Lajovič si v Umagu došel pro první titul, ve finále přehrál Balázse

21. 7. 2019, 22:18
Aktuality 11
ATP UMAG - Srb Dušan Lajovič si v chorvatském Umagu došel pro první titul na okruhu ATP. Ve finále devětadvacetiletý tenista porazil dvakrát 7-5 Maďara Attilu Balázse, jenž hrál finále poprvé.
Profily hráčů
Dušan Lajovič

Dušan Lajovič si své první finále na okruhu ATP zahrál teprve letos v dubnu, ovšem hned na prestižním podniku Masters 1000 v Monte Carlu. V boji o titul ale podlehl Fabiu Fogninimu. 

Zatímco na premiérové finále srbský tenista čekal do svých 28 let, druhé si zahrál po necelém čtvrt roce. A tentokrát už z něj odešel jako vítěz, když na antuce v Umagu porazil 7-5 7-5 Maďara Attilu Balázse.

Čtvrtý nasazený Lajovič v utkání ztratil podání jako první, ale od stavu 3-5 získal čtyři gamy v řadě a tím i první set. Ve druhé sadě vedl 23. hráč světa Lajovič už 4-1, ale nakonec rozhodl až využitým brejkem v 12. hře.

"O tomhle okamžiku jsem dlouho snil. Zůstat na koni turnaje neporažen a po finále převzít trofej pro šampiona. je to úžasný pocit," radoval se Lajovič.

Třicetiletý Balázs i přes porážku prožívá své nejlepší tenisové období. Na jaře totiž vyhrál dva challengery a tento týden zaznamenal nejlepší výsledek na okruhu ATP, díky němuž se ve světovém žebříčku posune poprvé do Top 150.

Lajovič bude příští týden startovat jako nasazená trojka ve švýcarském Gstaadu, Balázs se představí na challengeru na pražské Štvanici.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 586.140 eur
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Lajovič (4-Srb.) - Balázs (Maď.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
turista
Výborně. Novak už má vedle sebe v Srbsku kvalitní hráče. Lajovič a Djere už tituly mají. Teď ještě Krajinovič. Taky se hodně zlepšil. Idemo!
Reagovat
EllNino
ještě Kecmanovic :) Mladík, moc se o něm nemluví, má 19 a už je celkem hluboko ve stovce
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
EllNino
Titul z ATP turnaje mají hráči jako Basic nebo náš Jirka, byla by škoda, kdyby stabilní hráč top 100, který má celkem dobré výsledky, ten titul neurval :)

Dušan je sympaťák a má pěknou přítelkyni teda :))
Reagovat
makro99
To já ho mám zafixovanýho jako neškodnýho joudu, kterýho si náš rutinér vodil po kurtě jak na špagátku..:)
Reagovat
EllNino
dost se zlepšil a jeho nejlepší povrch je rozhodně antuka a ne indoor hard ... :)
Reagovat
makro99
to věřím, asi by nebyl 26. na rankingu :) ale tenkrát to bylo samozřejmě o síle okamžiku a hlavně jedinečnosti štěpcova tenisu, s kterým se ten jinoch nikdy předtím nepotkal... a asi ani po tom :)
Reagovat
EllNino
jj asi tak :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
makro99
já sem takhle kdysi viděl v Prostějově i takovýho samá ruka, samá noha z Argentiny - nijak zvlášť mě neoslovil a už známej Berdych si ho tenkrát taky docela povodil... a pak se z něho vyklubal Juan Martin :)
Reagovat
turista
Nová generace srbských tenistů se hodně zlepšila a začíná se to výsledkově projevovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist