Léčbu jsem nechtěla uspěchat, vysvětluje Clijstersová

18. 6. 2012, 21:45
Aktuality 1
Kim Clijstersová toho během posledních 12 měsíců vinou zraněních moc neodehrála. Z druhé poloviny loňské sezony ji vyřadily problémy s břišními svaly a pravým kotníkem, letos laborovala s levým kotníkem a s oběma kyčlemi a v žebříčku se logicky propadla z prvního místa až na padesáté. Včera se v Hertogenboschi po třech měsících na kurty vrátila - vítězně - a na tiskové konferenci ochotně odpovídala na řadu otázek.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

O volném času po Miami...
"Po Miami jsem byla přinucená vzít si několik týdnů volna, které jsem si užila. Na pár týdnů jsme byli ve státech, poté jsem doma více rehabilitovala kyčel. Postupně jsem se začala vracet k tréninku; nejprve fyzická příprava a pak postupné začlenění tenisu. Poslední čtyři nebo pět týdnů jsem trénovala docela intenzivně, až jsem byla schopná přijet sem do Rosmalenu a několikrát potrénovat na trávě. 

O volném čase...
"Začali jsme renovovat vybavení pro mou akademii, což mě opravdu moc baví. Co se týká mého osobního volna, začínám se věnovat zahradničení. Momentálně máme vlastní zahradu, kde pěstujeme spoustu druhů zeleniny od pórku přes cibuli, červené zelí, květák, ředkvičky, pastináky, mrkve, ale třeba i brambory... není toho málo a dělá mi to radost.

O zranění...
"Je dobře, že jsem měla hodně času na léčbu zranění. Nechtěla jsem opět uspěchat přípravu na antuku a pak být mimo i na sezónu na trávě, což byla chyba, kterou jsem udělala loni. Jsem moc ráda, že můžu začít tady na trávě. Baví mě trénink, ale ještě víc se těším se na své zápasy."

O tom, zda byla zklamaná z toho, že se nemohla zúčastnit Roland Garros...
"V Paříži jsem byla a také jsem sledovala televizi. Zvláště prvních několik dnů bylo těžkých, být tam pouze jako turista, vidět každého trénovat a připravovat se na turnaj. Ale to je sport, musím to tak brát. Každopádně to pro mne nebylo snadné." 

O návratu v tomto týdnu...
"Chci hrát co možná nejvíce zápasů. Už je to nějaká doba, co jsem hrála poslední zápasy. Teď mě čeká težká soupeřka, se kterou jsem loni prohrála. Musím se pokusit být lepší a najít způsob jak ji porazit a získat zpět svůj rytmus."

O olympiádě...
"Olympiádu si chci užít naplno. Ráda bych podpořila i ostatní Belgičany, mám mezi nimi několik přátel, které chci vidět hrát. Je to pro mě jedinečný čas být součástí olympijských her a chci si to užít.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
Faddova
Dotyčný se s překladem moc nepáral... "byla jsem přinucená/byla jsem schopná" - co tak třeba užít participium a vyměnit přinucená za nucena? ;-) ..."být součástí olympijských her" zní taky výborně (jasný kalk), to tam Kim bude součástí vybavení :-D ...nebylo by lepší použít sloveso "zúčastnit se"? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist