Kyrgios dovedl Austrálii k výhře nad Murrayho Británií

6. 1. 2016, 17:06
Aktuality 23
HOPMAN CUP - Zelený tým Austrálie udělal na domácím Hopman Cupu důležitý krok v boji o finále. Po výhře nad Německem zdolal i Velkou Británii a hlavní zásluhu na tom má Nick Kyrgios. Ten totiž poprvé v kariéře porazil Andyho Murrayho a pak s Darjou Gavrilovovou vyhráli rozhodující mix.
Darja Gavrilovová a Nick Kyrgios

Austrálie dala na letošním Hopman Cupu dohromady dva výběry a ten 'zelený' má nakročeno do finále. Nick Kyrgios a Darja Gavrilovová, kteří vytvořili nejmladší pár v soutěži, v pondělí porazili 3-0 Německo a dnes vyhráli 2-1 na zápasy i nad Velkou Británií.

Velkou zásluhu na tom má Nick Kyrgios. Dvacetiletý Australan si v úvodní dvouhře poradil 6-4 7-6 se světovou dvojkou Andym Murraym, kterého zdolal poprvé v kariéře. Předtím s Britem čtyřikrát prohrál, včetně tří loňských soubojů v Melbourne, na Roland Garros a US Open.



Velkou Británii pak ve vyčerpávající bitvě vrátila do hry Heather Watsonová. Svěřenkyně Judy Murrayové zdolala 6-7 6-2 7-5 Darju Gavrilovovou a poslala duel do rozhodujícího mixu. 

Ten se nakonec protáhl až do půlnoci místního času a velké radosti publika ho vyhráli Kyrgios s Gavrilovovou. Brity udolali po setech 6-2 6-7 11-9.

Finále ale Australané ještě jisté nemají. Ve hře jsou nejen Britové, ale teoretickou šanci si dnes udrželi ještě i Němci Sabine Lisická a Alexander Zverev, kteří přehráli francouzskou dvojici Caroline Garciaová a Kenny De Schepper

Při rovnosti bodů rozhodne o pořadí ve skupině vyšší počet vyhraných zápasů. Dalším kritériem je vyšší procento vyhraných gamů, případně setů.

• HOPMAN CUP 2016 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
středeční výsledky (06. 01. 2016)
• Skupina B •
Německo - Francie 2-1

Lisická - Garciaová 2-6 6-7(5)

A. Zverev - De Schepper 6-2 6-2
Lisická/A. Zverev - Garciaová/De Schepper 6-4 6-7(6) 10-6
Austrálie Green - Velká Británie 2-1
Kyrgios - A. Murray 6-4 7-6(5)
Gavrilovová - Watsonová 7-6(2) 2-6 5-7
Gavrilovová/Kyrgios - Watsonová/A. Murray 6-2 6-7(0) 11-9
Tabulka:

JMÉNO Z V P zápasy sety gamy B
1. Austrálie Green 2 2 0 5-1 11-5 98-79 2
2. Velká Británie 2 1 1 3-3 8-8 93-86 1
3. Německo 2 1 1 2-4 6-9 74-82 1
4. Francie 2 0 2 2-4 6-9 70-88 0
Poslední zápasy:
Velká Británie - Německo, Austrálie Green - Francie (pátek 8. ledna)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
babolat.cz
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/256758/paradni-gesto-socka-vezmi-si-jestraba-lleytone-byl-to-dobry-mic.html
Reagovat
Fandina
Hewitt vyhrál první set nad Dolgopolovem, zajímavé je, že se tihle dva dosud nikdy na okruhu nepotkali.
Reagovat
Fandina
Druhý set má Dolgopolov. Tak se uvidí jak ve třetím.
Reagovat
Fandina
Ve třetím byl Dolgopolov lepší a porazil Hawitta 6:4, závěr byl vzrůšo, proměnil čtvrtý MB, ale jinak vyhrál zaslouženě. Ukrajina je ve finále HP.
Reagovat
Cico93
http://www.osporte.sk/?id_cat=1228&news=223141
Reagovat
Fandina
Termín je v půli února, tak snad to tak bude. Přece jenom přes půl zeměkoule letět narychlo, nemusel by to stihnout. Tak mu přeji, aby to bylo podle termínu.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, doufám, že vše půjde podle plánu a Kim bude rodit v únoru. Ono jak píše, mu zavolají, jedu do porodnice a stejně to nestihne z Melbourne do Londýna.
Reagovat
Kozoroh
Když už tak moc touží být u porodu, tak může v dnešní době připravit si telemost - z Melbourne bude sledovat porod a zároveň se bude moct účastnit AO, pokud na porod dojde v lednu.
Pokud z toho finále doopravdy odstoupí, naštve diváky i organizátory, nemluvě o televizních společnostech. A svoje potencionální grandslamové vítězství vyhodí do koše.
Reagovat
Cico93
Uvidíme ako bude na samotný turnaj pripravený, či nebude mysľou niekde inde (čo mu ale nikto nemôže vyčítať)
Reagovat
VlS
Jasně , a mezi fiftýnama jí bude říka : dýchej z hluboka lásko, huf huf huf"
Reagovat
Cico93
Reagovat
George_Renel
A taky vyleze z monitoru si střihnout pupeční šňůru.
Hokejky taky lezou z obrazovky. ;-)
Reagovat
Holahej
On ji chce podpořit...svou přítomností, fyzicky a psychicky v jejich důležitém okamžiku, to pochopí jen ten člověk, co má cit....
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Holahej
Média to živí..ANDY MURRAY WILL FLY HOME IF KIM SEARS GIVES BIRTH DURING THE AUSTRALIAN OPEN, může ho to znervózňovat, ty neustálé dotazy a tlak se bude stupňovat, aby nakonec nevypadl stresem v prvním týdnu.., on je citlivá duše, sám se určitě moc těší i obává, lékaři samozřejmě řadu věcí vidí..i stáří plodu, polohu, pokles, otvírání krčku, bude mít informace, ale příroda je mocná, člověk míní, život mění.., přeji mu, ať to vyjde v klidu, pohodě, ve zdraví v půlce února!
Reagovat
VlS
Já nevím, když jsme my meli děti, tak chlapi na sál nesměli a nebylo proto divný, že tam někdo nebyl. Za mejch prarodičů, i když se rodilo doma ( když ne na poli) chlapa vyhnala porodní bába do hospody ( pokud tam preventivně neutek sám). Dneska tam chlapi choděj a myslím, že je mamince líto, když tam ten její není a kámošky ho tam měly. Asi bych tam dneska chtěl taky být a Andyho chápu. Přeju mu, aby jim to všlo v klidu po AO a ať si pak připíjí z poháru z GS :-)
Reagovat
Holahej
To by byl ?happy ending?, ale jsou důležitější věci než sport a je hezké, že je Andy ctí..., GS, po těch jeho už několika finále, by mu hodně lidí přálo, i Serena se vyjádřila.., ale těch uchazečů je moc..i Nick to dnes ukázal, že na to má herně a může být černý kůň nebo aspoň vyřadit každého favorita...
Reagovat
Holahej
Bob Bryan je nadšený otec, na soc.sítích dává hodně soukr. fotek s dětmi, když se měla narodit dcera stříhal veřejně metr.., pak vyhrál GS a jako minimimi jí položil po dekorování do poháru, bylo to roztomilé..., ale měl nejdříve eufórii z narození potomka, ta ho nakopla k GS, Andy bude na GS mít spíš stres..., ale fandím mu!
Reagovat
Fandina
JJ, ta změna se udála během pár let. V roce 1985 se narodil můj syn a to se k porodům nechodilo. Při narození vnuka v roce 2001 už manžel dcery byl.
Reagovat
Fandina
V obou skupinách je šance na vítězství Austrálie, v téhle větší, mají dva body, ale i v té, kde hrají Kája s Jirkou. Když Australané porazí Ukrajinu ve všech třech zápasech a naši prohrají s USA. Já si samozřejmě přeji, aby naši USA porazili a pokud by to bylo ve třech zápasech a Ukrajina prohrála s Austrálií, tak vítězi budou naši.
Reagovat
Fandina
Zítra hraje nejdříve Ukrajina s Austrálií, pokud vyhraje Ukrajina, tak jde do finále, bez ohledu na další výsledky.

Pokud Ukrajina prohraje a v následném zápase naši porazí USA 3:0, tak skupinu vyhrají naši.

Pokud vyhraje Austrálie 3:0 a naši nad USA 2:1, tak bude rozhodovat poměr setů, případně her.
Reagovat
Fandina
Pokud vyhraje Austrálie nad Ukrajinou 2:1, tak našim také stačí výhra 2:1 nad USA a skupinu vyhrají naši.
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist