Kvitová zdolala Stosurovou, v Pekingu si zahraje o čtvrtý titul během tří měsíců!

4. 10. 2014, 11:26
Aktuality 515
WTA PEKING - Petra Kvitová v Pekingu zdolala Australanku Samanthu Stosurovou, se kterou si v osmém vzájemném souboji poradila už poosmé, a postoupila do finále. O již čtvrtý titul během pouhých tří měsíců a zároveň i post světové dvojky se utká s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou od finále ve WImbleodnu 2011 neporazila už čtyři duely po sobě.
Petra Kvitová

První polovina sezony se Petře Kvitové příliš nepovedla, na jaře však ukončila vztah s Radkem Štěpánkem a v létě se nejlepší česká tenistka dostala do skvělé formy.

5. července vyhrála Wimbledon, 23. srpna triumfovala v New Havenu, před týdnem - 27. října - zvítězila na kvalitně obsazeném podniku WTA Premier 5 ve Wuhanu a zítra, tj. 5. října, může parádní tři měsíce zakončit již čtvrtým titulem. Dnes totiž postoupila do finále v čínském Pekingu, kde se sešla kompletní světová špička.

Kvitová po dvousetových výhrách nad Shuai Peng a Robertou Vinciovou (a postupu bez boje přes nemocnou Venus Williamsovou) zvládla i dnešní třísetové semifinále s bývalou vítězkou US Open Samanthou Stosurovou. Třicetiletou Australanku zdolala 6-3 5-7 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila už na 7-1.



Osmý vzájemný zápas začal z obou stran hodně nervózně. Čtyřiadvacetiletá Češka si prohrála hned úvodní servis, následně dvěma brejky otočila na 3-1, ale o šest let starší soupeřce dovolila vyrovnat. Další tři gamy ale Kvitová ovládla a zaslouženě se ujala vedení. Pak začalo v Pekingu pršet a půl hodiny se čekalo, než pořadatelé zatáhnou střechu.

Petra KvitováV úvodu druhé sady si Kvitová po páté hře za stavu 2-3 povolala na kurt lékařku a po krátké konzultaci pokračovala. Dostala se však do útlumu. Na returnu za celé dějství uhrála jen 4 z 28 výměn, a i když odvrátila celkem sedm brejkbolů, osmý už zlikvidovat nedokázala. Za stavu 5-6 skončil míček z její rakety po již 28. nevynucené chybě těsně za koncovou čárou.

Klíčový okamžik se odehrál v druhém gamu rozhodující sady, když Kvitová při svém podání otočila stav z 0-40 a získala potřebné sebevědomí. Ze závěrečných sedmi gamů získala hned šest a utkání ukončila po téměř dvou a půl hodinách svým osmým esem. V zápase udělala i stejný počet dvojchyb. Poměr winnerů a nevynucených chyb měla 28-39.

"Ve druhém setu byla (Stosurová) lepší, odehrála ho skvěle. Trochu jsem se pak bála, protože kdyby Samantha takhle hrála dál, bylo by to asi rychlé. Ale dostala jsem šanci, využila ji a na konci jsem dobře podávalam což bylo důležité. Celý zápas byl nahoru dolů," komentovala dvojnásobná wimbledonská vítěztka Kvitová, jež vyhrála už osmý zápas v řadě. Z posledních patnácti duelů prohrála jen ve třetím kole US Open se Srbkou Kruničovou.

Kvitová bude hrát o 15. titul a post světové dvojky proti Šarapovové
V Pekingu tenistka z Fulneku, vylepšila loňské semifinále a postoupila do svého 19. finále kariéry, v nichž má výbornou bilanci 14-4. Po dvou grandslamových titulech z Wimbledonu a triumfu na Turnaji mistryň může podruhé vyhrát prestižní turnaj WTA Premier Mandatory, které se během sezony konají pouze čtyři. Poprvé zvítězila v roce 2011 na antuce v Madridu.

Pokud by Kvitová v Pekingu získala svůj 15. titul, posunula by se ve světovém žebříčku na 2. místo a vyrovnala by tak své nejlepší umístění. Na vedoucí Serenu Williamsovou by stále ztrácela přes 2000 bodů, ale teoreticky by na ni mohla zaútočit od 20. října v Singapuru na Turnaji mistryň, na němž si zahraje čtvrtý rok po sobě. Američanka by navíc kvůli zranění kolena v Singapuru nemusela obhajovat loňský triumf.

Maria ŠarapovováV případě finálové porážky by ale naopak klesla na čtvrté místo, neboť by nepředstihla Rumunku Simonu Halepvou a na 2. post světové dvojky by se naopak vyhoupla Maria Šarapovová. Právě s Ruskou se totiž Kvitová utká v nedělním finále.

Kvitová vítězku letošního Roland Garros Šarapovovou porazila ve finále Wimbledonu 2011, pak jí ještě Ruska vzdala v úvodu zápasu na turnaji v Tokiu. Od Australian Open 2012 však čtyřikrát za sebou vyhrála vzájemný duel Šarapovová, která ve vzájemné bilanci vede 5-2.

Sedmadvacetiletá Šarapovová se do finále dostala bez ztráty setu. V dnešním druhém semifinále porazila hladce 6-0 6-4 o půl roku mladší Srbku Anu Ivanovičovou, které oplatila porážky z letošního Říma a Cincinnati a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 9-4.

Čtvrtá nasazená Ruska začala zápas parádně a už po půl hodině smetla svou sokyni kanárem. Ivanovičová během prvního setu zahrála jen jeden vítězný úder a naopak spáchala čtrnáct nevynucených chyb.

Hrozící debakl srbská tenistka zastavila až po ztraceném servisu úvodu druhé sady. Za stavu 2-1 měla dokonce brejkbol, ale obrat odstartovat nedokázala. Naopak Šarapovová si v deváté hře vypracovala šanci na ukončení zápasu při svém servisu.

V nervózním závěrečném gamu se ale ještě hodně zapotila, když udělala svou celkově pátou, šestou, sedmou a osmou dvojchybu a darovala soupeřce celkem čtyři brejkboly. Při posledním ji dokonce zchránilo až jestřábí oko, které míček odhalilo pouhý milimetr na čáře. Vzápětí Ruska trefila deváté eso a svůj čtvrtý mečbol už proměnila.

"Na konci to bylo rozhodně dost složité. Nechtěla jsem jí dát svůj servis, protože ona proti mě hraje vždy dobře od chvíle, kdy prohrává. Nakonec to byl těžký zápas, ale to jsem musela očekávat," řekla Šarapovová. "Už jsem docela unavená, odehrála jsem tady v Číně hodně zápasů. Už se těším do Evropy, takže jsem ráda, že finále tu bude můj poslední zápas," přiznala Ruska.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5,427.105 dolarů)
sobotní výsledky (04. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (3-ČR) - Stosurová (Austr.) 6-3 5-7 6-2
Šarapovová (4-Rus.) - Ivanovičová (10-Srb.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

515
Přidat komentář
misa
Vedle je posemifinálový rozhovor s Petrou, ze kterého vybírám:

"Cítila jsem trochu závratě, protože jsem už poměrně unavená. Minulý týden jsem odehrála hodně zápasů ve Wuhanu a tenhle týden tady v Pekingu."

"Je to náročné, jak už jsem říkala, jsem unavená, ale musím se s tím poprat. Snažím se co nejvíce energie šetřit na ta jednotlivá utkání, ale i tak mi někdy dojde."

Proti Marii potřebuje být Petra v absolutní pohodě. No nevím..., ale Petro, pojď!
Reagovat
FulnekUltras
Řekl bych, že Petře k těm závratím podstatnou měrou přispělo to přerušení a rozhození organismu z tempa. Pokud bude dnešní zápas odsýpat, bude to úplně jiné.
Reagovat
misa
Zdravý člověk by závratěmi trpět neměl ani při přerušení zápasu.
Reagovat
FulnekUltras
Záleží na mnoha okolnostech - třeba jak se dotyčný dokáže udržet v provozním rytmu. Sama Petra přiznává, že tohle jí ještě moc nejde...plus samozřejmě vyčerpání a viditelně i zvýšená vlhkost vzduchu pod zataženou střechou. Doufejme, že dnes bude kurt shora "luftovat"...
Reagovat
pockerface
četl jsem,že závratě a mžitky před očima měla ve 2.setu na začátku a to asi z důvodu zatažený střechy.Najednou tam bylo jak ve skleníku.
Reagovat
Fandina
Záleží na člověku a o jaké závratě jde. Ten kdo má nižší tlak, tak se mu občas motá hlava, třeba když se rychle zvedne. Takže to může být takováhle nevolnost.
Reagovat
FulnekUltras
Bumbrlíčku, po devětatřiceti úplňcích dnes opět nadešel Tvůj velký den...k finálovému smáznutí té uřvané tržní kreatury.
Pooojď tvrdě do ní a na nějaké věčně pesimistické teoretiky a celoživotní zkrachovalé tipéry se vykašli. Na Mášu máš !!!
;-)
Reagovat
Frick
Od roku 2011 jsou to zajímavý zápasy. Nejdříve senzační Petřina pohádka ve Wimblu 2011 (říkejte si co chcete, ale letos to už takový nebylo - to vítězný finále), o rok poté jí Máša 2x za sebou nepustila do GS finále, někdo by řekl, že možná tyhle nezdary Petru zbrzdily, což asi bude do jisté míry pravdou. Dalo by se říct, že by vlastně případný zítřejší triumf mohl znamenat jisté "definitivní opětovné odbrždění"
Reagovat
Frick
I další holky se s Mašou v posledních sezónách utkaly v zajímavých zápasech.

Zajímavý bylo OF na RG 2012, kdy s ní 3-setovou bitvu hrála Klára, přičemž si holky neustále braly servisy.

A všichni máme určitě v paměti to strhující první kolo Stuttgartu s Luckou. 7:6 6:7... 5:1 - 5:6 0:30* - 7:6
Reagovat
Fandina
V roce 2011 to zase taková Petřina pohádka ve Wimbledonu nebyla. Jednak tam hrála rok předtím semifinále, ve kterém podlehla Serena a potom letos potvrdila, že vyhrát Wimbledon nebyla náhoda.

Co se týká dnešního zápasu s Márii a vůbec jejího skore s ní. Tak Mária jí umí přestřílet a jak známo je to bojovnice. Petra pokud dnes vyhraje, tak musí být fit, nesmí být unavená, musí hodně bojovat a pak věřím tomu, že jí může porazit. Držím palce. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
pockerface
zdravím Fandino,úplně odbočím od tvého příspěvku a chci tě požádat,až bude hrát Petra x Maria,kdyby jsi sem dala na ně stream.Já jsem počítačový analfabet a já se přiznám,že to neumím najít.Takový jako včera,že na něj jenom kliknu a mám live přenos :-).Díky moc.
Reagovat
sprchon
Není tak složité zapamatovat si jednu adresu... :) http://live.shiftyland.net/
Reagovat
pockerface
dík moc.Napíšu,uložím :-)
Reagovat
Fandina
Jestli budu u netu až začnou hrát tak dám, co budu mít. Klasické a jednoduché streamy beru tady:
http://www.tennisform.com/
jinak ten super stream na kterém tady hrají holky je na téhle adrese a měl by začít fungovat, když ho spustíš až budou hrát. Celou jeho adresu, ne tu šipku uprostřed, která je tam teď, ale celou adresu jak je napsaná:
http://live.shiftyland.net/
Reagovat
pockerface
díky
Reagovat
Fandina
Jinak Challengery ATP a něco i na ITF WTA jsou dobré tyhle streamy, bez reklam atd.
http://www.youtennis.net/LiveTV?Area=
http://new.livestream.com/ATP
a také tyhle především z USA
http://www.usta.com/Pro-Tennis/Pro-Circuit/2014_pro_circuit_womens_live_streaming/
http://www.usta.com/Pro-Tennis/Pro-Circuit/2014_pro_circuit_live/
Reagovat
misa
Fandino, díky za adresy.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha vs. Petra vypsané okolo 1,6 : 2,25 (a obecně jdou všude vlivem sázek na Marii dolů). Přijde mi to ovlivněné tím, jak dnes Petra vypadala "nezdravě" (a taky možná tou vzájemnou bilancí), vzhledem k povrchu bych to spíš vypsal +- 1,8 : 2.

Faktem je, že na tvrdém povrchu by měl být jejich zápas teoreticky nejvyrovnanější a nejméně předvídatelný (na trávě vzhledem k posledním sezónám by byla výraznější favoritkou Petra, na antuce naopak). Přesto mám takový pocit, že 3 sety se zítra hrát nebudou, jen netuším, která vyhraje :-)
Reagovat
FulnekUltras
Taky si myslím, že Petra zvládne Marfušku ve dvou, přičemž jeden bude hodně těsný.
Reagovat
lars
ten kurz 1.6 je OK. Marfusa je bohuzel favoritkou.
Reagovat
FulnekUltras
ďáblužel jde o ženský tenis... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
opravuji: ďábludík... ;-)
Reagovat
lars
Lisi se nejak povrch od toho ve Wuhanu?
Reagovat
VlS
Myslím, že je malinko pomalejší
Reagovat
Frick
Škoda, že to Denise nevyšlo, ale co se dá dělat. Asi skutečně je rozdíl mezi ITF a WTA, byť na vyšších a nižších WTA se lze setkávat s obdobnou sortou hráček.

No ale kvarteto dalších našich holek jde dál, což je určitě prima. Byť je třeba říct, že Kr. Plíšková měla domácí hráčku z 881. místa, takže u ní to byla povinnost...
Reagovat
lars
Kolik kol ma kvalda v Linci?
Reagovat
smazaný uživatel
3
Reagovat
smazaný uživatel
U Kristýny v jejím současném rozpoložení už se každá výhra počítá - i ta povinná :-)

Allertová přitom na ITF turnajích už pár "solidních" skalpů má (i když teda hlavně na antuce - Pfizenmaier, Tsurenko, Pervak), takže aspoň z kvaldy by na WTA International postupovat mohla. Je ale taky možné, že už narazila na svůj výkonnostní strop. A taky musí být srovnaná s tím, že přechod na WTA bude znamenat větší počet proher než je zvyklá. Nějaké větší jednorázové body by přitom potřebovala jako sůl s ohledem na to, kolik toho bude muset příští rok obhajovat.
Reagovat
lars
a jaky ma Kristyna rozpolozeni? problem prejit pres 1.kolo ??
Reagovat
blixa
Vyhrávat jen první set ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, no... jsem se na ní teď schválně mrknul v detailu. A kromě toho, že je hodně kuriózní mít za celou sezónu jen 3 zápasy na antuce (s bilancí 0-3, v úvodu kariéry na ní přitom odehrála zdaleka nejvíc zápasů - pokud statistiky na TP nelžou), jsem spočítal tu bilanci po vítězné ITF v Nottinghamu: 3 výhry (nepočítám walkover - Niculescu v QF Wuhanu), 12 proher. Z 12 proher bylo 9 třísetových. Z toho 8krát vyhrála 1. set...

Teď má Jabeur a v případě postupu nejspíš Bertens, bude to těžké, ale ne nehratelné (hala by jí mohla i sedět). Kristýna by přitom potřebovala zabrat už z toho důvodu, že čím níž bude na žebříčku, tím komplikovanější pro ní bude hrát debla se ségrou, která teď bude hrát asi téměř výhradně jen turnaje International a lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
opr. - Niculescu v Q Wuhanu, ne QF :-)
Reagovat
sprchon
Docela divoký průběh. Takových neproměněných mečbolů... Nakonec to zvládla lépe Hradecká. Jediná nepostupující Češka je pro dnešek Denisa Allertová.
Reagovat
tommr
postup Lucky Hradecký je pro mě příjemným překvapením - měla ze všech našich nejtěžší soupeřku ... :)
Naopak mě trochu zklamala Denisa Allertová na kterou jsem byl nejvíc zvědavej. Zatím se jí vůbec nedaří potvrdit úspěchy z ITF turnajů i na WTA turnajích ... :(
Reagovat
Frick
No, je vidět, že se na Denise shodnem. Ale neměla lehký los, nebyla favoritkou....
Reagovat
skott
Lucka Hradecká v žádném případě neměla nejtěžší soupeřku. Možná na papíře podle jména, ale Polona v hale hraje minimálně a navíc letos má hodně slabé výsledky i jinde a proto v Linzi musela do kvaldy. Zdaleka nejtěžší soupeřku měla Siniaková v Maryně Zanevské, která je naopak téměř ortodoxní halařka s dělovým servisem. To je pro mě rozhodně větší překvapení.
Jinak Allertová zůstává nejvýše postavenou hráčkou bez účasti v hlavní soutěži WTA.
Reagovat
Frick
Jak jsi to zjistil? Někde v zajímavostech? Neříkej, že jsi otrocky kontroloval výsledky tenistek okolo Denisy,
Reagovat
lars
Hlavackova hraje v Tianjinu
Reagovat
FulnekUltras
A zasloužený postup...zase kousek blíže ke splněnému snu. I když Sam hraje momentálně velmi dobře a její tuhý odpor se dal čekat, přece jen to byl pro naši lvici - tak jako už tolikrát - především boj se sebou samotnou, zvláště v přerušením trochu rozhozeném průběhu a hlavně po nešťastné koncovce druhého setu. Boj nakonec vítězný, a na nynější asijské LiNa-vlně tomu tak navzdory všem "logickým" předpokladům a sázkovým kursům může být klidně i zítra. Ana totiž byla v dnešním semifinále v hlavě napůl poražena už před zápasem - a něco takového se v současném vnitřním rozpoložení Bumbrlíčkovi zítra prostě nestane.
Peťo pooojď do ní a umlč tu uřvanou samolibku tak, jak zaslouží !!!
Reagovat
misa
Bumbrlíček by se potřeboval nabumbat nějakého posilňujícího lektvaru, zítra to bude potřebovat.

Petra ještě neprohrála finále grandslamu nebo turnaje PM, P5. Bylo by krásné tuhle bilanci udržet.
Reagovat
FulnekUltras
V podobné psychické situaci proti Šarapce byla Petra naposledy v semi AO 2012, kde jí šlo dokonce o post světové jedničky - a skončilo to nakonec hodně těsně ne. Dnes je už ale Petra výrazně vyzrálejší a věřím, že ji nezradí ani fyzis.
Reagovat
Fanda67
Souboj sibiřské tygrice s českou levici bude zajímavým testem před TM. Masha bude mírnou favoritkou což může byt pro Petru výhodou, nebude pod takovým tlakem...
Reagovat
Fanda67
Lvici :)
Reagovat
FulnekUltras
Pokud bude lvici vycházet kvalitní první servis a winnery levicí, tak si na konci slastně vychutnáme ztichlou tygřici... ;-)
Reagovat
PetaM
Já bych byl pro, aby jí Petra "omylem" trefila míčem do krku. Byl by klid a normálně by se hrálo ... :D
Reagovat
FulnekUltras
Takový "lehce pomýlený" úder bych si teda taky nechal líbit... ;-)))
Reagovat
VlS
Tak to jste se teda už opravdu zbláznili
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že to nebereš "veřejnoprávně" seriózně...
Reagovat
VlS
Jako vtipkovani o tom, že by měl někdo někoho zranit ti připadá OK? Jste horší magoři, než byl Quesh.
Reagovat
FulnekUltras
Tvůj názor... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
v uvedeném případě by se navíc nejednalo ani tak o zranění, jako spíše jakési neúmyslné, avšak docela potřebné umravnění... ;-)
Reagovat
Fanda67
Myslím ze za ten hloupý vtipek by vas ani Petra svým kouzelným úsměvem neodmenila :(((
Reagovat
FulnekUltras
Taky si myslím, že nějaké "zlotřilé" trefování ohryzku nebude zapotřebí a Mašena padne zcela regulérním způsobem... ;-)
Reagovat
PetaM
Vzhledem k tomu, že se to nikdy nestane, tak nechápu, co se ti na tom nelíbí :D :D
Reagovat
PetaM
A mimochodem, ani to nebylo adresováno tobě, takže to nebylo ani napsáno tak, abys to pochopil ty.

Kdybych chtěl, abys to pochopil, napíšu to jinak. Ale já nechtěl.
Reagovat
VlS
Ty koukej abys pochopil počty na pondělní zkoušení, ať nedostaneš poznámku.
Reagovat
Fandina
Na vysokých školách se dávají poznámky? Od kdy?
Reagovat
PetaM
Na vysokých školách nejsou ani počty :D :D :D
Reagovat
PetaM
Jo a mimochodem, já jsem nic o zranění nepsal, měl by ses naučit číst ;)

Bylo tam, aby jí Petra "omylem" trefila míčkem do krku a normálně by se hrálo dál. Takže žádné zranění, jen bych drtivě většině lidí prokázal službu a Mášena by při hře byla zticha. Ale nemohl jsem čekat, že to pochopíš, nebyl do vtip mířený na jinou věkovou kategorii.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáci mají také svojí věkovou kategorii ??
Reagovat
PetaM
To musíš vědět sám, když v ní jsi. Já o tom nemám potuchy.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by ses stydět tohle někomu přát. Ale na každého jednou dojde...
Reagovat
PetaM
Jo jo jo, kecy kecy. Já jí nepřeju nic zlého. Jen to, aby ztichla. A určitě nejsem sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si vážně nemocný
Reagovat
PetaM
Jo, to jsem. Byl jsem obdarován zdravým rozumem.
Reagovat
smazaný uživatel
Neustále si to opakuj. Třeba tomu jednou uvěříš.;-)
Reagovat
Fanda67
Promin, ale chovas se jako fotbalový fanoušek který hodí dymovnici na hřiště a mysli si jak těm svým pomohl :(( jestli chceš Petře škodit a dělat ostudu tak to děláš skvěle :(((((((
Reagovat
PetaM
Dělat jí ostudu když jí neznám? Jak proboha? Ostudu si může udělat jen ona sama, kde to žijete?
Reagovat
misa
Petra zodpovídá jen sama za sebe a ostudu si může udělat taky jen ona.
Reagovat
FulnekUltras
Pojďme už radši fandit. Tohle prázdné blábolení, které rozhodně nevyvolal PetaM, nepomůže opravdu nikomu.
Reagovat
tommr
semifinálovej zápas Marie na turnaji v americkým Hilton Head byl ukončen ve prospěch Marie po skreči soupeřky ve druhým setu - je to už podruhý na tomto turnaji ...
V zítřejším finále si Marie zahraje proti ruský kvalifikantce Vikhlyantsevový ...
Reagovat
smazaný uživatel
tu bych diskvalifikoval za to nemožný jméno :D
Reagovat
VlS
Tak si představ Viklijancevová a je to
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej pokus ale stejně nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
pokazde skrec pro Marusku? On tu nekdo psal, ze je jeji tatinek americky milionar.. :-))
Myslim, ze je to blbost, a ze tatinka znam.. ;-)
Reagovat
VlS
Bouzek je typický jméno americkejch multimilionářů, překládají to jako Waren Buffet. Máš teda dobrý známý ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nemozna, ze? :-))) Ale neznala jsem jmeno souperky a bylo to tak nejak jednoznacne hozene s re: Bouzkova.. ;-)
Reagovat
tommr
to byla narážka na její předcházející soupeřku jejíž otec je známej americkej multimilionář (http://en.wikipedia.org/wiki/Terrence_Pegula) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
sakra... a toho neznam!!! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dáme si malý kvíz:D
Kolik vyhraje Petra ještě titulů? a) - 0-2,b) - 5-10, c) - 12-15,d) - 20 a více. já tipuji b) :-D
Reagovat
Roger_Federer
letos?:)
Reagovat
smazaný uživatel
do konce kariéry :-) J8 tipuji tak 5-8 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš. Určitě za d)
Reagovat
smazaný uživatel
c) 12-15 ale snad více
Reagovat
smazaný uživatel
zítra? Za a)
Reagovat
blixa
Dám ti zcela exaktní odpověď : MNOHO ! ;-)
Reagovat
VlS
Jsem posedlej definicemi. Mnoho je interval od několika do nekonečna. Několik je přesně 7 +/- 2.
Reagovat
Michaelus
c
Reagovat
kada.tom
D) mj. vyhraje ještě 3x Wimbledon, 2x Australian Open, 1x US Open a French Open ... krom toho ještě 3x ovládne Turnaj mistryň - v roce 2015 se stane světovou jedničkou
Reagovat
PetaM
Nevím proč, ale myslím si to samé :D Dokonce i čísla sedí :D :D
Reagovat
sprchon
11 přesně ;) :D
Reagovat
misa
Na jaře tu byla anketa, jestli ještě vůbec někdy Petra vyhraje jediný turnaj. Po pár měsících je to značný pokrok.

Tipnu, že Petra ještě vyhraje 12 turnajů a bude mezi nimi i nějaký grandslam.
Reagovat
misa
http://www.wtatennis.com/videos/article/4193725/title/beijing-kvitova-interview

Jen trochu unavená, snad ještě vydoluje síly na závěrečný čínský boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak Petra vypadá dost v pohodě :)
Reagovat
PetaM
Ona neumírá na rýmu? Jaké překvapení ....
Reagovat
blixa
Umírá, ale přeci to Marfušce neprozradí !! ;-)
Reagovat
PetaM
Jo ták, pěkná taktika. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, rikat souperi pred zapasem, ze te neco boli, neni takticke
Reagovat
pockerface
tak jsem se podíval na poslední game Maria x Ana.Tak to bylo něco.Chudák Ana po 10 min. hry to vypadalo,že srovnala na 5:5 šla si pro míčky,že půjde podávat za stavu 5:5 a ono to bylo těsně v kurtu.Maria už to pak nepustila.Ana to,ale vzala to s úsměvem.Vlastně obě holky se usmívaly.No jsem na ten zítřek zvědavý.Fakt to vidím 50:50.
Reagovat
Jabadu
Nechci dělat chytrého, ale odmalička se všichni tenisté učí hrát švihem. Ale prakticky nikdo ze špičky švihem nehraje! Rvou to ramenem nebo zápěstím.
Kromě Petry měl učebnicový švih třeba Petr Korda.
Vzpomenete si ještě na někoho, kdo hál (hraje) ukázkovým švihem?
Reagovat
EllNino
ne, ale vím, kdo hrál ukázkový železný zápěstí - Julia Vakulenko :D http://www.youtube.com/watch?v=WXu80Z5-63w
Reagovat
pockerface
taky jí to dneska Kotyza radil,aby hrála proti Sam pořádně švihem.
Reagovat
blixa
Všichni se to učí, ale abys to hrál opravdu dobře, musí to v tobě být jako v koze ;-) To se nedá úplně naučit.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysk co rikaz. Dnes se ke svihu zapojuje prave i rotace telem, nekdy s mensim vyskokem a tim dosahnes vetsinrazancini spin. Bylo by to na dele, dnes se drzi jinak raketa, zejmena pri forehandu
Reagovat
Jabadu
Rotace těla je přece samozřejmá - to bylo i za Tildena. Ta přece nezáleží na hmotnosti a vlastnostech materiálu. Je známo, že švih je nejúčinnějším odpálením míčku. Přesto se ideálu blíží pramálo tenistů.
Reagovat
smazaný uživatel
ja teda Velkeho Billa nepamatuju, ale tady oponent ma pravdu. Dnes je drzeni rakety u starych hracu uz asi nepochopitelne, myslim, ze bylo i na te "akci" s Rogerem a Rodem zajimave, jak Rodovi koukalo z dlane pul gripu a kam smeroval jeho vyplet, i kdyz samozrejme chapu, ze uz nema silu. A mrkni na fotku kracejiciho Billa ve Wiki a predstav si jeho rotaci tela.. :-) Tu prece umoznuje prave dnesni otevrene postaveni - kvuli stabilite, pri vsi ucte, Bill by absolutne nestihal a sel by na nos.. ;-) A souhlas, svih a jeho rychlost se strka miminkum uz do kolibky.. :-)
Reagovat
VlS
říkala, že mám mlčet, když se baví dospělí, a v tenisové teorii i praxi jsem před Sojkou a mnoha dalšíma zde tááákhle maličkej, ale co si teda pamatuju, tak nás kdysi učili, že míč se hraje zásadně před tělem, tedy, že člověk stojí čelem k ose letu míče. K tomu mi ta rotace těla nesedí a myslím si, že od Tildenových dob se změnilo skoro úplně fšechno.
Reagovat
smazaný uživatel
fsechno! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Katka je ve 3. setu dole už break.. Škoda, že v tom 2. setu to nedopodávala.. Měla i MP.. Tak ale třeba ještě zabere!
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnáno na 3:3! :) Ale je to teda drama...
Reagovat
smazaný uživatel
Katka má brejk! Tak to hlavně nepodělat...
Reagovat
smazaný uživatel
A dobrá otočka na 4:3 a Katka jde podávat!! Tak teď už jen udržet servis do konce zápasu a má vyhráno! :D
Reagovat
smazaný uživatel
5:3! Teď už to musí klapnout... :)
Reagovat
EllNino
pojď Kačule ! :D 5:3
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovoooo!!! :) Sice to bylo těžce vydřené, ale výhra nad prakticky rovnocennou soupeřkou 10 bodů se hodí. V dalším zápase už asi může Katka spíš jenom překvapit...
Reagovat
smazaný uživatel
* výhra nad prakticky rovnocennou soupeřkou a 10 bodů se hodí... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tam!!! Parádní otočka v tom 3. setu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
To byl celkově takový zápas obratů... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně teda ten 1. set.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Nejdřív deset brejků z 12 gemů a potom tie-break 12-10. :D
Reagovat
Fanda67
hlavně že si to děvčata užila :)
Reagovat
pockerface
Protože jsem dnes musel odejít za stavu 6:4,5:5,tak jsem se teď podíval na konec 2.setu a třetí set.Petra trošku nešťastně prohrála druhý set a na začátku 3.setu to vůbec nevypadalo dobře,ale od stavu 0:1 a 0:40 začala Sam chybovat a Petra svůj game vyhrála.Pobavil mě pohled na Kotyzu a zároveň na Petru,na ten jejich potutelný úsměv,jako kdyby tomu nemohli uvěřit,že Petra ten stav obrátila.Jako kdyby si David říkal,to snad není možný,takhle zahrát game.A Petra odfukovala jako by si pod fousy říkala já se snad picnu,takhle si to dramatizovat.Ale pak už to celkem šlo,protože jí Sam dost pomohla,naštěstí pro nás jí zase odešla hlava.Sam si opravdu na Petru asi moc nevěří.No tak Petro zítra ti to snad proti Marii vyjde,akorát se vyhni těm DF,těch bylo dost,ale Mária jimi taky nešetří,takže zítra uvidíme.Už se moc těším.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.asapsports.com/show_interview.php?id=103269

Q. Have you talked to the Russian Federation whether you are going to play Fed Cup for next year?

MARIA SHARAPOVA: I am. I'm playing in Poland next year.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že to bude třeba někde poblíž českých hranic.. Sice jsem z Jižních Čech, ale na Marii bych se jel podívat!! :D
Reagovat
misa
Maria byla na exhibici v Praze v roce 2012. Tam jsi nebyl?
Reagovat
Fandina
Teď jsem to chtěla napsat, že tu byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl.. To bych si přece nenechal ujít! :D
Reagovat
misa
Nevím, jak to mají Poláci s halami, ale v Katovicích se hraje turnaj WTA, takže to možná dají tam. To je kousek od Ostravy. Nebo se bude hrát ve Varšavě, ta už trochu dál.
Reagovat
blixa
Petra docela vtipná na FB ;-)

I'm not sure how I won, but thank you to the amazing fans I have here! Final tomorrow and then home :-)
Reagovat
misa
Ať Petra vyhraje poslední míček a pak třeba může usnout rovnou na lavičce při čekání na závěrečný ceremoniál.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera na Twitteru:
@PAULY_WTAtennis: Where's P3tra been recently? Seems P2tra is making more regular appearances
Petra: p3tra is resting ;) she's tired

:DD
Reagovat
misa
Dneska se ale předvedla :-)
Reagovat
aligo
Proč vlastně Peng nehrála se Shei?
Reagovat
aligo
oprava: Hsieh
Reagovat
smazaný uživatel
Po US Open se jako pár rozešly. Co jsem koukala tenkrát na twitteru, tak se dost psalo o tom, že Hsieh nedávala tenisu uplně všechno, i prý dost málo trénovala.
Reagovat
PetaM
Tak tak, rozešly se. Ale TM spolu odehrají.
Reagovat
Fandina
Katka Siniakova vyhrala se Zanievskou první set v TB. Super, tak ještě jeden Katko pojď!
Reagovat
Chrenda
No ale druhý prohrála!
Reagovat
Fandina
Bohužel. A ve třetím je to teď 3:3, tak uvidíme. Katko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Nervy drásající brejkovaná zatím pro Katku... :D
http://www.livesport.cz/zapas/YuZ5WpIS/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
Michaelus
Stream asi není, co? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na kvalifikace nebývá... Katka právě prohrála 2. set, když podávala na vítězství. :(
Reagovat
Fandina
Andrejce s Peng k titulu. Hezký zápas a zasloužená výhra. Super Andy, hrajte spolu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Byly skvělé celý turnaj! :) Taky doufám, že to bude dlouhodobá spolupráce. Samy snad vidí, jak jim to spolu jde. :))
Reagovat
Fanda67
Tak snad po roce našla někoho, s kým se ji daří. A takto namíchaný pár je i zajímavý :)
Reagovat
Chrenda
Velká gratulace Petře a doufám, že blbou sérii s Marií ukončí a dá jí pořádný výprask. Druhé místo v žebříčku by jí slušelo a myslím, že už je na čase, aby zaútočila na post světové jedničky a pak vládla aspoň 7 let v kuse!! Držím palce!!
Reagovat
Jan
Jo, jo, to by se líbilo více lidem :)
Reagovat
lars
Doufam , ze Hlavackova zacne trend vitezstvi v turnajich tento vikend.
3x titul pro nase barvy :))
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea si našla typologicky podobnou hráčku jako je Lucka, silé podání obouruč forehand, bomby od základky. Ona zase těží ze svého umu na síti
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by hezký, kdyby to tak dopadlo (ikdyž budu fandit Mashe), ale tipla bych, že Andrejkou (snad!) to začne i skončí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ikdyž to přeji Petře, myslím, že zítra nevyhraje. Přeci jen jede 14 dni v tahu turnaje a dnes byla únava a možná i bolesti hodně znát. Hrála tak trochu bez šťávy. Zato Máša tady v Pekingu řádí.

Snad Petra vytáhne zbytky sil a Mášu dá, ale bude to hodně těžký
Reagovat
FulnekUltras
Nebude muset vytahovat až takové zbytky - a stejně Marfušu dá... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má bilanci po French Open 24-3 (když nebudem počítat to odstoupení v Eestbourn), což je myslím celkem solidní. Něco mi říká, že zítra už to přeci jenom na Petru dolehne.. teda že už to fakt neustojí. Maria je veliká favoritka, z toho co sem dneska viděl, moc o vítězce nepochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
*Eastbourne
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, když jí chybí šťáva, Radek ji přece může nějakou přivézt, jako Tomovi ne? Snad tým dá Petru dohromady, protože když to dneska dokázala uhájit, i když Samička pak psychicky odešla, tak věřím, že se na zítřek Petra dokáže vyburcovat, protože porazit Mašenu by jí mohlo hodně posílit. A že teď hraje jiná Petra jsme si všimli. Takže já černé vlajky s logem tommra nevyvěšuju :D
Reagovat
misa
Jaroch ve Sportu pomlouvá Simču. Zabývá se jejím odstoupením z Pekingu a píše, že "Svým počínáním torpéduje snažení soupeřek, turnaje o co nejlepší show i diváky, kteří mají za své peníze právo na co nejvíc tenisu. Pokud jsem vážně zraněná, tak vzdám už během zápasu, Simono. Jinak hraju turnaj dál. To je základ tenisové etikety."

Zapomněl jen dodat, že stejnou věc udělala i Serena.
Reagovat
blixa
Jo, jenže Serena to udělala chytřeji. Zatímco Simona to oznámila téměř hned po zápase, Serena až večer. Jinak Jarocha snad nikdo nemůže brát vážně :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, ale já jako divák raději oželím tenis, kde je jeden hráč evidentně limitovaný, to je pro mě o ničem. Jako když hrál Stan s Rafou finále a Rafan byl pak limitovaný bolestí zad, koukat na to, jak tam chodí jak mátoha, to nemůže těšit ani diváky, ani soupeře. Z takového vítězství se ani člověk nemůže pomalu radovat a navíc je pak mnohem zajímavější ten dotyčný limitovaný, než samotný vítěz. Proto mi bylo na jednu stranu Stana líto, že vlastně se psalo jen o Rafovi a jeho zádech, než o něm co by vítězi. Každý máme na to holt jiný názor.
Reagovat
misa
Já to nechávám na hráčích, ale přijde mi legrační, když někomu radí novinář, který nikdy nebyl v podobné situaci :-)
Reagovat
lars
Tak Peta hrala v Pekingu o 2 zapasy min.
Pokud se Peta dobre vyspi, bude fit a pujde ji servis tak ma realnou sanci vyhrat.
Reagovat
LukasH
To sice hrála o 2 zápasy míň, ale předtím celou šńůru ve Wuchanu. To už je dost. Na Mášu by potřebovala bejt pořádně silná, asi jako když hrála zápasy právě v tom Wuchanu. Teď už je dost unavená a bylo to znát jak v pohybu, tak v úderech.
Uvidíme zítra. Přál bych jí, aby se zmátořila co nejvíc, ale zas Máša je jiná liga než třeba Evža, která si neumí poradit, pokud jí to nejde.
Reagovat
FulnekUltras
Každý zápas je jiný - a v ženském tenisu to platí dvojnásob... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Jsem rád, že o pekingský titul si zahrají moje favoritky. Petra nyní v Číně září, ale poslední dvě utkání byly těžké. Doufejme, že Petra si odpočine a vlítne na to! ;-) To Mášenado finále došla suverénním způsobem, bez ztráty sady.
Favoritkou je Mášena, která se na cestě do finále nevyšťavila tak jak Petra a ní má bilanci 5:2. Ale nevylučuji, že Petra může "překvapit" a turnaj vyhrát.
Co se týče fandění, budu neutrální.
Reagovat
lars
Ana to Marfuse dnes v 1.setu usnadnila. Asi nebyla dost rozehrana , kdyz nehrala CF.
Reagovat
FulnekUltras
no právě - ale pes byl zakopaný spíš v hlavince...
Reagovat
blixa
No, ona má Marfuška ty nástupy fakt dobrý ! (skoro jako Batman :D)
Reagovat
pockerface
Super,musel jsem odejít za stavu 6:4,5:5, a Petra nevypadala moc dobře.Teď koukám,že se zvedla a rozdá si to s Marii.Tak to bude bitva.Velká gratulace.Petra opravdu po Wimbledonu je zase na tom mentálně o 100% lépe než na začátku sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále se těším, ale dnešní výkon i když vítězný mě moc nepřesvědčil. Chvílema jsem to chtěl i vypnout a odejít si dát ještě šlofíka :)
Jsem fanoušek obou holek, ale přeci jen bych to víc přál Petře.
WTF: co znamená ta věta, že Petra začala vyhrávat až po rozchodu se Štěpánkem ? :D
Reagovat
PetaM
Neznalost petřiných výsledků .. :D
Reagovat
lars
to AZ tam NENI. A je to konstatovani
Reagovat
Pavlis
Celý zápas Petry a Samanthy k dispozici zde,

http://www.youtube.com/watch?v=-GAD33B37Dw
Reagovat
Jabadu
Dík, na třetí set jsem neměl nervy. :-)
Reagovat
lars
Peta - Marfusa 2.44 : 1.54.
Reagovat
Michaelus
Tak neměli jste úplně pravdu že žádná češka nemá koule jet do Asie, Voráčová hraje v Osace :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale přece, musel jsem na začátku 2. setu odejít, takže jsem strašně rád, že to Maruš dala!! A ještě ve dvou setech! Ten poslední gem ale musel být epický! :D Na něj se pak chci podívat ještě.. :-)

Na zítřejší finále s Petrou se naopak celkem těším.. Tady asi zítra bude hodně živo! :D
Doufám, že Maruš zítra vyhraje a získá první titul na tvrdém povrchu od IW 2013!!
Reagovat
tommr
za chvilku začne v Pekingu finále debla ve kterým si zahraje Andrea Hlaváčková s Pengovou proti nasazenejm dvojkám Black+Mirza ...
Reagovat
lars
Nevis, proc Hlavac hraje s Peng a ne se Zheng ??
Reagovat
Jabadu
co s Petrou je?
Reagovat
smazaný uživatel
špatné vyspání
Reagovat
Michaelus
jzs já jsem četl vys*ání :DDDDD
Reagovat
lars
v tomto vlaknu najdes vysvetleni
Reagovat
smazaný uživatel
Finále by mělo být zítra v 10 hodin našeho času. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, to se mi hodí. :) Snad nebude pršet...
Reagovat
EllNino
co střecha ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když zatáhnout střechu, tak to bude výhoda pro Petru, takže ať prší klidně. :D
Reagovat
kada.tom
jen ať leje jako z konve, střecha musí býti zatažena :-D a i když nebude, tak Petra vyhraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, zapomněl jsem. :) No ale stejně ať radši neprší, protože když začne, tak to budou muset přerušovat...
Reagovat
tommr
pokud bude pršet od rána tak ne ... :)
Reagovat
Michaelus
super
Reagovat
PetaM
Paráda. Konečně se vyspím. :D
Reagovat
Fandina
OT ... Lucka Hradecká má v Linci v prvním kole Polonu Hercog. Děs. Ale držím palce Lucko ... pojď pojď pojď

A právě hraje Terka Smitková proti Tatishvili tak také držím palce a ještě Katce, Týně, Denise, všechny dneska hrají a bylo by dobré kdyby všechny postoupily.

http://www.livesport.cz/pavouk/jsFyFRiG/CvbUgxoG/#draw
Reagovat
Fandina
Terka první set vyhrála, druhý prohrála a ve třetím vede 3:0, tak to snad dá. Terko poooooooooooojĎ!
Reagovat
misa
neměli bychom vám veškeré naše příspěvky týkající se slečny Marušky nejdříve poslat do vzkazníku? Tam by prošly vaším objektivním cenzurním řízením a my bychom je pak mohli s klidným srdem uveřejnit v diskuzi. Pak by už žádné nemístné komentáře týkající se této mimořádně krásné, sympatické a s respektem ke svému okolí chovající se dívky neměly šanci zaplevelovat Tenisportál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý nápad
Reagovat
Michaelus
Riskuješ, on to zase bude brát vážně :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, Míšo? (původně tam bylo Sašo)... :D
Reagovat
EllNino
:D :D
Reagovat
Roger_Federer
mozna by jsi mel byt mene zaujaty vuci Sharapove ;)
Reagovat
misa
Nevím a nerozumím.
Reagovat
EllNino
asi jsi neviděl Pelíšky co ? :D
Reagovat
misa
Viděl, ale nepamatuju si všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
misa
Monty, co s tebou? Kdyby byla Maria tvoje sestra nebo přítelkyně, pochválil bych tě za její obranu. Ale takhle?

Klesáš na úroveň queshe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na úroveň queshe bych klesl jedině tehdy, kdyby zítra Petra vyhrála ve dvou setech a já tady napsal, že Masha byla jasně lepší. Anebo kdybych pořád brečel nad rozhodčími... Nedělám ani jedno z toho.
Reagovat
misa
Quesh taky rád urážel ostatní.
Reagovat
Roger_Federer
nejenom quesh, nekterym to prochazi tady roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tě urazil? Dal jsem ti jenom odkaz na video... :D
Reagovat
matesdc
Ditě, které hájí svou panenku.....taky jsem se kdysi bil za své ikony, ale bylo 13!!!
Reagovat
misa
Ano, urazil. Když spojím tvé příspěvky ze 14:17 a 14:23. Dále jsi včera urazil o mnoho let staršího George_Renella. Tohle ti jde dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš provokovat. Tobě stačí, když napíšu, že přeju soupeřce Petry a už máš kecy...
Reagovat
misa
Podle tebe si tu každý může psát co chce. Alespoň takhle jsi to minulý týden uvedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, může. Ale když se mi to nelíbí, tak na to zareaguju. Vítej na diskusi. :D
Reagovat
misa
Já tady žádné vulgární příspěvky na adresu ostatních diskutujících neposílám. Nevím, kdo má pak problém s diskusemi.

Nechci už zbytečně komentovat nesmysly. Maria je vynikající tenistka a obrovská bojovnice. Sám si odpověz na to, proč jí přesto tolik lidí nesnáší.
Reagovat
Michaelus
Ano, tak to je :D
Reagovat
FulnekUltras
dokonale vystiženo...
Reagovat
lars
Nemuze. Oslavne choraly po prohre ceskych tenisek/tenistu tu nejsou akceptovany, nebot zde na ceskym portalu podporuji anticeske myslenky !!
Reagovat
rib
monty pardon, ale začínáš být fanatik, dříve jsi psával jakž takž popisné komentáře, ale teď ti adorace Marfuši zaslepila zrak, sluch a kdo ví co ještě...
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe mě to ale opravdu strašně mrzí. :D Sama si často nevidíš do úst...
Reagovat
smazaný uživatel
Z Pekingu jsem sice neviděla živě ani míček, ale Petra je ve finále, takže spokojenost. Asi se nebudu dívat častěji. :DD Jsem zvědavá na finále, protože Petra na Mashu moc neumí. Snad bude fit a porve se o další titul a post světové dvojky. Velká finále Petra neprohravá...
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni po odečtení lonskejch bodů z Pekingu a přičtení letošních bodů za všechny odehraný zápasy až po dnešní semifinále včetně.
Čísla v první závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou, čísla ve druhý závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Lucku Šafářovou.
Hvězdička (*) znamená, že hráčka postoupila v Pekingu do finále.

1. Williams, S. 8645 (+2519) (+6185)
2. Sharapova 6330 (+204) (+3870) *
3. Halep 6246 (+120) (+3786)
------------------------------------------
4. Kvitová 6126 (0) (+3666) *
------------------------------------------
5. Li 5020 (-1106) (+2560)
6. Bouchard 4693 (-1433) (+2233)
7. Radwanska, A. 4650 (-1476) (+2190)
8. Ivanovic 4490 (-1636) (+2030)
9. Wozniacki 4215 (-1911) (+1755)
10. Kerber 3920 (-2206) (+1460)
11. Errani 3085 (-3041) (+625)
12. Cibulkova 2977 (-3149) (+517)
13. Makarova 2970 (-3156) (+510)
14. Jankovic 2945 (-3181) (+485)
15. Pennetta 2642 (-3484) (+182)
16. Petkovic 2495 (-3631) (+35)
-------------------------------------------
17. Šafářová 2460 (-3666) (0)
-------------------------------------------
18. Stosur 2430 (-3696) (-30)
19. Suarez Navarro 2400 (-3726) (-60)
20. Williams, V. 2270 (-3856) (-190)
21. Cornet 2255 (-3871) (-205)
22. Peng 1925 (-4201) (-535)
...

Petra Kvitová tento týden obhajuje body za lonský semifinále a po jejich odečtení poklesla na čtvrtý místo v žebříčku za Sharapovou.
V případě zisku titulu by se ale mohla posunout až na druhý místo ...

Lucka Šafářová tento týden obhajovala body za lonský čtvrtfinále a po jejich odečtení poklesla v žebříčku na 17.místo ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku posun Ivanovicový na osmý místo, pokles Jankovičový na čtrnáctý místo a návrat Stosurový do první dvacítky ...
Reagovat
misa
Petra obhájila co se dalo, navíc přidala finále na PM a stejně v žebříčku klesla. Velká škoda toho výpadku v Austrálii. Zítra si ještě naštěstí může postavení pořádně vylepšit.
Reagovat
tommr
ten pokles je dan za neúspěchy v první polovině sezóny ...
V zítřejší výhru sice moc nevěřím, ale na sportu je krásný, že nic není předem ztracený ... :)
Reagovat
blixa
Klesla jen na chvilku, Simona brzy škrtá 470 za Moskvu a před TM bude už před ní.
Reagovat
smazaný uživatel
před týdnem 2014, zítra 2011. Snad se nebude opakovat.
Reagovat
kada.tom
musí se opakovat, Petra musí Sharapovovou umlčet
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovová nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
ale vyhraje prostě musí
Reagovat
blixa
Ty seš rus ?
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, když prohraje Šarapová :-)
Reagovat
tommr
co tím chtěl básník říci? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co asi...
Reagovat
smazaný uživatel
není lakomá, pro útěchu dává soupeřkám alespoň kanárka. -jistě by rozdala i ňáký bonbóny, ale to by její nefandové špatně komentovali-
Reagovat
Michaelus
Nemyslím, že ten kanárek soupeřky zrovna nějak utěší :D bonbonky pro soupeřky by ji zase daly reklamu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, kanárek potěší vždycky.
Reagovat
VlS
normálně Marii nadržoval a kolik je 25 s času asi ve škole neprobírali.
Reagovat
Michaelus
snad tam nebude zahřívat židli zítra
Reagovat
kada.tom
já bych zítra chtěl Cicak, Zhang nebo Aderaki :-)
Reagovat
Michaelus
Ani jednoho z této čtveřice ďáblů! Max. Alves ta v Madridu Petruli pomohla :D
Reagovat
EllNino
Asderaki a hlavně ne Alves ! :DD
Reagovat
VlS
Asderaki bych bral, ta aspoň ví, jak se měří čas
Reagovat
Michaelus
hlavně někoho, kdo bude mít na tabletu stopky!
Reagovat
Michaelus
Po posouzení chci Adseraki. Alves v Miami neuznala Petře 2dopad
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš ten dvojdopad od Mášy?
Reagovat
Michaelus
ano, ten
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nebyl dvojdopad :-)
Reagovat
PetaM
Byl. Stačí otevřít zaslepené oči.
Reagovat
Roger_Federer
;), queshi?
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem záznam, kde bylo jasně prokazatelné, že to dvojdopad nebyl ;-)
Reagovat
PetaM
Taky jsem viděl zápas a byl to jasný dvojdopad.
Reagovat
PetaM
Ne blbečku. Nauč se číst.
Reagovat
Michaelus
Byl to dvojdopad, říkali to komentátoři, jestli jsi to neviděl tak jsi slepý
Reagovat
Michaelus
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PetaM
Ty jsi fakt slepý :D :D :D Mám ti ten dopad vyfotit Print Screenem? :D :D :D
Reagovat
lars
jo vyfot a dej odkaz na ten obrazek.
Reagovat
smazaný uživatel
,,Říkali to komentátoři,, A co jako ?? Když si stopnete to video přesně v tom momentu odehrávání míčku, jasně musíte vidět, že míček nedopadl na zem. Máša tam stihla dát raketu
Reagovat
PetaM
Tak ty jsi fakt vůl. Máš vůbec koule na to, abys přiznal svou chybu, nebo opravdu tak špatně vidíš?!
Reagovat
Michaelus
Ježiši podívej se vůbec na ten název videa! Všichni, kteří nejsou zaslepení to vidí. Obhajuješ neobhajitelné, Maria nepřiznala EVIDENTNÍ dvojdopad, jsi slepec jestli to nevidíš
Reagovat
misa
A Petra jenom nesměle protestovala.
Reagovat
misa
Ano, je to zcelá jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc to bylo přímo před rozhodčí a ta to viděla jasně. Proto taky žádný dvojdopad nezahlásila
Reagovat
LukasH
Aha a ten míček v posledním zpomaleným záběru (což se asi 5krát opakuje) se odráží ze vzduchu???
Reagovat
smazaný uživatel
ber, je to tak, pokud to neni upravene, nemame o cem tocit.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měli byste s tou zaujatostí vůči Máše něco dělat. Nejlépe vyhledat odbornou lékařskou péči.
Reagovat
PetaM
To platí i na tebe ale.
Reagovat
smazaný uživatel
Já proti ní nic nemám, narozdíl od vás :)
Reagovat
PetaM
Ty jsi naopak zaslepený, což je ještě horší.
Reagovat
Michaelus
No tak nevím, ale to, že to byl dvojdopad nemá nic společného se sympatiemi k Marii. Léksřskou pomoc bys asi potřeboval ty a to sice optickou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to dvojdopad, kdo tvrdí, že ne, je opravdu špatně vidící nebo zaslepený !
Reagovat
smazaný uživatel
A nechápu, že sokolík může vidět tááák špatně, to je mi záhadou...
Reagovat
rib
sokolíku, jsi hlúpý, slepý nebo oboje nebo jen provokuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Me to vážně nepřijde jako dvojdopad :-D Jak tak koukám, rozhodčího bych dělat nemohl. To byste me asi ukamenovali :-)

Jo a to opravdu není k zaslepenosti k Mase. Fandím oběma. Takže zítra at vyhraje kterakoliv, budu spokojeny. I když o trochu více to asi přeji Pete ;-)
Reagovat
misa
Takových bude víc.
Reagovat
smazaný uživatel
muze mi nekdo rict, o jakou ze zase nespravedlnost se jednalo? Nikde to tu nemuzu vycist a nevidela jsem vsechno = zjistila jsem, ze Petre mimo jineho dost zasadne pomaha, kdyz ji necucim primo pod ruku a nekomanduji.. :-))) Pochopila jsem, ze Ivanovic odehrala CHYBNE balon, ktery si nechala zkontrolovat okem, mic byl dobry, bod Mashy a co jako???? Zasadni je, jestli carovy zahlasil out. Pokud ano, je Nouni nouma. Pokud ne.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
O žádnou nespravedlnost se nejednalo. To pouze par noumu nemůže překousnout porážku Mášy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon vítězství Mášy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
a ja jsem zas nedopsala, ze proto to aplikuju i na Mashu, jsem taky dobra... :-)))
Reagovat
Michaelus
a pokud se nahlásí out, a Anna odehraje potom míč do sítě a následně se zjistí, že míč byl dobrý, má se výměna opakovat, takže tady o nespravedlnost ze strany Nouniho dozajista je.
Reagovat
Michaelus
*jde
Reagovat
smazaný uživatel
ano, pak se ma opakovat, protoze je rozhodujici, ze byla vymena narusena chybnym hlasenim... a bylo to teda hlasene carovym jako out???
Reagovat
Michaelus
ano
Reagovat
smazaný uživatel
pak by se podle me opakovat melo.. :-( Ale nelezim zas v pravidlech a nevim, jak rozhoduje, kdo si vezme jestraba... ?
Reagovat
Michaelus
Ale hawkeye si nechala dát Máša, nebo se snad mýlím?
Reagovat
smazaný uživatel
to ja prave nevim! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi 1 mm chyběl, aby Ana ve 2. setu srovnala na 5:5. Druhá sada už byla daleko vyrovnanější než první. Masha byla o něco lepší a taková odolnější, ale Ana měla v některých momentech taky dost smůly... Abych řekl pravdu, tak letošní vzájemné zápasy ve Stuttgartu a Cincinnati se mi líbily mnohem víc.

Statistiky taky vypovídají o tom, že to nebyl úplně nejlepší zápas...
Esa: Masha 9 - Ana 1
Dvojchyby: Masha 8 - Ana 4
Winnery: Masha 19 - Ana 11
Nevynucené chyby: Masha 24 - Ana 26
Využití brejkbolů: Masha 5/8 - Ana 1/9

Výkon Mashy se mi v těch předchozích třech zápasech líbil víc, ale přesto i ten dnešní zápas zvládla výsledkově velmi dobře. Věřím, že potvrdí svou formu ve finále... Petra je teď v Asii rozjetá, ale co jsem četl, tak už je taky trochu unavená (odehrála za poslední dva týdny hodně zápasů). Ve Wuhanu ani Pekingu ale dosud nehrála proti žádné z mých favoritek, takže o jejích výkonech nemám přehled.
Reagovat
smazaný uživatel
v Cinci byla Maruš fyzicky pryč po bájo mači se Simčou. 3.set byl jen vzepětí vůle ... a taky Anička zahrála príma fintu (si myslím, i když nemohu posoudit, jak Maruš rozhodila do mínusu).
Reagovat
Fanda67
Monty
Blahopřeji ti k vítězství Mashy a těším se na zítřejší finále. Kromě poháru půjde o posílení sebevědomí před TM, kde pokud se potvrdí neúčast Sereny budou patřit k hlavním favoritkám ( snad ještě Caro bych si dokázal představit jako vítězku). Myslím že mírnou favoritkou bude tvoje Masha, ale Petra ted nedává nic zadarmo, takze ocekávám zajímavý zápas. Snad vše proběhne korektně, neboť případný "boj" o fiftýn bude větší na TP než na kurtu :)
Reagovat
blixa
Caro ? Vítězka TM ? Ty piješ už od rána ? :D Jako sladkou Karolajn mám rád, přeju jí jen vše nejlepší ale že by mohla vyhrát TM, to by mě nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu :D
Reagovat
Fanda67
Já piji každý den asi jako každý :). A co US open? Tam skončila z účastnic TM nejlépe ...
Reagovat
blixa
Ty víš že Serena nestartuje ? Já tedy ne. To za prvé. A za druhé, tak nehoráznou kliku tady nemůže mít, TM je specifický tím, že nemůžeš projít do finále a hrát přitom jen hráčkami druhé nebo třetí desítky. Tady je každé utkání jen s těmi nejlepšími. Říkám , jak jí mám rád tak na TM jsou její šance mizivé.
Reagovat
Fanda67
Psal jsem při neúčasti sereny... Masha, Petra , Caro to je můj typ na vitezku TM, šance Caro vidím tak na 15 procent
Reagovat
blixa
Věřím, že je Caro tvůj typ, mě se taky líbí :D, ale tip na vítězku, to věru ne ;-)
Reagovat
Fanda67
:)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten poslední gem byl fakt mazec! Nechápu, jak ho Maria mohla se čtyřmi DF vyhrát! :D Ještě pak ta challange! Kdoví, jak by to dopadlo, kdyby si ji Masha nevzala. Jsem nadšená, že je Masha ve finále na hardu. Taky jsem ráda, že Aně oplatila ty předchozí dvě porážky. Rivalita ale byla mezi nima docela patrná, na druhou stranu bylo od Any sympatický, jak zareagovala na tu Mashinu challange, když už si brala míčky, že jde podávat. :) Co se týká zítřku, zápas Petry jsem neviděla, ale co jsem tu četla, tak se necítí uplně nejlíp. Věřím tedy, že to Masha zvládne a bude brát titul! :))
Reagovat
Fredy
Bohužel postoupila. :((((( Jedno vím jistě. Zítřejší finále budu sledovat tak,že zvuk budu mít na nule ! Petro pojď ! ! ! :)
Reagovat
kada.tom
Zítra to bude těžký. Kombinace dobré hry Rusky, nechutného řevu a Petřiny únavy z vítězného tažení Čínou udělá asi svoje. Nicméně Petru vůbec neodepisuju. Finále je zcela jiný zápas jak kterýkoliv předchozí v turnaji. A Petra jediný finále s Sharapovovou vyhrála (Wimbledon 2011). Bilance je pro Rusku, ale co dneska znamená bilance - no u některých hráček ano, u Petry bych ani neřekl (výjimkou jest asi Serena).

Jestli se Petra na dnešek fakt "jen" blbě vyspala, tak doufám, že zregeneruji, odpočine si a zítra z kurtů vypráská a umlčí Sharapavovou. Pevně věřím, že většina fanoušků bude na straně kamarádky Nalinky, tj. Petry.

Zítra čekám 3 sety a dle mého Petra vyhraje 6-4 3-6 6-3.
Reagovat
Jan
7-6 2-6 6-4
Reagovat
kada.tom
i za tenhle výsledek bych se nezlobil ... ostatně když se bude hrát na 3 TB a Petra v tom posledním vyhraje, tak budu spokojenej :-)
Reagovat
Jan
O tom žádná, že budeme raději, když Petra vyhraje jakkoliv. Stát se klidně může, že ji Máša přejede i hladce ve 2 setech. Anebo možná i naopak :)
Reagovat
smazaný uživatel
6:0, 6:0
Reagovat
kada.tom
kéž by tenisový bůh toto dopustil! to by byla extáze a zasloužená potupa pro Sharapovovou :-D
Reagovat
Michaelus
To by byla extáze, jo to by bylo něco :D ale nestane se to :/
Reagovat
kada.tom
jj, jak jsem psal - výsledek je mi jedno, klidně ať jsou holky na kurtu 4 hodiny a tie-breaky padají ve stavech 28-26, ale hlavně ať Petra vyhraje! :-)
Reagovat
misa
Ty nemáš Petru rád, to by byla její smrt!
Reagovat
kada.tom
ne, když by vyhrála :-)
Reagovat
George_Renel
mohlo být oslavou tenisu. Ale Petra, bohužel, není zdravá a tak to bude jen odvar toho co být mohlo. Ale co už. Snad se dočkáme jejich plnohodnotného souboje již v Singapuru.
Reagovat
blixa
Petra finále neprohrává ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha zase neprohrává s Petrou jinde než na trávě. :D Skreč v Tokiu 2011 za stavu 3:4 se za prohraný zápas považovat nedá...
Reagovat
PetaM
Však to nikdo nepočítá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PetaM
Statistiky ať si počítají, co chtějí ...
Reagovat
FulnekUltras
Gatě daleko před brodem se v Kvitolandu zásadně nestahují... ;-)
Reagovat
matesdc
Petro zítra jí prosím Tě umlč!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a Simča se loučí s druhým místem :D určitě bude fandit Máše, protože 4. bejt nechce
Reagovat
PetaM
V Race už je a po Moskvě taky bude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale body za TM se odečítají ještě před ním, ne? :D
Reagovat
PetaM
Tak to nevím ... Body za TM se odečítají před TM .. A Moskva je týden před tím :D Hele, nevím :D :D
Reagovat
tommr
ano to je pravda, ale Halepový se odečtou i body za lonskej TŠ ...
Reagovat
smazaný uživatel
dáš tady žebřík po odehraném SF ? Díky, už ho začínám postrádat...
Reagovat
blixa
Bez ohledu na zítřejší výsledek bude pořadí před TM
1. Serena
2. Marfuška
3. Petra
4. Simona
Reagovat
smazaný uživatel
V race !
Reagovat
blixa
Race a Ranking budou v tu chvíli totožné.
Reagovat
VlS
V "RACE" žádné body za TM nejsou, mufiku, už jsi tu dost dlouho, to bys už mohl vědět!
Reagovat
smazaný uživatel
ale já jsem o Race nemluvil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš. Moc hezkej tenis a nervy v 2. navíc.
Reagovat
blixa
Hmmm, vždycky jsem říkal, že nemám neoblíbenou tenistku. Ale teď fakt začínám mít horkou favoritku na tohle dosud neobsazené křeslo.
Reagovat
VlS
No, její projev na kurtu je velebnosti opravdu hnus.
Reagovat
blixa
Právě. Nevím proč zrovna dneska, neumím to vysvětlit ale nějak se mi utrhlo ucho od džbánku na vodu ;-)
Reagovat
gedzitka
To mě fakt pobavilo :-DDD
Reagovat
Michaelus
Tak nic no zítra budu čekat zázrak v podobě Kouzelno-zlaté ruky Petry
Reagovat
kada.tom
Tak, řvoun do šaten a pánové na scénu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nedá nic dělat - zítra to bude hlučné.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc Petra bude asi víc utahaná.
Reagovat
smazaný uživatel
A Monty se bude muset obrnit, co ho tu asi zítra čeká.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni nefandí Petře, navíc Kvitovci mají na sobě brnění už hodně dlouhou dobu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom jsem narážela na to, že poslední dobou se to tu hemží neg. komentáři na Márii....Uvidíme zítra. Bude to snad boj, jen ať Petra dobře zregeneruja a vyspí se do růžova. Ta čínská šnůra je už pěkně dlouhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je tu docela dost nových nicků a některým, kteří Mašeně fandili, že taky zprotivila, navíc bude hrát finále s Petrou, což je konečně adrenalin pro nás pro všechny :D
Reagovat
smazaný uživatel
"...některým, kteří Mašeně fandili, že taky zprotivila..."

Jména? :D Spíš sem asi fanoušci Mashy přestávají chodit (Heather, Cico, skott už sem taky tolik nepíše), než aby si četli takové s*ačky... :D
Reagovat
blixa
A to jsem ještě nezačal Marfušku hatovat já !! A že už k tomu nemám daleko ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi známá firma, to už vím... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš rozsvícenou lampičku? :D:D Nechodí sem víc lidí, nejen fanoušci Mašeny. Včera se to psalo v nějakém vlákně ne? Nechtěj po mně, abych to hledala, je to jedno ne? :D Cicko je zase bloklej a nebo má opět nový nick? Aby se v tom fakt čuně vyznalo, jak si to tady každej mění :D Jinak já se na Mašenu nekoukám, jen když hraje s hráčkou, která mě zajímá, nicméně mi Mašena připadá protivnější než vloni, nemyslím jen její řev. Ale to nemá cenu rozebírat, znáš mě :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, psal to asi jeden člověk, kterého jsem tady fandit Mashe nikdy neviděl. Takže z toho bych vážně nedělal nějaké závěry... Proč by měl Cico dostat ban? Mně se některé jeho výlevy dřív taky nelíbily, ale poslední dobou se zklidnil a můžu upřímně říct, že s nikým jsem si tady nepokecal o jiných sportech (fotbal, hokej, lyžování) líp než s ním. Akorát někdy během Wimbledonu tady psal, že sem přes léto moc chodit nebude. Teď už je ale podzim a nechodí sem pořád...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Cicko nevadí, já jen vím, že vždycky zmizí a přijde s dalším novým cicovým nickem a že psal, že dostal několikrát ban. On chodí přece i do diskuze vedle, tak jestli tam něco napsal, i když tam by asi museli dostat ban všichni podle toho, co tam píšou :) A já žádné závěry nedělám, jen jsem napsala koment a tím to neřeším. Co vím, tak Petra to tady slízává ze všech nejvíc, takže Mašena je proti ní v tomto "nezajímavá" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když Petra vyhrává, tak to neslízává skoro vůbec. Tragédy typu "gabina" nepočítám... :D
Reagovat
LukasH
Nemůže to ani slízávat, protože se na kurtu vůbec nijak neprojevuje. Pak může těžko něco říct. Když prohrávala, byla tlustá, labilní apod.
Máša se na kurtu projevuje dost negativně. Její řvaní se protahuje až do soupeřčina úderu a zdržuje téměř pravidelně, pokud jí rozhodčí nenapomene.
Potom tady s těma reakcema musíš počítat. Sprostý urážky jsou jiná věc, ale to je daň internetových diskuzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Mašena prohraje, neslízne tu skoro nic, když prohraje Petra, je to tu jak na smetišti :) Ale to je jedno, zítra doufám, že uvidím Petru zdravou, s energií a s pohárem v ruce :)
Reagovat
blixa
Že jo ??!! A já si říkám, proč mi s ní dochází trpělivost !
Reagovat
FulnekUltras
šak je to sladké jak houno z nutrie... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem napíšu až po zápase (jak jsem to dělával dřív) a bude to... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vydržíš ? Já asi ne a budu sem chodit...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám: Dřív jsem to tak dělal, takže to nebude žádný problém. :) Nepotřebuju se sem během zápasu koukat, jak tady bude nablito. Akorát mě to zdržuje od tenisu...
Reagovat
sprchon
Škoda, už jsem si myslel, že ty 4 DF Anča potrestá...
Reagovat
kada.tom
Sharapova si to zase uřvala.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dostane na finále povinný doping, aby Mašenu roznesla na kopytech. :D
Reagovat
smazaný uživatel
je tam!!!! :)
zajtra proti Petre!!! :)
nadhera :)
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON !!!! :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, to je závěr :D :D Maruš, kdybys tolik neřvala, už bys jí dorazila :P
Reagovat
EllNino
Maruš, teda ...:D
Reagovat
Patri.k
Konečně Allertová si zahraje kvalifikaci na turnaj WTA international v Linz, občas jsem si říkal, že je škoda, že hraje na turnajích ITF furt, je poslední dobou neporazitelná, jenže na turnaji ITF nejde prostě vypálit rybník jedním turnajem, tak doufám, že se v Linz kvalifikuje a naváže na svou parádní šňůru výher, ona může být hodně vysoko, ITF turnaje jsou často též náročné a vyhrávat tam jeden zápas za druhým, to značí velký potenciál, doufám, že vyletí a ukáže, že to nebyla náhoda.
Reagovat
Patri.k
Kvalifikaci si zahraje i Smítková, Hradecká, Siniaková a Kr. Plíšková a v hlavní soutěži bude též spoustu češek, přitom ten turnaj není nijak zajimavě dotovaný, přesto je tam moc velká konkurence a 3. kolová kvalifikace, kdyby jeli na turnaj v Číně nebo Japanosku, měli by to lepší, hlavně by nemuseli hrát ani kvalifikaci, ale chápu, každej chce být blízko domova a prostředí kde to zná v evropě a né někde v Japonsku.
Reagovat
misa
Ti Číňani dostali rozkaz fandit M. samotnou KSČ?
Reagovat
Michaelus
aby prokázali alianci s Putinovským Ruskem :D
Ale Máša je spíše projekt Americké korporace :/
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlobte se na mě, ale cpát politiku na tenisové fórum může fakt jenom de*il...
Reagovat
Michaelus
Je to nadsázka. Jenom blb ji bere vážně
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to je hodně trapná nadsázka. Krom toho, misa už tady včera něco blekotal o sankcích...
Reagovat
Michaelus
A pro mě ne.
Reagovat
misa
Nechápeš nadsázku, což mě u fanatika z DulcineaUltras vůbec nepřekvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Za svůj komentář jsi nedal žádný smajl, tudíž nemám povinnost to chápat jako nadsázku...
Reagovat
Michaelus
a ty zase nemáš povinnost odpovídat. On má povinnost za nadsázkou psát smajly? Že to ty bez nich nechápeš je tvůj problém.
Reagovat
misa
Proč bych ti měl ulehčovat život? Nebo uvažuješ o tom, že myslím vážně komentáře o rozkazech Komunistické strany Číny a euroamerických sankcích na Mariu?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl vědět, jak to myslíš? Třeba jsi tak praštěný, co já vím... :D
Reagovat
misa
Když to posuzuješ podle sebe, to je fakt :-)
Reagovat
blixa
S montym si nehrajte, rytíř Monty bere všechno vážně ! Co já od něj schytal za baťůžek ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Srandu pochopit dokážu, ale holt jenom od někoho. Ne každý to umí. Mohl bych uvést konkrétní příklady diskutérů z TP...
Reagovat
blixa
No .. spíš moc nevydržíš a brzo ti chytnou saze :D :D Ale to přičítám tvému mládí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně znám daleko větší nerváky. :D Jinak si nemyslím, že by se zrovna tohle měnilo věkem. Já se naopak obávám, že to bude pořád horší. :D Ale tak trochu si myslím, že na TP to není úplně na škodu. Teda aspoň co se týče Mashy, protože na tu se tady poslední dobou plive nejvíc... Vem si, že haitik a já jsme tady asi dva nejaktivnější fanoušci Mashy. No a zatímco haitika nic nerozhází, tak já to prostě musím trochu vyvážit. :D
Reagovat
matesdc
Bože, ne vše je namířeno proti té hekně - vtip, nadsázka, joke?? Říá ti to něco...???
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně nesnáším veškeré politické narážky na sportovních fórech...
Reagovat
Michaelus
"It's tough to say something about the match. I mean, it was really up and down. In the second set she was the better player on the court," Kvitova said. "I'm just glad I could win it in the third. I knew how Samantha can play really well, and she played a really amazing second set. I was a little bit worried in the third set, like if she continued playing that way, it could have been a quick one.

"But I had some chances and I did it. In the end I served well, and that was important."
Reagovat
sprchon
Jinak fanoušci Marie mají jasnou převahu nad těmi, co dnes fandili Petře. Jsem zvědav (v případě postupu Rusky), komu budou fandit zítra víc.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě Marii, to je přeci jenom jiníá liga.
Reagovat
smazaný uživatel
jiná
Reagovat
sprchon
No tak je jasné, že Šarapka má celkově ve světě víc fanoušků. Ale vzhledem k tomu, že Petra je velká kamarádka s Na Li, tak jsem čekal, že se jí bude v Číně fandit víc než jiným hráčkám.
Reagovat
smazaný uživatel
heleď pokud seš jednou fanoušek někoho, tak prostě neotočíš a nezačneš fandit někomu jinýmu. Maria je kromě Li v Číně nejpopulárnější odjakživa.
Reagovat
PetaM
Slyšel jsem, že Číňanky dost při sexu křičí. Tak asi proto chlapi fandí Márii. Podle mě jim to něco připomíná.
Reagovat
Michaelus
já se z tebe pose*u :DDDDDDDD
Reagovat
misa
Komu asi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ani nevěřila, že se nám tak takto rozjede :))
Reagovat
Michaelus
Rozhodčí absolutní de*il Ana vrátila míč do hry tak co chce?
Ano přejeď tu Rusku bezohlednou
Reagovat
Michaelus
nebo ne brátila ale dotkla se míče
Když se stalo to samé Petře tak ji bod nepřiznali
Reagovat
Michaelus
To není poprvé, že se píská podle paní Šarapovové
Nejem že jí tolerují ty nelidské skřeky a zdržování, ale ještě se můžou přetrhnout, aby ji vyhověli....prosím Anno bij ju!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se otíráš o Mashu? Jediný, kdo si zaslouží kritiku, je Nouni. Jinak jsem ten moment neviděl, protože jsem zrovna odesílal koment giginovi. Viděl jsem už jenom to, jak na něj byla Ana naštvaná (co tady čtu, tak právem)...
Reagovat
Michaelus
Neviděl jsi to, máš pravdu. Máša vyjela na Nouniho ať ji přizná bod a on ji vyhověl
Reagovat
smazaný uživatel
To ale nic nemění na tom, že od toho je tam Nouni, aby rozhodl podle pravidel. Jinak Masha už byla na rozhodčí taky hodněkrát naštvaná a ne vždycky jí vyhověli...
Reagovat
Michaelus
A nerozhodl podle pravidel. Jestli Máša nezná pravidla tak ať je zticha (což je u ní asi velký problém :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou situace, při kterých si obě hráčky myslí, že mají pravdu. Od toho je tam právě rozhodčí, aby to rozsoudil podle pravidel. Pokud to neumí, tak tam nemá co dělat... Kritizovat Mashu je plakat na špatném hrobě.
Reagovat
Michaelus
Tohle není Nouniho první chyba, on je takový protiklad k té činské rozhodčí, která zase nechává opakovat skoro vždy
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že rozhodčí celkově mají hodně nejednotný metr. Dalším zářným příkladem je Cicak...
Reagovat
smazaný uživatel
Máša na rozhodčího nevyjela akorát se zeptala, jestli jde ten bod na její stranu :-)
Reagovat
Michaelus
No tak úplně normální otázka to nebyla, celkem tvrdě si za bodem šla... ale dobře každý se na to dívá jinak
Reagovat
misa
Zbabělí hajzli, ti rozhodčí.
Reagovat
sprchon
Podle mě spravedlivé rozhodnutí. Ana hrála normálně dál a trefila síť, takže bod pro Marii.
Reagovat
sprchon
Myslím z logického hlediska. Jinak podle pravidel se měla výměna opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra said she didn?t sleep well last night. Doesn?t know why. Pretty much looked like she was going fall asleep in press.

Pretty sure Petra will get a good night?s rest tonight. Her press conference was basically this.
https://lh3.googleusercontent.com/-y8qQPYeIB9Q/UeiR6T2-o0I/AAAAAAAAANQ/f3OCnDqCbX8/w800-h800/cute-gif-dog-puppy-tired-sleeping-bed.gif
Reagovat
Michaelus
Roztomilé :D
Reagovat
tommr
kéž by to bylo jen pouhý nevyspání a Petra byla na zítřek plně fit ...
Důvodem k nevyspání mohla bejt prostá nervozita před důležitým zápasem. Já jsem třeba dneska taky pořádně nespal a to mě čekalo jen fandění před obrazovkou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
At si necha změřit tlak
Reagovat
smazaný uživatel
Už by to chtělo nějakej rozhovor s Petrou. Zajímá mě co řekla na tiskovce.
Reagovat
smazaný uživatel
vidím to na další wimbledonský finálový rematch :D
Reagovat
blixa
Bohužel, Anička je dneska nějaká marná :(
Reagovat
blixa
Ale ještě to nevzdává. Bojuj holka !!!!
Reagovat
sprchon
No sláva! :) Ana se nám probudila. :D
Reagovat
tommr
a není tudíž pravda, že si s ní v osmém vzájemném souboji poradila už poosmé jak píšou v článku. Na antuce už jí Stosurová jednou porazila ...
Dneska to dlouho vypadalo na druhou porážku, ale Petra nakonec i s vydatnou pomocí chybující Stosurový vydřela další vítězství. Za stavu 0:1 0:40 při podání Petry ve třetím setu už ale ve mě byla malá dušička ... :)
Reagovat
PetaM
V tobě je dušička pořád a vůbec ne malá. :)
Reagovat
blixa
Prosím tě, jak dlouho to vypadalo na porážku ? Dejme tomu od stavu 6:5 v druhým do stavu 1:0 40:0 v třetím ? Dva a půl game ? To je fakt dlouho :D
Reagovat
dadaft
první jsem neviděl, ale celý druhý set vypadala Sam skvěle.
Reagovat
blixa
Jo, ale bylo zjevné, že hraje tak říkajíc "nad poměry". Bylo to otázkou času, jak dlouho jí to vydrží.
Reagovat
dadaft
to souhlas.
ale přece jen myslím, že kdyby nějaký ten brejkbol využila, měla by to Petra o dost těžší.
Reagovat
dadaft
spíš souhlasím s tommrem - Stosurovou ty tři ztracené brejkboly v řadě ve druhém gemu třetího setu dost rozhodily.
Reagovat
tommr
od začátku druhýho setu byla Stosurová lepší a hrálo se prakticky jen při servisu Petry. Petra vypadala strašně unaveně a jednu chvíli jsem si dokonce myslel, že to skrečne. Ten zvrat ve třetím setu je pro mě dost těžko pochopitelnej i když jsem za to samozřejmě strašně rád ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Zátopek při svých slavných vítězstvích vypadal taky všelijak... ;-)
Reagovat
blixa
Tohle je fakt nějaká sázka s těmi kanáry v prvním setu, to není jinak možný. Kdo porazí Marfušku přes kanár v prvním setu ! Doufám , že Petra se taky nevsadila !!
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
VlS
Ana má na sobě deku, jak na pilární výpravu, slzy v očích a nejde to a nejde.
Reagovat
dadaft
no, dneska s Anou to není tak hrozné, ale musím říct, že zvuková kulisa zápasu Šarapovová - Kuzněcovová, to bylo vážně něco.
to už ani nebylo k pláči, to už bylo jenom k ironickému šklebu.
pussy riot.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z bitvy sejde, Sibiř převálcuje Balkán na celý čáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že za 1. set měla jenom 1 winner a 14 UE...
Reagovat
Michaelus
Ta Maria zase řve jak zvíře....
Reagovat
smazaný uživatel
Přijdu domu zapnu tenis a Máša vede 6:0 :-D Jen tak dál ;-)
Reagovat
dadaft
tak že by se u Petry potvrzoval efekt, který se dá vysledovat u některých velkých hráček (např. u Sereny) --- že nejtěžší je vyhrát druhý grandslam,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a pak už se to začne sypat.
???
Reagovat
Kozoroh
Tento efekt je i mezi muži. Sampras nebo Djokovič by mohli vyprávět...
Reagovat
FulnekUltras
Kéž by to tak u Petry bylo !!!
Reagovat
VlS
proboha, tref už někdy taky ten kurt, Jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Kanáár!! :D Paráda!! Tak jen tak dál Maruš!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Anu dost kruté. Měla gemboly i brejkboly, ale nic neproměnila. Masha má víc energie a je lepší, ale průběh je určitě vyrovnanější než výsledek 1. setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je jasné, kdo bude hrát zítra finále. Bohužel ?
Reagovat
lars
treba se Marfusa zrani ?
Reagovat
sprchon
Zajímavý... Krunic i Niculescu jsou venku. Snad to naše holky dají. :)
Reagovat
tommr
zdá se, že Krunicová si svůj hvězdnej moment vybrala na USO proti Petře a ted už zase upadla do průměru ... :(
Reagovat
Pavlis
Viděl jsem online pouze první set, který byl docela ubojovanej, jakkoli snadné to může podle výsledku být. Myslím, že tehdy Petře hodně pomohl ten neúmyslný kraťas. Každopádně, gratuluji moc k dalšímu finále!!! Válí fakt neskutečně. Snad jí to vyjde letos i na počtvrté. Konečně by už zase mohla Šarapku porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň hodit mincí !
Reagovat
deLaFere
Pokud Maria turnaj vyhraje, půjde na druhé místo ona, mám pravdu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.
Reagovat
lars
Jak to ridis tu svoji Anu ? Ma kanara. Ja chci videt dobry tenis - 3. set
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím oběma! :D Ale taky bych si to přál aspoň o něco vyrovnanější...
Reagovat
Jabadu
na iDnes trpí, jak zvíře. Toho "jantara" si snad rodiče museli vymyslet, protože narodit se jim nemohl. :-)
Reagovat
Frick
Že naše holky neměly víc odvahy se vydat do špatně obsazenýho Tiajinu a Osaky, místo toho se budou vymlacovat v Linzi...

Taková Katka S. už v prvním kole kvaldy není favoritkou...
Reagovat
EllNino
už jsme to slyšely, ale tak na co taková zbytečná aklimatizace, když tenhle turnaj je prakticky za rohem :)
Reagovat
blixa
To se jako holky domluvily, že dají dycky Marfušce 6:0 náskok a pak začnou hrát ?
Reagovat
blixa
Aničko, dušičko, co to tam proboha vyvádíš ??!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petře věřím i zítra, ale bude to mít těžký, černo-bílá bitva krásek začíná :))
Reagovat
r176
přej krásek!! :-)))) cigora vs věšák :-))))))))))
Reagovat
gigin
Duševní mrzáček.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi rád skáče na špek... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No monty ! Žena má mít patřičnou dávku tuku, neboť je to důležité pro těhotenství . Neříkám převelikou, ale přiměřenou. Nemít nikde nic - to není zdravé a není ženské.
Reagovat
smazaný uživatel
a někdo má zase tělesnou stavbu, se kterou toho moc nenadělá ;)
Reagovat
gigin
Mi šlo především o tu cigorku... Nesnáším tyto přirovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
je to hnusný no :( co já bych dala za to, kdybych vypadala jako Ana :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je taková pitomost, že jsem na to ani nereagoval... Stačí se podívat na rodiče Any a každému je jasné, že Ana žádná "cigorka" není. Nevím, jestli její mamka nebo taťka měli v mládí tmavé vlasy, nebo po kom to vlastně má. :) Jinak se mi srbské tmavovlásky moc líbí a podle mě patří k nejhezčím holkám na světě. Třeba jak je teď MS v basketu, tak ze srbského týmu se mi hodně líbí Ana Dabovic. Škoda, že ve včerejším čtvrtfinále prohrály Srběnky o bod s Tureckem. Když už skončily české holky, tak jsem jim přál medaili. Třeba jejich zápas proti USA (přestože prohrály o 20) byl zatím nejlepší basket, co jsem na šampionátu viděl... No a kromě dvou Aniček jsou hezké ještě Jovana Brakocevic (volejbalistka), Ivana Španovic (tu máš na Twitteru, jak jsem koukal :)) a určitě by se jich našlo ještě víc. Prostě srbské tmavovlásky jsou top! :)
Reagovat
gigin
Ano :)
Reagovat
FulnekUltras
jedna chorvatská je ještě lepší... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha,come on! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
27. září, ne října :)
Reagovat
Patri.k
Na Slovak Sportu mají mizerné komentátory, furt opakují stejné hlášky, nebo říká napro scestné hlášky, jako, že při stavu 5:2 je rozhodnuto a podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já na ta Slováky nekoukám, to by mě jen rozčilovalo, radši na PC a pěkně si to vychutnám
Reagovat
zpilat
tak to jsem ještě neviděl, v osace je z 32 kvalifikantek 23 hráček z japonska!!!!! tolik jich nemůžou mít ani v žebříčku! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
27 vs. 26
188 vs. 185
59 vs. 69
32 vs. 15
Russia vs. Serbia
:D :D :D :D

Enjoy the match :)
Reagovat
blixa
Ten váhový rozdíl se zdá být zcela neuvěřitelný :D
Reagovat
smazaný uživatel
to teda.
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt, že Ana dřív bývala buclatější.. možná je ta váha z té doby. Ale i tak mi to přijde hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto údaje už mají na webu WTA hodně dlouho... Asi se jim nechce holky každý rok vážit a měřit. :D
Reagovat
Jabadu
Hoďte sem pak někdo záznam. My, pesimisté, jsme to neviděli! :-)
Reagovat
Michaelus
Nevíte teda v kolik bude vysíláno finále?
Reagovat
PetaM
Já vím :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDD a povieš?
Reagovat
Michaelus
v kolik? prosím ;-)
Reagovat
PetaM
No, na ofiko stránkách jsem našel, že finále začíná v 15:00. Jen nevím, které z těch dvou finále to je :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
to bude spíš Berďovo finále bych řekl.
Reagovat
PetaM
Tak už jsem to našel. Finále bylo minulý rok od 13:40 (u nás).
Reagovat
misa
asi neuvidím, možná konec. Ale komu držím palce je snad jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Marii? :)
Reagovat
misa
Nevím, jestli jsi sledoval včerejší diskuzi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi nie ked sa pytam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aně
Reagovat
misa
Aničko, to dáš!
Reagovat
smazaný uživatel
Načerpat síly a jako šampionka do finále, dej se do pořádku a pojd
Reagovat
VlS
proboha, když po ránu si to člověk nemůže odlehčit nějakým tím panákem, tak je to nápor na nervy. Ale ubojovala jsi to, Petra bojovnice, která se pere i když se úplně nedaří je zpátky a vystřídala Petru znechucenou, dokonce se tu a tam ozvalo i to staré štěknutí. Gratulace a paráda. Zítra to bude zajímavé, Sam dneska rozhodně nebyla snadná soupeřka. Gratulace.
Reagovat
George_Renel
Jj, ještě že musím vytáhnout auto, jinak bych určitě porušil své konzumační zásady, že dopoledne ne :-).
Reagovat
blixa
Gentleman nepije nikdy před desátou. Zato po desáte .... :D Ještě že holky hrály dnes později ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po prohranem druhem setu jsem uz moc neveril, preju uspesnou regeneraci a hodne zdaru ve finale !!!
Reagovat
smazaný uživatel
No a Kotyza zase jen potutelnej úsměv :D Co ti dva tam kujou za pikle :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDD
si ma rozosmial teraz mega :D
Reagovat
Oin
to ve finále znechutit té hýkající anorektičce!
Reagovat
gigin
Koho máš na mysli? Anu?
Reagovat
PetaM
Anička nehýká :)
Reagovat
smazaný uživatel
šak važí 59 či 60 kíl a pritom ma 188 cm , takže podla mna mysli ju :D :D
ale aj tak je podla mna strašne pekna :)
Reagovat
gigin
Maria řve. Anička si někdy hekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria je levica :D
Reagovat
smazaný uživatel
vynikajúco :)
Zvládla si to :)
Teraz mi je už jasné , že to Moskvy nepôjdeš :D To by si sa zbláznila na ďalší rok pri obhajovaní :D

Zápas:
Prvý set sa mi pačil ako si odskočila na 3:1 ale potom to vyrovananie na 3:3 si zvladla :)
druhy set som vôbec nevidel , nebol som doma
pozeral som znova až za stavu 1:0 v treťom sete :)

Teraz už len si počkať na Mariu a zajtra to vidim na paradny tenis :)
Daj sa dokopy a veľa šťastia :)
Jedna vyhra od No.2
(dufam, že v Australii v roku 2015 zautočíš na No.1 , teraz by som ešte poprosil nechať Serenu na poste svetovej jednotky :D aspon do januara :D )
Reagovat
kada.tom
ano ano, po Melbourne by Petra mohla být Nr. 1, v Singapuru by mohla stáhnout Serenu trochu a v Melbourne zaútočit :-)
Reagovat
blixa
Může být No.1 už po Singapuru, pokud zítra vyhraje finále, Serena na TM nepřijde a Petra tam vyhraje všechny zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenine (pomaly) dvojročné panovanie sa trasie od základov :/ ak Serena v ďalšom roku nebude hrať dobre na GS tak o No.1 isto príde. Aj keď iba na par týždňov ak nie vďaka Petre tak určite vďaka Marii :)
Reagovat
VlS
Nedávejme jí úkoly, č. 1 v rankingu není nic než číslo. Pokud Serena na TM nepojede, tak to může být otevřené i dřív, ale nezapomínejme na to, že si na ten post brousí zuby i Marie, má k němu blíž a vPadá hodně ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože to dneska byl boj, tak pro mě jeden z nej zápasů Petry, protože bylo vidět, jak se jí hodně nedaří a ona to takhle urvala a ukázala, jaká je bojovnice, šampionka a jak si věří.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda,další skvělý výsledek,.Nepřející a závistivci prožívají těžké období...hooodně těžký!
Reagovat
re.dihel
Super! Výborný výkon! První set v poklidu vyhraný, pak ale si myslím, že Stosurová po pauze zabrala a Petra celý 2. set tahala za kratší konec, škoda, že měla za stavu 5:6 po odvráceném setbolu soupeřky i ona 2 gamebally. Třetí set ji nakopl, když Stosurová vedla 1:0 a měla stav 40:0. Petra odvrátila 3 breakbally a to byl nejdůležitější moment :) Super dnes Petře šlo podání. Osm es z toho jedno na mečbol. Zítra pro titul Petro pojď!
Reagovat
tommr
přesně tak. To byl jednoznačně nejdůležitější moment celýho zápasu. Petře při tom hodně pomohla Stosurová sérií 4 nevynucených chyb v řadě. Petru tahle štastně ubojovaná hra povzbudila a Stosurovu naopak poslala do kolen ... :)
Reagovat
Michaelus
Petra jen dokázala proč ji mám tak rád :D
Reagovat
FulnekUltras
jak prosté a krásné zároveň... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé hlavně si Petro odpočin a uzdrav se protože zítra to nebude vůbec lehké
Reagovat
PetaM
za krásně předpovězenou výhru Petry. Už chápu, proč jsi takový pesimista - Petře to přináší štěstí :)

Gratulace Petro, po druhém setu to bylo náročné, ale zvládla jsi skvělou otočku a eso na závěr bylo vážně mooooc pěkné :) Jako ve finále Wimbledonu 2011. Hodně štěstí ve finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju Petře, že to zvládla i přes problémy, vloni by to jistě projela, letos prostě jiný level. A přeju tu radost i queshovi, coby velkému, i když zvláštnímu, fandovi Petry, Nechci vyvolávat nějaké dohady, jen jsem si na něj prostě vzpomněla.

A doufám, že tommr konečně napíše nějakej super pozitivní koment, který mě totálně položí :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D tak tak :)
Reagovat
tommr
na tom něco bude. Před zápasem jsem tentokrát Petře hodně věřil, ale moc štěstí jí to nepřineslo. Když jsem jí ale po druhým setu málem odepsal tak rázem vstala z mrtvých a zápas otočila ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist