Laver Cup vyhrál výběr Evropy. O těsném triumfu rozhodl až po dramatu Federer

24. 9. 2017, 14:12
Aktuality 377
LAVER CUP - První ročník skvěle připraveného Laver Cupu vyvrcholil nečekaným dramatem a nakonec očekávaným vítězem. V pražské O2 areně se z triumfu raduje 'domácí' výběr Evropy, když o vítězství nad týmem světa rozhodl až v závěrečné dvouhře hlavní zakladatel nové exhibiční soutěže Roger Federer. Švýcar po odvrácení mečbolu zdolal Australana Nicka Kyrgiose a odmítl pokračování v dodatečné čtyřhře.
tým Evropy (© Laver Cup)

Vznik soutěže inicioval devatenáctinásobný grandslamový vítěz Federer jako poctu legendárnímu Australanovi Rodu Laverovi, jedinému dvojnásobnému držiteli Grand Slamu, který sledoval zápasy v Praze a předal vítěznou trofej.

"Chci jen říct - děkuji," uvedl Federer na kurtu. "Myslel jsem, že je potřeba legendy vídat častěji. A naším životem je tenis, proto jsme tady," řekl.

Tým Evropy vedl Švéd Björn Borg a v sestavě s Federerem byli i světová jednička Španěl Rafael Nadal, Rakušan Dominic Thiem, Němec Alexander Zverev, Chorvat Marin Čilič a Tomáš Berdych. Tomu se nedařilo, zasáhl do hry třikrát, ale obě čtyřhry (první v páru s Nadalem a druhou s Čiličem) i dvouhru prohrál.

Výběr zbytku světa koučoval Američan John McEnroe a s Kyrgiosem ho tvořili a po tři dny se velmi emotivně navzájem povzbuzovali Američané Sam Querrey, Jack Sock, John Isner, Frances Tiafoe a Kanaďan Denis Shapovalov.

"Jsem pyšný na svůj tým. Byl jsem na lavičce velmi nervózní, více než kdysi na kurtu. Hrál se tady neuvěřitelný tenis a to chtěl každý vidět," řekl Borg.

"Gratuluji Evropě, byly to neuvěřitelné tři dny. Jsem pyšný, že jsem tady mohl být. Gratuluji i tobě, Björne Borgu, rád jsem tě viděl na druhé straně, až na poslední míč," řekl McEnroe a k hledišti doplnil: "Byli jste jednoduše ohromující."

Výběr světa vzdoroval do posledního míče
Evropský výběr po dvou dnech vedl 9-3. Následně ztrátu snížili na tři body Američané Sock a Isner, kteří ve čtyřhře porazili dvakrát 7:6 Berdycha s Čiličem. Němec Zverev pak zdolal Querreyho dvakrát 6:4 a svět udržel ve hře Isner, který za pomoci skvělého servisu porazil světovou jedničku Nadala 7:5, 7:6.

Berdych s Čiličem proti Sockovi s Isnerem v obou zkrácených hrách více chybovali. Při druhém soupeřově mečbolu zkazil Berdych volej. "Plán byl jednoduchý. Abych si udržel servis a Jack (Sock) obstará zbytek. Stále máme šanci, hodně jsme chtěli vyhrát a vyšlo to," řekl Isner. Tým světa na dvorci poblahopřál Sockovi k 25. narozeninám, které dnes slaví.

Zverev následně naděje výběru světa rapidně snížil výhrou nad Querreym. "Je to pro nás tady úžasné, skvělá příležitost, když vám fandí Roger, Rafa... To se nemusí opakovat," liboval si dvacetiletý německý tenista.

Dva metry a 11 centimetrů vysoký Isner duel Nadalovi 'znechutil' svým parádním podáním - nastřílel 23 es. "Lépe jsem asi častokrát nepodával. Trefoval jsem to, kam jsem chtěl," pochvaloval si dvaatřicetiletý Isner v rozhovoru na kurtu.

Vrcholem se stala závěrečná devátá dvouhra. Federer se dlouho nemohl srovnat s Kyrgiosovým razantním servisem a Australan získal první set. Ve druhém Federer neudržel brejk, ale v tie-breaku ukázal své kvality. To už na lavičce fandil i Nadal a radoval se po každém vyhraném míči jako malý kluk.

V supertie-breaku udělal Federer dvě dvojchyby a prohrával už 2:5, ale vývoj otočil. Pomohlo mi k tomu i sedmnáct tisíc fanoušků v hledišti, kteří tleskali a řvali vstoje a Nadal je ještě vybízel k větší vřavě.

Federer odvrátil Kyrgiosův mečbol a pak využil svůj první. Radoval se jako po výhře ve Wimbledonu a celý evropský tým ho obklopil v radostném kruhu. "Byl jsem připraven hrát i závěrečný set extra čtyřhry, ale hodně se mi ulevilo, že už nemusím. Všichni v našem týmu, ale i v celku světa byli úžasní," řekl Federer.

Evropané vyhráli v pátek a v sobotu pět ze šesti dvouher a sobotní čtyřhru, v které vedle sebe poprvé nastoupili Nadal s Federerem. Tým světa uspěl v jedné čtyřhře a dvouhře. V pátek se za výhru na netradičním černém kurtu a před zaplněnou halou uděloval bod, v sobotu dva body a dnešní utkání měla tříbodovou hodnotu.

Za rok dostane svět šanci na odvetu v Chicagu.

LAVER CUP 2017, Praha O2 arena
kompletní výsledky (22. - 24. 09. 2017)
Evropa - Svět 15-9
pátek 22. září
Čilič (Chorv.) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 7-6(0) ... 1-0
Thiem (Rak.) - Isner (USA) 6-7(15) 7-6(2) 10-7 ... 2-0
A. Zverev (Něm.) - Shapovalov 7-6(3) 7-6(5) ... 3-0
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7 ... 3-1

sobota 23. září
Federer (Švýc.) - Querrey (USA) 6-4 6-2 ... 5-1
Nadal (Šp.) - Sock (USA) 6-3 3-6 11-9 ... 7-1
Berdych (ČR) - Kyrgios (Austr.) 6-4 6-7(4) 6-10 ... 7-3
Federer/Nadal (Švýc./Šp.) - Querrey/Sock (USA/USA) 6-4 1-6 10-5 ... 9-3
neděle 24. září
Berdych/Čilič (ČR/Chorv.) - Isner/Sock (USA) 6-7(5) 6-7(6) ... 9-6
A. Zverev (Něm.) - Querrey (USA) 6-4 6-4 ... 12-6
Nadal (Šp.) - Isner (USA) 5-7 6-7(2) ... 12-9
Federer (Švýc.) - Kyrgios (Austr.) 4-6 7-6(6) 11-9 ... 15-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

377
Přidat komentář
Ondra979
dam svuj postreh - akce se urcite povedla, melo to napeti, emoce, legendy, Roger + Rafa atd...jenom mi tam malinko nesedi jedna vec, a to bych nazval jako obtiznost cesty za touto trofeji. Pokud se to bude poradat kazdy rok, tak pro spickoveho hrace, ktery ma potencial se zucastnit LC treba 10x za karieru (napr. Zverev) se da predpokladat, ze ji muze vyhrat 5x nebo mozna i vicekrat, a zase se az tak nenadre v porovnani treba s DC...ale to je asi jedina vec, jinak to bylo samozrejme super, uvidime co prinesou dalsi rocniky
Reagovat
smazaný uživatel
Toto podle mne není o "vyhrání trofeje" jako spíš o "držení trofeje". Evropa vyhrála, takže rok bude držet LC. A příští rok se o něj znovu bude hrát a buď si ho Evropa udrží, nebo ho získá Svět.
Reagovat
pockerface
Radek Štěpánek včera mluvil o tom, že by měl být LC 1x za dva roky. Takže si myslím, že v r.2018 bude v USA a jestli se to fakt chytne, tak pak bude každý druhý rok. Což by asi bylo dobré. Lidi by se na to mohli těšit, nebyli by tak zmlsaní a ve sportu se za 2 roky stane tolik věcí, že by asi ty týmy byli pokaždé jiné. Nebylo by to statické.
Reagovat
Ondra979
tka byto asi bylo dobre.uvidime
Reagovat
r176
Myslíte že do Chicaga bude zase nominován Berdych?? :-))))
Reagovat
gigin
Jebavý spíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jebavý na Hrad!
Reagovat
Fandina
Nominace je podle žebříčku, pokud na to bude mít, tak určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejen podle žebříčku, ale podle aktuální atraktivity hráče, jestli je příslibem do budoucna apod., viz.Tiafoe.
Reagovat
Fandina
4 jsou podle žebříčku, takže ano, kdyby na to měl postavení, tak určitě
Reagovat
Marduch
O postaveni bych se nebal, od čeho má Ester, ze ano.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/guf9ywqXNe4
Reagovat
svetova.dvojka
Rozhodující set hrát supertiebraekem je nesmysl, mělo se hrál normálně buď o dva gemy nebo klasickým tiebrakem za stavu 6:6, tohle to trochu dehonestovalo...
Reagovat
smazaný uživatel
som clovek bez rasovych predsudkov,ale obcas mi lezies na nervy:),dnes som videl prvy supertajbrejk v zivote(stvorhry nesledujem) a bola to bomba,v ramci exhibicie to bolo vymyslene vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Slovák na českém fóru bude mluvit o rasových předsudcích...
Jinak souhlas, supertiebreak je náhodou pro takovou akci super.
Reagovat
ipko
ešte ma nepotešila vec, že v prípade skoršieho rozhodnutia by sa ďalšie zápasy už nehrali.. čo pre divákov, čo si zaplatili slušné peniaze za lístky, nie je úplne fér.. ja by som tie zápasy nechal odohrať, aj keď neviem s akým nasadením by hráči hrali..
Reagovat
Tornes
No diváci mají i v neděli jisté dva zápasy (v nepravděpodobném případě, že by se rozhodlo hned první čtyřhrou, by se hrála ještě jedna exhibiční). A jestli budou 2 nebo 5 pak už prostě záleží na vývoji zápasu. Je to prostě trošku sázka na riziko. Ale to je u tenisu vždy - když jdeš někde na centr za velký prachy, nikdy nevíš, jestli oba zápasy skončí ve třech setech dohromady za dvě a půl hodiny, nebo to bude dvě pětisetové bitvy, trvající dohromady třeba 8.
Reagovat
Dobry-den
Zas tak vyrovnané to nebylo. Nebýt Toma, tak bylo po včerejšku rozhodnuto a dneska by se už nebylo na co dívat...
Reagovat
Ereinion
Sorry jako, ale Berdych hrál dost dobře...Kyrgios v téhle formě a na tomto povrchu by dal asi všechny z Evropy kromě Federera
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže v týhle formě možná nebude nikdy na grandslamu a to je podstatný a já jsem i rád, za jeho přístup si úspěchy nezaslouží, ty nejvýznamnější.
Reagovat
Lina
Proč sem pleteš GS? Je celkem logické, že když někdo na sobě nemaká úspěchy nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslel jsem to tak, že mě nezajímá co předvede na akcích nižší kategorie, když je dlouhodobě marnej na grandslamech tak jakoby ani nebyl a vůbec, hráč s takovym přístupem mě nezajímá i kdyby měl talentu nevím kolik, jako Gulbis apod.
Reagovat
Lina
Jj Tom to zašmodrchal,ale i s Rafou. :)
Reagovat
svetova.dvojka
RAfa nic moc povrch příliš rychlý na něho, jak jsem říkal, moje hypotéza se potvrdila, Isner Rafu vyškolil a Socka porazil Rafa s pořádnou klikou, rozhodl vlastně jen jeden míček 11:9 v supertiebreaku...
Reagovat
smazaný uživatel
Vsaď se ale, že pokud na ně Rafa narazí v Paříži nebo by na ně narazil na TM kdyby se tam kvalifikovali tak by je porazil, on na výjimečných akcích kde jde o všechno co má význam vždycky předvede daleko lepší výkony, jako srovnání Cincinnati s USO.
Reagovat
Lina
Vyvádím jen Dobry-den z toho,že to má zašmodrchané sám. :)
Reagovat
pockerface
A já si myslím, že je dobře, že tým Evropy byl poskládaný, tak jak byl. Protože kdyby tam byl místo Toma, Dominika, Marina ještě Novak, Standa a Andy, nejsem si jistý jestli by to byli tak napínavé zápasy. Obávám se, že by mladíci z týmu Světa, byli trošku podělaný z tolik hvězd, že by možná byli svázaní. Za mě to bylo namíchané dobře. Třicátníci a nastupující mladíci. Kdyby tam byl ještě Novak a Andy, tak by se možná pořád řešilo, kdo je leader, kdo je ta největší hvězda atd. Tady bylo jasně daný, že leader je Roger, kterému hned v závěsu sekunduje Rafa a kolem nich jsou poskládaní dříči, kteří ještě nejsou hvězdy, ale krásně doplňují tým. Bůh ví jak by fungoval takový dream team.
Reagovat
Davor1
V tom neeurópskom tíme zase chýbal Raonič, Nishikori, Del Potro a kľudne tam mohol byť aj Anderson. Podľa mňa by to bola úplná pecka, keby na jednej strane nastúpil tím v zložení Federer, Nadal, Djokovič, Murray, Wawrinka a na tej druhej Nishi, Raonič, Delpo, Kyrgios a Isner/Sock...
Reagovat
ipko
nabudúci rok to tak dúfam bude :)
Reagovat
Marduch
Vzhledem k veku některých matadoru a zdravotním pataliim většiny jmenovanych te muzu s klidem nazvat bezbrehym optimistou. Ale tak zase...po letošním Fedal-doublu je na okruhu uz možný snad uplne cokoli...
Reagovat
gigin
Přesně Davore..
Reagovat
smazaný uživatel
tri dny skveleho tenisu a tenisove atmosfery. Je uplne jedno jestli to nekdo nazve exhibice nebo ne. Laver Cup ma za sebou premierovy rocnik.
Rozhodne by se tahle akce mohla chytit. Velkou sanci to ma.
Bodovani se me libi, nebot to opravdu reguluje tu moznost, zeby uz v nedeli nebylo o co hrat, coz je pro divaky atraktivnejsi.
Slabinou Sveta sice byl Kvery, ale opet se aspon ukazalo, jak nekdy muze delat rozdil, kdyz se hraje outdoor a indoor. Je videt, ze Samovi ty indoory tolik nesedi, nebot na outdoorech je to uplne jiny hrac. Ale mozna mu nesedla i cela akce.
Hodne se me libila atraktivita koucu - tedy hlavne koucovani BigMaca. Videt ho takhle v akci byl skvely zazitek.
Posledni dva zapasy dne nema smysl komentovat. Ty zapasy oslavily tenis nejlepe jak to slo.
Paradoxne mozna nekomu mohla chybet ta exhibicni uvolnenost, blbinky na kurtu....a dokonce na miste Kyrgiose bych to v tom super TB udelal, bych dal raketu sberacovi na jeden fiftyn, kdy mel 4 mice do konce, tim by rozhodne vysokoval celou halu mozna by se uklidnil, no hlavne by asi mel i sanci rozhodil soupere:)
Odveta v Chicacu bude urcite zajimava, ale ja doufam, ze se dockame i jednou Australie - outdooru a na trave...:)
Jinak dekuji 1111mu za to pekne vitezstvi:) Nejen na tom FH to bylo dnes opravdu skvele...
Jinak take akce potvrdila, ze Nadal je neskutecne soutezivy clovek, Fedex usmevavy lisak, BigMac bourlivak, Borg klidak, lavicka Sveta plna zabavy s Nickem, Jackem, Kokim, 1111ym, Denisem a Frantou, jen ten Sam trosku nestihal i v teto veci:)
No a z teho naseho Berdycha nakonec behem tri dnu dostali i ti spoluhraci tolik usmevu, ze tolik se snad neusmival za celou karieru:D)
Takze rozhodne je to treba hodnotit pozitivne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vynikající souhrn... sám bych to možná nenapsal líp.

A to už je velká pochvala!
Reagovat
Nancy_z
Byla to naprostá paráda! Jsem ráda, že jsem mohla bylt u toho. Moc pěkně jsi to, Vlku, shrnul.
Reagovat
svetova.dvojka
Příští rok v Chicagu a kdo to bude vysílat , že by čeští experti Svačina a spol... odjeli do větrného města ?
Reagovat
svetova.dvojka
teda spíš odletěli...
Reagovat
sprchon
Opět parádní tenisovej víkend v Praze, tentokrát to bylo opravdu něco extra. Laver Cup opravdu povedená akce a jsem moc a moc rád, že jsem stál u jejího zRODu, je to zážitek na celej život. Všechno už tu nebo v televizi bylo řečeno, netřeba dalších slov. :)
Reagovat
mahycek
Žádná exibice, víte potkalo mně několik lidí, že hráči nehrají naplno atd. To jsou kraviny, vy to většinou víte, já čelím muzikantům ta kecy. Laver Cup paráda, grafika zvuk z haly, vše nejlepší, hráči paráda a Rogerovi to vyšlo.
Reagovat
Jiri
Nesouhlasim. To, ze se to libilo neznamena, ze to nebylo exh. pojate. A nakonec proc to kritizovat. Me jen pobavila ta spatne predstirana snaha, ze ma akce z karierniho hlediska dulezitost. Slo jen o to, pobavit lidi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdo tam předstíral, že má akce kariérní důležitost? A kdo, prosím tě?
Reagovat
Jiri
Od zacatku byla akce pojata jako prestizni zalezitost, kde vsichni pojedou na max. Zadna exhibice, vyvracel Fedex. Zapasu dali ohromnou dulezitost, temer stred "civilizaci". Samozrejme slo o marketing. Ale ok. jinak nazorna: jak fed drzel rafu celym napetim, jak dopadne los. hele ale nic proti, jen k pobaveni
Reagovat
Stan_Borowitz
Nějak v tvé odpovědi postrádám odpověď na mou otázku.

Ano, jako prestižní záležitost to bylo prezentováno od začátku a i hráči to tak pojali. Díky tomu měla akce úspěch. Co chceš ještě řešit?
Reagovat
Jiri
vpoho kamo, karierni dulezitost je vyhra v turnaji a dalsi uspechy. precti si prosim, co odpovidal roger na otazky, jak k zapasu pristoupi. kamo, ty me zbytecne chytas za slovo. mohl by sis sam domyslet, jak to myslim, at to tu zbytecne nespamuju.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pro mne jako diváka je podstatné, jestli se tam hrál dobrý tenis a já se dobře bavil. Na obě otázky zní odpověď jednoznačně ano. Vůbec nechápu, proč bych se měl zajímat o to, jaký má akce dopad z kariérního hlediska účastníků. To je snad jejich starost.
Reagovat
Jiri
Me jen pobavila ta snaha to zpropagovat jako velky zapas, kde si nikdo nic nedaruje. Ja videl opravdu namlo z LC, protoze me netahnou zapasy exh pojeti. Mam rad, kdyz tem klukum o neco jde. Finale GS nebo jinak dulezity zapas, to jsou jine emoce a napeti. Tady bylo uplne jedno, kdo vyhraje. Dulezite bylo, aby se divak bavil a videl co nejvic zapasu, kdyz si slusne zaplatil. Je to v te propagaci podobne jako mcgregor vs mayweather, akorad v mensim meritku. Tot muj subj nazor, ju...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemůžeš přece srovnávat individuální a týmovou soutěž, to je míchání hrušek s jabkama.
Reagovat
Jiri
Ja srovnavam pojeti hrace na LC (exhibici) a ostrem zapase, kde jde o hodne. Ja proti tomu formatu nic nemam, jen mi neprijde zajimavy. Nikomu neberu, ze to vidi jinak.
Reagovat
Stan_Borowitz
O jaké "hodně" jde v "ostrémL zápase? A jakém rozdílu v "ostrém" zápase mluvíš třeba v případě Kyrgiose, který "ostrý" zápas klidně odchodí, protože ho prostě nebaví,zatímco na "exhibici" hrál jak o život?
Reagovat
Jiri
Ja uz to psal jinde. Gyros je hrac pro tento format. Je to mimon (mysleno vpoho). Hele to je mi zas otazka ?? Takze priklad: o hodne jde treba ve finale GS, nekomu okolo 100 mista to je treba zapas o treti kolo. Ja nevim, takovych prikladu je 1000ce. Nelze to srovnat s touto exhibici
Reagovat
Lina
Já jsem viděla, že tu trofej chce vyhrát každý z hráčů a taky tak k tomu přistupovaly. DC je u Tebe taky exhibice?
Reagovat
Jiri
jej hlavne neplest do toho DC. hrajes za narod a hlavne se podivej, kam to speje. nejlepsi hraci i pres narocny program prijali (dle vetsiny) novy narocny Laver cup, takze nejlepsich hracu se na DC uz nedockame. Jiny je olympijsky rok. tam musi hrat, ale jinak DC? nenech se vysmat. kazdy rok x omluvenek typu. soustredim se na karieru atd...
Reagovat
Lina
přistupovali
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád jsi nevysvětlil, o jaké "hodně" na těch turnajích jde ve srovnání s LC, bez ohledu na to, na jakém místě v žebříčku ten člověk je. Pořád je to showbusiness, jehož hlavním cílem je pobavit diváky a vydělat si tím peníze. I ty "opravdové" turnaje jsou jen jiný formát exhibice, který prostě určila komerční organizace ATP. Aby si zajistila co nejvyšší příjmy, tak vytvořila kolem svého komerčního podniku jakousi gloriolu něčeho výjimečného. Překvapuje mne, že na ten trik skáče tolik lidí, kteří pak cokoli,co jde mimo ATP, slepě odsuzují, ba dokonce bagatelizují či zesměšňují...
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno myslel "to hodně", velkými trofejami. Dnešní hráči vyrastali so svojimi hrdinami nalepení pri TV sledujúc ako vyhrávajú Grandslamy. O tom odjakživa snívali, preto hrajú tenis, pre velké trofeje žijú a súťažia. Samozrejme je to pre ľudí stále "iba show", ale v hierarchii tenistu je to prím. A ten náboj cítia aj diváci, preto ich to ženie na štadióny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, tomu rozumím, to jsou ty tradice, ale jak správně píše Tornes, každá tradice musí někdy začít. Třeba tady právě nějaká začala, kdo ví.
Reagovat
Tornes
Podle čeho soudíš, že se nejednalo o ostrý zápas? Viděl jsi to vůbec, nebo patříš k zástupu těch, co jim je jasný "že přece o nic nejde" a nikdo tam nehraje naplno, byť neviděli nic až takřka nic?
Reagovat
Jiri
Neni moc o co hrat. Cilem je pobavit lidi. To ze reprezentuju evropu nebo zbytek sveta neni motivaci. Videl jsem kousky. dohromady tak 10 min. Joo kluci to umi, ale i za tech 10 min jsem si obrazek udelal. Nikomu nic neberu, jen mi bylo uplne jedno, kdo vyhraje, protoze to jedno bylo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, zase tady máme dalšího, co to neviděl, ale má ve všem jasno. To je pak těžký...
Reagovat
Jiri
Borče i tys pred chvili psal, ze je to show. Ale pro ty kluky te tohle show. Kdyz pak hraji ostry zapas, kde se muzou vyhrat treba gs. to ma grady.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je taky show. Kdyby nebyla, nikdo by na to nekoukal a Rafa by si o ty slavné poháry vylámal zuby, bo by se je snažil hlady sníst. O to jde, nic víc v tom nehledej, protože tam nic jiného ani není.
Reagovat
Fandina
Evropa nebo zbytek světa je motivací, protože každý někam patří a podle toho se to odvíjí.
Reagovat
Jiri
Nesouhlasim, protoze jsem nikdy neslysel, ze je nekdo hrdym evropanem. Americani, rusaci, slovaci a obcas i my hsme hrdi, ale evropa, svet, jeste v teto dobe rozdeleje spolecnosti? nemyslim
Reagovat
Fandina
Ať chceš nebo nechceš, vždycky si součást nějakého celku. Neznamená to, že se budeš být o prsa, jak jsi hrdý, ale vždycky někam patříš.
Reagovat
Jiri
ok kazdopadne se rozchazime v nazoru, ze je to motivaci byt se za to v zapase. samozrejme konstatovani, ze nekam patrime rozporovat nelze :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že je to motivace, žít v Evropě a vyhrát za ní.
Reagovat
Jiri
ale respektuji nazor.
Reagovat
Fandina
Hrát v nějakém výběru je vždycky motivující, je to jedno, jestli v státním, evropském nebo jiném, pokud jsem jeho součástí. Už samotná nominace je prestižní záležitost a to se samozřejmě odvíjí i od touhy vyhrát. Být lepší než protihráči.
Reagovat
Jiri
teoreticky dobre receno. ale ja jsem skeptictejsi a obavam se, ze uz i v jinych
rize kolektivnich sportech (hokej, fotbal) netahne ani domaci repre a hraci posilaji radu omluvenek. natoz kdyz ti nekdo nabidne. hraj za zbytek sveta a bud na to nalezite hrdy! v tom mame evidentne neshodu
Reagovat
Fandina
Hrát za Evropu nebo za zbytek Světa, jako to bylo tady je ale daleko víc, než hrát za stát, co se týká úrovně hry, tedy profesionality, je to na vyšší úrovni. Víc prestižnější. První v zemi se mezi první v Evropě nenominují, stejně tak jako mezi první ve zbytku Světa, jak to bylo tady.
Reagovat
Jiri
vidis za tim vic, nez za tim je. Proste vybrali temer nejlepsi hrace na okruhu. Nemusis me presvedcovat o tom, ze je nekdo hrdy za to, ze hraje za zbytek sveta. to je dle meho non sense. nekdo je hrdy, ze je rus, nekdo amik, ale ze je zbytek sveta? to nikoho z nich ani nenapadlo. proste patri k nejlepsim z oboru a tahnou lidi, o tom to tady bylo.
Reagovat
Fandina
Jsou hrdí na to, že jsou nejlepší v určitém celku. A co má být?
Reagovat
Jiri
souhles bez toho "v urcitem celku"
Reagovat
Fandina
Chtěla bych tě vidět, jako nejlepšího v Evropě, že bys na to nebyl hrdý.
Reagovat
Fandina
Třeba takový mistr Evropy v létání, nebo šachu nebo v čemkoli.
Reagovat
Jiri
a videlas mistra evropy v tenisu muzu? navic je rozdil byt hrdy na to, ze jsem ME a evropan. papa a zase nekdy napisanou
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_Evropy_amat%C3%A9r%C5%AF_v_tenisu

Ano, viděla.
Reagovat
Fandina
Ten, kdo chce být hrdý, tak bude na všechno a je to jedno, jestli za vesnici, kraj, zemi nebo Evropu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, není co dodat. Není vůbec tak těžké to pochopit, když se člověk přestane identifikovat s úspěchy jiných a zkusí to na vlastní triko...
Reagovat
Lina
Hokejisti v NHL hrají taky exhibičně o SC? Nedíval ses, ale víš, jak moc do toho dali.
Reagovat
Stan_Borowitz
O to vůbec nejde, hrál jsi někdy nějaký sport? Stačí, když se sejde pár amatérů, rozdělej se na družstva a budou hrát proti sobě, tak ti garantuju, že budou všichni hrát jak o život, aby ten "jejich" tým vyhrál, a nemusí to být za Evropu ani nic podobného. Tím spíš lidi, kteří mají soutěživost v krvi a ničím jiným vlastně nežijí.
Reagovat
Jiri
nemuzes srovnavat partu amateru, kteri proti sobe neco hraji a nic jen tu cirou radost ze hry z toho nemaji. Po tisicate opakuji: v LC slo o propagaci sportu. ti kluci vedeli, ze vysledek 6:0, 6:2 nebo konecny stav zapasu 9:1 (napr) moc nikoho neuspokoji. Cilem byla show, ne ze sebe vymacknout vse a soupere znicit.
Reagovat
Tornes
To povídej Kyrgiosovy a Nadalovi, co bylo jejich cílem, ne nám. Oni se tvářili, že nic takovýho neví...

A jinak tvůj výsledek 9:1 jen potvrzuje, že jsi ohledně LC odborník na slovo vzatý, máš vše nastudované a nasledované.
Reagovat
Jiri
kamo pisu ze me exibice neberou. sledoval jsem kousek zapasu, ale tim 9:1 NAPR jsem myslel, jednoznacny vysledek, kde by se nedohravalo a prislo by se tim o epicke bitvy :) jinak to sis domyslet mohl, ale rad vysvetlim....
Reagovat
Lina
Je to marné, je to marné, je to marné. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, "epické" bitvy jsou holt "epické" bitvy a mohou se odehrávat jedině v režii ATP. Jinak to možná mohou být bitvy, ale rozhodně ne "epické", whatever the hell that means...
Reagovat
gigin
Jedno. Zisk historicky prvního LC, prize money čtvrt kostky USD.
Reagovat
Stan_Borowitz
No řekněte, pánové, kdo z vás to má?
Reagovat
Jiri
z nas nikdo, ale oni uz neco vydelali, a reklamou vydelaji taky
Reagovat
Stan_Borowitz
A pročpak si myslíš, že tomu tak je? Především proto, že umějí udělat show, o to v celém tenisu jde, o nic jiného. Vlastně se tam nic jiného než exhibice nehraje. Kdyby nedělali show, kolik by si asi vydělali na reklamě?

Nerad ti beru iluze, ale opravdu to není tak, že v soutěžích ATP by se vytvářely nějaké reálné hodnoty, o něž tenisti bojují, zatímco v podnicích mimo ATP jde jen o zábavu. Ve skutečnosti jde jen o zábavu (diváka) tam i tam...
Reagovat
Tornes
No těm hráčům a všem zúčastněným očividně o něco šlo. Sock po prohře rozmlátil raketu, Kyrgios se málem rozbrečel, Roger se radoval jako se ani při zisku GS většinou neraduje, Rafa se hecoval po každým důležitějším bodu, McEnroe říká Rafovi "son of the bitch" a tak dále a tak dále.

A při vší úctě k tobě, mně záleží na tom, jestli podle hráčů o něco jde, ne jestli podle Jiriho o něco jde.
Reagovat
Jiri
Jeden rozmlatil raketu, druhy rekl rafovi zku.... aby to hlavne vsichni slyseli. kamo, kdyby o tobe tohle nekdo rekl, podal by sis s nim ruku. to je John. je tam od toho. Davy musi silet! to ze pro tebe muj nazor nic neznamena neni zas tak dulezite. kazdopadne reagujes....
Reagovat
Tornes
No řeknu to takhle: Řadíš se do zástupu těch, kteří sice nic neviděli, ale ve všem mají jasno. S takovýma opravdu nemá cenu se bavit.
Reagovat
Jiri
hned me nekadruj, ja tenis sleduju uz dlouho. to ze mas dle meho zcestne nazory taky respektuju a nehodnotim, zda si diskuze hodny ci nikoliv. za ty reakce mi stojis, kdyz se vyjadrujes slusne
Reagovat
Tornes
"Nic" bylo míněno na LC, u kterého jsi dle vlastních slov viděl "rozkouskovaných 10 minut" a následně hodnotíš turnaj trvající čistého času přes 20 hodin.
Reagovat
slacker
jo presne, prootoze nevidim jedinny duvod proc by oba tymy mely mely jit do enjake vyhranene revnivosti proto temto projevum neverim ze jsou autentickle a spatruju v tom spise divadlo podle predstartovniho skoleni.

A vecne predhazovanio ze jsme nic a rozumujem. Prave ze jsme se divat zkusili a proste nas to nevtahlo , proto jsme nevideli vice. Logicke jak facka
Reagovat
Jiri
no vida. nejsem sam :D ale tak proc hned jit s proudem, kdyz to vidime uplne jinak. Vubec tu exhibici nehanim, jen trosku krotim to nadseni z dramatickeho ostreho zapasu :))
Reagovat
slacker
u me je to jeste komplikovane tim ze me obecne muzsky tenis a jeho globalni celebrity neberou ani na GS
Reagovat
Jiri
tak to ja mam jinak :)
Reagovat
Fandina
Já v tom žádné divadlo nevidím, podle mě je to normální projev člověka, který je v nějakém týmu, tak chce vyhrát. Tady navíc je to úplně přirozené členění, žiju tam a tam, tak podle toho hraji. Smyslem je vyhrát a když žiji v Evropě, tak za Evropu. Normální a přirozené.
Reagovat
Jiri
Idealistka :) ale pises rozumne a stejne ti to nevezmu, jako ty me me nazory.
Reagovat
Fandina
Já jsem náhodou hrdá, že žiji v Evropě, pořád lepší, než v Africe.
Reagovat
Jiri
to urcite je, i kdyz s tim taky nemusi souhlasit vsichni. ale ze bych na to bych hrdy. proste jsme meli to stesti, ze jsme se tu narodili. to jeste neni duvod k hrdosti. kdyz nekomu pomuzu v tezke chvili, to je pro me duvod k hrdosti
Reagovat
Fandina
stejně jako být hrdý na to, že jsem Čech. Je to to samé.
Reagovat
Jiri
Pro tebe, kocko. Uz to dnes vzdavam. Mej se a dik za nazory....
Reagovat
Lina
Neznáš fakta a vynášíš soudy. Exhibiční bylo jedině chování týmu Světa,ale to povzbuzovali svého spoluhráče,aby porazil vážně hrajícího soupeře o cenu Roda Lavera.
Reagovat
pockerface
Kdybys na to koukal a slyšel Kodeše, tak ten ve studiu prozradil, že hráče čekají pěkné finanční odměny a vítěze samozřejmě větší. Jasně nejsou to miliony jako na GS, ale tak špatně finančně ohodnocené to taky nebude, když se o tom ten Kodeš zmínil jako o možné motivaci.
Reagovat
aape
jo a "viděl jsi dohromady cca 10 min", ale řešíš to tu už několik hodin :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc fakt nevím, jaký jiný smysl tenis má než pobavit lidi, včetně toho "neexhibičního".
Reagovat
Jiri
Kamo tak to vidis ty :D ale ten profi tenista se tim zivy. Zahraje jakkoliv hrozny tenis aby uspel a vydelal. Primarne mu jde o zivobiti, ne o to hrat na krasu pro divaky ?? Zdaleka ne vzdy, jsou zapasy na okruhu atraktivni. Na exh ano.
Reagovat
Jiri
.....to je totiz primarni cil exhibice. chapeme se?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenže když se u toho nebudou lidi bavit, tak ten tenista pojde hlady, v tom je ten problém. Takže jsou to spojené nádoby, ať chceš nebo ne, o nic víc než o pobavení diváků nejde ani v jednom případě. Je to jen showbusiness.
Reagovat
Jiri
no konecne se shodnem! je to takove pekne divadylko a to me neba. vzdyt to ale pisu ?? neda se to srovnat s epickymi zapasy rafy a fedexe treba letos na AO, nebo lepe nekolik finale WIMBLU. to je uplne jina. to me bavi. tohle je super akce, ale spis byt nazivo u toho. pouha propagace sportu. chybi pribeh :)
Reagovat
Tornes
Každý příběh někde začíná. A tohle byl strhující začátek. Možná za dvacet let budeš sledovat Laver cup s větším nadšením, než teď sleduješ GS. A možná ne. Ale bez začátku by neexistoval ani příběh Wimbledonu či čehokoli jiného.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě je to jiný zážitek, ale jen proto, že tam hraje roli ta individuální rivalita, nefandy obou tenistů je to úplně jedno, kde se utkají, chtějí hlavně vidět dobrý tenis. Tady šlo o rivalitu dvou ad hoc sestavených týmů a dobrého tenisu tam bylo víc než dost. Jak říkám, je to jiný zážitek, ale rozhodně není jeden "hodnotnější" než druhý.
Reagovat
Amputace
Nedá se pochybovat o tom, že nebýt lidí a show, tenis ani jakýkoli jiný sport by nemohl fungovat. Ale je přece malicherné snažit se prosadit nulový rozdíl mezi exhibicí a soutěžním zápasem. Pokud tenista vyhraje Wimbledon, který má více než stoletou tradici, nejen, že pobaví lidi, ale nesmazatelně se zapíše do historie toho sportu. Na vítěze exhibice se nikdy nebude vzpomínat i po jeho smrti atd.

Jinak LC se mi moc líbil. Líbí se mi ten nápad a podporuji ho. Krásný kurt, atmosféra, opravdu skvělé. Ale stejně jako někteří zde si myslím, že to bylo hodně přehnané a záměrně přeháněné ze strany hráčů. Rafu sleduju 12 let a nikdy jsem nezažil, že by se na kurtu choval natolik afektovaně a nepřirozeně. Radoval se po každém vyhraném míči, kroutil hlavou po každém nepodařeném míči, když prohrál s Isnerem, ani se mu nepodíval do očí. Bylo to prostě moc přehnané a teatrální, nevěřil jsem tomu. Tendence vymanit turnaj ze škatulky nevážné exhibice byla zcela evidentní - myslím, že i kvůli poctě Rodu Laverovi. Ale nikdo mi nenamluví, že to ti hráči prožívali tak silně, jak se snažili tvářit. Protože takhle neprožívají ani GS. A mezi GS a exhibičním turnajem, který má navíc nulovou tradici, rozdíly vskutku jsou a to velké.
Reagovat
brixner
Tolik GS titulů na jedné straně dvorce! To ani není možné!!!

Asi se příští rok vyseru na hory a našetřím na Čikágo, závidím těm, kdo tam byli...
Reagovat
soloo
ved na hory mozes ist aj bez penez :D
Reagovat
Fandina
záleží na které :-))
Reagovat
Marduch
Na hory se vysej, pristi rok totiz mozna na jedné strane kurtu spatris tech GS titles sedmactyricet :p
Reagovat
brixner
Ale já se fakt nechystám začít tenisovou kariéru :-)))
Reagovat
Fandina
LC jsem viděla zpočátku na YouTube na streamu s italským komentářem a dneska už v ČT s češtinou a líbilo se mi to moc. Škoda, že jsem nebyla v hale, ale tak trochu si to dovedu představit, byla jsem takhle na DC a taky na na různých turnajích, takže jsem snad všechny, kromě těch dvou nejmladších ze Světa, viděla naživo. Zápasy co jsem takhle z LC viděla, hlavně Berďu, debly Roger Rafa byly úžasné a dneska jsem už skoro nevěřila, že Evropa může vyhrát. Vzpomněla jsem si na golfový Ryder Cup, kdy mnohdy žebříčkově výše postavení Američané nakonec s Evropou prohráli a rozhodovalo se také poslední den, jako dneska. V tomhle je to bodování za výhry u LC super vymyšlené, že se body s postupujícími dny násobí. Takže LC super a jen škoda, že jsem nebyla na místě.
Reagovat
annah
BYLto zivotni zazitek! Neco uchvatneho. Tenisová magie. Obzvlast ten posledni zapas. Pripadal mi atmosforou jak finale GS. Roger opet ukazal, proc je GOAT. Ve chvili, kdy hrozilo, ze prohraji, tak to proste zaridil sam. A kDyby nekdo vymyslel scenar dramaticky az do konce, nemohl by to zrezirovat lip. Kamaradka vedle me nevericne zirala na plochu a pravila, to snad museli tyden nacvicovat a mozna nam na plose pousteli sestrihany predtoceny zaznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zas otevírat tohle téma? Kdyby se hrálo v New Yorku na Arthuru Ashovi nebo na antuce tak by tím Kingem byl pro změnu Nadal jako před dvěma týdny, no a kdo je goat to ukážou až další sezony jak dobře víme..
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak zařídil to hlavně Kyrgios svými chybami v závěru, to by bylo objektivnější zhodnocení, fakt nechápu proč se někteří musí do zblbnutí otírat o Nadala, furt dokola, i kdyby byl první o deset tisíc bodů!
Reagovat
Marduch
Jj, Nickovi zaver hrube nevysel, byt byl Roger citelne nervozni od koncovky 2.setu, tak na Nicka to dolehlo az cca v pulce STB, ale zato fest.
Reagovat
ipko
dnes hráči svetu ukázali svoj potenciál okrem Querreyho (ten si to necháva asi na no.1 vo Wimbledone).. Isner parádny servis po celý zápas, Rafa bol z toho mimo rytmus celý zápas.. a Kyrgios nato že ho bolelo koleno, tak tenis top class, čo sa o Rogerovi nedá povedať, ale dokončil to a Európa vyhrala.. celkovo veľmi podarená akcia, uvidíme čo o rok v Chicagu.. aj pre tenistov je to uvoľnenie z tej rivality, ktorá panuje na každom turnaji..
Reagovat
pockerface
John udělal možná chybu s nasazením Sama, kdyby dal Tiafoa, který v pátek taky zahrál moc dobře, tak si myslím, že by Zverev měl asi o dost větší práci než se Samem a možná by to dopadlo úplně jinak. Ale to je to kdyby. Já jsem samozřejmě rád, že vyhrála Evropa, ale s tím Samem si myslím, že to prokoučoval.
Reagovat
Tornes
Předpokládám, že jsi viděl alespoň solidní část dnes. Před LC jsi měl jasno, jak hodnotíš po LC? Exhibice, nebo turnaj? Hráli vážně, nebo to byla sranda?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj. Videl som dnes celú Rafovu dvojhru a utrzky tej druhej. Nadal naozaj nehral dobre, ale vyhrat chcel. Kyrgios citil velku sancu na celkovy zvrat. To ako sa skore vyvijalo pocas vikendu poslednym zápasom prospelo, čo sa napatia a vážnosti týka.

Ten tímový spirit, povzbudzovanie a oslavy, to mi prislo trochu preexponované, ze som az nevedel, co si o tom mysliet...Rafa uz tolko toho vyhral a bol ucastnik zápasu, ktoré mali objektivne uplne iný kaliber. Ale budiš...

Uvidime, akym smerom sa bude LC uberat. Teraz nechcem provokovat, ale to Chicago je úplne nevhod. Dva tyzdne po USO a dva tyzdne pred Azisjkym turné. Tipujem početné ospravedlnenky z radov Europanov. V podstate v Europe sme zaznamenali zas pocetné absencie hracov Svetu, ale vacsina z objektivnych pricin.

Uvidime, turnaj vsak legitimne predčil ocakavania, hoci ja osobne ho stále beriem celkom vlažne, mne ten formát proste nevonia. Ak by vsak LC mal za rok skoncit a ked nic ine, tak aspon priniesol tu spolupracu Rafu a Rogera, tak je to okej...
Reagovat
Ground_stroke
bolo to skvelé predstavenie, nezabudnuteľný zážitok, som šťastný, že som tam mohol byť, come on Europe :-))
Reagovat
Mayo
Tak z LC som nevidel nič a konečne je srande koniec.
Reagovat
Tornes
No... o hodně jsi přišel. Jak píšu níže, tenisově pro mne asi nejlepší zážitek od AO.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Mrzí mne, že je Austrálie tak daleko, jinak bych tam letos určitě letěl. Takže tenhle zážitek mi naživo chybí do sbírky...
Reagovat
fialka
škoda, ja som najskôr rátala, že sa bude hrať vlažne, ale boli to bitvy, ver mi. Keby si videl tie emócie a ako sa v tíme podporovali, neuveril by si. To sa len tak nevidí, fakt.

Nik to nebral na ľahkú váhu čoho dôkazom je aj to, že do poslednej chvíle nebolo rozhodnuté. Symbolická bola aj výhra Rogera, ktorý to všetko spískal.
Obrovská gratulácia víťazom aj porazeným. Pekný projekt.
Reagovat
annah
Videla jsem v hale vsechny zapasy a bylo to fakt neskutecne!!! Jestli tady jeste nekdo kecne neco o exhibici, zaslouzil by zadupat do zeme.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen je nech, ať se užírají, že u TOHO nebyli...
Reagovat
fialka
Tak, sú exhibície, kde sa hrá len tak a niektorí to vypúšťajú, ale toto bolo o niečom inom. Chlapi bojovali ako o život, klobúk dole.
Reagovat
Marduch
A je to dobre, diky tvoji absenci jsme netusili do samotnyho konce, jak to vsecko dopadne ;p
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíce epické bylo, když po výhře skočil Rafa na Rogera. To jsem se malém rozbrecel.
Reagovat
svetova.dvojka
Komedianti ..., nevěděl jsem, že tenisté jsou tak skvělými herci, ty přirozené emoce, a hecování, prožívání zápasů svých kolegů, jako kdyby šlo pomalu lidstvu o přežití... , to se mi vážně líbilo, Fedex s Nadalem by mohli bez problému dobýt i Hollywood , tak takové "přirozené emoce" a spontánnost vítězí...
Reagovat
COMEON
chod do haja
Reagovat
svetova.dvojka
Vždyť to byla sranda, tak ho háje běž ty suchare...
Reagovat
COMEON
presne :)
Reagovat
smazaný uživatel
já je žeru, nevídaný, aby se dva největší rivalové v historii takhle podporovali, užívali si to na 1000000000 % a zakončili to nejvíc bombasticky, co to šlo, ta závěrečná oslava o tom vypovídá, jakou měli radost :) myslím, že heslo turnaje "Tennis unrivaled" víc než důstojně dostálo svého významu, jsem happy jak to vygradovalo :))) Roger slaví, jako když poprvý a naposledy vyhrál Davis Cup, božíí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt šílené. Pořad se z toho nemůžu probrat. Krásný víkend
Reagovat
Tornes
Dnes jsem bohužel nemohl vidět debl a Zverev v Querrey, ale viděl jsem Nadal v Isner i Federer v Kyrgios.

Isner v Nadal byl naprosto dokonalý zápas. Isner podával ve své nejlepší formě, jedno jediné zaváhání (a ani zde ne až tak velké, Rafa zahrál výborně). Skvělý v poli, FH hrál jako by byl Federer a ne "servobot" :) Snad jediná mírně horší část byla hra u sítě. Rafa hrál nadprůměrně, ale Isner ho absolutně nenechal dostat do hry. 1111 byl agresivní a neustále tlačil, šel do toho naplno a zaslouženě vyhrál.

Kyrgios v Federer taktéž skvěle. Nemohlo být lepší zakončení, než když si to sám otec akce Federer vyhrál. Kyrgios hrál tak vážně, jak snad nikdy ne, na konci měl v očích slzy. Byl blízko, možná trošičku méně nervozity a dal by to. Úplně ke konci šlo vidět, že ta nervozita tam je. Nedokázal hrát tak uvolněně jako obvykle a šlo to poznat. I na Rogerovi šla trošku vidět, ale ten ukázal, že má přece jenom mnohem víc zkušeností a v těch nejdůležitějších míčích úplně na konci to dotáhl.
Reagovat
Tornes
Celkově LC? Výborný tenis, jaký jsem na tour neviděl tak od AO, pokud vůbec. Svět překvapil, hlavně když i ve svých prohrách byli takřka vždy velmi blízko. I žebříčkově níže postavení Shapovalov a Tiafoe hráli s teoreticky mnohem lepšími soupeři velmi vyrovnaně. Snad jediné zklamání může být Querrey, ten svoje zápasy příliš dobře neodehrál. Naopak velké plus pro Socka - ať už za z jeho strany výborné 4hry, nebo za výborný zápas proti Nadalovi, byť ho nedotáhl. Isner sice nedotáhl zápas s Thiemem, ale to víc než napravil snovým výkonem proti Nadalovi. Kyrgios asi nejlepší hráč, 2 body proti Berdychovi, 4hra a takřka i 3 body proti Federerovi, asi nejlepšímu hráči Evropy.

Z Evropy možná mírně zklamal Tom, ale na druhou stranu ani až tak ne. Ve svém jediném singlu hrál proti nejlepšímu hráči soupeře a dostal ho takřka stejně daleko, jako později Federer. V deblech to bylo proti Sockovi vždy složité, ten je opravdu skvělý deblista. A na své žebříčkové postavení, tj. z Evropy zdaleka nejhorší, vlastně též vůbec nehrál špatně. Thiem prokázal dobrý nervy a v těsným zápase udolal Izzyho, Čilič vyhrál svou dvouhru, byť ho Tiafoe tlačil víc, než se čekalo, a v deblu pro něj platí podobné, co pro Toma. Rafa velmi dobré výkony v deblu, kde to sice jednou nestačilo, ale i tak. V singlu dva solidní výkony, kde to jednou stačilo a jednou nikoli. Šlo vidět, že je to hala a že to rozhodně není žádný "antukový Rafa", ale i tak hrál dost dobře. Zverev v obou zápasech potvrdil roli favorita, se Shapem to bylo těsné, Querreyho přejel. Velmi dobré výkony. A nakonec Roger, dle mne v souhrnu asi nejlepší hráč Evropy. První singl jednoznačný, druhý uhrál na zkušenosti, a spolu s Rafou byl součástí jediného deblového vítězství Evropy.

Celkem - geniální tenisový víkend.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jelikož jsem zažil letos oboje, můžu srovnávat.

Atmosférou jasně vítězí Laver Cup. Překonal i atmosféru na finále DC se Španělskem. Trochu jsem se před začátkem turnaje bál, že to bude trapas jako IPTL (nebo jak se ta asijská exhibice jmenuje), ale díkybohu to dopadlo úplně jinak. Naprosto podařená akce se vším všudy. Show jak má být. Opravdu velký, nezapomenutelný zážitek.
Reagovat
Stan_Borowitz
JO a ještě díky všem z TP (oni vědí...), kdo se mi ozvali a mohli jsme se v O2 Aréně během těch tří úžasných dnů potkat a podělit o zážitky. Tak za rok v Chicagu!
Reagovat
pockerface
Krásný bylo jak Rafa skočil Rogerovi radostí do náruče. To už asi taky jen tak neuvidíme :-). Měl fakt radost jak malý kluk. Akorát Tomáš mi přišel trochu smutný, myslím, že ho dost mrzelo, že v každém zápase ke kterému nastoupil, tak prohrál. Včera byl zklamaný po zápase s Nickem,dneska to samé zažil Nick.
Reagovat
EllNino
Jj asi si připadal do počtu ... ale myslím, že odehrál dobrý zápasy, aspon jednu výhru jsem mu přál, doma
Reagovat
Alois_Mlok
Čekal jsem šaškárnu, ale přiznávám, že jsem se mýlil. Poslední zápas byl parádní. Přece jen mně ale trochu vadí ten systém bodování.
Reagovat
pockerface
Klasické exhibice taky nemám rád.A tohle nebyla exhibice ani náhodou. Bodování právě vymysleli takhle, aby to bylo atraktivní a napínavé až do neděle. Aby právě nebylo po prvním dnu rozhodnuto.
Reagovat
Alois_Mlok
Jasně, tomu rozumím. Já jsem zkrátka dost konzervativní :)
Reagovat
slacker
bodovani trosku ve stylu kdyz se kluci mydli hokej celou nedeli na rybniku 30:13 a pak kdyz pada tma tak si reknou kdo da ted gola vyhral celkove.
Reagovat
Tornes
Dost daleko od toho. Hlavně je to dopředu známé a všichni s tím počítají. Je to taktika, koho dát dřív, koho pozděj... No, asi se opakuju, ale prostě mě se to fakt líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
trosku ses sekl, jako obvykle
Reagovat
slacker
bez cmrndat jinam
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus napsat neco pozitivniho, nebo originálního :-)
Opakuješ se. A srovnávat paintball s tenisem, to je geniální!
Reagovat
Bloody13
Luxusní víkend ve společnosti největších hvězd světovýho tenisu. Strhující atmosféra, nevídaně vyrovnaný zápasy a neuvěřitelný drama v koncovce posledního dne se sladkou tečkou pro Evropu. Ty woe, co chtít víc?!
Reagovat
smazaný uživatel
neumim si představit nic moc víc, jedině že by tam místo těch mladíků bylo více hvězd, který jsou momentálně na marodce, to by byl mazec, ale víte co, bylo to geniální od začátku do konce, turnaj spojil tří nebo snad čtyři generace hráčů vlastně, dokázal odložit rivalitu ve prospěch týmového klání a jestli si někdo myslel, že to budou jen samý srandamače, tak ani náhodou, viděla jsem v reálu polovinu těch zápasů v hledišti, zbytek na obrazovce, a nemohlo to být víc na krev, všichni to brali nesmírně vážně, kdo by si taky dovolil hrát pro srandu králíkům před Laverem a dalšíma legendama, sálal z nich respekt k jejich vzorům a chtěli se ukázat v tom nejlepším světle, víc k tomu dodávat ani nebudu...peRFektní pilotní projekt, troufám si říct, že by mohl v budoucnu zcela nahradit upadající Davis Cup, jestli ho někdo neprobudí k životu, Laver Cup je rozhodně ta nejlepší inspirace týmových soutěží :))) Gratuluji organizátorům, hráčům, kapitánům, divákům, že si to užili a hlavně, autorovi nápadu, génius prostě může zplodit jedině geniální myšlenku, co k tomu dodat :D :)
Reagovat
slacker
tymove souteze jsou postavene na smysluplnych tymech a rivalite. Tady mi chyby oboje.
Reagovat
smazaný uživatel
slackerovi toho chybi vic, nejen ˇa ´ :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně gramatika, když už chce něco napsat :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Evropská unie zase zvítězila. Co ti tam jako chybí?
Reagovat
slacker
Svycarsko, ty unionisto
Reagovat
Fandina
Takže Evropa proti zbytku světa, to je dobré členění.
Reagovat
slacker
NHL ALL Starts Zapadni proti Vychodni Konferenci. No je mi vzdy totalne volne ktera konference vyhrala
Reagovat
Fandina
To se nedá srovnávat, tohle je o světadílu, ne o konferencích.
Reagovat
slacker
neni tam zadna rivalita. Kanada - Rusko, vyber NHl proti vyberu z KHL to by melo prirozny a vzdy naboj.

LC ted tezil z momentu premiery a zdruzeni rivalu v jednom tymu. druhy nebo treti rocnik uz muze prudce padnout na hubu
Reagovat
Fandina
LC vzniklo po vzoru golfového Ryder cupu, kde hraje proti sobě Amerika a Evropa na hubu do nepadlo, naopak, hraje se to každé dva roky už skoro sto let a je to prestižní a ostře sledované.
A rivalita je vždycky tam, kde se něco hraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak dobře, ty hnidopichu Evropské sdružení volného obchodu zvítězilo!

Já to pořád říkám, že EU je na nic, že ESVO by úplně stačilo. Hle, důkaz!
Reagovat
slacker
Dle ceske wikipedie toto uskupeni tvori Island, Lichtenstejnsko, Svycarkso a Norsko. To je teda "evropa" jako prase
Reagovat
pockerface
To bylo tak něco nádherného, emotivního. Pátek byl perfektní, sobota úžasná a neděle magická. Ten zápas s Rogera s Nickem. To byla oslava tenisu. Ty emoce to bylo něco, Nick dokonce plakal. Až mi ho bylo líto. Zápas Rafy s Johnem to byl taky krásný. Opravdu celý Laver Cup byl úžasný. Asi jsem trochu magor, ale já byl u zápasu Rogera chvilkama nervozní, jak kdyby to bylo finále GS :-). Fakt paráda. Můžeme být rádi, že si vybrali Prahu a že byl v týmu Tomáš. Podlé mého se tam v dalších letech asi neprobojuje. Tomovi asi taky časem teprve dojde, že byl u historické události.Krása a oslava tenisu. Pěkně zpestřený zářijový víkend.
Reagovat
Lina
Moc hezky napsáno. Díky Rogerovi za sladkou tečku a beru zpět, že mně nepřipadaly až tak týmově. Byly. Díky všem hráčům za jedinečný zážiek a Rogerovi a Mirce, že vybrali za místo konání Prahu.
Reagovat
Pedronegro
zatím nevídaný perfektní tenisový víkend, díky všem :)
Reagovat
marekv
Tak nakonec se to tak nějak nečekaně :-) zašmodrchalo a všechna utkání se odehrála.
Reagovat
Tornes
Viděl jsi to? Tam nebylo nic, ale absolutně nic, co by neodehráli jako zápas, ve kterém do toho šli zcela naplno.
Reagovat
paprikovygulas1
Konšpirátorom nikdy nevymrú
Reagovat
Jiri
Zatim nejlepsi exhibicni turnaj vsech dob. Divaci v hale meli jedinecny zazitek videt vsechny borce (predevsim 2 aktivni nejlepsi GS hrace v historii). Gyros ma tyhle zapasy rad. Ja videl jen 5 minut ze 2 zapasu cele exh., ale je jasne, ze Gyros se na to hodil nejvic ze vsech. Ma zapasy s nejlepsimi rad, casto vypousti ty slabsi a jako jediny exhibuje i v dulezitych zapasech. Myslel jsem, ze Rogera da ve 2, ale ten to musel symbolicky ukoncit, jako hl hvezda a "poradatel". Myslim, ze si vsichni prisli na sve, ale pokud to pojedou jako, ze je to prestizni zalezitost, kde se jede na krev, tak to nema sanci na uspech.
Reagovat
MorusRubra
"Myslim, ze si vsichni prisli na sve, ale pokud to pojedou jako, ze je to prestizni zalezitost, kde se jede na krev, tak to nema sanci na uspech."

Tak tuhle tvoji větu nechápu.
Reagovat
slacker
no ze brzo vykrvaci. me to teda LC vubec nebralo. Jak mi tam chyby smysl proc vyhrat a tymy utvorene po vzoru hokejove All Star. tak Evropa dopadla katastrofalne - predposledni a Svet se umistil na nadhernem druhem miste
Reagovat
Tornes
A díval ses?
Reagovat
slacker
Okrajove dnes v nedeli, 4hru kvuli berdychovy ale prehanne tajtrdlijkovani na americke lavicce me nejak nedostavalo. a pak uz jen framenty ze zbyvajich singlu. Furt to na me pusobilo umele jako kdyz se na firemnim team buildingu hraje painball. Jo radovat se ze reditel dostal do cela je hezke ale nema to hloubku a je jedno ktery team nakonec vyhraje.
Reagovat
Tornes
To mám rád, ty co se "okrajově podívají na pár chvil" a hned mají jasno (respektive měli jasno už dávno předtím)...
Reagovat
yenda1
Laver Cup 2018 v Chicagu....takže zase v Čechách :)
Reagovat
Pe3k
Gyros se po prohraném utkání rozbrečel, tolik k exhibici...
Reagovat
Padme
Jsi zlý... :))
Reagovat
Lunej..
Vse domluvene:)
Reagovat
Padme
Jj Roger chtěl vyhrát něco, co ještě nikdo nevyhrál a bál se, aby mu to Rafa nevyfoukl... :)
Reagovat
Lunej..
Treba mu slibil TM, to Rafa jeste nema:)
Reagovat
Padme
Pokud jo, tak je Rafa skvělý herec...;)
Reagovat
Lunej..
To jsou pry vsichni:)
Reagovat
Marduch
Fakt je, ze Gyros bere tymove soutěže asi tak petkrat vazneji nez osobní karieru...tak baskeťák no...
Reagovat
Padme
přiznám se, že jsem moc nepochopila, proč jsi něco takového vymýšlel... Ale ten konec musel všechny vtáhnout do hry... Jen Rod vypadá, že by měl už rád klid na zahradničení...
Reagovat
pockerface
Twl zkus v 79 letech být 3 dny (denně 11 hod) v hale a to nepočítám ty další povinnosti, jako různé večeře, setkání, natáčení TV atd. Já před ním smekám jak to vše zvládl.Myslím, že spousta mladších je za ty 3 dny utahaných jako koťata.
Reagovat
Padme
je to borec. Spíš že by ho mohli už nechat v klidu. Jak píšeš musí to být šíleně náročné.
Reagovat
Tornes
Parádní tenis, parádní turnaj. Nick na konci málem v slzách, skoro mi ho bylo líto. A svět to přes tu svou podceňovanost dotáhl skoro až do rozhodující čtyřhry, velmi dobře oni.
Reagovat
pockerface
Málem? On byl v slzách. Opravdu se rozplakal a Sock ho tam chlácholil jak malýho kluka. Bylo mi ho skoro líto, ale takhle se asi musel cítit i Tomáš včera, když zápas taky prohrál o pár míčků, přestože byl většinu zápasu lepší hráč na kurtu. Dnes to hořké zklamání zažil Nick.
Reagovat
COMEON
Neviem kto tu pisal predtym, že dufa že prehra Nadal aby Roger zachranil den ale očividne mu to vyšlo :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
já si dělala srandu, že to Rafa prodal :D resp. že to bylo domluvený, aby Roger dokonal dílo, který sám vymyslel, ale hned po úvodu zápasu mě bylo jasný, že asi těžko, tohle bylo něco naprosto intergalaktickýho, bejt tam tak to nevydejchám normálně :D Nick měl slzy chudák, je to borec jak nechci říct co, čekala jsem těžkej zápas od těchto dvou, ale toto??! Hecování Rafana mluví za vše, to jsem ještě neviděla a doteď tomu nemůžu uvěřit :D ufffff, to byl závěr jak řemen, jako reklamu na novej turnaj si to Roger nemohl zařídit líp... blahopřeju, raduju se a především děkuju za zážitek :))))
Reagovat
pockerface
A jak mu Rafa skočil radostí do náruče. To už asi taky jen tak neuvidíme :-). Měl fakt radost jak malý kluk. Akorát Tomáš mi přišel trochu smutný, myslím, že ho dost mrzelo, že v každém zápase ke kterému nastoupil, tak prohrál. Včera byl zklamaný po zápase s Nickem,dneska to samé zažil Nick.
Reagovat
smazaný uživatel
ta oslava bylo prostě TOP Fedal (b)romance :D bejt tam tak si vyřvu hlasivky totálně :DDDDDD úžasný, geniální, dokonalý, parádní zážitek, jde se slavit do barů :D :D Tomáše to může mrzet, ale já se tomu u něj nedivím, dovedete si představit ty bitvy, kdyby tam byl ještě Del Potro, Wawrinka, Nišikori, možná i ten Djokovič?? doufám, že to vyrazilo dech i největším skeptikům a kecálkům, první Laver Cup v historii nemohl skončit líp a kdo ví, jestli to někdy něco překoná, a já si gratuluju, že jsem tam byla dva dny :)))
Reagovat
Marduch
Jak jako "a mozna i ten Djokovic" Wtf?
Reagovat
smazaný uživatel
no protože Djokovič je liga úrovně Fedala a mít tolik legend v jendom týmu je trošku moc ne? za rok tam může být klidně místo nich a bude to úplně o něčem jiném, věřím v udržení této tradice, ale bojím se trošku, že první ročník už těžko něco překoná
Reagovat
Marduch
ok, to už zni lip:) Tak každpodáně poprve je poprve, a ještě když je to u nás, že jo. Mně bude stačit, když tam příště Djokovič vůbec bude, teda myslim bez zdravotních potíží.
Reagovat
Kytka
Za mně LC strčil DC, ale hlavně TM do kapsy. Možná tomu i přispěl kratší zápasy než pětiseťáky v DC.
Reagovat
peRFect
Bez hlasivek,upocený,vynervený,ale šťastni jsme,šťastni.
Reagovat
Kozoroh
Stylový konec premiérového LC. Lepší mít ani nemohl. Roger je tenisový Harry Houdini.
Reagovat
Pe3k
Roger je tenisový Federer.
Reagovat
Marduch
Tak Nickovi nakonec ztezkla ruka jeste vic nez Rogovi, ale to k vyšponovanym zapasům patří...
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafa je tenisový Nadal :)
Reagovat
slacker
a tomas tenisovy berdych
Reagovat
smazaný uživatel
To přirovnání sedí! :-)
Reagovat
Kytka
Jóóó´´oó. No a přesný rozdíl mezi Rogerem a Tomem. Roger tahá celý zápas za kratší konec, ale důležitý míč vyhraje. Tom včera přesně naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
uf...
Nick v slzach,...nedivim se...byl blizko...
Reagovat
smazaný uživatel
par micu od prodlouzeni...sakra...:)
To zamrzi...doufal jsem v zaverecny dramaticky debl...
Reagovat
Lunej..
Ja taky, Nick se snazil jak snad nikdy... To je holt sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit Nickovi x Rogerovi, to jsem mohl zažít jen při LC :-)
Pěkný drama.
Reagovat
Pe3k
Tak to bylo přísné.
Reagovat
EllNino
Parádní víkend, oslava tenisu :) za mě 1*
Reagovat
gigin
Tesat, tetovat. Paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
POOOOOOJD ROGEEEER
Reagovat
smazaný uživatel
Ou maaaaj gaaaad.....mě odvezou, proč tam sakra nejsem???? Rafan to prožívá úplně intergalakticky
Reagovat
smazaný uživatel
4 mice je Nick od neskutecneho vitezstvi, otazka je jestli to zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
3 mice, ale tak tak.
Reagovat
smazaný uživatel
2 mice...
je videt ale na priprave ze sotva s nervama zvlada...:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted musi Nick "jen" dopodavat...:)))
Slusny narez.
Reagovat
smazaný uživatel
nedopodaval...ale ma MB, ovsem Nick visi s nervama na hrane, je videt jak hluboce dyse, potrebuje se uklidnit. Ma co delat, aby to ustal...

9:9
Reagovat
Lunej..
To je skoda, asi to Nick p.osere..
Reagovat
Dobry-den
už na to viditelně nemá :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oba nervozni neskutecne...
Je videt, ze jim na tom zalezi snad jak nikdy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Laver Cup je prostě jedinečný..svědčit tomu, jak Rafa koučuje a povzbuzuje Rogera? K nezaplacení. :) Skvělá tečka za touto soutěží, perfektní zápas a geniální tenis od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidime, mozna bude jeste dodatecna tecka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje jak o zivot:)
Reagovat
Lunej..
Kez by to dal
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bude super tajbrejk...
No uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
A Fedex taky:D)
Reagovat
smazaný uživatel
A Nadal zene Fedexe a halu taky jak o zivot:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz mi to príde trochu preexponované z Rafovej strany..

Emócie su u neho bežné, velké vo velkých zápasoch a finále GS.

Či je to úplne prirodzené nechám na zvážení kazdeho...
Reagovat
Marduch
Pozor na to, vstupujes na tenky led, Rafa ze by neco hrál? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aké bolo dnes počasie v Čechách?..:)
Reagovat
Marduch
Počasí nic moc, zato videt Rafu naskakovat jako prvního po mecbolu na Rogera jako
v Naganu Riša Šmehlik na Hašana - k nezaplaceni:p
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
Tornes
Nezapomínej, že to je týmovej turnaj. Je něco zcela jinýho, když jsi sám, nebo když jsi s dalšíma a navzájem se v těch emocích povzbuzujete. Za mne zcela uvěřitelné.
Reagovat
pockerface
Jo, Rafa je horká krev a nechá se kolektivem strhnout. Proto asi také má rád fotbal. Prostě mu v tenise chybí ta kolektivní radost, kterou si může prožít jen v DC a teď na LC.
Reagovat
rib
teda nechápu, ale připadá mi, že je Berdych na té lavičce nějaký ztracený...
Reagovat
Lunej..
Mne tam prijdou tak nejak ztraceni vsichni krom Rafy s Rogerem:)
Reagovat
Marduch
Jj, ale u nej žádný div, vždycky si jel na tour hlavne to svy, ve všech ohledech.
Reagovat
MorusRubra
Ty stále se opakující tiebreaky a supertiebreaky už mně trochu nudí. Pořád dokola to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
No a je tu brek, a vypada to na super tajbrejk:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak poprve v souboji Kurgios Fedex nepadl tajbrejk, no a set bere Nick, ale cesta k vitezstvi bude jeste hodne dlouha...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, jestli tenis získá více diváků či příznivců díky soutěži, kde se boduje prapodivným způsobem, dokazuje nadřazenost sportovců jednoho světadílu vůči ostatním a pohár nad hlavu zvedá jedno ze dvou účastnivši se družstev, tak z toho budu paf a tomu geniovi, který to vymyslel, pošlu obdivný mail.
Reagovat
peRFect
co to mumláte?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vado, tohle je finále k nezaplacení, jestli včera jsem si připadala jako ve snu během Fedal Utd., tak tady bych šílela spolu s davem, takhle nahecovanej nebyl snad ani jeden zápas a to bylo drama až až... Gyros tyhle velký zápasy miluje, a já mám ráda když se takhle rozvohní, prožívat to musí neskutečně i McEnroe, jestli tohle Roger ustojí a tu trofej zvedne nad hlavu tak lidi zbourájí O2 arenu... závist těm co mají to štěstí tam být ;)
Reagovat
PetaM
Taky závidím těm, co tam jsou. Být tam já, asi už bych Kyrgiose zabil :D :D :D Takhle se vztekám u televize :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
bych na něj zavolala něco o bangování asi, ale tím on se asi zrovna rozhodit nenechá :D
Reagovat
smazaný uživatel
V kazdem pripade zatim zapas hodny na zaver tohoto turnaje:)
Reagovat
PetaM
Evropa se pokloní světu, no ostatně jako vždy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne...
Laver Cup mi trochu pripomina Zimni OH, kdy si Americane a Kanadane usmysleli, ze najednou z toho udelaji turnaj turnaju...uz uz se videli jak zvedaji pohar nad hlavu, ale prisli Cesi a celou akci jim prekazili:)
V Laver Cupu to same, vedomi kde je Big4 (sice jim dva odpadli, ale Svet odpadl tak nejak uplne) No a prosim, je tu sance na 12:12 a dohravku v deblu...
Reagovat
PetaM
A kdo půjde do závěrečného debla? Berdych? Jupí. :D :D
Reagovat
Lunej..
Debl jsem nevidela, ale byl lepsi jak s Rafou ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak lepe byli sehrani na kurtu, to asi ano, ale oba celkem kazili na siti.
Zato Ponozka opet vytahl z partaka to nejlepsi, co mohl a jeste neskazili koncovku...
Reagovat
Lunej..
Ponozku vyhlasuju jako nejlepsiho hrace celeho LC:)
Reagovat
smazaný uživatel
No spis jako nej. deblistu celeho LC:)
Ten super TB s Rafou trochu nezvladl...a take s Kverym dost zahodili sanci...
Ale jinak hral pekne to ano.
Zatim je ovsem neporazen Kyrgios a Federer... a rekl bych, ze ten kdo z nich vyhraje, se asi stane hrdinou LC...no vlastne potom bude jeste dodatecny debl v pripade vyhry Kyrgiose, a nepochybuji, ze Ponozka dostane opet v deblu prostor:)
Reagovat
Lunej..
Mne se nejvic libila jeho hra i nasazeni, trebaze prohral.
Reagovat
smazaný uživatel
Me se libi, ze s nim je celkem sranda:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko rict, spis by me neprekvapilo Fedex/Nadal x Ponozka/Kyrgios nebo 1111.
Ale podle me by Fedal nemel zadnou sanci... no Borgovi by se rozhodne zamotala hlava nad vyberem:)
Jeste by mohl udelat takovy majstrstyk a risknout Thiema se Zverevem.
Reagovat
MorusRubra
Jako co to je? Já chci výhru Evropy a ne koukat, jak tam poskakuje ten australský flink. Rogere zaber.
Reagovat
marsden
Ja mi jasne, ze spousta z vas byla na LC osobne, ale z vlastniho okoli sleduji, ze i naopak mnoho lidi se na akci divalo doma. At uz z vahani nad cenou listku nebo z pochyb o akci samotne, si listky nekoupili, mnozily se mi dotazy, jake to tam vlastne bylo??
Bydlim 10min od areny, proto bylo planem zajit na patecni trenink.-( Stoupl jsem si do fronty s nadeji, ze se po chvili dostanu do haly, ale kdyz se po 20 minutach nic nepohlo, sel jsem se vyfotit s poharem. Cestou jsem zaslechl dvojici, ktere visela na krku organizacni prukazka, ze se do haly pousti max 30 lidi a pokud odejde jeden, pousti se jeden. Kolik casu a zda vubec je to omezeno na urcitou dobu, uz jsem nezjistoval.
V patek jsem mel litky od sedme vecer. Tasky se kontrolovaly uz pred halou, dalsi klasicka kontrola jako na koncertech u turniketu. Ja mel sektor 108, rada 18, vyhled vybornej. Halou tou dobou smrdel gulas, to se stupnovalo s pribyvajicima lidma ve vip sektorech. Ke smradu se pridal hluk priboru a nadobi. Nekteri hoste, posilneni alkoholkem a dobrou naladou se hlasite smali i pri hre. Moje zvedavost, zda jsou na akci tenisovy fanousci nebo nepolibeni zvedavci se nasobila po tleskani pri dvojchybach a courani s kelimkem pri hre.
Kurt je nazivo hezci, v tv rusi ty bile cary - nekoho. Svetla, grafika, vse na vrcholne urovni. Zazitek ze hry nema cenu komentovat:)
Reagovat
letityfanousek
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7 ... 3-1
trapný
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je zajimave, ze zadny z setu mezi Kyrgiosem a Fedrerem neskoncil jinak nez TajBrejkem...:-O
Hodne vyrovnane H2H, snad ani vic nejde.
Reagovat
safi1313
Tak opět vylezl Pe3k sdělovat nám svoje moudra:-D
Reagovat
Pe3k
Já jsem tu furt, nehledě na to kdo vyhrává... alespoň nehejtuju slepě Djokovice jako ty.
Reagovat
safi1313
A hejtujes slepě 2.nejlepsiho hráče všech dob..jsi ten lepší teda :-D
Reagovat
Pe3k
Ne, ne hejtuju ze setrvačnosti třetího nejlepší hráče všech dob...
Reagovat
safi1313
3. jako po kom? :-D
Reagovat
Pe3k
RF, RL, RN. Jak ti jméno nezačíná na R nemůžeš být tenisový goat. Chudák Hole a Pete.
Reagovat
safi1313
Jako opravdu řadíš někoho kdo v 70. letech vyhrál 6 GS před toho, kterej vyhrál 2x tolik turnajů a téměř 3x tolik GS???:))
Reagovat
Pe3k
No jelikož máš nulové znalosti, tak s tebou končím veškerou komunikaci...papa
Reagovat
safi1313
No nevidím v té mojí větě nulovou znalost, spíš to působí tak že moc nevis v jaké statistice by měl být řazen před Rafu:)) tituly? prize money? olympijské medaile? Davis cup? Počet fanoušků?... Buď to v té době nebylo nebo je Laver horší , tak mě prosím pouč ať si znalosti zvednu aspon na 1 tvůj bodovy koeficient:))
Reagovat
Jiri
Tam je tak extremni letité zaujeti proti rafovi, zrejme plynouci z extremniho zaujeti osobou Rogera. Me se taky nelibilo, ze ho rafan vetsinou porazil, ale svet se nezboril a fedex se vzdy vratil silnejsi. Hateri byli, jsou a budou, ale nic se nema prehanet.
Reagovat
safi1313
Nevím nechápu...já mám prostě oba dva - Rafu i Rogera - těmi kteří udělali tenis tenisem... Nikdo jiný mezi ně prostě nepatří a tihle dva prostě tenis představuji.. při vší úctě k panu Laveru, který sice ve své době několik úspěchu dokazal ale Roger s Rafou jsou nepřekonatelní... A přestože jsem v Rafa fans tak nikdy na Rogera špínu házet nebudu protože vím že Roger je bůh:) a jsem spokojen že Rafa je první mezi pozemšťany:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufejme, že Rafa jim dá tu nejlepší odpověď sam tím, že získá aspoň 20 GS, ani to ale pro ně odepověď stejně nebude, jeho 20 GS nemá potřebnou hodnotu budou láteřit, i kdyby vyhrál další čtyři jen na USO, už to prostě nemá cenu číst ty kecy :).
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3ku ale i kdyby Nadal vyhrál nakonec i třeba 25 GS, tak ho stejně na první místo nedáš, myslíš tudíž, že s tebou debata smysl má?
Reagovat
mahycek
Jasně, s tou klátinohou, to byla trošku nadsázka, to dělá ta vysoká postava a ty tenká lýtka. Jsou jako tyčky. Pořád lepší než Ivo. A teď mi to připadá, jako kdyby Rogerův nápad, bůh zařídil tak, že mu to dá sežrat. Snad ne a kruh se uzavře.
Reagovat
Olympiada
Kdyt je to tak jasny ze rafael tu porazku nahral....uz ty gesta herecký
Reagovat
Lunej..
Takze by mel prohrat i Roger, aby dokonal Rafuv herecky vykon?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se spis moc premotivoval.
Kdyby byl trochu klidnejsi, ten super TB by mu mozna vysel, a tam by to trebas urval.
Reagovat
Lunej..
Co vis, treba na konci akce dostane kazdy maleho Oscara:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale dost spatne marketingove zvladnute teda...kdyz ma domaci hrac 3x rupnout...
to bych ocenil spis jako marketingovy propadak:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Maximálně Lva. Oskaři Budou až za 2 roky :-)
Reagovat
Olympiada
Zrusit jedinej opravdovej zapas federer- kyrgios ? Je to prece nesmysl
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten byl dobrej, tenista, kterej hraje jednou dvakrát za rok to u mě není ani tenista, takovej zápas mě tudíž vůbec nezajímá :).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pod Nicku:)!!!
Vyrovnat!
Chci videt rozhodujiciho debla:)
Reagovat
Kozoroh
Antukový král selhal, naděje tenisové Evropy nyní spočívají na bedrech císaře tenisu!!!
Reagovat
peRFect
Klobouk dolů před Johnem,ty vražedný FH psaly.Rafa nebyl vyloženě špatný,ale nedokázal Izzyho rozběhat,takže ten defakto ze stoje rozdával kanóny.No fámozní zápas.
Těšíme se na vyvrcholení...turnaje ;)
Reagovat
Kytka
Tak nakonec, jestli to Maestro nezvládne, to asi Tomáš s Rafou podělali. Rafa měl namále už včera. Kdyby si Jack Ponožka nenatáhl sval či co a nevypadl na tři míče z rytmu, dopadlo to všelijak. Tomášovi nejvíc zazlívám, že ten včerejší zápas s Kyrgiosem nedotáhl. Ty debly ne, Tom není až takový deblista a pořádného deblistu Evropa zkrátka nemá.
Reagovat
Pe3k
Pěkný mač, super výměna na závěr a ještě lepší zápas na konec...

Nadal po čase narazil na hráče top 20 a zase dostal na sedinku, babrák, chudák Roger, je to celé na něm.
Reagovat
Jiri
Takto jednoho milovat a druheho nenavidet ?? Ja jsem treba rad, ze jsou na okruhu oba. Dela to tento sport o mnoho zajimavejsi a vzdy jim preju, aby sve rekordy jeste vylepsili. Ac ve vzajemnych zapasech jsem vzdy fandil Rogerovi, ale urco nepral nic spatneho Rafovi. Never tomu, ze ho prohra na exhibici nejak boli :)
Reagovat
Pe3k
Nevím jestli ho to bolí, ale sere ho to fest. Si neviděl jak se tam hecoval a jak byl naštvaný, když prohrál? Dál do toho vše, ale neuhrali ani set...
Reagovat
Jiri
Je to jen na oko, kamo. Mega propagace je nuti se tvarit vazne a ne se tam smat jako Lojza. Musi ukazat emoce, ale ja jim to moc neverim, kazropadne je chapu. Jsou tvaremi projektu, tak at to nejak vypada :))
Reagovat
Pe3k
Vůbec, jsi úplně mimo. Nadal je extrémně soutěživý a snaživý a rval by se ó život, i kdyby ó nic nešlo. Tento turnaj sleduje skoro miliarda lidí a jsou zde ty největší legendy sportu a jemto zrod nového formátu vymyšlen největší legendou se jménem další něj legendy.
Reagovat
Jiri
Uz to neni 20nik. Ma uz jine priority, nez vsechno vsude vyhrat. Ted bude utocit na dalsi GS, tak uvidime. V exhibicich je jedno, jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3ku a hkavně si zas kopnout do Nadala viď, to nesmí chybět, jen ukazuješ, že i kdyby získal nakonec 25 GS tak ho budeš dál znova a znova shazovat, jsi prostě ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrovaný baníček sa má šancu sa vyventilovat na sranda matchi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3ku tak kdyby geniální Rožérek nevypadl s jakýmsi babrákem DelPem tak nám moh ukázat jak je skvělej..smůla, nestalo se, stejně tak nám to neukázali další géniové Kyrgios, Zverev, Dimitrov a další "hvězdy", holt h.vno vydržej, problémem Nadala skutečně neni to, že jsou tak mizerní, že prohrají s kým nemají prohrát, kdy to ta tvoje makovice pochopí?:)
Reagovat
Tornes
Wow, tak to byl naprosto geniální výkon od 1111. Víc než 40 winnerů za dva sety, to je neuvěřitelná bilance. A UE kolem 10. Z pole naprosto geniální, takhle trefovat FH jsem ho ještě neviděl, z BH takřka žádné UE. Na podání až na to jedno zaváhání na konci prvního setu naprosto suverénní. Za mne dost možná nejlepší zápas, co jsem od 1111 viděl.
Reagovat
Tornes
A zakončení zápasu naprosto sedlo - skvělý return, dva výborné voleje a po výborné výměně to Izzy ukončil.
Reagovat
smazaný uživatel
Podobne hral aj s Nolem v IW, tuším v roku 2012..Možno ešte lepšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely byl jest v DC proti Federerovi na antuce, paradni zapas, nezapomenutelne...
A skvele hral jeste na RG proti Nadalovi, kde vedl 2:0 na sety, take paradni zapas, ale tam byk mel cas ho jeste pretlacit.

Jinak rozhodne nej. zapas na Laver Cupu!
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy vyhrával 2:1 na sety v tom pamatnom Paríži.

Zápas na tri víťazné je ale našťastie iný šport.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite, ale zapas to byl opravdu skvely. Klidne to mohlo byt finale misto te pinkacky s Ferrerm trebas...
Reagovat
Kytka
Tak někdy se finále na GS nevyvede a je horší než semifinále. Jako to letošní ve Wimbledonu, kdy Roger Marina vyloženě spláchnul.
Reagovat
turista
Isner prostě umí. To se musí nechat.
Reagovat
smazaný uživatel
Písal som to už viackrát a napíšem to aj dnes. Pre TM je veľká škoda, že sa na neho nikdy nedostal Isner. Bol by veľkou atrakciou. Raz bol tuším k tomu ozaj blízko, skončil okolo 10.miesta. V hale je vždy silný a keď sa zblázni na servise, tak môže zdolať kohokoľvek.

Rafa dnes veľa chyboval a od základnej čiary to všetko bolo kratučké. Na svetovú jednotku by mal nahrať ešte min. 1500b, aby mohol na konci roku kľudne dýchať. Začíname pomaly kalkulovať, kde ich teda nahrá a či :)

Dobrou správou je, že Nadal neoodohrá o dva zápasy viac ako Federer a aj on sám ešte bude musieť ísť na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
VELKA SKODA!:)
Nebot bych se nemusel divat na ty nudne prehozy Ferrera s Nadalem. a pod. Nebo jak Wawrinka "odevzda" zapas Fedexovi nebot ho ma totalne v hlave.
Reagovat
smazaný uživatel
Straca 800-1000b na TM momentálne...

To už nedá.

A pritom tento rok sa pri absencii ND, AM, SW a mozno aj Nishikori dostane na TM ozaj hocikto.
To bola velka sanca.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta jeho letosni sezona...uf...
Dost narazil na Misu Zvereva na USO, preci jen ti servis-volejari mu ty problemy dost delaji. Toz to byla velika skoda...letos mel slusnou sanci na dobre body, a kdo vi...mohl by dat i finale. Coz by bylo asi zajimavejsi nez Kevin x Rafa, ikdyz tomu Kevinovi jsem to pral, mel to takovou odmenu za celozivotni tenisove dilo:) Je fajn, ze si ten hrac muze aspon to finale na GS dat.
Reagovat
Kozoroh
Jen si kalkulujte, pamatuj ale na jeden fakt - za posledních 15 let 12x se světovou jedničkou na konci roku stal vítěz Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, rovnako ako sa za poslednych xy rokov stal vitaz RG ten, kto vyradil v QF Ríme Nadala.
A rovnako ako za posledných xy rokov, vzdy vyhral RF USO po tom, co vyhral AO+W.

Je ti to povedome Kozorohu?..

Ze si sa ty nepoucil :)))
Reagovat
Kozoroh
Ty mě nechápeš, Fedex je druhý v race za Nadalem, sice dost ztrácí, ale může to ještě dohnat. A to, že vítězové Wimbledonu často jsou na konci roku první není náhoda, jak ti to asi připadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vyhraje Peking tak už mu nebude chybět tolik, stačí aby pak uhrával finále nebo SF a má to v kapse, navíc není nikde psáno, že Federer bude sbírat všechny tituly, hlavně v Šanghaji mu moc nevěřim, v Asii by to Nadal měl rázně rozhodnout aby měl klid na TM, kterej chce vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
a ty kecy o tom, ze si ho Rafa povodi na kurtu smyl prach do kanalu dejin:)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!
Šou pokračuje!
Reagovat
MorusRubra
Sakra Rafo, to jako vážně?????
Reagovat
smazaný uživatel
ComeOn 1111
jeste tri mice!
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste 2!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jeste JEDEN!!!
5 MB
Reagovat
mahycek
Bylo by to důstojné asi ano, ale pořád mně nebere hlava, že by s prominutím, říkám s prominutím Rafa prohrál s tak trochu s klátinohou. Berte to s rezervou. Ale, nejde mi to do hlavy i když proti Izzymu nic nemám. Případně, kdyby na duel došlo, tak Roger s nabuzeným Nickem bude mít problém. A nebo zachová svou zkušenost a vrátí Nicka zase na zem. U nás doma už to začíná bublat, když Rafa prohraje, co udělá tvůj Roger ? To jako má žena, začíná popichovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mahycku to bylo naposled s tim klatinou:D)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to uz klidnejsi...ten druhy set, behem servu 1111ho se moc nehraje, a to je dobre...jak je Rafa moc rozehraty...dokaze velke veci:)
Toz smeruje to do TB.
Reagovat
gigin
zakončení takového parádního podniku, kdyby došlo na souboj Fedexe s Nickem. Rafael to ví.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim...to je tak competitivo chico, ze ten by nepustil vyhru snad ani vozickarovi:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Paradni set, paradni zapas, dramaticka koncovka. Rafa premotivovany se rozhodil, 1111 mu vesel pod kuzi...
Plno peknych vymen, FH 1111ho paradni, dokonce i ten jeden pekny BH winner, Rafa zkousi mixuje, co se da...ale nakonec nezvladl...
Tak ted sup do druheho setu.

Jinak neskutecny rozdil kvality zapasu v porovnani s tim Kvery/Zverev... Kvery by spis mel tem divakum zaplatit zast ze vstupneho:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, Izzy, chci vidět Rogera :)
Reagovat
Kozoroh
Snad to klapne a letošní LC uzavře Maestro!
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne, zes psal, ze to je spatny vyber:)
Uz ted ma 1111 jasny SuperTB... tak aspon bude mit sanci odcinit toho Thiema...
ale doufejme, ze to zvladne ve dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak take doufam, ze to klapne, a Kyrgios vyhraje:)
A bude muset rozhodnout zaverecny debl.
To by pro prvni rocnik byl uplne nejlepsi scenar:)
Reagovat
smazaný uživatel
to by sice byl, ale na to nemám nervy ani čas :D krucinál, to snad není možný, tak hlavně že jsem tenhle zápas chtěla vidět, ještě než ho vůbec ohlásili, teď se na to snad ani nechci dívat, mě klepne :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ted doufam, ze to 1111 uz da...bo nejen me, ale asi i toho BigMaca omejou:D)
Reagovat
smazaný uživatel
druhe podani 204:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
No koukam, ze oba maji smysl pro dramat:D)))
Reagovat
Tuttovka
Člověka nejvíc pobaví, když je první gem setu skóre 30:40 a komentátor řekne. No to je v podstatě takový malý setbol, když přihlédneme k servírovacímu standartu Johna Isnera.:D
Reagovat
smazaný uživatel
No to trochu zakrikl:D)
Rafa tam zacal sazet czopy, vynyslet vsechno co se da...1111 v zaverecnem gemu znejsitil, a vypada to na tajbrejk...teda snad...:D)
Reagovat
Tornes
Nezbívá než přidat se k oslavám Isnera. V tom brejku zahrál zcela geniálně, na returnu vrátil snad všecko a FH psal, jak jen to šlo. A na podání je to klasický, ještě ke všemu dobře podávající, 1111. To bude mít Rafa docela složité.
Reagovat
sprchon
Je skvělej!
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze mu to vydrzi az do konce:)
Reagovat
smazaný uživatel
bozeee:D)
Reagovat
smazaný uživatel
ty svetacke koncovky, to je neco:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak se ptali BigMaca, jestli by neco nezmenil, vzhledem k utkani Zverev,Kvery...
Pry by nejradeji nasadil na vsechny 4 zapasy Kyrgiose:)))
Reagovat
Nancy_z
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
uvod famooozni, ten obehnuty FH absolutne extrauder!
ComeOn!
Reagovat
smazaný uživatel
skvely zapas, 1111 se dostal z brejku, a FH zatim pise.:)
Reagovat
smazaný uživatel
a returnuje zatim take paradne.
Reagovat
smazaný uživatel
1111 zacina byt jedna hraci jistota...
...jen tak dal:)
Reagovat
smazaný uživatel
1111 na kurtu.
Bude to mit hodne tezke...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvery celkem slaby vykon...bohuzel...ani trochu neprekvapil.
Cely turnaj dost nezvladl. A je jedno, ze vsechno projel, ale mimoznim stylem.
BigMac to timhle tahem mozna prokoucoval...mel byt Franta...trebas by prohucel v tajbrejcich, ale aspon by to bylo trosku zajimavejsi.
Zapas celek nic moc... Sasa s prehledem, Kvery predvedl jeden zajimavy zaklon a z neho liftovany FH...ale otazka je, nakolik to byla spis haluz.

Tak uvidime, co vymysli 1111, ale ten zatim take nenadchl...
...tak snad ho ten dnesni debl nakopl:)
Reagovat
mahycek
No jasně, teď 12 - 6 a co když Fafa a Fed prohrají, co potom ????? 12 - 12
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ked bude 12-6, ešte stále môže byť 12:12, nie?....či zle rátam?
Reagovat
Kozoroh
Ano, je to tak. Ale aby Roger a Rafa naráz prohráli je nepravděpodobné, to by musely být skvrny na Slunci ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se du kouknout, jestli tam nejsou:)
Reagovat
mahycek
No, je to zajímavé Jan Tříska, spadnul z Karlova mostu, můj idol z dětsví, když hrál tajemného Široka v Záhadě hlavolamu a potom v dalších rolích, je to zajímavé, jasně byl Havlovec, možná v tom byl politickej podtext, nebo nešťastná náhoda, ale sebevražda asi ne. Nebo, trochu v opileckém fanfáronství narazil na nějaké borce, kteří nevěděli ani , kdo to je. Jen vzpomeňte na Jirku Schelingera, taky hec na mostě v Bratislavě.
Reagovat
ipko
a je rozhodnuté, inak už je nejaká prázdna hala..
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa se obcas snazi Kverymu pomahat, ale je to zbytecne...
darovane tri body.
Reagovat
slacker
ten americna co ten hraje furt tak uveritelne tmave kruhy kolem oci. Hororovy makeup?
Reagovat
aligo
Tam fandí každý kromě kapitána, který furt mlčí....
Reagovat
Lina
Borg je tam zbytečný podpora hráčů týmu Evropy taky nic moc. V podstatě jen Enquist a Verrdasko na lavičce. Týmovou hru předvádí soupeři včetně kapitána. Mcenroe není jen tváří.Celkově je LaverCap super a vidět R+R ve čtyřhře přímo na místě taky super. Věřím, že se LC chyt.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam, ze BigMac pred zapasem rekl Kverymu, ze jak prohraje - tak o neho otriska celou jeho sadu raket:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Kvery je dost mimo...
...fakt nevim proc ho ten BigMac tam strcil.
to klidne mohl odehrat nekdo z hlediste...:)))
Reagovat
slacker
je dost mimo, vecne se licit jako nejaka zaporna komixova psotava
Reagovat
andeloo
Tomáš byl nominován hlavně aby svět neodjel s nulou
Reagovat
lars
nikoliv, spis aby se hralo vic zapasu v nedeli a divaci si LC vic uzili :)
Reagovat
aligo
To je to samé
Reagovat
Lina
Kritika Toma není na místě kromě pátku, kdy neustál, že hrál s Rafou. Včera sice udělal na konci 2. setu lehkou chybu, když trefil síť, tím to bohužel prohrál, ani ta dvojchyba pravděpodobně neovlivnila výsledek, Nick předvedl mimo 1. set svůj nevyužitý talent a Tomáš hrál jinak taky skvěle. Dnes svůj výkon ještě zlepšil, kéž ho udržĺ. Aspo? je to zajímavější.
Reagovat
Kozoroh
https://www.novinky.cz/domaci/450022-herec-jan-triska-je-ve-vaznem-stavu-v-nemocnici-spadl-z-karlova-mostu.html

Modleme se, aby se z toho dostal!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist