Kyrgios pracuje na psychice. Pomáhá mu pomáhat dětem sportovat

2. 12. 2018, 15:16
Aktuality 16
Bude to sedm týdnů, co Nick Kyrgios odehrál svůj poslední zápas. Po problémech s loktem se již začal připravovat na novou sezonu, kterou začne za čtyři týdny v Brisbane. Na domácím turnaji, kde letos při svém debutu v hlavní soutěži získal svůj dosud poslední čtvrtý titul na okruhu ATP. Před návratem na kurty pracuje také na své psychice, hodně mu prý pomáhá jeho vlastní nadace.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nicka Kyrgiose letos brzdily různé zdravotní potíže. Limitovaly ho bolesti kyčle a hlavně problémy s loktem, kvůli kterému v říjnu předčasně ukončil sezonu. 

Tu přitom začal dobře, když triumfoval v Brisbane a první porážku utrpěl v osmifinále Australian Open. Od té doby však jen jednou vyhrál tři zápasy po sobě.

Ovšem nyní už začíná s přípravou na sezonu 2019, kterou zahájí stejně jako letos v domácím prostředí v Brisbane.

"Před publikem v Brisbane hraju opravdu rád. Hlavně když zahrajete dobrý míček v důležitý okamžik, hluk v areně je velmi velký. Atmosféra je neuvěřitelná, cítím se v ní jako doma. Turnaj funguje jako dobrá příprava na Melbourne," těší se Kyrgios.

"Loni mi vítězství na turnaji pomohlo. Odehrál jsem opravdu dobré zápasy, fanoušci byli neuvěřitelní a návrat zpět je něco, na co se moc těším," uvedl třiadvacetiletý Australan.

Kdy jsem nejšťastnější? Když pomáhám dětem sportovat
Nicméně nejen zranění brzdí talent rodáka z Canberry, jeho potenciál ničí také jeho povaha. I proto prý Kyrgios pracuje se dvěma psychology.

"Dlouhá doba mimo domov, hraní nedůležitých turnajů a soustředění se na věci, na kterých mi osobně nezáleží. To jsou faktory, které mě letos vyčerpávaly. Během roku jsem se na cestách nacházel na různých temných místech," přiznal Kyrgios, jenž má problém namotivovat se na méně důležité turnaje a zápasy.

"Teď už jsem ale našel způsob, jak se odreagovat a co na mě dobře funguje. Vím, že potřebuju odlehčit svůj turnajový kalendář, hrát jen turnaje, které chci a zaměřit se na svou nadaci (NK Foundation)," vysvětloval aktuálně 35. hráč světa Kyrgios, který byl v žebříčku nejvýše na 13. příčce. "Psychologové teď hodně zapracovali na mé duševní pohodě, ale myslím, že jsem hlavně osobně dospěl. Výjimečná je pro mě moje nadace a na tu se hodlám zaměřit. Když jsem si sedl a přemýšlel, co mě udělalo šťastným, tak to byly chvíle, kdy jsem viděl sportovat děti, které tu možnost jinak nemají, ale mi jim tu příležitost dáváme. To jsem pak nejšťastnější," dodal Kyrgios.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
annah
V historické tabulce je prý Roger druhý za Agassim, ten údajně ztrávil v TOP100 1019 týdnů. Pokud Rogera nezastavi zraneni a nevyhlasi konec kariery, mel by mit Agassiho koncem dubna.
Reagovat
Kozoroh
Dnes Roger zahájil 1000. týden v TOP 100 žebříčku ATP v řadě!

Parametr aktivních hráčů s nejvyšším počtem týdnů:

1. Roger Federer (SUI) ? 1000 týdnů
2. Feliciano López (ESP) ? 857 týdnů
3. Rafael Nadal (ESP) ? 816 týdnů
4. Tomáš Berdych (CZE) ? 775 týdnů
5. Fernando Verdasco (ESP) ? 770 týdnů
6. Richard Gasquet (FRA) ? 712 týdnů
7. Novak Djokovič (SRB) ? 701 týdnů
Reagovat
smazaný uživatel
Snád dá Rafa 1000 v top 10.

Ale tych 1000 v top 100, taky slušné.

Congrats FFF.
Reagovat
Pe3k
Počítá se jen jednička na konci roku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ved áno.

Preto Sampras > Federer.
Reagovat
Pe3k
Však ano, 14 bylo vždy víc jak 20 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V řadě asi těžko a vůbec 1000 týdnů v top 10 je přes 19 let. Má to někdo vůbec?

Federer má 950 týdnů v TOP50 ještě k tomu

Players with the most consecutive weeks spent in the Top 50:
950 - Roger Federer (12. 6. 2000)
709 - Rafael Nadal (31. 1. 2005)
638 - Novak Djokovic (12. 6. 2006)
530 - Marin Cilic (7 . 7. 2008)
468 - John Isner (14. 9. 2009)
432 - Richard Gasquet (24. 5. 2010)

A Roger má něco okolo 830 týdnů v TOP10. Bez přerušení myslím okolo 734 týdnů a Rafa má něco okolo 700, ten jede v kuse od 2005, takže ještě nějakých 30 týdnů a Federera překoná.
Reagovat
Patik
1000 týždňov v top 100 z toho viac ako 300 týždňov ako World No.1...Thats the Legend Bro..:)
Reagovat
annah
A od dubna 2001 je v TOP20 - 211 měsíců.
Reagovat
Krisboy
Feli ho překoná :)
Reagovat
PetaM
Nekončí Lopez po této sezóně?
Reagovat
miguel23
Skvělý titulek, ono existuje asi málo slov :D
Reagovat
ttopi
Také jsem to chtěl napsat.

Pomáhá mu práce s dětmi.
Pomáhá dětem se sportem.
Věnuje se práci s dětmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozoruju, že se s ním, co se týče Next gen nějak přestalo počítat. Snad to pomůže a konečně začne potvrzovat, že je z nich největší talent.
Reagovat
Marduch
rekl bych, ze mu stavajici stav vyhovuje, on ambiciozni nikdy nebude. Slusne si vydela i takhle, obcas hrou pobavi a o nic vic mu nejspis nejde. Navic se casto pere se zranenimi, teda pokud nefejkuje. Reci v clanku jsou podle me omacka.
Reagovat
Nola
dlha doba mimo domov, hranie nedolezitych turnajov.....
co k tomu dodat? ostatni tenisti to maju inak?
zacinam mat pocit, ze jeho fakt motivuju iba spickovi hraci,ak ich vyradi, uspokoji sa, hodi nejaky ten dvojzmyselny koment na soc.siete a Vianoce su predo dvermi..... donedavna som o tom pochybovala, teraz zacinam tomu celkom verit, snad ma presvedci o opaku
mam z neho pocit, ze jeho by bavil viac kolektivny sport, Lavec Cup je toho dokazom, tenista je na kurte osamely, nie kazdy sa s tym dokaze vyrovnat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist