L. Fruhvirtová prohrála i s Dartovou. Po osmé porážce v řadě vypadne z TOP 100

12. 9. 2023, 06:58
Aktuality 19
WTA ÓSAKA - Linda Fruhvirtová neukončila své trápení ani na turnaji WTA 250 v japonské Ósace proti 161. hráčce světa Harrietě Dartové. Osmnáctiletá Češka v dohrávce prvního kola podlehla britské soupeřce 5:7, 7:5, 2:6, prohrála již 8. zápas v řadě a ve světovém žebříčku vypadne z elitní stovky.
Linda Fruhvirtová (© Profimedia)

Linda Fruhvirtová si poslední vítězství připsala 24. června v kvalifikaci turnaje WTA 250 na trávě v Eastbourne. Od té doby nedokázala porazit už osm soupeřek po sobě.

Po neúspěšném US Open Series pokračuje na vlně nezdarů i na úvod asijského turné. Na podniku WTA 250 v japonské Ósace nasazená čtyřka nestačila v prvním kole na 161. hráčku světa Harrietu Dartovou a herní pohodu nenašla ani mezi slabší konkurencí.

Zápas byl rozehrán už v pondělí, kdy osmnáctiletá Češka v první sadě neudržela vedení 5:2 a po ztrátě pěti her v řadě ji nakonec prohrála. Také ve druhém dějství prohospodařila náskok tří gamů, přesto si po dvou a půl hodinách boje vynutila třetí set.

Psychickou výhodu ale využít nemohla, neboť byl zápas přerušen. A úterní dohrávka se české teenagerce vůbec nepovedla. Rychle prohrála úvodní čtyři gamy a zpátky do hry se už nedostala. Za stavu 1:5 sice utekla ze dvou mečbolů, soupeřka ovšem následně duel ukončila čistou hrou při svém podání.

Fruhvirtová tak již na 11. z posledních 12 turnajů od konce dubna vypadla hned v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Tento týden přijde ve světovém žebříčku o 250 bodů za svůj dosud jediný triumf na okruhu WTA (Čennaí) a z 68. místa se o minimálně 45 příček propadne. Z TOP 100 vypadne přesně po roce.

Konec hned v prvním kole zapsala i ve čtyřhře. Po boku Rusky Diany Šnajderové nevyužila celkem čtyři mečboly a s Fernandou Contrerasovou a Despinou Papamichailovou prohrály po dvou hodinách 4:6, 7:5, 13:15. V dalších dvou týdnech je přihlášena na čínské podniky WTA 250 v Guangzhou a Ningbu.

S Ósakou se po úvodním vystoupení rozloučila také druhá nasazená Tatjana Mariaová. Šestatřicetiletá Němka podlehla po více než třech hodinách boje 6:2, 4:6, 6:7 Maďarce Panně Udvardyové, přestože ve třetím setu měla dva mečboly a v rozhodujícím tie-breaku vedla 5:1. Nezaváhala naopak turnajová jednička Lin Zhu.

• WTA 250 ÓSAKA•
Japonsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (12. 09. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Dartová (Brit.) - L. Fruhvirtová (4-ČR) 7:5, 5:7, 6:2
Lin Zhu (1-Čína) - Xiyu Wang (Čína) 6:4, 6:4
Udvardyová (Maď.) - Mariaová (2-Něm.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:5)
Marinová (Kan.) - Hibinová (7-Jap.) 6:3, 6:4
Učijimaová (Jap.) - Rainaová (Ind.) 6:4, 6:2
Mandliková (USA) - Parryová (Fr.) 7:5, 6:2
Ponchetová (Fr.) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:2
Kalinská (-) - Niemeierová (Něm.) 6:4, 6:4
Hontamaová (Jap.) - Su-Jeong Jang (Korea) 7:5, 0:6, 6:2
Sakatsumeová (Jap.) - Ealaová (Fil.) 6:0, 6:3
Hartonová (Niz.) - Doiová (Jap.) 6:2, 3:6, 6:3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Contrerasová/Papamichailová (Mex./Řec.) - L. Fruhvirtová/Šnajderová (ČR/-) 6:4, 5:7, 15:13

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
A211
F vypadla i v deblu.
Reagovat
hanz
Tak Lindička už nějakej ten pátek nemá na okruhu WTA co dělat... absolutně nekonkurenceschopná...
Reagovat
Kandinsky1
Tak už jsem pochopil, proč Brenda pořád hraje podřadná ITFka, aby se nedostala před sestru.
Reagovat
flex
Když byly v květnu F a N nastejno kolem 50, psal jsem o brzdě F a pozvolném vzestupu N. Linda Nosková byla v mediálním závětří, méně nápadná, avšak tenis s dobrou hlavou. Lindě Fruhvirtové přeji, aby se lidsky i tenisově bez silných tlaků okolí našla, stala se z ní osobnost a znovu nám dělala spoustu radosti.
Reagovat
makro99
0:6 3:6 - vždycky, jak se někde objeví na WTA, tak dostane takovouhle latu..
Momentálně všechny top juniorky z Lindina ročníku takto stagnují. Kasintseva byla před rokem 120 a aktuálně spadla do třetí stovky. Marcinko se pořád plácá kolem 200. místa..
Reagovat
Preview.lover
A kam vůbec zmizely finalistky Wimbledonu 2021, M. Del Olmo a N. Schunk? Nebo Češka Viďmanová, která zářila na covidových akích v ČR?
Reagovat
makro99
hmm, ty dvě letos asi nehrají vůbec... nějaký zranění?
ale řek bych, že momentálně je trend, že se hráčky prosazují do stovky až později, tak 20-22 let; a zajímavý, že to platí (s výjimkou Gauff) pro všechny Američanky, kde bych naopak čekal, že se můžou prosazovat relativně dřív - Parks, Stearns, Navarro, Volynets, McNally..
za poslední 2 sezony ustřelily nahoru, pokud si vzpomínám, jen obě naše Lindy a Mirra..
Reagovat
jackiec
Myslím že Viďmanová šla studovat univerzitu do USA.
Reagovat
Ronnyx
Věková hranice se skutečně posunula, nejen, že se hračky prosazují až v pozdějším věku, ale na druhou stranu jsou schopné kvalitně hrát i ve vyšším věku (bylo by zajímavé posoudit kolit let byly na těch nejvyšších příčkách schopné hrát hračky v dřívější době a v dnešní - to bude však možné až po konci kariér hraček typu Rybakina, Sabalenka, Swiatek, které se do TOP 10 dostaly až po svých dvacatych narozeninách)
O to víc jsem zvědavý až kam to hračky typu Gauff, Nosková, M. Andreea dotáhnou a která právě z nich se stane budoucí světovou jedničkou a jestli vůbec nějaká z tohoto tria.
Reagovat
makro99
Když se to se.e, tak holt se vším všudy.. prohra v deblu ze 4 MB...
Sice naprosto bezvýznamnej zápas a obsazení, ale dokumentuje to to současné rozpoložení..
Reagovat
tommr
dalo se čekat že Linda z první stovky vypadne. Její hra už delší dobu nemá parametry hráčky top-100 ... smile
Jsem zvědavej jestli teď budou sestry jezdit společně na stejný turnaje. Mohlo by jim to oběma prospět ...
Reagovat
ladinec
MOŽNÁ DOSTALA VE ŠKOLE HODNÉ ÚKOLU , TAK MÁ STRES......
Reagovat
wymwsze
Na stejné jezdily celý rok a moc toho neuhrály.

Na těch menších turnajích navíc jdou po bodech, které by si vzájemně kradly, obzvlášť blbé, kdyby se potkaly v dřívějších kolech.
Reagovat
tommr
chce to vybírat si turnaje na kterých budou nasazený jako 1 a 2 ...
Reagovat
Kandinsky1
Na stejné jezdily celý rok a moc toho neuhrály.
Co to je za blbost ?
Reagovat
wymwsze
Brenda doprovázela Lindu na 8 turnajích v průběhu roku, na jednom z nich ani nehrála (Charleston). Přípravy také dělají spolu (za poslední rok měly 2 větší společné přípravné bloky)
Reagovat
wymwsze
+ ještě spolu hrály Bundesligu.
Reagovat
Ronnyx
Beztak Linda ty porážky má záměrně jenom kvůli tomu, aby odteď mohla jezdit se ségrou, která se zatím na WTA nemůže prosadit.. smile
Aneb na všem zlé hledejte něco pozitivního.
Reagovat
tommr
jj možná že se jí stýská po sestře a mámě. Ted bude celá rodina zase pohromadě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist