Kvitová v Dubaji zastavila Su-Wei Hsieh a s Bencicovou si zahraje o 27. trofej

22. 2. 2019, 13:45
Aktuality 210
WTA DUBAJ - Vítězka ročníku 2013 Petra Kvitová v Dubaji zastavila senzační jízdu Su-Wei Hsieh a poradila si s ní i počtvrté. Tchajwanskou hráčku zdolala po obratu a po více než dvouhodinovém boji a postoupila do svého 35. kariérního finále. O 27. trofej bude v zítřejším finále bojovat proti Švýcarce Belindě Bencicové.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová se po vyřazení ve druhém kole v Brisbane rozjela do velké formy. V Sydney získala svůj 26. kariérní titul a na Australian Open se dostala až do finále. Třetí grandslamový titul a post světové jedničky jí ovšem vyfoukla Japonka Ósakaová. Kvitová pokračovala v náročném programu a vydala se do Petrohradu obhajovat loňský triumf, letos skončila ve čtvrtfinále.

Po vyčerpávajícím lednu se rozhodla odpočívat, vynechala první kolo Fed Cupu, v němž Češky doma prohrály s Rumunkami, i předchozí podnik WTA v Dauhá a do Dubaje nedorazila psychicky ani fyzicky příliš fit.

Zatímco v úvodních dvou zápasech proti krajance Siniakové i americké kvalifikantce Bradyové musela do tří setů, včera podala svůj nejlepší výkon na turnaji a se Slovenkou Kužmovou ztratila pouhé čtyři gamy. Dnes si však opět musela sáhnout na dno svých sil, když Su-Wei Hsieh zdolala až po více než dvouhodinovém boji 3-6 6-2 6-4.

V úvodu utkání si hráčky naprosto suverénně držely podání. Kvitová byla ve výměnách aktivnější a snažila se je zakončovat co nejdříve. První brejkbol byl k vidění až za stavu 3-3 a Hsieh svou šanci po chybě Kvitové proměnila. Česká favoritka se sice v následujícím gamu konečně dostala na returnu alespoň na shodu, ale Hsieh servis uhájila a chybující Kvitová poté vlastní podání odevzdala čistou hrou a vůbec poprvé s Hsieh ztratila set.

Ve třetí hře druhé sady Kvitové zafungoval return, vypracovala si první brejkboly a v pořadí druhou možnost zužitkovala. Češka po brejku na chvíli hrála jako vyměněná, přestala kazit, přestože i nadále hrála aktivně. Ačkoli poté opět začala více chybovat, Hsieh v dalším průběhu setu povolila jediný game, který Tchajwanka získala po odvrácení tří setbolů.

Kvitová vstoupila do rozhodujícího dějství rychlým brejkem, ovšem ten čistou hrou ztratila. Stejně jako Hsieh se jí však povedl rebrejk a tentokrát brejk potvrdila. O další gamy se hráčky tahaly a nabídly hned několik dramatických okamžiků, dalšího brejku se ale diváci nedočkali, Kvitová si náskok jednoho brejku uhájila až do konce utkání, přičemž v posledních dvou hrách na servisu neztratila jediný fiftýn.

"Proti Su-Wei je strašně těžké hrát. Od druhého setu jsem přidala na agresivitě a snažila jsem se být trpělivější, musela jsem dnes hodně bojovat. Rozhodně jsem nečekala, že se tady dostanu do finále. Jsem za to moc ráda." uvedla Kvitová v pozápasovém rozhovoru.

Kvitová, která si dnes připsala už 17. letošní vítězství (nejvíce ze všech hráček), v Dubaji hraje posedmé a v minulosti se dočkala jen šesti výher, z toho pět si připsala v cestě za triumfem v roce 2013.

Hsieh v Dubaji odehrála životní turnaj. Třiatřicetiletá Tchajwanka poprvé porazila dvě hráčky Top 10 na jednom turnaji a poprvé v kariéře si zahrála čtvrtfinále mimo nejníže dotované podniky série WTA International.

Kvitová bude ve svém třetím letošním a celkově 35. finále usilovat o 27. trofej a zároveň návrat na druhé místo světového žebříčku. Na jméno finálové soupeřky na stadionu nečekala. "Musím se zotavit na zítřejší finále, takže určitě nebudu zápas sledovat v hledišti, ale možná se na kousek podívám během regenerace," řekla Kvitová k druhému semifinále.

O titul si v sobotu zahraje s jednadvacetiletou Švýcarkou Belindou Bencicovou, se kterou ve třech vzájemných duelech neztratila ani set. Naposledy ji porazila před měsícem v Melbourne.

"S Belindou jsem hrála na Australian Open. Skóre vypadalo jednoznačně, ale snadné to určitě nebylo," ´řekla Kvitová. "Myslím, že zdejší povrch svědčí její hře. Je dost rychlý, tak to má ráda," dodala.

Jednadvacetiletá Bencicová v Dubaji vyřadila už tři hráčky Top 10 během tří dnů, když po Sabalenkové a Halepové udolala po třísetovém boji i Ukrajinku Elinu Svitolinovou. Vítězku posledních dvou ročníků porazila 6-2 3-6 7-6, přestože soupeřka ve třetí sadě podávala na vítězství.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,828.000 dolarů
páteční výsledky (22. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (2-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 3-6 6-2 6-4
Bencicová (Švýc.) - Svitolinová (6-Ukr.) 6-2 3-6 7-6(3)
• Čtyřhra - semifinále •
Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) - Arruabarrenaová/Christianová (Šp./USA) 6-2 6-4
Su-Wei Hsieh/Strýcová (Tchaj-wan/ČR) - Hao-Ching Chan/Latischa Chan (Tchaj-wan) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

210
Přidat komentář
Nenela
V live rankingu jsou ted na prvnich 3 mistech Cesky, celkem jich je v prvni desitce 5, i kdyz Andrea se bude postupne propadat. Prijde mi to az prehnane, ale vypada to hezky.
Reagovat
tommr
Andrea samozřejmě z desítky brzy vypadne, ale zase se tam může procpat Lucka Hradecká ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Hsieh Su-wej si spravila chuť ve čtyřhře, spolu s Bárou Strýcovou rozleptaly klan sester Chanovyých. :-))
Bára je ve čtyřhře opravdu super hráčka, řekla bych, že v současné době nejlepší. A se Suwejkou jim to ladí, jejich společná hra je lahůdková.
Reagovat
tommr
Bára Strýcová by mohla brzo ohrozit pozici Katky Siniakový jako deblový jedničky. Pokud bude hrát se Hsieh trvale tak je to téměř tutovka ...
Reagovat
horska.kraslice
Nikde jsem nečetla, že by se domlouvaly na delší spolupráci. Třeba je to ještě napadne, kdoví? Snad?
Reagovat
Nenela
byly jak uragan, neuveritelna podivana
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ve 14:00
Reagovat
annah
Páni, to je senzace! Belinda ve finále! To zítra skoro nebudu vědět, komu víc fandit. No samozřejmě Petře, ale případná prohra by ani moc nebolela, když by pohár zvedla nad hlavu sympatická Rogerova parťačka z Hopman Cupu.
Reagovat
Nola
:D zaujimave, fandit iba preto, ze je to partacka bozskeho Fedexa..... nie, pre tenis, ktory predvadza :DDDD ale budiz, je to svajciarska slovenka, ktora sa, za svoj slovensky povod nehanbi....

zrejme by ti v tomto pripade nevadili ani ruski rodicia....
Reagovat
annah
Co je na tom zajímavého, že člověk fandí hráči, který je mu sympatický? Belinda je mimořádně sympatická dáma a většinou předvádí skvělý tenis. Soudím podle výkonů na HC. Jinde jsem ji viděla hrát snad jen dvakrát.
Kdybych měla fandit hráčům jen podle výkonů na kurtu, musela bych být už léta největším fandou Sereny Williams. A té bych nefandila, ani kdyby hrála intergalakticky.
Reagovat
PetaM
Souhlas s tím, že když zítra vyhraje Belinda, nebude to tak špatné, jako kdyby vyhrál někdo jiný :D Té holce to nejde nepřát. Vypadá, jako super holka a je děsně sympatická. A samozřejmě hraje skvělý tenis. Snad se jí budou vyhýbat zranění ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Petře bych titul moc moc přála. Jsem ovšem taky ráda, že když už, tak Belinda.
Reagovat
smazaný uživatel
http://jyxo.info/uploads/28/28e5d939af11c6f06f7c78173aacd5bcb64da37e.jpg
Reagovat
Nola
pobavila ma v 2.sete hlaska Belindinho tatka : nema, ti cim ublizit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný závěr. Obě si zaslouží respekt. Parádní tenis.
Reagovat
Pavlis
Elina Svitolina v závěru kolosálně selhala. A skvostná série skončila. Na servisu je Elina neškodná, na returnu furt vrací na raketu soupeřky, málokdy zefektivní hru nějakým útokem. To dělala neustále jen Belinda, která má ve třetím zápase za sebou neuvěřitelnou kliku. Počítám ten fakt, že Eli podávala na vítězství, ale typicky nervně to nezvládla.

Takže ve finále letošní Dubaje, Premier 5 turnaje WTA, jsou Petra Kvitová a Belinda Bencic.
Reagovat
EllNino
"Ale Belinda, slice return, ten nie!" ... Ivanko, naštěstí tě Bel neposlechla, i když jí předtím snad žádný nepřinesl bod, ten poslední ji vyhrál zápas :D

Krásné krásné krásné ..!! :)

Zejtra to bude skvělé finále :)
Reagovat
dadaft
takže Belinda
Reagovat
FulnekUltras
když finále, tak to momentálně nejtěžší možné
Reagovat
FulnekUltras
Petře rozhodně nechybí. Takže do finále snad ještě trochu štěstí. Bude potřeba jak proti Bel, tak případně i El. A kdyby foukalo, tak s outfitem radši opatrně na ledvinky... ;-)

Pooojď si za tím dál, jak to umíš jen Ty, holčičko naše !!!!!!!!!!
Reagovat
Nenela
Ty jsi fakt uchyl, uz toho nech o ni takhle psat. Je to dospela zena. Ty holcicko.
Reagovat
FulnekUltras
nerozumíš tomu ;-)
Reagovat
aligo
V kolik se bude hrát?
Reagovat
tommr
cenná výhra, která Petře zaručuje návrat na třetí místo v žebříčku ...
Moc ale nechápu ty nadšený komentáře zde na TP. Petra hrála příšerně a vyhrála jen s vypětím všech sil nad hráčkou, který by za normálních okolností neměla povolit víc než 2-3 hry v setu. Zbytečně vydaný fyzický i psychický síly jí určitě budou chybět ve finále at už tam narazí na Bencicovou nebo Svitolinu ...
Reagovat
LukasH
Protože Petra nemá teď tu svoji top formu a Hsieh je hodně nepříjemná. Nebo si myslíš, že to Petře půjde pořád tak jako v Austrálii? Právě že tohle se počítá víc. Jak říkala Navrátilová. Není umění vyhrát, když to jde, ale když to nejde...
Reagovat
tommr
chápu, ale přesto jsem z dnešního výkonu Petry dost zklamanej - nejspíš proto, že včerejší zápas proti Kužmový mě optimisticky naladil ...
Reagovat
EllNino
nevím proč bys měl být zklamanej, Petra postoupila do finále Premier 5 turnaje přes hráčku, jejíž unikátní styl je nebezpečný pro všechny na okruhu, navíc byla posílena skalpy dvou hráček top 10 a po včerejšku musela doslova sršit sebevědomím ...
Reagovat
FulnekUltras
souhlas, za dané situace byla Hsieh soupeřkou maximálně obtížnou
Reagovat
LukasH
Tam se Petra zastřílela a pak to šlo. Hsieh mění rytmus a má teď formu. Jinak by neporazila Kerber a Karolínu.
Reagovat
tommr
a nebo jsou Kerberová a Karolína úplně z formy?
Reagovat
EllNino
Zbytečná skepse, nejsou teď sice úplně ve formě, ale pořád jsou to hráčky první desítky ... navíc Karolína má letos jedny z nejlepších výsledků ze všech a vedla včera 5:1 ve třetím, už to, že to dokázala Hsieh otočit, je téměř nelidský
Reagovat
tommr
tak Karolína sama otevřeně přiznala, že hrála blbě a že jí došly síly kvůli nedávno prodělaný nemoci. A Kerberku to letos nějak nebaví. Hsieh v těch zápasech nemusela hrát žádnej nadpozemskej tenis. Stačilo jí moc nechybovat a čekat na zkraty soupeřek. Jediný v čem opravdu vyniká je její schopnost dostat se soupeřkám pod kůži a donutit je hrát jejich nejhorší tenis. To platilo i pro dnešní zápas s Petrou ...
Reagovat
EllNino
"Jediný" ... to jí právě ty zápasy vyhrává :)
Reagovat
Grape
Ach jo, to jsi zas celý ty, vždy když dojde k nějakému překvapení, tak za tím vidíš "selhání" favoritky místo toho, že třeba ta druhá hráčka hrála výborně. Ono se snadno řekne, že Petra (a předtím Kája) dělaly hodně chyb, ale snad i laik vidí,že Hsieh má opravdu nevšední styl, což v kombinaci s tím, že téměř vše vrátí, vede k více chybám soupeřek. Já jsem s Petrou spokojen. Jako jediná z favoritek všechny krize během turnaje zvládla a je finále. Jsem zvědav na souboj s Belindou, která tu cestu měla ještě těžší. :-)
Reagovat
Chrenda
Ale druhá hráčka výborně nehrála, to se na mně nezlob. Konila to Petra a ne pod tlakem.
Reagovat
Grape
Ok, já to prostě vidím jinak. :-)
Reagovat
LukasH
Jenže ten tlak je právě v tom, že nekazí a variabilně to umisťuje. Proto pak Petra dělala chyby. I z lehčích pozic to chtěla zakončit a cpala to k lajnám. Navíc tahle hra Hsieh nedává moc k prostoru k rozehrání se...bekhend, forhend, atd...a jak už jsem říkal, Péťa tu nemá úplně top formu. O to je ta výhra cennější...
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc, když Peťa ubrala a míň riskovala. Hsieh okamžitě trestala.
Je to prostě hráčka, která ranařkám moc nesedí a navíc tady hrála velmi dobře.
Reagovat
FulnekUltras
Ono se řekne "pinkalky" - ale zkuste si to s nimi naživo... ;-)
Reagovat
Michaelus
48 winnerů a 32 UE není katastrofální výkon ;)
Reagovat
tommr
ty statistiky se mi vůbec nezdají. Podle mě měla Petra UE mnohem víc ...
Reagovat
EllNino
kdyby jich měla mnohem víc, vypadalo by to jinak ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na tommrovy dojmy se naštěstí nehraje :-)
Reagovat
Fransoas
Tak to,zda jsou zbytečně vydaný síly je relativní pojem.S tím nemohu úplně souhlasit.Záleží na momentální formě,dalším momentem je jakou hru předvádí soupeřka a taky to někdy záleží na některých šťastných míčích,kdy se soupeřka chytí a pak jí vychází další míče.Nemusí to být tak jednoznačné s minulým zápasem.Pokud ambiciózní soupeřka děloá potíže - musí se to vybojovat a právě Petra je tou velkou bojovnicí.
Reagovat
FulnekUltras
jako z hlediska tommringu dobrý ;-)))
Reagovat
Chrenda
Naprostý souhlas.
Reagovat
marsden
Svitolina to ma s Petou 2:7 vyhrala prvni a posledni zapas. Prekvapilo me jak celkem jasny vyhry nad ni ma...
Bencic ty jo ja nevim asi lepsi ji mit ve finale. Tezko rict, mohl by to byt ten typ celej turnaj super a ve finale se sesypala...
Reagovat
tommr
z hlediska šancí na výhru Petry je to asi jedno proti komu bude hrát. Postup Bencicový by ale byl pro Petru i Karolínu mnohem výhodnější z hlediska žebříčku ...
Reagovat
EllNino
BeBe pome! :)
Reagovat
poutnik
Kam zmizel tommr_
Reagovat
smazaný uživatel
Přemýšlí, jak by se omluvil za své trapné prognózy :-)
Reagovat
tommr
nemluv laskavě za jiný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkušeně Petra i Markéta :-)
BeBe ještě jeden a stačí :-)
Reagovat
com
pekne budes Bencic fandit i zitra! :D
Reagovat
aape
no každopádně případná prohra s Belindou
by nemrzela tolik jako se Svitolinou
Reagovat
Fransoas
Velká sláva pro Petru a také pro Markétu.Nebylo to tak,jak tu byly prezentované některé názory.Rozjetá Tchajwanka kladla větší odpor.Takže Petra si to musela vybojovat.Hodně podobné to bylo i u Markéty.Gratulace oběma našim bojovnicím !
Reagovat
EllNino
Luxus, do 2. setu vlétla jako velká voda, myslel jsem si, že jí to prasátko na setbolu zlomí a ono ne, bylo to suverenní :) Lítala tam jako čamrda, vracela i nemožné a její kraťas je fakt snad nejkrásnější lahůdkou na okruhu WTA :) Celkově je tam prostě potenciál, ale musí vydržet zdravá

Markétě tohle semifinále hodně bodne, pěkný výsledek a já věřím, že má na to celý turnaj vyhrát :) Rád bych viděl další mladou konfrontaci z juniorského okruhu, tedy proti Nastě Potapově :)
Reagovat
George_Renel
velká gratulace. Dnes to Rumunce dobř znechutila, levá, pravá, kraťas - super.
Reagovat
FulnekUltras
tohle už jsem opravdu nečekal
Reagovat
LukasH
Skvěle. Ohromně tenisově vyspěla. A Vaněk s Vydrou jsou to nejlepší, co jí mohlo potkat. Moc bych ji přál ještě GS a tu jedničku právě pod Vaňkem. Za Kotyzy taky vyhrávala, ale nárazově. Zbytek sezony byl většinou tragédie a já to bral tak, že je prostě taková a nedá se s tím nic dělat. Nakonec se ukázalo, že ji přece jen to atletický tělo, co neměla, chybělo. Hrála taky dobře, ale o šňůrách výher jako má teď, si mohla nechat jen zdát. A pro ty, kdo říkají, že je vychrtlá...není. Jenže v dnešní sacharidový době se to může zdát. Je teď šlachovitá, rýsují se jí svaly a sílu má pořád. Takže nevím, co kdo řeší.
Reagovat
EllNino
Je to tak, momentálně bych řekl, že dozrála do toho věku, kdy už má hodně zkušeností, je fyzicky na tom nejlépe v kariéře, má po tom soudním traumatu a dokáže vyhrávat zápasy, i když se jí úplně nedaří ... do toho Jirka s Davidem, kteří tvoří opravdu velmu pevné zázemí a doufám, že už s nimi vydrží do konce kariery :)

Jednička by padnout mohla, ten GS nevím, jestli ještě někdy všechno bude klapat tak jako v Melbourne letos ...
Reagovat
LukasH
Podařit se to samozřejmě nemusí, nicméně Petra není až tolik závislá na okolnostech, tj. soupeřkách. Když si věří, porazí každou a v Melbourne přehrála suverénně všechny na dva sety. Záleží na tom, jestli se jí obecně začne teď víc dařit na grandslamech. Pak je velká naděje. Vždyť od Wimbledonu 2014 hrála na 17 GS a z toho byla jen třikrát ve druhým týdnu (2 QF na USO a teď to finále). To je straslivě málo. Tím chci říct, že pokud by se dostávala pravidelně dál jako Karolina, určitě by se to někde povedlo...
Reagovat
EllNino
no to je otázka ... a zase těch GS už nebude tolik :) třeba už ni ne 10
Reagovat
FulnekUltras
No.1 je teď pro Peťu kupodivu mnohem blíž ;-)
Reagovat
bIbec
Neopovažuj se nedoservírovat Markéto.
Reagovat
bIbec
je to tam :-*
Reagovat
George_Renel
Škoda těch zranění, protože ten potenciál u Markéty stále je. Nedá výměnu zadarmo, vrátí vše, dokázala proti minulosti přitvrdit. Kéž by jí to vydrželo.
Momentálně se mi líbí více než Siniaková a kdoví zda Pále neprohloupil jejím nenasazením.
Reagovat
marcel19752
jj s tím přitvrzením je to tak a dokáže tak soupeřku dostat pod ještě větší tlak
Reagovat
George_Renel
Taky bych řekl, že konečně trochu přibrala ve svalových partiích.
Reagovat
Nola
wau, zapasy Petry, si vacsinou nenecham ujst, zial, nemohla som sledovat cely zapas, ale koniec 2.setu a 3.set som videla, Petra je proste star, superka hrala velmi dobre, ale Petra to zvladla ako prava sampionka, ten post NO1 by si zasluzila ako nikto iny
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k dalšímu letošnímu finále. Dnes to bylo ubojované a zvítězil nátlakový tenis proti nepříliš sympatickému stylu soupeřky, která umí zatápět i dalším velkým hráčkám. Těch šancí, co Peti měla za stavu 3-1 ve třetím, to byly i neuvěřitelné výměny, ale nezvládla tam dobře zakončit. To byl zároveň nejvypjatější okamžik zápasu, ale naštěstí Petru nepoložil. Servis jí celkem šel, na returnu také skvěle. Hsieh má údery asi s nízkými odskoky, jednou dala prasátko, jednou ji zachránil zastavený míček na síti. Praxe ze čtyřhry, um a pohyb, to jí umožňuje trápit favoritky. Jsem rád, že to Petra zvládla. Ať si finále užije, na turnaji, který poslední roky z nejrůznějších důvodů opomíjela.
Reagovat
aligo
Náhodou mě se její tenis hrozně moc líbí, právě proto že je jiný a působí velmi elegantně :)
Reagovat
Chrenda
Hraje to jako ping pong. Má špatný pohyb, ale zase má dobrý čuch na to, kde zůstat a kam bude hrát soupeřka. Petra v některých výměnách hrála přímo doní a Hsieh se ani nehnula. Je to tedy víc chyba Petry než genialita soupeřky. Kdyby Petra hrála konzistentně jako ve druhým setu, tak jí spláchla 2x 6:2 a bylo po ptákách. Ona si to prostě komplikuje sama, asi si chce víc zaběhat a zahrát.
Reagovat
Carloss
je fakt velmi potěšující vidět Petru takhle hrát a bojovat. konzistence jejích výkonů zatím dává tušit, že tohle by pro ni mohla být ta nejlepší sezóna.
Reagovat
George_Renel
Markéta je neuvěřitelný pes obranář. Hraj zápas od zápasu lépe.
Reagovat
marcel19752
,ale Markéta od prohrané první sady hraje výborný tenis a zdá se,že by se mohla vrátit do formy
Reagovat
blixa
Už si to zakřik :(((
Reagovat
aape
úžasnej zápas, Petra zaslouží pochvalu za to,
jak po prvním setu zvedla úroveň hry,
takže velká gratulace a hodně štěstí ve finále!
Reagovat
PetaM
Gratulace! Pěkně pěkně, nepochyboval jsem ani po prvním setu, ve kterém Petra hrála vážně blbě (hlavně na returnu) :D Čekal jsem, že se zlepší a zlepšila :) Třetí set ubojovaný, ale nakonec podání pohoda :)

Koho si přát do zítřejšího finále? S Belindou bych prohru strávil lépe, tak Belindu :D Ale odveta za TM proti Svitolině by taky nebyla špatná :D
Reagovat
Chrenda
No pokud bude Petra hrát jako dneska, tak ani na Belindu nebude mít. Ta hraje ve slušný fazóně.
Reagovat
EllNino
Těžký přetěžký zápas ...

Konec 1. setu byl šílený, ale pak se Petra zvedla a dokázala zápas otočil, ve 3. setu na konci skvělá na podání a ukončila utkání čistou hrou :)

Další finále nové sezony, s pořadovým číslem 35. Snad nebude mít v hlavě poslední prohrané finále, jinak je to senzačních 26-8

Pojď :)
Reagovat
Carloss
nádhernej zápas. Petra zabojovala a otočila to. po prvním setu bych tomu nevěřil. Hsieh velmi velmi nepříjemná soupeřka.
Reagovat
aligo
:))
Reagovat
Andrew89
bylo to ubojovaný, ale finále bereme všema deseti. Nečekal jsem že vůbec dojde takhle daleko. Jistý je..že si finále zahraje proti tenisce se stylem, né antistylem:D Bebe...doufám, že to budeš ty:)
Reagovat
George_Renel
Finále je po tom začátku turnaje sen a bodový příděl je hodně příjemný.
A vedle výkonu Petry v 2. a 3. setu bych připojil pochvalu za velmi dobrý komentář Klárky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo! Paráda Peťo!
Hsieh neuvěřitelná, jakmile Peta hrála opatrně, dělala si s ni Hsieh co chtěla! Skvěle vybojování! Snad bude dostatek sil na zitra!
Reagovat
dadaft
Gratulace.
Těžký zápas, předešlé soupeřky by mohly vyprávět.

Tak teď to vytřepat z těla, dobře pojíst, dobře pospatr a zítra hurá na to.
Reagovat
kada.tom
a je to :-)
hezky to Petra otočila :-)
Reagovat
Michaelus
Hsieh hraje neskutečně
Reagovat
dadaft
Markéta má set, tak už to Petro taky zařízni pls, servis ti teď šlape.

Na každý pád další z výborných zápasů v Dubaji.
Reagovat
Chrenda
Cože? Výborný zápas? Vždyť je to děs, hitparáda UE Petry. Hsieh by byla úplně bez šance, kdyby Petra hrála aspoň normálně.
Reagovat
EllNino
nesmysl, Hsieh přispívala hodně k tomu, jak Petra hrála
Reagovat
Andrew89
No Hsieh to tam pachtila hodně statečně...žádná náhoda, že byla v semi. Nesnižoval bych její kvality...fakt jí tam neskutečně napadlo
Reagovat
Chrenda
No s tím nemůžu souhlasit. Kdyby se Petra nevyhazovala jak na běžícím pásu, tak jí spláchla jako nic. Neviděl jsem sice první set, tak tam mohla Hsieh hrát třeba líp než Petra, ale druhý a třetí set byl vyloženě o špatné hře Petry. Na dva vítězné údery udělala 4 UE. Na hře Hsieh jsem tedy nepozoroval vůbec nic světoborného, párkrát jí to tam se štěstím spadlo, ale jinak žalostné.
Reagovat
petrulinka
Jsi asi dost mimo, ne? Petra měla za celý zápas 32 UE, což je v průměru 10 UE za set, oproti tomu 48 vítězných úderů. Což dle mého názoru je na Petřin styl hry chyb tak akorát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pán je asi znalec! :)))
Reagovat
Chrenda
Jo, pán hrál tenis závodně, tak se tedy za odborníka považuje.
Reagovat
tommr
ty statistiky v Dubaji se nedají brát úplně vážně. Všem hráčkám se v nich odpouští hodně nevynucenných chyb (zřejmě se v mnoha případech považujou za vynucený?) ...
Reagovat
FulnekUltras
což je taky často pravda
Reagovat
Chrenda
32 UE jsem viděl v druhým a třetím setu, možná víc.
Reagovat
dadaft
ale no tak, Hsieh je hodně nepříjemná, místy navíc vůbec nechybovala, zato k chybám nutila, je třeba to hodnotit pozornýma očima.

zápas se mi líbil, ale uznávám, že se každému líbit nemusel.
Reagovat
PetaM
Winnery převýšily UE, takže rozhodně dobrý zápas :)
Reagovat
LukasH
Jasně..to se ti zdá. Jenže proč má Petra spoustu UE proti hráčkám jako Radwa, Kerber, Wozejk, Hsieh v týhle formě? Protože všechno vrátí a musí se proti nim hrát na plný riziko, tudíž pak ty UE. Navíc takhle variabilní hra...s Mášou, Serenou atd. to lítá, vypadá to dobře, ale pokud obě hrajou agresivně, využívá se síla úderu ty druhý.
Reagovat
dadaft
Su-wei raketou jen tak máchá jak plácačkou na mouchy, ale lítá jí to brutálně....... naštěstí Petra udržela servis. ))
Reagovat
Andrew89
přesně..nechápu jak jí to tak může letět, když má nulovou práci nohama k tomu uderu:D a ručičky jak hůlčičky má:D
Reagovat
FulnekUltras
Leninova teorie odrazu - na tvrdý úder Peti úměrně k tomu ještě tvrdší odraz z druhé strany
Reagovat
petrulinka
já se nedívám, bo by mě kleplo
Reagovat
Andrew89
to proměn nebo mě klepne:D
Reagovat
Andrew89
juhu :D
Reagovat
George_Renel
Ale je vidět, že síly dochází každou výměnou.
Reagovat
mahycek
Snad se nepoloží, po těch šancích.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škody, to je škody, teď toho gamu!
Reagovat
mahycek
To je škody, to je škody..
Reagovat
Michaelus
bože ten trener je fakt komediant :DD
Reagovat
Pavlis
Hsieh je zkušená ze čtyřhry, podle toho ty gamy vypadají. Šance ale mimo mé chápání. Petra musí dál držet servis.
Reagovat
Andrew89
vrátí VŠECHNOOOO takový výměny by u 97% končily bodem. Bože
Reagovat
Andrew89
přej..now you are agresive :D tak to určitě...to bylo agrasive az na půdu:D:D:D
Reagovat
Andrew89
a ještě má z pr**le kliku
Reagovat
EllNino
Čekám, že teď to bude 3:6
Reagovat
marsden
Ne a ne a ne! Tyhle zubaty asijsky zavitky nemuzou porazit po sobe 4 a 5 hracku sveta. Peto bojujes za atraktivitu tenisu, prohra fakt ne. Dik a nemusim netenisovym lidem co koukaj vecer na zpravy vysvetlovat, proc vyhrala placacka:((
Reagovat
Andrew89
nevyhraje..neboju:)
Reagovat
Andrew89
neboj*
Reagovat
dadaft
Markétko, Markétko,,,,,, tak to holt budeš muset otočit.
Reagovat
EllNino
na to už dneska nebudou síly
Reagovat
dadaft
zatím asi jsou .... 4:0
Reagovat
EllNino
Achjo Markéta :/ ....smolnej konec setu
Reagovat
SpacialRecognition
došla štáva, konec.
Reagovat
Chrenda
na to prostě nemám. Vypínám stream. Takhle trapnou Petru už jsem dlouho neviděl. Uff.
Reagovat
Andrew89
aha:D tak určitě:D to asi často na ní nekoukáš:D hlavně tehle turnaj
Reagovat
Chrenda
Jo, máš pravdu, tady v Dubai vidím druhý zápas. Jinak na ní moc nekoukám, siác by mě trefil šlak.
Reagovat
EllNino
To je zase děs
Reagovat
LukasH
Jakej děs? Vaněk měl pravdu. Hsieh zahrála neskutečně...
Reagovat
LukasH
Ale nevím, jestli jsi nemyslel Marketu.:-)
Reagovat
EllNino
myslel
Reagovat
LukasH
Aha, tak se omlouvám ;-)
Reagovat
Pavlis
Jsou to neskutečný nervy, prostě neuvěřitelný!
Reagovat
blixa
Petra je čím dál vychrtlejší. Tady bude nějaký problém s příjmem potravy, to ať mi nikdo netvrdí že ne.
Reagovat
Andrew89
Petře!!!
Reagovat
Andrew89
uff ještě že ten první BP nevadí :D druhej byl lepší:D
Reagovat
mahycek
Už nejde stream ani na youtube.com/watch ....
Reagovat
PetaM
Reagovat
kodkar
http://livetv.sx/enx/eventinfo/771320_su_wei_hsieh_petra_kvitova/
Reagovat
dadaft
kurňa není to jednoduché proti Hsieh, ale set je přece jen doma.
Reagovat
Pavlis
Tři setpointy v jednom gamu fuč. Fíha. Já nic neviděl, sekal se obraz. Ale je super, že má vždy 40-15.
Reagovat
bIbec
je to kopyto
Reagovat
bIbec
dobře to dopadlo, 4-4
Reagovat
bIbec
a je to kopyto
Reagovat
Chrenda
fakt se na to nedá koukat. Petro to tedy koní strašlivě. Uff.
Reagovat
dadaft
lvice zařvala a ptáci na pár sekund vyděšeně zmlkli. ))))))
Reagovat
Blondie
Petrušáku! NEŠTVI! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně našla return!Pojd!!
Reagovat
Andrew89
to tu Plíškovinou...:D ale snad to bude mít jiný konec:D
Reagovat
Blondie
teď jsem to chtěla napsat :D :D :D bojím!
Reagovat
FulnekUltras
proto radši než výtahem chodím po schodech

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1073894-s-pliskovou-bych-ve-vytahu-uviznout-nechtela-oprela-se-nemka-do-ceske-hvezdy.html#hp-sez
Reagovat
Chrenda
prosím. Předem moc děkuji.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Chrenda
Mockrát děkuji a přeji super víkend s vítězkou turnaje v Dubai, Petrou Kvitovou. :-)
Reagovat
Blondie
Velmi rádo se stalo, vy optimisto :D
Reagovat
Chrenda
Hm, ovšem stream přestal fungovat. :-(
Reagovat
EllNino
streamy tenhle tejden nějak blbnou, na těch ruskejch webech vždycky byly pěkný kvalitní anglický komentáře a dobrej zvuk a tenhle tejden jsou tam samé paskvily rumunsky, arabsky nebo bez zvuku v děsný kvalitě
Reagovat
FulnekUltras
zákulisní boj o základní lidská práva v kapitalismu je každodenní a neuvěřitelně drsný
Reagovat
PetaM
Reagovat
mahycek
Proč nejde na live-stream365.com u Kvitové zvuk ?????
Z Budapešti na tomtéž streamu zvuk jde. A já mám doma
vše pohodě. (techniku)
Reagovat
dadaft
Reagovat
dadaft
ti ptáci v Dubaji, to je síla, jak moc nahlas zpívají. ))
Reagovat
blixa
Klid, cca do 100 let vychcípe na Zemi všechen hmyz, tím pádem i ptáci a bude ticho na tenis :D
Reagovat
dadaft
já mám ptačí zpěv rád, nechci aby vychcípali.
Reagovat
blixa
Tak my se toho nejspíš nedožijeme :D, ale to, jestli chceš, nebo nechceš na to nebude mít žádný vliv. Ono ptáků vůbec brutálně ubývá, nezávisle na hmyzu, takže kdo ví, zda to ještě nestihneš.
Reagovat
FulnekUltras
než vrabce v hrsti, to už dneska spíš chytneš toho holuba ;-)
Reagovat
Pavlis
Při prvních třech Petřiných servisech ok, ale pak smůla. Ona musí mít v gamech navrch. Tak 30-0, 30-15, dostat se na konec gamu a pak jen potvrdit. Když příliš chybuje, je pod tlakem a soupeřka jí game sebere. Tzn. tyto situace poté Peti o to hůře zvládá, projeví se to dvojchybami a vyházením se. Ale kdo by si chtěl s tou Asiatkou pinkat, že? A četla Petře dobře hru.
Reagovat
d@ve
Má to podobný průběh jako včera s Karolínou.. Tak snad to dopadne ve třech, ale jinak. :)
Reagovat
Pavlis
Teď ve druhém hraje Peti líp. Snad u toho zůstane.
Reagovat
dadaft
čelenka zůstává na hlavě, situace ještě není zoufalá...
Reagovat
dadaft
tak už šla...
Reagovat
Blondie
kdepak, je pryč!
Reagovat
bIbec
já sleduju Markétu a mám klid :-)
Reagovat
bIbec
pěkné pecky od Maky. Škoda, že všecky šly pár čísel za lajnu.
Reagovat
Michaelus
tyvole tak trener od Hsieh tam jako ted predvadel co :DD
Reagovat
Andrew89
no co jí má říkat? ona jen vrací, Petra kupí chyby a když to jde tak tam občas něco pošle:D nemají moc plán a Petra jí to ulehčuje
Reagovat
aligo
To vyhraje celé a hned 2x:DD
Reagovat
tommr
to si snad Petra dělá srandu? Něco tak děsivýho jsem od ní už dlouho neviděl ...
Reagovat
EllNino
to jsi psal před několika týdny v Petrohradu a píšeš to na každým turnaji, kde Petra prohraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně!
Reagovat
Blondie
Snadpůjde čelenka dolů :-)
Reagovat
kodkar
Tady už nepomůžou ani sundané kalhotky :DD
Reagovat
dadaft
tak sundané kalhotky můžou pomoct, ne že ne, ale v jiné situaci. ))
Reagovat
Andrew89
tak to asi krátkej proces bude:d ale na druhou stranu.

bože to je příšernej tenist ..vážně. Já se nedivim. Ona nevrátí normálně míček. tyhle neortodoxní tenistky jsou hroznyyyy :D ona z h**na udělá nechytatelnej uder:D
Reagovat
Andrew89
jako vtipný je, když jí říká ..až zůstane agresivní :D bože ...ona je agresivní jo? spíš zběsila ve vracení:D
Reagovat
PetaM
Zbytečné chyby tě stály první set :D No, neměla sis měnit to blbé tričko :D Ale v pohodě, teď ve dvou ;) :D
Reagovat
dadaft
hm, set je v háji a je to trápení. (((((((((
Reagovat
Michaelus
wtf
Reagovat
EllNino
Tak tenhle set zapomenout
Reagovat
d@ve
Petra to zdá se taky nebude mít lehké.. :(
Reagovat
bIbec
Pojď pojď Markéto.
Reagovat
Blondie
Peti! Goooo... přece Vás s Karolínou zase nevyřadí holčina z Asie :D to by bylo fakt vtipný...
Reagovat
bIbec
Klasika. Už na tom Australian Open to Petře Karolína pohnojila. Jinak už mohla být 3 násobnou GS šampionkou. Teď jí to pohnojila zase. Prostě to té Petře dělá schválně.
Reagovat
EllNino
takovej papírovej servis prostě musíš zraturnovat do kurtu
Reagovat
slacker
vyhazovana
Reagovat
Andrew89
rejže vrátí uplně všechno :D
Reagovat
Andrew89
prej, potřebuju se zastřílet:D
Reagovat
Carloss
Hsieh hraje životní turnaj.
Reagovat
aape
životní turnaj, vždyť Petra se vůbec netrefí do kurtu, to je pak snadný hrát životní turnaj
Reagovat
tommr
doufám, že včerejší zápas Karolíny byl pro Petru dostatečným varováním a že Hsieh nepodcení ...
Reagovat
tommr
počasí se zdá být ideální ...
Reagovat
Fransoas
Ze vzájemných zápasů by to vypadalo,že to bude celkem jednoznačné,ale Tchajvanka se s karolínou rozehrála.Bude to asi vyrovnaný.Petro pojď.
Reagovat
PetaM
Doufám, že to Petra zvládne. Tipuji, že to bude probíhat jako zatím všechny jejich zápasy. Těžký (nebo/a těsný) první set a ve druhém pohoda :) Pojď Peťo, finále čeká :)
Reagovat
rybicka
Tak to už nedopadne. Také jsem měla podobnou úvahu, ale bylo to naopak rychlé a naopak :-(
Reagovat
Andrew89
si myslím, že to zvládne hodně rychle...Su wei už toho má v nohách víc než dost a včera už to na ní bylo vidět. Věřím v krátký proces 6:2, 6:1
Reagovat
Fransoas
Bohužel odhad na jednoznačný výsledek byla naivní myšlenka.
Reagovat
dadaft
Myslím, že by to Petra měla zvládnout v klidu.

((( Pojď )))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist