Kvitovou, Birnerovou i Cetkovskou z kurtu vyhnala tma a rosa. Dohrávat budou zítra

28. 6. 2013, 21:58
Aktuality 51
Žádné ze tří českých tenistek, které dnes ve Wimbledonu bojovaly o postup do osmifinále, nebylo přáno utkání dokončit. Všechny se do hry dostaly vinou deštivého počasí až večer, a když na kurty začala padat rosa, byla utkání přerušena. Nejblíže postupu má Eva Birnerová, naopak Petře Kvitové po osmi prohraných gamech v řadě přišla pauza vhod. 1-1 na sety hraje Petra Cetkovská.
Petra Kvitová

Předloňská šampionka Petra Kvitová měla od pondělí do pátku volno a vzhledem ke zranění nohy přišlo vhod. Na zápas 3. kola s Jekatěrinou Makarovovou čekala kvůli dešti až do večera, a k dyž už se na kurt číslo 1 dostaly, vyhnala je dešťová přeháňka za stavu 3-3 v prvním setu zpátky do šaten.

Když se začalo znovu hrát, Kvitová na kurtu dominovala. Hrála rychle i přesně a díky tomu vyhrála pět her v řadě. První set získala 6-3 a ve druhém měla náskok 2-0.

Zdálo se, že Kvitová zápas ovládá, jenomže pak přišly chyby, zhoršila pohyb a naopak Makarovová začala hrát výborně. Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy Kvitová ztratila osm her po sobě a až za stavu 0-2 ve třetí sadě si po odvrácení dalšího brejkbolu udržela servis. V tu chvíli byl zápas přerušen pro šero, což byla v dané situaci výhoda osmé nasazené Češky.

Duel bude na kurtu číslo 1 pokračovat v sobotu od 14:00.

Naopak pauza může přibrzdit rozjeté dvě zbylé Češky, které se do soutěže dostaly z kvalifikace a bojují o nejlepší grandslamový výsledek. Petra Cetkovská v zápase s nasazenou Američankou Sloane Stephensovou sice v prvním setu ztratila vedení 5-3 a prohrála v tie-breaku, ve druhé sadě ale za třiadvacet minut uštědřila semifinalistce letošního Australian Open 'kanára' a byla v euforii. Rozhodující dějství už ale kvůli špatným podmínkám nezačalo. 

Cetkovská se Stephensovou budou pokračovat v sobotu na dvorci číslo 3 po skončení zápasu dvouhry mužů mezi Verdaskem a Gulbisem. 

Blízko k postupu do svého prvního grandslamového osmifinále má Eva Birnerová, která v utkání dlouhých výměn vede nad Monicou Puigovou 6-4 a 2-1 s brejkem. Maximem devětadvacetileté Češky bylo dosud 3. kolo z Australian Open 2007.

Pokud Cetkovská i Birnerová své zápasy vyhrají, bude mít český tenis ve Wimbledonu jistou čtvrtfinalistku, protože by se ve 4. kole střetly spolu.

Pouhých 36 minut dnes stačilo druhým nasazeným Češkám Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké ve čtyřhře k tomu, aby smetly dvakrát 6-1 dvojici Jana Čepelová a Oksana Kalašnikovová a postoupily do 3. kola Wimbledonu. V něm se loňské finalistky mohou utkat s nebezpečným slovensko-ruským tandemem Daniela Hantuchová a Maria Kirilenková.

Úvodní dvě kola Wimbledonu vyčistila pavouka dvouhry žen nakonec celkem o šest hráček z Top 10. Ze hry už je i světová sedmička a loňská semifinalistka Angelique Kerberová z Německa, jež v dnešní dohrávce prohrála 6-3 6-7 3-6 s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 22,56 milionu liber):
Dvouhra - 2. kolo:
Kanepiová (Est.) - Kerberová (7-Něm.) 3-6 7-6(6) 6-3
Robsonová (Brit.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-4 6-1
Riskeová (USA) - U. Radwaňská (Pol.) 4-6 6-3 6-4

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Makarovová 6-3 2-6 1-2* ... dohrávat se bude v sobotu
Cetkovská (ČR) - Stephensová (17-USA) 6-7 6-0 ... dohrávat se bude v sobotu
Birnerová (ČR) - Puigová (Portoriko) 6-4 *2-1 ... dohrávat se bude v sobotu
Bartoliová (15-Fr.) - Giorgiová (It.) 6-4 7-5
Suárezová (19-Šp.) - Bouchardová (Kan.) 7-5 6-2
Flipkensová (20-Belg.) - Doloncová (Srb.) 6-4 6-2
Pennettaová (It.) - Cornetová (29-Fr.) 0-6 7-6(4) 6-2
Knappová (It.) - Larcherová de Britová (Portug.) 7-5 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Čepelová/Kalašnikovová (SR/Gruz.) 6-1 6-1
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
freeteepek
Tak Petra Petru asi fakticky před zápasem profackoval. Hrála velmi dobře. Sice mě to stálo dost nervů a dost peněz, když jsem Petru podporoval sázení na Makarovovou, ale za to štěstí to stálo:-)
Reagovat
freeteepek
Tak Kotyza Petru...:-)
Reagovat
misa
ale malá. Záleží na tom, jak Petra K. bude nabuzená a na tom, jestli bude schopná něco odpodávat. Musí to brát tak, že se zase hraje 1. set, protože ty má většinou výborné.

Jak už tady zaznělo, Petra si měla vzít po 2. setu MT nebo si zajít na záchod a převléknout se. Po návratu by pak řekla, že už je tma a nevidí... Byla by v lepší situaci než je teď, ale naše Petruška není žádná Azarenka. Hodněkrát taky zleva servírovala Marakovové ven z dvorce, což není dobré, když je Ruska levačka. Ta jí tam pak sázela pěkné returny. Chtělo by to taky zapojit hlavu.

Petro pojď!!!
Reagovat
freeteepek
A nebo si představit, že hraje finále a je rok 2011:-)
Reagovat
misa
Však má zase zraněnou pravou nohu, jako tenkrát :-)
Reagovat
freeteepek
Já už tu Petru K. nemám sílu komentovat. Nějak mi svými letošními výkony bere chuť do tenisu. A světlo na konci tunelu pořád nikde:-(
Kotyza by jí měl před zápasem pořádně pro-fackovat, aby se probrala. Moc šancí jí dneska nedávám. Mrzí mě, že jsem si za stavu 1:0 a 2:0 na Makarovovou nevsadil víc. Takle budu muset čekat na stejně dobrou příležitost zase až do příštího turnaje s Petrou a doufat, že se Petra nesloží už v prvním setu:-(
Reagovat
dadaft
ahoj brixnere
už jsem ti o Sam psal, ale bylo to s jednodenním zpožděním, tak ses k tomu asi nevracel - zatím tady hraje dobře, v obou zápasech byla dominantní a nedostala se do žádných problémů.
pokud jde o řeč těla, působí na mě zdravým a dychtivým dojmem - myslím, že v druhé půlce sezóny bude tradičně silnější ------- a řekněme si upřímně: opravdu je nutné, aby byly před Samanthou v žebříčku hráčky jako Ivanovič, Vinci, Kirilenko či Wozniacki???? ))))))))))...................
jak tady jistý lesní tvor zdůrazňuje, pokud bude hrát Sabine dobře, tak asi neuspějeme, ale znáš to, tady drobeček, tady druhý..... ....... a za chvíli je husa na pekáči. )) - a Sabine se někdy umí slušně vyzkratovat.
dneska mě pořadatelé trochu zklamali s rozpisem - vypadá to, že se spousta ženských zápasů bude překrývat, ale třeba v první várce není žádný.

no a Angelika prý včera vedla 1:0 na sety a 5:1 v tajbrejku druhého............. - to jsou věci. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja nejsem jen lesni tvor, ja jsem tvor vsudybylkovy;)
Pro doplneni:
Sam se Sabinou hraji na centr kurtu, a ja nemam ve zvyku se tem organizatorum do toho montovat, ale ja se ptam, bylo to opravdu nutne, tenhle zapas dat na centr kurt?
Nez si divaci dopiji ten svuj earl grey v kelimku a dochroustaji svuj keksik, bude po zapase...

Ale z hlediska, slechetneho setreni travy na centru, jiste...., nekdo muze rist, tenhle zapas muze byt pro travicku balzamem.... ...Jenze nekteri hraci...a ja nehci nejak ukazovat tlapou, se nam na te trave nepohybuji, ale oni ji zasadne orou, neumi na ni ani klouzat atd....a tady se ptam bez souvislosti...bylo to nutne? davat ten zapas Sabina x Sam na centr?;)))

Vezmeme si ku prikladu kurt cislo 14...je opravdu nutne, takhle odstrkovat mistryni pohybu na trave na ctrnacktu?;) Neslusela by ji aspon Trojka?

Nejsem brixner, ale nejak jsem musel zareagovat...se omlouvam...;)
Reagovat
smazaný uživatel
co k té holce dodat..??kdyby byl kurt o pár centimetrů delší tak musí být světová 1))ona z 50 chyb 49 prestřelí kurt,o kousek ale přece,a pořád..to už si člověk říká že to není možný..
Reagovat
mac.hall
Skoro by se mi chtělo říci, že Petra je ztracený případ. To , co zase na kurtu předváděla, bylo k uzoufání. První set nebyl nic extra, rozhodně ne tenis světové špičky , ale alespoň jakž takž byla schopna vyhrát důležité míče a set dotáhnout. Druhý set ovšem zase začala předvádět svou již klasiku. Trefit kurt pro ni byl nebetyčný problém a šňůra 8 prohraných gamů za sebou je víc než vypovídající. Přerušení zápasu pro ni bylo vyloženě vysvobozením , ale obávám se , že ji moc nepomůže. Stát se může cokoliv, ale pokud bych měl realisticky posuzovat její šance na postup, odhaduji to tak na 10-20 %.
Reagovat
tommr
Petře Kvitový by to přerušení mělo trochu pomoct, protože dneska byla ke konci zápasu zralá na ručník. Začíná ale se ztrátou jednoho brejku a je otázka jestli to stihne ještě otočit i kdyby hrála sebelíp ...
Petře Cetkovský a Evě Birnerový to přerušení spíš uškodí. Obě si dneska vedly skvěle a byly před přerušením na nejlepší cestě favorizovaný soupeřky dorazit. Zítra už to budou mít o hodně těžší, protože se soupeřky na ně určitě náležitě nachystají ...
Reagovat
PetaM
Mě přišlo, že když si konečně vyhrála podání, tak jí to hodně nakoplo. Sama se ve třetí hře hecovala a hodně. Uvidíme, co s ní to přerušení udělá. Snad jen dobré. V prvním setu podávala fantasticky (aspoň na poslední poměry). Snad v sobě najdu sílu to dokoukat .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jsem rád, když do Prahy přijede takové hezké a šikovné děvče z Portorika. :)
Reagovat
Fandina
Tys jí pozval?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ale jsem rád, že přijela na ten turnaj... :)
Reagovat
Sonja
:-O:-O:-O
Monty, obdivuju Tě:-D
Reagovat
Fandina
Sonja za co montyho obdivuješ?
Reagovat
Sonja
Za to, že tě nepošle do zádele za tu trapnou a zbytečnou otázku.
Reagovat
Fandina
Sonja tebe jsem se neptala.
Reagovat
Sonja
29.06.2013 00:09Od: Fandina
Sonja za co montyho obdivuješ?
Reagovat
Fandina
Sonja, tak to byla chyba, sorry. Nechtěla jsem se tě na nic ptát.
Reagovat
Sonja
Reagovat
LukasH
Přijel jsem až teď, takže jsem Petru neviděl, ale podle výsledku předpokládám, že to byla zase klasika poslední doby.
Už ani nebudu nic rozebírat, protože to nemá smysl. Jen jsem zvědavý, kdy a jestli přijde zase změna k lepšímu. Petru mám sice moc rád, ale bohužel to vidím skepticky, dokud TAM - kde se to točí kolem ní a tenisu nedojde k nějaké revoluci.
Reagovat
PetaM
Druhý set byl strašný. Vyhodila co mohla i nemohla. To se prostě nedalo. Bože, i já bych se trefil do kurtu. Ona prostě nemůže zahrát nějak normálně. Ona do toho valí z každého směru, z každé pozice a pak se diví, že to letí do autu. Má míček pod nohama, ne, že by tam tu raketu nastavila, ona do toho mrdne, jako by to byla smeč. Já se málem ubil do hlavy, když jsem to viděl. Není možné. Makarova nehrála tak dobře, ale Petra jí strašně pomáhala svými auty. Pak se Makarova rozehrála a k tomu Petřiny auty, to se není čemu divit, že si Ekaterina uhrála 8 her v řadě. To by si uhrál i slepý, kdyby se trefil na polovinu Petry ... :(
Reagovat
tommr
dneska to byla opravdu klasika dotažená do úplnýho extrému - po přestávce kvůli dešti Petra hrála chvíli úplně fantasticky a vyhrála 5 her za sebou. Pak měla ve druhým setu za stavu 2:0 potvrdit brejk, udělala na úvod dvojchybu a už se vezla - její hra se okamžitě zhroutila jako domeček z karet a Petra prohrála 8 her v řadě, několik z nich bez jedinýho uhranýho míčku ...
Reagovat
LukasH
Hm, vím, že tu zas budou dohady, zvlášť pokud dneska prohraje, na soustu vláken. Ale tohle je prostě špatná příprava, špatný vedení. Ona to totiž takhle má skutečně v 9 z 10 zápasů a nejhorší je, že se pořád opakuje to samý. Nevidim nikde sebemenší změnu v taktice, zlepšení úderu při dobíhaným míčku atd. Pak bohužel soupeřce stačí nekazit a umět trefovat strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Singly:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ms/msdraw.pdf
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ws/wsdraw.pdf

Debly:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/md/mddraw.pdf
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/wd/wddraw.pdf

Mix:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/xd/xddraw.pdf

Kvalifikace:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/qs/qsdraw.pdf
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/us/usdraw.pdf

Junioři:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/bs/bsdraw.pdf
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/gs/gsdraw.pdf
Reagovat
Fandina
na Primě u Krause je tenista Tomáš Šmíd. Právě teď ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A tady rozlosování juniorek :) i s Katkou s. :))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/gs/index.html

Tady je :DDDD opomněl jsem :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Schedule a pavouky v pdf neznáš? Jak jsi starý? Pubertál?
Reagovat
smazaný uživatel
a ty si to neumíš otevřít v pdf. :D bože a není to jedno a navíc mě se v tomhle líp orijentuje :D abyses ne po* :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jako? Já do prohlížeče zadávám přímý odkaz na pdf soubor a hned stahuju. Na všech GS mají pro pavouky pořád stejné adresy a ty mám uloženy.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem viděl. :) Katka začíná v 1. kole proti Alině Silich z Ruska. Jinak ve své půlce má Belindu Bencic, proti které před několika dny prohrála v Lenzerheide a společně vyhrály čtyřhru... No, ono je asi jedno, jestli tam má Belindu nebo Anu Konjuh. Tam si člověk nevybere... Věřím, že se Katka dostane mnohem dál než na RG. :)

Ježíší, pan inženýr je zase "příjemnej"...
Reagovat
Fandina
Katce moc držím palce, aby se jí na trávě dařilo a vyhrála to, nebo alespoň co nejdál. Nasazenou čtyřkou je Bára Krejčíkova, je dobře, že se holky nemohou brzy potkat. Tak držím palce a přeji úspěch. Holky pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Radši tlač pořádně Moniku (vidíš to písmeno K?), ať ti hned nevypadne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html

tak kurt 1. Petra a hned Tom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak
Serena
Tomas
David
Petra
tito zajtra vyhraju
Reagovat
smazaný uživatel
to bude šťastný kurt.. Petra to otočí!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těžko říct, komu to pomůže. Já doufám, že Monice a potom podle průběhu asi Sloane a Petře K.

Monicu jsem zapnul až ke konci 2. setu, protože jsem se mezitím díval na Petru s Káťou a netušil jsem, že se Monica dostane na kurt tak brzy... Co jsem viděl, tak Monica si na konci prvního a začátku 2. setu bohužel nepodržela servis. Nechala Birnerovou asi moc hrát a nedostala se do svého rytmu. Birnerová mě překvapila, útočila skoro ze všech pozic. Já ji moc neznám a viděl jsem ji snad poprvé. Překvapilo mě, že už je jí 28, ale prý byla dva roky zraněná... No, snad se zítra Monice povede lépe. Nebude to jednoduché, ale šance tam pořád je.

Zápas Petry jsem měl tak nějak celou dobu puštěný. Do stavu 3:3 to bylo vyrovnané. Potom byla lepší Petra (získala pět gemů v řadě) a pak zase Káťa (získala osm gemů v řadě). Petra hrála od toho stavu 3:3 v 1. setu do stavu 2:0 ve 2. setu opravdu dobře. Jenže pak jí to zase přestalo jít a Káťa se naopak chytla. Teď má Káťa ve 3. setu výhodu brejku, ale v té dohrávce to nemusí tolik znamenat. Zítra bude zase nový den, tak uvidíme...

No a utkání mezi Sloane a Petrou C. jsem viděl jenom chvilku, než se to přerušilo v 1. setu. Teď koukám, že Petra nedopodávala za stavu 5:4 na zisk 1. setu a Sloane to otočila. Ve 2. setu si to ale Petra vynahradila... No, taky to bude ještě zajímavé. Jak říkám, tenhle zápas jsem prakticky neviděl. Jenom jsem si všiml, jak to holkám sluší. Hlavně Sloane musím ocenit, že má zase pěkně krátké šaty. Myslím, že patří k tenistkám s nejhezčí postavou na okruhu. To si pak může dovolit takové šaty a vypadá v nich bezvadně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Monicu jsem samozřejmě zapnul ke konci 1. setu... :)
Reagovat
Fandina
Já jsem také viděla pár game ke konci mezi Evou a Monicou a musím říct, že Eva hrála líp a jestli bude takhle pokračovat, tak vyhraje. Já jsem Evu Birnerovou viděla hrát ve Stromovce v roce 2011 s Petrou Cetkovskou a tehdy se mi moc líbila, jak hrála. Petra Cetkovská tehdy vyhrála, ale bylo to ve třech setech a obě hrály moc pěkně. Eva je sympaťanda a Petru mám také ráda. Oběma od té doby hodně fandím.
Reagovat
Sonja
No já doufám, že se Monča sebere a otočí:-(...sledovala jsem jen čísla...
Na Petru C. a Sloane jsem koukala, obě jsou to skvělé hráčky a mrzí mě, že jedna z nich vypadne. Sloane zažila krizi 2.setu se vším všudy:-D Přišlo mi, že ke konci setu už se ani nesnažila, protože jí bylo jasný, že to už neotočí... 3.set by měl bejt zajímavej:-)
Jinak jak teď od tebe čtu, že má hezkou postavu, tak jsem si vzpomněla, jak si na té předwimbledonské party kryla bříško, to bylo roztomilý:-D
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Když už zmiňuješ tu Pre-Wimbledon party, tak tady musím dát odkaz, jak si Sloane libuje v krátkých šatičkách... Je to pěkná kočka a to se mi líbí. :)
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/WTA%20Pre%20Wimbledon%20Party%20SaopxPpyM9rx.jpg

Fandina: Monica je taky sympaťačka a doufám, že to otočí. :)
Reagovat
Fandina
monty ... vím, také jsem viděla Monicu ve Stromovce, letos ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. Sice jenom několik výměn (pak jsem musel na bus), ale hned mě zaujala. :)
Reagovat
Fandina
Monica je mladá nadějná a moc hezká tenistka.
Reagovat
Sonja
Souhlas, seklo jí to!:-) Mrkni na toto, fakt roztomilá:-D:-))

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zlHspVZbiuo#t=2180s
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jsem rád, když do Prahy přijede takové hezké a šikovné děvče z Portorika. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Některé černošky jsou fakt krásné holky. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist