Kvitovou nespasil ani turnaj ITF. Chytne se v Miami?

17. 3. 2011, 15:46
Aktuality 11
Není to vůbec dávno: dva tituly během šesti týdnů, čtvrtfinále na Australian Open. Po zhruba měsíci si však o takové formě může Petra Kvitová nechat zdát. Neuspěla ani na turnaji ITF a už tři utkání v řadě nedokázala vyhrát.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová během šesti týdnů nové sezony získala dva tituly, zahrála si ve čtvrtfinále Asutralian Open a dvěma body posunula Češky do semifinále Fed Cupu. Na kontě měla skalpy Petrovové, Cibulkové, Pavljučenkovové, Pennettaové, Stosurové či Wickmayerové. Naposledy ve finále turnaje v Paříži porazila Kim Clijstersovou, jež se druhý den stala světovou jedničkou. Posunula se už na 14. místo žebříčku a očekával se brzký atak Top 10.

Od velkého vítězství a zisku třetího titulu na okruhu WTA však uběhl už více jak měsíc a rodačka z Bílovce na další vítězný zápas marně čeká. Dva dny po triumfu v pařížské hale se nedokázala přizpůsobit změně prostředí v Dubaji, kde podlehla Moritaové. Kvůli nemoci pak vynechala turnaj v Dauhá a vrátila se domů, kde u čaje s kamarádkami oslavila 21. narozeniny.

Ale také v Prostějově pilně trénovala na prestižní turnaje v zámoří. Ten první se jí ale nepovedl, v Indian Wells hned v úvodním zápase podlehla ve třech setech krajance Barboře Záhlavové-Strýcové a před Kvitovou se objevila nečekaná pauza. Tu se rozhodla vyplnit startem na podniku ITF na bahamských ostrovech v Nassau.

Ale ani v exotickém prostředí se nejlepší Češce nedařilo. Nasazená jednička proti Němce Kristině Barroisové (79. hráčce světa) vyhrála první set hladce 6-1, pak však - snad polevila, nebo se soupeřka zvedla - prohrála 5-7 4-6 a padla už ve třetím utkání v řadě.

Do zápasového tempa se tedy nedostala ani na turnaji nižší kategorii, na druhou stranu si může vyčistit hlavu krátkým odpočinkem v příjemném prostředí a za pár dní zamířit na nedalekou Floridu.

Už v úterý totiž v Miami startuje další velký turnaj a Kvitová bude nasazená do druhého kola. Věřme, že se nejtalentovanější česká tenistka, semifinalistka loňského Wimbledonu současnosti vrátí do herní pohody. Možná bude stačit jedno vydřené vítězství a znovu bude líp. 

Po Miami už na Kvitovou čeká v polovině dubna semifinále Fed Cupu v Belgii. 

Na Bahamách startovala také Andrea Hlaváčková, i ona ale skončia v prvním kole. Vyřadit nedokázala druhou nasazenou Tsvetanu Pironkovovou z Bulharska.

- ITF NASSAU (Bahamy, tv. povrch, 100.000 dolarů) -
úterní výsledky (15. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Barroisová (Něm.) - Kvitová (1-ČR) 1-6 7-5 6-4
Pironkovová (2-Bulh.) - Hlaváčková (ČR) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kvitová je typ hráčky, která bude mít vždy výkyvy.

Proto často nechápu, proč někdo žádá od sportovce, aby pořád vyhrával, či to od něho očekává a dává to zjevně najevo.

Většinou tím jen dokazuje, že si dělá ze sportu legraci a neuvědomuje si, že akovým počínáním sportovci jen ubližuje, irituje ho, a taky někoho z veřejnosti, třeba mě.

Kolik je ale sportovců, co neberou v úvahu, že vše nepůjde jak si nalajnovali, protože mají proti sobě dalšího adepta na dobré výsledky (např. skokan JANDA či lyžařka Záhrobská).

Je třeba si uvědomit, že sport je zajímavý i díky zvratům, změnám, a že v něm není dopředu často nic známo, anebo co se tak jeví, tak se nenaplní.

Díky tomu ten, kdo rád prožívá sport, tak prožívá i emoce nahoru dolů a osobně od P. kvítové si toho zatím moc neslibuji, protože to může být i kometa, jako jiné, co měli větší předpoklady, ale ze žebříčku zmizely jako pára nad hrncem (Vaidišová, Bedáňová).
Reagovat
smazaný uživatel
myslim že je kvitova pod velkym tlakem ale myslim že se to za chvilku srovná a v majami zazáři dik
Reagovat
smazaný uživatel
Že se Kvirová vidí jako TOP hráčka může napsat jen dement, co nerozumí ani tenisu ani psychologii. Bohužel neexistuje obrana proti deb...., co nejradši všechno komentují, protože doma je nikdo nebere, tak se alespon hrnou do všech anonymních diskuzí, kde si mohou "hřát" své ego. Ubožáci.
Reagovat
smazaný uživatel
kdepak... myslím že Kvitová ted už neporazí nikoho. Už se zase vidí jako TOP hráčka a to ji sráží ke dnu. At ji nalosují kohokoliv stejně prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy v životě už neporazí nikoho? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
čti pořádně ty troubo! je tam napsaný slovo "ted" !!
Reagovat
smazaný uživatel
Řekneš-li, že někdo "teď už neporazí nikoho", je zcela férové to vykládat jako "od teď už neporazí nikoho", protože koneckonců zrovna "teď" s nikým ani nehraje. :-)

Nicméně, celkově si nejsem jistej, jestli jsi opravdu tak slabomyslnej, nebo to jen hraješ. Každopádně žádná zábava číst tvoje (z 99% nesmyslný) výlevy není...
Reagovat
smazaný uživatel
neumíš si přiznat, že tenisu rozumím víc než ty. podle tebe byl Berdych favorit proti wawrinkovi xD jdi se zahrabat.
Reagovat
smazaný uživatel
Si mě s nkým pleteš, nikde jsem nepsal, že je Berdych favorit. Podle mě to bylo zhruba 50:50, což pak potvrdil i průběh zápasu -- bylo to celkem vzato o pár míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, ty si blb ...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že si opravdu jen provokatér s cílem rozhodit co nejvíc lidí, protože při pomyšlení, že ty svoje nesmysly myslíš vážně mi neni zrovna nejlíp.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist