Kyrgios v Brisbane zaznamenal první turnajové vítězství v domácím prostředí

7. 1. 2018, 11:22
Aktuality 15
ATP BRISBANE - Nick Kyrgios proměnil premiérový start na turnaj v Brisbane ve svůj prvním triumf na okruhu ATP před domácím publikem. Dvaadvacetiletý Australan ve finále přehrál ve dvou setech Američana Ryana Harrisona a získal celkově čtvrtý titul, první od podzimu 2016.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Poslední dvě sezony zahajoval Nick Kyrgios na Hopman Cupu a předloni na něm společně s Darjou Gavrilovovou triumfoval. A triumfem začal australský tenista i rok 2018, když ovládl domácí turnaj ATP 250 v Brisbane. kde startoval v hlavní soutěži poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletý Kyrgios v prvních třech zápasech otočil nepříznivé skóre po prohraném prvním setu proti krajanu Ebdenovi, Ukrajinci Dolgopolovovi i světové trojce a obhájci titulu Bulharu Dimitrovovi.

První letošní dvousetové vítězství si Kyrgios schoval až na dnešní finále. V něm si poradil bez ztráty podání s o tři roky starším Američanem Ryanem Harrisonem, kterého porazil 6-4 6-2 a ani ve třetím vzájemném střetnutí s ním tak neztratil set.

Především v úvodu zápasu to ale Australan neměl jednoduché. V druhém a šestém gamu musel odvracet celkem pět brejkbolů, ovšem situace zvládnul a od vyrovnání na 3-3 dostal vývoj pod kontrolu. Získal 9 z 11 gamů a nakonec za necelou hodinu a čtvrt proměnil svým 17. esem hned první mečbol.



Kyrgios tak ve svém sedmém finále a prvním před domácím publikem získal čtvrtý titul, na který čekal skoro rok a půl. Dnes navázal na triumfy ze sezony 2016, kdy zvítězil v Marseille, Atlantě a Tokiu.

"Celý týden jsem se tu cítil dobře, cítil jsem se jako doma. Pokaždé, když jsem vstoupil na kurt, tak jste mě skvěle podporovali. Miluju zápasy před lidmi, i když to tak možná někdy nevypadá. Ale je to tak," řekl Kyrgios, jenž v minulosti řadu zápasů vypustil a odchodil.

Pětadvacetiletý Američan Harrison hrál ve finále potřetí v kariéře a poprvé mimo domácí půdu. Loni v únoru triumfoval v Memphisu, v červenci v Atlantě nestačil až na Johna Isnera.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
nedělní výsledky (07. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kyrgios (3-Austr.) - R. Harrison (USA) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Mayer/Zeballos (Arg.) 3-6 6-3 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
letityfanousek
Snad už dospěl a bude hrát tenis. Je radost koukat na jeho hru
Reagovat
turista
Je to tak. Gyros tenis umí. Stačí aby se plně koncentroval na hru a může vyhrát cokoliv a kdekoliv.
Reagovat
Kozoroh
Ptal jsem se, páč máte podobný styl psaní a obě fandíte Gyrosovi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak pochybujem, ze som jedina jeho fanynka na Slovensku :)
Reagovat
Kozoroh
Navzdory vítězství v Brisbane Gyrosovi o pouhých 5 bodů utekla 16. pozice v žebříčku ATP. Proč o tom píšu, pro jednoho z TOP 4 Nadal/Federer/Dimitrov/Zverev by byl Gyros na 16. místě ohrožením, neboť hráči 13-16 se losují proti tenistům 1-4. Gyros i tak může být nalosován k tenistovi TOP 4, ale v případě dosažení 16. místa by to byla jistota. Teď už to nezmění, seznam nasazených je uspořádán podle zítřejšího žebříčku.
Reagovat
janek_da
no, pro Gyrose je hlavní motivace. Takže pro něj je ta 17 vlastně dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios mozno aj zarobil,ako sedemnasty nasadeny,ma moznost v osemfinale sa top4 vyhnut
Reagovat
Pe3k
Gratz.
Reagovat
aligo
si srovnal hlavu...
Reagovat
smazaný uživatel
No huraaa, to trvalo. :) Na Ao ocakavam velke veci!
Reagovat
Kozoroh
Píšeš na idnesu pod jménem Helena Čapková?
Reagovat
smazaný uživatel
ee, nepisem tam, iba tu a tennis warehouse
Reagovat
Pe3k
Jak se jmenuješ tam?
Reagovat
safi1313
Nej favorit spolu s Rogerem...
Reagovat
Ground_stroke
Suhlasim ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist