Kyrgios přiznal, že v minulosti bojoval se sebevražednými myšlenkami

25. 2. 2022, 11:37
Aktuality 24
Australský tenista Nick Kyrgios v otevřené zpovědi přiznal, že ho v minulosti pronásledovaly myšlenky na sebevraždu. V obsáhlém příspěvku na Instagramu napsal i o svém boji s depresemi a o problémech s užíváním drog a alkoholu. Těžkým obdobím, které popsal jako nejtemnější fázi svého života, prý procházel před třemi lety. Nyní má pocit, že se mu potíže podařilo konečně zvládnout, a na kurtu vše korunoval ziskem deblového titulu na Australian Open s krajanem a blízkým kamarádem Thanasim Kokkinakisem.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

"Myslel jsem na sebevraždu a musel jsem doslova bojovat o to, abych vůbec vstal z postele, natož abych hrál před miliony lidí. Byl jsem osamělý, v depresi, plný negativních myšlenek, užíval drogy a alkohol a odháněl od sebe svou rodinu i přátele," napsal Kyrgios. "Měl jsem pocit, že si s nikým nemůžu promluvit nebo někomu věřit," dodal.

Šestadvacetiletý Kyrgios, jehož kariéru provázely časté bouřlivé výstupy na kurtu a hádky s rozhodčími, nyní podle svých slov konečně našel klid. "Jsem hrdý, že mohu říct, že jsem se změnil a mám dnes úplně jiný pohled na věci. Nic už neberu jako samozřejmost," napsal.

K příspěvku připojil tři roky starou fotografii, na níž sedí na kurtu na Australian Open. Upozornil na svou pravou ruku, která nese stopy sebepoškozování. Odhalit své démony se nyní rozhodl proto, aby pomohl ostatním, kteří mají psychické problémy.

"Vím, že každodenní život může být extrémně vyčerpávající a někdy nemožný. Chápu, že máte pocit, že když se otevřete, budete zranitelnější nebo vyděšení. A říkám vám, že to je v pořádku, nejste v tom sami. Pokud budete mít pocit, že si nemáte s kým promluvit, jsem tady, ozvěte se," vzkázal fanouškům. "Chtěl bych, abyste naplno využili svůj potenciál a mohli se smát. Život je krásný," dodal.

Sám na kurtu nedokázal svůj nesporný talent nikdy naplno využít. Ve světovém žebříčku se dostal nejvýš na 13. místo, momentálně mu patří až 137. pozice. V minulosti často čelil kritice, že v některých zápasech nehraje naplno, za což byl v roce 2016 dokonce suspendován. V roce 2019 dostal za vzteklé řádění na turnaji v Cincinnati a napadení rozhodčího pokutu v celkové výši 113.000 dolarů, následně mu byl udělen distanc na 16 týdnů s půlroční podmínkou a další pokuta 25.000 dolarů. Zároveň musel docházet k mentálnímu kouči a s terapií zaměřenou na zvládání chování musel pokračovat i v období mimo sezonu.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Anettcesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Attention Whore.
Reagovat
Blondie
Ty jsi ten typ, co si myslí, že když se někdo svěří s traumatem, nebo třeba znásilněním, jen volá po pozornosti, co?

Uvědomuješ si, že tyhle projekce víc vypovídají o tobě? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si ten typ, ktory Kyrgiosa pozna dva dni a nemas ani sajnu, ako sa chova dlhodobo.
Reagovat
Blondie
Lol, tak určitě.
Další projekce.
Mě z toho vynech, ju? Realizuj se jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Sama si sa zapojila, bola si osobná a zrazu ta ja provokujem.

Lol, ty si tak trochu mimoňka. Nie si z Ruska?
Reagovat
Blondie
Jak říkám, realizuj se se svými nesmysly jinde a ruskou špínu drž ode mě na tisíce kilometrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sa tak správaj devočka a nerob zo seba blondie.
Reagovat
Blondie
Tak už bez rukaviček: jdi do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
Obsesia posledného slova.

Ty si dobrá diagnózka.
Reagovat
Pe3k
Zase mluvíš o sobě? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On je to vlastně takový vnútorný dialógsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Mně přijde jak kluk s ADHD. Nedokáže zvládnout emoce, chová se jako pako, ale uvnitř se skrývá zranitelná dušička. Mám ho ráda, ale mít ho v rodině bych tedy nechtěla.smile
Reagovat
sojka1
ja ho tedy jen tak pozoruju... :-) je jiste velmi tezke nebyt v poradku, ale zase je potreba si celkem bez sentimentu uvedomit, kolik je na svete takovych kluku a jsou v mnohem zoufalejsi situaci, nemaji treba vubec nikoho a nic, padaji stale niz a niz... Nick ma svuj sport, svuj talent, ma "nas", ma nemale zivotni moznosti...
Reagovat
Mony
... A bez peněz jim nezbývá, než krast
Reagovat
Mony
Mě vždy připadal jako zvíře, ale poslední roky jsem ho nějak začal mít rád. Tohle všechno vysvětluje.. Pravda, to Ego je tam pořád dominantni, ale takové typky sport potřebuje.
Reagovat
Mony
Mnesmile
Reagovat
Blondie
Mám to stejně.
On je složitý, nicméně nebojí se ozvat a myslím, že v jádru má dobré srdce. Jen moc neví, co sám se sebou.
Držím mu pěsti.
Reagovat
Mony
Hlavně je rád středem pozornosti, aby lidi viděli, že je Big Nick a ne nějaká nula s problémy, které má. A zatím ty fajeriny pořád vidím víc jako Ego, než srdce.. Ale někde to srdce tam taky bude, jako u většiny z nás.. Jen mu dát šancismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On už to srdce několikrát ukázal postoji v různých situacích a nejedním darem.
Já ho mám rád, i když je někdy pošuk.smile
Reagovat
Mony
A jo, věřím.. Já ho zas tolik neznam
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlassmile
Reagovat
Tiebraker
Ma dobri srce mrtki
Reagovat
milik254
No, tohle vysvětluje a snad i omlouvá leccos z jeho chování. Snad dokázal své démony přemoct, jeho tenis je zábavný. S Kokkim by mohli vyhrát Wimbledon. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist