Kyrgios si obnovil zranění lokte a ukončil letošní sezonu

19. 10. 2018, 10:50
Aktuality 0
Nicka Kyrgiose už letos na kurtech neuvidíme. Australský talentovaný tenista si na právě probíhajícím halovém turnaji ATP v Moskvě obnovil zranění lokte, nenastoupil k utkání druhého kola proti Mirzovi Bašičovi a předčasně ukončil letošní sezonu.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgios na tiskové konferenci uvedl, že se jedná o stejné zranění, kvůli němuž letos vynechal několik turnajů včetně grandslamového French Open. "Rozhodl jsem se ukončit letošní sezonu. Pojedu domů a začnu zranění léčit. Uvidíme se příští rok," řekl.

Třiadvacetiletý Australan zahájil letošní rok coby 21. hráč světa. A hned na prvním turnaji v Brisbane získal čtvrtý kariérní titul a na domácím grandslamu v Melbourne došel do osmifinále. V žebříčku ATP vylétl na 14. pozici.

Jenže po skvělém lednu kvůli zranění lokte odehrál v následujících čtyřech měsících pouhé dva turnaje. V plné formě se vrátil až na trávě. Ve Stuttgartu a Queensu uhrál semifinále a špatně si nevedl ani na amerických betonech. Loňské výsledky však nebyl schopen obhájit a ve světovém hodnocení mu nyní patří až 37. příčka, což je jeho nejhorší umístění od února 2016.

Kyrgios měl v příštím týdnu startovat ještě v hale ve Vídni a poté odehrát Masters v Paříži. Letošní sezonu nicméně musel kvůli obnovenému zranění ukončit předčasně. Letos vyhrál 25 z 38 zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist