LA: Gulbis ukončil šňůru porážek, Blake vyzve Del Potra

27. 7. 2011, 12:18
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Ernests Gulbis se v Los Angeles dočkal první výhry po dvou měsících. Lotyšský tenista v Los Angeles zdolal nasazeného Belgičana Malisse a proti domácímu outsiderovi si zahraje o čtvrtfinále. O to svedou bitvu také domácí James Blake a druhý nasazený Del Potro.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis nezažívá ideální sezonu. Za poslední dva měsíce prohrál všech pět zápasů a svou černou sérii málem prodloužil i v Los Angeles. S pátým nasazeným Xavierem Malissem prohrál první set, nakonec však Belgičana udolal 2-6 6-3 7-6 a připsal si první výhru od poloviny května.

O čtvrtfinále se dvaadvacetiletý Lotyš utká s domácím Danielem Kosakowským, který studuje na místní univerzitě. Devatenáctiletý Američan v LA prošel kvalifikací a v premiérovém zápase na turnaji ATP otočil souboj s krajanem Timem Smyczekem, jehož porazil 2-6 6-1 6-3.

James BlakeDvojnásobnou radost udělal domácím fanouškům finalista z roku 2007 James Blake. Nejen že Němce Michaela Berrera porazil hladce 6-2 6-4, o své první letošní čtvrtfinále se navíc ve šlágru kola utká s druhým nasazeným Argentincem Juanem Martínem Del Potrem - vítězem turnaje z roku 2008.  

Blake s Del Potrem naposledy svedl na loňském Australian Open dramatickou pětisetovou bitvu. Celkově mají vyrovnanou bilanci 1-1.

Dalším úspěšným Američanem byl Ryan Harrison. Devatenáctiletý talent, jenž odehrál první utkání jako hráč Top 100, si poradil s o dva roky starším Litevcem Ricardasem Berankisem.

"Prohrál jsem první set a ve druhém jsem prohrával 2-4 a on (Berankis) měl při svém podání gamebol. Byl jsem pár míčků od vyřazení. Ale dostal jsem se z toho, což je pro mě velmi dobrý vstup do turnaje," hodnotil Harrison. "Jsem teď hráčem první světové stovky - je to jeden z mnoha cílů, kterých chci dosáhnout," dodal sebevědomý Američan, který se v dalším kole střetne se zkušeným krajanem Russellem. 

O vyřazení šampiona klání z let 2004 a 2006 Tommyho Haase se postaral dvacetiletý Grigor Dimitrov. Naděje bulharského tenisu - bývalý nejlepší junior světa - si připsal první výhru na americkém betonu v hlavní soutěži turnaje ATP poté, co o 13 let staršího Němce porazil snadno 6-3 6-2.

Fernando González, který se v květnu vrátil na kurty po vleklém zranění kolena, na teprve třetím letošním turnaji ATP poprvé nezvládl úvodní kolo. Chilana na betonu v Los Angeles zastavil osmý nasazený Rus Igor Kunicyn, jenž vyhrál 6-4 6-3.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA / Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
úterní výsledky (26. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Malisse (5-Belg.) 2-6 6-3 7-6(5)
Kunicyn (8-Rus.) - Gonzalez (Chile) 6-4 6-3
Blake (USA) - Berrer (Něm.) 6-2 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Haas (Něm.) 6-3 6-2
Kosakowski - Smyczek (oba USA) 2-6 6-1 6-3
Harrison (USA) - Berankis (Lit.) 6-7(4) 7-5 6-3
Muller (Luc.) - Johnson (USA) 2-6 6-3 6-4
Bogomolov (USA) - Jones (Austr.) 4-6 6-1 6-1
Falla (Kol.) - Grigelis (Lit.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak James zacal o hodinu pozdeji,ale asi vedel, ze musim do prace, tak to zvladl velice rychle a dockala jsem se i konce. Jen na uvod mel tradicne pomalejsi rozjezd, nezvladl svuj druht servis, ale pak uz to bylo prijemne tenisove pokoukanicko. Jen prvni matchball dvojchyba, ale pak uz vitezny fiftinek, Diky. Ale ted si ctu koho ma v druhem kole, On ma proste pech, Del Potra, no tak nevim, aby to nebylo taky tak rychle,ale v opacnem gardu. No musi se snazit. Vloni zde vypadl ve tretim kole tesne s Lopezem, tak bohuzel je sance. ze zase nejake sve skrovne body ztrati. A jeste hraje v dobu, kdy ho uz nebudu moc sledovat, tak jen na dalku budu drzet pesti. Treba se pochlapi, ma porad ryche prime udery, i pohyb byl dobry, Zlepsil se i u site. Dale jsem rada, ze Erny prolomil smulu porazek v prvnich kolech, at mu to vydrzi. Ten mel naopak stesti na soupere v druhem kole. No proste nekdo ma stesti nekdo zase ne.ale James ma smulu opakovane. Ale kdyz je zebrickove tak daleko, tak neni divu.
Reagovat
misoSK
no to daleko rebrickovo sice je, ale stale mohol chytit trebars Kunitsyna, alebo Bellucciho z nasadenych hracov, no zial, dostal prave najtazsieho mozneho supera, to uz i Mardy Fish by bol prijatelnejsi kedze po vitaznej Atlante by dost mozno nezahral svoje maximum
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist