Kvitová v Ostravě začala třísetovou výhrou nad Potapovovou

22. 9. 2021, 20:27
Aktuality 66
WTA OSTRAVA - Petra Kvitová vstoupila do domácího halového turnaje WTA 500 v Ostravě vydřenou výhrou 6-1 6-7 6-3 nad dvacetiletou Ruskou Anastasií Potapovovou. Ve čtvrtfinále se druhá nasazená Češka střetne s Teichmannovou, nebo Riskeovou.
Petra Kvitová

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová v první sadě navázala na své úspěšné fedcupové bitvy v Ostravě. Brzy vedla 3-0, hrála rychle a dvacetiletá soupeřka jí pomáhala chybami. Po dvojchybě Anastasie Potapovové, 92. hráčky žebříčku WTA, vedla domácí levačka 5-1 a po půlhodině úvodní dějství uzavřela.

Po vítězném míči z forhendu se dostala Kvitová ve druhé sadě do brejku na 3-2. Fanoušci domácí hvězdu roztleskávali, když se jí nedařilo, přesto Kvitová od stavu 4-2 ztratila tři hry a čelila dvěma setbolům, ale pomohla si servisem. V tie-breaku už ale třetí šanci soupeřka využila a vynutila si rozhodující set.

V něm jednatřicetiletá svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka sice jako první přišla o servis, dokázala ale ihned odpovědět. V osmém gamu využila slabší chvilky soupeřky na podání, ujala se vedení 5-3 a při svém podání pak světová desítka zápas uzavřela.

"Na přelomu druhého a třetího setu jsem nebyla jsem v úplně ideální formě - ani fyzické, ani psychické. A tak dík patří hlavně fanouškům, kteří mně pomohli se z toho dostat," řekla Kvitová.

"Opravdu ráda hraju turnaje v Čechách a musím už být rozumná při výběru, kde hrát a kde nehrát. Ale jsem moc ráda, že jsem zvolila Ostravu. Publikum je to, co mi chybělo v době covidu. V Ostravě jsem zatím neporažená a chtěla bych tu hrát ještě minimálně jeden zápas," uvedla.

Čtvrtfinále si zahraje pošesté v sezoně, dál se dostala jen cestou za titulem v Dauhá a na trávě v Bad Homburgu. Její soupeřka pro páteční duel o semifinále vzejde z utkání mezi Alison Riskeovou z USA a Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Terezu Martincovou, která včera po odvrácení mečbolu vyřadila krajanku Kateřinu Siniakovou, čeká boj o čtvrtfinále až ve čtvrtek proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové.

Své zápasy v Ostravě dnes zvládly i dvě bývalé vítězky Roland Garros. Zatímco šampionka z Paříže z roku 2017 Jelena Ostapenková z Lotyšska zkompletovala seznam postupujících do 2. kola, loňská královna antukového grandslamu Iga Šwiateková se stala první čtvrtfinalistkou akce kategorie 500 nazvané J&T Banka Ostrava Open.

Dvacetiletá Šwiateková hraje poprvé v kariéře na okruhu WTA v roli turnajové jedničky. V prvním kole měla také volný los a ve druhém zdolala dvakrát 6-4 Julii Putincevovou z Kazachstánu.

"Bylo to náročné, povrch je pomalý a bylo těžké výměny dokončovat," řekla Šwiateková. Světová šestka si pochvalovala podporu v hledišti, v kterém měla podle očekávání hodně krajanů. "Jsem vděčná a nadšená," uvedla v České televizi.

Finalistka turnaje v Lucemburku z minulého týdne Ostapenková si v 1. kole poradila 6-4 6-0 s Ruskou Annou Blinkovovou. V boji o čtvrtfinále Lotyšku čeká ve čtvrtek utkání s turnajovou čtyřkou Marií Sakkariovou z Řecka.

• WTA 500 OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
středeční výsledky (22. 09. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (2-ČR) - Potapovová (Rus.) 6-1 6-7(4) 6-3
Šwiateková (1-Pol.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-4
Kontaveitová (Est.) - Badosaová (9-Šp.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Riskeová (USA) - Ferrová (Fr.) 6-4 1-6 6-4
Ostapenková (Lot.) - Blinkovová (Rus.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

66
Přidat komentář
majkl005
no, na to, že je Petra s tím klukem Čičakovým kámoška, tak jí dobře zařízla ten jestřáb :D
Reagovat
Tiebraker
By mě zajímalo, jestli Petře držela pestičky i Vaňková smile
Reagovat
majkl005
podle mne je právě ona největší fanynka Petry :)
Reagovat
com
Vaňkova si Kvitovou vystřihuje z časopisů a pak ji nuzkama odstřihuje hlavu smilesmile
Reagovat
PetaM
V tom případě je ubohá.
Reagovat
Drzymalski
Petra zkušeně. Pokud ale narazí na Sekyrnici bude hůř. Ta hrála v US famózně. Ječidlo ale může vypadnout, to si připusťme, dneska v podstatě s kýmkoliv...
Reagovat
Krisboy
Co si myslíte o tom sporném chalengi ke konci v druhém setu? Podle mě umpajrová rozhodla naprosto správně. Komentátor ČT (Svačina..?), kterého si jinak vážím a jistě je to dobrej komentátor, mlel nesmysly. Podpora domácích ano, ale vocamcaťpocamcať.
Reagovat
George_Renel
Už jsem to psal včera.
V duchu toho, že chvíli před tím soupeřce výzvu povolila po ještě delší prodlevě, rozhodla nesprávně.
Petra se o ni hlásila hned po odehrání, její míč musel být ještě ve vzduchu.
Reagovat
Krisboy
Jenomže ten míček odehrála s veškerou snahou, jako by byl dobrý. Ruku rozhodně nezvedla HNED. "Hned" znamená, že přeruším výměnu, míč neodehraju vůbec nebo jen tak ledabyle se zvednutou rukou. I vzhledem k tomu, že Petra (a ani diváci) nijak neprotestovali, soudím, že si to Petra taky sama uvědomovala.
Ale napadla mě jiná věc - možná si umpajrová byla naprosto jistá, že ten míč byl stejně dobrý.
Nicméně rozhodně to bylo sporně, situace byla hraniční. Kdyby jí to povolila, stroprocentně by zase prostestovala Ruska a argumentovala by jako já.
No nic, hlavně, že to dalasmile
Reagovat
lvicek
Tak zrovna Peta hraje dost instinktivne, takze se vubec nedivim, ze ho odehrala naplno. Pak si rikala, ale vzdyt to byl out. Ale u spousty challengi to hraci odehrajou normalne a hned potom zvednou ruku... Treba ji umpire poradne nevidela? Koukala, kam leti micek... Uznat to podle me klidne mohla, ale uz je to stejne pryc.
Reagovat
lvicek
Dávali tam opakovaný záběr a zdálo se mi, že zvedala ruku hned. Co by po ní ještě chtěli?
Reagovat
majkl005
zvednout ruku před začátkem výměny, ne? to je snad jasný smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
nevim, co rikal Svaca, ale Klara Janackova minila, ze mela Peti jestraba zkusit, Peta totiz vybehla mimo zaber, v opakovacce bylo ale videt, ze zvedla ruku, kdyz odehrala mic, takze to Klara uzavrela, ze umpire mela jestraba povolit, ale nijak to nerozvadela a na skutecne objektivni posouzeni chybel celkovy pohled na kurt a hru...
Reagovat
Krisboy
"mela jestraba povolit, ale nijak to nerozvadela"

to je ono, taky si totiž zřejmě nebyla jistá
Reagovat
Pe3k
IMHO sudí rozhodla špatně. Petra zvedla ruku ihned!
V takovém finále US open 2009 sudí nechal JMDP čelenž po 10 sekundách.
Reagovat
Drzymalski
Taky bych to viděl jako kolega.
Reagovat
Drzymalski
Svačina byl kdysi dobrej. V pravěku. Dnes se z něho stal už jen neobjektivní fanoušek. Ono si ale nevybereš. Poslouchat se nedá ani Baumruk nebo Klára Koukalová Suchoňová, naštěstí nyní na mateřské. Ta Pipka co moderuje na Kyslíku místo ní je taky slušně ujetá. Nejlepší jsou dnes asi kluci z Eurosportu. Ne všichni samozřejmě. Ani si nepamatuji jména, což potvrzuje, že komentují a přitom neruší.
Reagovat
Krisboy
Tak to nevím, pravěk nepamatuji smile
Reagovat
Titan
Svačina nebyl dobrý nikdy, já mu říkám Rádio Svačiná. Divák vidí out, a Svačina řekne, to byl out, ať jde s takovými kecy do rádia. A mele a mele, na světě tak žvaní už jen někteří polští komentátoři.
Když mám volbu, tak jdu okamžitě na anglické streamy...
Reagovat
TML
Svačina umí (ve všech sportech, např. skocích na lyžích) akorát: "Rodačka z ....", "xx-tá na kompjůtru" ... "dá se to otočit" ... "ještě to nic neznamená" ... + naprosto pokrytecky a nestranně fandí češkám, to by si mohl z chlapíků na britském eurosportu, nebo na skysport u komentování F1 vzít velký příklad
Reagovat
TML
místo nestranně má být očividně, to je tím vínem a rozčilením smile
Reagovat
SydneyOpen
Petra no ubojovala, letos to herně není ono, ale třeba si ještě trochu chuť zpraví. Uvidíme no, je to prostě takové divné s Petrou. Dřív jsem si říkal že Petra každý turnaj (až na naše tradiční výjimky) může vyhrát, "stačí" když to tam bude padat. Teď ale ne, uvidíme jestli ještě najde motivaci a zkusí něco urvat, Ostrava by slušela. Btw. ty vykřičníky na kurtu jsou strašný
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty jsou děsný už dlouho a nejen na kurtusmile Se to musi kva vyřvat do světa, né!!! Možná to jen nechápeme a jsou to symboly těžebních věžísmile
Reagovat
PetaM
Ano, prostě to nechápete.
Reagovat
sojka1
mne to prijde uplne jasne, priklad:
kane, sokol, orel, jestrab, sojka
kane, sokol, orel, jestrab, sojka!!!
:-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
EllNino
Dřív byla Petra o několik let mladší, teď už se prostě bude dostavovat věk, nemládne a příští sezóna bude podle mě poslední
Reagovat
lvicek
To je snad prvni ubojovany zapas letos, krome kratke chvilky na jare, zatimco presne stejnym zpusobem zpusobem ztratila hromadu zapasu (typicky neudrzela vedeni ve druhem setu v koncovce, pak tesne projela druhej set - bud break v posledni hre, nejlepe dvojchybou, nebo projetej TB, nejlepe dvojchybou nebo brutus minelou a pak konec ve tretim, kde treba drzela krok, ale az do predposledni nebo posledni hry...). Tak jsem rada aspon za tu nejakou ojedinelou vyhru. Ale Peta se v tom teda pekne placa :/. Doufam, ze jeste tu svou zonu najde!
Reagovat
Fandina
Ojedinělou výhru? Letos vyhrála 27 zápasů 15 prohrála, je desátá na žebři v race 22. Vyhrála turnaj. To jsou fakt kecy tohle.
Reagovat
makro99
ojedinělou výhru ve vyrovnaným zápase... kdo umí číst nejen jednotlivá slova, ale věty v kontextu, tak asi chápe;
Reagovat
Blondie
smilesmile
Reagovat
tommr
Petra začala relativně dobře a za stavu 6:1 4:2 to vypadalo na jasný vítězství. Pak ale začla dělat už skoro tradiční hrubky a zdálo se, že si bojovná Ruska dojde pro výhru a Petra si po Praze připíše další blamáž na domácím turnaji. V závěru ale nezkušená a zbrklá Ruska naštěstí úplně odpadla a Petře výhru doslova darovala ...
S dalším postupem Petry to nevidím moc optimisticky. Velkej problém bude nejspíš už Teichmannová, která je v životní formě a nejistou a fyzicky i psychicky unavenou Petru s ní bude čekat peklo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jil ještě ve čtvrtfinále není.
Reagovat
Jan
Petra není tou Petrou co byla. Vyhublá v obličeji, myslím, že ta covid vakcína, co si vzala, jí dává zabrat.
Reagovat
Blondie
XD
Reagovat
SydneyOpen
Mě vakcína proti zpomalila internet smile už jsem chtěl říct pitomé O2, ale může za to Bill Gates
Reagovat
SydneyOpen
proti Covidu
Reagovat
Ela-fon-isi
Mně vakcína stáhla vir do PC! smile teď vážně, jsem naštvaná, že očkované děti netestují, i když mají covid ve třídě.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal aeronet?
Reagovat
Jan
https://otevrisvoumysl.cz/americke-fda-povolilo-verejne-svedectvi-ze-covid-vakciny-zabijeji-vic-nez-zachranuji/
Reagovat
Grape
Takže jen těsně vedle smile
Reagovat
blixa
Tvl. to je soda ! smile No jestli tyhle sračky někdo hltá, tak se divím, že si to už dávno nehodil ... smilesmile
Reagovat
Blondie
Nehodil, protože ho hřeje sebevědomí, že ví víc než zmanipulovaní blbečci okolo :D
Reagovat
Jan
Reagovat
Jan
Sestra měla zemřít. Nemocnice, aby to zamaskovala pak zveřejnila fotku sester oddělení, kde ji nahradila jiná, jí podobná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jene, takže Aeronet news. No, takhle sestříhat video zvládne kdekdo.
Reagovat
Jan
Po očkování covid vakcínou zemřela i řada důchodců jak u nás, tak na Slovensku, říkají to i mnozí lidé v diskuzích, že jim např. po očkování umřeli příbuzní (Např. i Milan Lasica a dá se předpokládat že i další umělci, kteří v tu dobu rychle po sobě zemřeli (Hrubeš, Nedvěd, hokejisté Suchý, Lubina...), řada lidí ochrnula, byly o tom články i na mainstreamovém seznamu.

A na závěr: Indický Uttarpradéš je díky Ivermectinu bez Covidu. Ve 33 okresech státu Uttarpradéš nejsou aktivní případy koronavirové choroby (Covid-19), informovala v pátek státní vláda. ?Korupčnická americká média tuto informaci před svými občany samozřejmě zamlčela," dodává Paul Craig Roberts, americký publicista. Ivermektin dobře funguje i v Africe. Je za pár korun. Nejen naše vláda ho zakazuje a popírá.

Ivermektin rozbíjí struktury covidu i struktury, které vytváří covid vakcína v krvi, čímž ruší její pravý účinek. Proto proti ní loutkové vlády celého světa brojí a zakazují ho.
Reagovat
Fandina
Jistě, všichni jsou blbci, jen ty jsi letadlo.
Reagovat
Krisboy
Omlouvám se za tu Ilonku, už vím, že nejsi ona. Sice jsi stejně hloupej a zmanipulovanej jako ona, ale takhle dlouhý příspěvek by Iluš nezvládla. Navíc těch cizích slov a jmen!

Tak se nezlob, Orteláčku smile
Reagovat
Jan
https://rumble.com/vkqzhz-v-rakousk-televizi-vakcna-je-nejvt-fake-news-fraka-kter-byla-lidem-v-21.-st.html
Reagovat
Krisboy
Nejseš náhodou Ilonka?
Reagovat
Jan
Nejsi Eva ? smile
Reagovat
Krisboy
Nejsemsmile
Reagovat
vojta91
Není ta Ruska příbuzná s tím, co unesl mladého Andyho?
Reagovat
Alien
To je snad jasný, ne?
Reagovat
George_Renel
A pořád nehápu a cítím křivdu, že rozhodčí nedala Petře ve 2. setu toho jestřába, když chvíli před tím ho po ještě daleko vetší prodlevě soupeřce přiznala.
To byl zlom ve 2. setu.
Reagovat
com
čičak je nekompromisni smilesmile
Reagovat
Blondie
A fešná smile
Reagovat
George_Renel
Vždyť vypadá jako chlap.
Reagovat
Blondie
Samozřejmě je to věc vkusu, mně přijde stylová :) někdy se ráda podívám na zajímavou ženskou, ať už typem či hadrama a zrovna tahle lady je v mých očích stylová :)
Reagovat
George_Renel
Pro určitý typ žen nepochybně.smile
Reagovat
Blondie
A to bylo myšleno jak? ;D
Reagovat
George_Renel
Nemám k tomu co dodat.smile
Reagovat
Blondie
To jsou ty nové světové pořádky, ženská se ptá přímo a jasně, chlap naznačuje a odmítá konkrétní odpověď smile
Reagovat
Fandina
Někdy je lepší se neptat. PS ... mně se Cicak nějak extra nelíbí. Souhlasím s tím, že extra žensky nevypadá.
Reagovat
lvicek
A zrejme i slepa...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist