Kyrgios označil ATP za zkorumpovanou a pohádal se s rozhodčím

28. 8. 2019, 13:11
Aktuality 118
Kontroverzní Nick Kyrgios si nejspíš opět zadělal na trest od ATP. Čtyřiadvacetiletý Australan totiž po včerejším nočním vítězství 6-3 7-6 6-4 nad domácím Stevem Johnsonem v prvním kole US Open označil vedení mužského tenisu za zkorumpované.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgios se o ATP otřel poté, co na tiskové konferenci dostal dotaz, jestli jeho přípravu na poslední grandslam sezony ovlivnila pokuta, kterou dostal po vyřazení ve druhém kole nedávného turnaje v Cincinnati. Australský tenista musel zaplatit 113 tisíc dolarů za nadávky rozhodčímu a rozmlácení dvou raket.

"Vůbec. Navíc ATP je dost zkorumpované, takže jsem to vůbec neřešil," odpověděl Kyrgios, který se poté s novinářem pohádal. "A vůbec, proč se bavíme o něčem, co se stalo před třemi týdny, když jsem právě někoho rozsekal v prvním kole?" přidal.

"Nejste profesionální sportovec, tak mi odpovězte. Nadával jste někdy někomu?" pokračoval Kyrgios, který poté dostal dotaz, jestli tím naznačuje, že sportovci si mohou sprosté chování dovolit. "Ne. Jen říkám, že lidi se prostě občas naštvou," prohlásil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

118
Přidat komentář
spaniel
Trilety ban je snad jen spekulace. To by bylo uplne mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
To mu nedají, ale nechají ho povařit.

Na druhou stranu mu měli udělat prázdniny už po cinci. Trestat někoho za to, co kvákne mimo kurt, potvrzuje jeho slova.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.genetickagenealogie.cz/novinky/populacni-data/rozlozeni-haploskupin-y-chromozomu-/
Reagovat
safi1313
K němu to proste patří .. proste tohle chování magora jak na kurtu tak mimo nej vs. občasna genialita při jeho zápasech .. kdo videl film Happy Gilmore s Adamem Sandlerem, tak zkratka Gyros předvádí presne to co předváděl Sandler na golfu .. a lidi to táhlo, sport to oživilo. A jeho zápasy , at si říká kdo chce či chce , lidi baví..
Reagovat
svetova.dvojka
Ještě k Kyrgiosivi, lepší je se chovat diplomaticky, než jako hovado.
Korektnost a slušná mluva je základní výbava pro každého slušného člověka.
Já taky neříkám ženám že jsou tlusté, ale řeknu jim, že se mi líbí, že jsou sexy, ale že už mám jinou, a jsem z obliga, nejsem za hulváta a ještě všichni obdivují mou slušnost a laskavost.
Také neříkám třeba o Radovanu Krejčíři, že je zloděj, říkám o něm, že je to podnikatel, nerad používám expresivní výrazy, je to důkaz neslušnosti.
Reagovat
blixa
Tak Radovan, kromě toho že je zloděj je i mnohonásobný vrah. Takový milý člověk. To tě ctí, že o něm mluvíš slušně ;-) :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale tak třeba Radovan nepoužívá sprostá slova a vyjadřuje se výhradně politicky korektně, takže je v zásadě slušný člověk...
Reagovat
ivecka
Je mi milejší, když je někdo sprostej, než nějaký rádoby slušný hovado. A Krejčíř je opravdu odporný hovado.
Reagovat
mahycek
Tak to je celkem šok . Radovan - podnikatel ????? Není
ještě slušný člověk ??
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne povedané..

Vela, (s)prostých ľudí si aroganciu a deb1litu ospravedlnia tým najotrepanejsim klišé, ze ved "aspon povie, co si mysli a na nic sa nehrá", pritom sú možno práve oni tí tlstí a za korektnost su v opacnom prípade vďační.
Reagovat
svetova.dvojka
Souhlas, buranství a sprostota nejsou řešením vůbec ničeho.
Reagovat
Stan_Borowitz
základní výbavou slušného člověka je poctivost, pravdomluvnost, čestnost, ohleduplnost, smysl pro spravedlnost a možná ještě pár dalších vlastností, které celkem přesně popisuje třeba Desatero.

Korektnost a slušná mluva jsou jen formální komunikační zvyklosti, jsou sice fajn, ale o kvalitě člověka neříkají vůbec nic. Slušných a korektních sviní jsou mraky, obzvlášť v korporátních organizacích typu ATP.
Reagovat
ivecka
Mluvíš mi z duše
Reagovat
Vlk-v-trave
+1111
Reagovat
anton77
Pěkně formulováno. Tak to bohužel je
Reagovat
smazaný uživatel
Ohladuplnost sa často bije s pravdomluvnostou. A korektnost a diplomacia ma velmi blizko k ohladuplnosti..Takze tu zrejme naozaj ide o danú situáciu, aby ju clovek pochopil správne, pretoze kazdy si tieto generické vlastnosti moze vybavit po svojom, následne tak konat a potom si to este alibisticky zdovodnit.
Reagovat
VlS
Stane, jednoduchá otázka - chtěl bys mít Nicka jako společníka ve firmě, nebo jako příslušníka tvé rodiny?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Standa proste rika, ze pokud je nekdo slusnym clovekem odrazi se to nejen i v jeho chovani, ale samotne chovani, tedy lepe receno, co rika, jeste nezarucuje, ze to slusny clovek bude... myslim, ze nereagoval na Kyrgiose jako takoveho, ale spise na podstatu myslenky svetove dvojky,...:)
Reagovat
VlS
A proč ho Vlčku nenecháš odpovědět? Tohle je to intelektuálská relativizace jednoduchejch věcí a zdůvodnění čehokoliv čímkoliv. Kyrgios se chová jako hulvát, tak to asi hulvát je. Co je na tom k vymýšlení?
Když někdo chce mluvit o korupci, tak by měl říct kdo platil, komu platil a za co platil, jinak je to jen hloupej výkřik do vesmíru, na kterej nikdo nečeká odpověď. Ale připadá mi, že takhle křičet se stává módou.
Reagovat
smazaný uživatel
Slušnost a korektnost je primárně prostředek, až sekundárně cíl, ale do výbavy slušného člověka určitě patří. Koneckonců, je-li upřímná, je projevem té ohleduplnosti a čestnosti, kterou jsi sám zmínil.

To, že si z ní někdo udělá cíl, a pak je manipulovatelný tím, kdo ji využívá jako prostředek ke sviňárnám, na tom nic nemění. Protože ty svině, o kterých píšeš, přece NEJSOU v pravém slova smyslu korektní ani slušné. Jen se naučily zneužívat povrchnost hloupých lidí, kteří neprokouknou jejich fígl.

Dá se to ale i otočit. Někteří lidé jsou manipulovatelní přes svou posedlost upřímností a pravdivostí. Některé lidi můžeš obdobně manipulovat strategií "říkám věci, tak jak jsou -- na plnou hubu -- a lid mě vynese ke korýtku, aniž by ho napadlo, že je mi ve skutečnosti pravda úplně u prdele". Což ale taky není argument proti pravdomluvnosti a upřímnosti.

Opravdu slušné jednání a korektnost jdou ruku v ruce s tím, co jsi vyjmenoval i ty. Protože občas se sluší říct "jdi do hajzlu".
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsem dodat, že za manipulátora, který si z pravdy a upřímnosti udělal prostředek k vlastnímu zisku / kamufláže toho, že je sám pěkný šmejd, považuju pana Nicka. Což nemění nic na pravdivosti mnohých jeho výroků.

Viz Kokkinakis ti ojel holku. Jo, nejspíš pravda. Zneužitá jako prostředek k vlastnímu obohacení.

Na to pozor.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohvie akoby reagoval naopak, keby ze mu ktosi na druhej strane povie, ze mu ktosi ojel holku. Alebo mamu :)

V rámci svojho svetonázoru by to mal akceptovat, ocenit uprimnost a brat ho proste takého, akým oponent je.
Reagovat
rybicka
"Radovan Krejčíř je podnikatel", ale když tu má někdo větší sympatie k hráči světlé pleti - oproti tmavšímu, pak je pro dvojku a´priori rasista.

Pravda, není to expresivní, dnes "korektně" populární, ale opravdu zvláštní nepoměr. Téměř z toho vyplývá, že Krejčíř je slušnější, než nefanda Sereny.

(o hovádcích hodnotících lidi dle pleti, ne zkušeností s nimi tu rozhodně nemluvím)
Reagovat
rybicka
To mi moc diplomatické nepřijde. Naopak to slušné lidi spíše nabuzuje k tomu nechtěnému.
Reagovat
smazaný uživatel
kontroverzne by bolo ak by tvrdil,ze skorumpovany nie su
Reagovat
smazaný uživatel
len si to predstavte,ak by tvrdil,ze su vsetci uplne super,nikto nikdy na uplatok ani nepomyslel,k hracom z vychodu pristupuju absolutne rovnako ako k tym zo zapadu,a to ze sa Serena pred rokom priamo na kurte spravala ako hovado je len potvrdzujuca vynimka,rozdiel medzi tymi z "vychodu" a zapadniarmi,je len v tom,ze nasi kradnu na drzovku,kym oni si to vedia kvalitne osetrit,bud su to dotacie,vselijake granty alebo si rovno vymyslia nove,velmi dobre platene pracovne miesta,vo vysledku je to takmer jedno
Reagovat
VlS
Serena už přestoupila z WTA do ATP? To mě trochu udivuje. A Nole je jako Srb z východu, nebo ze západu? Tolik hovadin v jednom příspěvku se zas tak často nevidí
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych neřešil technikálie, ale podstatu. V té má DORSCH (bohužel) pravdu.
Reagovat
VlS
Stane, ATP i WTA jsou spolky, který mají zajistit profesionálním sportovcům co nejvíc peněz, proto vznikly. Dělají to, nebo ne? To není ITF pod olympijskou chartou. Je to o vydělávání peněz, ne o ideálech.
Reagovat
spaniel
Nene, maji sobe zajistit co nejvic penez...to je jak kdybys napsal ze firmy vznikly, aby zajistili svym zamestnancum co nejvic penez.
Reagovat
VlS
No, já bychto neviděl jako firmu, ale jako cech
Reagovat
smazaný uživatel
dovysvetlim,na Serenu som si spomenul kvôli Nickovi,aj ked ten sice nie je z vychodu,dostava pokutu uz za kazdu malickost,aj ked si za to môze samozrejme on sam,kym Serena pred rokom dostala nejaku smiesnu pokutu a to bol rozsah skandalu mnohonasobne vacsi o suspendacii nebolo ani slychu,dokonca mali ti korektny pokrytci tu drzost jej chovanie bagatelizovat,ze sa vlastne nic tak hrozne nestalo a nakoniec to aj tak vyprovokoval umpire,no a ze to co som pisal su hovadiny,tak to ti zavidim,chcel by som mat tvoju dôveru v system,mna ci okradaju demokraticky alebo len tak obycajne môze byt jedno,vzdy je to kradez
Reagovat
Kojinho
Přesně tak, tady to chování Sereny hodně bagatelizovala Fandina.
Reagovat
VlS
Ale potom leží ta čára mezi hvězdami a nehvězdami a ne mezi východem a západem ( mimochodem, austrálie je východ, nebo západ?
Reagovat
smazaný uživatel
mas to napisane hned na zaciatku,tak neprovokuj
Reagovat
rybicka
A kde je čára mezi slušnými a neslušnými?
Reagovat
smazaný uživatel
to presne nevieme,u nas na Slovensku,sa slovo "slusnost" v poslednom obdobi dost sprofanovalo
Reagovat
Jon61
Kyrgios se na kurtu často chová jak magor, ale je upřímný, nebojí se říci svůj názor, ostatní tenisté často volí nic neříkající diplomatické fráze.
Upřímní lidé nejsou všeobecně oblíbení, mnoho lidí nesnese pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Z čeho soudíš, že řekl něco, co si opravdu myslí? To, že upřímná vyjádření mnohdy budí emoce, ještě neznamená, že každé prohlášení, které budí emoce, je nutně upřímné.

O pravdivosti ani nemluvě.
Reagovat
Krisboy
Ty už taky nevíš, co blábolíš, viď? Hlavně reagovat na všechny a na všechno, arogantně poučovat, urážet, zesměšňovat a sám plácáš kraviny.
Reagovat
Jon61
Hlavně, že sebe nazývá intelektuálem. Jeho příspěvek jsou spekulace, nebo blábolení, jak jste napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj příspěvek je otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpovím si sám: víš prd, který si deformuješ tak, aby souhlasil s tvým světonázorem. A ještě to obalíš kolotočářskou moudrostí. Bať, bať! Běžná praxe omezených spoluobčanů, kteří naneštěstí mají volební právo.
Reagovat
blixa
A ty volíš kde ? Norsko, Švédsko, Finsko, Rusko ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já volím úmorně bolestivé šátrání ve své řiti, odkud snad už nadobro vytahuju uhovněného blixu, jemuž nahlas přeju, aby se teď za ním mouchy táhly alespoň tak otravně, jako blixa za mnou.
Reagovat
blixa
Tak to bylo ovšem velmi intelektuální ! :D :D :D
Reagovat
Jon61
Jsem velmi omezený, neboť jsem se naučil číst až v pěti letech, druzí kluci si hráli na vojáčky, já ležel v knížkách a to moji omezenost ještě zvýšilo. Jiní sledují stupidní seriály a akční filmy, já dokumenty a čtu odbornou literaturu. To vše ze mne udělalo úplného prostáčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Abychom čtenáře nemystifikovali. Když Jon61 píše, že se naučil číst "až v pěti letech", nejde o sarkasmus! Toho ta čistá duše vůbec není schopna. Píše "až", protože míní pět let mentálního věku, kdy mu biologicky bylo už skoro jedenáct.

Zatímco jeho průměrní spolužáci si mohli hrát na vojáčky, jon61 musel ležet v "knihách" neboli v čítance, která mu pomáhala utužit nově nabyté schopnosti.

No a dnes? Zatímco ostatní sledují stupidní seriály a akční filmy, jon61 hltá odbornou literaturu neboli tenisportal.cz, kde se ovšem důsledně vyhýbá mým příspěvkům, takže se nelze divit, že to z něj nakonec udělalo beznadějného prosťáčka.
Reagovat
Jon61
O sancta simplicitas!
Reagovat
smazaný uživatel
^^^ To při pohledu na Jona61 pronáší jeho okolí prakticky od dvou let, takže s tím jest plně identifikován a občas se tak i podepíše.
Reagovat
smazaný uživatel
Zpravidla vím, co blábolím.

Nereaguju na všechny a na všechno. Jon61 jsem se naprosto normálně zeptal. Naopak nevím, proč se zrovna ty vtíráš, když nemáš absolutně co říct. Zřejmě potřebuješ slovně vyliskat, hysterko s IQ 95.

K službám.
Reagovat
Krisboy
Díky za potvrzení mých slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nemáš zač, hlupče, ale nepochopíš to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
V com ma pravdu?..

Prezentuje svoje dojmy ako fakty, správa sa ako decko. Dufam, ze dostane na zadok, co najskor.
Reagovat
lexikon
Nebuď proti němu tak zaujatý jenom proto že řekl o Nadalovi že neumí prohrávat (což je pravda).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som to tvrdil, este predtým :)

Takze, prestaň byť predpojatý, existujú aj iné farby ako biela a čierna..
Reagovat
lexikon
Pro mě ne. Jsem totiž bervoslepy. Fandíš Federerovi, seš borec. Fandíš Nadalovi, seš kokůtek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tot, to si potom skor na lexaurin, nez lexikon..

Vela zdaru priatelu.
Reagovat
atptour
A ty budeš zjevně velký d...l...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi zkorumpovaná.
Reagovat
blixa
A ty jsi sám. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
kyrgiosa nemusim, ale atp skorumpovana je
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite mi das aspon 2-3 prípady, to bude jednoduche.
Reagovat
smazaný uživatel
tennis australia, usta investori v laver cupe, ktory sa nasledne stane sucastou atp kalendara
Reagovat
smazaný uživatel
To nemusí predsa súvisiet s korupciou...

To sú prirodzené záujmové skupiny..
Reagovat
smazaný uživatel
Kemrode ma obchodne zavazky s Tileym(tennis australia), ktory ma zavazky s Rafom a Rogerom. Kemrode je odvolany z vedenia ATP, Nadal s Federerom sa vracaju do Players Council, ktory ho odvolal.

Konflikty zaujmov uplne vsade.
Reagovat
Nola
tento nas svet je skorumpovany skrz naskrz, Slovensko a Cesko su na spici, politiku som od urciteho casu prestala sledovat, ze sa to deje aj v sporte ma neprekvapuje, skor ma prekvapuje, ze to prehlasil prave Gyros...... ludske pokolenie sa samo zlikviduje, boj o moc ho casom pochova, najlepsie je primitivnym kmenom.... len je otazne, ci takto chceme my, civilizovani.. zit
Reagovat
smazaný uživatel
pritom sam z toho protezuje. keby laver cup nebol atp event a kyrgios jeho 3. najvacsia hviezda, tak by bol uz davno suspendovany. pred 3 rokmi dostal stopku za ovela mensi prehresok.
Reagovat
Nola
mozno, to nie je celkom tak, ako pises...... nevidime do toho, ja ani nechcem radsej nic vediet, lebo stratim veskere iluzie....
Reagovat
smazaný uživatel
nemusi, ale moze a to je ten problem, ze tam vobec je nejaky priestor na taketo podozrenia.
Reagovat
blixa
Ale nejsme na špici. Nejsme na špici v ničem, ani v tomhle. Jsou nesrovnatelně horší země, kde korupce už ani není chápána jako korupce ale jako součást kultury.
Reagovat
blax
Přesně tak. Je totiž obrovský rozdíl mezi vnímáním korupce a opravdovou korupcí. Jak jsem o tom mluvil s lidmi na Novém Zélandu (země, která je snad v top 10 nejméně zkorumpovaných zemí), tak tam je korupce brána jako okej. Však proč bych nepřihrál státní nebo městskou zakázku někomu známému a něco z toho neměl? Vždyť to je úplně přirozené. U nás by toho byla plná média, u nich se nad tím mávne rukou. Česko je průměrně zkorumpovaná země ve srovnání se západní Evropou, USA, Kanadou, Austrálií, NZ, Japonskem, JK... a ve srovnání se zbytkem světa jsme hooodně podprůměrní.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam svagra z NZ a celkom ma prekvapuje, ze práve NZ davas za priklad statu, kde je korupcia tolerovana.

Naopak, oni su mentalitou uplne inde a rozhodne su v týchto veciach zasadovejsi, v principe..
Reagovat
Kozoroh
Jsme na špici v pití piva na hlavu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Svého času u nás na hlavu připadalo nejvíc mobilních telefonů. Jsme nejvyšší na světě a -- to je úplně nej -- jsme nejplešatější národ na zeměkouli, což vysvětluje, proč tady mají tolik příznivců plešouni Federer a Nadal, ale ne ježatý critter Djokovič, ač je slovan.
Reagovat
blixa
Že by to bylo tím, že ta naše etnická směs není až zase tolik slovanská, milý Sáme ? A komu fandí ugrofini ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Santovi.
Reagovat
Nora
No nevím, proč by tady měl mít víc fandů někdo "protože je slovan", když v ČR geneticky moc slovani nejsme... Tedy dle DNA ????
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba z kulturních důvodů? Co myslíš -- může být?

Jinak slovanské geny u nás pořád mají největší díl DNA koláče. Jsme víc slované než germáni a mnohem víc než vikingové.
Reagovat
VlS
Nemáš pravdu a ve výčtu ti chybí germáni a keltové. Jsme středoevropská směska kde čeho a Slovanský geny ( dáli se něco takovýho spolehlivě určit, že) nejsou dominantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve výčtu mi chybí spousta genů, ale určitě ne germáni.

A MÁM PRAVDU.

Jsme slované z nějakých 35 %. Ani germáni, ani keltové, ani vikingové nejsme z většího dílu -- což jsem napsal. Nepsal jsem, že jsme z většiny slované.

Víme?
Reagovat
VlS
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesi-puvod-geneticke-testy_1801290900_mos
Reagovat
smazaný uživatel
Podle moderních genetických výzkumů jsou Češi potomci Slovanů, Germánů a Keltů, kteří v průběhu tisíciletí obývali území dnešního Česka. Geneticky je obyvatelstvo Česka v porovnání s některými jinými zeměmi velmi pestré a zahrnuje kromě 35 procent slovanské populace také třetinu populace s germánsko-keltským původem, 10 procent populace s nordickým (skandinávským) původem a další mají původ například židovský, jihoevropský nebo i sibiřský.

---

Já ti to klidně nakreslím. Pořád je nás víc slovanů než germánů. Pořád je nás víc slovanů než keltů. Chápeš to? Není nás slovanů většina. Tj. pokud sečteš všechny ostatní dna, tak zbylá směska procentuálně vítězí nad slovany. Ale pořád jsme geneticky víc slované než cokoli jiného.

Neplácám. Jen jsi poněkud blbej.
Reagovat
spaniel
Z genetických testů obyvatel Čech a Moravy vyplývá, že ryze slovanské geny mají asi tak tři lidé z deseti, uvádí týdeník Euro, který zprávu přinesl. Zbylí obyvatelé jsou podle něj genetická směsice zahrnující Evropany z doby ledové, migranty ze severní Afriky a Blízkého východu a hlavně Kelty a Germány.

-

Tohle dava za pravdu VISovi, 7 lidi z 10 nejsou Slovane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vám do tejto idylickej debaty nechcem skákat..Mne je jedno, ci sa tu bavim s keltom, slovanom, ci mongolom.

Ale ved samotná citácia hovorí: Asi tak 3 z 10...

3.5 je stále priblizne 3, takze toto nic nove neprinieslo. Naopak
Reagovat
smazaný uživatel
Dává mu to zapravdu v tom, že nejsme dominantně slované, ale to jsem netvrdil (a ani nevyvracel).

Tvrdil jsem, že slované mají větší podíl v naší DNA než jakékoli jiné geny. Což ten článek nevyvrací, protože nepíše, že germáni jsou 4 z deseti.

Pochopí to někdo?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani ne, je to spíš debata ve stylu "jeden o koze a druhý o voze".
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju!
Reagovat
Nora
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/archeologie-stehovani-narodu-praotec-cech-genetika-slovane_1907200930_per
Reagovat
Nora
cit: "V mužském Y chromozomu u nás poměrně převažuje haplotyp R1B, který má své těžiště ve Francii a jeho procento stoupá směrem k Pyrenejím"
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je nejnovější článek, který jsem k tomu našel: Pohled na genetické varianty chromozomu Y u českých mužů nabízí podobně pestrý obrázek. Jasně dominuje varianta R1a u každého třetího Čecha a dále R1b s výskytem přes 20 %.
Reagovat
Nora
Kouknu na to, díky. Informací neni nikdy dost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není nejnovější/nejaktuálnější.

Nakonec jsem našel ty stránky genetické genealogie, které to jako jediné mají důsledně vyčíslené (ale neuvádí, z jak širokého vzorku). Ty popshit články jsou na prd, protože jejich autoři jsou schopní všechno zamotat/překroutit, byť nevědomky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jsem to četl. A znovu ti opakuju (co ti ostatně píše i ten článek).

Nejvyšší podíl (to ale neznamená většinu) z DNA koláče české populace mají slované.

Koláč je 100 %.

30 dostane Petr.

25 Anna.

20 David.

15 Mařenka.

10 Jeníček.

Úloha zní: Kdo má největší dílek koláče?
Reagovat
Nora
Asi chápu jinak význam slova "převažuje", evidentně nedosahuji dostatečných matematických kvalit...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tak tohle jsem nečetl :)

Dobře, tak jsme z nejvyššího dílu předslované.
Reagovat
VlS
Jenže nás Keltů, Germánů, Vikingů a dalších je daleko víc, než vás Slovanů. Jakýkoliv údaje jsou baprosto nespolehlivý, protoźe je tam vzorek několik tisíc lidí, nikoliv několik milionů. Je to úplně jedno, daleko důležitější než geny je sdílený jazyk jako komunikační prostředek a do značné míry kultura, třeba někomu povýšenecky sprostě nenadávat jen proto, že má na věc jinej názor. ( jen tak mimochodem, Přemyslovci byli geneticky germáni).
Reagovat
turista
Tak proč sakra mluvíme slovanskym jazykem?
Reagovat
blixa
Za to poděkuj těm magorům obrozencům. Nebýt nich, tak tu mluvíme německy a všechno bychom měli jazykově mnohem jednodušší.
Reagovat
turista
Ale já jsem spokojený s tím že mluvíme česky a ne německy.
Reagovat
rybicka
Aji já. :-)

Nicméně je otázkou, jestli bychom přece jenom nebyli spokojenější, kdyby na nás od narození mluvili německy :-/
Reagovat
spaniel
Nejvyssi jsou Holandane.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Ale jsme opravdu nejplešatější.
Reagovat
turista
A taky chorvate žijící v severní Bosně.
Reagovat
smazaný uživatel
Do akej miery su tieto cisla presne?..Kedy sa vlastne ludia meraju, na preventivnych kontrolách?..Predpokladam, ze ten udaj je legitimny a da sa o neho opriet, len takto v rychlosti ma to nenapadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bych to tipoval, že půjde asi o záznamy od lékařů. Já jsem četl, že jsme nejvyšší (nebo druzí nejvyšší?) na světě, tuším, v roce 2007. Nikdy jsem ale nezkoumal, z jakých dat se to skládá.

Jen vím, že průměrná výška přesvědčivě koreluje s konzumací masa :)
Reagovat
Mr.Pink
nejsme ani druzi nejvyssi. Ceske zeny jsou na tretim miste, myslim. a chlapi 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď možná nejsme, ale v roce 2007 jsme klidně být mohli. Mění se to rok od roku. V roce 2019 jsme v průměru (muži plus ženy) pátí nejvyšší.

https://www.insider.com/tallest-people-world-countries-ranked-2019-6#6-serbia-17413cm-5-feet-855-inches-20
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně beru, že nejsme jednoznačný top. To byla střelba od boku.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2010 jsme byli třetí.

https://domaci.ihned.cz/c1-46541030-cesi-jsou-mezi-peti-nejvyssimi-narody-dotahli-skandinavce-prerostli-slovaky
Reagovat
Mr.Pink
rok 2014: Zeny ctvrte, muzi desati
Reagovat
spaniel
Doktori, vojenske odvody, ankety...
Vede se to celkem presne, byly clanky i o zmenach lidi za poslednich 50 let. Narust prumerne vysky o nejakych 13cm, ridsi kosti, min svalu, zmeny lebky atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Vojenske odvody ma tiez napadli, tam ale 50% obyv. nechodi a vlastne po novom tam uz nechodia ani muzi..

Ja si totiz neviem vybavit, ze by ma niekedy niekto okrem mojich rodicov meral :)..

Mozno u lekára, ale matne si pamatam len na zakladnu skolu a tam clovek este nedosahuje svojej 100% vysky..

A prave na to som narazal, ze ak to su ankety, tak tam si ludia radi čosi pridajú, najma tí nizsí..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Míň svalů v absolutních číslech, nebo v poměru ke kostní hmotě? To máš odkud.
Reagovat
spaniel
To si ted nevzpomenu, ale urcite se to da vygooglit. Jsme proste vyssi, krehci a slabsi. Mozky mame kreativnejsi, ale horsi pamet. Vzadu na lebce je porad vic a vic vystouplejsi hrbolek z neudtaleho predklonu (toto je pry zalezitost poslednich 25 let).
Reagovat
Kozoroh
Jeho hlavním zájmem je vzbudit pozornost, bez ohledu na to, jestli má pravdu nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios, cierna ovca ATP rodiny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist