Kvitové bylo líto plačící Siniakové, ta se cítila trapně

20. 1. 2020, 12:47
Aktuality 12
Jeden z nejlepších výkonů Petry Kvitové v prvním kole na grandslamu 'odnesla' na Australian Open Kateřina Siniaková. Světová osmička krajanku zničilaza padesát minut 6-1 6-0 a Siniaková opouštěla dvorec v Melbourne se slzami v očích.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Loňská finalistka Kvitová se po prvním gamu, ve kterém si Siniaková udržela servis, rozjela a nátlakovou hrou získala zbylých dvanáct gamů. "Už jsem někde hrála hodně dobře, ale tohle byl určitě jeden z nejlepších (zápasů)," řekla Kvitová na tiskové konferenci na otázku, zda to bylo její nejlepší 1. kolo na grandslamu.

Stejně jako v Melbourne nad Siniakovou zvítězila v úvodním utkání na grandslamu ještě dvakrát. Před čtyřmi lety ve Wimbledonu deklasovala Nizozemku Kiki Bertensovou a v roce 2014 na US Open Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

Siniaková byla s přibývajícím časem stále více frustrovaná. A když jí obecenstvo v areně Margaret Courtové v poslední hře po jejím vítězném úderu zatleskalo, neudržela se a rozplakala se. "Protože to bylo úplně trapný. Já jsem nechtěla (plakat), ale to bylo úplně hrozný," uvedla pro česká média.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová si slz fedcupové spoluhráčky všimla a s krajankou soucítila. "Nebylo to milé a bylo mi ji líto, ale to je tenis. Snažila jsem se to dohrát. Není snadné hrát s někým, koho dobře znáte," řekla devětadvacetiletá Kvitová, která o sedm let mladší Siniakovou porazila i ve třetím vzájemném utkání.

Siniaková uhrála v utkání 25 bodů, zatímco Kvitová 55. "Všechno zabíjela z druhého míče. Nedokázala jsem najít věc, která by jí vadila," řekla 58. hráčka světa Siniaková, která v Melbourne prohrála v 1. kole ve dvouhře popáté ze sedmi startů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
drabona
hrála výborně. Kateřina není první, kterou takto smázla, svoje o tom ví i Simona Hlep a Dominika Cibulková a bylo to dokonce v jednom turnaji. Jen aby to peře vydrželo do konce turnaje.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Kvitova zadnou litost nedokáže projevovat,ta myslí jen na penize a ještě jeji obleceni je jako kanár.
Reagovat
rybicka
Podle sebe soudím tebe.
Reagovat
FulnekUltras
kde to žiješ, Maruško? ;-)
Reagovat
sojka1
slova jsou slova, ale hra, ta nikdy nelze, skutecne bylo jasne videt, ze Peti ty slzy nejsou lhostejne, je to charakter, hrala primo na placici Kacenku a lehce zamazla az zaver.... :-)
Reagovat
tommr
v takový situaci je to pro dobráckou hráčku jako je Petra těžký. Když hraje naplno a soupeřku zesměšní tak je jí to samozřejmě nepříjemný. Kdyby ale polevila až příliš tak by se soupeřka mohla taky chytit a ještě zápas hodně zkomplikovat nebo dokonce otočit ... :)
Reagovat
sojka1
ja vim a dokonce me to i napadlo, je to podobne jako soucit se zranenou souperkou, ktere pomuze tejp a zaberou prasky proti bolesti....
Reagovat
Petr_Fisk
Ono vůbec Češka na Češku je těžký a pro Petru obzvlášť....Katka něco musí změnit, takhle to dál nejde, pokud chce být (řekněme) v první padesátce.
Reagovat
Torn
Těžký. Zatím je poráží, možná to hůř vnímá vnitřně. Naopak Kája s tím má dle mého problémy obecně hrát proti české hráčce. Vždycky je neskutečně mimo.
Reagovat
Petr_Fisk
A přitom, tak jak je Karolína vnímána mnohými fanoušky, jako bezcitná, sobecká, chladná, tak by to právě pro ni měl být "piece of cake"...:)
Reagovat
Marduch
Pro Petru obzvlast? Tvl snad nikdo jinej na svete nedemoluje svy krajany s tak nemilosrdnou pravidelnosti :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist