Kvitová: Výhry? To je výsledek sebevědomí. Ráda riskuju a věřit si musím

18. 1. 2019, 21:15
Aktuality 18
Loni se Petra Kvitová na grandslamech trápila a ani jednou se nedostala přes třetí kolo, to už ale letos neplatí. Na Australian Open dnes prošla do osmifinále, přitom v Melbourne se tak daleko dostala po sedmi letech.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Na tiskové konferenci po výhře nad Švýcarkou Belindou Bencicovou ve třetím kole 6:1 a 6:4 slyšela Kvitová místo první otázky větu: "Vítejte zpět v šestnáctce". Zdvořile poděkovala a s úsměvem dodala: "Chvilku mi to trvalo, že?"

Na grandslamech postoupila v letech 2016 až 2018 přes třetí kolo jen dvakrát, vždy na US Open (4. kolo 2016 a čtvrtfinále 2017). Jinak se jí nedařilo. Letos se zdá, že se z pohledu dvojnásobné vítězky Wimbledonu blýská na lepší časy.

"Co je jinak? Nevím," řekla nejdříve Kvitová a pokračovala: "Povedla se mi příprava, byla skvělá. O rok dříve taky, ale pak jsem onemocněla. Teď jsem zdravá, což je nejdůležitější. Jsem šťastná, že předvádím, co jsem natrénovala."

Před Australian Open vypadla v Brisbane ve druhém kole, přijala divokou kartu do Sydney a turnaj vyhrála. Nyní už má za sebou šňůru osmi vítězných zápasů. "V důležitých míčích dám eso, trefím vítězný míč nebo úder nebo odehraju dobrou výměnu. To je výsledek sebevědomí. Ráda riskuju a musím si věřit," řekla.

Tenis si prý užívá možná víc než v minulosti. "Ano, určitě mě baví. Mám velkou radost," řekla osmadvacetiletá tenistka hrající levou rukou. "Vím, že můžu porazit kohokoli, ale také to je se mnou někdy všelijaké. Tak už to prostě je, jsem taková hráčka, ale snažím se hrát vyrovnaněji," pokračovala svěřenkyně Jiřího Vaňka.

Postoupit do čtvrtfinále, v kterém byla na Australian Open dvakrát a naposledy v roce 2012, zkusí v neděli. Proti sobě bude mít sedmnáctiletou Američanku Amandu Anisimovovou. Loni s ní prohrála v Indian Wells.

"Pamatuju si, že tam bylo opravdu vedro. Ona hrála agresivně, dávala velké rány a dobře podávala. Necítila jsem se tenkrát dobře a to bych jako první chtěla teď změnit," řekla Češka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
peggy
Jeste jsem se nesetkala s tak sebevedomou a namyslenou sportovkyni jako je slena Kvitova.Probiram vsechny sporty,ona vede!!!
Reagovat
Pavlis
Mělo by tam v neděli dopoledne být zhruba 26 stupňů a slunečno. Když se Peti dobře připraví, vyspí a bude koncentrovaná od začátku zápasu, bude vědět, co má hrát, tak je to čistě v jejích rukách.
Reagovat
tommr
spíš než s počasím může mít Petra problém s tím spánkem. Posledních pár zápasů hrála v noci a chodila proto spát pozdě a tak jí brzký vstávání může trochu rozhodit ...
Reagovat
FulnekUltras
snad to nebude úplně fatální
Reagovat
Mayo
Ešte stále nevypadla wow.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
S Animisovou bude hrát Peťa první zápas na centru!
Reagovat
horska.kraslice
Hodně krutá změna oproti předchozím večerním časům :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo, snad nebude takový vedro!
Reagovat
tommr
pro Petru to bude každopádně velká nevýhoda ...
Reagovat
slacker
Petra pravidelne "zapomina" hrat dobre pokazde kdyz ji nasadi v jinou dobu nez hrala pred tim
Reagovat
Fandina
A ty se divíš, jsou lidi, kterým trvá déle, než si zvyknou na změnu.
Reagovat
smazaný uživatel
To neni o zmene :D , to je tim jejim astmatem :((
Reagovat
Fandina
Tak to je možné, ale jak jsem psala, jsou lidi, kterým déle trvá, než se zorientují a pak jiní, kteří se rychle přizpůsobí. A samozřejmě na to může mít vliv i nemoc, konstituce atd..
Jinak já osobně si myslím, že Petra v tomhle není až tak nepřizpůsobivá. Vyhrává i prohrává v různých podmínkách.
Reagovat
lvicek
Taky jsem doufala v nejaky vecerni cas, klidne na "horsim" kurtu...
Reagovat
Fandina
Už je osmifinále, málo zápasů, takže už asi budou jenom ty nejlepší kurty.
Reagovat
FulnekUltras
Tak ať Ti to tam padá ještě aspoň týden, holčičko NAŠE...

Komentáře oproti "nejlepším" časům zredukovány, ale v podstatě všichni vědí, oč jde. A rádi se vypíší z podoby příští sobotu.
Reagovat
ludmilaosfka
Já radši moc nepíšu, jen držím palce a ani nedutám :))) Všichni fanoušci naší Peťulky vědí moc dobře o co jde :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist