Kvitová v Los Angeles postoupila a zahraje si se Serenou

22. 7. 2008, 07:56
Aktuality 0
WTA LOS ANGELES - Česká tenistka Petra Kvitová v prvním kole turnaje v Los Angeles porazila 6-4 1-6 7-5 Rusku Alisu Klejbanovovou a v dalším zápase by se měla utkat s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Další česká hráčka Eva Hrdinová se sice dostala z kvalifikace do hlavní soutěže, ale v ní hned na úvod podlehla šestnácté nasazené Sanie Mirzaové z Indie.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se po slušných výsledcích na antuce, která není jejím oblíbeným povrchem, vydala na turné na amerických betonech. Poprvé se představila v Los Angeles, kde v úvodním kole dokázala porazit 34. hráčku světa, Rusku Alisu Klejbanovovou. Kvitová v zápase dokázala odvrátit 8 ze 14 brejkbolů, samotné k pěti prolomením soupeřčina servisu stačilo jen šest příležitostí.

Osmnáctiletá Češka v únoru na turnaji v Memphisu překvapivě porazila Venus Williamsovou a nyní má šanci zahrát si poprvé v kariéře s její mladší sestrou. Šestadvacetiletá Američanka zatím plánuje v Los Angeles startovat, i když v sobotu kvůli zranění kolena nedohrála semifinále turnaje ve Stanfordu.

Podle magnetické rezonance má v kolenu zánět a třikrát denně rehabilituje, aby byla na středeční duel s osmnáctiletou Kvitovou připravena. "Beru to den za dnem a uvidíme, jak to půjde," poznamenala největší domácí hvězda podniku s dotací 600.000 dolarů, který se hraje na tvrdém povrchu.

Potřetí v kariéře se do hlavní soutěže dostala čtyřiadvacetiletá Eva Hrdinová, které patří až 190. místo ve světovém žebříčku. Na první výhru na turnaji WTA si však musí stále počkat. V LA v úvodním kole podlehla za 67 minut šestnácté nasazené Sanie Mirzaové z Indie 3-6 4-6.

Z nasazených hráček se v pondělí nedařilo turnajové dvanáctce Shahar Peerové a třináctce Virginii Razzanové.

Z českých tenistek se v LA představí ještě Nicole Vaidišová, v 1. kole ji čeká Japonka Moritaová.

WTA LOS ANGELES (USA, tvrdý p., 600.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Klejbanovová (Rus.) 6:4, 1:6, 7:5
Mirzaová (16-Indie) - Hrdinová (ČR) 6:3, 6:4
Stosurová (Austr.) - Peerová (12-Izr.) 6:1, 6:1
Czinková (Maď.) - Razzanová (13-Fr.) 6:3, 6:3
Bammerová (14-Rak.) - Rolleová (USA) 6:0, 6:4
Matteková - Spearsová (USA) 6:2, 6:4
Domachowská (Pol.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:3
Craybasová (USA) - Keothavongová (Brit.) 6:3, 6:2
Govorcovová - Kustovová (obě Běl.) 6:3, 6:4
Chan Yung-jan (Tchaj-wan) - Rezaiová (Fr.) 6:1, 6:4
Savčuková (Ukr.) - Dulková (Arg.) 6:4, 6:3
Paszeková (Rak.) - Nakamuraová (Jap.) 6:4, 6:2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist