Kyrgios je v Pekingu ve čtvrtfinále. Za každé eso dává 50 dolarů na charitativní účely

4. 10. 2017, 20:11
Aktuality 16
ATP PEKING - Nick Kyrgios se rozhodl zapojit do charitativní akce. Během dnešního obratu proti Němci Mischovi Zverevovi v Pekingu nastřílel 11 es, za která vloží do fondu na obnovu hurikánem zpustošeného Portorika částku 550 dolarů. Do čtvrtfinále v Číně postoupil také Grigor Dimitrov, který ve večerním šlágru zdolal Juana Martína Del Potra.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios se zapojil do iniciativy kolegyně Monicy Puigové a za každé eso, které do konce sezony zahraje, přispěje do fondu na obnovu hurikánem zpustošeného Portorika. Na turnaji v Pekingu se navíc rozhodl slíbenou částku zvýšit z původních deseti na 50 dolarů za jedno nechytatelné podání.

Devatenáctý hráč světového žebříčku oznámil znásobení svých příspěvků po dnešním vítězství 3-6 6-2 6-2 nad Mischou Zverevem. V duelu nastřílel německému soupeři jedenáct es a postoupil do čtvrtfinále.

Kyrgios v součtu s prvním kolem, v němž i díky 12 esům smetl Gruzínce Tejmuraze Gabašviliho, zatím přispěl do fondu částkou 1150 dolarů. Na prize money si za postup do čtvrtfinále vydělal 85.135 dolarů.

Olympijská vítězka z Ria de Janeiro Puigová odstartovala na sociálních sítích kampaň na pomoc rodnému Portoriku ihned poté, co ho zasáhl hurikán Maria. Nejhorší živelná katastrofa, která zemi postihla za posledních 90 let, si vyžádala 19 obětí. Dvaadvacetiletý Kyrgios se do shánění prostředků aktivně zapojil.

Kyrgios, který tento týden obhajuje 500 bodů za loňský triumf v Tokiu, se v pátečním čtvrtfinále utká s Belgičanem Stevem Darcisem. Jediný vzájemný souboj s ním odehrál před třemi týdny v Davis Cupu a zvítězil v pěti setech. Darcis si dnes poradil se Srbem Dušanem Lajovičem.

Vyrovnanou bitvu nabídli divákům ve večerním programu Grigor Dimitrov a Argentinec Juan Martín Del Potro. Z těsné výhry 7-6 7-5 se po více než dvou hodinách boje radoval Bulhar, který uspěl podruhé během dvou měsíců a vzájemnou bilanci tak korigoval na 2-5.

Dimitrov přitom musel v každém setu dohánět ztrátu. V úvodní sadě prohrával 1-3, ve druhé dokonce 2-5. K setbolu však Jihoameričana nepustil a dál může pomýšlet na obhájení loňského finále. Od něj ho dělí ještě dva soupeři, tím příštím bude Španěl Roberto Bautista.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.089.265 dolarů
středeční výsledky (04. 10. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dimitrov (3-Bulh.) - Del Potro (Arg.) 7-6(6) 7-5
Bautista (5-Šp.) - Bedene (Brit.) 6-0 4-0 skreč Bed.
Kyrgios (8-Austr.) - M. Zverev (Něm.) 3-6 6-2 6-2
Darcis (Belg.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Torn
Začne rozdávat prachy a najednou ho všichni milují. :D At si prachy rozdává komu chce, ale rozhodně tím nezmění fakt, že je to smrad a neumí se chovat. Předvádí stejné divadlo jako Djokovič. V jednu chvíli po lidech hází rakety, div na ně neplive a pak jim posílá srdíčka a objetí do publika.
Reagovat
Fandina
To, že je někdo emotivní v zápase ještě neznamená, že se neumí chovat. Moc to prožíváš.
Reagovat
George_Renel
Tak hlavně je to ještě nedospělý kluk, který je ve vývinu. Třeba se dává dokupy.
Reagovat
Marduch
Někdo předvádí divadlo na tour, jinej na tenisportálu, viď Torníku?
Reagovat
Padme
ten Laver cup doopravdy nakopl... ;) Třeba se dá chlapec narozdíl od Honice dokupy a jednou z něj bude velký hráč.
Reagovat
brixner
Von ten Nick je nakonec docela hodnej kluk! To já jednou trénoval servis u svý sousedky před jejím velkým zrcadlem, samosebou, když byl ten její chuj v práci. Stáh sem si z Tuby pár videí se Sarou Erániovou a podle toho se učil, jako baletka před zrcadlem, když trénuje ty piruety. No, zdokonaloval sem se náramně, už jen z toho driblingu šel fakt strach, trochu sem snížil nadhoz a když už nebylo co zdokonalovat, nastoupil sem na kurt k vostrýmu zápasu. Vyzval mě jeden smrad z baráku, je mu asi dvanáct járů a s pálkou se docela vohánět umí, to zas jo! A že prej za každý moje eso si klidně vodečte 1OMB ze svýho tarifu v mobilu. No, zápas skončil, fracek vodtáh s brekem domu, já samosebou v suchym triku, obdivné pohledy sousedek za záclonama sem bral jako samozřejmost, pak trochu řevu, kdy hošík dostal pár přes tlamu vod mámy, že prej jako samoživitelka mu nemůže dobívat věčně ty gigabajty a proč si nenašel trochu schůdnějšího soupeře, když ví, že Brix je dobrej skoro ve všem a tím pádem má podezření na to, že kluk má v hlavě nasráno jako jeho fotr, kterej zrovna kroutí bůra za elpíčko. No, trochu mi zatrnulo při představě, že jsem narušil chod skoro napůl fungující rodiny a přemejšlel sem, jak to napravit. Jenže nic kloudnýho mě nenapadlo, vono když de vo zápas v tenise, tak se ze mě stává zabiják a s tim prostě nejsem schopnej lautr nic udělat. Ale jelikož mám velký a dobrý srdce, příště holt budu servírovat spodem, to by totiž klidně moh bejt celej barák bez netu a takle by to asi nešlo :-))
Reagovat
jirkaS
pěkné ,
taková.... slohová práce :-)
Reagovat
Mayo
Dnes v noci štartuje kanadsko americká NHL, hurá (:
Reagovat
Dobry-den
Jsi mimo téma :-(((
Reagovat
r.Fever
Finally!
Reagovat
smazaný uživatel
je dobry chlapec :)
Reagovat
fialka
Dúfam, že Kačiak nebude Rafu tak mordovať ako Lucas. Rafa by mal pridať, lebo bude zle nedobre. Toto sa mi nie veľmi páči.
Reagovat
Jabadu
Na vojně mně kdysi vrtalo hlavou klasické východniarske rčení "stříbrného generála" (nadpraporčík výstrojní služby).
"Súdrohovja, ko.oti vyjebaný, ja tu zajtra tuna som neni! Sklad zverujem do opateri tuna českému múdremu špagimu. Ak sa niečo vyserie, všetkých vás zbijem na jednu hromadu!
Špagiho nedám - je silnejší a robil dáaký úpolový šport. ... Máte mongolské predky? (Ne, jsem volyňský Čech) ...
K věci:
Jmenoval se Andrejčák, měl figuru jako Arnold a za druhé světové byl u Rudé armády veden jako kulometčík, který byl i v Berlíně (dohledáno - starý fronťák).
Celkem respektovaný týpek.
:-)
Reagovat
fialka
sorry, asi mám dlhé vedenie, ale neviem ako tvoj komentár súvisí s mojim. Zrejme iba "kultúrna" vložka. :)
Reagovat
slacker
asi ze pises nejakou mene srozumitelnou verzi slovinstini :-D
Reagovat
Fandina
jj slovinština to určitě není, ani východní ani jakákoliv jiná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist