Kyrgios si poradil s Garínem a ve Wimbledonu si zahraje první grandslamové semifinále

6. 7. 2022, 18:44
Aktuality 27
WIMBLEDON - Nick Kyrgios si po sedmi letech zahrál ve čtvrtfinále grandslamu a ve Wimbledonu ho proměnil v premiérové semifinále. Mezi kvarteto nejlepších 27letý Australan postoupil po výhře 3-0 na sety nad Chilanem Cristianem Garínem. O finále si zahraje s Rafaelem Nadalem, kterého před osmi lety v All England Clubu porazil.
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios si první dvě grandslamová čtvrtfinále zahrál ještě jako teenager (Wimbledon 2014 a Australian Open 2015). V dalších letech vyhrál šest podniků ATP, na další úspěch na turnajích velké čtyřky ale čekal.

Znovu mezi osmičku nejlepších se dostal až po dlouhých sedmi letech a na třetí pokus vybojoval i premiérové semifinále. Ve Wimbledonu to dokázal jako první nenasazený tenista od roku 2008. Tehdy se to povedlo Rusu Maratu Safinovi a Němci Raineru Schüttlerovi.

27letý Australan, jenž ve třetím kole vyřadil světovou pětku Stefanose Tsitsipase, dnes porazil 6-4 6-3 7-6 Chilana Cristiana Garína. Čtyřicátý hráč světa Kyrgios ztratil proti o rok mladšímu Jihoameričanovi servis jen v první hře celého zápasu, od té doby byl již při podání stoprocentní. Pomohlo mu také 17 es.



"Nikdy mě nenapadlo, že se dostanu semifinále grandslamu. Myslel jsem, že mi už ta loď odplula. Samozřejmě, že jsem na začátku kariéry nic velkého neudělal a možná jsem nějaké menší období promarnil. Teď jsem ale opravdu hrdý na to, jak jsem se dovedl vrátit," řekl Kyrgios.

O finále si v pátek zahraje s na grandslamech letos neporaženým Rafaelem Nadalem, jenž po pětisetové bitvě udolal Američana Taylora Fritze. Z devíti vzájemných duelů s o devět let starším Španělem jen dvakrát neuhrál alespoň set a třikrát vyhrál, poprvé před osmi lety právě ve Wimbledonu.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
středeční výsledky (06. 07. 2022)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Nadal (2-Šp.) - Fritz (11-USA) 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(4)
Kyrgios (Austr.) - Garín (Chile) 6-4 6-3 7-6(5)
• Čtyřhra juniorů - 2. kolo •
Nicod/Bailly (4-ČR/Belg.) - Kim/Williams (USA) 6-7(4) 6-3 10-8
Menšík/Pieczkowski (6-ČR/Pol.) - Dietrich/Feldbausch (Švýc.) 6-4 7-6(5)
Gorzny/Michelsen (USA) - Bartoň/Artnak (8-ČR/Slovin.) 6-3 7-6(3)
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
N. Skupski/Krawczyková (2-Brit./USA) - Pavič/Mirzaová (6-Chorv./Indie) 4-6 7-5 6-4
Ebden/Stosurová (Austr.) - Sock/Gauffová (USA) 6-3 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
JohnB
Tomuhle clovek proste nejde prat uspechy. At se na me nikdo nezlobi.
Reagovat
HolyMotors
Já se určitě nezlobím a souhlasím s tebou.
Reagovat
Blondie
Ale jde.
Reagovat
JohnB
vážně, člověk, co mlátí svou bejvalku, ničí tenisovou kulturu
Reagovat
Blondie
Pokud to udělal (což nevíme) a bude odsouzen, ať čelí následkům.
Reagovat
Nola
vies ako funguje dnes mainstream? vytiahne na hraca nieco, co pred turnajom nevytiahol, aj ked zrejme o tom mali uz davno info /asi netusili, ze prejde do semi, lebo tam bol Cilic, Matteo v pavuku/ , nikdy som nemala rada Gyrosa, je to neucesany samorast, dieta dnesnej doby, rozmaznane, sebavedome, drze, ale takto funguje vacsina mladeze dnes, ale je zaujimave, ako to vytiahli prave teraz...... odklonil sa od mainstreamu, uz len tym, ze podporil Novaka na AO, vlani povedal, ze hra posledny krat LC, asi mu preskocilo, alebo ho prestal podporovat mainstream, skor to druhe.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Muzete nam prosim vas vysvetlit, co mate na mysli tou tenisovou kulturou?
Toz to me zaujalo:)
Reagovat
Petr_Fisk
Já mu to přeju hodně.
Reagovat
Mayo
Nick je veľký tenista. Po Rafovi to prajem najviac prave jemu.
Reagovat
Martan1
Radši Novakovi než Kyrgiosovi a to jsem fanda Rafy.
Reagovat
mahycek
Kéž byste měli pravdu s tím Nickem. Dotoho Nickusmilesmile
Reagovat
lars
budes fandit proti tenistovi , kteremu fandi tvoje zena ? :)
Reagovat
Patik
Takto je to dobre Fritz načal Nadala.. Kyrgios si z neho urobí prdel načne ho ešte viac a Djokovic nakoniec zadupe Nadala pod zemský povrch.. Alebo druhý a horší scenár Djokovic Kyrgios ťažká skúška pŕe oboch alebo tretí scenár Nadal zase začne umierať zavolá si svojho doktora a potom vybaví všetkých s prstom v nose po 10 hodinovom zápase.
Reagovat
soloo
jako nerob si nadeje u Kyrgia ze postupi, mozno ano ale skor nie, ber to z tej lepsej stranky a to že Djoko rozdupe Nadala do zeme vo finale
Reagovat
Patik
Ja si to každopádne vychutnávam čím viac tu rozkladaju postupne vsetci Nadala tym lepšie pre moje potešenie..dneska to začalo dobre 5 setakom potom ho snáď Kyrgios dostane do ďalšieho 5 setaku a urobí si z neho aj nejakú prdel na kurte a ak to Nadal prežije tak potom si pozriem Djokovica ako ho rozloží a ponizi pred celym štadiónom a očami jeho rodiny.. Premna ideálna koncovka smile
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt působíš, že jsi z Nadala nemocný. Zamysli se nad tím, co píšeš. Prý tvoje potěšení graduje, těšíš se na ponížení atd. Tohle opravdu není normální kamaráde co tu předvádíš smile
Reagovat
Martan1
Jen aby pak Novaka neponížil Kyrgios, pro mě to je nejhorší varianta, když ten hulvát vyhraje celej Wimbledon
Reagovat
Ondrej2280
Chlape ty si inak zakomplexovany typek..taketo p...y tu pisat o ponizovani pri sporte..mam taky dojem,ze teba uz dost niekde inde ponizuju...
Reagovat
Ondrej2280
Takze zas robis alibi:))
Reagovat
Rafaeoli25
To je fakt úroveň tohle, ty fakt nežiješ ničím jiným než nenávistí k Nadalovi. Daleko víc si přeješ jeho prohru než Noleho vítězství. Skutečně patologická nenávist, maniakální. Tohle napsat já ve vztahu k Djokerovi, tak si budu připadat jako šílenec.
Reagovat
svetova.dvojka
Ten smete z kurtu i Djokoviče.smile
Wimbledonský titul bude patřit nejtalentovanějšímu hráči na okruhu smilesmile
Reagovat
com
No jestli vyradi Nadala a ve finale i Djokovica, tak bude Kyrgios novej GOAT, o tom zadna smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
turista
Stát se to může. Kyrgios je schopný porazit Nadala i Djokoviče.
Reagovat
Patik
preto potrebujeme aby ho Nadal vyradil..lebo zápas s Djokovičom vo finále GS bude pre Kyrgiosa skoro až vrcholom kariéry..obzvlášť po tých hejtoch čo mu dával celé roky..
Reagovat
GaelM
Zatím parádní turnaj. Ani v semifinále nebude bez šance a pokud se dokáže zkoncentrovat, může v případném finále Djokovice ohrozit možná i víc, než zdravý-nemocný Nadal...
Reagovat
lars
N.K. je uplne fit ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist