Kvitová v Dubaji zdolala ve třech setech i Bradyovou a je ve čtvrtfinále

20. 2. 2019, 08:15
Aktuality 182
WTA DUBAJ - Petra Kvitová se v Dubaji poprvé od svého triumfu v roce 2013 dostala přes osmifinále. Cesta vedla přes dvě třísetové výhry, když po krajance Siniakové zdolala i Američanku Jennifer Bradyovou. Ve čtvrtfinále je také Karolína Plíšková, která si poradila ve dvou tie-breacích s Američankou Alison Riskeovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová během ledna odehrála 16 zápasů a po návratu do Evropy se vypořádávala s fyzickou i psychickou únavou. 

Po dvou týdnech odpočinku nedorazila zcela stoprocentně fit ani do Dubaje, přesto zvládla dva třísetové zápasy během dvou dnů. Včera dokázala otočit souboj s krajankou Kateřinou Siniakovou a dnes zdolala 7-5 1-6 6-3 Američanku Jennifer Bradyovou.

Osmadvacetiletá rodačka z Fulneku měla s o pět let mladší Bradyovou, která je aktuálně 117. hráčkou světa a jejím maximem v žebříčku je 60. místo, nečekané favoritka potíže.

Vyrovnaný první set získala Kvitová za 50 minut hry poměrem 7-5, ale ve druhém bojovala o každý svůj servis. Udržela ho až za stavu 0-5, když utekla ze dvou setbolů a odvrátila prvního kanára od loňského Wimbledonu.

Kvitová tak musela popáté v sezoně do třetího setu a počtvrté v něm zvítězila. Hned v prvním gamu zlikvidovala dva brejkboly a vzápětí si vypracovala rozdílový brejk a náskok 3-0. 

"Přišel jsem do tebe napumpovat energii," říkal trenér Jiří Vaněk o pauze své svěřenkyni, která působila sklesle. Za stavu 4-2 odvrátila Kvitová brejkbol esem a po zvýšení na 5-2 si zakřičela "Pojď!". Při prvním mečbolu udělala desátou dvojchybu v utkání, ale pak zápas po dvou hodinách a dvanácti minutách ukončila.

"Byl to opravdu těžký zápas. První set jsem vybojovala, ve druhém jsem ztratila koncentraci a ve třetím jsem se vrátila do hry," komentovala Kvitová. "Podmínky byly nepříjemné, hodně foukalo. Nebyl to hezký tenis, omlouvám se."

Poprvé od triumfu v roce 2013 se tak Kvitová v Dubaji dostala přes osmifinále, ve kterém ztroskotala v letech 2014 až 2016. V předchozích dvou sezonách ve Spojených arabských emirátech nestartovala. 

Ve čtvrtečním čtvrtfinále se finalistka letošního Australian Open a světová dvojka Kvitová utká poprvé s Viktorií Kužmovou. Dvacetiletá Slovenka den po premiérovém skalpu hráčky Top 10, který zaznamenala proti Kiki Bertensové, zdolala 1-6 7-5 6-2 Američanku Sofii Keninovou.

46. tenistka světa Kužmová přitom nezačala vůbec dobře a prohrávala 1-6 a 3-5 a při svém servisu čelila celkem třem mečbolům. Všechny ale dokázala odvrátit a po obratu postoupit do svého největšího a celkově čtvrtého čtvrtfinále na okruhu WTA. V něm dosud neprohrála.

Finalistka turnaje z roku 2015 Karolína Plíšková ve vyrovnané první sadě odvrátila jeden brejkbol a v tie-breaku profitovala z chyb Riskeové. I druhý set přinesl napínavou zápletku. Turnajová čtyřka Plíšková nevyužila ve třetí hře čtyři brejkboly, vzápětí si poprvé v utkání neudržela podání, ale hned si vzala brejk zpět.

Za stavu 4-5 odvrátila Plíšková setbol a v téměř čtvrthodinovém gamu srovnala, poté co Riskeová místo zcela odkrytého kurtu trefila síť. Čistou hrou vzala soupeřce podání, ale ani při svém servisu neuhrála bod a znovu rozhodl tie-break. Plíšková držela celou dobu malý náskok a při druhém mečbolu udělala Riskeová dvojchybu.

"Nevím, jak jsem to dokázala. Každý zápas s Alison je výborný. Hrálo se hodně výměn, hodně to lítalo a já byla možná trošku šťastnější," řekla Plíšková, která bude hrát o semifinále proti Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
středeční výsledky (20. 02. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (2-ČR) - Bradyová (USA) 7-5 1-6 6-3
Kar. Plíšková (4-ČR) - Riskeová (USA) 7-6(3) 7-6(5)
Halepová (3-Rum.) - Curenková (Ukr.) 6-3 7-5
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Kerberová (5-Něm.) 5-7 6-4 6-0
Svitolinová (6-Ukr.) - Muguruzaová (12-Šp.) 6-1 6-2
Bencicová (Švýc.) - Sabalenková (8-Běl.) 6-4 2-6 7-6(7)
Kužmová (SR) - Keninová (USA) 1-6 7-5 6-2
Suárezová (Šp.) - Mladenovicová (Fr.) 7-5 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Siniaková/Ostapenková (6-ČR/Lot.) - Bouchardová/Keninová (Kan./USA) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

182
Přidat komentář
marcel19752
S tím ustrašeným tenisem se opravdu nedají hrát WTA turnaje. Nic nevymyslí jen vrátit aj en čekat na chybu. bát se do toho ve vhodnou chvíly prásknout a místo toho pořád jen pokusy dát kraťas,ktrý prakticky nevycházel,ale tvrdohlavě to zkoušela pořád.S naprosto tuctovým servisem Parmetierový měla problémy jako,když by to servírovala Serena rychlostí 190 kmh odevzdaně. Navíc ten neustále uplakaný ublížený výraz.
Reagovat
sojka1
ja jsem nic extra ustraseneho nepozorovala, jen zbytecny stereotyp kros a zadne zavratne uhly, to ano. Terka se snazila drzet ve vymenach na max delce micu a razanci i stupnovat, bohuzel se vyhazovalala. A predevsim na servisu byla limitovana natazenym stehennim svalem odrazove nohy, vubec ji nechodilo prvni podani... Kratasy byly naopak velmi ucinne rozbiti toho celkoveho stereotypu, vlastne jakykoliv pokus o jeho naruseni a zmenu, tedy i prechod na sit, byl uspesny. Jo a Parmentier mela tak tuctove podani, ze si ho drzela na 80 a vice % uspesnosti.. ;-) Celkove ale hrala Terka pod sve moznosti, ma vizualne velmi pekny tenis, "babca" si ji vsak "podala" no... take bych se tvarila ublizene! :-)
Reagovat
Fandina
:-))
Jako laik, který tenisu jen fandí, musím souhlasit, viděno z pár metrů přímo na kurtu v Budě. :-) Permantier Terku přehrávala razantnějším podáním i ve výměnách, které bohužel někdy končily i nepřesnosti Terky, když si některé vzala do vlastních rukou. Jinak se na herní styl Terky hezky dívalo, jen kdyby byl opačný výsledek.
Reagovat
skott
Parádní zápas, jeden z nejlepších dosavadní sezony, ne-li nejlepší. Belinda se vyrovnala Sabalence v agresivitě, hlavně v prvním setu to byla Bel jako v době, kdy se dostala do první desítky, skvěle měnila směr výměn a konečně jí zas spolehlivě fungoval forhend, kterým odvrátila i několik z těch 6 mečbolů. Speciálně ten prvni, kdy doběhla prasátko Aryny a krásně ho švihla po lajně byl super. Moc často se nestává, aby hráčka odvrátila mečboly hned ve třech různých gemech + k tomu další navíc v tie-breaku. Tahle prohra bude asi Arynu bolet zatraceně dlouho. Když jí Dima utěšoval, tak mi jí bylo opravdu líto:( Snad na to rychle zapomene.
Jinak Bel je na podobné zápasy tak trochu specialistka, přes svoji stále poměrně krátkou kariéru, to bylo již pojedenácté, co otočila utkání ve kterém čelila mečbolu.
Reagovat
sojka1
byl to uzasny a dech berouci zapas, moc Bel vitezstvi preju.. :-) Dech mi brala v konecnem dusledku vlastne neskutecna chladnokrevnost vznetlive Belindy a predevsim ty klicove FH po lajne a schopnost nejen zreturnovat servisbomby, ale jeste do toho zamixovat nejakou tu pasticku, do ktere se nestastna chudera Aryna capla. Skvely zapas! :-)
Reagovat
blixa
Pěkný to bylo, ale Bel taky měla trochu z prdele kliku nutno říct ;-)
Reagovat
sojka1
mela.. :-)))
Reagovat
skott
štěstí k tomu patří, nadruhou stranu Bel odvrátila ty první čtyři mečboly dvakrát forhend winnerem, přímým bodem z podání + jeden Arynu donutila tlakem v dlouhé výměně k chybě. Na konci TB už to potom bylo nervozní z obou stran, obě daly dvojchyby, ale jinak Belinda podobné zápasy hrát umí, není to náhoda. Jak jsem psal má v 21 letech už jedenáct podobných výher.
Reagovat
sojka1
samozrejme, to je vysoke cislo! Priznavam, ze jsem na hledani prilis pohodlna.. vzdycky navic rikam, ze me bavi jen to bouchani do balonku.. :-)) ale jeste by bylo hodne zajimave se podivat, o jake souperky se jednalo a jake to byly zapasy. Ve smyslu, zda je Bel nechala vyhnit az do MB, presto, ze v nich mela navrch - nebo jestli tahala za kratsi konec a zmobilizovala se v klicovkach, to by uz predstavovalo opravdu velkou vnitrni silu.
Reagovat
skott
Bel otočila zápas z mečbolů už na třech ze čtyř grandslamů, k tomu čtyřikrát Premier, ostatní také WTA turnaje. Jinak je to samozřejmě různé, každý zápas je jiný, to je jasné, ale řekl bych, že je to hlavně díky variabilitě její hry, kdy dokáže v těchto situacích zahrát to správné řešení.
Reagovat
George_Renel
BeBe moc pěkně.
Jen mrzí, že to teď asi bude mít Simona tak lehké. :-/
Reagovat
jirkaS
bebe dost pokažených servisů, ale umlátila ji
Reagovat
Pavlis
Neskutečnej fičák !!!!! Sabalenka - Bencic. Běloruska měla šest mečbolů. Bencic proměnila hned ten první. Belinda je ale horší na servisu, strašnejch dvojchyb. Ale mělo to neuvěřitelný grády. Neskutečnej nervák, co tam Sabalenka vyváděla. Nedivím se jí. Belindo, respekt!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně BeBe!
Reagovat
d@ve
No tak to je síla.. Takhle ji dostat. Hnedle první MB. Belindo, že se nestydíš! :D
Reagovat
Dobry-den
Hejkal venku. Bolestivá prohra z tolika MP. Gratulka, BeBe. ;-)
Reagovat
PetaM
Belindo, klobouk dolů. Neskutečný tenis. Našla jsi neuvěřitelné odpovědi na tenis Sabalenky. Škoda, že jste nemohly postoupit obě :D Gratulace :)
Reagovat
Andrew89
Bel je husta!!! super match. Gratulace velika!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
tak se teď můžeme těšit na kvalitní moravsko-slovenské derby s Viky, která je zdá se ve výborné formě.

Skvěle také Simonka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mb odvrací hezky. Teď si nějaký ještě vypracovat a proměnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes dvojchyby to nepůjde, ledaže by Aryna pomohla...
Reagovat
smazaný uživatel
Krása, Bebe :-)
Reagovat
dadaft
dvě mladé napružené kobry.... - tohle možná bude pořádná řežba.
Reagovat
dadaft
zápas dne
Reagovat
d@ve
Doufám, že to Belinda otočí.. :)
Reagovat
com
ja taky, protoze to hekani je strasny.. Zlata Azarenka.. Tadleta husa heka jak kdyby byla v pornu
Reagovat
FulnekUltras
příšerný testobrojler
Reagovat
blixa
Ale no tak, soudruhu !!! Soudruh Lukašenko si ji tak krásně vypěstoval a ty máš tu drzost ji kritizovat ??!!! Dej si pozor soudruhu, Kimovi psi už dlouho nežrali !!! ;-)
Reagovat
d@ve
Mám ztlumeno. :))
Reagovat
FulnekUltras
už to bude dobrý... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A-ryk-na - to ryčení je šílený. Škoda, že soupeřky na ni nezkusí taky zařvat, třeba by se lekla :-)
Reagovat
skott
Eli už 15-2 v Dubaji, pěkné spláchnutí Muguruzy;)
Reagovat
dadaft
muguračka = nový výraz pro nakládačku.
Reagovat
Michaelus
Nedivil bych se, kdyby ji co nevidět kopl Sumyk do zadku :D
Reagovat
kada.tom
Elina nádherně vypráskala Muguruzu-Blanco z Dubaje, paráda! :-)
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/popalorena/status/1097946741637369857

Míč, který Voráčovou zasáhl do hlavy, se odrazil zpět do kurtu, umpire si toho nevšiml, přiznal Voráčové a její partnerce bod, což soupeřky naštvalo a po utkání nepodaly Voráčové a Garciaové ruku.
Reagovat
blixa
To byla krásná hlavička, to jako neplatí ??! Co by za to mnozí čutálisti dali ! :D
Reagovat
Marduch
fakt trapné.
Reagovat
FulnekUltras
ta hlava ovšem nebyla úmyslná ;-)
Reagovat
ivecka
Tak to je opravdový hnus. Moc dobře to věděla, ani se neotočila. Stydím se za takové baby, fuj.
Reagovat
ttopi
Nejhorší na tom bylo, jak Voráčová, vědoma si toho, že soupeřky jsou u umpiru a řeší to, byla celou dobu otočená zády k síti, jako že nic neví...
Reagovat
tommr
další infarktovej zápas i když se nakonec do třetího setu nemuselo. Karolína to mohla poměrně jasně ukončit za stavu 6:5 ve druhým ale svojí servisní hru hrubě nezvládla když při ní neuhrála ani bod. Oba TB ale s přehledem kontrolovala a to byly taky asi jediný světlý momenty v celým zápase. Jinak hrála Karolína hodně pasívně a nedůrazně a ve výměnách se skoro pořád jen bránila. Proti Hsieh s takovou hrou uspěje jen těžko ...
Reagovat
PetaM
Tak Karol zítra proti Hsieh od 14:00 (u nás od 11:00) po nich zápas Petry s Vikinou :)

Sice nechápu, proč ty zápasy nejsou naopak, když Kája dohrála až teď, no ale co :D
Reagovat
tommr
hlavně že se zase nehraje už od 8:00 ... :)
Reagovat
tommr
zápas Karolíny s Hsieh musí být hrán jako první, protože Hsieh hraje zítra i debla a před ním potřebuje dostatek odpočinku ...
Reagovat
George_Renel
Ten konec byl spíš sebedestrukce než tenis. .-)
Reagovat
EllNino
Upaskvilováno do čtvrtfinále, uvidíme, jak si poradí se Su-Wei, ale myslím, že s touhle hrou přijde prohra
Reagovat
dadaft
no, lehké to fakt nebude, dneska ke konci už ani nechodila, natož aby něco doběhla...
Reagovat
Torn
Trochu jí křivdíš, rozhodně Riske nebyla dneska úplně snadná soupeřka.
Reagovat
blixa
Ale jo, co je doma, to se počítá ;-)
Reagovat
FulnekUltras
na všechno ostatní máme daňové přiznání ;-)
Reagovat
blixa
Jak kdo, jak kdo. Já mám na daňové přiznání lidi ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
hodina práce navíc už mě v dnešní době nezabije... ;-) dneska jsem to spláchl všechno i s komunálním odpadem... ;-)
Reagovat
blixa
Hodina práce, chlape, že ty ses nepřiznal ??!! Inspektora Trachtu na tebe !!! Tvl za hodinu práce dají ženský dohromady tak možná sotva čtvrtinu mých cesťáků ..., umíš ty vůbec účtovat ?
Reagovat
FulnekUltras
rozhodně si to nekomplikuju nějakými nadbytečnostmi... ;-)
Reagovat
com
tak sem videl jen konec, ale Karolina byla v klicovych momentech lepsi.. Samy trefeny lajny v tiebrejku :) a dvojchyba Riske na MB to jen vysperkovala :D
Reagovat
peggy
Karolina ma nekdy okno,ale nestydi se stat ze ktereko pochazi.
Reagovat
PetaM
Stydí :D Ani neumí zaplatit českého trenéra. Trapas.
Reagovat
Nenela
Jak tohle jako souvisi? V Cesku uz zadny dobry a volny trener neni ne? Co ji zbylo nez najmout jineho?
Reagovat
PetaM
Však si dělám srandu :D Slečna peggy je stejně pí.a, tak co :D
Reagovat
FulnekUltras
Tohle už přeháníš, Maruško.
Reagovat
tommr
Karolíně to dneska taky moc nejde, ale první set naštěstí urvala v TB i když s velkou pomocí od soupeřky. Snad jí to dodá klidu do druhýho setu a nebude se opakovat výpadek jako proti Cibuli ...
Reagovat
tommr
Karolína se bohužel dál trápí a zahazuje jeden brejkbol za druhým. Vypadá to na další TB ...
Reagovat
Andrew89
Riske hraje docela dobře. Karolína s ní bohužel pinká
Reagovat
Blondie
Ale je zajímavý tenis, baví mě to. Mladá Američanka bojuje! (bohužel teda taky řve XD)
Reagovat
Andrew89
jojo taky mě to baví:D
Reagovat
tommr
mě z toho akorát tečou nervy ... :)
Reagovat
Blondie
mně ne - Karolína na 100 % vyhraje, ale mladé se dá taky fandit :)
Reagovat
EllNino
mladé Američance bude letos 29
Reagovat
bIbec
:-)
Reagovat
tommr
kdo jí ovšem nezná nebo se nekoukne na její datum narození tak by jí takovej věk rozhodně nehádal. Vypadá tak na dvacet ... :)
Reagovat
Blondie
škoda, přála jsme si 3. set. Ale jak mladá neeproměnila šance v minulé hře, tak jsme si říkala, že bude potrestána :(
Reagovat
Andrew89
třeba ještě uvidíme:D
Reagovat
Blondie
nein, na TB má Karolína větší zkušneosti a pevnější nervy :D
Reagovat
Andrew89
jojo tak se taky stalo:D ale pěknej zápas
Reagovat
Grape
Té mladé američance je 28 a je starší než Kája. :-)
Reagovat
blixa
Ale na američanku je to prostě ještě zobák :D :D
Reagovat
EllNino
Petra další vydřená výhra, je vidět, že není v té pohodě, ve které kosila soupeřka v Austrálii, ale to nevadí, je dobře, že nemá nějaký moc velký útlum a dokáže vyhrávat, i když se nedaří, los nemá špatný, Vika Kužmová už byla 2x z turnaje jednou nohou venku, jak proti Kiki, tak proti Sonye odvracela mečboly, uvidíme souboj dvou ranařek, doufám, že vyhrají zkušenosti :)

Markéta se nechala uspat a nakonec to zachraňovala až za 5 minut 12, naštěstí to zvládla, 3. set by bolel ... musí hlavně hrát zápasy :) Uvidíme, jak si poradí s Aničkou Blinkovou :)
Reagovat
Andrew89
má hodně zvláštní forehand
Reagovat
bIbec
Od Maky v tom druhém setu hrozná pinkaná. Chtělo by to vydržet nějakou dobu fit a pak i to sebevědomí přijde a nebude se bát hrát víc agresivnějc (což ona umí).
Reagovat
Blondie
Karolína má ten servis prostě nadpozemský... To je třeba jí přiznat. Když se jí jen trošku daří, soupeřka se skoro nemusí dostat do hry :)
Reagovat
FulnekUltras
vydrilovaný švihbič
Reagovat
Blondie
No a? :) obdivuji lidi, kteří něco pilují a makají na tom. Karolína si z toho udělala naprosto šílenou vražednou zbraň.
Reagovat
tommr
si zatím soupeřku na kurtu vodí jak slepýho koně ... :)
Reagovat
tommr
ale ted u toho Markéta doslova usnula a soupeřka je rázem zpátky ve hře ... :(
Reagovat
bIbec
pět dvojchyb z šesti pokusů :-)
Reagovat
Mantra
a už se veze...
Reagovat
tommr
Markéta se úplně zbláznila. Tohle fakt není normální ani na WTA ...
Reagovat
kada.tom
Hsieh mě moc moc potěšila, docela jejímu stylu hry fandím, umí pravidelně zatápět i velkým favoritkám :-)

dneska si moc hezky vyšlápla na Kerber, ten kanárek ve třetím byl ... lahůdka :-)
Reagovat
dadaft
dává Andělce pořádně zabrat, mám ten její styl moc rád. ))
Reagovat
Nenela
Ja mam Hsieh moc rada a doufam, ze vyhraje. Ona popira vsechna vzita tenisova klise - ze tenistka musi byt vyskoka a silna. Fandim ji hodne.
Reagovat
Andrew89
jako Anděla dostává slušnou sodovku:D
Reagovat
dadaft
kanárek :))
Reagovat
Andrew89
pěkně zpívá
Reagovat
bIbec
měla se zeptat Karolíny M., jak se na ni musí.
Reagovat
Andrew89
Kerber má sakra plný ruce práce. Hsieh hraje fakt nepříjemně a navíc jako bonus neudělá chybu a to do ní Andželína buší a buší:D
Reagovat
tommr
snad už to Hsieh dotáhne do zdárnýho konce. Karolíně by se tak otevřela cesta do semifinále podobně jako Petře ... :)
Reagovat
Andrew89
Tommre...tohle bych rozhodně nepsal..ona je fakt nepříjemná a Karolína není v top formě jako byla. Spíš si myslím, že lepší by byla Kerber, protože jí zná a navíc taky neoplývá formou. Hsieh hraje fakt dobře
Reagovat
tommr
Karolína má H2H s Hsieh 1:0 zatímco s Kerber 4:7. To je myslím dobrej důvod proč mít z vyřazení Kerberky dobrej pocit ...
Navíc je Kerberka v těsným závěsu za Petrou a Karolínou v žebříčku takže její vyřazení je dobrá zpráva i z tohoto důvodu ...
Reagovat
Andrew89
no...to máš sice pravdu, ale to jen vypovídá o tom co říkám, že se znají a bylo byl to lepší. S hsieh má sice bilanci 1:0..ale bylo to ve třech a ještě dost těsně:)
Reagovat
tommr
no je fakt, že Kerberová z formy by pro Karolínu asi mohla bejt lepší než Hsieh ve formě. Karolína ale ještě ve čtvrtfinále není a s Riskeovou to dneska asi bude mít těžký podobně jako Petra s Bradyovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Karolíně narozdíl od Petry bez problémů funguje podání!
Reagovat
FulnekUltras
jak kdy
Reagovat
smazaný uživatel
Karolíně narozdíl od Petry bez problémů funguje podání!
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/teniste-po-konci-kariery.A190219_133848_tenis_par
Reagovat
Fransoas
Zápasy Američanek s petrou a Viktórí měly hodně podobný herní a časový průběh.vypadá to,že Slovenka nabírá docela dobrou formu.To znamená,že pro Petru to bude zase velká výzva.Dnes nebyla petra v takové herní pohodě.Doufejme,že to nebude pokračovat.Petro pojď !
Reagovat
Andrew89
Viki....pojd do ní!
Reagovat
ludmilaosfka
Bylo jasně vidět, že od Petrohradu nemůže Petra najít vnitřní pohodu. Je možné, že to svědectví u soudu jí prostě obnovilo stres z přepadení a nemůže se z toho dostat. Říká se tomu deprese, drazí přátelé. Kdo nic podobného nezažil, tak to nepochopí. Přesto je obdivuhodné, že včerejší zápas i dnešní nakonec vydřela. Přesně to potřebuje. Párkrát vyhrát, třeba takhle vydřeně, ale postupně tak zase najít ztracenou dušení rovnováhu a sebedůvěru. Však to zase půjde.
Reagovat
Michaelus
to svědectví bylo až po Petrohradu, nemyslím si, že ji to nějak extra poznamenalo, takové výpadky ve hře měla vždycky
Reagovat
ludmilaosfka
Já vím, ale v Petrohradu se v ní najednou něco zlomilo a prostě jí to nešlo. Jistě, byla unavená po AO, ale myslím, že už působil ten stres, že musí jít na ten soud.
Reagovat
Michaelus
jako já nevím, sleduju ji víc už od roku 2012 a nepřipadá mi. Z Austrálie se vrátila (a pořád je) unavená a zkrátka asi nikdo nepočítal že teď bude hrát finále každého turnaje, kterého se zúčastní..
Reagovat
ludmilaosfka
Já Petru sleduju taky už hodně dlouho. Jistě, fyzická únava tam po AO byla, ale řekla bych, že teď je to spíš něco jiného. O to jsou ty poslední výhry cennější, že to nakonec nějak vybojovala.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že v Petrohradu se s Petrou stalo něco co jí negativně poznamenalo. Velmi špatně už působila v závěru zápasu s Azarenkou a zápas s Vekicovou už bylo jedno velký trápení. Do toho Petrohradu vůbec neměla jezdit ...
Reagovat
lvicek
No prosím ...
Reagovat
Torn
To teď všechny Petry prohry jsou vinou toho přepadení? :D Petra hraje Petru, nahoru a zase dolů. Hrála tak vždycky, že měsíc nebo dva nic neuhraje a pak vyhraje turnaj, je u ní zcela normální. A že je cíťa, to byla vždycky.
Reagovat
ludmilaosfka
To určitě ne, jenže teď je to jiné. Prostě to na ní evidentně znovu dolehlo a chvíli to trvá, než se z toho zase dostane.
Reagovat
Torn
Možná má úplně jiné problémy.
Reagovat
Blondie
Nemyslím, že má Petra depresi. Rozhodně ale má trauma.
Reagovat
ludmilaosfka
Asi je to tak lépe řečeno
Reagovat
Blondie
Je to pro ni těžké. Bohužel se jí to všechno muselo znova vybavit - na to, že část její mysli musí být úplně jinde, si Peti vede dobře, ba statečně. Je to fakt inspirativní holka.
Reagovat
ludmilaosfka
Výborně řečeno. Není co dodat
Reagovat
tommr
Petra se protrápila k výhře ve kterou jsem už upřímně řečeno nevěřil. Stejně jako včera rozhodly v závěru zápasu větší Petřiny zkušenosti. Tenisově to ale dneska bylo ještě o něco horší než proti Katce ...

Dnešní výhra je hodně cenná i z toho důvodu, že Petra má dlouhou historii selhání proti průměrnejm americkejm hráčkám (Brengle, Riske, McHale, Rogers, Bellis, Anisimova a další). Jsem rád, že k nim nepřibyla i Bradyová ...
Reagovat
Fransoas
Petra Kvitová.Ambiciózní Američanka ve druhém setu celkem hladce přehrála Petru.Nakonec rozhodující set přetavila Petra v postup do čtvrtfinále.Samozřejmě gratulace.
Reagovat
Pavlis
Co je pro jednoho absolutní těžkost, je pro jiného absolutní lehkost. Tím narážím na to, jaký má ta Brady pohyb, jak míče umísťuje. Petra se v těch výměnách moc nechytala. Ale ta závěrečná byla vskutku luxusní. S touto Američankou by měl někdo pořádně pracovat, má neskutečný potenciál. Strašně dobře somaticky stavěná na svou hru. Petře děkuji, že to zvládla, ale i zejména kvůli větru moc obtížné. Naštěstí Jennifer Brady ve třetím odpadla na servisu, Češka měla náskok, který už nepustila. Věděl jsem předem, že toto nebude zadarmo. Hodně zdaru do dalšího zápasu, Petro. je fajn zase vidět vítězné tříseťáky.
Reagovat
Michaelus
Viděl jsem Brady hrát na USO i na French open a vždycky jsem se divil, že není výš. Ten forhend (úžasně ho obíhá), pohyb i top spin má na světové úrovni.
Reagovat
Andrew89
jojo...celkem mi připomíná Sam Stosur tim forhendem:)
Reagovat
George_Renel
Snad dnes večer žádná párty není .-).
Reagovat
tommr
jj taky mi dneska chvílema Petra připadala jako po flámu ... :)
Reagovat
d@ve
Uff, ale byly to teda nervy.. :))
Reagovat
Andrew89
na POHODU :D:D:D:D:D
Reagovat
Blondie
Provokatére :D uuuuuuf... jak si zavřeštěla XD
Reagovat
George_Renel
Člověku se tomu ani nechce věřit :-DDDD.
Reagovat
Andrew89
konečně chytla a uklidnila:)?
Reagovat
Blondie
asi ne... :( dokonce se netypicky zlobí...
Reagovat
Michaelus
Ta rozhodci je uplna blbka, hruza kdykoliv ji vidim
Reagovat
Andrew89
dělá hrozný chyby:D i komentátoři nadávali:D
Reagovat
Karlicka
Která to řídila ?
Reagovat
Andrew89
to nevim..neznám jí
Reagovat
Blondie
Petra mi připadá zničená, ani se nehecuje... jako kdyby tam nechtěla být :(
Reagovat
Andrew89
já teda ted vidim konečně opak..bojuje...hlavně teda sama se sebou..a je na ní vidět, že chce vyhrát, ale moc to nejde
Reagovat
dadaft
Brady se rozsype...
Reagovat
d@ve
..že by? :)
Reagovat
Nenela
O boze, ja se chvili nedivam a cely set je v pr..li. Co se to tam deje???
Reagovat
Alien
Po letošním AO jsem chtěl PK věřit jejím výrokům o postu svět.1. Tak trvalo to jenom do turnaje v Petrohradu!
Reagovat
milik254
Jako bys Petru neznal.
Reagovat
Alien
Určitě znám, ale tohle.
Reagovat
Blondie
Taky tak - ale tak nějak jsem tušila, že to bude jen přání :-) Peťa taková bude vždycky a sama to přiznává - na vlně bude hrát jako bohyně, pak to bude zase nějaký čas průšvih.
Reagovat
tommr
třetí set už se ani nemusí hrát ... :(
Reagovat
Michaelus
jo no, měla by odhodit raketu a vzdát se :)
Reagovat
dadaft
táák, třetí set je nový, jednosetový zápas, tohle Petra zná,,,,,,,, tak snad se to projeví i na kurtu.
Reagovat
Andrew89
rozhodně nehraje jako 117 hráčka. Ale to už jsem viděl s Ostapenko a včera s Garciou. Ještě ke všemu jí tam padá uplně všechno:D ..no třetí set snad odejde
Reagovat
Andrew89
jasně:D vůbec jí tam nepadá i ho**o z nebe:D
Reagovat
Pavlis
První set Petra uhaluzila. Ve druhém bez šance. Je to proto, že nevyužila ty mraky brejkbolů. Takže jsme svědky dalšího, nejspíše asi již prohraného, tříseťáku. V tomto zápase hraje roli více faktorů. Vítr, dobrý pohyb Američanky. Měla se lépe soustředit při těch šancích.
Reagovat
Pavlis
Další věc, já tam nic nevidím. TV divák má mít jen tu klasickou, z výšky, perspektivu. Toto si má WTA ohlídat. Bohužel :(
Reagovat
Andrew89
je to hrozně špatně...ten míček skoro nevidim:D
Reagovat
Blondie
ani nevíte, jak se mi ulevilo. Já si připadala strašně stará, že ten míček nevidím :D :D :D
Reagovat
tommr
a dnešní otřesné představení Petry dál pokračuje. Soupeřce darovala brejk dvojchybou ... :(
Reagovat
Blondie
Buhehehe :(
Reagovat
Alien
Nic se neděje, vždyť jde už jenom o obhajobu 800 bodů!
Reagovat
milik254
Ty už ztratila, tak jsme v klidu úplně.
Reagovat
Alien
To, že jí je odepsali 900 bodů před turnajem neznamená, že o ně definitivně přišla. Ale tímto výkonem vlastně ano!
Reagovat
milik254
Jenže oni jí těch 900 už odečetli i z oficiálního rankingu teďkom v pondělí
Reagovat
Andrew89
ne..už minulé:)
Reagovat
milik254
Z oficiálního až tohle a nehádej se.
Reagovat
Andrew89
bože...obhajovala 800 bodů z doha, která už byla. Oficiálně byly body odepsané minulé pondělí. ;)
Reagovat
milik254
Říkám ti, aby ses nehádal,a ty se stejně hádáš. Oficiálně jí z oficiálního žebříčku vypadly až 18. února.
Reagovat
George_Renel
Většinu z nich si již předehrála.
Reagovat
George_Renel
Nějak to nemá šťávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se ji blbě dýchá, použila inhalator.
Reagovat
tommr
i druhej set začala Petra špatně. Tentokrát promrhala dokonce 4 brejkboly ...
Reagovat
d@ve
A trest přišel v zápětí. :/
Reagovat
Andrew89
no promrhala...popravdě si to Brady uhrála sama
Reagovat
Blondie
NÉÉÉÉ, taková šance!
Reagovat
Alien
To zaujetí pro hru a neskutečně bojovný výraz v obličeji naší Lvice jsou až nevídané! I trenér Vaněk nad nimi v prostřihu několikrát kroutil hlavou! Bravo a Peťo pojď.
Reagovat
dadaft
teď krásná zpomalovačka poslední výměny při brejku -- vyšší míč, Petra hraje razantně z výskoku, pak nízký míč - jde nádherně dolů pod balón do kolen,,, a pak náběh a podseknutí na vítězný kraťas,,,,,,,,,,,,, zkrátka pohybově je to dobré.
Reagovat
tommr
Petra má nečekanou šanci dopodávat set. Jestli jí nevyužije tak to už bude opravdu zlý ...
Reagovat
tommr
dobře to dopadlo. Přesto ale nemám z Petřiny hry dobrej pocit ...
Reagovat
milik254
Není to Robocop mód jako v Austrálii, ale viděl jsem hrát Petru i hůř.
Reagovat
Blondie
Peťa mi přijde hrozně zpruzená, jako kdyby ji to šíleně nebavilo :(
Reagovat
Nenela
zatim si nesundala celenku, tak snad dobry
Reagovat
Blondie
čelenku nesundává, když ji to nebaví, ale když prohraje set :D
Reagovat
Nenela
jednou rikala, ze ji sundava, kdyz to nejde dobre, protoze ma pocit, ze ji to pomaha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist