Kvitové v New Havenu sedí rychlé kurty. Obhájit titul je skvělá zkušenost, řekla

30. 8. 2015, 19:51
Aktuality 11
Místem zaslíbeným je pro Petru Kvitovou turnaj v New Havenu. V sobotu v rodišti bývalého prezidenta USA George W. Bushe získala už svůj třetí titul, což na akci okruhu WTA dokázala poprvé v kariéře. Potvrdila, že jí vyhovuje zdejší rychlejší kurt.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Nejenže jsem tady vyhrála už třikrát, ale poprvé v kariéře jsem obhájila titul, což je skvělá zkušenost, a jsem moc ráda, že jsem to dokázala," řekla Kvitová. 

V přístavním městě New Havenu hrála finále počtvrté za sebou a triumfovala zde v letech 2012, 2014 a nyní. Proč se jí tam tak daří? "Nevím, ale asi to ani zjišťovat nebudu," usmála se a dodala: "Mně by stačilo, kdyby to tak zůstalo. Daří se mi tady, mám to tady ráda." Vyzdvihla také, že její agresivní hře vyhovuje rychlejší kurt, který v New Havenu mají. 

Ve finále porazila krajanku Lucii Šafářovou, i když první set ztratila ve zkrácené hře. "První set byl hrozně vypjatý a přišlo mi, jako by to trochu vzalo Lucce energii," uvažovala Kvitová. A pochválila krajanku, která se k ní přiblížila v žebříčku na jediné místo a proti níž hrála poprvé od loňského Wimbledonu: "Hodně se ve všem zlepšila." 

V prvním setu neměla Kvitová ani jeden brejkbol, ale ve druhém využila hned svoji první příležitost. "Ten brejk mi hodně pomohl, ale přišlo mi, že Lucka už nepodávala až tak dobře. Já hrála stejně, jen se snažila víc jít do returnu," řekla Kvitová. 

"Udělala jsem několik chyb a ona toho dokonale využila," řekla Šafářová, jíž ani sedmý pokus porazit Kvitovou nevyšel. 

Obě tenistky hrály ve stejném oblečení - červené sukni i čelence a bílém tričku. "Bylo to jako hrát Fed Cup, akorát proti sobě," vtipkovala Šafářová, která je s Kvitovou hlavní strůjkyní úspěchu českého týmu v soutěži družstev. Díky této dvojici Češky vyhrály Fed Cup třikrát za uplynulé čtyři roky a letos jsou znovu ve finále. 

Pětadvacetiletá Kvitová získala v tomto roce po Sydney a Madridu třetí titul a celkově sedmnáctý v kariéře. "Sladkých 17!" napsala na sociální sítě. 

Kvitová: Jsem hrozně unavená
Kvitová začátkem srpna uvedla, že na jaře prodělala mononukleózu, která byla příčinou její herní pauzy. Hrát může, ale je pod dohledem lékařů a po výhře v New Havenu uvedla, že je unavená, "Hrozně, ale to je jedno. Mám den volna." 

Před turnajem v New Havenu vypadla Kvitová v Torontu a v Cincinnati vždy hned ve svém prvním utkání. Teď si před grandslamovým US Open zvedla sebevědomí. "Odletěla jsem do USA s tím, že zkusím vymáčknout, co půjde. Když nepůjde, tak nepůjde. Je zbytečné dávat na sebe nějaký tlak a netlak," řekla. 

Nyní se pokusí na New Haven navázat v New Yorku, kde se jí tolik nedaří. "Za téhle situace to beru tak, jak to přijde. Jsem ráda, že jsem předvedla dobrý tenis. Grandslam přichází a tam by to chtělo trochu zopakovat, ale opravdu nevím jaké to bude. Je to strašně těžko odhadnutelné," odmítlla roli favoritky.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
Je jen namyslena.
Reagovat
slacker
neni namyslena, je jen vymyslena
Reagovat
Pavlis
Bejvávalo :)
http://cdn23.us1.fansshare.com/photos/petrakvitova/kvitova-and-ivanko-petra-kvitova-1250780205.jpg

Fůra pěkných fotek s Petrou
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=934801
Reagovat
FulnekUltras
Jako rodiště největšího katana novodobého světa bych už New Haven raději nikdy nepřipomínal. Přídomek "jedno z nejoblíbenějších turnajových míst Petry Kvitové" mu sedí mnohem víc...
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
misa
Dá se říct, že Petra obhájila i Tokio, i když se turnaj premier 5 přesunul do Wuhanu.
Reagovat
FulnekUltras
Na Asii jsem letos taky hodně zvědav...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí v NY, Lvice naše :-)
Reagovat
FulnekUltras
a žádné tlaky... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak :-)
Reagovat
Rip.win
Výborně Petrulilililililililililililililinko si naše Petruško pojď!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist