Kvitová ve Wuhanu neproměnila setboly a prohrála semifinálovou bitvu s Riskeovou

27. 9. 2019, 15:17
Aktuality 93
WTA WUHAN - Petra Kvitová letos třetí wuhanský triumf nepřidá. Nasazená pětka v dnešním semifinále ani v jednom setu neudržela vedení brejku, ve druhé sadě neproměnila ani jeden ze čtyř setbolů a napínavou bitvu s Alison Riskeovou ve dvou těsných setech prohrála. Riskeová, která bez ztráty setu vyřadila už třetí favoritku v řadě, ve svém největším finále vyzve obhájkyni titulu a ve Wuhanu dosud neporaženou Arynu Sabalenkovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová, jež měla na začátku sezony skvělou formu a aspirovala na post světové jedničky, kvůli zranění levého předloktí od poloviny května odehrála teprve čtvrtý turnaj.

Ve Wuhanu, kde v letech 2014 a 2016 nenašla přemožitelku, do semifinále došla bez ztráty setu, když si postupně poradila s Polonou Hercogovou, Sloane Stephensovou a Dajanou Jastremskou.

Dalšího vítězství se ale nedočkala a na třetí wuhanský triumf si bude muset minimálně rok počkat. Dnes totiž nestačila 5-7 5-7 na Alison Riskeovou. S Američankou, která má na turnaji životní formu a v předchozích kolech smetla Qiang Wang a Elinu Svitolinovou, se utkala po více šesti letech.

Majitelka 27 trofejí Kvitová, jež útočila na 37. kariérní finále a odehrála dnes první semifinále od dubnového triumfu ve Stuttgartu, v předchozích zápasech jen jednou ztratila servis, nicméně hned v úvodním gamu musela likvidovat šest brejkbolů.

Česká lvice měla proti nepříjemným úderům Riskeové, které měly skvělou délku, velké potíže své rány ukočírovat a nemohla diktovat tempo hry tak, jak je zvyklá. Přesto se jako první dostala do brejku, ten ale nedokázala potvrdit a set nakonec ztratila. Ve dvanácté hře pokazila jednoduchý volej a soupeřka poté aktivní hrou setbol využila.

Také ve druhé sadě Kvitová za stavu 2-2 slavila brejk, tentokrát ho ovšem zvládla potvrdit a díky zlepšené hře si náskok dlouho držela. Set mohla zakončit už na returnu, Riskeová však oba setboly odvrátila. Kvitová poté na servisu otočila stav 0-40 a odvrátila celkem čtyři brejkboly, jenže ani na vlastním podání nedokázala ani jeden ze dvou setbolů využít a na pátý brejkbol Američanky už odpověď nenašla. Rozhozená Kvitová vzápětí nezvládla koncovku a po dvou hodinách Riskeové podlehla.

Kvitová byla navzdory vyřazení ráda, že ve Wu-chanu získala poměrně slušnou porci bodů pro účast na Turnaji mistryň a také že vyhrála více zápasů za sebou.

"Pro Shenzhen (Turnaj mistryň) to nejsou špatné body. Je fajn, že jsem se poprvé od Stuttgartu dokázala dostat do semifinále, poté co jsem v sezoně měla potíže. Pomalu znovu nacházím svou hru, což je příjemné zjištění," řekla Kvitová.

Do začátku svých zdravotních problémů hrála v této sezoně čtyři finále, to poslední v dubnu ve Stuttgartu, kde získala druhý letošní titul.

Riskeová, která v červnu vybojovala na trávě v Hertogenboschi svůj druhý kariérní titul a ve Wimbledonu si zahrála první čtvrtfinále na grandslamech, si dnes ve svém největším semifinále připsala čtvrtý letošní skalp hráčky Top 10 a vylepšila s nimi svou kariérní bilanci na 9-27. Navíc potvrdila, že se jí na čínských betonech daří, jelikož dnes zvládla i své šesté semifinále na těchto turnajích.

Devětadvacetiletá Američanka má díky finálové účasti jistý debut v Top 30 žebříčku a stále útočí na start na WTA Elite Trophy. V zítřejším finále, třetím letošním a devátém kariérním, vyzve Arynu Sabalenkovou, s níž oba předchozí souboje prohrála.

Sabalenková pokračuje ve Wuhanu ve famózních výkonech. Obhájkyně titulu v letošním semifinále zdolala 7-5 6-4 světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, kterou v souboji o finále porazila také loni, připsala si premiérový skalp světové jedničky a ve Wuhanu vyhrála i 11. zápas. Jednadvacetiletou Bělorusku zítra čeká třetí letošní a celkově osmé finále.

"Tenhle turnaj mi jednoduše sedí. Je to příjemné prostředí, povrch vyhovuje mé hře. Dokážu se dobře vypořádat se zdejšími klimatickými podmínkami, možná lépe, než soupeřky," řekla Sabalenková.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,828.000 dolarů
páteční výsledky (27. 9. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Riskeová (USA) - Kvitová (5-ČR) 7-5 7-5
Sabalenková (9-Běl.) - Bartyová (1-Austr.) 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

93
Přidat komentář
Dobry-den
Hrozný los.

Petřin los ujde,ale tam je to stejně hlavně o ní samotné.

Kája P. tam má Kuzněcovku a Halep, na obě neumí. :-(

Muška - Keys, to je snad za trest. Obě mám rád. :-(

Katka bude ráda, když přejde 1. kolo, ale potom konec a čeká ji obrovský propad v žebříčku.

A Bára tam je jen do počtu...
Reagovat
Dobry-den
patřilo vedle :-)
Reagovat
Mayo
Péťa je na sieti drevená teda poriadne :D :D :D :)
Reagovat
Torn
Dřevěná určitě ne, Riske jí dost napalovala.
Reagovat
FulnekUltras
ale celkově - každý den bez zbytečného zatěžování ruky teď dobrý.
Reagovat
PetaM
Pěkná hra, hurá do Pekingu :) Další turnaj, další šance :)
Reagovat
Dobry-den
Od Petry povedený turnaj. Viděl jsem jen highlighty a bylo tam nějaké házení raketou, zahozené setboly, takže dneska asi zase den blbec.
Ještě, že jsem to selhání nemusel sledovat celý živě, to muselo bejt něco. :-)

Ale tak snad se tady Petra rozehrála a v Pekingu a na TM to bude LEPŠÍ. A hlavně ať drží ruka. :-)
Reagovat
d@ve
Škoda Péťo, byla to šance, ale SF je dobrý výsledek. Jsem zvědav na Peking. Přeji úspěch.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prohra ve finále by mě mrzela víc.
Reagovat
EllNino
tak tak :)
Reagovat
d@ve
Jj, asi tak.
Reagovat
EllNino
No co, nedá se nic dělat ... kdybych zápas viděl, asi bych byl naštvanej víc ... takhle to beru v pohodě, prostě Alison měla trochu víc štěstí a Petra pár špatnejch rozhodnutí ... je spousta zápasů, kdy to bylo naopak, je to sport

Wuhanem si trochu "pojistila" TM, pokud bude hrát ... a já věřím, že to už bude dobré :))

Finále pěkné, nechť zvítězí ta lepší
Reagovat
com
:D
Reagovat
EllNino
první den, kdy vyšlo pro tebe slunce viď? :)) tovíš, středa musela být uslzená
Reagovat
com
Kristyna mi ten den bohuzel pokazila
Reagovat
Torn
Jenže Kristýna si tu pohru dneska zasloužila, i pro mě byla nekoukatelná. A Petra dneska paradoxně hrála i místy tenis, co se mi líbil, ale Riske měla v důležitých momentech větší štěstí, trošku mi přišlo, že tam ty lajny vylízávala podobně jako Yastremská proti Káje. :D
Reagovat
d@ve
Taky jsem to naštěstí neviděl. :)
Reagovat
Fandina
Petra škoda, ale dneska to nebyl nějaký extra dobrý den pro Petru. Od začátku tahala za kratší konec a nejevila se mi tak herně v pohodě, jako třeba v zápase proti Sloaně. Naopak Riske hrála výborně a hlavně ke konci uhrála některé super míče, které by jinak měla Petra. Škoda, že Petra byla dneska v nějakém útlumu.
Reagovat
tommr
úplně zbytečná a hloupá prohra. Riske sice letos hraje asi nejlíp v kariéře, ale to pro Petru není žádná omluva - je to pořád jen průměrná hráčka. Dneska si to Petra prohrála sama svýma stupidníma chybama. Začalo to už v první hře a pokračovalo to celej zápas až do skoro tragikomickýho konce ... :(
I přes dnešní prohru už má Petra TM skoro jistej. Pokud ale bude hrát tak jako dneska tak tam bude opět jen do počtu stejně jako loni ...
Reagovat
LukasH
To je zas příspěvek..promiň, ale jako "není omluva"..prostě jí to dneska nešlo samo a bojovala. Jenže měla i smůlu...hodně těsných autů, ta teč na setbol...třeba se necítila úplně dobře...další zápas může bejt úplně jinej..navíc ji Riske vůbec nesedí.
Prohra mě mrzí taky, ale Petra překvapila, že byla vůbec v semifinále po tak dlouhý pauze.
Reagovat
tommr
to je zase hledání nekonečnejch výmluv. Kdyby vypadla s kvalitní hráčkou jako je Stephensová nebo Yastremská tak neřeknu ani popel, ale vypadnout s Riskeovou po takovým průběhu je prostě selhání na celý čáře ...
Reagovat
Jimbo
Jasný souhlas.
Reagovat
LukasH
Aha, takže říct při tenise nebo obecně při sportu, že mi to nejde, nemám den, úplně to necitim..to je výmluva? A co tedy výmluva není? Zápas s Jastremskou měl náboj, bylo to rychlý..Petra to má ráda. Riske ji svým "unaveným" stylem nesedí.
Reagovat
tommr
haluzářku jako je Riske musí hráčka Petřiných kvalit porazit i když nemá zrovna svůj den. Pro přepálení lehkýho míčku na síti do autu při důležitým brejkbolu není žádná omluva ...
Reagovat
EllNino
ty jsi zase dneska jedovatej, to ji chceš upálit na hranici? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Karolíny není nikdy k Petě objektivní. :))
Reagovat
Grape
On fandí oběma. Pokud se tomu teda dá říkat fandění...:-)
Reagovat
d@ve
Ale víc asi Karolíně. ;)
Reagovat
Grape
To si nemyslím, spíš mi přijde že na Petru má vyšší nároky. Což na jednu stranu vlastně chápu, protože Petra má přece jen větší potenciál. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On už to sám přiznal, že Karolíně fandí nejvic. U Petry je spíš fanoušek jejích úspěchů, jinak na ni nenechá nit suchou!
Reagovat
Torn
Fandí hlavně, když vyhrávají. Linko, netahej do toho Káju, jak máš tradičně ve zvyku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Například včera psal Jako fanoušek Karolíny Plíškový ....
Proto jí sem tahám.
Reagovat
tommr
a to se nějak vylučuje? Kdo je fanoušek Karolíny Plíškový už nemůže být fanoušek Petry Kvitový?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím, že lze fandit oběma stejně. Některé prostě musíš přát o trochu víc. A ty se přece netajíš tím, že je to Karolína.
Reagovat
tommr
fandím oběma stejně. To že se tu Karolíny víc zastávám je daný tím, že tady má spoustu haterů počínaje Fulnekem a konče EllNinem ...
Reagovat
EllNino
Lol, hejtr
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně tak se dá říct, že je Tommr hater Petry. :))
Reagovat
rybicka
Já tedy vždy fandila oběma stejně! Ale je pravda, že po četbě některých příspěvků fanoušků Péti, začínám možná i trochu chápat Coma. A je pravda, že mi ta negace vůči jedné, včera ulehčila prohru druhé. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Každý to má asi jinak. Já jsem chodím fakt dlouhý roky, aniž bych jsem psala. A to jak se tu dřív útočilo na Peťu, například jen kvůli její postavě nebo tím, že jen nenaplňovala jejich představy potencionálu, se nedá srovnat s par komentáři na Karolínu. Taky spousta diskutujících odešlo, právě kvůli takovým comum, frickum, fulnekum, tommrum a dalších.
Reagovat
FulnekUltras
ale většinou to dlouho nevydrželi ;-)))
Reagovat
EllNino
Com je trol, ten rozhodně litost neciti
Reagovat
d@ve
Ale Tommr je kolikrát docela kritický i na Karolínu.
Reagovat
lars
Tommr ma svuj tommrismus
Mela by sis nastudovat alespon zaklad tommrismu
Reagovat
smazaný uživatel
Znám ho dlouhá léta!
Reagovat
Grape
To je zajímavý, že ta haluzářka už letos porazila Ash, Kiki, Belindu, Elinu, Angie... Asi taky všechny neměly den a hloupě si to prohrály samy.
Reagovat
EllNino
Tommr neuznává některé tenistky, říká jim haluzářky a Petřiny prohry s nimi nese velmi těžko, například se Suarez, Brengle nebo Petkovic ... nově i s Riske :)
Reagovat
lvicek
To je sice fakt, ale na druhou stranu mne prislo, ze Peta v koncovce druheho setu hrala fakt dobre, bylo tam spousta krasnych vymen a konecne se do toho dostala a co Riske vyhaluzila behem Petineho podavaciho gamu na vitezstvi v setu, to se normalne nevidi nejen za jeden zapas, ale snad ani za cely jeden turnaj. To byla teda megahaluz, takze tady bych to oznaceni celkem chapala...
Reagovat
Torn
V čem je přesně Yastremská kvalitní? Je jí 19 zatím, její forma je nahoru dolů. Na žádném větším turnaji se neprosadila. To je vůči Riske docela nefér.
Reagovat
tommr
a na jakém turnaji se v 19 letech prosadila Riske? Riske letos uhaluzila pár dobrých výsledků a příští rok už o ní zase nebude slyšet. Z Yastremský bude jednou hvězda ...
Reagovat
Petur_Fisk
Já bych ty zbytečné chyby dnes nějak nedramatizoval. Ten nedostatek herní praxe za poslední měsíce se musel v tak náročném zápase projevit...
Hlavně ať Petře vydrží ta ruka relativně v pořádku do zimní pauzy, víc si nepřeji.
Reagovat
sojka1
to mi prijde jako rozumny pohled, navic uhrat semi je jeste naprosto paradni "vybuch".. :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Ještě tak před třemi týdny jsem se tak nějak psychicky připravoval, že přijdou ty omluvenky dvě.
Od Markéty i od Petry.
To že Petra vůbec ještě může hrát (po tom napadení) považuji za malý zázrak. To že v současnosti máme šest holek v padestátce (sedm v 55) beru za druhý malý zázrak.
Někdy si člověk říká, jaké by ty české tenistky musely mít výsledky, aby nikdo "nemrčel"
Reagovat
sojka1
samozrejme.... jo a kdyby vsech sedm byly topky a jedna prvni, stejne to bude od tech sesti trestuhodne selhani.. ;-) Jinak ja mam ale tommra moc rada... :-)))
Reagovat
Petur_Fisk
Ono je tam to mr.. mr...
Reagovat
Jon61
Je už zvykem Čechů pořád remcat, na něco si stěžovat, být věčně nespokojený, jak říkám já být přednasraný. Radovat se i z maličkostí spousta lidí nedokáže.
Reagovat
Petur_Fisk
Já znám ještě kategorii lidí, kteří mrčí tak nějak programově i když jsou vcelku spokojení.
Oni mrčí tak nějak preventivně, aby jim lidi nezáviděli...Když je někdo v Česku spokojený, tak je okamžitě podezřelý a je třeba s tím rychle něco udělat...:)
Reagovat
Jon61
Člověk, který za současné situace tváří spokojeně a je veselý, budí spíše dojem, že se z toho zbláznil. :-)
Buďme proto vděčni za každou radost, za každého dobrého člověka, kterého potkáte.
Reagovat
annah
+111
Reagovat
Grape
Bože bože, to je zase negativity po uhrání semifinále na kvalitně obsazeným turnaji po takové pauze. Fakt se musím smát :D
Spojení není omluva fakt nerozumím - to by se snad měla Petra omlouvat? :D
A ano, na TM by s touto hrou byla rozhodně do počtu, proto ostatní pravděpodobné účastnice s výjimkou Ash a Biancy (která nestartovala) vypadly dřív. Bavíš :-)
Reagovat
Marduch
To je místní zasloužilý kverulant. Vydržujeme si ho tu jako talisman, kvůli sýčkování před, po i během zápasu českých hráček, protože to občas pomáhá :D
Reagovat
Petur_Fisk
:)
Reagovat
Grape
Však já vím, už jsem se tu s ním hádal několikrát. Většinou už na ty nesmysly nereaguju, ale občas napíše takovou blbost, že mi to prostě nedá. :D
Stejně ale furt nějak věřím, že si z toho víceméně dělá srandu - vždyť by to jinak musel být neskutečně smutnej život s takovým černým viděním světa...
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt není sranda.
Reagovat
Grape
Asi máš pravdu. Ale všichni jsme tu anonymně, takže s jistotou se to říct nedá.
Reagovat
FulnekUltras
ty se radši v duchu omluv Petře - empatie asi jako od socanů vůči osvč
Reagovat
rybicka
... tak jako ANOanů :-))
Reagovat
FulnekUltras
na Alenku mi nešahej... ;-)
Reagovat
Jon61
Výstižnější je ANOistů od onanistů, neboť to je opravdové sebeukájení nad vlastní důležitostí a sebeláskou.
Reagovat
FulnekUltras
do ANO se nenápadně uklidila spousta kariéristických odesáků a socanů, tak na tom asi něco bude
Reagovat
sojka1
no ja nevim, ale Alison naprosto zaslouzene, hrala skvele.... a vyuzit nabidnute sance je take umeni, mnohe i pohrdnou... s Arynou to muze byt podobny obrazek, ale doufam, ze ji (ta stehovacka nabytku a praveka zena) ;-) vystrili, pokud ne, budu to i Alison prat, protoze si to tvrde odpracovala a pripada mi uplne normalni a fajn... :-)
Reagovat
Jon61
Z Arany jde strach, ona vypadá nebezpečně, je to bojovnice Xena. Opravdu si ji spíše dovedu představit jako zdatnou pomocnici na statku než jako ženu k milostným hrátkám. :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Já si ji dokážu představit i při těch milostných hrátkách, ale držel bych se raději stranou epicentra...:)
Reagovat
Jon61
S Aranou ano, ale nenaštvat ji. Se Serenou nikdy, na koníčka vyloučeno, riziko rozsednutí pánve. :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Mít dobrou představivost je někdy k nevydržení...:)
Reagovat
FulnekUltras
A to ještě nedošlo na žvýkání kůže.
Reagovat
Jon61
Tohle z mé strany nebylo o představivosti, ale uvedení extrémní situace. Měl jsem kdysi v práci kolegu (bývalý učitel matematiky!) a ten by o Sereně řekl, že by na ni byl chlap jako semínko na mlatě. :)
Měl ještě jednu hlášku, ale kvůli citlivé ženské duši fanynek Tenisového portálu ji neuvedu, i když neobsahuje sprosté slova, je jen drsná.
Reagovat
Petur_Fisk
Já myslel tu svoji šílenou představivost a co se týče citlivé ženské duše fanynek, tak když četl poslední "sousedkový" příspěvek od Brixnera (ala čína), tak si myslím, že to nebude tak horké...:)
Škoda, ta hláška by mě zajímala. Tak to "hoď" v googlu transl. třeba do swahilštiny a slabší jedinci si to nemusí překládat nazpět...:)
Reagovat
Jon61
Už se tady objevily různé nechutnosti. Tak to napíši také. Před více jak třiceti jsem měl v práci kolegu bývalého učitele matematiky, kterého nebavilo ve škole dělat paci, paci a řvát Ať žije KSČ a odešel dělat dělníka do fabriky. Po čase mi nabídl mi tykání, odmítl jsem, moc jsem si ho vážil. Byl tam jako bílá vrána. Hodně toleratní a inteligentní člověk (takoví by měli být ve vládě a bylo by skutečně lépe). Tak jsme si místo tykání onikali podobně jako Werich s Voskovcem, jak prohlásil Učitel "v rámci všeobecného hovadismu". Uvedu několik jeho hlášek. O ženské s postavou silnější Sereny (já říkám, že by Serenu přeprala) prohlásil: "Pane Zdenek, ta kdyby se jim roztáhla, tak se jim říhne." nebo: "Ta by jim prdla do koulí." Těch hlášek měl mnoho, doufám, že se na mne nebudou zdejší hlídačky mravopočestnosti zlobit. Kdysi jsem se rozčiloval, že šéf dal odměnu tzv. leštičce klik, Učitel mne utěšoval: "Pane Zdenek, oni nemají to správné přirození."
Reagovat
slacker
onikani je pro zidy, Kohna s Roubickem
Reagovat
Jon61
Jistě, ale dříve se před vykáním onikalo. Němci si onikají také.
Reagovat
Pavlis
Oba sety byly jako přes kopírák. Ale klíčové bylo to, jak skvěle se Riske pohybovala. Je úplně jinak stavěná než Petra, to jí umožňuje hrát neustále do kurtu a vracet neuvěřitelné míče. Zejména ty při odvrácení Petřiných setpointů na konci zápasu. Alison také začínala oba sety první na servisu. Petře pohyb dělá problémy, byť se snažila a běhala, ale za běhu málokdy dobře trefí kurt. Takže si to nemá jak uhrát. Že to dnes fuška, to potvrdil už druhý game zápasu. V obou setech to měla Peti krásně rozjetý, ale bohužel. Mrzí hlavně neproměnění 40-15, kdy to měla Kvítí nejsnazší urvat. Vlastně to byl ten fenomenální okamžik, u čtvrtého setpointu, ale štěstí na straně Češky dnes prostě nestálo. Nejspíše proto, že mrštila raketou po skončení prvního setu. Nicméně skvělý týden, tři výhry Petry mi udělaly radost.
Reagovat
LukasH
Průběh děsnej..eso na setbol let...a následně prohranej gam už byla poslední kapka.
Od začátku se mi Petra nelíbila. I když bojovala a měla některý skvělý momenty...prala se s tím a byla zpomalená. Podobně jako třeba v Madridu s Bertens. Za ty léta už je to znát. :-) Navíc ji Riske nesedí. I když bude dvoustá, bude s ní mít Petra problém.
Reagovat
Jimbo
Tak tak, vyhýbala se jejímu forhandu jako čert kříži, tak jí umlátila backhandem. Správně - opět naše "stará" Petra. Hrající holku skvělý tenis spláchne a takovouhle pinkalkou to pohnojí.
Reagovat
rybicka
Zase lepší v SF, než případně ve finále. Aryna jede jak sentinel a Petru by další (případně) ztracené finále rozhodilo víc.

Po té pauze super výsledek. A ještě naděje před koncem sezóny. Hlavně ať drží ruka.
Reagovat
George_Renel
Stejně si stále myslím, že rozhodl ten neproměněný BB na úplném začátku. Petra se z toho nevzpamatovala celý zápas.
Reagovat
tommr
jj taky si myslím, že to byl rozhodující moment celýho zápasu. Petru to rozhodilo a soupeřku naopak nabudilo. Takový chyby prostě špičková hráčka dělat nesmí ...
Reagovat
LukasH
A dělaj je všechny hele..
Reagovat
tommr
žádná tak často a pravidelně jako Petra ...
Reagovat
Andrew89
SF bych pred turnajem bral vsema deseti. Alison hrala hodne dobre a rozhodne neni bez sance na titul:)

Hura do Pekingu
Reagovat
Blondie
+1

Tam má těžkého soupeře hned na začátek :)
Ale pro Peti není malých cílů, že ;)
Reagovat
Torn
Těžkého soupeře na začátek rozhodně nemá. První kolo má volný los a pak má z dua Collins/Madenovič a to jsou přijatelné hráčky.
Reagovat
EllNino
no ... přijatelné jo, ale nebezpečné taky ...
Reagovat
Torn
Já je tedy pro Petru neberu moc jako hrozby. Ani jedna teď nepředvádí herně zajímavý tenis a příjde mi, že Péťa by tam pár kol bez problému uhrát mohla. :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist