Kyrgios v Tokiu získal první trofej z turnaje ATP 500

9. 10. 2016, 08:39
Aktuality 15
ATP TOKIO - Nick Kyrgios v Tokiu otočil finále proti Belgičanovi Davidu Goffinovi a získal svůj třetí a dosud nejcennější titul, když navázal na letošních triumfy z podniků ATP 250 v Marseille a Atlantě.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Své první finále si Nick Kyrgios zahrál loni na antuce v portugalském Estorilu. Tehdy ještě nestačil na Richarda Gasqueta, další tři finálové duely už však australský mladík zvládl. Letos v únoru triumfoval v hale ve francouzském Marseille, v červenci vyhrál v americké Atlantě a tento týden si připsal svůj třetí a nejcennější titul v japonském Tokiu, kde ovládl podnik ATP 500.

Cestou do svého čtvrtého finále Kyrgios neprohrál ve třech zápasech ani set, když si ve včerejším semifinále proti ve formě hrajícímu Gaëlu Monfislovi připsal svůj jubilejní desátý skalp hráče Top 10. První set mu sebral až v dnešním finále David Goffin, jednadvacetiletý Australan ale vývoj zápasu plného nevyužitých brejkbolů otočil. 

Nick KyrgiosV první sadě Kyrgios neproměnil pět brejkbolů a jediné zaváhání na servisu ho stálo set. V druhém dějství čelil za stavu 4-6, 1-1 celkem pěti brejkbolům, ale všechny smazal a po zvládnutí klíčového momentu zavelel k obratu. Hned v další hře se mu povedl první brejk a výhodu už nepustil. 

Další dva brejkboly Kyrgios musel likvidovat ještě na začátku rozhodujícího setu, ovšem znovu byl úspěšný. Za stavů 2-2, 3-3 a 4-4 nevyužil dohromady pět šancí na brejk a rázem se za stavu 4-5 a 0-30 ocitl dva míčky od porážky. Stalo se tak poté, co ho během výměny vyrušila rána z hlediště, Australan se však dokázal zkoncentrovat, získal tři gamy v řadě a první vzájemný duel dotáhl i díky 25 esům ke zdárnému obratu.



Ve světovém žebříčku se Kyrgios posune už na 14. místo, čímž vylepší své dosavadní maximum. Navíc oživil šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů, neboť na osmého Rakušana Thiema bude ztrácet necelých osm set bodů.

Pětadvacetiletý Belgičan Goffin hrál ve finále poprvé od loňského července a celkově pošesté v kariéře. Své dva tituly získal už v sezoně 2014 na podnicích ATP 250 na antuce v rakouském Kitzbüehlu a v hale ve francouzských Métách.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.506.835 dolarů
nedělní výsledky (09. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kyrgios (6-Austr.) - Goffin (5-Belg.) 4-6 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Granollers/Matkowski (Šp./Pol.) - Klaasen/Ram (2-JAR/USA) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
kada.tom
Andy sice ještě zdramatizoval 2. set, ale TB byl jednoznačnou záležitostí. Za titul jsem rád, je třeba ale neustat ve vyhrávání, myslí-li to Andy s tou světovou jedničkou vážně :-)
Reagovat
Krisboy
Kvjeták nedopodával zápas :D
Reagovat
Mayo
Skvelý tenis.
Reagovat
Mayo
Andy hra výborne. Uz viem prečo, Vallverdu je koncom Grigora :D
Reagovat
Mayo
Koucom :D
Reagovat
kada.tom
koncom v zápase s Andym taky :-D
Reagovat
Lunej..
Fandim Babinovi, sice hned na uvod dve DF a podani v haji, ale ve 2. gamu je to lepsi podivana.:)
Reagovat
kada.tom
Paráda! Nick otočil zápas proti Goffinovi, kterej se v Tokyu oproti té tragédii, kterou předváděl v týdnech před, hodině zlepšil. No, Nickovi titul přeju, jde hezky postupně - dvě 250 dají jednu 500, dvě 500 dají ... :-D
Reagovat
Lunej..
Gratulka, pri jeho naskakovanem copu, co skoncil v siti, jsem sla jeste spat a udelala jsem dobre:)
Reagovat
smazaný uživatel
waw, Carreno-Busta P. + Rafa dali finále v Pekingu.
Reagovat
Frick
Koupim si řeťyski!!!! Zlatý, more!
Reagovat
Krisboy
Pěknej tenis. Davidovy údery od základní lajny jsou naprosto excelentní, obzvlášť bh. Přehlídka nevyužitých brejkbolů, Nick nakonec proměnil dva, David jenom jeden a to rozhodlo. Gratulace Nickovi a doufám, ty vole, že už se uklidníš, přestaneš dělat pí....ny a budeš hrát tenis. Umíš to moc dobře, když chceš.
Reagovat
Marduch
Za mě ať dělá dál oboje... Tenis + píchoviny = Nick. Žádnej jinej takovej hráč, co by dělal rozruch, někdy v pozitivním, jindy v negativním smyslu, na okruhu není. Nechtěj mít z Nicka typického ukázněného tenistu, nebavilo by ho to;)
Reagovat
Krisboy
No já měl na mysli hlavně ten incident s Wawrinkou, to bylo skutečně ubohé. Pí...ny na kurtě (roznožky, údery mezi nohama a takový kravinky) ty ať si dělá, to mě neva :D
Reagovat
turista
No když Gyros neblbne tak hraje skvělý tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist