Kvitová ve čtvrtfinále nestačila na Bertensovou a titul v Madridu neobhájí

9. 5. 2019, 23:59
Aktuality 20
WTA MADRID - Petra Kvitová v Madridu přišla o sérii sedmi výher a rekordní čtvrtou trofej si ze španělské metropole neodveze. Trojnásobná šampionka a obhájkyně titulu ve čtvrtfinále v repríze loňského finále nestačila na Kiki Bertensovou, která do semifinále prošla bez ztráty setu. Nizozemku v zítřejším souboji o finále čeká Američanka Sloane Stephensová.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová letos na antuce neprohrála sedm zápasů v řadě a v Madridu ve třech duelech s Američankou Keninovou a Francouzkami Mladenovicovou a Garciaovou neztratila ani set. Ve čtvrtfinále proti Kiki Bertensová ale neměla svůj den a prohrála 2-6 3-6.

Před rokem devětadvacetiletá Češka ve španělské metropoli zdolala o dva roky mladší Bertensovou ve finále ve třech setech a stejně uspěla i před čtrnácti dny ve Stuttgartu. Tentokrát ale dominovala soupeřka, jež vyrovnala vzájemnou bilanci na 3-3.

Kvitová od stavu 2-1 v první sadě prohrála sedm her v řadě. Dlouho se nemohla prosadit při podání Nizozemky. "Z returnu dej bombu na prostředek a jdi do toho z druhého balonu. Nahul to. Ukaž svoje srdce," povzbuzoval kouč Jiří Vaněk ve druhé sadě a Kvitová poté uspěla a brejkla na 3-3.

Vzápětí ale po skvělém bekhendovém returnu Bertensové do rohu kurtu přišla počtvrté o podání. Měla ještě šanci srovnat, jenže ani jeden z brejkbolů na 4-4 nevyužila a po druhém z nich frustrovaně bouchla raketou o zem. Při svém servisu ještě odvrátila mečbol, při druhém ji světová sedmička prohodila.



Kvitová, která má na kontě jako jediná po 21 odehraných turnajích WTA sezony 2019 dva tituly (ze Sydney a ze Stuttgartu), tak nedokáže potřetí v kariéře a poprvé na antuce obhájit titul na okruhu WTA. Dosud to dokázala jen v New Havenu (2014-15) a v Birminghamu (2017-18).

Madrid je jejím jediným turnajem, který dokázala vyhrát třikrát. Letos se mohla stát vůbec první hráčkou se čtyřmi trofejemi z jednoho ze čtyř turnajů WTA Premier Mandatory, které se od roku 2009 konají v Miami, Indian Wells, Madrid a Pekingu. Kvitová v Madridu triumfovala v letech 2011, 2015 a 2018 a o prvenství se dělí Serenou Williamsovou a Viktorií Azarenkovou, které mají po třech trofejích z Miami.

Soupeřkou Bertensové v semifinále bude Američanka Sloane Stephensová a pokud jedna z nich turnaj vyhraje, odsune Kvitovou v žebříčku na páté místo.

První semifinálovou dvojici vytvořily Belinda Bencicová a Simona Halepová, která se v případě triumfu vrátí do čela světového žebříčku.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 7.021.128 eur
čtvrteční výsledky (09. 05. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bertensová (7-Niz.) - Kvitová (2-ČR) 6-2 6-3
Bencicová (Švýc.) - Ósakaová (1-Jap.) 3-6 6-2 7-5
Halepová (3-Rum.) - Bartyová (9-Austr.) 7-5 7-5
Stephensová (8-USA) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (5-ČR/Tchaj-wan) - Stosurová/Shuai Zhang (3-Austr./Čína) 6-2 6-4
Dabrowská/Yi-Fan Xu (6-Kan./Čína) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 3-6 7-6(7) 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
Blondie
Teeeeda. Takhle zoufalou jsem Peťu ještě neviděla! Nemyslím výkonem (ačkoliv jí to samozřejmě moc nešlo), ale tím výrazem. Bojovala, ale snad poprvé v životě na ní šlo spatřit, že moc dobře ví, že to neotočí. Co se dá dělat, snad body přibudou na RG ;-) a gratulace Kiki, líbí se mi, jak se ty dvě tenisové ladies k sobě chovají mimo kurt ;-)
Reagovat
Fandina
Petra vyhrála 2011, 2015, 2018 takže za čtyři a za tři roky, takže náseledují dva, snad ten příští vyjde. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktualne.cz/tenis/byla-jsem-negativni-priznala-kvitova-rivalce-tentokrat-pomoh/r~0d8aa15072fa11e9ad610cc47ab5f122/
Reagovat
dadaft
je třeba říct, že míče létaly s úplně jinou razancí, než byl třeba polokopcovitý tenis Halep - Barty a rozhodně to od Petry nebyla taková vyhazovačka jako s jinou Kikinou - s Mladenovič, která často jen vracela... - teď to dost často bylo vynucené.
Bertensová hrála dobře, aktivně, s jasným plánem........ a až na výjimky nechybovala.
Petře utekl začátek zápasu a ani ve druhém setu nic nevytěžila ze srovnání, takže to prostě nedopadlo.

a možná kdyby se hrálo v 11 hod dopoledne...
Reagovat
tommr
Petra dneska neměla svůj den a Bertensová jí bez větších potíží jasně přehrála. Po skvělém výkonu proti Garciaový jsem od Petry rozhodně čekal víc ...
Petra neobhájila lonskej titul a příjde o 785 bodů. V žebříčku klesne na 4.místo a pokud by v Madridu získala titul Bertensová nebo Stephensová tak spadne ještě o jednu příčku níž na 5.místo ...
V letošní Race ale zůstává i po Madridu na 1.místě se solidním náskokem před druhou Osakaovou (nebo Bencicovou pokud ta vyhraje Madrid) ...

Celkově je Petra oproti lonský antukový sezóně zatím v mínusu o 595 bodů. Tuto ztrátu si ale může ještě vykompenzovat na turnajích v Římě a v Paříži kde z lonska obhajuje jen 130 bodů ...
Reagovat
Andrew89
Hezky jsi to napsal musím říct:) Takže stačí CF na římě a finále na FO a jsme opět nad plán :D juhu
Reagovat
EllNino
no vůbec, další prohraný GS finále bych už nedal :)
Reagovat
Andrew89
:D opravuju..mimimálně finále :d ale hele i tak...1300 bodů by bylo fajn! ne, že ne
Reagovat
EllNino
já na body moc nekoukám :) mně by se spíš líbila s titulem z RG a pohárem nad hlavou, klidně bych to za tu jedničku vyměnil, ale ta jednička by přišla i s tím asi
Reagovat
Andrew89
ta přijde pak po USO, toho se nebojim
Reagovat
Andrew89
max mi vypadlo
Reagovat
lvicek
Hlavně aby se ji držel pozitivní náboj do tenisu a nevyšumelo to jako v minulé sezóně. Pokud jo, tak se jedničkou určitě stane. Klíčová budou první kola na Wimbledonu, snad dostane nějakou normální průměrnou soupeřku na začátek a ne nějakého černého koně a oklepe se z nervozity.
Reagovat
Andrew89
tam byl ten soud a vše kolem toho. To doufám, že nevyšumí. Ted jí v podstatě skončili obhajoby, tak už taky může být o hodně klidnější. Pokud bude takhle konzistentní i dál, bude to skvělý
Reagovat
FulnekUltras
a Kiki si teď navíc hodně věří. Čas děsně letí. Ani se nechce věřit, že je to už rok, kdy Plechovka podtínala empajr... ;-)))
Reagovat
Torn
Letos má v plánu raketou tobě rozmlátit držku. :D
Reagovat
ipoeta
torn, ty jsi asi pořádný mameluk :D
Reagovat
Krisboy
Tj, škoda rakety na toho dementa.
Reagovat
Blondie
a to bych se aj podívala :D
Reagovat
rybicka
... někde na náměstí? :-)
Reagovat
Blondie
V pondeli u Husa! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist