Léčba Bartoliovou zabrala. Ostapenková v Lucemburku překazila Görgesové obhajobu titulu a slaví třetí triumf

20. 10. 2019, 19:07
Aktuality 10
WTA LUCEMBURK - Lotyška Jelena Ostapenková přes rok nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě, na začátku října však angažovala do role trenérky Francouzku Marion Bartoliovou a bilanci pod jejím vedením má po dvou turnajích jedno finále a jeden titul. Ten dnes získala v Lucemburku, kde dvaadvacetiletá vítězka předloňského Roland Garros porazila loňskou šampionku Julii Görgesovou z Německa a oslavila svůj celkově třetí triumf.
Profily hráčů
Jelena Ostapenková

V roce 2017 si Jelena Ostapenková připsala premiérový titul a hned na grandslamu, když v den svých 20. narozenin vyhrála Roland Garros. Na podzim pak přidala titul ze Soulu, byla světovou pětkou a sezonu zakončila startem na Turnaji mistryň. 

V následující sezoně se ještě dostala do finále velkého turnaje v Miami a semifinále Wimbledonu, ovšem od té doby na 32 turnajích po sobě nevyhrála nikdy víc, jak dva zápasy. 

Ve světovém žebříčku se lotyšská tenistka propadla do osmé desítky, nepovedenou sezonu ale přeci jen na poslední chvíli dokázala alespoň částečně zachránit. A velkou část zásluhy na tom má nová trenérka Marion Bartoliová, kterou Ostapenková angažovala na začátku října. 

Pod vedením bývalé wimbledonské vítězky totiž Ostapenková odehrála dva halové turnaje WTA International v Evropě a přerušila a nich neúspěšné období. Nejprve minulý týden v rakouském Linci došla do finále a tento týden v Lucemburku dokonce nenašla přemožitelku.

Dvaadvacetiletá Ostapenková vyřadila sedmnáctiletou Američanku Katy McNallyovou, nasazenou jedničku Belgičanku Elise Mertensovou, Němku Antonii Lottnerovou, Rusku Annu Blinkovovou a v dnešním finále si poradila 6-4 6-1 s obhájkyní titulu Němkou Julií Görgesovou.

První set souboje bývalých hráček Top 10 rozhodl jediný brejk, ve druhém Němka přišla o podání hned třikrát. Ostapenková, která do turnaje vstoupila jako 63. hráčka žebříčku, nečelila ve finále jedinému brejkbolu.



Ostapenková ve svém celkově sedmém finále získala třetí titul, na který čekala přes dva roky a ve světovém žebříčku si polepší na 44. pozici.

Ve svém celkově sedmém finále bude Ostapenková usilovat o třetí titul proti loňské šampionce Julii Görgesové z Německa, která v druhém semifinále přehrála 6-3 6-4 Kazašku Jelenu Rybakinovou.

Třicetiletá Görgesová v třetím letošním a celkově 17. finále nevybojovala 8. trofej. Letos se mohla stát první tenistkou, která dokáže obhájit dva tituly z předchozí sezony, na triumf z Aucklandu ale nenavázala.

Německá tenistka navíc finálovou porážkou přišla o prodloužení sezony, neboť se jen těsně nekvalifikovala na Malý Turnaj mistryň - podnik WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. Radost udělala české tenistce Karolíně Muchové, která obsadila poslední volné místo.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Ostapenková (Lot.) - Görgesová (2-Něm.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Torresek
Perfektně Jelenka :) skvělá tenistka na kterou se dá dívat. Kéž by se srovnala v hlavě a hrála dlouhodobě tak jak poslední dva týdny. Tenisově je jedna z nejlepších ale hlava jí brzdí
Reagovat
Jaaa1978
https://sportky.zoznam.sk/c/217769/mikrofony-odhalili-aj-to-co-nemali-tenisovy-svet-zostal-po-slovach-trenera-v-soku
Reagovat
gigin
To už tu dával Fulnek dávno, blesku.
Reagovat
FulnekUltras
typově podobným lidem to někdy trochu trvá než se najdou - ovšem na nějaké setrvalejší sbírání titulů to tady stejně nevidím - přes vánoce Otesanko zas napučí, a bude zpátky tam, kam patří
Reagovat
gigin
Něco jak Kvitová.
Reagovat
FulnekUltras
na top-10 Naducánek dlouhodobě nikdy neměl
Reagovat
gigin
Však jo a GS byla haluz. Však ještě uvidíš.
Reagovat
gigin
A má 22 let proboha...
Reagovat
FulnekUltras
ale jo... však ještě uvidíme ;-)
Reagovat
jirkaS
napučí :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist