Kvitová ve Stanfordu začne proti Bondarenkové. Na hardu ji ještě neporazila

2. 8. 2017, 09:22
Aktuality 3
WTA STANFORD - Petra Kvitová vstoupí do turnaje ve Stanfordu, kde ji čeká první letošní zápas na tvrdém povrchu, soubojem s Katerynou Bondarenkovou, s níž oba duely na hardu prohrála. Ukrajinka v prvním kole vyřadila Italku Schiavoneovou.
Kateryna Bondarenková

Petra Kvitová od návratu po operaci pořezaných prstů odehrála tři turnaje a na každém zvládla minimálně svůj úvodní zápas. Na trávě v Birminghamu dokonce triumfovala. 

Tento týden 27letou Češku čeká první letošní akce na tvrdém povrchu, na kterém si zahraje poprvé ve Stanfordu. Na úvod měla jako nasazená dvojka volný los a po včerejšku zná svou první soupeřku.

Kvitová se o postup do čtvrtfinále utká s třicetiletou Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou, s níž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2. Ještě nikdy ji neporazila ve dvou setech a obě porážky utrpěla na tvrdém povrchu. Bývalá světová devětadvacítka Bondarenková, jež je nyní 111. hráčkou světa, v prvním kole porazila 6-3 6-4 italskou veteránku Francescu Schiavoneovou.

Ajla Tomljanovičová, jež se letos v březnu vrátila na kurty po více než roční pauze zaviněné operací pravého ramena, má znovu potíže se stejnou částí těla. V neděli čtyřiadvacetiletá Chorvatka nenastoupila k finálovému zápasu na turnaji ITF v Sacramentu a včera ve Stanfordu vzdala po prvním prohraném setu (2-6) utkání 1. kola proti domácí Coco Vandewegheové.

Nasazenou jedničkou podniku WTA Premier je wimbledonská šampionka Garbiñe Muguruzaová ze Španělska, která se v prvním kole utká s domácí sedmnáctiletou nadějí Kaylou Dayovou.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 776.000 dolarů
úterní výsledky (01. 08. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vandewegheová (6-USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-2 skreč T.
Bellisová (8-USA) - Cornetová (Fr.) 6-3 6-2
Bondarenková (Ukr.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-4
Riskeová (USA) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-4
Dolehideová (USA) - Osakaová (Jap.) 6-4 6-2
Cepedeová (Parag.) - Ahnová (USA) 2-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
má Bondarenkový co vracet i když obě porážky utrpěla ještě coby mladá začínající hráčka v roce 2010. Z jejich zápasů si vybavuju jen ten poslední na OH v Londýně ve kterým měla Petra s Bondarenkovou hodně práce a zápas se jí podařilo dopodávat až napotřetí ...
Reagovat
Mayo
Tak tá je dobre slabá.
Reagovat
George_Renel
Všechno je jednou poprvé .-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist