Kvitová v Pekingu prohrála finálovou bitvu s Šarapovovou

5. 10. 2014, 12:39
Aktuality 259
WTA PEKING - Petra Kvitová čtvrtý titul během tří měsíců a post světové dvojky ve skvělé finálové bitvě s Marií Šarapovovou nevybojovala. Ruska v Pekingu zvítězila po dvou a půl hodinách boje 6-4 2-6 6-3.
Profily hráčů
Petra Kvitová a Maria Šarapovová

Petra Kvitová si za poslední tři měsíce zahrála už počtvrté ve finále. Ve Wimbledonu, New Havenu a před týdnem ve Wuhanu rozšířila svou sbírku trofejí už na 14 kousků, prohrála až dnes v Pekingu.

Čtyřiadvacetiletá Češka neuspěla v krásné bitvě s Marií Šarapovovou, které podlehla po dvou a půl hodinách boje 4-6 6-2 3-6. S o tři roky starší Ruskou prohrála už popáté v řadě, ze sedmi duelů ji dokázala porazit jen před třemi lety ve wimbledonském finále, v Tokiu pak ještě postoupila po skreči soupeřky.

Petra KvitováDo dnešního zápasu Kvitová vstoupila lépe. Hned v úvodní hře vzala soupeřce servis a vedla 3-1, ale náskok neudržela. Během úvodní sady udělala 17 nevynucených chyb, ztratila pět ze šeti gamů a Šarapovová, jež do finále postoupila suverénně bez ztráty setu, vývoj otočila.

V druhém setu ale dominovala česká hráčka, jež nastřílela 15 winnerů. Nejprve si vypracovala náskok dvou brejků a vedení 4-1, a i když pak jednou neudržela své podání, situaci z úvodního dějství opakovat nenechala a zápas poslala do třetího setu.

Obě tenistky navzdory nastřádané únavě předváděly bojovné výkony a rvaly se o každý fiftýn, které často oslavovaly hlasitým výkřikem. Začátek rozhodující sady se Šarapovové, Kvitové se ale za stavu 0-3 nevzdala a ztracený servis si vzala zpět. Jenže rebrejk nepotvrdila a za stavu 2-5 čelila mečbolu. Česká tenistka i nadále bojovala a dlouhý devítiminutový game nakonec získala, sedmadvacetiletá Ruska ale zápas ukončila čistou hrou při svém podání.



"Maria je nepříjemná v tom, že hraje agresivně a má trošku placatější údery. Sem tam dobře zaservíruje, sem tam dá nějaký debly, a i to je zvláštní, že rytmus hry není, jak bych si představovala. Každopádně to byl dobrý tenis z obou stran, měla jsem šanci získat první set, měla jsem brejk od začátku. To jsem nezvládla a myslím, že to bylo klíčové v zápase," řekla Kvitová v telefonickém rozhovoru českým novinářům.

"O každý game se ale strašně bojovalo, bylo to jen o pár míčích a nakonec ona byla ta šťastnější, to se někdy tak stane. Já myslím, že hrála super, že si zasloužila vyhrát za to, co tady předvedla. Já jsem odehrála dobrý zápas a můžu být spokojená s výkonem," řekla Češka.

Kvitová dnes ve svém celkově 19. finále teprve popáté prohrála, nicméně i přes porážku má za sebou vydařené asijské turné. Před týdnem odjela z čínského Wuhanu jako šampionka a s jistou účastí na Turnaji mistryň v Singapuru a nyní prohrála po osmi vítězných zápasech. Z posledních šestnácti duelů padla teprve podruhé.

Maria ŠarapovováZiskem titulu si Kvitová mohla zajistit post světové dvojky a po třech letech tak vyrovnat své nejlepší umístění, místo toho však klesne z třetího na čtvrté místo. A to i přesto, že v Pekingu vylepšila své loňské semifinále.

Příští týden má Kvitová volno a pak je přihlášena do Moskvy, kde však s ohledem na jistotu startu na Turnaji mistryň, který se koná už od 20. října, zřejmě hrát nebude. 8. a 9. listopadu ji pak čeká ještě finále Fed Cupu proti Němkám.

Místo tenistky z Fulneku se na 2. místo zítřejšího vydání světového žebříčku vyhoupne bývalá světová jednička Šarapovová. Ta si dnes zahrála první finále (celkově 55.) od červnového triumfu na Roland Garros, kde vybojovala svůj 5. grandslamový titul. Letos vyhrála čtvrtý turnaj, celkově do sbírky přidala už 33. trofej.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5,427.105 dolarů)
nedělní výsledky (05. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Šarapovová (4-Rus.) - Kvitová (3-ČR) 6-4 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

259
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj vsetkym!Nepisem sem,lebo...dnes vsak predsa obom i Marii i Petre blahozelam,predviedli skvely tennis a priala by som, aby obe boli stastne a aby sa z nich stali spriaznene duse.Petra je uzasny clovek,dobromyselna a velkomyselna a Maria je,ako ju tu volate"ledova kralovna"-verte,i Maria je clovek i Vy i ja sme vsetci ludia.Nechcem byt smiesna idealistka a frazistka,ale je to tak.Pozdravujem nick Montny25,pozdravujem vsetkych,dokonca i tych,ktori boli pricinou,ze som sem dlho dlho nenapisala ani pismenko.Zelam dobre zdravie Marii i Petre i Vam vsetkym a Monty25!/Ukoncila som studium!/ale ide sa dalej,som na vlne celozivotneho vzdelavania
Reagovat
PH94
Tak kdo zítra zvládne české derby? Smitková nebo Siniaková? :)
Reagovat
EllNino
myslím, že Catherine by mohla :) a pak v 1. kole vyfásnout někoho jinýho kromě Klárky :)
Reagovat
PH94
Klárka by asi v v momentální formě prohrála jak s Katkou,tak i s Terkou :)
Reagovat
EllNino
To neříkej, ona se někdy musí odrazit, a tady má celkem příležitost :), už to chce výhru...
Reagovat
PetaM
Terka :)
Reagovat
Fandina
Herně by měla Terka, ale když to bude Katka, taky dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
No jelikož se hraje v hale na rychlém povrchu, tak tipuju spíš Terezu. Ale ruku do ohně bych za to nedal :-))
Reagovat
VlS
Seš si jistej tím rychlým povrchem?
Reagovat
smazaný uživatel
zkouknul sem nějaká videa a není to tak rychlé, jak sem myslel :-)
Reagovat
VlS
No právě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nějaké fotky Kateřiny z Lince. Jde vidět, že to dost prožívá a že ta výhra nad Larsson pro ni asi dost znamená. No sem zvědavý, jak to dneska dopadne :-)

http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=454226&page=36

Holky by měly být údajně i na streamu, což je super!
Reagovat
Fredy
Velká gratulka k výhře ve finále ITF 10 . Jen tak dál ! Každý bodík na ženském žebříčku je super. Maruško pojď ! ! ! :)
Reagovat
Fredy
V pondělí bude Maruška asi 670 na ženském žebříčku. Super ! :)
Reagovat
tommr
Marie dneska vyhrála poměrně přesvědčivě ve finále v Hilton Head (ITF 10) a získala tak svůj první titul mezi dospělejma ... :)
Reagovat
misa
To je nesporný úspěch a povzbuzení do další práce. Na jakém povrchu se to hrálo? Kdysi byly turnaje v Hilton Head a Amelia Island na zelené antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
zřejmě to bylo na zelené antuce.
https://pbs.twimg.com/media/BzLfXM6CUAEpU7A.jpg

Minulý týden hrála na tomhle: :-)
https://pbs.twimg.com/media/ByeQl4nCUAAIxpm.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná trofej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta imitace ?
Reagovat
EllNino
Teda Hráďa s Brengele, to je dobrej psycho zápas, Lucka v 1. setu 4:1 40:30 a 5:4 40:30 aby lostla v tb a ve 2. setu už to vylo 0:3 s dvěma brejky pro Madison, ale momentálně je stav 4:4 :))
Reagovat
EllNino
hm, tak už Mad podávala za stavu 5:4 a 6:5 na výhru, měla mečbol a v tb vedla 4:1, nakonec urvala tento set 7:6 Lucka, vlatně to kopírovalo událost v 1. setu, ale tentokrát ve prospěch Lucky, vubec nedokážu tipovat jak dobadne 3. set :DD
Reagovat
EllNino
a je to ...nakonec z 3:1 na 3:6 ://
Reagovat
tommr
ještě si myslíš, že by měla hrát ve finále FC? :)
Reagovat
PetaM
Tak ale bavíme se o deblu, v tom ještě nevypadla ;) :D
Reagovat
EllNino
já nevím, třeba by to bylo fajné :)
Reagovat
Fandina
Lucka nemá zrovna moc dobrou sezonu, ale když si pomyslím, že v Moskvě to byla ona, kdo proměnila závěrečný mečboll, který byl zároveň turnajovým FED Cup ball, tak bych ji zas tak nepodceňovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenkrát s Květou to byla parádní čtyřhra !
Reagovat
Fandina
Bylo to úžasné. Květa s Luckou hrály super!!!
Reagovat
skott
https://www.youtube.com/watch?v=Q9S_X9Om0WQ

ta nejdůležitější odpověď ohledně návratu na turnaje bohužel stále dost neurčitá. Nakonec jí odkládání operace opravdu připravilo o celou jednu sezonu.
a ani podle letmého pohledu na entry listy itf nepřipadá v úvahu dřívější datum než listopad.
Reagovat
dadaft
jj, další nešťastnice této sezóny je Jamie Hampton - z "lehkého zranění levé kyčle, které neohrozí start na Australian Open" v Aucklandu před semifinále, se stal celoroční výpadek, operace OBOU kyčlí a pád do čtvrté stovky. ((

přeji oběma hráčkám aspoň povedený návrat na okruh.
Reagovat
Michaelus
Já chci Jamie zpátky :(
Reagovat
EllNino
jo to jo Jamie hodně postrádám, stejně tak Lauru, je vážně divý, že pohledný a sympatický tenistky mají nebo měly pořád takový zdravotní lapálie, Jemie, Laura, Cetka, Jarmila, Galina ...mimochodem, nevíte někdo co s Galinou je ?
Reagovat
skott
nejsem si úplně jistý, ale Galina byla také na operaci tuším s chodidlem a už trénuje. Zřejmě je v podobné fázi jako Laura teď. Kremlin Cup ještě asi nestihne.
Reagovat
EllNino
díky,a taky něco pak psala o operaci nosní přepážky či co, ale to už je docela dávno, právě, že o ní nějak není slyšet :// ...a co nevím, kam se vytratila hvězda turnaje ve Stuttgartu Anna Lapuchenkova ? ...si pomatuju, jak tam vyřadila myslím Viku, Lucku a dustojně hrála s Sam a toho roku to bylo naposled co hrála :)
Reagovat
skott
Anna skončila prakticky ze dne na den kvůli psychickým problémům už před několika lety. Po Stuttgartu ještě hrála několik turnajů, ale v Kazani málem nedohrála kvůli úzkosti a stresu. Na US Open do New Yorku už neodletěla přestože se kvalifikovala do hlavní soutěže.
Reagovat
EllNino
no právě ...jsem nepochopil, proč, přitom měla celkem ránu :) tak to mě mrzí, to jsem vubec netušil....
Reagovat
skott
to jsem ani nevěděl o Hampton, celkem v kontrastu s tím jak letos spousta Američanek letěla žebříčkem vzhůru.
Já si zas vzpomínám na slova Laury ¨budu zpátky dřív, než mě začnete postrádat...¨
Reagovat
dadaft
njn, asi jako jediná na okruhu o sobě Jamie může říct, že letos vyhrála všechny zápasy které hrála, bohužel ta bilance je tři ze tří. ((
Reagovat
Chrenda
Škoda, škoda, škoda...už už jsem jí viděl na druhém místě žebříčku a pak její další dominanci v příštích letech. Mohla by ale třeba vyhrát Masters podruhé, stejně jako ten Wimbledon, to by byl ten správný impulz. Tak Peťo, začni kousat. Držím palce!!
Reagovat
misa
po prohraném finále:

http://www.youtube.com/watch?v=IWmTzVUmJuY

Byl jsem tam!
Reagovat
PetaM
Škoda, že jí to dali špatně :D Určitě by si chudák ráda zahrála a tak tam jenom stála :D
Reagovat
misa
A trochu zpívala, ale i tak to bylo krásné :-)
Reagovat
sprchon
Já se teda nesměju, spíš je mi jí na tomto videu líto. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková má 1. set proti Johanně Larsson! :) Kéž by přidala ještě jeden...
Reagovat
EllNino
mohla by ! :D dneska jí už tolik nesráží servis :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, sice v 1. setu dvakrát nepotvrdila brejk, ale třetí už potvrzovat nemusela... :D
Reagovat
EllNino
přesně tak :D teď podání jde, tak uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Katka to dala!!! Znova to dokázala ukončit na returnu!! :D Tak skalp Larsson, to se počítá! Jak vypadal ten los těžce, tak už jen jedna výhra od hlavní soutěže!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Řekl bych, že proti Johanně to je jedno z nejcennějších vítězství pro Katku v její kariéře. Opravdu mě příjemně překvapila. :) Teď by bylo fajn, kdyby to vyšlo do hlavní soutěže, i když proti Tereze Smitkové to asi nebude jednoduché...
Reagovat
kohlik
já fandím Terce Smítkový
Reagovat
dadaft
taky bych řekl, Larssonová, to už je naprosto regulérní profesionální hráčka světové úrovně, tohle už je WTA level.
Reagovat
dadaft
P.S. článek o přechodech mezi dospělé::

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/610403-najde-se-mezi-nadejemi-nasledovnice-kvitove-po-juniorskych-vavrinech-muze-prijit-naraz.html#section-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť vím, že jí tady často chválíš forehand. :) Nejsem si úplně jistý, ale možná je to nejvýše postavená hráčka na žebříčku, kterou Katka doposud porazila. Myslím, že Lucic ve Stuttgartu byla ještě někde za 90. místem. Pak už mě napadá jedině Mandy Minella v loňské kvalifikaci Miami...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže Mandy byla 96. v té době...
http://cztenis.cz/clanek/katerina-siniakova-si-zahraje-kvalifikaci-turnaje-wta-v-miami/clankyod/1000
Reagovat
smazaný uživatel
No a Lucic během Stuttgartu byla na 98. místě, jak jsem tady vypátral...
http://www.tenislive.cz/wta/zebricek/CZE/2014-04-21/
Reagovat
dadaft
no, kdyby jí Katka porazila na antuce, tak by to byl její zatím největší úspěch kariéry zcela bez pochyby, na antuce je Johanna špička,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,, na betonu je to přece jen jiná, ale netřeba to snižovat - Katka porazila výbornou hráčku.
hráčku, která se bez problémů udržuje na nejvyšší profesionální úrovni, což je okruh WTA.
Reagovat
EllNino
A je to tam, Katka přehrála nebezpečnou Johannu a postupuje :) tak a čeká nás souboj dvou nadějí, z nichž si jedna zahraje hlavní soutěž :)
Reagovat
tommr
je škoda, že musí hrát proti sobě a jedna z nich tak vypadne ...
Je tu ještě malá naděje, že by si poražená mohla zahrát v hlavní soutěži jako LL, ale tomu moc nevěřím ...
Reagovat
EllNino
třeba jo :) uvidíme :)
Reagovat
PetaM
Myslím, že dnešní finále v Pekingu bylo předzvěstí velkého finále v Singapuru. Nedovedu si představit, že by ve finále byl někdo jiný, než Petra a Máša. Můj osobní odhad, jak se tak dívám na žebříček a formu ostatních :D
Reagovat
misa
Já si dokonce dovedu představit, že tom Serena všechno vymlátí. Záleží na jejím kolenu.
Reagovat
PetaM
Právě, nedokážu si představit, že by se jí koleno tak rychle vyléčilo ...
Reagovat
smazaný uživatel
A co třeba Serena a Maria?? Chm? :-)
Reagovat
PetaM
To mi vzhledem ke stavu kolene Sereny nepřijde pravděpodobné :)
Reagovat
klarat
Záleží, co přesně se jí stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
no aji kdyby tam Serena nehrála, myslím, že těch možných variant je víc. Asi máš malou představivost :D
Petra by měla být schopná porazit Radwanskou a Eugénii. Zbylé zápasy sou relativně otevřené :-)
Reagovat
PetaM
Spíše Petře věřím :D :D Představivost je velká, ale prostě se snažím vyjít z dostupných informací o formě a tak :D :D No nic, třeba tam někdo vypálí rybník úplně všem :D
Reagovat
lars
treba Wozejk vypali ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych chtěl finále Masha vs. Simona! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proc hned myslet na katastroficke scenare:)))

Takova finale Petra x Serena, nebo Evzenie x Petra, nebo Evzenie x Serena, nebo Anicka x Serena by byly podle mne mnohem zajimavejsi;)
Reagovat
smazaný uživatel
z hlediska nepředvídatelnosti by bylo dobré finále třeba Halep/Ivanovic. Petra neporazí Serenu, Bouchard neporazí Petru, Bouchard neporazí Serenu, Ana neporazí Serenu (ne ve finále!)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak pokud bude koleno Sereny ok, Serena vyhraje TM. O tom vůbec nepochybuju. Pokud Serena hrát nebude, bude záležet na losu a podmínkách. Na pomalejším kurtu by byla "jasná favoritka" Maria, na rychlejším by byla Maria prostě jenom "favoritka".
Reagovat
blixa
Proč by měla Serena vyhrát, když bude startovat ? I když se uzdraví, přijede takřka bez přípravy. Serena není nadčlověk, i když bude hrát, tak pokud nebude v optimální formě, nemusí vůbec postoupit do semi.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je nejlepší hráčka na světě. V konkurenci WTA JE nadčlověk.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Serena přijede na TM nerozehraná už tady jednou bylo a jak to dopadlo.. V roce 2012, kdy od USO hrála poprvé právě až na TM v Istanbulu.. Souhlas s blbcem, že jestli Serena pojede na TM, tak vyhraje.. Čím lepší soupeřka, tím líp Serena hraje a na TM to budou jen ty nejlepší! Ale když nevyhraje, tak pro mě jen dobře! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ještě k tomu "přijede takřka bez přípravy".. pokud nebude připravená, tak tam nepojde si myslím. Ne na turnaj takového typu, kde musí hned od začátku čelit hráčkám osmičky.

Proto se, přiznám se, klaním k názoru, že letošní TM bude nakonec bez Sereny..
Reagovat
blixa
Abyste se z tý Sereny nepos.ali, pánové :D Její doba končí, jako jednou každého. A i když letos na TM přijede, nevěřím že ho vyhraje ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přírodu nezastaví ani robustní negroidní somatotyp a umělé stimulanty...
Reagovat
VlS
Jojo:-)
Reagovat
pockerface
no záleží jak na tom bude její kyčel.Ta se taky zrovna neléčí nejlépe.Aby to nedopadlo,tak,že Serena ani Simona na TM nepojedou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude na TM Serenáda, tak jedině finále Petra vs Serena ( Mášena moc řve - i když Serena to taky umí....).
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ...tak Klárka má kvalifikantku, Barča Voegele a Karolína Kirsten Flipkens, ta to má zase nejtěžší, bohužel po Hercog zase technička se slajzem, no nevím nevím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Flipkens si pamatuji když myslím , že minulý tok porazila Kvitovou ve Wimledonu,
Reagovat
tommr
Karolína už začíná mít podobnou smůlu na los jako Lucka Šafářová.
I jako nasazená dostává v prvních kolech nejtěžší možný soupeřky ... :(
Reagovat
sprchon
No ani jedna to nebude mít jednoduchý... Karolína může potkat hned v osmifinále Anču Ivanču, Bára zase Cibuli a Klára hned v 2. kole C. Garcii a v OF Andreu Petkovič.
Reagovat
EllNino
ve čtvrtfinále :) ne 2. kolo je osmifinále :D
Reagovat
gedzitka
Myslím, že ani Ana Ivanovič nebude z losu zrovna nadšená, když uvidí, kdo by na ni papírově měl čekat ve čtvrtfinále :-)
Reagovat
Mayo
Petra, prečo ? Mala si tú upišťanú zarezať :/
Reagovat
Jan
Uřvanou, ne upištěnou :)
Reagovat
Mayo
vďaka za upresnenie (:
Reagovat
skott
Už to vypadalo na nemastný/neslaný konec roku Marii a najednou jí titul z Pekingu vrátil do hry o nejlepší sezony kariéry. Finále nabídlo skvělou a vyrovnanou bitvu, která může být jen předzvěstí jejich soubojů o post světové jedničky během začátku příštího roku. Petra je na tom teď určitě lépe, co se týká připravenosti na opakování podobných výkonů turnaj za turnajem než byla v roce 2012.
Pvní set byl klíčem vzhledem k tomu, že Petra v Asii táhla dlouhou šnůru zápasů, otočit proti Marii ve finále třéseťák je extra složité. Musím říct, že po úvodním herním tápaní s Kanepi bych v titul Marii nevěřil, ale pak se její výkony stupňovaly k až k vrcholu proti Ivanovic (1set) a samotnému finále. S takovou je rázem favoritka Singapuru, zvláště s přihlédnutím k tomu, že si vítězstvím zajistila vyhnutí Sereně už ve skupině, ale vlastně na ni ani nemusí narazit vůbec...
Zakončit rok na prvním místě by byl fantastický úspěch, po tom co letos byla i na hraně první desítky.
Zmínit si zaslouží i letošní dominance proti Top 10 hráčkám 9-3.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že po tenisové stránce se mi ten zápas moc nelíbil, ale vzhledem k vítězství Mashy mi to vůbec nevadí. :) Je ale úplně jasné, že obě holky dokážou hrát mnohem líp. Asi už se projevuje únava z dlouhé sezony...

K průběhu (během zápasu jsem tady podle slibu nepsal, takže to bude delší :)): Masha měla špatný začátek, když hned v prvním gemu ztratila servis a Petra se na ten brejk ani nemusela moc snažit. Všimněte si na livesportu, že o každý servis Petry se v 1. setu bojovalo (neuhrála ho jinak než přes shodu). Ale na začátku si Petra v krizových momentech (při shodách, proti brejkbolům) hodně pomáhala právě servisem. Až v šestém gemu jí to nevyšlo a Masha srovnala na 3:3. Pak bylo jasné, že to bude o jednom brejku a větší šance měla Masha. V osmém gemu si Petra proti brejkbolu zase pomohla servisem, ale za stavu 5:4 pro Mashu už musela jít proti setbolu přes druhé podání a tam jí to nevyšlo. Taky je fakt, že Petra to Mashe trochu darovala, protože v desáté hře vedla 30-15, pak udělala dvojchybu a nakonec ten gem prohrála. V tu chvíli jsem věřil, že zisk 1. setu bude pro vývoj zápasu klíčový a Masha získá převahu... Jenže druhý set Mashe vůbec nevyšel. Hlavně ty tři gemy od stavu 1:1 do 1:4 byly nejhorší od Mashy v celém zápase. Masha během tohoto úseku dvakrát ztratila podání, podruhé dokonce čistou hrou. Vůbec jí nešel servis, ve 2. setu udělala pět dvojchyb (polovinu z celkových deseti). Pak sice Masha jeden brejk stáhla, ale vzápětí ho zase nepotvrdila, takže Petra už ten 2. set dotáhla. Prostě druhá sada byla z pohledu Mashy otřesná, ale věřil jsem, že jako vždycky zabojuje a ve 3. setu se zvedne...
Reagovat
smazaný uživatel
To se taky stalo. Masha v úvodu třetí sady získala brejk a vedla 3:0. Petra se potom trochu oklepala a získala brejk zpátky, ale za stavu 3:2 ho nedokázala potvrdit. Když potom Masha v sedmé hře odvrátila gembol a odskočila na 5:2, tak už jsem ten zápas viděl jako vyhraný. Trochu mě ale zneklidnilo, jak Masha měla na returnu mečbol a dobře rozehranou výměnu nedokázala využít. Potom to Petra urvala a snížila na 5:3. Docela jsem se obával, jak to Masha zvládne na podání, ale dopadlo to dobře. Dopodávala s přehledem čistou hrou (Petra trochu pomohla chybami) a mohla se radovat. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/27ZFFPCg/#prubeh-zapasu;1

Mám velkou radost, že Masha konečně vyhrála titul na hardu! :) Myslím, že v Pekingu předvedla nejlepší výkony proti Elině a Svetlaně (proti Carle asi taky, ale z toho jsem moc neviděl). Řekl bych, že semifinále s Anou (tam podle mě hodně zkresluje ten výsledek) a dnešní finále už bylo o něco horší, ale na druhou stranu je dobře, že Masha i přes trochu horší výkon dokáže zápas dotáhnout do vítězného konce. :) Co se týče Petry, tak asijskou šňůru měla velmi povedenou, ale nesledoval jsem jí, abych mohl posoudit její výkony. Dneska už se asi projevila únava, i když mi připadalo, že "čerstvá" nebyla ani jedna z holek (Petra o něco míň). Řekl bych, že Masha měla v závěru více fyzických i psychických sil, což asi rozhodlo... Taky jsem rád, že se potvrdilo jedno pravidlo: Masha neprohrává proti Petře jinde než na trávě (podobně jako Ana proti Sabine :D). Tak snad to vydrží co nejdéle. No a dneska je to lepší o to víc, že Masha poprvé porazila Petru ve finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově mám radost, že se mým favoritkám (Masha, Ana, Caro) ve druhé polovině sezony tak daří. V posledních letech totiž bývalo pravidlem, že první půlka roku byla o dost lepší než druhá... Je příjemné, že velmi často mám teď ve finále některou z mých favoritek. Takže už se nemůžu dočkat TM a doufám, že to bude taková třešnička na dortu! :) Kdyby se náhodou neúčastnila Serena (což jí ale nepřeju), tak má Masha dokonce slušnou šanci na jedničku na konci roku, která už se jevila jako ztracená...
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu, co se tady neustále řeší: Když jsem četl diskusi, která tady byla v průběhu zápasu, tak jsem se zase musel nad některými příspěvky pousmát... Třeba, že se Masha povzbuzuje po nevynucených chybách Petry. Asi takhle: Masha zakřičela "Come on!", když po UE Petry získala fiftýn při shodě za stavu 3:3. Petra zakřičela "Pojď!", když po UE Mashy získala fiftýn na 30-15 za stavu 4:5. Prostě se to děje po důležitých bodech, bez ohledu na UE nebo winner. Co jsem si všiml, tak Masha se nejvíc povzbuzovala, když jí Petra nevrátila return (vzhledem k těm problémům, které Mashu občas provázejí na servisu, se ani nedivím :D). Ve 3. setu se ale po chybách soupeřky povzbuzovala hlavně Petra (všiml jsem si toho asi čtyřikrát). Ale to už se tady samozřejmě "taktně" nenapíše... Co se týče opakovaných nadhozů Mashy, tak určitě není jedinou hráčkou, která to dělá (ale kritizovaná je tady suverénně nejvíc). Asi to budete brát jako názor fanouška Mashy (což taky jsem :D), ale podle mě v tom žádná taktika není. Masha dává dost dvojchyb a než aby jich dala o dalších pět víc, tak si to radši nadhodí ještě jednou. Podle mě tím dostává pod tlak hlavně sebe a kvalitní soupeřku by to rozhodit nemělo... No a ještě jedna věc, která mě pobavila (a překvapilo mě, že si toho tady asi nikdo nevšiml :D). Pusťte si tu výměnu (viz odkaz), která začíná v čase 23:20. Pokud se nemýlím (snad trochu umím odezírat ze rtů :D), tak Petra po té chybě řekla: "To je v pr*eli." Nedovedu si představit, jaký frmol by tady byl, kdyby něco sprostého řekla Masha... Ale fakt mě to od Petry pobavilo. :D
https://www.youtube.com/watch?v=Fr0ysLkaE_k
Reagovat
PetaM
Podle mě je s těmi nadhozy více kritizovaná Ana, no ale to se hádat nebudu :D

A co je na prdeli sprostého? V minulosti to byl normální název pro řitní otvor, to jen nová doba z toho udělala sprosté slovo.

Jo, to kdyby řekla ku**a, tak to beru. Serena v jednom kuse říká "fuck". :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to nevadí (taky to často říkám :D), jenom mě to pobavilo... Jo, kdyby Masha řekla "fuck", to by tady byl kolotoč. :D
Reagovat
PetaM
Jako, pokud nadávají sami sobě a není to slyšet (pouze to jde odezírat z úst), tak mi to vůbec nevadí :)

Člověk se spíše občas zasměje :D :D :D
Reagovat
blixa
Já myslím že Marfušku by nějaké teplé lidské slovo, notabene v ruštině i poněkdud zlidštilo ;-)
Reagovat
rib
ty si tu Marfušu neumíš představit říci sprosté slůvko? Tak to jsi buď úplně zblble zamilovaný nebo mimořádně tupý... jinak bys věděl, že jen Mirek Dušín... atd
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumíš psanému textu?
Reagovat
rib
text byl na mě moc dlouhý, zhlédla jsem pouze posledních 5 řádků a z toho mi vyplynulo, co píšu... Tak prostě na někoho můžeš takhle působit, hm
Reagovat
rib
sorry, čtu to znovu a prostě jsem měla po obědové zatemnění a ještě navíc, jak to bylo dlouhé, tak jsem některá slova přeskakovala. Textu jsem neporozumněla, ani souvislosti závěru před zápasem.
Reagovat
blixa
Ty nevíš, že Marfuška je v Montyho očích ještě mnohem dokonalejší než Mirek Dušín ? :D
Reagovat
misa
Vážně? Podávala za stavu 3-2 na potvrzení brejku a udělala chybu na 15-15. Potom šla za sběračem a dívala se na něj. Neříkala mu spíš něco?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, posuď sám... :D
Reagovat
misa
Zdá se mi to moc krátké. U Nicole nejsou žádné pochybnosti, ta řve na celý areál :-)
Reagovat
LukasH
Souhlasím, že to od Máši není taktika, protože po opakovaným nadhozu dá mnohdy DF. Mně spíš štve to zdržování. Ona má ten zvyk před podáním, že chvíli stojí a kouká na soupeřku. A dělá to před podáním vždycky, tudíž třeba období jejího podání - první - let, první - aut, druhý - špatnej nadhoz - je hrozně dlouhý.
Ale Nadal zdržuje taky....
S tím povzbuzováním to bylo na obou stranách. Dělají to všechny. Jedná se o vypjatý momenty, kdy je každej fiftýn důležitej. Jenom Cibule křičí úplně po každým fiftýnu od začátku do konce...:-)
Reagovat
lars
kolik % je DF po opakovane nadhozu?
Reagovat
LukasH
To nevím, ale Maria má problémy s podáním celou kariéru. Dvojchyby vždycky byly její slabinou, pokud se to tak dá říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Odstěhuj se do Kremlu nebo k Máše do boudy. Jak může někdo fandit lidem ruské národnosti po historických zkušenostech.
Reagovat
FulnekUltras
ruská národnost tady přece nehraje absolutně žádnou roli...
Reagovat
JStriegler
Bude z Lince živej stream?
Reagovat
VlS
dostává sodu jako prase. Ale Nole hraje jak bůh.
Reagovat
tommr
no jestli dostane dva kanáry - a zatím to tak vypadá - tak mu to asi na sebevědomí moc nepřidá ... :(
Reagovat
VlS
Ale nedá se říct, že by něco dělal jó blbě, prostě proti tomu co Nole předvádí se nedá hrát
Reagovat
smazaný uživatel
Pojďte vedle :)
Reagovat
EllNino
by pár do Fed Cupu ? :D První nasazený v Linci jsou Bára s Luckou Hradeckou :)
Reagovat
tommr
nasazení nemůže bejt přece žádným důvodem k nominaci - to může bejt jedině dobrej výsledek. O nominaci si ted hodně hlasitě řekla Andrea Hlaváčková ... :)
Reagovat
EllNino
já to tak ale vubec nemyslel, já myslel, že kdyby se sehrály, tak by to mohl bejt super deblovej pár :) sehranější než případná Andrea s Bárou, jinak je mi nasazení někde :DD
Reagovat
Fandina
Pokud by vyhrály titul, tak by to bylo hodně zajímavé a proč ne? ... úsměv
Reagovat
VlS
Já si myslím, že Lucka hraje poslední rok bídně a netahal bych ji nikam. Podle mě je potřeba začít s generační výměnou a vzít do týmu Karolínu Plíškovou a začít ji využívat, třeba už kvůli kvalifikačním kritériím na OH
Reagovat
EllNino
taky pravda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu vám sem dát výsledky z itf turnajů ,
Mendesová ve finále vyhrála nad Bognan 6:4 , 0:6 , 6:3
Vankova ve finále prohrála nad Reix 4:6 , 4:6
Bouzkova dnes hraje finále proti Vikhlyantseva
Mertl ve finále nad Jankovits 5:1
Hernych vyhrál nad Rodriguezem 6:3 , 7:5
Reagovat
LukasH
Zase je to třeba brát z tý lepší stránky. Tipovali byste takhle Petru před letošním Wimbledonem? To se tady diskutovalo, jestli půjde z desítky nebo rovnou z dvacítky. Nikdo nevěřil, že by mohla Asijský turné obhájit natožpak ještě vylepšit, tudíž se počítalo s tím, že z desítky půjde skoro určitě. Nejen tedy, že odsud nešla, naopak se dostala do první pětky ziskem GS plus všeho dalšího, navíc s přehledem na TM (na jaře se tu vtipkovalo, že tam max. půjde sbírat míčky):-)
Ano, dneska mohla být druhá, pokud by vyhrála. Není tedy druhá, je čtvrtá, ale s dosti slušným náskokem a naopak malou ztrátou na místa před ní.
S Marií dneska hrála nejvyrovnanější zápas od roku 2012 v Austrálii, ale ještě to holt nestačilo.
Nejvíc mě těší, že prostě hraje jinak. Věří si, nevzdává se do posledního míče - tohle je cesta o který kdysi mluvila. Tenkrát se jí hodně lidí smálo s tím, že je třeba vyměnit trenéra, jinak už nikdy nic nevyhraje....
V první polovině příští sezóny má Petra slušnou šanci motat se v první trojce. Pravděpodobně s Marií, jak na tom bude Serena, je ve hvězdách.
I když mě dnešní prohra samozřejmě mrzí, tak jsem s Petrou moc spokojenej.:-)
Reagovat
blixa
Je čtvrtá jen na chvíli, po Moskvě bude třetí, stejně tak i před TM. O definitivním pořadí rozhodne pochopitelně TM.
Reagovat
pockerface
souhlas.V první půlce roku má velkou možnost na sbírat velkou porci bodů,obzvlášť na AO.Ta druhá půlka od Wimbledonu bude dost těžká,tam obhájit body z dobře povedeného podzimu bude těžký,ale já jí věřím.Tak jako jsem jí nikdy neodepisoval z top10.Petra holt má v sezoně vlny,kdy jí to nadmíru jde a kdy jí to neskutečně nejde.Ale já jí budu stále fandit i kdyby byla 50. v žebříčku.
Reagovat
FulnekUltras
I já...a moc dobře napsáno.
Reagovat
LukasH
...a pak, co by Petra dělala s tou divnou mísou? Takhle má aspoň další talíř, k těm Wimbledonským..:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je jasný,mísu je třeba postavit na nějakej podstavec,nejlépe talíř!!Takže všechno podle plánu))
Reagovat
misa
Já jsem taky velmi spokojen s Petruškou :-) Objevuje se ale otázka, co Petra a tři zbývající nejlepší hráčky letošní sezony. Serenu a Simonu nikdy neporazila, s Mariou prohrála pětkrát v řadě. To není moc optimistické. Když budou všechny hráčky zdravé, dostane Petra buď Serenu nebo Mariu do skupiny na TM. Přál bych si samozřejmě, aby konečně vyhrála.

Maria dnes v defenzivě vynikající, tam byla o dost lepší než Petra. Petra má tenisově i mentálně na post světové jedničky, proto je dvojnásobná škoda odchodu špičkového kondičního trenéra.
Reagovat
pockerface
nejsem si jistý,ale nehrála se Simonou v době kdy byla na vlně kdy se jí moc nedařilo?Od Wimbledonu s ní nehrála,takže tu statistiku bych nebral tak vážně.Myslím si,že kdyby se s ní střetla v Asii,že Simonu porazí.Na druhou stranu je fakt,že Simona od Wimbledonu hledá formu,kterou měla v první polovině roku.Holky si to pěkně vyměnily.Simoně vyšla první půlka,Petře zase ta druhá.
Reagovat
misa
Hrála s ní loni v New Havenu a letos v Madridu.
Reagovat
LukasH
Tu Simonu bych bral s rezervou. Loni v NH neměla Petra moc formu, do finále se dostala přes samý tříseťáky a Simona byla hodně rozjetá. Letos už jí Petra vzala set a hlavně to bylo na antuce.
Serena - kdoví, jak to s ní bude. Ale myslím si, že ještě chce hodě vyhrávat. Maria bude pro Petru vždycky po Sereně nejtěžší soupeřka. Ale pro koho není? Pro Serenu, protože proti ní hraje vždycky svůj top tenis a celodvorcová hra Viktorky jí taky neseděla.
Reagovat
tommr
Petra sice dneska nehrála špatně, ale Sharapka byla bohužel lepší.
Petru převyšuje hlavně v tom, že nedělá tolik zbytečných chyb, v defenzívě a na returnu. Jediný v čem se Petra oproti předchozím vzájemným zápasům zlepšila je procento proměnování BP, který bylo dneska vyšší ...
V příští sezóně si to Sharapka rozdá se Serenou o pozici jedničky a Petra se nejspíš bude přetahovat s Halepovou o pozici trojky. Vklínit mezi tuhle čtyřku by se mohla snad jedině Azarenka pokud se plně uzdraví ...
Reagovat
VlS
Já si to nemyslím. Určitě všechno může být jakkoliv, ale Genie, Ana mají lepší tenis, než Simona. Příští rok čekám lehkej ústup Sereny ( to neznamená, že se neudrží v čele, jen těch obhajob má docela dost) a čekám nástup mladejch pušek - Genie, Belinda.
Reagovat
pockerface
no právě,že moc obhajob nemá.Sama Serena řekla,že se těší na r.2015 na GS,kde prostě až do USO nedošla dál než do 3.kola.Takže naopak pokud bude fit a bude na GS vždy v SF nebo F,tak nasbírá za GS víc bodů než letos.
Reagovat
tommr
Bouchardová a Ivanovicová možná se svým útočným stylem vypadají líp než Halepová, ale lepší rozhodně nejsou ... :)
Reagovat
misa
Řekl bych, že Evžena by potřebovala přidat na servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
A na sebevědomí, ta holka si tak zoufale nevěří :( :D
Reagovat
Fandina
Zářný příklad toho, že všechno o hlavě není ... úsměv
Reagovat
misa
V zápasech s Petrou určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Eugenie je hlavně zatím o dost horší hráčka než Petra .-)
Reagovat
blixa
Přeceňuješ Simonu a podceňuješ Evžu. Serena je jeden velký otazník. Může mít ještě slušnou sezonu ale taky se může plácat od zranění ke zranění. O post nastupující No.1 se bude prát Marfuša s Petrou. Jestli to bude už reálná No.1 bude záležet na zdraví Sereny.
Reagovat
smazaný uživatel
co se týče té čtverky, tak těžko říct. Serena a Sharapka by měly být na prvních dvou místech, pak už je to ve hvězdách.
Je potřeba si uvědomit, že Petra loni taky zvládla výborně konec sezóny, ale pak až do Wimbledonu byla na 16. místě v race! Pokud by navázala na dobré výkony, byl by to odklon od normálu, kdy Petra střídá skvělé momenty s těmi "méně skvělými", nobo spíš celkem špatnými :-)
Reagovat
tommr
musíme doufat, že se tentokrát ten očekávanej propad bud vůbec nedostaví nebo že aspoň nebude tak dramatickej jako loni ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
je zase pravda, že je to taková jistota elitní osmičky. Když jí teče do bot, vždycky se dokáže zvednout.. něco jako Radwanská. Akorát ta není schopná vyhrát grand slam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pod tohle se podepíšu,líp to nešlo napsat!!S tim Wimbledonem a asijským turné svatá pravda.Važme si dnešního finále!!!i když prohraného..
Reagovat
Jan
Pěkně jsi to napsal, je to tak.
Reagovat
Fandina
Bezesporu je po dnešní výhře nad Petrou Serena s Márií před ní, ale já bych si přesto moc přála, aby Petra byla před nimi. Chce to čas, přece jenom je mladší než ony dvě a co není dneska, může být za rok, za dva. Peti pojĎ!
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni po přičtení bodů za všechny odehraný zápasy v Pekingu až po dnešní finále včetně.
Čísla v první závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou, čísla ve druhý závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Lucku Šafářovou.

1. Williams, S. 8645 (+2519) (+6185)
2. Sharapova 6680 (+554) (+4220)
3. Halep 6246 (+120) (+3786)
------------------------------------------
4. Kvitová 6126 (0) (+3666)
------------------------------------------
5. Li 5020 (-1106) (+2560)
6. Bouchard 4693 (-1433) (+2233)
7. Radwanska, A. 4650 (-1476) (+2190)
8. Ivanovic 4490 (-1636) (+2030)
9. Wozniacki 4215 (-1911) (+1755)
10. Kerber 3920 (-2206) (+1460)
11. Errani 3085 (-3041) (+625)
12. Cibulkova 2977 (-3149) (+517)
13. Makarova 2970 (-3156) (+510)
14. Jankovic 2945 (-3181) (+485)
15. Pennetta 2642 (-3484) (+182)
16. Petkovic 2495 (-3631) (+35)
-------------------------------------------
17. Šafářová 2460 (-3666) (0)
-------------------------------------------
18. Stosur 2430 (-3696) (-30)
19. Suarez Navarro 2400 (-3726) (-60)
20. Williams, V. 2270 (-3856) (-190)
21. Cornet 2255 (-3871) (-205)
22. Peng 1925 (-4201) (-535)
...

Petra Kvitová sice došla letos v Pekingu dál než loni, ale přesto poklesla na čtvrtý místo v žebříčku, protože jí předstihla Sharapova.
Vytvořila si ale velkej náskok na všechny hráčky, který jsou v žebříčku za ní a hůř než čtvrtá by proto letos skončit neměla ...

Lucka Šafářová neobhájila lonský čtvrtfinále a poklesla v žebříčku na 17.místo. Pozici v první dvacítce by si ale do konce roku měla udržet bez problémů ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku posun Ivanovicový na osmý místo, pokles Jankovičový na čtrnáctý místo a návrat Stosurový do první dvacítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Serena nejela do Singapuru, tak čistě teoreticky, může se Maria po TM stát světovou jedničkou?
Reagovat
VlS
Ano, může.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, díky! :-)
Reagovat
blixa
Podívej se do Race a je ti to jasné. Mezi Serenou a Marfuškou je rozdíl pouhých 466 bodů.
Reagovat
FulnekUltras
pokud vůbec postoupí ze skupiny...v těchto vypjatých zápasech se může stát cokoliv.
Reagovat
tommr
Sharapova může Serenu předstihnout i kdyby Serena na TM jela. A pokud by se Serena TM nezúčastnila tak je to skoro jistý ... :)
Reagovat
Lenca45
Hráčky chtějí na Márii Sharapovou podat protest za zdržování hry, jedná se samozřejmě o dlouhé pauzy, které dle většiny hráček bývají stále tolerovány, za nesportovní jednání ve hře, pokřik a netoleranci soupeřek, nevíme, jaké hráčky to jsou konkrétně.

zdroj: https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce
Reagovat
smazaný uživatel
Já se vůbec nedivím. Co se týče nesportovního chování v tom je Šarapovová bezkonkurenčně nejlepší :(
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapka má dost peněz , to myslím , že stačí jako vysvětlení , že se nic proti ní nestane .
Reagovat
pockerface
tak jako Nadalovi.Tomu to zdržování taky tolerují.Kdyby mu to poctivě počítali,tak přijde v každém gamu min.o fiftýn.
Reagovat
misa
To si někdo vymyslel.
Reagovat
pockerface
taky si myslím.Pár hráček si v minulosti už párkrát u rozhodčích na Marii ztěžovaly a dostala min.1 napomenutí.Na druhou stranu,téměř každý hráč má něco,čím toho druhého štve.To by musela být stížnost za stížností.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to je nebo není pravda, ale chtěl bych říct, že s touto stránkou na FB mám nedobré zkušenosti. Jednou tam napsali, že se Masha bude fotit pro Playboy a samozřejmě to nebyla pravda. Oni si celkově moc nelámou hlavu, co se týče uvádění zdrojů (stejně jako v tomto případě)...
Reagovat
smazaný uživatel
Quesh už zase píše o Mařeně, jak řve, nesportovní chování, zdržování.. A hlavně.. Petře zase uškodili rozhodčí! Je to normální?
Reagovat
FulnekUltras
Naopak - čínští čároví Marfuši rozhodně nepomáhali... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To on bohužel píše vždy, když Petra prohraje.
Reagovat
VlS
Myslím, že proti čárovejm dnes nemůže být vůbec žádná stížnost, ty asi dva případy, kdy HE opravil výrok byly absolutně na hraně.
Asderaki trošinku zklamala jen v kontrole času na servis, ale zas to dneska nebylo tak strašný.
Tenis ové srdce bych nebral moc vážně, řekl bych, že přání je otcem myšlenky.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 jsem taky fanoušek Tomáše, ale tohle nikdy nenapíšu.. To jen on je takový "fanoušek za hrob"
Reagovat
petrulinka
Já se nestačím divit. Ne, že bych se Queshe chtěla zastávat, taky občas s jeho názory nesouhlasím. Ale absolutně nechápu, proč se tady do něj navážíš, když on tady už vůbec nechodí a nemůže se bránit? O co ty jsi teda lepší, když si ho bereš do huby? To je teda ubohost.
Reagovat
blixa
Quesh se díky některým pomalu stává "kultovní" postavou :D Až už tu bude výrazná většina, která si ho z působení na TP nebude pamatovat, bude dílo dokonáno. Ten, jehož jméno se nevyslovuje ! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, můžeme mu tu jeho slávu závidět, mně se určitě nepoštěstí, aby se na mě pořád vzpomínalo a mluvilo o mně. Kdo v srdci žije, neumírá :D:D
Reagovat
blixa
Náhodou, jak si tu chvíli nebyla, hned tě všichni oplákávali ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
štěstím :D:D přeháníš. :)
Reagovat
blixa
Néé, byli plni zoufalství že tu nejsi !! Sám jsem k němu neměl daleko ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Komediante :D
Reagovat
misa
I já jsem si vzpomněl :-)
Reagovat
Fanda67
I já bych si vzpomněl, ale tehdy jsem tu ještě nebyl :)
Reagovat
Jan
Já tu byl a taky si vzpomněl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy něco potřebujete? :D
Reagovat
Fanda67
Každý někdy něco potřebuje :)
Reagovat
Jan
Ne nic. Tohle máš grátis :)V rámci předváděcí akce :) Zpoplatním to až příště :)
Reagovat
blixa
Naše přízeň není zištná !!!

PS. zatím ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není. A to tady během antukové sezony sliboval, že až bude jestřábí oko, tak si na rozhodčí stěžovat nebude... V Pekingu bylo a brečí zase. :D Upřímně ho lituju.
http://www.forbelsky.com/_d/_fotogalerie/smajlici/img00007.jpg
Reagovat
Fanda67
Rozhodci dnes podali perfektní výkon, žádný větší prehmat se nekonal, rozhodne nikomu nestranili. A hračky se k sobě chovaly korektně, žádné velké úmyslně vyvadeni soupeřky z koncentrace jsem nezaznamenal. Perfektní zápas, jen ten výsledek mohl byt trochu lepší :)
Reagovat
FulnekUltras
ve kterém nedala Petra vítězce nic zadarmo, a při troše štěstí to mohlo skončit klidně i obráceně - v celkovém součtu rozhodovalo několik málo míčů podobně jako v SF Melbourne 2012.
Oproti mnohým zdejším prognózám se žádná únava u naší lvice nekonala - především díky tomu, že po včerejším deštivém přechodu studené fronty se dnes nad Peking rozšířil výběžek vyššího tlaku, což přineslo příjemné pročištění a ochlazení vzduchu, který mohl přes otevřenou střechu volně proudit na kurt, a to bylo pro Bumbrlíčkův respirační aparát skutečné požehnání.
Škoda jen, že Petra trochu nešťastně prohospodařila slibně se vyvíjející úvod utkání, kde bylo jasně patrné, že Máša z ní měla nemalý respekt. Ve druhé sadě se začala karta obracet - Petra snížila UE, což se při zhruba stejné úrovni servisu na obou stranách okamžitě promítlo do výsledku. Následný taktický odchod Rusky do šatny byl celkem pochopitelný, přičemž nutno vyzvednout, že tentokrát se ke svým jindy obvyklým unfair "libůstkám" kromě klasického řevu téměř neuchylovala. Bohužel pak ale Petře utekl začátek posledního dějství, a to se ukázalo rozhodující. Máša byla dnes přece jen o chloupek lepší v UE (byť nakupila hodně DF), ale už v Singapuru může být všechno zase jinak.
Petra zaslouží za oba poslední asijské turnaje absolutorium a věřme, že ji to po krátkém domácím odpočinku a novém intenzivním potrénování nakopne k dalším kvalitním a celkově snad i konzistentnějším výsledkům. TM je velkou výzvou, stejně jako FC i možný útok na nejvyšší žebříčkové posty v příštím roce.
Peťo, díky moc za skvělé zážitky z Wu-chanu i Pekingu, a jedeme dál...
Reagovat
misa
Tak to dnes poprvé nevyšlo :-( Jinak, četl jsi TP už dlouho nebo jsi ho objevil až teď?
Reagovat
FulnekUltras
Ale procentuální úspěšnost i tak dobrá... ;-)
Čtu už asi půl roku, ale dlouho nějak nefungovala registrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímvás kdy má být už rozvržený pavouk v Linci?
Jinak vidím , že v Tanjinu bude hrát Hlaváčková a v Šangaji Berdych :)
Reagovat
EllNino
a v Osace Voryna :D ..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha jj :)
Reagovat
tommr
los Andree ale moc nepřál. Obávám se, že sedmá nasazená Monica Puig bude nad její síly ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová
Bouchard
Radwanska
Kerber
Taková skupina by byla pro Petru ideální protože s Bouchardovou nikdy neztratila ani set s Agou prohrála jen jednou (při nemoci Petry) a na Kerber to také umí navíc Kerber je totálně z formy snad se Serena odhlásí a Petra dostane tuhle skupinu
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber nehraje -_-
Reagovat
smazaný uživatel
to je skupina po odhlášení Sereny tudíž Kerber jako 1. náhradnice by se do Sigapuru dostala na 8.místě
Reagovat
smazaný uživatel
no kdyby se Serena odhlásila myslím , že by Kvitová se nevyhla bud Šarapové nebo Halepce.
Reagovat
blixa
Kdyby se Serena odhlásila, tak budou na prvních dvou místech Marfuška a Petra, to už se nezmění, takže každá by byla určitě v jiné skupině. Ke které by přišla Simona, o tom podle mě rozhoduje los.
Reagovat
lars
Mozna se Petre pred losem TM budou odecitat body(asi 500) za lonsky TM ??
Reagovat
tommr
to se budou odečítat samozřejmě všem. Odečítat se budou současně i lonský body za TŠ ...
Reagovat
lars
No Halepovy ne za TM , ale za TS, ale nevim kdy
Reagovat
tommr
vždyt ti to píšu - před začátkem letošního TM se všem hráčkam odečtou body za lonskej TM a TŠ a podle tím vzniklýho pořadí se bude TM losovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
nechutná skupina
Reagovat
misa
ještě není u konce, Petra si jen bere dvoutýdenní volno a vrátí se zpět. Odjížděla tam s cílem dostat se na TM, který s přehledem splnila. Navíc si odváží jeden pohár a jeden talíř, vítězství nad hráčkou top 10 a pořádnou porci sebevědomí. Ukázala nám skvělé výkony i obrovskou bojovnost, hezké úsměvy i slzy smutku nad tenisovým koncem kamarádky. Děkuji za to!
Reagovat
pockerface
souhlasím.Byl to krásný měsíc.Jen tak dál.Strašně bych Petře přál vydařenou AO.Tam by to chtělo taky minimálně SF.Tak snad Petra nabere ještě více sebevědomí,síly,chytrosti a porci štěstí a rok 2015 bude pro ní velkolepý.
Reagovat
FulnekUltras
Ona si to zasloužené ovoce nakonec vyčeká...
Reagovat
pockerface
Sláva vítězům,čest poraženým.Petře dneska moc nešel 1.servis.Dala snad jen 1 eso a vůbec těch přímých bodů z podání by se daly také spočítat na prstech jedné ruky.Bylo to vyrovnané finále.Bohužel Petře utekl začátek 3.setu a bohužel nedokázala opět potvrdit brejk na 3:3 pak by to možná vypadalo jinak.Ale na možná se nehraje,takže to Maria ubojovala.Věřím,že si Petra odpočine a na TM ukáže svůj nejlepší tenis.Hodně štěstí Petro do zbývající části roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Prominte že to píši se , ale máte stram na Berdycha?
Reagovat
pockerface
pokud máš možnost budou ho dávat na Nova Sport
Reagovat
smazaný uživatel
Právě , že ne kdybych byl doma tak ano :(
Reagovat
gigin
http://www.pazdera.name/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky .
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si do oblíbených položek stopstream, streamhunter, lemonstream, apod. a budeš to vědět už napořád. :)
Reagovat
dadaft
gratulace Marii
gratulace Petře

první set ji proklouzl pod rukama tak nějak moc rychle a z ničeho nic. škoda ho.
ve druhém Petra lepší, vyzvednu maličkost, která nebyla určující, ale líbila se mi a tak nějak svědčí o Petřině pohodě --- bekhendové slajsy - sice je nehrála moc, zato ve chvílích, kdy se to hodilo, a ve vysoké kvalitě, opravdu super nepříjemné, s hnusáckým odskokem - Marie s nima měla obrovské trable.
začátek třetího setu boužel nevyšel a Marie se dostala do vedení a na koně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, prostě už se to nepovedlo otočit.

přes tuhle porážku skvělá asijská túra, Petra si na dva závěrečné super-špičkové události sezóny může věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, všimla jsem si, že Petra zařadila slice do svého repertoáru, i když někdy nevyšly, ale i tak příjemná změna. Nicméně dnešek nemůžu nějak rozchodit, takže jdu do tenisové hibernace.
Reagovat
VlS
Myslím si, že to byl hodně vyrovnanej zápas, rozhodlo ho pár míčků ( on i ten druhej set byl vyrovnanější, než jak vypadá výsledek), hodně gemů šlo do shod a bojovalo se o ně.
Petra si to prohrála opět několika trochu zbytečnejma chybama v důležitejch chvílích, možná chyběla troška trpělivosti a převážila snaha zahrát winer z returnu na druhej servis. Ale dobrej turnaj a dobrej zápas. Na TM to může dopadnout úplně jinak.
Reagovat
blixa
Dneska rozhodl větší hlad Marfušky po vítězství a rovněž i výrazně menší únava, která jí umožnila lepší koncentraci a menší množství chyb. Před Petrou smekám, protože hrát bezprostředně za sebou dvě finále top turnajů a jeden z toho vyhrát, je fyzicky ale hlavně psychicky neskutečný záhul. Dnes rozhodl první set, kdyby ho Petra dokázala vyhrát tak věřím, že by dala i celý zápas. Ještě k Marfuše, její zbraně nejsou jen z ranku fair-play, ale nemyslím si že jí to na téhle úrovni nějak pomohlo. To nepříčetné řvaní a další triky fungujou spíš na hráčky o level a více níže. Ani si nemyslím, že by z ní měla Petra nějaký přehnaný respekt. Doufám jen, že si Petra odpočine a TM se představí v dobré psychické pohodě a Márii porážku vrátí. Tenisově na to má, jde jen o to potkat se s Márií v top formě a ne v takovéhle únavě.
Reagovat
FulnekUltras
velká škoda ztráty brejku v prvním setu...tam měla Mařa vyloženě bobky...
Reagovat
gedzitka
No jedno pozitivum to má: Petra má jistotu, že dvě ze tří jejích neoblíbených soupeřek budou na Turnaji mistryň ve druhé skupině :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud se Serena neodhlásí... ale to by pka na 100% nebyla ve skupině s Mášou :D
Reagovat
aligo
podle čeho se to dělí?
Reagovat
Patri.k
Napadlo mě, že by to mohlo být 1 4 5 8 2 3 6 7 aby byl součet stejný, ale nevím jestli je to podle toho :D
Reagovat
blixa
Já mám dojem, že je to rozdělené na dvojice 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 podle aktuálního pořadí před TM, a do které skupiny každá z těch dvou hráček půjde určí los.
Reagovat
VlS
Je to přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
mala dnes Maria strašne silne :) a dobre ho použivala :)
Reagovat
Patri.k
Boužel, i když Kvitová nehrála špatně tak Šarapová hrála ještě líp. Hlavně výborně vracela servis.
Reagovat
Oin
Měla lepší hlasivky.
Reagovat
pockerface
byly to strašný rány od obou holek.Čím Petra zahrála větší ránu,tak Maria jí to vrátila ještě větší ránou nazpátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!!! První titul na tvrdém povrchu od IW 2013!! Hodně ubojovaný zápas! Mám strašnou radost!! :DD

čtvrtý titul v sezoně, 33 titul celkově, nová světová dvojka! Paráda!! :-))

Na začátku 3. setu jsem čekal už jednoznačný průběh, ale Petra se neskutečně zvedla a Marii to nedala zadarmo.. Klobouček za to, jak to nevzdala!! :-)

Tak teď si trošku odpočinou a pak něco taky předvést v Singapuru MAruš!!! :-))
Reagovat
EllNino
jakej turnaj na hardu vyhrála předtim, ono IW se moc za hard považovat nedá:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda no! :DD Tak teda když nepočítám teda IW 2013, tak vyhrála první titul na tvrdém povrchu od Cincy 2011!!
Reagovat
EllNino
No nic Peťko, i tak je ta bilance 14:5 neskutečná :), pořádně potrénuj do Singapuru, hlavně servis, ten tě dneska zradil :) ale bylo to hlavně chybějícími silami ..:) a Máša ve 3. setu opravdu přidala, je to šampionka, co se dá dělat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem, že Petra dojde v Pekingu až do finále, takže jsem s tímto výsledkem spokojený :) Teď ještě na TM uhrát nějaký body a v lednu začít bojovat o post 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Světová jednička si myslím bude Sharapova.
Reagovat
Patri.k
Petra je předběžně přihlašená i na trunaj v Moskvě, který je týden před turnajem mistrů
Reagovat
smazaný uživatel
jak se tak skvělé hráčce jako je Šarapovová z ničeho nic najednou začne stávat, že si začne nadhazovat míček jak nějaký amatér a pětkrát během gemu musí nadhoz opakovat. Grrr! Nemám ji ráda. Neznám větší svini na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
a v těch nejdůležitějších momentech
Reagovat
smazaný uživatel
Náhoda je náhoda :))
Reagovat
FulnekUltras
Dneska tyhle svinstva objektivně zas tolik nepoužívala. Každopádně jí přejme pohár i finance, sympatie rozumně smýšlejících lidí má stejně někdo ÚPLNĚ jiný... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska tolik ne, ale používala. Je pravda, že v jednom zápase jsem jí během jednoho gemu napočítala 7 špatných nadhozů. Dneska to tolik nebylo.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně proti Kuzně předvedla ze svého "taktického" repertoáru všechno to nejhorší v bohaté míře, plně odpovídající vzájemné nesnášenlivosti obou těchto hráček.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála výborný tenis. Její asijskou tour hodnotím velice pozitivně. Čekal jsem, že Maria Petru přejede, jelikož na Petře ty dva týdny budou znát, ale naopak. Petra hrála dobře. Nejvíc me mrzí míček při servisu Marie, kdy Petřin return tečla páska a Maria pak zahrála bod a získala svůj servis. Tenhle moment u mě rozhodl
Reagovat
smazaný uživatel
si spievam :DD po zapase :D

ale nie :D
pekny zapas :) čakal som že Petra konečne porazi Mariu ale ta asi vie ako ju prestrieľať :D
nabuduce to vyjde :) možno už na TM :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Berte to z te lepší stránky. Kazda prohra je pro hráče motivaci ještě vic dřít, aby se vrátil ještě lepší a silnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si neřekne Já se na to vyse*u.
Reagovat
smazaný uživatel
To by nebyla tam, kde je
Reagovat
FulnekUltras
to si řekne leda Nicol...
Reagovat
smazaný uživatel
Petře za výbornou čínskou šnůru.... A dnešní finálový boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí,bojovala jako lev,zaslouží uznání!!!! Ale WTA by se měla konečně probrat a udělat něco s tím šíleným řevem té ruské fifleny..to je strašný,na ten tenis se pak nedá dívat...kdoví jestli takhle řve třeba u zubařa)))
Reagovat
vendulkabendulka
To prave rve ten zubar
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na to nedívej, když ti to vadí. Tvůj komentář nechápu.
Vyhrála zaslouženě, Petra prostě byla dnes slabší, není horší hráčkou, ale prostě to nevyšlo. Takový je tenis a se řvaním to nemá nic společného
Reagovat
smazaný uživatel
"Tak se na to nedívej" je argument k pohledání, zvlášť když se jedná o finále velkýho turnaje... btw, odkdy nemá řvaní s tenisem nic společného? Od té doby, co se ti to (a tvojí Sharapce) nehodí do krámu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To není moje Sharapka je to jen hráčka kterou uznávám. Větší fanoušek jsem Petry, ale to je úplně jedno. Jediný kdo si může stěžovat na řvaní je její spoluhráčka určitě ne ty, nebo někdo jiný. Ale asi nemá smysl ti něco vysvětlovat
Reagovat
smazaný uživatel
no to si snad děláš srandu,to vadí nejen mě ale hlavně hráčkám kteří proti ní hrají.Diváky napomínají když dělají drobný povyk a na kurtu jim řve siréna o síle x decibelů při každým odehrání míče..vem jim za ruku a běžte společne do prd...
Reagovat
smazaný uživatel
No mě to její řvaní pomáhalo , když je přestávka tak brouzdám po netu a někdy mám problém s tím poznat kdy už se hraje , ted to bylo jednoduché slyšel jsem řev a už jsem věděl.
Nevadí mi , že řve , vadí mi , že umí pomlouvat druhé jak si berou medical timeout atd , ale on ani ten řev není nějaký extra vhodný.
Prostě ji nemusím , ale dnes si to zasloužila vyhrála tak to asi tak má být.
Reagovat
smazaný uživatel
proč si myslíš že nebyla na rozlučce s NA LI??Protože LI nechtěla aby tam někdo řval...
Reagovat
FulnekUltras
sestava hráček, které tam za Li Na i s Petrou stály, mluví sama za sebe - všechny lidsky hodně na výši...
Reagovat
PetaM
Gratulace vítězce, čest poražené.

A dnes to platí dvojnásob, obě hrály skvělý tenis, jeden z nejhezčích v WTA.

Teď hlavně zregenerovat a připravit se na TM. I talíř je dobrý :D Lepší, než nic :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to nebyl nejhezčí tenis na okruhu tedy, protože mně se Mašenin tenis nelíbí, vůbec styl bum bum, ani Petra nemá občas líbivý tenis, i když jí fandím. Mně se třeba líbil tenis Simči s Barčou, žádné řvaní, žádné pecky, které druhýmu ustřelí hlavu, ale byla tam technika a variabilita. Jak psal vedle dadaft, díky bohu, že existuje Aga, Barča, Cetka atd. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist