Lacko v Británii selhal, Slováky do hry vrátil Kližan

10. 2. 2012, 19:29
Aktuality 1
DAVIS CUP - Po omluvence Andyho Murrayho se Slováci rázem stali favoritem na postup. Jenže hned v úvodní dvouhře jejich jednička Lukáš Lacko selhal, když s Britem Evansem neuhrál ani set. Zpět do hry se však naši sousedé dostali zásluhou Martina Kližana, který si poradil s domácí jedničkou Jamesem Wardem.
Lukáš Lacko

Duel Velké Británie se Slovenskem je soubojem 1. kola evropsko-africké zóny, ze které vítězové dvoukolové fáze postoupí do zářiové baráže o postup do Světové skupiny Davisova poháru. Na vítěze v dalším duelu čeká tým Belgie.

Britové se ještě v roce 2010 málem propadli na úplné dno systému týmové soutěže, letos však už bojují o návrat mezi elitu, ze které před čtyřmi lety vypadli. Šance britských tenistů ale klesly poté, co se ze zdravotních důvodů omluvila jejich hvězda Andy Murray a jedničkou týmu tak zůstal až 156. hráč světa James Ward.

Slovenští tenisté tak vycítili šanci, neboť je Murrayho neúčast rázem pasovala do role mírných favoritů. Ze soupeře měli stále respekt a věděli proč. V prvnímzápase, z něhož měl vzejít asi nejjednodušší bod, totiž jednička Lukáš Lacko nestačil na domácí dvojku Daniela Evanse (276. hráče světa).

Čtyřiadvacetiletý Lacko, jenž na letošním Australian Open prošel kvalifikací a přes Ljubičiče a Younga postoupil poprvé do 3. kola grandslamového turnaje a navíc si před týdnem v Záhřebu zahrál i premiérově ve finále turnaje ATP, byl ve formě. Jenže o tři roky mladší Evans, jenž na okruhu ATP ještě nevyhrál jediný zápas, byl nad jeho síly. Jednadvacetiletý Brit vyhrál 6-3 7-5 7-5 a fanouškům v Glasgow udělal obrovskou radost.

"Nezvládl jsem to v hlavě a takticky. Evansova hra mě nepřekvapila, za to ta moje mě překvapila. Neměl jsem rytmus ani potřebnou délku úderů," řekl Lacko agentuře TASR.

Do vedení 2-0 na zápasy mohl Brity dostat James Ward, ovšem i druhý duel v Glasgow vyhrála týmová dvojka. Slováky do hry vrátil 120 .hráč světa Martin Kližan, který domácího hráče (158. v žebříčku ATP) porazil 3-1 na sety.

V sobotu by se proti sobě měli pstavit debloví specialisté: Fleming s Hutchinsem a Mertiňák s Poláškem.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo evropsko-africké zóny -
(Velká Británie / Glasgow, tv.povrch / hala)
kompletní výsledky (10. 02. 2012)

Velká Británie - Slovensko 1-1 ... po pátečních dvouhrách

pátek 10. 02. 2012:
Evans - Lacko 6-3 7-5 7-6 ... (1-0)
Ward - Kližan 2-6 6-4 4-6 5-7 ... (1-1)

sobota 11. 02. 2012:
Fleming/Hutchins - Mertiňák/Polášek

neděle 12. 02. 2012:
Ward - Lacko
Evans - Kližan

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tenista1
Lacko si chudák !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist