Kvitová v Miami postoupila přes Vekičovou do osmifinále

23. 3. 2019, 19:48
Aktuality 60
WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami zdolala ve třech setech Chorvatku Donnu Vekičovou a oplatila jí pár týdnů starou porážku z Petrohradu. O čtvrtfinále, kterým by již vyrovnala své maximum z roku 2014, se devětadvacetiletá Češka utká s Francouzkou Caroline Garciaovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová, jež si letos zahrála už tři finále včetně Australian Open a v Sydney vyválčila titul, v Miami zvládla i svůj druhý zápas. Po dvousetové výhře nad Řekyní Mariou Sakkariovou zdolala ve třech setech Chorvatku Donnu Vekičovou

Devětadvacetiletá Češka v zápase plném brejkbolů zvítězila po více než dvou a půl hodinách boje 6-4 3-6 6-4 a o šest let mladší soupeřce vrátila únorovou porážku z Petrohradu. Ve vzájemné bilanci tak nyní vede 2-1, když první výhru slavila před pěti lety rovněž na Floridě.

Kvitová v zápase spáchala osm dvojchyb a čelila 14 brejkbolům, 9 z nich dokázala odvrátit. Sama využila 5 z 20 šancí na brejk. Rozhodující set rozhodla hned v úvodu, kdy si vypracovala náskok 2-0 a vedení už nepustila.



Druhá hráčka žebříčku Kvitová má šanci stát se po turnaji poprvé světovou jedničkou, musela by se však probojovat až do finále a v něm neprohrát se Simonou Halepovou. Floridské vlhké a dusné podmínky ale české tenistce a jejímu astma dělají problémy. Přes třetí kolo se dostala teprve potřetí, jejím maximem je čtvrtfinále z roku 2014.

O vyrovnání pět let starého výsledku si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje s Francouzkou Caroline Garciaovou, s níž má vyrovnanou bilanci 3-3.

Další dvě české tenistky - Karolínu Plíškovou a Markétu Vondroušovou - čeká boj o osmifinále až v neděli. Plíšková se utká s Francouzkou Alizé Cornetovou, Vondroušová s Belgičankou Elise Mertensovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
sobotní výsledky (23. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Vekičová (26-Chorv.) 6-4 3-6 6-4
Su-Wei Hsieh (27-Tchaj-wan) - Ósakaová (1-Jap.) 4-6 7-6(4) 6-3
Bertensová (7-Niz.) - Kužmová (SR) 3-6 6-0 6-1
Andreescuová (Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 4-6 6-1
Qiang Wang (18-Čína) - S. Williamsová (10-USA) bez boje
Bartyová (12-Austr.) - Stosurová (Austr.) 6-0 6-3
Wozniacká (13-Dán.) - Niculescuová (Rum.) 6:4, 7:6 (7:4).
Garciaová (19-Fr.) - Görgesová (15-Něm.) 6-0 7-5
Kontaveitová (21-Est.) - Tomljanovicová (Austr.) 7-6(3) 2-6 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Christianová/Muhammadová (USA) 7-5 7-5
Azarenková/Bartyová (Běl./Austr.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-3 6-7(1) 10-7
Niculescuová/Spearsová (Rum./USA) - Grönefeldová/Hradecká (Něm./ČR) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
EllNino
mohl by mi sem někdo hodit ten stream 365 nebo jak to bylo? :)
Reagovat
rubens
https://live-stream365.com/sport/tennis.php
Reagovat
EllNino
moc děkuji
Reagovat
drabona
bylo to vydřené a tudíž zasloužené vítězství. Nemusela by, ale vždy hrát tak na riziko, překvapila by tím občas soupeřku a pošetřila nervy sobě i nám fanouškům. Všeobecně se traduje, že Petra je porazitelná jen tehdy, když dělá chyby a s tím bohužel kalkuluje každá soupeřka.

Co se týká Sereny, doufám že již brzy pochopí, že cca 80 kg živé váhy, těžko může konkurovat v současném ženském tenise. Buďto bude bojovat se zraněními a nebo prohrávat.
Reagovat
EllNino
Petra potěšila, ale o tom už jsem psal ... s Garcíou je to 50:50 :)

Jinak včera Ash jasně smetla Sam, takže si zahraje s Kiki, která po ztrátě úvodní sady spláchla Viki Kužmovou, tam je taky těžké tipovat vítězku, ale obecně se Ash proti top 10 hráčkám moc nedaří, takže bych tipoval spíše Kiki ...

Anett Kontaveit byla nakonec ta šťastnější v zápase s Ajlou Tomljanovic, celkově tenis velice rychl, tvrdé rány z obou stran a nakonec rozhodl lepší bekhend Anett ... tu čeká neporazitelná Bianca, nevím, co to bylo na konci za průpovídku od Angie, ale něco se jí tam nelíbilo, zápas jsem neviděl, jen MB, takže nemohu soudit, ale je neuvěřitelné, že to Bianca ještě drží ...

Naomi má klasickou pograndslamovou deku, ale proti Hsieh se ani nedivím, už na AO s ní skoro prohrála, chyběl kousíček ... tady zase ale chyběl kousíček k výhře, tohle by už pouštět neměla ... Hsieh teď čeká Caro, která se tu trochu probouzí, tak uvidíme, jak se jí povede šachová partie se Su-wei :)

Dneska jsem zvědavý na Markétu a Karolínu, jinak se mi zdála ta horní polovina na zápasy daleko zajímavější, tady mě nějak krom zápasů českých holek nezajímá ani jeden, snad možná Yafan Wang - Collins nebo Dasha Kasatkina - Venus, které vždycky zatím hrály náročné třísetové bitvy :) Highlightem dne měla být Serena s Qiang Wang, ale ta je zdravotně rozložená, takže bohužel ...
Reagovat
smazaný uživatel
Angie u sítě: "Biggest drama queen ever"...
Reagovat
PetaM
Angi je ta pravá, která by tohle měla vypouštět z pusy no :D :D
Reagovat
dadaft
jj.
osobně dneska vystačím se dvěma zápasy - Yafan a Markéta.
Reagovat
Michaelus
Neviděl jsem sice celý zápas Biance-Kerber, ale Angie u podání ruky zase ukázala, že neunáší prohry. Nevím, jestli Bianca fakt byla ta "drama queen" ale každopádně jestli tam někdo házel celou dobu ksichty a zbytečná gesta, tak to byla Angie
Reagovat
vyuka.kvigly.pripravte.si.sesity
Fantazie. Jen tak dál. Poběž!!!
Reagovat
Dobry-den
Ósakaová neudržela vedení proti Hsiehové (6:4 *5:4 30:0) a Petra si díky tomu upevňuje 1. místo v race žebříčku. První místo ve skutečném žebříčku WTA je ale bohužel pořád dost daleko a šance, že by se tam Petra dostala již po Miami, je dost mizivá. Postup do finále, který k tomu Petra potřebuje, by se totiž rovnal zázraku...
Reagovat
com
zase kecas :D ..kdyby ted Kvitova vypadla a Karolina ziskala titul, tak bude prvni v race ona :)
Reagovat
EllNino
Karolína, která nikdy nebyla na Premier Mandatory turnaji ani ve finále ...
Reagovat
rybicka
Ano, byla by. A pokud se to má Petře pokakat, pak ať to vyjde Karolíně! Proč tu ty holky stále stavíte proti sobě?! Jasně, každému je někdo sympatický a někdo ne. Jenže proč tedy tak proti sobě nehecujete kluky? Žádní NEJSOU, že? Tak si "kurdybele" VAŽTE NAŠICH holek ... Nebo opravdu máte pocit, že snižováním jedné, vy osobně získáte kredit a peníze té druhé?! Jedině jim podvědomě podstrčíte vzájemnou averzi. A to pomůže komu?
Reagovat
rybicka
* ano, Kája by byla v RACE lepší...
Reagovat
PetaM
Kdyby si com nezačínal, proti Karolíně by tu nepadlo špatné slovo ;)
Reagovat
EllNino
a proč reaguješ na mě? já vím, že tohle je jediné comovo kuří oko, naváží se tu do Petry už několik měsíců a argumentuje tím, že je Karolína lepší, když není, s tím prostě nemohu souhlasit :))
Reagovat
rybicka
Sorry, ale mě už to hrubě irituje a možná jsem se "upíchla" hloupě, tak se omlouvám. Prostě už ten umělý konflikt neunáším. Nadávejte a urážejte se adresně, jako chlapi, a ne přes zástěrku dvou úžasných holek. Každá je jiná a má za sebou jinou historii. Ale sakriš, jsou úžasné (+ další naše kočeny), tak si toho važme! V kolika sportech můžete toto, jako Češi zažít?
Reagovat
rybicka
* ... ne se, ale si
Reagovat
rybicka
:( jsem se rozohnila, protože mě to fakt štve a prostě jsem se zakoktala. (písemně je to dost úspěch :)
Reagovat
cabuna
Souhlasím moc hezky jsi to napsala .
Reagovat
EllNino
jak říkám, adresuj to vedle, já mám sice radši Petru než Karolínu, ale Karolínu respektuji, tohle je prostě pouze provokace vůči comovi, který z ní dělá něco, co není ...
Reagovat
rybicka
Nebudu psát ani vedle, snad omluva stačila.
Reagovat
EllNino
v pořádku, nikdy bych tohle nedělal jen tak z plezíru, protože jsem rád, že mám dvě holky ve špičce
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně ty tu na rozdíl od Coma, Karolínu nijak neuražíš a nepřeješ ji nic špatnýho. Takže se nemas za co omlouvat, pro boha.
Reagovat
rybicka
Omlouvala jsem se já :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i ta reakce EllNina mi přišla omluvná.
Reagovat
EllNino
*máme
Reagovat
rybicka
:)

Tak já si ještě dovolím přidat úvahu o Karolíně. Ne zcela tenisovou. Její zdánlivá chladnost a odtažitost? Když měla jako dítě tátu, tam kde byl - jak asi může kdokoliv, natož dospívající reagovat? Odtažitost a do sebe uzavřenost je asi naprosto logická.

Nicméně věřím, že tady nešlo o povahy, ale herní projev. Tak vše dobré ...
Reagovat
EllNino
Mně vůbec nejde o povahu, Karolína i Kristýna jsou uravřené holky, které prostě mají tenhle "chladný" výraz, ale jinak jsou mi sympatické, s jejich herním stylem už je to horší, hlavně u Týny, ale Kája podle mě těží z toho, co má, maximum možného :)
Reagovat
rybicka
Myslím, že to chápu. Ostatně jako vše co není hodnoceno jako "krasobruslení", bývá vidět ve výsledcích. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduj comovy "komentáře", pak pochopíš...
Reagovat
rybicka
OK, "šlápla jsem nevhodně do vlákna". Proto jsem se také omlouvala. Jinak to chápu
Reagovat
smazaný uživatel
A com-ik ukazuje, že nechápe psaný text.
Kde Dobry-den píše, že Petra bude po Miami v Race první?
Reagovat
Andrew89
opet je trapna ukazka toho jak mu Petra lezi v zaludku. Nechapu takovou nenavist.
Reagovat
EllNino
žárlí, nic víc ...
Reagovat
Andrew89
jojo:D
Reagovat
blixa
Teda to jsou poměry. Světová dvojka, haluz, světová jednička, out. To je peklo to WTA, peklo ... :D :D
Reagovat
Carloss
Naomi prohrála. Cesta k trůnu je volná. :)
Reagovat
tommr
jj Petře už stačí "pouhý" finále (když v něm nebude Halepka) ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Angie, Simona nebo Petra.
Reagovat
Aussie
Už ani Angie to nebude. Kanaďanka ji vyprovodila 6:1 v posledním.
Reagovat
horska.kraslice
Tudíž Petra nebo Simona nebo Naomi (na tu jsem výše zapomněla).
Reagovat
PetaM
Na tu volnou cestu se teda rád podívám :D :D
Reagovat
tommr
zápas Goerges/Halep vs Babos/Mladenovic měl docela slušnou úroven. Když debly hrajou špičkový singlistky tak je to hned o poznání zajímavější ...
Nečekaná porážka nasazených dvojek mj. taky znamená, že Bára Krejčíková s Katkou Siniakovou zůstanou deblový jedničky i po Miami ...
Reagovat
Jon61
Když se čtyřhry hrají bez výhod, jsou zápasy sice rychlejší, ale každý míček může rozhodnout. Navíc si myslím, že to zvýhodňuje hráčky s lepším servisem, proto Katka s Bárou prohrály s Sabalenko a Mertens.
Reagovat
tommr
dobrej servis je výhoda vždycky - v deblu i v singlu ...
V zápasech hraných systémem "no ad" je větší pravděpodobnost nečekanýho výsledku. Čas to sice ušetří, ale zápasy hraný s klasickejma výhodama se mi zdají férovější ...
Reagovat
rybicka
Taky bych raději třetí sety, ale to by potom singlistky čtyřhru moc nehrály. To zatížení by bylo už neúnosné. Bohužel, jako mnohé v životě. Poměr "cena/výkon"
Reagovat
tommr
ale byla to strašně utrápená výhra a špatnej tenis od obou hráček - na jednu dobrou výměnu připadalo několik totálně zpackanejch ...
Petra dneska zklamala hlavně v proměnování brejkbolů, Její bilance 5:20 je opravdu žalostná a to jí ještě tuším některý brejboly darovala soupeřka dvojchybama ...
Jako pozitivum vidím kromě výsledku jen to, že Petra vydržela se silama až do konce což mě docela překvapilo. Možná, že jí nová lokalita v tomhle ohledu pomáhá ...
V dalším kole to vidím tak 50:50. Garcia sice hrála dneska opravdu dobře zatímco Petra o poznání hůř, ale do pondělí se forma obou hráček může výrazně změnit ...
Reagovat
LukasH
Pro mě mnohem lepší výhra než se Sakkari, která nehrála vůbec nic. Tenis to zas tak strašnej nebyl. Od Vekič vůbec a Petra hrála strašidelně na začátku 1. setu a pak ve druhým. Nejhorší byly ty auty, kdy měla brejkboly, to je fakt. Ovšem ve třetím setu to uhrála hlavou a to se počítá ve srovnání třeba s IW.
Reagovat
Jon61
Obě měly problémy s podáním, 53-54% prvních podání je málo. Navíc jsem si všiml, že Petra těžce dýchala, je tam dusno, ale vydržela, vydřela výhru. V Americe se jí tradičně nedaří, každé uhráté kolo je dobré.
Reagovat
LukasH
Právě. Není náhoda, že tam nikdy nic neuhrála, když téměř všude jinde to zlomila. Přitom povrch se zdá fajn. Ideální by bylo, kdyby hrála příště večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně!
Reagovat
com
beztak si to sama vymrčela, ze chce hrat mezi prvnima jako vzdycky
Reagovat
LukasH
No nevim. Celou Australii snad kromě zápasu s Collins odehrála v noci...:-)
Reagovat
turista
Dobrá práce!
Reagovat
Fandina
Vekic umí zahrát dobře a i dneska to potvrdila. Petra dost chybovala, druhý set jí vůbec nevyšel, hlavně ze začátku, pak už se snažila dva brejky dohnat, ale nakonec to vyšlo až ve třetím. Takže gratulka a jsem zvědavá na moji Garciu. Tady jsem jí ještě hrát neviděla, ale potěšíla mě výhrou nad Julčou. Pokud nebude mít Petra den blbec, tak Caro dá.
Reagovat
Pavlis
Když obě bojují, je to přetahovaná. Když mají 40-15, ještě se to neskutečně zkomplikuje. Když trošku zapadne sluníčko, hraje se Petře líp. Ale byly to nervy, Peti jakoby nedávala větší rány, aby tolik nepřestřelovala. Ale Vekič pak neváhala pálit ostrými. Celkově dobrej zápas, kde podaly obě hráčky maximální výkon. Ty chyby pramenily z vývoje zápasu, z toho, jak byly mentálně dole, když zkazily jednoduchý balon. Jsem rád, že se Kvítí odveta vydařila. Taky je krásné, jak se s každou po zápase objímá. Hodně zdaru do dalšího zápasu. A díky za výhru, Petro. A samozřejmě, gratulka.
Reagovat
Dobry-den
Ale bolelo to. Petru i fanoušky.

Ve třetím setu se na to už dalo i celkem koukat, Petra rozhodla brzkým brejkem a nečekaně si držela servis až do konce. Petra udýchala dlouhý tříseťák, na Miami to nakonec nebylo až tak špatný. ;-)

Garcia ve 4. kole je hratelná, ta se umí vyházet stejně jako Petra. :D
Reagovat
EllNino
Nakonec rozhodl ve 3. setu jediný brejk, což jsem nečekal :)

Výhra nad Donnou nesmírně cenná, ve 4. kole čeká neméně těžký zápas proti Caro Garcíe, která dneska pohodlně přeš přes poslední dobou trápící se Jule ...

4. kolo už ujde, ale ještě by to chtělo pár kol přidat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist