Kvitová v hangáru ani tentokrát titul neslaví, ve finále nestačila na Sevastovovou. Mezi muži opět triumfoval Thiem

19. 7. 2020, 17:20
Aktuality 37
Petra Kvitová ani ve druhém finále na tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof neuspěla. Po Elině Svitolinové nestačila ani na Anastasiji Sevastovovou, s níž souboj o titul prohrála v super tie-breaku. Soutěž mužů stejně jako na trávě ovládl největší favorit a třetí hráč světa Dominic Thiem.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová na konci května ovládla podnik O pohár prezidenta ČTS v pražské Stromovce, jenže kvůli problémům s levým předloktím se na dalších českých akcích ve dvouhře představila už jen v jednom zápase. V hangáru hrála finále dvakrát, ale první mezinárodní trofeje během koronavirové přestávky se nedočkala.

V pátečním finále, které bylo přeloženo z berlínské trávy právě na tvrdý povrch do hangáru bývalého letiště Tempelhof, podlehla Elině Svitolinové, a v tom dnešním po setech 6-3 3-6 5-10 Anastasiji Sevastovové, jež v předchozích kolech suverénně vyřadila členky elitní desítky Kiki Bertensovou a vítězku úvodního dílu Svitolinovou.

Kvitová měla problémy už včera v semifinále proti Andree Petkovicové a dnes potvrdila, že jí podmínky v neobvyklém dějišti nevyhovovaly. Úvodní sadu sice získala, přestože hned v prvním gamu přišla o podání, nicméně od ztráty podání za stavu 3-4 ve druhém setu už tahala za kratší konec a super tie-break si prohrála hlavně vlastními chybami.

"Petra je skvělá hráčka. Hrála hodně rychle. Čekala jsem na šanci a ta ve druhém setu přišla. V něm jsem také výrazně lépe podávala. Bylo to jen o pár bodech," řekla Sevastovová v televizním rozhovoru.

Dominicovi Thiemovi se i během druhého dílu berlínské exhibice podařilo potvrdit roli nasazené jedničky a největšího favorita. Po triumfu na trávě nenašel třetí hráč světa přemožitele ani v hangáru, kde v dnešním finále nedal šanci Jannikovi Sinnerovi. Osmnáctiletému Italovi nenabídl jediný brejkbol a zvítězil jasně 6-4 6-2.

Nejlepší rakouský tenista je během koronavirové přestávky před srpnovým návratem na okruh ATP velmi aktivní. Od konce května odehrál finalista lednového Australian Open již 28. zápas a má bilanci 25-3.

• BETT1 ACES BERLIN 2 •
Berlín, Německo, tv. povrch / hala
nedělní výsledky (19. 7. 2020)
• Dvouhra ženy - finále •
Sevastovová (Lot.) - Kvitová (ČR) 3-6 6-3 10-5
• Dvouhra ženy - o 3. místo •
Petkovicová (Něm.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-4 7-6(1)
• Dvouhra muži - finále •
Thiem (1-Rak.) - Sinner (It.) 6-4 6-2
• Dvouhra muži - o 3. místo •
Haas (Něm.) - Bautista (2-Šp.) / zrušeno
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cítím, že pokud se letos bude hrát, tak Thiem vyhraje GS.
Reagovat
lvicek
Ten STB byl fakt hroznej, tak snad priste bude lip.
Reagovat
paddy
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenisova-exhibice-berlin-finale-petra-kvitova-anastasija-sevastovova.A200719_123430_tenis_par/diskuse
Reagovat
jirkaS
jj četl jsem, ti dva se našli :-D
Reagovat
gigin
Tak já ani neznám člověka, který by s tím oslem neměl problém.
Reagovat
paddy
pokud to už tady někdo nedal před týdnem

zvuková stopa 1/2 hodiny
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stepanek-agassi-priletel-jenom-aby-me-obejmul-112420
Reagovat
paddy
"ATP by mělo ukončit sezónu; systém by měl fungovat celý a ne jen největší turnaje"
toto vzteklí fanoušci nikdy nemohou pochopit

"DC - Picqué možná odstoupí od smlouvy, ztrátu hodí na covid; převezme to někdo, kdo v tenise působí a vrátí starý systém"

Pelta: "My fotbalisti jsme geneticky trochu jiná třída. Moc chytrejch hráčů neznám."
piczus Picqué aspoň finančně vykrvácí :)
Reagovat
Patik
To je proste tragédka..
Reagovat
LukasH
Na tom hardu Petra nic moc...vůbec od karantény. Ani v tom turnaji o pohár prezidenta se mi moc nelíbila, ale soupeřky hrály ještě hůř. Naopak na tý trávě to bylo senzační. Škoda toho přesunutýho finále. Hlavně, že vůbec hraje. :-)
Reagovat
paddy
1 titul a 4-1 W/L
Reagovat
smazaný uživatel
Až na jeden game v druhem setu, hrála Peťa úplně na pohodu, první servis fungoval. Ale supertienreak hrůza!
Beztak si myslím, že se chtěla vyhnout tý nehezký trofejí! :))
Reagovat
tommr
od Petry to nebyla dneska žádná sláva, ale to se po tý pauze vynucený zraněním dalo čekat. Hlavní je, že vůbec může hrát ...
Reagovat
paddy
na ruku se všichni budou vymlouvat do konce kariéry

typicky český - snad bude pršet, snad nebude pršet, kdyby nebyla zima, kdyby nebylo horko, snad bude soupeř dělat chyby atd.
Reagovat
EllNino
neslyšel jsem jedinou Petřinu výmluvu :)
Reagovat
com
neboj, kdo si pocka, ten se docka :D
Reagovat
d@ve
Škarohlídi se ozvali. :)
Reagovat
paddy
mluvil jsem o tommrovi a podobných
Reagovat
tommr
já jsem se snad na něco vymlouval? Říkám jen že Petra prostě nehrála dobře a že se to dalo čekat když v uplynulých týdnech nemohla naplno hrát a trénovat kvůli ruce ...
Reagovat
insanezy_
Jaký má poměr Petra poměr titulů ku účastem ve finále?
Reagovat
EllNino
na WTA 27:10
Reagovat
insanezy_
To jde, čekal jsem to horší. Díky
Reagovat
EllNino
Co se týče finále, má jednu z nejlepších bilancí, po titulu v Sydney 2019 měla 26:7 a mezi těmi 7 finále, které prohrála, byla třeba Linz 2009 (Wickmayer, tehdy hodně nahoře, posilněná SF na US Open), Lucemburk 2016 (nepříjemná Niculescu), Eastbourne 2011 (Bartoli, o čtrnáct dní později přišla bomba v chrámu), Katovice 2013 (Vinci), New Haven 2013 (Halep)... takže nic moc velká finále a většinou nepříjemné soupeřky ... velké tituly nezískala v Pekingu 2014 (Sharapova) a na TM 2015 (Aga)

Trochu mi přijde, že prohraným finále AO trochu finalová bilance utrpěla, protože od návratu na kurty vyhrála 7 titulů v řadě (Birmingham 2017, Petrohrad 2018, Doha 2018, Praha 2018, Madrid 2018, Birmingham 2018, Sydney 2019) a spolu s "Malým" TM v Zhuhai měla dokonce 8 titulů za sebou ... od Prohra s Osakou na AO pak zatím získala jen jeden titul (Stuttgart 2019 - Kontaveit) a prohrála v Dubaji (Bencic) a v Doha (Sabalenka) ...

I v corona krizi má bilanci 1:2, takže nic moc na její poměry, ale jsme u ní namlsaní a bylo jasné, že to takhle nebude pořád, jen málokdo měl takovou dlouho šňůru vyhraných finále :)

Takže bych z toho nedělal asi vědu a přijdou (doufejmee) ještě nějaké důležitější finále, ať se dostane na 30 titulů WTA okruhu ...
Reagovat
Blondie
To jde? :D
Reagovat
Pavlis
Od pátku bylo patrné, že Peti nehraje dobře. Pakliže má haprující servis a kupí dvojchyby, nemůže z toho být přesvědčivý výkon, popř. vyhraný zápas. Druhý set ale rozhodlo to, že Sevastova v něm začínala první. Tím byla furt nahoře, Kvítí pak selhala v klíčovém osmém gamu druhého setu. TB jen znásobil Petřin celkový herní projev.
Reagovat
George_Renel
Kdyby se na mě pořád někdo ksichtil a špačkoval jako Sevastova, asi by mě to taky otrávilo. Nesympatické děvče.
Reagovat
petrulinka
Souhlas
Reagovat
Jimbo
K čemu je takový zápas, když 2. set a match-tiebreak totálně vyházela. Vypadala, že chce prohrát. To se zas budou sázkaři radovat.
Reagovat
Alien
Tak už jenom podle jejího výrazu, jak včera tak i dneska, bylo patrné, jak jí to moc baví!
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
Alien
Čemu jako nerozumíš?
Reagovat
Alien
K tomu snad není ani co dodat!
Reagovat
com
Kvitova nezklamala :D
Reagovat
petrulinka
Myslím, že by ses měl soustředit na svůj černý tým, který dostává těžce na prdel
Reagovat
d@ve
Ty taky ne.. ;)
Reagovat
kodkar
První set jakštak a pak už je to zase stará Petra.
Reagovat
petrulinka
Do stavu 3:3 ve druhém to bylo od Petry fajn, pak horší a STB katastrofa
Reagovat
Fandina
První set Petruška vyhrála 6:3, tak ještě jeden!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist