Kvitové se nedaří, v Istanbulu vypadla i Zakopalová

27. 7. 2010, 15:16
Aktuality 21
Před měsícem uhrála česká tenistka Petra Kvitová senzační semifinále Wimbledonu, od té doby ale marně hledá formu. Už na druhém turnaji za sebou vypadla hned v úvodu, tentokrát v Istanbulu nestačila na Lotyšku Anastasii Sevastovovou. Stejně rychle skončila v Turecku i Klára Zakopalová.
Dojatá Petra Kvitová

Právě na tvrdém povrchu si Petra Kvitová připsala svůj dosud jediný titul na okruhu WTA, když žádnou soupeřku nenašla před rokem v australském Hobartu. Letos se jí na hardu ale nedaří a nic na tom zatím nezměnil ani její wimbledonský úspěch.

Minulý týden vypadla v Portoroži v prvním kole a stejně rychle se rozloučila i s Istanbulem. V Turecku nestačila turnajová dvojka na Anastasii Sevastovovou. V souboji dvou stejně starých hráček začala lépe Lotyška, která v prvním setu odvrátila osm brejkbolů, zatímco sama byla při proměňování šancí stoprocentní.

Petra Kvitová zavelela ve druhém setu k obratu. Zlepšila se na podání a také na příjmu, díky třem proraženým servisům nadělila Sevastovové 'kanára' a vynutila si tak třetí set. V něm začala lépe a vypracovala si dva brejkboly, své příležitosti ale znovu neproměnila a když poté celkově počtvrté v utkání ztratila podání, o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Sevastovová zvítězila za hodinu a 33 minut 6-2 0-6 6-4 a dvacetiletá rodačka z Bílovce tak navázala na neúspěšnou sérii turnajů před Wimbledonem, kdy třikrát za sebou nezvládla úvodní zápas.

České barvy nezachránila ani Klára Zakopalová. Sedmá nasazená hráčka dnes proti Anně Lapuščenkovové odstartovala lépe, v úvodním setu sice třikrát přišla o podání, sama ale sebrala soupeřce servis čtyřikrát a sadu získala v poměru 7-5. Ve druhém setu už úřadovala Ruska, která také jako první údeřila v rozhodujícím dějství, když v osmém gamu znovu prorazila Zakopalové servis. Česká tenistka si ještě vypracovala sérii brejkbolů, Lapuščenkovová ale všechny dokázala odvrátit, sama proměnila první mečbol a za necelé dvě hodiny zvítězila 5-7 6-2 6-3.

 

Výsledky - Istanbul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Sevastovová (Lot.) - Kvitová (2-ČR) 6:2, 0:6, 6:4, Lapuščenkovová (Rus.) - Zakopalová (7-ČR) 5:7, 6:2, 6:3, Schiavoneová (1-It.) - Keothavongová (Brit.) 6:2, 6:2, Pavljučenkovová (3-Rus.) - Domachowská (Rus.) 6:1, 6:0, Pironkovová (5-Bulh.) - Maleková (Něm.) 7:6 (7:4), 6:2, Rybáriková (SR) - Schruffová (Něm.) 6:3, 6:2, Vesninová (Rus.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:0, Cirsteaová (Rum.) - Amanmuradovová (Uzb.) 7:6 (7:4), 6:3, Makarovová (Rus.) - Razzanová (Fr.) 6:2, 6:2, Rodionovová (Austr.) - Eraydinová (Tur.) 6:1, 6:3, Larssonová (Švéd.) - Schnyderová (8-Švýc.) 6:4, 6:2, Grothová (Austr.) - Grönefeldová (Něm.) 6:2, 6:1, Baltachaová (Brit.) - Buyukakcayová (Tur.) 7:5, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Kondratěvová/Uhlířová (1-Rus./ČR) - Basukiová/Jakimovová (Indon./Běl.) 6-2 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen takovou noticku : Z Kvitové bude zakrátko Vaidišová č.2 a to ještě nevím s kým teď zrovna sou......í !!!

Dejte na má slova, od dob Navrátilové a Mandlíkové, tedy těch dvou lesb, už asi zase dlouho nebudeme špičkové tenistky
Reagovat
smazaný uživatel
tu je zase někd chytry
Reagovat
skott
Petry prohry jsou po Wimbledonu zklamani, to je jasne, ale jak jsem rikal uz po vypadnuti v Portorozi, tak s trochou nadsazky ¨se nic hrozneho nedeje¨.Jeji postaveni na zebricku drzi prave uspechy na dvou grandslamech a tak az do US Open muze body jen sbirat.Loni v tehle dobe se teprve rozehravala po problemech s kotnikem z Fed Cupu a dokud neprijde na radu obhajovani vysledku z konce sezony, muze byt v klidu a sousterdit se na dulezitejsi akce jako Cincinnati nebo Montreal.
Reagovat
smazaný uživatel
ten výlet do Istanbulu platila ze svýho!! Stačí že už dotuju naší výpravu na ME v Atletice!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zy budes prudit furt, ty zivotni cyniku.Za Tvoje penizky by tak jeli jen nekam------
Reagovat
smazaný uživatel
a mě stači že žiju s lidma jako ty v jedný republice:(
Reagovat
smazaný uživatel
Petro,co se deje. 2tydny po sobe pad v prvnim kole s papirove slabsimi souperkami. Divala jsem se temer na cele utkani. Prvni set jsem opravdu protrpela, tech par winru nemohlo odcinit ty silene chyby. Metrove outy a voleje u site do ni. Opakovane. to nebyla nahoda. Druhy set hodne pomohla souperka spatnym podanim a prehrsli dvojchyb. Ve tretim to zase bylo horsi a skoncilo to, jak sis bohuzel zaslouzila. Tak na to sednete s trenerem a neco vymyslete. Prece nam to nemuzes udelat, vypadavat hned v uvodnim kole. Ten super vulgarni pisatel, bez komentare. skoda casu to vubec cist.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že když už to je ted takovýhle, aspon na US Open by zas mohlo Petru něco neznámého nakopnout :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jde pěkně do hajzlu no, takhle se v tý třicítce moc dlouho neudží. Ale možná už se šetří na americký betony:-)
Reagovat
smazaný uživatel
dyt todle se v zenskym tenise deje furt... chce to cas
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
majkl005
a jinak v pořádku ? nevím proč by měla být to co si napsal !
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nechápu proč jí takto vulgárně nadáváš? Ublížila ti nějak?
Přece je to jen sport, jednou se daří více, jednou méně..co ty jsi dokázal ve vrcholovém sportu?
Petra je milá a hodná holka, takové nadávky si rozhodně nezaslouží..
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy jsem sem nemusel reagovat, ale tohle přesáhlo všechny meze. Ať už si co si tak si máš v hlavě naprosto vygumováno!!!!!!! A to že si ve Wimbledonu nahrabala je sice pravda, jen s tím že celý život trénuje jako blázen a zrovna jí ten turnaj vyšel. Zato ty si co se týče vrcholovýho sportu dokázal velké LEJNO a to nejvetší co dokážeš je mluvit takhle o jiných, který ani osobně neznáš. Nu prostě jedna velká GUMA!!!...
Reagovat
smazaný uživatel
nastesti uz nevidim co tento dement napsal jinak bych mel pred ocima rudo
Reagovat
JStriegler
já viděl celý zápas a mohu konstatovat, že Petra měla špatný akorát první set pak to nyla hlavně smůla
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, doufám že Petra nedopadne jako Vaidišová když po pěkném úspěchu ve Wimbedonu nepřijela domů ukázat se fanouškům na turnaji ale věnovala se sobě. Něco podobného udělala Vaidišová (nebo snad Štěpánková?) když se zřekla účasti ve Fed cupu a od té doby šla dolů. Nesetkal jsem se pak s moc lidma, kteří by jí za tento čin fandili tolik jako dřív...
Reagovat
smazaný uživatel
nechte vaidišovou vaidišovou , na tu holku byl tlak jak svi*a , poste to nevydržela bylo 1í 17nact a navíc se může pořád vratit a bude lepší než cela kvitová blba
Reagovat
smazaný uživatel
ale servis fungoval aspon co sem stihl vidět druhou půlku zápasu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist