Kvitová v dubajském finále podlehla Švýcarce Bencicové

23. 2. 2019, 16:00
Aktuality 303
WTA DUBAJ - Petra Kvitová si na třetím z pěti letošních turnajů zahrála ve finále, v Dubaji v něm ale stejně jako před měsícem na Australian Open ve třech setech prohrála. V boji o celkově 27. titul česká šampionka z roku 2013 podlehla Švýcarce Belindě Bencicové, která tak porazila čtyři hráčky Top 10 během čtyř dnů a podruhé v kariéře vyhrála podniku kategorie WTA Premier 5.
Profily hráčů
Petra Kvitová a Belinda Bencicová (© AFP)

Petra Kvitová po náročném lednovém programu nedorazila do Dubaje v ideální fyzické ani psychické pohodě, přesto překvapila sama sebe, čtyřikrát potvrdila roli papírové favoritky a postoupila do finále. 

Pátý zápas během pěti dnů, z toho čtvrtý třísetový, ale už vyhrát nedokázala. Ve finále podlehla 3-6 6-1 2-6 o sedm let mladší Švýcarce Belindě Bencicové, s níž přitom ve třech předchozích duelech neztratila ani set.

Jednadvacetiletá Bencicová rozehrála finále ve velkém stylu, byla agresivnější než Kvitová. Češka dvakrát přišla o servis a prohrávala 1-4. Sice získala jeden brejk zpět, ale za stavu 3-5 nabídla soupeřce dvojchybou setbol a Bencicová ho proměnila.

Na začátku druhého setu Kvitová tradičně sundala čelenku a pustila se do 45. hráčky světa zostra. Po razantních returnech jí vzala podání, brejk na 3-0 přidala i za pomoci 'prasátka', ale především dominovala výměnám. Svoji sílu ukázala v poslední hře druhé sady, kterou uzavřela třemi vítěznými bekhendovými returny.

"Nikdo na tebe nemá, jsi nejlepší na světě. Lvice!" povzbudil trenér Jiří Vaněk svoji svěřenkyni před třetím setem. Osmadvacetiletá Kvitová ale nedokázala na druhou sadu navázat. Ve třetí hře rozhodujícího dějství udělala dvě dvojchyby, poslala Bencicovou do vedení 2-1 a už se do zápasu nevrátila.

Z hlediště se v sedmém gamu ozvalo povzbuzování "Petra! Petra!", ale Kvitová podruhé v setu přišla o servis. Za stavu 2-5 riskovala, ještě si vypracovala dva brejkboly, ani jeden však nevyužila a při druhém mečbolu chybovala.



Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová hrála pětatřicáté finále v kariéře a neuspěla teprve podeváté, když před měsícem zůstala těsně pod vrcholem také na Australian Open. Dvakrát ve finále po sobě naposledy prohrála v roce 2013 - v dubnu v Katovicích a v srpnu v New Havenu.

"Myslím, že v Melbourne jsem hrála lépe, mnohem lépe jsem tam podávala než tady. Celý turnaj jsem bojovala se servisem. Hodně jsem musela hrát přes druhé podání," prohlásila Kvitová.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního kouče Davida Vydry už během týdne mluvila o tom, že nečekala, že bude hrát tak dobře.

"Je to zvláštní, abych byla upřímná. Nevěřila jsem, že se mi bude takhle dařit. Tenis
je pro mě tenhle týden únikem od jiných věcí, pomáhá mi ze všeho ven," řekla médiím v Dubaji Kvitová, která před dvěma týdny vypovídala u soudu v případu svého napadení z prosince 2016, což byl pro hráčku velice stresující okamžik.

Na 27. titul, kterým by se vyrovnala druhé nejúspěšnější Češce Haně Mandlíkové, si Kvitová musí ještě počkat minimálně na březnový turnaj v Indian Wells.

Bencicová vyřadila čtyři hráčky Top 10 v řadě
Bývalá světová sedmička Bencicová získala svůj teprve třetí titul, ale opět minimálně z podniku WTA Premier a dokonce už podruhé vyhrála turnaj kategorie WTA Premier 5, na kterých startuje většina světových es.

V Torontu 2015 i tento týden musela cestou za triumfem zdolat čtyři hráčky Top 10. V Dubaji si před Kvitovou poradila také s Běloruskou Sabalenkovou, které utekla ze šesti mečbolů, Rumunkou Halepovou a dvojnásobnou obhájkyní titulu Ukrajinkou Svitolinovou.

"Řekli jsme si, že když vyhraju turnaj WTA, půjdeme na skydiving," těšila se Bencicová z triumfu, na který na okruhu WTA čekala tři a půl roku.

• WTA PREMIER 5 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.828.000 dolarů
sobotní výsledky (23. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (Švýc.) - Kvitová (2-ČR) 6-3 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (3-ČR/Tchaj-wan) - Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

303
Přidat komentář
Holahej
Petro, finále je úspěch, máš z něj trofej, peníze, bod..., ve sportu se střídají, porážky a vítězství, bude další turnaj, další šance?., ale z čistě sportovního hlediska ti musí ležet v hlavě, že ?.i za okolností turnaje a slabšího servisu, na vítězství jsi i tak měla, ale tvoje agresivita je přehnaná, bezhlavá, bez chytrosti a zbytečně si stereotypně sypeš vlastní góly?.

Jak říká Roger, musíte hrát agresivně, ale s hlavou , musíte to mít pod kontrolou a rozlišovat momenty vývoje zápasu?., pak můžete vyhrávat,?.když na to tenisově máte.

Ty na ty tituly máš, ale?., bez kreativy a herní chytrosti to bude těžké. Co trenér ? Povzbuzování je samozřejmě fajn, ale zrovna tohle ve finále, připadalo mi, že je jako k malému dítěti?nebo naopak k modle /jsi nejlepší, ty vyhraješ /....a přitom k samotnému tenisu nic.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nemyslím si, že bych mohla být konzistentní po celý rok.
Jsem taková, jaká jsem a opravdu to nemůžu změnit."

- Petra Kvitová
Reagovat
Torn
Prohrané finále je vždycky hrozná škoda, ale s ohledem k tomu, jak Petra hrála, to je úspěch, všechno to bylo dost vydřený a možná až přes nechuť. Belinda je fajn holka, na AO s Petrou prohrála, brala to sportovně, takže jí nelze hejtit. Petře jsem už nevěřil ani moc proti Su-Wei, protože ten její specifickeý styl hry, je zkrátka do posledního míče vždycky otevřený zápas, což nám ukázala i Kája. Obhájila finále, to se cení.
Reagovat
EllNino
Obhajovala titul, takže o body přišla, ale jinak souhlas
Reagovat
Torn
Já to myslel tak, že aspon obhájila tu finálovou účast, když už ne titul, jakože se dostala daleko, ale asi to vyznělo blbě. :D
Reagovat
George_Renel
podstatné je jak to vidí sama Petra:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-belinda-bencicova-finale-rozhovor-ohlasy.A190223_213808_tenis_dm
Reagovat
sojka1
takze takto: ?V důležitých momentech jsem nedokázala předvést to nejlepší,? posteskla si Kvitová.

A presne to Bel predvedla.
Reagovat
Fandina
Bohužel. Ve druhém setu to vypadalo super, i podání bylo na 75 procentech, všechno, první, úspěšnost, druhé. To je víc, než byl letošní Petry průměr. Ale třetí set jí nešel.
Reagovat
miros
Dobrý večer, chci se taky podělit o několik postřehů ohledně Petry. Samozřejmě jí moc fandím jsem její fanoušek samozřejmě ne zas nějak extrémně zaslepený Mám rád jiný české hráčky. To, že prohrál tuto finále to mě tady taky mrzí a myslím si že Petru ještě víc. Nechci v žádném případě kritizovat ale myslím si že si to opravdu prohrála sama. Prostě na tak zkušeného ráčku si myslím že nemůže takhle labilní hrát aby jeden set prohrála 2. Se perfektně vyhrál a ten třetí to samé jako ten první. Myslím si že by měla začít pořádně začít trenovat první podání a i to druhé. Stále mě udivuje jak prostě neskutečně kazí return Podle mě se až do toho strašně moc obouvám jenom do toho mlátí většinou úplně zbytečně a všechno jí to lítá ven. Myslím si že by měla ubrat malinko na razanci a trošku u toho přemýšlet. Dále naprosto nechápu z čeho takovýdle hráčky můžou být tak extrémně unavený chápu to že hrají třeba každý den jsou to profíci, mají perfektní zázemí a rehabilitace atd. Podívejte se třeba na tu Taiwanku H sien, co by tam měla říkat ona, hraje dvouhru dostala se do semifinále, vyřadila plíškovou, kdy udělal neskutečný obrat a potom každý den ještě hraje vecer čtyřhru a vlastně tu čtyřhru vyhrál. Ta by mohlo být unavená takže tohle Absolutně nechápu. Dále nechápu pořád ty rady od trenéra, nezlobte se, ale jsou to profesionálky, a když to poslouchám, tak se chovají jako děti, mi přijde. Toť jenom můj osobní názor. Petře přeju vše něj a at se dostane na no.1 co nejdříve a ještě přidá nějaký GS. Omlouvám se za překlepy a chyby. Jinak ještě nejsem profi hráč ani bývalý, tenis hraju rekreačně, protože tento sport miluju a je to pouze můj neprofesionální názor.
Reagovat
FulnekUltras
Servis je obecně otázkou souběhu psychické i fyzické pohody - a Peťa v tomhle není výjimkou. Druhá věc je, že s časem ve WTA soupeřky její podání líp čtou a při větším důrazu na mezihru pod Vaňkem asi této herní fázi v tréninku přece jen věnovala trochu méně času. Zároveň bych z dnešního výsledku nedělal žádnou tragédii. Soupeřka byla letos v Dubaji velmi dobrá a v gradující vnitřní pohodě, zatímco Petra ještě bezesporu překonává tlaky, které na ni v úvodu roku vyvinulo soudní projednávání domácího přepadu i těsně ztracená šance na No.1 při AO. Jsem přesvědčen, že dál už půjde naše Lvice zase jenom nahoru a v tomto roce připraví svým fanoušků ještě nejednu velkou radost. Taký už je šport - a v tomto konkrétnom prípade obsahovo ešte o čosi silnejší a menej programovateĺný.
Reagovat
LukasH
Já se vždycky snažím dívat se na to globálně. Na Petru dneska padla dost nepřiměřená kritika vzhledem k výkonům v Dubaji, který zrovna oslnivý nebyly. Celej turnaj tu bojovala s podáním a dělala hodně chyb, přesto došla do finále. Psalo se tu, že to byla povinnost porazit papírové slabší hračky. Kdo Petru sleduje, tak ví, že lítala pravidelně na GS s hráčkama od padesátýho místa níž. Byly to kolikrát strašný výbuchy.
Teď to tu Petra i s tou horší formou ubojovala do finále, kde prohrála s Bencic, která tu vyřadila zbytek špičky. Je to na body zatím nejlepší hráčka sezóny, ale píše se tu o strašný nevyrovnanosti a labilitě. A co tedy třeba Karolína? Nebo ostatní holky ze špičky? Proč nejsou lepší?
Byly doby, kdy jsem si fakt říkal, že ta Petra není normální. Třeba po tom zápase s Jankovič ve W 2015. Ale letos fakt ne. Kór to všechno s tím soudem do toho. Teď fakt dře a to zaslouží obdiv, i když to třeba vzdycky nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
FulnekUltras
Duševně hygienické úlety jsou v životě to nejlepší, Peťulko. A když se při tom najde někdo ještě lepší, jako dneska Bel, je to ve sportu úplně normální. Jsme dál s Tebou a víme, že jednou to zas přijde se vším všudy, holčičko NAŠE...

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1076137-tajemna-slova-ceske-sampionky-tenis-je-pro-me-unikem-od-jinych-veci-pomaha-mi-ze-vseho-ven-rika-kvitova.html#hp-sez
Reagovat
blixa
No to víš že jo, chlapečku NÁŠ ... :D
Reagovat
Pavol
Možno bolo aj trocha šťastia ale to patrí k veci. Bola si jasne najlepšia. Výhra z pozície sily. Po výhre nad Sabalenkou som pochopil že to dáš.
Reagovat
com
Aspon Vondrousova dneska válí :)
Reagovat
SpacialRecognition
Potapova je uplně vyštavená
Reagovat
tommr
ale Markéta hraje zatím velmi dobře ...
Reagovat
pepin
Já bych to tipoval pokud se to vůbec povedlo tak 1 krát.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže předčasné finále bylo už ve 3. kole.

Ale tohle je lepší než nějaký finále v Dubaji...
https://www.instagram.com/p/BuOIpoGD72p/
Reagovat
misa
Kolikrát ses u toho udělal?
Reagovat
PetaM
Já to stejně nechápu. Na kurtu vypadá taková oplácaná, povadlá prsa a tak a na fotkách, jako by měla 40 kilo a všechno pevné :D
Reagovat
blixa
To víš, postprocessing umí zázraky :D
Reagovat
Alien
O kom je prosím vás řeč? Děkuji.
Reagovat
PetaM
O Sabalence :)
Reagovat
Alien
Aha. Děkuji.
Reagovat
Frick
40 kg při 182cm zní děsuplně.

Těch 80 kg, co se píše na webu, jí naprosto sluší.
Reagovat
Andrew89
áááá onan monty:D
Reagovat
Frick
Jsem myslel, že ten IG link bude odkazovat na toto :-D

https://www.instagram.com/p/BuJoAoxFHwa/
Reagovat
FulnekUltras
reflek ;-)))
Reagovat
Fandina
škoda, ve druhém setu to byla jízda, ale ve třetím už to nezvládla. Ale jinak gratulka k finále. Dneska už to nevyšlo.
Reagovat
EllNino
Že by tento týden vyhrály dvě hráčky, které odvrátí větší počet mečbolů cestou do finále ... Alison jich dneska odvrátila 5 a dál muže snít o obhajobě titulu ... byl to super zápas dvou výborných halařek, jsem zvědav, koho vyzve Ali ve finále :)
Reagovat
pepin
Dnes jsme opět viděli Petru jak ji známe. Nahoru a dolů. Jen se opět projevila její slabina a tou je servis. Bída a utrpení prvého servisu je zcela evidentní a dnes přesně v konfrontaci s Belindou se to projevilo v plné míře.
Reagovat
LukasH
Ano. Je pravda, že jsem si vždycky říkal, že by Petra mohla mít lepší servis. Třeba druhý podání s kickem. Ale zdá se mi, že právě servis je u Petry takovej indikátor únavy. V Austrálii docela šlapal..
Reagovat
pepin
Jenže Petře nešel první servis již od samého začátku zápasu na rozdíl od Belindy. A u Petry zápasy kdy jí drží servis se nechají spočítat na prstch jedné ruky. Myslím ten první.
Reagovat
LukasH
Nesledoval jsem statistiky, ale zdá se mi, že v Austrálii šlapal dost a hodně si jím i pomáhala. Tady v Dubaji obecně nic moc. A únavu jsem myslel už celkovou ne ke konci zápasu. Ale jinak souhlas.
Reagovat
Fransoas
Pravděpodobně jsou někteří,že si chtěj něco dokazovat a jejich komentáře jsou prazvláštní a někdy i nepřeswné.Kritizovat se dá vždy.Mělo by se přihlédnout k soupeřkám a také je tu jedno z hlediskek - aktuální forma komplexně.
Reagovat
dadaft
zajímavé, jak si Belinda ve druhém setu stěžovala otci, že je uvolněná a hraje dobře, jen jí to lítá kousek ven (v prvním a třetím holt nelítalo),,,,,,,,,,,,,,,, někdo by jí měl vysvětlit, že hrála otřesně, hůř než ožralá juniorka, uvolněná vůbec nebyla a vyhrála jenom proto, že na druhé straně stála ještě větší tragédka.
Reagovat
EllNino
:D
Reagovat
Andrew89
je to hráčka mimo TOP 30....moc nechápu, že si dovolila turnaj vyhrát.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Alien
Absolutní souhlas. Opět odevzdaný zápas. Koho lehčího už by pro finále z druhé poloviny pavouka chtěla!
Reagovat
bIbec
ty boje mezi FFPK a FFKP sou strašně otravné. Obě holky sou super a vy děte do řiti.

Jináč teda 2 finále 2 nej turnajů hned tak zkraje + středně velký titul je myslím fajn začátek sezóny. Ale na tu jedničku asi ten jeden GS ještě bude potřeba. Chce to vydržet až do konce sezóny letos.
Reagovat
FulnekUltras
Bel byla letos v Dubaji hodně dobrá - naopak Petra ne úplně v optimální formě. V březnovém Ušákově však už může jedině získat, jakkoliv se léta spekuluje o tom, jak je tato destinace pro ni neoblíbená. Skuteční fandové si tu No.1 a 3.GS poctivě vyčekají.

Pooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Andrew89
kde se ve Vás bere ten pesimismus?:D haloooooo máme 23.2.2019 a v tuto chvíli má Petra 2510 bodů. Touto dobou měla loni když přeženu tak měla cca 1500 bodů. o 1000 bodů víc! je ještě 3/4 sezony před náma, kde ve druhé polovině neobhajuje zhola nic. Proč se tu řeší nějaká no.1? až to přijde/jestli, tak to přijde. Má skvěle našlápnuto a čtu tu jen samou kritiku. Naomi jízda na AO, proste hrála dobře. Bebe porazila 4 hráčky top 10 - hrála dobře. Všichni tu jen kritizujete a přitom nikdo z Vás včetně mě jí nevěřil pomalu ani na 3 kolo v tomhle turnaji....samostatnou kapitolou jsou ti zoufalci, co do ní kopou protože Karolína. Prohrála si to sama, ale ty vole..má v unoru 2500 bodů a je na čele o 400 bodů...:D může hrát už zbytek sezony nic, všichni víme, že jí minimálně jeden turnaj ustřelí kdy to budeme nejméně čekat. Proto nechápu tu paniku
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak, PlechFans jsou většinou morální odpad
Reagovat
cabuna
:-D :-D :-D Tak tohle byla perla,řekl ten pravý :-D Jsem fanynka Káji a považuji se za slušného člověka.Ale na druhou stranu ,když to říkáš ty tak je to vlastně pochvala.
Reagovat
FulnekUltras
"většinou"... ;-)
Reagovat
cabuna
To s tebou nemůžu souhlasit znám plno lidí co fandí Káje a jsou v pohodě .Zárověn fandí i ostatním holkám ,nikdy je nehejtují a podobně ,tak že spíš menšina by bylo správně.:-D A to samé je v druhém táboře bych řekla.
Reagovat
tommr
myslím si, že většině kritiků nejde o body nebo o post jedničky, ale o to, že Petra podruhý za sebou úplně zbytečně odevzdala závěrečnej set ve finále velkýho turnaje. A dneska se jí to "povedlo" dokonce proti úplně odevzdaný soupeřce, kterou by měla díky větším zkušenostem naopak v závěru definitivně dorazit ...
Reagovat
Andrew89
nooo zrovna ty jsi jeden z těch, který o no.1 rádi mluví. Ta odevzdaná soupeřka, předtím porazila 3 hráčky TOP 10. Měříme tedy všem stejně? Ne, protože Simonu nesnášíš, Elině jsi to nepřál protože Petra a Kája a Aryna měla 6 MP nebo kolik. Ta odevzdaná dívky hrála dobře. Stačil jeden míček u Aryny a mohlo být vše jinak, ale není. Petra mohla hrát ve finále líp, jasný, je to škoda, ale pranýřovat jí, jak kdyby vypadla v prvním kole mi přijde zbytečný. A dej si ruku na srdce, ty jsi rozhodně ve finále nevěřil...
Reagovat
tommr
před turnajem jsem sice ve finále nevěřil, ale když už se Petře tak uvolnila cesta a do finále vyfasovala nezkušenou soupeřku mimo top-30 tak to měla dotáhnout. A o tom, že Bencicová vypadala po druhým setu hodně zdrchaně se snad nebudeme hádat. Kdyby jí Petra sama nedarovala brejk tak to nikdy nevyhrála ...
Reagovat
Andrew89
:D:D:D:D nezkušenou soupeřku, která vlastně vyhrála přes svým zraněním Toronto, což je turnaj stejné kategorie. Mimo top 30, kdyby hrála jako hráčka mimo TOP 30, tak už vypadla s Arynou. Sorry, ale tohle dehonestování hry Bebe mi přijde trapný, děláš s ní nějako typku z horní dolní
Reagovat
Fransoas
Bohužel Vaše úvahy jsou dost zvláštní.pokud bysta měl všechny dostupné informace,pak si můžete hrát na trenéra.Některé postřehy jsou odchýlené.
Reagovat
SpacialRecognition
Hochu, za tebe se rodiče musí stydet.
Reagovat
Andrew89
jdi si utřít slzy
Reagovat
Frick
Já myslim, že za 1/4 končí až v IW.

2/4 na French Open

3/4 v New Havenu (teda, končívala :o) )
Reagovat
.vorlik.
Zas tu čtu zbytečně pesimistický komentáře. Jasně, Petra mohla vyhrát AO a Dubaj, nebo alespoň to AO, ale neni to pořád dost dobrej začátek sezony? Konkrétně v tom Dubaji se dostala do finále i když to dřelo jak mohlo. To se dřív moc nestávalo. A vzpomeňme na její GS výsledky z minulýho roku. Ty dvě finálový prohry rozhodně zamrzí, ale nedělejme z toho katastrofu.

Petra má za sebou asi nejlepší vstup do sezóny. V žebříčku se posunula na 3. místo kousek za Halep a v race je první (2. Osaka na ní ztrácí přes 300 bodů, 3. Plíšková přes 1000). Je na to třeba koukat i z týhle stránky.
Reagovat
Andrew89
kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde ;) napsal jsi v podstatě to co já:D jsem rád, že alespon někdo má realistický pohled na věc
Reagovat
FulnekUltras
antikvitovci jsou stejná pakáž jako antikomunisti
Reagovat
tommr
máš to všechno trochu popletený. Já vlastně žádnýho antikvitovce na TP ani neznám ...
Reagovat
FulnekUltras
otevřeně to tady najevo nikdo nedá - zrovna jako antikomouši jsou už dnes na veřejnosti často raději zticha ;-)
Reagovat
Ondra979
ty bys potreboval do uranovyho lagru kdyz se ti tak styska po komancich, ochutnat vlastni medicinu to je to jedine co by na komunisticke zlocince mohlo platit
Reagovat
FulnekUltras
obhajovat parazitní kapitalistické grázly, kteří z prostého bydlení udělali finančně nejvyšší společenský luxus a za prdelí ušáckých ótéček schvalují roztahování tohoto věčně nenažraného agresivního ksindlu po celém světě, to už chce sluškou dávku otrlosti - 50. léta sem už netahej, je to dnes už jenom trapné
Reagovat
Ondra979
jo komousi by chteli asi 50. leta vymazat z historie, to je presne ono a ted se tvarit, ze se vlastne nic nestalo, ale za par let uz po nih anipes nestekne
Reagovat
FulnekUltras
50. létům na východě předcházel konec 40. let na "Západě" - mccarthysmus atd., bezuzdná americká touha ovládat svět po 2. sv. v. (když se v ní nepovedlo SSSR dostatečně vyčerpat) byla hlavním impulsem všeho, co následovalo - to ovšem maloburžoazní křečci nikdy vnímat nebudou
Reagovat
annah
Proč chodit až do 50. let? Stačí i sedmdesátky. A v Rusákově současnost. Když je tam možné v roce 2018 zatknout pár demonstrantů, kteří přišli připomenout, jak nás velký bratr před lety hezky na tancích obsadil. Komunismus je strašný mor. Je nevyléčitelný, je to jako infekce, proti které se musí pořád očkovat jak proti spalničkám. Jak trochu polevíš, znovu vyleze z děr.
Reagovat
FulnekUltras
když CIA nechá zabít novináře, aby otočila společenskou náladu na Slovensku víc k proušácké servilitě, to je jistě v pořádku... naštěstí lidé ze zemí, které už zažily socialismus, nejsou většinově natolik vymaštění, aby tohle pentagonské panoptikum věčně nenažrané rozpínavé agrese dál podporovali
Reagovat
annah
Šmarjá, jaká CIA? Co to je za krávovinu?
Reagovat
FulnekUltras
naivita stáda... obdobně z USA motivovaný pokus o vládní převrat u nás (Slonková, Kubík, Babiš ml.) naštěstí nevyšel... zkrátka pro ušáky už dlouho nejsme spolehlivý poslušný východní "kanonfutr", a to je jedině dobře
Reagovat
misa
Dnes jsi ve formě...
Reagovat
sojka1
obhajovat neco tak zhuverileho jako byl komunismus tady, chce zase slusnou davku zhuverilosti vlastni, to je neco otresneho, ty tvoje tanecky tady....
Reagovat
FulnekUltras
za pravdu se maloměšťák zlobil vždycky nejvíc
Reagovat
sojka1
ale ja se nezlobim, ja se stitim...
Reagovat
FulnekUltras
na to tady různí povýšenci hodně používají ignor
Reagovat
Fandina
K čemu ignor? Je přece normální, že když mi někdo nesedí, tak mu to řeknu. Nejseme za komunistů, abych se bála říci svůj názor.
Reagovat
annah
Je to skoro jako obhajovat nacismus. Oba ty zločinné systémy by si mohly podat ruce.
Reagovat
PetaM
com
Reagovat
FulnekUltras
comTorn... ;-)
Reagovat
PetaM
Torn je v klidu ;) Přeje to oběma, více Káje. Com to přeje jenom Káje a je rád za prohru Kvitové :D
Reagovat
aape
gratulace Belindě, na její tenis se hezky kouká,
a Péťo dík za to, kam jsi to dotáhla i když forma nebyla nejlepší,
šance ještě bude a zase to vyjde!
Reagovat
misa
prohrála druhé finále v řadě. To se jí naposledy stalo v roce 2013 (Katovice, New Haven).
Reagovat
mahycek
Na live-stream365.com žádná 1 liga není. Myslím zápas Kladna
s Jágrem a Plekancem. Nevíte kde se to dá spustit ?? Dík.
Reagovat
Chrenda
V Třebíči na stadionu. :-)
Reagovat
Chrenda
SF v Budapešti nebo lépe celý turnaj.
Reagovat
tommr
začíná ztrácet "finálové kouzlo". Podruhé za sebou ve finále ve třetím setu úplně odpadla. Na AO se to ještě dalo omluvit tím, že hrála proti zřejmě současný nejlepší hráčce a budoucí hvězdě první velikosti, ale dneska to při vší úctě k Bencicový bylo od Petry jasný selhání ...
Výsledek finále se dal už předem odhadnout podle velmi slabýho výkonu proti Hsieh. S tou to ještě Petra dokázala vydřít, ale proti mnohem důraznější Bencicový už neměla šanci ...
Účast ve finále turnaje Premier-5 je jinak samozřejmě nutno hodnotit jako úspěch. Na boj o jedničku v Indian Wells/Miami ale Petra bude muset zapomenout ...
Reagovat
Chrenda
Souhlas.
Reagovat
.vorlik.
Bencic už snad byla v top 10. Navíc tenhle tejden je ve formě a před Petrou sundala Svitolinu, Halep a Sabalenku. Takovou katastrofu bych z toho nedělal.
Reagovat
tommr
nejde o žádnou katastrofu, ale o promarněnou šanci. Těžko může Petra čekat, že ještě někdy v budoucnu dostane ve finále velkýho turnaje hratelnější soupeřku ...
Reagovat
Chrenda
Přesně tak. OBRŠKODA.
Reagovat
Dobry-den
Je to tak.
Reagovat
Alien
Hratelnější?
Reagovat
dadaft
nesmysl, Belinda až na druhý set hrála skvěle.
Reagovat
FulnekUltras
mnozí výsledkoví zaslepenci to ovšem bohužel nevidí
Reagovat
dadaft
na Petře bylo tentokrát už na začátku třetího setu při poslední návštěvě trenéra vidět, že toho dnes má plné brýle a sama nevěří
Reagovat
Jabadu
Nevadí. Petra i tak v poslední fázi neskutečné kariéry hraje nadstandardně a bodíky přibývají.
Svět nespí a je třeba se s tím smířit. Umím si představit jaké úsilí a dřinu ji musí stát, aby se udržela v nejvyšším patře sportu č.2. Má to o to těžší, že nemá 100% zdraví a není zrovna geneticky vyprojektovanou dcerou volejbalistky a vrcholového atleta.
Přesto a nebo právě proto před Tebou poklekám a vzdávám Ti svůj hold, vznešená panovnice ... a svůj širák odhazuji v dál ...
Reagovat
FulnekUltras
stoprocentně spolupodepisuji...
Reagovat
Fransoas
Bebe ukázala,že má v současnosti perfektní formu.Musíme ji sportovně gratulovat.Urřitě to v první chvíli bude zklamáním,ale Petru musíme vyzdvihnout za celý turnaj.Situace pro ní nebyla jednoduchá.
Reagovat
Chrenda
Ale jdi, ty jeden. Co bys chtěl vyzdvihovat?
Reagovat
LukasH
Třeba to, že jí to ani jednou moc nešlo vyjma jednoho setu s Kuzmovou a jednoho setu s Bencic. Sama řekla už před turnajem, že se nijak extra necítí. Stará Petra by vypadla ve druhým, třetím kole...
Reagovat
LukasH
A že i když ji to nešlo, postoupila do finále..
Reagovat
Chrenda
Tak jako nečelila žádné soupeřce z TOP 30. Tak to snad byla přímo povinnost 4. hráčky světa postoupit až do finále, kde podlehla 45. hráčce žebříčku po naprostém psychickém kolapsu, kvůli jedinému míči. Takže znovu. Co chceš vyzdvihovat? Že hraje špatně? Respektive naprosto nevyrovnaně? V jednom gamu vysází 4 winnery a v následujícím 4 UE a dvojchybu? Takhle nehrají ani junioři, to se na mně nezlob.
Reagovat
tommr
kvitomilové prostě nikdy nepřipustí, že Petra v něčem selhala i když je to sebejasnější. To od nich nemůžeš čekat ... :)
Reagovat
EllNino
zrovna LukasH patří k nejstřízlivějším fanouškům Petry ...
Reagovat
LukasH
Tohle mě baví..:-) Vyjmenoval bych ti hodně zápasů, kde Petra fakt selhala...Kumkhum, Wimbledon s Jankovič, naprosto nevýrazný zápasy v hluchých obdobích s Kotyzou...ale promiň, že neodsuzují unavenou Petru, která je v letošním race na prvním místě s nejlepší zápasovou bilanci, když prohraje proti dost dobře hrající Belindě
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - těžko diskutovat s totálním teoretikem
Reagovat
smazaný uživatel
+1
zbytečný vysvětlovat něco teoretikovi, který všechno přepočítává podle žebříčku...
Reagovat
aape
zdá se že ani některé ostatní hráčky top 10 si neplní své povinnosti :)
Reagovat
tommr
to je ale jejich problém a starost jejich fanoušků. Tady snad většina lidí řeší Petru ...
Reagovat
aape
ale Petra není tenisový robot, a fanoušci aspoň ti realisticky uvažující by to mohli chápat. Já mám radost z toho, že i bez optimální formy došla až do finále, a rozhodně si tu nebudu vymýšlet nějaké nesmyslné povinnosti hráčů top 10, navíc myslím, že Belinda časem v té topce taky bude
Reagovat
Fandina
Byla sedmá v roce 2016, pak měla operaci zápěstí, takže nevím, proč by tam neměla být znova.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
LukasH
Sleduješ Petru od začátku? Já ji sleduju 8 let. Vím jak hrála a vím, že dřív by prohrála ve 2. kole. Hrál jsi někdy tenis? Protože tvoje hodnocení je přesně to "z gauče"...povinnost porazit hračky top 30 atd. A co soupeřky, který Bencic porazila cestou do finále? Ty jsou taky labilní a nevyrovnaný? Petra neměla top formu, to se pak dobře nehraje.
Reagovat
Chrenda
Milý Lukáši, já jsem hrál od 6 do 20 let tenis závodně, naše tenisty sleduji celý život. A jsem si jistý, že to co jsem napsal je prostě pravda, ať se ti to líbí nebo ne. S tím gaučem jsi mně pobavil.
Reagovat
PetaM
A teď kam to dotáhla ta, která dá 4 winnery a pak 4 UE a dvojchybu, a kam ty ... :D
Reagovat
Chrenda
Myslíš jako, že diskutovat na toto téma můžou jen členové TOP 100 nebo jak to myslíš? Trapná si nepřipadáš?
Reagovat
FulnekUltras
je to samec ;-)
Reagovat
PetaM
Nepřipadám si trapná, protože nejsem ona :D :D

A zřejmě nerozumíš psanému textu. Můžeš si komentovat, co chceš. Já jen, že Petra se se svým stylem, jak jsi ho popsal, dostala neuvěřitelně vysoko a vyhrála spoustu turnajů. A ostatní, zřejmě s lepším stylem, než 4 winnery a 4 UE + 1 DF, nedostali ani na žebříček, nebo skončili ve 20 ... ;) Holt kdyby takhle hráli junioři, třeba taky budou druzí na světě a mít 2 GS :D Hrajou jinak a mají prd :D
Reagovat
LukasH
No já jsem tedy nikdy neslyšel od špičkovýho hráče ani trenéra, že by takhle hodnotil výkon tenisty. Že by mluvil o povinnosti porazit žebříčkově slabší hráče a tak dále. Nevím, co se mi má nebo nemá líbit.
Že Petra není v top formě a nehraje optimálně? Hrál jsi 14 let tenis a neříká ti nic únava, kolísání formy a tyhle věci? Petra má nejlepší zápasovou bilanci za tenhle rok, takže nevím, o čem se bavíme ..
Reagovat
PetaM
Jak by mohl znát kolísání formy? Však hrál do 20.
Reagovat
Chrenda
A už jsem jednou tady psal, že se z ní nikdy nestane šampionka formátu Graff nebo Navratil a to právě z důvodu její totální labilnosti. nechápu, proč to všichni pořád omlouvají. Pokud chce být 1. na světě, nemůže si dovolit takovéto kolapsy. Co je na tom nepochopitelného? A pokud myslíš, že je unavená, tak by asi na ty turnaje vůbec neměla jezdit, když je na tom tak zle.

Není to nic proti Petře, já jí fandím. A ta prohra mně samozřejmě mrzí, ale zavinila si to sama a není možné to svést na super hru Belindy. protože Belinda nehrála nic suprového. Přesně stejně jako včera Hsieh. A to je neoddiskutovatelný FAKT.
Reagovat
EllNino
Ale šampionku typu Graf a Navratilová z ní udělá tohle vyhrané finále? :) Petra vyhrála prostě tolik, na kolik mě hlavou a tenisem ... nevyhrála toho málo, tyhle dvě jsou prostě vyvolené, jen hrstka hráček se může stát legendami ...
Reagovat
Chrenda
Škoda reakce. Buď zdráv.
Reagovat
LukasH
Problém je, že diskutuješ na jiný úrovi. Pokud nasadíš laťku na úroveň Sereny, Grafový na Navrátilovy, tam je proti nim Petra opravdu labilní a hraje nevyrovnaně. Ale taky nevím, co od toho očekaváš. Zrovna Ellnino hodnotí naprosto střízlivě. Já taky vidím ty Petřiny reálný možnosti a dokážu ocenit, jak moc se zlepšila oproti minulým rokům. Když z ní budu chtít mít Serenu, můžu ji kritizovat od rána do večera.
Reagovat
FulnekUltras
nesrovnávej prosím Peťu s polovičními chlapy - děkuji
Reagovat
tommr
Grafová byla poloviční chlap? Tak ty máš opravdu dost ...
Reagovat
FulnekUltras
vnitřně rozhodně
Reagovat
PetaM
Jestli byla unavená a hrála na turnaji finále, nechci si ani představit, co se bude dít, až bude odpočatá :D :D
Reagovat
Andrew89
:D:D jo no
Reagovat
dadaft
Belinda hrála dobře a jestli jsi to neviděl je úplně jedno, že jsi tenis hrál.
situace Gráfové byla jako teď Johaugové v běžeckém lyžování -- natřela to ostatním kdykoliv se jí zachtělo, protože byla prostě někde jinde, Petra takové štěstí nemá.
Reagovat
Dobry-den
Výkon nehodnotím, takových výbuchů už bylo a ještě bude, takže to soudného člověka nemůže nijak překvapit.

Co mě ale zaráží, je načasování takového výbuchu právě pro finále. Letos 3x finále a pokaždé z toho byl Petřin nejhorší výkon na turnaji. Proti labilní Bartyové to ještě stačilo, proti Naomi a BeBe už nikoliv. Navíc dneska to vyjma druhý set skončilo dost krutým výpraskem. Přitom dříve bývala Petra v závěrečných zápasech turnajů dost nekompromisní!

Petřino finálové kouzlo se zdá být definitivně pryč a s ním i další naděje na světovou jedničku někdy v blízké budoucnosti. V IW a Miami Petra tradičně vyhoří nejpozději ve ČF, tudíž Osakaovovou v žádném případě nedohoní, a pak už následují obhajoby...

Šanci bude Petra mít ve 2. polovině sezóny, resp. po Wimbledonu, ale to je ještě daleko...
Reagovat
Fransoas
S definicí finálového kouzla bych nesouhlasil.Zatim je začátek sezóny.Předčasné závěry bych nedělal.
Reagovat
Kozoroh
Tento týden Belinda a v příštím týdnu Roger.
Reagovat
annah
:-)))))
Já teda na ten švýcarský double moc nevěřím. I když radost by to byla veliká. Přímo stovková... :-)
Reagovat
EllNino
Nebylo to ono celý turnaj, o to větší škoda, že tam ten titul nakonec nespad ... přitom to vypadalo na začátku 2. setu ještě tak dobře, jenže pak přišel ten gem za stvu 1:1, kdy nejdřív Petru rozhodil hawkeye, který podle mě vzápětí ovlivnil i ten hroznej míč za stavu 1:1 0:15 ... a pak už se to vezlo až do konce zápasu, tohle se prostě stávat nesmí ... je dost zkušená na to, aby se z toho oklepala, velká škoda

Finálová bilance tedy zhoršena o 2 finálové prohry v řadě na 26-9, o to větší je škoda, že to přišlo zrovna ve finále GS a Premier 5, prohra finále Sydney by byla třeba snesitelnější ... ale třeba by se pak do těchto finále ani nedostala :) ...

Nedá se nic dělat, Belindě gratulace, skvělá jízda, ale dneska Petra hodně pomohla, jak třeba Naomi v Melbourne opravdu moc šancí nenabídla, tady to bylo trestuhodné :/ ...

Snad to není začátek nějaké finalové krize, podobně jako se jí třeba přestalo dařit ve Wimbledonu ... mrzí to
Reagovat
sojka1
vzdycky rikam, mozna iracionalne, ze kazdy je takovy, jaka je jeho hra.. Peta ma vsechno (zivot i hru) ve vlnach, to pri(e)jde.. :-) ale tenhle turnaj byl proste Belindy, obrovska gratulace!
Reagovat
tommr
no po druhým setu to tak nevypadalo ...
Reagovat
Alien
Slovy trenéra Vaňka. Hrála nádherně, hlavně v 1. a 3. setu! Ohromná gratulace!
Reagovat
Pavlis
Petra dnes neustála tíhu okamžiku, toho pokaženého úderu, ani nevyužila 40-15 v posledním gamu a bylo po nadějích. Belinda Bencic hrála v klidu, Petra ne. Měla by možná lépe potrénovat údery, co jí dělají potíže. Ale celkově dnes byla Petra horší hráčkou. Return jí nešel, servisem si taky moc nepomohla. Celý turnaj nečelila nikomu z Top 30, stejně to nedokázala dotáhnout. Ale samozřejmě, za další skvělý týden, zápasy a tak můžeme být rádi. Ale z jakéhokoli finále teď bude mít Petra depku. Vlastně se projevilo, že se nezvládla z ledna dát pořádně do kupy.
Reagovat
FulnekUltras
na depky už teď u Petry nevěřím - už vůbec ne z nějakého dalšího finále
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace. Nejde jí nepřát. Cestu za titulem orámovala výhrami nad dvěma Češkami, porazila 4 hráčky top 10. Proti Aryně odvrátila 6 mb.

Cesta Elise v Dauha byla podobná (2 Češky, 3 hráčky top 10).

Petra je nejvíc. Ať je další finále hned/ ještě na jaře a je vítězné :-) POJĎ!
Reagovat
Esgalnor
Bencic má za sebou vynikající turnaj. Porazit v řadě Sabalenko, Halep, Svitolinu a Kvitovou, to je pořádnej dream run.

Petra bohužel nedokázala navázat na výkon z druhého setu, ale zas je potřeba uznat, že tam byla Bencic o dost slabší, polevila a na konci už ji to pořádně štvalo a dělala chyby. Ve třetím setu se zvládla vzpamatovat. Buďme rádi, kam až se Petra dostala. Na to, jak psychicky vypadala na začátku turnaje, bych tohle rozhodně netipoval.
Možná že tam byl Vaněk před třetím setem spíš ke škodě. Ale co naplat, bodů tolik neztratila a já upřímně doufám, že se v Indian Wells dočká titulu světový jedničky.
Reagovat
Chrenda
Tomu moc nevěřím, většinou po finálové účasti vypadne na dalším turnaji brzy. Nu což, uvidíme. Všechno je možný, ale pokud se Naomi vzpamatuje, tak Petra nemá šanci a to v tom ještě figuruje Simona, která má o 125 bodů víc než Petra a není moc pravděpodobné, že by vypadla tak brzo, jako tady v Dubai.
Reagovat
tommr
Petra ztratila reálnou šanci na post jedničky dnešní prohrou. Neumím si představit, že by v Indian Wells uhrála o 332 bodů víc než Osakaová ...
Reagovat
FulnekUltras
zrovna jako si asi málokdo z nás uměl představit, že by teď v Dubaji došla do finále ;-)
Reagovat
tommr
uvědom si laskavě, že k tomu by musela Petra dojít minimálně do semifinále (což se jí ještě nikdy v Indian Wells nepovedlo) a současně by Osaka musela prohrát už svůj první zápas. Opravdu si myslíš, že je to reálný?
Reagovat
FulnekUltras
takhle přesný číselný přehled nemám - ale ve WTA je teď možné leccos - a když ne u Indiánov, tak hned na dalších turnajích - hraje se jich víc než dost - navíc Petra umí často překvapit v nejméně pravděpodobném momentě
Reagovat
Pavol
Stávkové kancelárie úžasné kurzy. ďakujem.
Reagovat
PetaM
Můžeš si za to sama Petro :) Ale vyhodit z okna dva tituly za sebou, to chce koule :D Gratulace Belindě, další velký titul ;)
Reagovat
Meceon
Dvě finále... dobrý ne?... Nebo myslíš, že málo?...A k tomu nějaký ten titulek z ledna...a to máme únor:)))
Reagovat
PetaM
Dokážu si živě představit, že jí ta prohraná finále brzo můžou srazit na dno. Přestane si věřit a rok bude zase brzo v hajzlu :D Když vidím, že obě finále měla a mohla vyhrát, tak je to fakt k pláči. Jen ať si pobrečí holka, zaslouží si to. :D
Reagovat
Meceon
Takové dno by brala drtivá většina tenistek:)))
Reagovat
tommr
Petra má ale větší ambice než drtivá většina tenistek ...
Reagovat
Meceon
A vidíš,to mi nějak uniklo...nepletes si v tomto případě Petru s Kájou?
Reagovat
PetaM
Neřekl jsem, že je na dně, ale že jí to tam může srazit :D Dokážu si lehce představit, že teď může mít dlouhou šňůru proher v prvním kole :D Záleží, jak si teď nastaví hlavu. Má na to týden a půl :D
Reagovat
SpacialRecognition
Nicméně tohle považuji za karmu pro ty její fanoušky, kteří neustále kopou do Karolíny. Karma je svině, co?
Reagovat
SpacialRecognition
Jinak gratulace Belindě. Zasloužené vítězství.
Reagovat
PetaM
Tohle je především její prohra :D Co my s ní? Procenta z výher nedostáváme :D :D
Reagovat
Andrew89
prohralo ji to zraneni ruky...takze jsem s tim v pohode. Takovy zraneni hlavne pro profesionalniho sportovce je temer devastujici...hlavne pul roku nehrala .vis jak. Za to Petra nemuze
Reagovat
Nola
Belinde nejde nepriat, aj ked som viacej priala Petre, Belinda bude postrachom dalsich turnajov pre nasadene hracky, to bola neskutocna jazda, 4 skalpy hracok TOP10, vyrovnane udery z oboch stran, neskutocny pohyb, prehlad, radost pozerat
Reagovat
Meceon
Už příští turnaj ti předvede jaký je postrach...:)))
Reagovat
Meceon
Jak hráčka téhle úrovně může vyhrát tak velký turnaj... není možný snad... sabalenka šest mecbolu,halep set a půl lepší,kolaps...svitolina 5:3 kolaps... Kvitová to vyhází do hlediště, přitom jasně lepší hráčka,pokud zrovna výjimečně najde kurt.... nechápu
Reagovat
Nola
to si myslel zo zartu, ze ano? Belinda bola v 19 rokoch clenkou TOP10, uz vtedy mala skalpy Sereny,Simony, Ivanovic a Wozniackej, zabrzdilo ju zranenie
Reagovat
dadaft
nechho, to je zhrzení, potřebuje to vydýchat, sám ví, že kecá...
Reagovat
Meceon
Tak o co, že vaše belinda už letos neudělá ani prd? :))
Reagovat
aape
já naopak myslím, že pokud ji nesrazí zdravotní trable, tak o ní letos ještě dost uslyšíme
Reagovat
Nola
trochu nechapem niektorych fans, velmi dobre poznam situacie, kedy moj oblubeny hrac stratil finale, a, ze ich stratil proti mladym puskam v poslednej dobe.... Petra sa z toho urcite rychlo oklepe, posledne finale stratila proti mladym babam, nabuduce tam bude stat jej rovesnicka, s ktorou mat problem nebude
Reagovat
Meceon
Petra hraje zásadně sama se sebou, nějaká bencic ji může podávat akorát míčky, stejně jako v každém dosavadním jejich vzájemném zápase....porazila se sama,proto číst o tom jak se nám tu zrodila další hvězda je fakt náročné... už s ohledem na to jak neuvěřitelné štěstí tu měla:)
Reagovat
Fandina
Před dvěma lety byla Belinda sedmá na světě. Tehdy se o ní jako o hvězdě mluvilo. Pak byla na operaci se zápěstím a pak se z nevím kolikáté stovky zase vysunula vzhůru. Mně osobně se její styl hry nelíbí, ale co s tím udělám, když s tím vyhrávala a zřejmě bude vyhrávat dál.
Reagovat
George_Renel
O tom nahraném úderu, který vlastně rozhodl set i zápas se jí bude asi dlouho zdát.
Reagovat
mahycek
Zase chyběl poslední krok. Vítězné finále, kdy ???
Reagovat
dadaft
zas tak dávno to není
Reagovat
Andrew89
ale nevadi...3x finale z toho jeden titul a je unor :D kez by to takhle slo dal:)
Reagovat
EllNino
je to tak, je to fantastické, ale jen je škoda, že nevyhrála místo Sydney AO nebo Dubaj ...

Bilance ve finále upravena na 26-9 ... pořád je to vynikající, ale snad se nerýsuje nějaký finálový blok, po 8 vyhraných turnajích v řadě přišly teď 2 prohry ve třech, navíc proti mladším hráčkám ...
Reagovat
Andrew89
ja myslim,ze je s tim ok,hold se to stane. Bel hrala fakt dobre,nutila Petru k chybam a k tomu ji obcas Petra hodne pomohla....popravde jsem si myslel,ze vypadne o hodne driv...soud atd atd..jsem rad ze byla ve finale...kazdy bod se pocita...ty finale se projevi...uvidis:)
Reagovat
slacker
prdlacku nutila, ty chyby byly totalne nevynucene z pripravenych pozic
Reagovat
dadaft
gratulace Belindě
odehrála fantastický turnaj
Reagovat
EllNino
Achjo, mohla mít dva velké tituly, místo toho zbydou jen oči pro pláč :/ ...
Reagovat
dadaft
plus několik set tisíc dolarů
Reagovat
Chrenda
Vaněk za ní vůbec po tom druhém setu neměl chodit. Zbytečně jí rozhodil.
Reagovat
slacker
taky nevim proc chodit kdyz se dari
Reagovat
Fransoas
Je to přesně definovaný.Pamatuji si,že s trenérem nechtěla komunikovat.Možná to mohl být jeden z momentú.Musíme připočíst případnou únavu.Po druhém setu to vypadalo,že by to mohla Petra dotáhnout k titulu.Celkově Bebe ji donutila k více chybám.
Reagovat
slacker
ale prohrala si to sama, neskutecne errory
Reagovat
Chrenda
No, tak to je jasné, že si to prohrála sama. Myslím, že kdyby za ní Vaněk nechodil, tak pokračovala v klidu jako ve druhým setu. Měla jí na lopatě, je to úplný zmar co předvedla a proto nikdy nebude šampiónkou typu Stefi Graff nebo Martiny Navrátilové. Špatná hlava a mlátí do toho jak hluchá do vrat i když vidí, že jí to lítá do hajzlu. neumí změnit rytmus, mířit víc do kurtu. Je mi z toho smutno. Ale což, má GS má, tak u nás bude i tak nesmrtelná.
Reagovat
Chrenda
že když bude pokračovat proti Belindě jako hrála s Hsieh, tak dostane kartáč. ve druhým setu předvedla, jak to perfektně umí a pak se složila, jak domeček z karet. přitom měla Belindu na pekáči, jen jí strčit do trouby. Je fakt labilní, to se nedá nic dělat. Uff.
Reagovat
marcel19752
bohužel rozhodl ten hodně neštastný game,kde Belinda nic neuhrála a přesto vzala Petře servis a peťa to bohužel nedala z toho jsem měl největší strach, protože jsem si říkal,že Petra je lepší hráčka a pokud nepřijde nějaký kolapsový gem tak ji Bencic nedá,ale bohužel ten přišel.
Reagovat
Patik
Dokonči ju Belinda.
Reagovat
com
porazit v turnaji 4 hracky top deset, to se casto nevidi :)
Reagovat
lvicek
Moc casto ne, ale napr. Peta vloni v Doha.
Reagovat
slacker
neskutecne daerecky dostava Bencicova od PK
Reagovat
Andrew89
skoda skoda...Bebe se vratila ke hre z prvniho setu...skoda skoda....ale jeste neni konec,ale moc neverim
Reagovat
EllNino
kolaps Peti, bohužel, tohle nezvládla hlavou
Reagovat
slacker
jeden homerun za dryhum, skoda ze se nehraje baseball ale tenis
Reagovat
Jabadu
Hmm ... z 2:4 už to asi fakt nepůjde.
Reagovat
marcel19752
doufám,že ji ten nešťastný gem,kdy Belinda nemusela nic a kde míček kousek za, pak zpackaný winner zakončené dvouchybou nebude stát zápas
Reagovat
Alien
Místo aby jí dorazila, tak se zase sesype!
Reagovat
PetaM
Zatím ve třetím skoro stejně jako ve finále AO. Místo, aby zlomila nalomenou soupeřku, jí dá brejk a hrej si :D
Reagovat
Dobry-den
Bohužel. Petra se zřejmě naučila hrát dobře na GS, ale zase přestala zvládat finále turnajů. Prostě něco za něco...
Reagovat
EllNino
nechápuuuu ...
Reagovat
bIbec
Klídek, je to jeden brejk. Kvíti udělá bum bum a bude to zpátky.
Reagovat
Jabadu
Tohle už vypadá špatně. Petra začíná prohrávat finále a to je velká změna. Bohužel trochu očekávaná. Nikdo nemládne.
Reagovat
EllNino
vyhrála 8 z posledních 9 finále, ano opravdu je začíná prohrávat
Reagovat
Jabadu
Ještě trochu věřím, ale Belinda výborně podává.
Reagovat
bIbec
tak teď už to asi bude malinko komplikovanější.
Reagovat
horska.kraslice
Hmm, Belinda celkem chytře naznala, že ve dvou to asi nedá. Takže se bude koncentrovat na třetí set ....
Reagovat
smazaný uživatel
Celej turnaj má špatný podání sotva kolem 50% a mraky dvojchyb. Ve finále už ten první servis vážně chybí!
Reagovat
Pavlis
Ten úder do rohu, v odkrytým kurtu, způsobil ztrátu Petřina servisu. A možná celého zápasu.
Reagovat
slacker
takovyhle blikance nema ani Repka
Reagovat
com
prohrala si podani, ale hlavne Vanek: hrajes to moc dobre :D:D:D
Reagovat
rybicka
Tak jí má říct, že už je to v háji?
Reagovat
Andrew89
jaj...ve spatnou dobu:D
Reagovat
EllNino
To není ani možný
Reagovat
slacker
boze je tohle mozne?
Reagovat
aligo
krásný kolaps
Reagovat
Jabadu
A je asi hotovo.
Reagovat
aligo
Jde vám stream? :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jabadu
Nejde. Horší je, že Belinda se chytla.
Reagovat
Nola
nechapem jednu vec, v CR mate vyborne tenistky a nemate zaplateny tenisovy kanal? skrblici :DDDDD
Reagovat
Jabadu
Halíře dělají talíře!
:-)
Reagovat
rybicka
Že by to bylo tím, že nedostáváme ani promile z výher..? :D
Reagovat
Fandina
:-))))
Reagovat
Fandina
Nicméně, já si ale podívání se na holky platím. Mám O2 TV Tenis.
Reagovat
rybicka
Já nemám ani TV, takže...
Reagovat
George_Renel
Proč generalizuješ?
Reagovat
Andrew89
Peti:)
Reagovat
dadaft
simply Petra
Reagovat
Esgalnor
Druhý set nebyl zrovna hezký tenis, ale Belinda se postupně solidně sesypala. Uvidíme, jak se vzpamatuje do závěrečného setu, Petra vypadala na konci skvěle.
Reagovat
aligo
WTF?????????????
Reagovat
kada.tom
Tak 2. set by byl, vůbec si netroufám odhadovat vývoj 3. setu, ale doufám, že Petra udrží koncentraci a že napodobí skóre 2. setu v její prospěch :-)

Otázka jestli je dobře, že začíná servisem ..
Reagovat
Jabadu
Yeahhh ...
A teď si ji vem!
Reagovat
Jabadu
Jestli se nepletu, v prvním setu se Belinda dost usmívala. Nějak se ten úsměv vytratil.
Reagovat
kada.tom
snad Petra využije téhle šance a ten 2. set už dá
Reagovat
Jabadu
Nyní opravdu netuším, která hraje hůř. Ale Petře to zatím vychází lépe na skóre.
Reagovat
Patik
Rovnaké finančné prémie ženám ? Dúfam že toto nikdy neschvália..:)
Reagovat
annah
Vůbec jsem netušila, že má Belinda trenéra Slováka. A že umí tak dobře slovensky, když se určitě narodila už ve Švýcarsku.
KOukám na ten zápas jako na (československé) derby. :-))
Reagovat
PetaM
Její trenér je tatík :D
Reagovat
Nola
je to jej otec :D, obaja rodicia su Slovaci, mama pochadza od Nitry, otec je priamo z BA
Reagovat
cabuna
A její tatínek hrál tenis?
Reagovat
Nola
docitala som sa, ze hral hokej..... emigrovali v roku 1968, myslim, ze ani otec Caro Wozniackej nehral tenis
Reagovat
cabuna
Díky .
Reagovat
Davor1
Wozniacki bol futbalista, ktorý sa tak aj dostal do Dánska, keď ho z Poľskej ligy kúpil dánsky klub.
Caro a Belinda sú na tom prakticky rovnako, jedna je slovenka, druhá poľka, akurát sa narodili v iných štátoch, ktoré reprezentujú. Trénujú ich otcovia, ktorí s nimi rozprávajú v rodnom jazyku...
Reagovat
annah
Aha. Tak to je pak jasné...
Bratrům Slovákům fandím skoro vždy a všude (s výjimkou Cibulkové). Tudíž můžu zápas sledovat zcela v klidu a vychutnávat si tenis.
Reagovat
Fandina
Bencicová má slovenské kořeny po otci Ivanovi Bencicovi, který ji trénuje. Jeho rodiče s ním v roce 1968, když mu bylo pět let, emigrovali z Československa do Švýcarska.[6] Děd z otcovy strany hrál lední hokej za HC Slovan Bratislava.[9] Otec pochází z Bratislavy a matka Daniela Bencicová z Močenku u Nitry. Doma hovoří slovensky.[10] Britský deník The Telegraph v lednu 2014 uvedl, že má její otec také české kořeny.[11] Tenistka vlastní švýcarské a slovenské občanství.[9]

Na její přípravě se také příležitostně podílí Melanie Molitorová,[12] rovněž československá emigrantka do země helvetského kříže a matka bývalé světové jedničky Martiny Hingisové. S tenisem začala ve čtyřech letech, kdy nastoupila do tenisové školy Molitorové. Každodenní tréninky zahájila ve věku sedmi let.[13] Půl roku strávila také ve floridské Tenisové akademii Nicka Bollettieriho.[14]

V roce 2018 navázala partnerský vztah s osobním fyziotrenérem a bývalým fotbalistou Interu Bratislava, Martinem Hromkovičem.[15]
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Belinda_Bencicov%C3%A1

Jestli jsem to neslyšela špatně, bydlí v Bratislavě.
Reagovat
rybicka
Ještě ženatým Hromkovičem?
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, zkopírovala jsem to, viz odkaz.
Reagovat
annah
Díky za info. Zajímavé.
Reagovat
Esgalnor
Belinda tedka znela fakt frustrovane. Uvidime.
Reagovat
EllNino
Nevadí, je to jeden brejk ...

Jsou dva, ale nevadí no ....

No tak jsou dva ... nech mě teď mluvit ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hraješ proti Kvitovej, oukej.
:-)
Reagovat
Fandina
BeBe hraju uvolněně, víc to nejde, hraju dobře.
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Pavlis
Soupeřky dávají Petře prasátka. Nevýhoda servisu je v tom, že jí ho Peřte dobře čtou, poté mizerně vrátí a je to. Belinda navíc ví, co má hrát. Ale obecně jsou Petřiny slabiny dobře známé. I když vybere úder v rohu, již nezvládne směr míčku, natož jeho razanci. Plus je to vše moc rychle. Systém tedy spočívá v precizním servisu, např. N. Osaka na AO, takto totiž musí ranařky hrát.
Reagovat
Jabadu
Ono se asi něco děje ...
Reagovat
Andrew89
zacne kazit..verim ve 3 sety..ve 3 setu se pak uz muze stat cokoliv:D
Reagovat
Jabadu
Petra by musela hrát na dva údery, jinak je asi bez šance. Belinda za celý první set zkazila jen pár míčků a navíc má nebezpečné údery.
Reagovat
jirkaS
čelenka je dole , pojď!
Reagovat
Alien
Tak podle toho co Kvitová předvedla, to pro Bencicovou v 1.setu ani jinak dopadnout nemohlo! Ta se ani nezapotila!
Reagovat
PetaM
Petra už dlouho není ve finálových zápasech tak suverénní, jako bývala. Poslední lehké finále bylo loni s Kikinou v Petrohradu. Od té doby samé třísetové, leckdy i velmi těsné, bitvy ... Tak snad to zase otočí :D
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu asi bylo snazší být ve finále 2x za rok a lehce ho vyhrát, než hrát finále ob týden :D :D
Reagovat
aligo
Ale i tak myslím že je hotovo....
Reagovat
horska.kraslice
Tak Petro, povinný první set jsi odevzdala, bude otočka?
Reagovat
Andrew89
hold zas ve trech :D
Reagovat
Patik
Pokrik do boja poďme nato vypustí emócie..a švacne dvojchybu. :D
Reagovat
Jabadu
Faktor "Vaněk". Jakmile některý z nich přijde, hned se jedna či druhá zlepší.
:-)
Reagovat
Fandina
Co se děje na kurtu vidím nejrychleji v číslech score

https://www.livesport.cz/zapas/lCeYbuJp/#prehled-zapasu

pak televize a stremy v tomto pořadí

SuperTennis satelit
SportZone internet
O2 TV Tenis
https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=689515
https://www.youtube.com/watch?v=teUvyDLb_cg
Reagovat
Fandina
streamy
Reagovat
Alien
BeBe hraje neskutečně! Tak připisovat body z nesmyslných vypalovaček metrových do autů je fakt neskutečné!
Reagovat
kada.tom
Petro, nezamýšlíš prohrát s tou Čoboloačkou, že ne?
Reagovat
Grape
Když si představím jak budeš vzteklej, tak mi případná prohra Petry snad bude vadit o trochu míň...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
Reagovat
aligo
A Petra se hází
Reagovat
SpacialRecognition
Vsadím se, že jste nikdy nesportovali. I zdánlivě lehká nemoc může vyhodit u sportovce půl roční trénink z okna, strašně to bere síly. Dvojnásob to platí u profesionálních sportovců jako je Karolína. Zářným příkladem, co může taková nemoc udělat se sportovcem je Lucka Šafářová.

Proto jsou jakékoliv výčitky vůči Karolíně vzhledem k zápasu s Hsieh velmi hloupé.
Reagovat
Andrew89
jdi brecet jinam. Nrvin kdo se tu do koho strefuje;)
Reagovat
SpacialRecognition
To, že konstatování faktu bereš jako strefování, je jen tvůj problém. A dost to o tobě vypovídá.
Reagovat
Andrew89
ja chapu, ze je to pro tebe tezko zkousnutelne kdyz vedla 5:1...ale jdi s tim otravovat jinam:)
Reagovat
SpacialRecognition
Že ty si komouš? Ty taky zapírali a zapírají fakta, jak jen to jde.
Reagovat
EllNino
Uklidni se, diky
Reagovat
SpacialRecognition
Pokud se vám nelíbí fakta, je to jen váš problém.
Reagovat
EllNino
nikoho neurážím
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímá snad někoho, ze má Petra astma, že její ruka nefunguje na sto procent?!
Kritizuje se jako každá jiná!
Reagovat
Jabadu
Hmm ... první set je asi v hayselu. Ale BeBe hraje fakt neskutečně. Tohle bude asi velký problém.
Reagovat
Andrew89
V klidu...podobne vcera bebe vlitla na elinu
Reagovat
com
a jak ze to Elina dopadla? :D
Reagovat
EllNino
Jak hrala Karolina, nevis?
Reagovat
SpacialRecognition
Karolíně po nemoci došla fyzička. Pochopitelné pro rozumné lidi.
Reagovat
Andrew89
jezis to jsou kecy:D
Reagovat
SpacialRecognition
Chápu, že pro mentálně postiženého, jako seš ty, jsou fakta cizí. Neřkuli urážka.
Reagovat
Andrew89
tady to nekdo hodne tezce nese :D
Reagovat
cabuna
:-D :-D To nemá cenu jim něco vysvětlovat ,když prostě Káju nemají rádi tak at udělá co udělá je všechno špatně .Tak je nech vypovídají se a uleví se jim .
Reagovat
EllNino
Proti Karolíně nic nemam, tohle byla oplatka comovi
Reagovat
tommr
trefovat se do Karolíny abys naštval coma je dětinský ...
Reagovat
Andrew89
povime si na konci trapaku...Kde je Karolina?jooooo ona uz je doma...jsem zapomel
Reagovat
Jabadu
Dlouho jsem neviděl, aby byl někdo proti Petře dominantní. No jo, no ... Časy se mění. :-(
Reagovat
com
Kvitova zacala slibne :D ..to bude rychlovka
Reagovat
Andrew89
boze ty jsi vazne trapnej.
Reagovat
slacker
a ty jeste trapnejsi
Reagovat
Jabadu
Reagovat
slacker
na YT se zapasy hledjai ein zwei, stacilo zadat Kvitova a filtr Live a hned je stream
Reagovat
annah
Velký dík za ten odkaz!! Na SportZone je obraz neostrý, taky je skvělý!
Reagovat
George_Renel
Věřme, že si BeBe vybrala do třetice ty výhry těžkých zápasů včera. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist