lidi konečně přestanou vymýšlet píčoviny smile smile

že nikomu nevadilo, že kluk má nižší hodnotu než dáma
měla vymyslet spíš zvířecí karty - místo esa by byla korunovaná kráva smile

https://magazin.aktualne.cz/divka-navrhla-genderove-neutralni-karty-vadilo-ji-ze-kral-ma/r~ffd58bc85b1f11ebb1110cc47ab5f122/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je pořád stejný, jen to trochu jinak vypadá - dej blbci funkci a vymyslí lejstro.
Reagovat
Dobry-den
To si mohla rovnou střihnout výlet za exotikou do Bogoty. V Jižní Americe ještě nehrála, ne? A hůř než tady by nedopadla. smile
Reagovat
FulnekUltras
LOH u móře bohatě stačily ;-)
Reagovat
Dobry-den
No jo vlastně, na tuhle exhibici jsem úplně pozapomněl. smile
Reagovat
SydneyOpen
Dneska bída, ale já si myslím že Petra už kouká na léto, myslím že to je její poslední tenisový sen poslední věc na kterou by opravdu chtěla ještě dosáhnout. Možná ji prostě na takhle "malých" dělá problém najít motivaci. Snad na "tom" turnaji předvede ještě alespoň jednou svůj absolutní top, klidně ať je to naposled
Reagovat
lars
letosni turnaj v Dauha byl taky takhle "maly" :)
Reagovat
SydneyOpen
no právě ten stačí smile další nepotřebujem
Reagovat
baba
před 2 lety, po svém návratu s rukou a s novým Vaňkem byla Petra jistota a relativní stabilita, když prohrála, tak zvučná jména. No a teď je zase na té vlně nahoru a dolů....jeden nikdy neví, co čekat. Dnes to byla hrůza, jako kdyby už od počátku neměla dech a fyzičku. Vůbec mám pocit, že to teď s našima holkama jde pěkně dolů.
Reagovat
EllNino
Ale prosímtě :) Tak se podívej na Race, jak to s nima jde pěkně dolů :))
Reagovat
Torn
Tohle fakt nemám rád...nevyhrávají a hned, že jdou dolů. Holt jim ta pauza moc nepomohla.smile
Reagovat
FulnekUltras
no ale co už - až budeme jednoho dne chtít, přes hranice se dostanem tak jako tak smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Petra se dneska ani moc nesnažila, celkově spíš takový výlet, ale nemám to rád :) Evidentně se jí tam dobře nehraje, naopak Danka hrála výborně a skoro nechybovala ...škoda, v pavouku to vypadalo zajímavě, ale asi na to nebyla v dobrém rozpoložení...

Petra tedy má letos na kontě titul z Doha, skreč v Dubaji, prohru s Elinou, ale také 3 prohry s ne úplně zvučnými jmény - Podoroska (na hardu!), Cirstea, Kovinic - to mi připomíná spíš sezóny do roku 2016 ...

17. místo v race také nic moc extra, snad ho vylepší ...

Čeká ji obhajoba Stuttgartu, čtvrfinále Madridu a semi RG? (nebo až na podzim?)

Hodně štěstí
Reagovat
LukasH
Je to zvláštní. Přitom mi připadá, že Petra nehraje (celkově) vůbec špatně. Austrálie se nepovedla a to je v týhle části sezóny hodně znát. Miami mrzí spíš proto, že je to dobrej a P. tam hraje dobře. Bohužel stačí zápas v horku s těžší soupeřkou a je hotovo.
Snadno teď může v žebři poklesnout, když se počítají body z roku 2019, kde v druhý půlce moc neuhrála kvůli ruce.
Reagovat
EllNino
Ale nene, počítají se lepší výsledky z roky 2019 a 2020 :)
Reagovat
LukasH
vždyť se nehrála loni tráva, Asie ani TM
Reagovat
EllNino
No jistě, takže proto se počítá lepší výsledek z let 2019 a 2020 u těch turnajů, které se dneska ještě nehrály
Reagovat
LukasH
Jasně. Já to spíš myslel tak, že po antuce už tam pak Petra toho moc nemá kvůli tý druhý půlce 2019.
Reagovat
EllNino
No ... má tam 4. kolo Wimbledonu, čtvrtfinále Pekingu a Wuhanu, to zase není málo bodů :)
Reagovat
EllNino
Například se ji stále počítá čtvrtfinále AO 2020
Reagovat
SydneyOpen
jako špatně letos nehraje jak už psal Lukáš, zápasy celkem ok ale prostě ty důležité chvíle nějak nezvládá s Podoroskou podělala koncovku, s Cirsteou prohrála už skoro jasný první set a ten tředí neudýchala, se Svitolinou prohrála po tom co jasně vyhrála první set a pak na ni dolehlo horko. Herně to není špatná sezóna, ale ty prohry jsou i celkem smolné. Letos je to hlavně ale o tom jednom turnaji smile
Reagovat
lvicek
Jo, casto clovek vidi, ze proste ma vyhrat a prohraje, to me vzdycky stve nejvic (ne dneska teda). Ale co se tyce toho jednoho turnaje - pokud to nepujde dlouhodobe predtim, tak neverim, ze najednou se tam vse zlomi. Spis to bude jeste vic v kyblu. Naopak by potrebovala par lehkych vyher a par vydrenych a trochu stesti taky nekdy (v tech prohranych zapasech mela fakt tunu smuly, na breakballu centrimetrove auty, souperka lajny, atd.), aby tam mohla jet se sebevedomim a tim spravnym souznenim s kurtem.
Reagovat
SydneyOpen
no ale zrovna v roce 2016 se to na tom turnaji zlomilo právě smile celou sezónu hrála celkem tužku, pak na sebe hodila červenou a modrou a došla si pro cenný kov, uvidíme. Motivaci tam bude mít neskutečnou
Reagovat
lvicek
Nj, tak uvidime. Budu samozrejme drzet vsechno, co se da ;). Jen proste u Peti je to jeji umeni takove krehke a hrozne snadno se necim pokazi.
Reagovat
lvicek
Umeni nebo kouzlo ;).
Reagovat
LukasH
Dělá se z toho zbytečně kovbojka. Nepovedla se akorát ta Austrálie a v Dubaji se zranila. V Doha odehrála všechny zápasy skvěle. V Miami ty první dva taky. Psychicky je v pohodě. Co by pak musela říkat v roce 2014, kdy byla v týhle fázi sezóny úplně v háji...smile
Reagovat
SydneyOpen
no v týhle fázi byla v háji často, v roce 2012 se ji po Austrálii vůbec nedařilo až pak na RG uhrála nějaký lepší výsledek. 2013 kromě Dubaje také velká bída, v roce 2015 kromě Sydney také velká bída a IW + Miami dokonce vynechala, ani v roce 2011 se ji po Austrálii až do Madridu vůbec nedařilo. Prostě Březen a Duben jsou pro Petru snad nejhorší tenisové měsíce + dříve i Únor
Reagovat
LukasH
Jojo. Jsem zvědavej na antuku (klasickousmile). Poslední roky na ní dost umí. A kdyby konečně ta tráva...
Reagovat
lvicek
Tak snad to tak bude a bude uz jen lip! :)
Reagovat
FulnekUltras
a hadrotlamy už jenom uvnitř ;-) smile
Reagovat
lvicek
Ja jsem tim chtela jen rict, ze upinat se k jednomu vrcholu sezony (zvlaste u Peti) mi neprijde uplne stastne. I kdyz chapu, ze ten vnitrni motor se taky nenastartuje pokazdy. Cely leta jezdi furt dokola na turnaje, nekdy tam treba ta chut proste neni. Kazdej ma nekdy blbej den, tak jen at se ji to nedrzi delsi dobu!
Reagovat
tommr
Petře už hlavně nezbývá moc času takže každýho promarněnýho turnaje je dvojnásobná škoda ... smile
Reagovat
Alien
Již první zápas se Sanders ukázal, jak bude tento turnaj probíhat. Proto včera nemohl být nikdo překvapen!
Reagovat
com
Po odstoupeni Mugu sem uz Kvitovou videl minimalne v semifinale a ona to projede zrovna s Dankou smile Takze post ceske jednicky se i po tomto tydnu nemeni smile ..no a Martincova taky dobra haluz.. Prohrat s nakou neznamou kolumbijkou, kdyz uz je v ty stovce
Reagovat
EllNino
no neznámá Kolumbijka zná domácí podmínky jako své boty, Tereza už málem prohrála s Kung, takže se to dalo čekat, tohle není turnaj absolutně pro ni ...
Reagovat
sojka1
te holcine je ale 19 a tenisove to bylo hodne neotesane... ale byla doma, jasne. Tereza se sice divila, co tam dela, ale zadny skok do tmy to nebyl, uz tam prece hrala a vedela, do ceho jde.... :-(
Reagovat
EllNino
Já vím ... spíš nechápu, proč tam vůbec jela :)
Reagovat
FulnekUltras
jedině by tam musela jezdit týden dva napřed, a trochu se protáhnout po horách

https://www.youtube.com/watch?v=5q1y4LMtMuw
Reagovat
tommr
dnešní prohra Petry s Kovinicovou se dá srovnat s prohrou Karolíny s Pegulaovou. Když odhlédnu od štastný výhry Petry v Doha tak si obě naše nejlepší hráčky letos nemají co vyčítat. Obě se zdají být úplně z formy ... smile
Reagovat
EllNino
Proč šťastný?
Reagovat
tommr
myšleno ve smyslu jako blesk z čistýho nebe. Výkony na turnajích předtím a potom nestály za nic ...
Reagovat
Matej4732
No uvidíme v Evropě jak na tom je, Austrálie hrůza, Doha paráda, USA nic moc, ale to prostředí jí tam nesedí, takže to moc výpovědní hodnotu nemá. Je možný že to Doha byl jen takový záblesk, ale taky to tak být nemusí. U Plíškový se není o čem bavit, jedním slovem hrůzasmile
Reagovat
tommr
jj uvidíme v Evropě. Tam už žádný výmluvy na prostředí, počasí nebo nedostatek motivace platit nebudou a jasně se ukáže jak na tom holky opravdu jsou ...
Reagovat
LukasH
Můžeš to brát jako výmluvy, ale stačí Petru sledovat, jak hraje v horku a jak hraje jinak (viz Miami v noci a přes den). Když si pak jde úplně říčná podat ruku s takřka čerstvou soupeřkou...ale jinak souhlas. Evropa ukáže.smile
Reagovat
SydneyOpen
no ty podmínky ji už nejednou semlely i v Evropě smile
Reagovat
paddy
Pegula není okolo stovky rankingu
Reagovat
tommr
tím hůř pro Petru ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist