Kyrgios v Acapulku přehrál Zvereva a vybojoval pátý titul v kariéře

3. 3. 2019, 09:08
Aktuality 97
ATP ACAPULKO - Australský tenista Nick Kyrgios získal v Acapulcu pátý titul v kariéře. Ve finále porazil druhého nasazeného Němce Alexandera Zvereva 6-3 6-4.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios se dočkal turnajového prvenství po více než roce. Třiadvacetiletý Australan, který podle mnohých mrhá svým talentem, přijel do Mexika s bídnou letošní bilancí dvou vítězství a tří porážek. Někdejší třináctý hráč světa klesl v žebříčku až na 72. místo, ale v Acapulcu odehrál vynikající turnaj. Na cestě k titulu porazil tři hráče nejlepší světové desítky.

V druhém kole vyřadil světovou dvojku Španěla Rafaela Nadala, který nevyužil tři mečboly, v semifinále si poradil s devítkou Američanem Johnem Isnerem a v sobotním finále na Kyrgiose nestačil ani Alexander Zverev. Třetí hráč světa absolvoval v Mexiku teprve druhý letošní turnaj po vyřazení v osmifinále Australian Open a ve vzájemné bilanci s Kyrgiosem si pohoršil na 3-4.

"Cítím se báječně. Moc jsem od toho dnes neočekával, protože vím, že Alexander je výborný hráč, který tu hrál celý týden skvělý tenis. Na druhou stranu jsem ale věděl, že i já mám za sebou dobré zápasy a věřil jsem, že můžu uspět. Věděl jsem ale, že budu muset ukázat to nejlepší, co ve mně je, a jsem moc rád, že se mi to podařilo," řekl po utkání Australan.

"Je to pro mě úžasný úspěch a jsem opravdu šťastný. Začátek letošní sezony mi nevyšel, ale já věřil, že se to jednou zlomí. Myslím, že to jasně ukazuje, že si člověk musí věřit i v těch chvílích, kdy se mu úplně nedaří. Jsem nadšený," dodal Kyrgios, jenž ve finálovém klání trefil celkem 26 vítězných úderů, 13 es a vyhrál 77 % bodů po prvním servisu.

"Nick si zasloužil vyhrát, odehrál úžasný turnaj a porazil několik hráčů z Top 10. Tento týden je opravdovým šampionem a já mu gratuluju ke skvělému výsledku," řekl na adresu Australana poražený Zverev.

Jednadvacetiletý Němec si porážku s Kyrgiosem alespoň trochu vynahradil v následném finále čtyřhry, v němž se starším bratrem Mischou zvítězili nad Američanem Austinem Krajicekem a Novozélanďanem Artemem Simakem.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.931.110 dolarů
sobotní výsledky (03. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Kyrgios (Austr.) - A. Zverev (2-Něm.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
A. Zverev, M. Zverev (Něm.) - Krajicek, Sitak (USA/N. Zél.) 2-6 7-6(4) 10-5

Komentáře

97
Přidat komentář
peggy
Nikoho nechci litovat,ale chovani Kirgyrose neni sportovni.Pri hre jeho opicky tam nepatri a dle mne on nepatri ani na okruk a neb at si to srovna.
Reagovat
turista
Ani Connors, Nastase, McEnroe, Hewitt nebyli svatoušky. Pokud Kyrgios v Acapulcu porazil všechny soupeře a že byli těžcí tak na okruh setsakra patří. Jistě podání spodem si mohl odpustit. To bylo vzhledem k Rafovi neslušné. Ale když soupeř dostane eso a protestuje, že nebyl ani po půl minutě připravený returnovat míč tak si to podání spodem vykoledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
V jádru s tebou souhlasím (Nick na tour patří!), ale Kyrgios si podle mě nezaslouží stejnou benevolenci jako tebou uvedený kvartet otravů, protože to všechno byli šampioni, jejichž temperament často vzkypěl touhou po vítězství.

Nick mnohdy naopak dělá kraviny místo toho, aby hrál, a ten totální zápal pro hru mi u něj často (většinou) chybí.

Mimochodem třeba Hewitt šel herně a výsledkově dolů souběžně s tím, jak se zklidňoval chováním. Nejlepší byl v dobách, kdy vyskakoval jak čertík z krabičky, jaštěl "come on!!!" po každé kravině a soupeři ho nesnášeli.

Jeho tenisové mojo odešlo se spratkovstvím. Nick je spíš ten typ fracka, který by hrál líp, kdyby sám sebe začal zvládat.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
SwissMaestro
No, možná ano, ale Hewitt šel dolů kvůli kyčli a dalším zdrav. problémům...tam pak ta výbušnost už není taková když nejsi 100%
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt šel herně i temperamentem dolů už v roce 2003. Po návratu na tour v roce 2004 měl některé povedené chvíle, ještě se dvakrát prodral do finále majoru, ale ten teenage/post-teenage Lleyton už to nikdy úplně nebyl.

Na operaci s kyčlí šel tuším po Pekingu 2008, a to už byl dávno za vrcholem (i když třeba ještě ve Wimbledonu 2009 měl v jednu chvíli skoro vyhrané QF proti pozdějšímu finalistovi Roddickovi).

Takže záleží, jak to máš rozfázované. Ale pro mě ten pekelný učeň Hewitt navždy zůstal někde v roce 2002.
Reagovat
spaniel
Jedna věc je, kdy šel na operaci, druhá odkdy jej to omezovalo...

To, že šel podle tebe dole 2003 může být skresleno tím, že od 2003 už neměl nárok kvůli RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to fakt není tím. Hewitt šel výkonnostně dolů celý rok 2003 a ve Wimbledonu vylítl v prvním kole, což je myslím u obhajujícího šampiona stále unikát.

Nějak nedlouho poté předčasně ukončil sezonu s tím, že bude hrát už jen DC a nabírat svalstvo, takže s Rogerem vůbec nehrál, tedy až do chvíle, kdy se potkali právě v DC a kdy to s ním Hewitt otočil ze stavu 0:2 na sety.

To byla ovšem labutí píseň. V letech 2004 a 2005 už to prostě nebyl ten někdejší hráč. Hewitt prostě patří k těm borcům, co jsou za vrcholem ve 22 letech.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem v tom finále AO 2005 hrál chvíli jako zamlada, ale Safin ho začal parodovat tím, že řval taky po každém balonu "come on!". A Hewitta tím evidentně rozhodil.

To by se dřív nestalo.
Reagovat
SwissMaestro
Hewittova první špatná/horší sezóna je 2006. Do té doby když hrál (na GS určitě) tak hrál výborně. Už v roce 2005 však vynechal spoustu turnajů kvůli zdravíčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám no, v roce 2003 vylítl jako obhájce titulu z Wimbledonu už v prvním kole.

Ono vzhledem k tomu, že roky 2001 a 2002 končil jako světová jednička, už byl ten následný výkonnostní roller coaster prostě spíš cesta dolů. Z jedničky byl pár let kandidát na trojku-čtyřku a pak pápá.

I když je pravda, že jsem se setkal s (erudovaným) názorem, že nejlepší tenis hrál v roce 2004, kdy trpěl díky Rogerovi, ale já si to nemyslím. Podle mě hrál nejlíp a nejenergičtěji v letech 2000 až 2002.

A samozřejmě je pravda, že problémy se zdravím se mu začaly vršit poměrně brzy. (Což vzhledem ke stylu hry a doklouzávání i na betonu není žádný šok.) Dokonce se mi furt motá, že už v tom roce 2003 tam bylo nějaké kolínko, ale zpětně to nemůžu dohledat.

Prostě Hewitt byl přirozený rebel a jeho comfort zone podle mě bylo všechny proti sobě poštvat a pak řvát "come on!" a výhružně pumpovat pěstičkou. Jakmile se z něj začal stávat veřejný přítel lidu, ztratil ten zápal. Když to ale srovnáme s jeho nástupci Tomičem a Kyrgiosem, na rozdíl od nich měl tu svou nesympatičnost jakoby něčím podloženou a obhájenou. U Hewitta bylo možné říct, "sice je to cockot, ale je fakt dobrý".

U borců jako Kyrgios si řekneš, "není špatný, ale je to hroznej cockot."

(Na co se zapomnělo: Hewitt byl na vrcholu slávy hrozně nepopulární i v Austrálii, což právě možná přispělo k těm snahám o změnu chování. Docela by mě zajímalo, jestli klokaní tenisová veřejnost pokorně a spatmo vzpomíná na Rustyho, který byl sice cockot, ale fakt dobrý, když po něm přišli borci, kteří jsou cockoti a ještě navíc často hrají tužku.)
Reagovat
spaniel
Ja si ani tak nepamatuju pesticku, jak takovou tu vystrcenou dlan jak ksilt do ksichtu, jak kdyz mu do oci cumi pstros...
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané..Lleyton mal obrovsku charizmu, miloval som jeho zápasy...Myslim, ze s poctom 65-70 pätsetových zápasov je stále rekordérom..

Vyhecovane posobil podla mojho názoru, aj po vykonnostnom úpadku. Mozno vekom bol prirodzene vyspelejší a na kurte posobil zrelším dojmom..Skoda zranení, pamatam si, ze po demoličnom triumfe nad Samprasom a následnom W. triumfe som ho videl s 10 a viac GS vavrínmi. Lleytona som mal osobne radsej ako Roddicka a bol podla mna aj kvalitnejsim hracom.
Reagovat
Fazzzy3
Niesu pre teba náhodou hráči ako Hewitt, Safin , Nalbandian , Roddick , Ljubicic , Blake , Coria, Moya , Ferrero , Davydenko hráči weak éry ? Zrazu sa ti Hewitt páčil, ale keď ho porovnávaš k Federerovi tak je to pre teba druhotriedny šmejd ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si někdo chce zavzpomínat na Hewittovy "nejlepší" momenty, tedy nechť:

https://youtu.be/zRtnfuvaMWk

https://youtu.be/2Zu57QgdNys

https://youtu.be/Yo2Uc9ldzWk
Reagovat
malar
Podání spodem, dle mého, naprosto ok. Jestliže stojí hráč 5 m za základní čarou, tak mi to naopak příjde jako super taktika. Fakt jsem rád, že to konečně někdo zkusil. Čím častěji, tím lépe. A třeba by to pomohlo k tomu, aby se přijímací hráč posunul o kousek dopředu.
Reagovat
spaniel
Přesně...
Reagovat
peggy
Nikoho nechci litovat,ale chovani Kirgyrose neni sportovni.Pri hre jeho opicky tam nepatri a dle mne on nepatri ani na okruk a neb at si to srovna.
Reagovat
Mayo
Kyrgios beast mode. Ako inak najťažšiu prácu mal s legendárnym El Matadorom.
Reagovat
turista
Ano, ale skolil ho a má titul.
Reagovat
janek_da
to je jas, Rafa je takova pacicka pro stesti
Reagovat
turista
Ne, Rafa je etalon tenisové superkvality.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce.
Reagovat
turista
I jinde než na antuce patří mezi absolutní špičku.
Reagovat
ta-dah
Pravda:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, super kvalitny na antuke. Kvalitny inde..

Rodzi kvalitny na harde, trave..
Reagovat
spaniel
lol

Ano, Rafa na antuce o úroveň výš, než Roger na trávě nebo hardu... Ale Rafa mimo antuku rozhodně není na stejné úrovni jako Roger. Pokud se bavíme jen o big 3 a dáme si úrovně kvality 1 až 3 (3 max), tak:
Rafa antuka 3, tráva a hard 1 (hala 0)
Roger tráva a hard 2, hala 2,5. Antuka bych dal taky 2, je to zkreslené Rafovou 3kou
Reagovat
smazaný uživatel
Podmnozinky.
Reagovat
spaniel
Ne, rika se tomu povrchy. Nemas zac.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo se tomu říká realita, ale to on nezná. Žije ve svém imaginárním světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdeluješ jeden sport do podkategórii, a teda podmnoziniek..

To mas ako v škole, keď Dežko má jeden malinový, jeden jahodový a jeden čokoládový cukrík..Móricko má balíček čokoládovych...Vieš, Dežko može machrovať že má viac malinovych a jahodovych, ale celkovo má stále málo a može len závistivo pozerať na Mórickov balíček čokoládových bonbónikov..Čo si myslíš, ku komu si pojde sadnuť Anička?...Dežko posuší.

Ty nie si hlúpy, ty pochopíš, kam tym mierim...
Reagovat
spaniel
Ano, chapu...20>17 :D
Jestli se od nekoho ucit o podmnozinkch, tak jedine od mistra podmnozinek.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak nějak. Federer je pořád mimo svůj nejoblíbenější povrch lepším hráčem, než Nadal mimo svůj neoblíbenější povrch. Nadal má průměr 1,5 poraženého hráče TOP10 na GS, nikdy na GS neporazil 3 hráče TOP 10 když získal titul - Federer 6x, Djokovič 5x. Když vyhrál slam, tak neporazil 2 hráče BIG4, vždy max jednoho. Hard H2H Nadal Djokovič: 7-18 (28%), Nadal-Federer 9-11 (45%) a nejlepší je Nadalova statisika vs. TOP5 na hardu 25-37, Djokovič 63-34, Federer 74-40 a pro tebe extra vs.TOP10 na hardu Nadal 63-64, Djokovič 135-52, Federer 154-68.

Nadal má z BIG3 absolutně nejhorší statistiky mimo antuku. Už si to přiznej.
Reagovat
ipko
mňa na ňom len baví, ako si z ostatných v zápase robí prču a aj tak vyhrá.. jemu nerobí problém zahrať drop shot v každej druhej výmene :)
Reagovat
darek.vrana
Tak kdo jsou největší mrhači talentu? Kromě Kyrgiose určitě Tomic a Gulbis, kdo vás ještě napadá?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic má talent, ale na GS by podla mna aj tak nedosiahol.

Ja vidim nenaplnený potenciál aj u Monfilsa a Dimitrova, pokial vyjmeme hlavu a berieme do uvahy len hernu stranku..
Reagovat
darek.vrana
Dimitrov asi jo, u Monfilse je to hodně o zraněních.
Reagovat
gigin
J1rka.
Reagovat
darek.vrana
Ale u Jirky je to součást dlouhodobějšího plánu, jeho čas přijde.
Reagovat
gigin
Jsem tupec, jas. Ještě Péro mne napadá.
Reagovat
EllNino
Fucsovics, ale zveda se ... dlouholety flink
Reagovat
Fazzzy3
Tomic retard na ntú, Gulbis alkoholik, Monfils nemá hlavu a o Dimitrovi ani nehovorím. Aj keď talent majú všetci z nich, ale nenaplnil ho ani jeden. Jediný hráči ktorý ma ešte napadajú sú Goffin a Berdych. Obaja mali na viac ako dosiahli. Bohužial pre Tomáša, bolo extrémne tažké sa presadiť proti big3. Goffin šikovný, rýchli výborný backhand akurát ten servis. Pripomína mi trošku Cibulkovú...škoda no
Reagovat
darek.vrana
Já spíš myslel hráče, kteří tomu nedávají, kolik by mohli, což Tom asi není. Ale Paire určitě.
Reagovat
gigin
Gulbise omlouvá, v uvozovkách samozřejmě, jeho zázemí. Nikdy nemusel.
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin, Fognini.

Príliš nízki.
Reagovat
darek.vrana
A jó, Fognini!
Reagovat
Roger_Federer
Berdych dosahl maxima(herne navic nema) a vramci zivota je spokojeny jak zelva, vydelal majlant..
Reagovat
darek.vrana
Z našich vím, že Robin Vik svého času říkal, že ho tenis nebaví. Taky Ulihrach byl dost línej.
Reagovat
Fazzzy3
Gratulujem Gyrosovi asi zatiaľ k najvačšiemu titulu jeho doterajšej kariery. Či má na TOP15 alebo 10, závisí od jeho hlavy. Sám sa vyjadril že ho tenis nebaví, a myslím si že skončí kariéru ako hráč ktorý premrhal svoj talent. Na GS mu v živote neverím že vyhrá. To už Tsitsipas má v 20 rokoch lepšiu hlavu a techniku ako Kyrgios...
Reagovat
peek
Já bych ten GS hned neodepisoval, z big3 má negativní bilance jen s Rogerem, ale i toho už porazil. Když mu to sedne jako tady, klidně může GS dát.
Reagovat
turista
Tsitsipas je proti Kyrgiosovi herně čitelný takže bych Nickovu techniku nepodceňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za blbost? Tsitsipas je čitelný? A odkdy? Tsitsipas má dobrý první i druhý servis, hraje od BL, chodí na sít. Má dost pestrý tenis a určitě není čitelný tak, jako Kyrgios.
Reagovat
smazaný uživatel
Čitatelnost vobec nesúvisí s celkovou kvalitou hry, je to len konkrétny ukazovatel niečoho....

Tak, nabuduce uz budes vediet...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvá moudra mi už chyběla. Debatu vedle si vzdal, tak to zkoušíš tady, ale zase a opět mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Debatu?...Myslis tú komediálnu trojicou s tvojou bytostnou účasťou?..

Naozaj to nazývaš debata, ci dokonca tenisová debata?...Zlatý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, že to psychicky nezvládneš, ale že to bude tak moc mě překvapilo. Ale jsem rád, všichni si to tady užíváme.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni traja, ze ano. Kamil Ostuda, Pato a Franky :)

Traja Kamaráti...Chudák Remarque, takýto remake si nezaslúzil...
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios sa dostane tymto vysledkom do top30 a do konca sezony obhajuje tak do 500b, takze nic..Ak nebude blbnut tak TOP15 bude jeho.
Reagovat
hippos
Ma nahrano, na sunshine double uhraje max 2,3 kola. Jinak kokteljy, kurfy, pohodicka.
Reagovat
smazaný uživatel
IW by este mohol dat, je to pust..

Ale Miami. Slnko, pláže, hudba...No, budme realisti..
Reagovat
gigin
Viděl někdo? Jaký byl mač?
Reagovat
Roger_Federer
Cau, ty jeste zijes?, kde je Janek?
Reagovat
gigin
Ahoj, přežívám. Janek netuším.
Reagovat
blixa
Z posledních sil ? ;-) :D
Reagovat
Pe3k
Fajny, Zod zlomil pár raket.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/JDwQGeYu9yM
Reagovat
Torresek
Kdyby se mu chtělo jak v Mexiku tak na rychlých površích by byl nejnebezpečnější soupeř a dokázal by něco zahrát i na antuce.
Je mu stále jen 23 let, dá se to zachránit, kéž by to vyšlo.
Reagovat
Roger_Federer
Nesmel by to být druhý Safin myslenim, a jeste o level horsi herně.
Reagovat
Torn
Já mám stále pocit, že je trochu přeceňovanej. :)
Reagovat
aape
no tady na TP určitě ne, tady jsme nedůvěřivý i k herním kvalitám Rogera Federera, Rafaela Nadala už vůbec, natož nějakej Kirgyos o level horší než kdokoli...:)
Reagovat
No-le
Kyrgios rozhodně není o nějaký level níž, je to famózní hráč s fantastickou rukou. Jeho problém je především uvnitř jeho hlavy a povaha je dost divoká...
Reagovat
aape
no tak to právě bylo myšleno, že tady je zvykem snižovat herní kvality nebo bagatelizovat úspěch..
Reagovat
No-le
(((: ok
Reagovat
Kozoroh
Problémem je taky jeho podprůměrný pohyb a nic moc return.
Reagovat
turista
Budiž, ale utajení úderů má jako nikdo.
Reagovat
gigin
No ještě Bernie má podobný fh, Fogna taky trochu.
Reagovat
spaniel
Madarinka ma strasne kratky naprah.
Reagovat
gigin
Jo no, na toho jsem zapomněl.
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras mal tiez podpriemerný return a slabý pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem tym povedat, ze nie vzdy o zápase rozhoduju slabiny, ale naopak silné stránky. Pokial su extremne silné a jednou z nich je servis.
Reagovat
Kozoroh
Pete hrál v době rychlejších povrchů, kdy mu tyto slabé stránky bránily uspět pouze na antuce. Evidentně by měl Nick větší šanci na úspěch v 90. letech, než dnes. Dnes je třeba umět být trpělivý v dlouhých výměnách a to není Nickův šálek ćaje...
Reagovat
Pe3k
Porazil v řadě Nadala, Wawrinku, Isnera a Zvereva. To vše s bolestmi zad, otravou z jídla a bez formy...
Reagovat
Torn
Nauč se číst. Já mu úspěch neberu, ale zkrátka ho nepovažuju za tak užasného jako někdo jiný. :)
Reagovat
Torresek
Přeceňovanej? To nemůžete myslet vážně. Jako ano, někomu se může zdát že kromě podání nic jiného nemá ale to není pravda. Má neskutečně šikovnou techniku, rychlé nohy a jen stačí špatný míček a už bombí. Jenže já si myslím že on je typ člověka co potřebuje aby ten zápas byl zvláštní, jiný. Seppiho porazil, pak už Nadal a to je něco co mu vyhovuje, tam byl v živlu, nestandartní zápas a pak do konce turnaje samí lepší soupeř, fans byli slyšet a to on potřebuje, ať proti němu nebo na jeho stranu. To není poza co dělá, on to potřebuje k tenisu. Možná by mu víc seděl týmový sport.
Reagovat
Torn
Tak tenis není o tom, aby se mu zápas líbil a byl pro nějak nějak speciální. Přeceňovanej určitě je, protože pohyb a return je špatnej.
Reagovat
Nola
to rozhodne nie, ak mu na vysledku zalezi a sustredi sa, tak je schopny porazit hocikoho, ak by si udrzal chladnu hlavu a neriesil soc.siete, bol by dnes zrejme clenom TOP10
Reagovat
Torn
To je tvůj názor. :D
Reagovat
hippos
Já se mu nedivim, zivot na ture je rehole a pro top hrace to plati dvojnasob. Lepsi parkrat do roka udelat vysledek a uzivat mladi.
Reagovat
aape
to jo ne každý je ochoten obětovat všecko kvůli hezkému číslu na žebříčku
Reagovat
smazaný uživatel
Co musí sportovec obětovat? Chlast, fet, kouření a (v mnohem menší míře) děvky. Cynik by řekl, že všechno, co je dobré. Ale ve skutečnosti si to sportovec musí jen na čas odepřít, aby si to vzápětí mohl dovolit mírou vrchovatou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Špatná strategie.

Kdybych měl priority nastavené tak, že si do určitého věku nutně musím odchlastat a odsouložit určité penzum, abych pak zbytek života netrpěl palčivým dojmem, že jsem o cosi přišel, od 20 do 24-25 bych právě proto všechno podřídil tenisu, udělal bych maximum pro to, abych si do historie vypinkal své místo, abych udělal co njlepší výsledky a vydělal co největší balík a získal co nejtučnější sponzorské smlouvy, a teprve pak bych si začal užívat, nebo bych podobně jako Borg skončil a plně se oddal radovánkám.

Nic ve zlém, ale píchat a chlastat umí každý. Hrát tenis jako Nick umí jen hrstka lidí na světě. Určitě by mě na stará kolena víc mrzelo, že jsem nenapnil svůj největší talent, spíš než to, že jsem vypil o několik galonů piva méně, než káže příručka pro sebedestruktivní požitkáře.
Reagovat
Marduch
jenže Nick nehodlá přemýšlet v rovině priorit a perspektiv..
Reagovat
gigin
Já bych neopomíjel jeho zdraví, hlavně tu skoliózu. Nevíme, čím vším si musí procházet.
Reagovat
turista
Kyfózu.Pleteš si medicínské pojmy.
Reagovat
gigin
Sorry doktore. Ale Nick mluvil o skolióze. Ale taky se může mýlit.
Reagovat
turista
Kyfózu.Pleteš si medicínské pojmy.
Reagovat
ivecka
Bože
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist