Kyrgios v Římě řádil. Zuřivé diskutování, trestný game, hozená židle a odchod z kurtu

16. 5. 2019, 19:13
Aktuality 97
Nick Kyrgios zase jednou dostál své pověsti zlého muže a turnaj Masters v Římě pro něj skončil odchodem z kurtu a následnou diskvalifikací. Horkokrevný Australan si vyloučení vysloužil v utkání 2. kola s Casperem Ruudem poté, co v úvodu třetího setu za stavu 3-6, 7-6 a 1-1 dostal trestný game za nesportovní chování, vzteky zahodil židli do hřiště, sbalil si věci a odešel z kurtu.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Čtyřiadvacetiletý Kyrgios neudržel na uzdě emoce a ve vypjatém zápase proti o čtyři roky mladšímu Norovi byl napomínán za diskuse s publikem či pořadateli. Zcela nad sebou ztratil kontrolu v úvodu rozhodující sady.

Poté co po vlastní chybě ztratil podání a Ruud vyrovnal na 1-1, začal zuřivě gestikulovat a diskutovat s diváky, načež za opakované napomenutí inkasoval trestný game, takže prohrával 1-2. Vzápětí mrštil raketou o zem, kopl do nápoje stojícího před odpočívadlem a vše završil tím, že hodil židli na kurt. Poté si sbalil věci, podal soupeři a rozhodčímu ruku a odešel z kurtu.

"Přemohly mě emoce. Byla tam dneska šílená atmosféra a je super nešťastné, že to takhle skončilo. Sorry Říme, zase příště, možná," napsal později Kyrgios na instagram.

Vedení ATP oznámilo, že Kyrgios přijde o prize money ve výši 33.635 dolarů (774.000 korun) a bude mu odečteno 45 bodů v žebříčku. Po vyšetření případu může přijít na řadu i další sankce.

Scénu Kyrgios předvedl jen den poté, co se v rozhovoru pustil do hvězd světového tenisu. Jen ve stručnosti - Rafael Nadal je podle Australana nafoukaný a neumí prohrávat, Novak Djokovič je posedlý, aby ho lidé měli rádi, a má velmi trapné oslavy. A Fernando Verdasco je nejarogantnější osobou, kterou poznal. Slova uznání měl jen pro Rogera Federera.

Kyrgios, aktuálně 36. hráč světového žebříčku, je považován za obrovský talent. Brzdí ho ale horkokrevná povaha a nevyzpytatelné chování, kvůli nimž se opakovaně dopouští excesů.

Například v roce 2016 na turnaji v Šanghaji odchodil zápas s Mischou Zverevem a dostal od ATP distanc na osm týdnů a pokutu. Po roce se na stejném místě postaral znovu o pozdvižení, když bez zjevného důvodu předčasně ukončil zápas prvního kola s Američanem Stevem Johnsonem. Odešel tehdy z kurtu poté, co prohrál úvodní set v tie-breaku. Na loňském turnaji v londýnském Queen's Clubu si zase vysloužil pokutu za obscénní gesta s lahví vody.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

97
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tady ten cikánek už by neměl hrát, stejně nikdy nic nevyhrál a nevyhraje, nikoho nezajímá jak se předvádí....
Reagovat
smazaný uživatel
som zvedavy aky trest dostane GOAT,kym Kyrgios odohral aspon dva sety tak on ani nenastupil,ale kedze je vsade protekcny,tak asi nic
Reagovat
spaniel
Hodne trapnucke.
Reagovat
Stan_Borowitz
jako byste všichni zapomněli na to, že je to jen showbusiness, jehož "underlying asset" je v tomto případě zrovna tenis. Tohle jsou prostě průvodní jevy jasně patrné v každém oboru showbusinessu. Žádné filosofické hloubky bych v tom nehledal. Stejně jako třeba v hudební nebo filmové větvi showbusinessu si můžeme stěžovat na to, že svými falešnými pózami dávají tamní "celebrity" špatný příklad, ale dokud jsou lidi ochotni nemalou část svých malých příjmů vkládat do sbírek na dolce vita showbusinessových hvězd, je to tak asi všechno, co s tím naděláme...

On je Nick mladej kluk a horká hlava, jako byl svého času třeba JMcE, který je dnes úplně v pohodě, takže kdo ví, jak to nakonec dopadne s Nickem. A nezlobte se na mne, že plýtvá svým nesporným talentem, je jen a jen jeho věc. Zkuste ho brát jako takový svého druhu veřejnoprávní subjekt (třeba Českou televizi), na který se všichni skládáme (u Nicka ovšem dobrovolně), za což nás občas potěší nějakým zázračným kouskem (Dabing Street, Most), ale někdy holt zase musíme snášet to, že vůbec není košer, co říká a dělá, občas i arogantně poučuje a lže... (Pro jistotu preventivně dodávám, abych předešel zbytečnému argumentu ad hominem, že na TV Barrandov opravdu, ale opravdu nekoukám.)
Reagovat
enka
Ano,máte pravdu-.já na ČT nekoukám raději vůbec,nenechám si vymejvat mozek tím,co předvádí. A dvojnásobná cena lístků kvůli Federerovi a milión pro něj za to,že se tam objevil a když vidí,že by mohl od Stefanose dostat výprask(po tom,co ukázal s Čoričem) tak si panáček odstoupí ??? Zranění ??? Ha ha ha. Lituji ty,kteří si zakoupili ty drahé lístky. A taky mi vadí ten jeho Laver cup--Evropa vs.Svět ??? Evropa není svět ??? No asi za chvíli nebude..
Reagovat
spaniel
Hloupa reakce totalne od veci.
Reagovat
a.magerova
Myšleno je "Evropa vs zbytek Světa"... ale jasně, kdo chce psa bít, ten si vždy hůl najde...
Reagovat
Roger_Federer
:), to bude Forhendova neteř :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je další porce demagogie a nesedících příměrů, Stane.

To, jestli ze sebe dělá blbečka, hulí ganju, rozbíjí okna, pomlouvá ostatní do médií, plýtvá talentem... je fakt jeho věc. Nick ale sabotuje zápasy, bez kterých žádná tour a žádný business není.

Ano, herec klidně může na veřejnosti dělat ramena a stylizovat se do role hrozného rebela a udivovat vymaštěné puberťačky seznamem fetu, který strašně odvážně zkusil. To je jeho věc.

Pokud ale přijde na plac, vynadá režisérovi, rozmlátí scénu, nafluše na kolegy a místo natáčení se odporoučí do hajzlu, asi s ním nikdo chtít pracovat nebude, protože tak žádný film nevznikne, takže nebudou ani žádné celebrity.

S mladým Johnem nemá Nick společného absolutně nic. Ten totiž soptil z důvodu extrémní touhy po vítězství. Jeho výbuchy byly vedlejší produkt snahy vyhrát. Nickovy výstupy nejsou prostředek k cíli. Ony jsou cíl. A Johnovu spontánnost obvykle postrádají. Kyrgios není až tak horká hlava, jako spíš vypatlaný pozér.

Žrát mu to samozřejmě můžeš, ale byť to obalíš sebedůkladnějším nánosem nesmyslů, stejně to bude jenom laciný brak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu mi lezou na nervy lidi, kteří pravidelně šermují pojmy jako demagogie, populismus atd., ale je to teď taková všeobecná móda, že v diskusi nejprve "majitel pravdy" určí, jaký je správný názor, a všechno ostatní se pak různě nálepkuje, tak budiž...

Rozumím, co chceš říct, ale já ho neobdivuju, ani ty jeho excesy neschvaluju, i když jsou někdy zábavné. Jen vidím, že je to mladý kluk, co má zmatek v hlavě a občas udělá nějakou v podstatě malichernou blbinu. Proto mi vadí to pokrytecké moralizování všelijakých nýmandů v zájmu jakýchsi prapodivných vyšších hodnot ("disrespect for the game" znovu se ptám, co to jako je, vždyť je to jenom showbusiness), jako by Nick snad někoho pomalu zabil. A zkušenost mne v životě naučila, že ti největší moralisti bývají v zájmu "polepšování" ostatních obvykle schopni nejhorších sviňáren, takže jsem na tahle kázání dost alergický a na povýšené kazatele, kteří navíc vidí lidem do hlavy a přesně vědí, proč druzí dělají to, co dělají, si dávám obzvlášť velký pozor...

A když už jsme u těch nesedících příměrů, zrovna filmový herec nemá s tenistou moc společného, nepředvádí svůj výkon přímo naživo před diváky, je od nich oddělen plátnem. Já bych to srovnal spíš s živým koncertem - někdy holt hraje filharmonie, u které se člověk bojí pomalu i hlasitěji vydechnout, aby ho nevyvedli, jindy ale třeba taky trashmetalová kapela, která na pódiu rozmlátí všechny nástroje a pak ještě třeba i zdemolují hotelový pokoj. A přitom je to většinou na obou pólech taky jen póza. No a nakonec i věcně tvůj příměr nesedí - překvapuje mne, že jsi ještě neslyšel nebo nečetl, co dokážou některé herecké superstar předvést za cirkus na place, a přece se točí...
Reagovat
enka
Mým nejmilejším člověkem na okruhu by,je a stále bude David Ferrer.Jak jednou řekl jeden kometátor-tohohle chlapíka nejde nemít rád.Bude mi chybět -ani jeden se mu nevyrovná.Tím nemyslím vyhrané tituly ani peníze..
Reagovat
spaniel
Taky neni dokonaly. Neznam hrace ktery by sprostejc nadaval.
Reagovat
enka
Kecy
Reagovat
spaniel
Nemuzu za to, ze neumis spanelsky (popravde ani cesky).
Reagovat
Torresek
Del Potro je taky mega sympaťák :) neskutečně oblíbený ve více destinacích než kde kdo a to je více méně pořád marod
Reagovat
enka
Jo,Delpo je taky sympaťák
Reagovat
Torresek
To je hezké že tady řešíte Nadala,Djokera a to co Nick řekl ale že se chová jak spratek, že hraje jen když se mu vyloženě chce, že to teatrální představení v Římě udělal jen aby se zase víc ukázal to už neřešíte?
Bohužel mě to nepřekvapuje, je doba kdy se obdivují debílkové co mají silné řeči ale chovají se jak hovádka.
Nick si nezaslouží uznání, respekt a už vůbec žádnou úctu a to především od soupeřů, stejná vylízaná hlava jako Tomic
Reagovat
Roger_Federer
A kdo ho respektuje a chvali?
Reagovat
Torresek
Zde v těchto komentářích se pouze řeší vše krom Nicka a celkově díky tomu jak se chová je pro mnohé Nick strašně oblíbený a to po celém tenisovém světě...aneb řítíme se do prdele! A to není jen Nick v tenisu ale i další sporty a podobní sportovci co se chovají takto a ještě jsou oblíbení, nejlepší příklad je Balotelli v fotbale
Reagovat
spaniel
Je to hnup, o tom zadna. Ale vzhledem k tomu, ze je schopny je porazet, ale pritom neni schopny vyhravat turnaje, je to dobre. Je pak spis pro smich a vzajemne zapas to opepri.
Reagovat
turista
Hňup je. Ale těch turnajů už vyhrál 5 což není zas tak špatné. I Federer se zmínil o tom jak je těžké vyhrát jakýkoliv titul.
Reagovat
Torresek
On má z mého pohledu famózní tenisové schopnosti, to nejen servis ale má dobrý pohyb, techniku taktéž . Třeba takový Paire ten zajebal talent protože si nechal a nechává do tenisu vstupovat osobní život, Fognini je hlava pomazana :D atd. Já jsem asi moc "pes" ale mě Nick ani nebaví, přehrává , dělá to naschvál a to už neberu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě baví, ale nevážím si ho.

To, že je kretén, tak nějak rozumím samo sebou. Stejně jako to, že určité procento tenisových kruhů mu bude aplaudovat, protože:

a) s ním věcně souhlasí a nechápou to jako nactiutrhání, jelikož taky soudí, že nando je nabob, Djok křečovitě prahne po uznání a Nadal je "salty"

b) zatím nepomluvil je samotné, a když se dva perou, třetí se chechtá

c) jim konvenují rebelové a do Nicka si projektujou takového toho správného maséra, který je hrozně edgy a svůj a který jim to čas od času všem nandá a zvedne mandle těm znuděným upjatým tetkám a jejich snobáckým manžílkům

Jenomže Nick je jen atrapa skutečných rebelů. Je to klaun a pokrytecký hňup, který sice občas dokáže uhodit hřebíček na hlavičku, jenomže kdyby byl taaak nad věcí a taaakhle uvědomělý rebel, tak místo židle odhodí raketu, koupí si pár pracovních bot a jde si hrát na working class hero do skutečného světa... Z ATP a celého okruhu vydatně profituje, takže ty jeho akce jsou prostě jen dílem retardovaného fracka, který prd zažil a řeší kraviny. Není to rebel. Je to narcistní retard. Ale srandovní :)

Mám jen občasnou potřebu opravit blázny, kteří tvrdí, že okruh potřebuje borce jako Nick. Spíš oni sami se potřebují přeorientovat na Wrestling. Borce, jako je Nick, totiž nepotřebuje vůbec žádný obor. A když, tak jako odstrašující příklad toho, jak může dopadnout talentovaný blbec, který si neschopnost naplnit svůj talent kompenzuje rádoby rebelskou pózou, za kterou nenajdeš nic jiného než mindrák.

Kéž by dospěl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, málem jsem se z toho morálního poselství rozbrečel, to bylo skoro jako Smolíkův projev ve Vyšším principu...
Reagovat
annah
Ale na Gyrose to sedí jak pr..el na hrnec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz můj příspěvek nahoře.
Reagovat
Marduch
ad b) jj, mě pobavilo, jak tu někteří FFF téměř hýkají blahem, jak to Nick natřel kolegům z Big3 a přitom jindy Gyrose při jeho občasných "výstupech" nejvíc tepou a odsuzují právě upjatí elegánovci:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Bylo by dobré jmenovitě, když tak. Mne upřímně nikdo nenapadá.
Reagovat
Pe3k
jaký je přesně rozdíl mezi respektem a úctou?
Reagovat
rybicka
Možná, že respektovat můžu (třeba za jednotlivosti, nebo ze strachu) i někoho, koho si jinak obecně nevážím?
Reagovat
Pe3k
nvm, jedna věc je jaký je význam daného slova a další v jakém smyslu jej lidé používají, slova jsou nedokonalé dorozumívající prostředky.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, jestli má ten respekt konotaci obdivu, nebo jen jakési pasivní tolerance.
Reagovat
Torresek
Čistě teoreticky kdybych znal osobně Djokovice a Tsitsipase
Djokovice respektuji že je famózní tenista ale úcta? V žádném případě! Pro mě je to šašek který se předvádí.
Tsitsiho respektuji protože je skvělý tenista a úcta? Jasné, je super jak přistupuje k tenisu od začátku kariéry, přístup prostě co nejlepší hra na kurtu bez komedii
Reagovat
paprikovygulas1
Nadal je arogantný a Djokovic tuto po obľúbenosti, no Kyrgios chce byt zase považovaný za najkontroverznejšieho hráča na okruhu, o ktorom sa bude písať a diskutovať, no úprimne pôsobí na mna hrozne neprirodzene. McEnroovi som veril každý jeden pohyb na kurte, no u Nicka je to len teatrálne predstavenie, ktoré keď vidím tak sa normálne cítim zahanbene aj ja, nie preto čo robí ale ako to robí.
Reagovat
smazaný uživatel
v podstate trafil,Rafa nevie prehravat to je fakt,Novak ak sa bude tak velmi snazit tak ho tiez bude mat rad malokto,svajciarsky arogant sa nesnazi vôbec(za tych neviemkolko mega tych par podpisov rozdat musi) a cely svet ho miluje,dokonca aj mne je tym sympaticky:)
Reagovat
brixner
Něco vo tom vim. Přišel desetiletej spratek a prej "Ujo, poď na mač, dostaneš kládu a pudeš!" No, mě to namíchlo, takže sprcha, Kouros, pálku z lodního kufru a hybaj na kurt! Klučina už pózoval u sítě a spolužačka ho vyblejskla a že prej to upne na instáč a bude halda lajků a jestli prej mi nevadí, když se po zápase vyfotim s nim jakožto poraženej. No, nevadilo mi to, šortky mam vod najkí, pálku wilson, voholenou tlamu sem měl, to bude vomladina koukat! Asi po hoďce bylo vymalováno, kluk dostal kanára, pak sme si na lavičce spolu zapálili hábéčko a von ten fakan najednou povídá, že sem mu moh nechat aspoň jeden gem a za to píchne fotrovi, že sem byl u nich už dvakrát vopravovat trubky v koupelně a že jeho máma u toho radostí tak řvala, že si musel jít ven zapálit, aby se uklidnil. Ale že prej za kilčo bude jak hrobka, což sem samosebou hbitě přijal. Nakonec sme se i vyfotili, já ho otcovsky držel kolem ramen a vypadalo to na cajk. Až do doby, kdy sem juknul na jeho profil a tam byla fotka, jak von se usmívá a vedle něj stojí jen najky a z nich čouhající chlupatý hnáty...Holčina to se zoomem moc neuměla a já sem z týdle vomladiny fakt frustrovanej, to za mejch mladejch let...:-))
Reagovat
rybicka
Jojo, to sou ty frustrace... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/BBCSport/posts/2447473325339686

Nick tomu rozumí :-)
Reagovat
a.magerova
Šak jo... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Salty" přeložit jako "nafoukaný" není to pravé anglické ořechové.

Myslel spíš malicherný, vztahovačný atd. A vysvětloval to tím, že co je úplně v pohodě, když Nadal vyhrává, je najednou hrozná urážka vůči němu, divákům a celému světu, když prohraje.

Jako nafoukance označil právě Nanda, který prý neodpovídá na pozdrav a žije v domnění, že mu má celý svět sloužit (dle Nickových slov), protože "plácá balon přes síť".

Já s ním sice ohledně Nadala a Novaka souhlasím (taky ve mně to posílání srdcí a polibků vyvolává celkem obrannou reakci), ale stejně si myslím, že největší, byť vtipně jadrný cock na okruhu je sám Nick.
Reagovat
turista
Trestný game za diskusi mu opravdu dát nemuseli a mohlo se tak celé věci předejít.
Reagovat
smazaný uživatel
Které celé věci? Ten flame Kyrgios vypustil ještě před dnešním zkratem.
Reagovat
turista
No jednoznačně ten incident na kurtu přijít nemusel. Něco si vyříkával s diváky a vypěnil až když rozhodčí celý game přidal soupeři. Teprve pak praštil tou židlí o kurt a byl vulgární na rozhodčího. To už opravdu nemělo cenu hrát. Jinak na to vyjádřit se v rozhovoru k jiným hráčům má Gyros právo. Nadal skutečně neunáší porážky a je trochu přezíravý ke slabším hráčům. Djokovič zase za každou cenu chce aby byl lidmi oblíbený. A Federer je holt elegoš za všech okolností.
Reagovat
Nola
Nando je mozno nafukany od tej doby, co ho Nick urazil na twitteri...
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, ale z toho, co napsal, jsem nabyl dojem, že Verdasco se jako nabob chová k řadě lidí.

Každopádně je docela komické někoho řešit do médií. Měl si to pošetřit na knížku :)
Reagovat
Nola
Nole patri medzi jeho najoblubenejsi objekt, Rafa je hned v zavese....aspon je o zabavu postarane....
Reagovat
smazaný uživatel
pritom to co povedal o nolem, ze hovori len to co ludia chcu pocut a nie to co si mysli sedi na fedexa tiez. federer byval iny, viac bitchy. teraz na vsetko odpoveda diplomaticky, ze ani nevies co si mysli a salty po prehrach byva tiez obcas :)
Reagovat
Nola
ved ano, Gulbis to pred rokmi povedal o celej B4 , ale nejak mi je to jedno....
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem si teď vybavuju, že kdysi pustil nějakou takovou bombu i taťka Novaka. Ten taky říkal, že Rafa býval supeeer, ale jen do chvíle, než s Novakem začal prohrávat. A o Rogerovi řekl, že je sice super tenista, ale ne člověk. A Novak se od toho veřejně distancoval.

Každopádně mi to přijde, jako když se pomlouvají holky na střední :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Roger býval spíš "bitter". Z nějakého důvodu často vůči Berdychovi, ale už je jinde a já mu to věřím. Podle mě má teď daleko větší nadhled.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ale to ma nebavi. mam radsej kontroverzi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer totálne. Najvacsí pózer. Nickovi trcia nohy z jeho prdele. Najviac vtipné je, ako si robí image tvrdého chlapca a na záver svojho tvrdého hejtu takto vyfajci Federerovi.
Reagovat
a.magerova
To vypadá na závist... :-P
Reagovat
spaniel
Smrtelny hrich... vedle zas Rogerovi zavidi o hodinu delsi spanek.
Reagovat
a.magerova
Ty ale zase... neukojený a nevyspalý... jsou prostě lidi, kteří to maj na tom světě težký... se pak nedivím, že je závist roky sžírá... ;-)
Reagovat
dappe
Na tom Verdascovi bude zřejmě něco pravdy, Kyrgios není zdaleka první, kdo něco takového o něm říká.
Reagovat
smazaný uživatel
v tomto pripade to myslel tak, ze neunasa prehry :) ze nadal je v pohode len ked vyhrava :D
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo. Když Rafa vyhraje, soupeř byl super, i když dělal své opičky. Ale když s ním Rafa prohraje, tak je Kyrgios najednou hrozný, hrozný, hrozný!
Reagovat
spaniel
Stacilo jak plesata reagovala na Rosola, kdyz s nim prohrala.
Reagovat
smazaný uživatel
ale rosol sa choval jak hovadko :)
Reagovat
spaniel
Nechoval...jen plesata a jeji fandove to neunesli.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem právě nikdy neviděl. Jsem to slyšel jen v rádiu. Ale myslím, že říkali, že mu Rosol takticky narušoval choreografii lahví :)
Reagovat
Fandina
Ano, to udělal, přerovnal mu lahvičky, které si vždycky staví u lavičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že přišel, zastavil se u Nadalovy židle a fakt mu změnil pořadí lahví, nebo mu to prostě zboural? :) A umpire nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To ti pride ako v pohode?...Cista provokácia
Reagovat
Fandina
Jj, zastavil se u jeho židle a přerovnal mu tam lahvičky. Naschvál, aby to každý viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
To Nadal tvrdil o Kyrgiosovi. Ku komu inému neprejavil respekt?..

Naopak..

Kyrgios to súdi len podla seba, a ty len podla Kyrgiosovych slov :)
Reagovat
spaniel
Ten skromny chlapec je nakonec pekna kua co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Rafa je především projekt, takže zaslouženě sklízí obdiv především projektových manažerů. Ten obdiv vlastně nepatří jemu, ale strýčkovi Tonimu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdé dieta hrajúce tenis je v podstate projekt svojich rodičov.

Alebo ty si myslis, ze Federer v 3-4 rokoch iniciatívne navstivil tenisovu akadémiu a prihlasil sa na trening?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak samozřejmě, ale toto je Rafa je extrémní případ. Respektive Toni. V podstatě kdyby se z Rafy nestal šampión a to všechno, co s ním Toni prováděl, vyšlo najevo za jiných okolností, tak by v každé evropské zemi vyfasoval tak pět let natvrdo minimálně a v USA množná deset.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal popri tenise hrával aj futbal. Jeho príbehy s Tonim, ako mu raz nedal piť na tréningu sa zbytočne démonizujú. Predpokladám, že strýček dbal na tenisovú výchovu popri rodičovskému dozoru a ak by zachádzal do extrému, zrejme by rodičia zakročili. Predpokladám, že Rafa bol vďačné dieťa a netrebalo ho do športu príliš nútiť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si zase naopak myslím, že to je pro účely knihy ještě docela uhlazené. Určitě byl Rafa nadšenec do sportu, stejně jako jsem byl já, určitě i ty a minimálně 80 % kluků v tom věku. A že nás v tom rodiče podporovali. Ale mne třeba nikdo nenutil hrát jinou rukou než je pro mne přirozené. Dávno už se totiž ví, že "přeučování" hemisfér může mít psychické následky (řečnická otázka - měl by dnes Rafa všechny ty obsedantní projevy, kdyby hrál pravačkou, jak mu bylo přirozené?). Taky mě nikdo nebalamutil, abych si myslel, že umí přivolávat déšť... Na základě toho, co o Tonim vím z médií a tak (samozřejmě, takže to může být úplně špatný obraz, to si uvědomuju), a jak na mne působí na pohled, si myslím, že on se v okamžiku, kdy zjistil, že má sportovní talent, rozhodl z Rafy udělat tenisového šampióna doslova za každou cenu...
Reagovat
Roger_Federer
Máš tušení, kolik % si nechává tento sympatický strýček vyplacet na podilech od Rafy celych tech 15let..???
Rafovi rodice byly socky(neco jak ty), vsecko spozoroval ten ,Tonda, udelal z neho zvíře, ale i svoji loutku..
Reagovat
turista
Socky nebyli. Jeho táta byl a je podnikatel.
Reagovat
Mayo
Kde to nájdem ohľadom Rafu, Verdasca, Djokoviča?
Reagovat
Mayo
Ja tup3c :D
Reagovat
spaniel
V klide, vime prece uz davno :)
Reagovat
Fandina
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.theguardian.com/sport/2019/may/16/nick-kyrgios-slams-cringeworthy-djokovic-and-salty-nadal-ahead-of-french-open
Reagovat
Kozoroh
https://media.giphy.com/media/KzPq5fmqJKqC35HmfP/giphy.gif
Reagovat
Stan_Borowitz
v Queensu? Nevíte někdo něco bližšího? To musela být fajn akce, jestli zvedl nějaký zapšklý puritány ze židlí...
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/poetcurious/status/1010514905726881792

nic strasne
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))) S ním je prostě legrace, to mi nikdo nevymluví... v USA mají kvůli tomu speciální prodlevu v přímých přenosech, aby podobné "hrůzné scény" stihli ještě vystřihnout...
Reagovat
a.magerova
Teda jak Nicka nemusím, tak dá se s ním i souhlasit... ;-)
Reagovat
enka
Pobláznění italští diváci ho štvali,no tak se sebral a odešel. Mně Nick nevadí,napak.Kolem celého toho tenisového cirkusu se musí našlapovat po špičkách! Holt banky jsou banky.Bylo to menší divadlo než předvedla Serena.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
Pe3k
Gyros to dneska zase přehnal, ale ty komentáře o hvězdách trefil ;)
Reagovat
enka
Pravda
Reagovat
smazaný uživatel
nando je arogantny?
Reagovat
Krisboy
Taky mi to k němu moc nesedí, ale prý ano. Gyros není první, kdo to říká.
Reagovat
smazaný uživatel
ale.. nanda ma kazdy rad, vsetci hovoria, ze je jeden z najoblubenejsich hracov.
Reagovat
sojka1
s mirne narcistnimi rysy? :-)
Reagovat
Andrew89
Nick nelhal:))
Reagovat
Andrew89
jinak publikum je nějaký divoký...i u Maky zápase už poněkolikáté rozhodčí napomíná
Reagovat
Andrew89
*u
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist